Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frescho
üzenetére
Hát azt gondoltam egyszerűbb lesz.
Első gen Phenomot kihagyom, a legrosszabb AMD-m volt asztaliba a 9550-esem. (szerencsére nem sokáig volt)
És az LGA 1366-os xeonokról vélemény? 10-20 körül vannak a 4 magosok.
http://www.ebay.com/sch/Computer-Components-Parts-/175673/i.html?LH_BIN=1&_sop=15&_from=R40&_nkw=lga+1366+xeon&_dcat=164&Number%2520of%2520Cores=4&rt=nc -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
nem így van

ha találni szerver lapot, az sem olyan hű de drága, az ECC-s DDR2 pedig filléres. és akár még az 512-es modulok is játszhatnak mert az ilyen lapokba bele lehet rakni vagy 8 modult vagy még többet
tehát proci filléres ram filléres, lap valamivel télleg drágább mint egy desktop lap, de annyival nem drágább, a gáz az hogy nehezebb beszerezni....
de ez szerencse kérdése is...
A fogyasztás jogos, a teljesítmény megint nem feltétlenül kisebb... egy magasabb órajelű K10,5-es UPteron párban biza bikább mint az FX8350
2X4 maggal is, arról nem beszélve hogy akár 2X6mag is játszhat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SAS Vinyó: a mostani SSD árak mellett már nem alternatíva
-
-
válasz
frescho
üzenetére
Hát valami olcsó lap kellene hozzá ami bele megy sima házba.
Ram-ból kell neki az ECC REG?Arról van szó egyébként hogy ebay-en brutál olcsóak a xeonok, opteronok. De lap meg alig van, azaz nekem új az egész szerveresdi és gondoltam egy olcsó gépet össze lehetne rakni belőle.
-
cheatergs
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
Nem tuning miatt (kímélem a gépeket, már kiszolgálták az idejüket), hanem az elérés miatt kérezem.
Úgy értettem, hogy egy 256-os modul ugyanolyan időzítés és seb. mellett gyorsabb, mint két 128-as? Csak, mert a hátsó bank egy újabb út az adatoknak a n/b-től, míg a 256-osnak csak a lapkán lévő chipek köztit kell megtenni.
-
Exian
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Hát van egy nemtommekora Mobil procim, majd kipróbálom.
Megnéztem, van egy ugyanakkora órajelen ketyegő mobil 754-es procim, ami igen, annyival több, hogy 1MB cache vanik benne
De szerintem nem viszi a lap... sőt, akár ki is nyírhatja a procit, legalábbis nekem rebesgettek már ilyesmit is. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
az a gond, hogy ez nem indok... ott lesz végleg a helye? nem...
Én sem hümmögök, ha rottyig van a szennyes kosár, vagy már kifelé folyik a mosogatóból a piszkos edény... az az asszoyn dolga, és tisztában vagyok vele, hogy el fogja pakolni/tisztítani, ha lesz ideje...
De van itt egy másik, talán jobb példa.. női táska? szeritnem nem kell bemutatni.. ecsém annyi xar van abba hogy hihetetlen... az asszonyom személyes dolgai... nem fogok vele balhézni hogy bassza ki a sok szart mert fölösleges... sőőőt van neki vagy 6-8-10 női táskája... kérdem én mi a faxomnak?
ráadásul van hogy velem cipelteti
qrva jól nézek ki ám női válltáskával

de nem fogom lecseszni hogy minek az a sok xar... neki is vannak személyes dolgai, nekem is... én tiszteletben tartom az övét, p az enyémet, és kvittek vagyunk
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Bill-ről már írtam, nekem is elszállt a fólia, de megcsináltam

mod: Most nézem, ZX-81-ről van szó, én meg végig Spectrumról beszéltem, bocs

Ott egy 3D labirintusos játékot kerestem mindig
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Ezek PC-sek? Mármint emulátorhoz valók?
Itt sincs ami anno az őrületbe kergetett: Monty is Innocent
Egyszer betöltöttem kazettáról, aztán nem jött be többet, megsérült a szalag.
Megszereztem megint, másoltam, visszaadtam, erre megint nem töltött be.
Visszakértem, erre már a forrás se töltött be, és senki másnak nem volt meg
30 éve keresem
Erre most nézem, ott van a linkelt oldalon 
Tape image - jacken ki, magnóra fölvenni?

Vagy PC-ről direktbe a Spetrumnak lejátszani?
TZX az mi?
Most már PC-re keresem
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Az ok hogy formázásnál dől el, de nem lehet sehol olyat választani hogy 12 bites vagy 16 bites FAT.
Csak FAT választható, az meg automatikusan 12 bites lesz a 8 megás CF-nél - a mérettől függ gondolom, hogy a rendszer mire formázza.
Kipróbáltam FAT32-re is de kiírta hogy felejtős, túl kicsi hozzá a 8 mb. -
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Tényleg, a "mai" retrokhoz mi passzolna?
Ami érdekelne, pár 775-ös, 478-as, esetleg 754-es, 939-es cpu összevetése, már ezek is retrok bőven.
Simán mezeien a procik számszerűsített erejére lennék kíváncsi, függetlenül minden mástól (tudom, beleszól pl. a chipset is, tehát teljesen függetlenül mindentől nem megoldható, csak ugyanolyan chipsetnél / ugyanolyan lapban).
Everest CPU, FPU sebességtesztjei jók erre? (természetesen ugyanazzal a verzióval tesztelve minden procit) -
snake1977
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Utánanéztem a plus4 fórumon, igazad van, a C16-os memóriáját lehetett felbővíteni 64k-ra és azon mentek a plus4 programjai, és nem volt kompatibilis a c64-el kicsit összekutyultam a dolgokat.

A sprite kezelésről...c128-asom is volt, basic 7.0-ával azon könnyű volt már pötyögni, mig a c64-esen a poke parancsok az örületbe kergettek
Exian hogy töltöd be a progikat amugy a floppyról? Olyasmi rémlik ha 8,1-el a végén inditod a betöltést, akkor automatikusan futtatja is, bár lehet ez c64-en volt, kopik a memóriám.

Vissza a retrohoz, van ez a p1-es laposom, win98 van rajta, a floppyja döglött, cd-ről nem tud bootolni, de szereztem egy külső hdd racket,amibe bele tudom tenni a vinyót, szeretnék win95 OSR2-öt tenni rá, viszont gondolom ha leformázom a driveot dos módban, majd ráteszem a 95' telepitőjét, fel fog menni rá?
Vagy az újabb dos (command.com-ja miatt) engedi majd vagy nem engedi? Olyan rég csináltam hogy nem vagyok már képben. -
Yutani
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Ha nem DX11-es Radeon, akkor én is a 4770-re szavazok. Viszont a GDDR5 memória fix órajele miatt az idle fogyasztása magasabb, mint egy GPU/RAM visszavevős 4830/4850 kártyának. Tudom, mértem.

Ha sebességet is akar az alacsony fogyasztás mellett, akkor egy 5670 GDDR5 jó lehet. Kicsit húzva annyit megy, mint egy 4830, de kevesebbet fogyaszt idlében igen sokkal, terhelésen pedig legalább 20 wattal.
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Megnéztem köszönettel, valóban, alig eszik és mégis gyors.
Ha beruháznék mert mindenképp szükséges lenne, jó választás lenne mindenképp.
Sima "csak azért hogy jobb legyen és kevesebbet egyen" cseréhez viszont már nagy az árkülömbség.Máshol tuti megvenném

Bár tényleg nem ez lett volna a cél, meg a dolog lényege
-
Peter789
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
katalogizálásra tudsz valami jó CMS-t, vagy CMS plugin-t? lassan én is szeretném elkezdeni a vidkártya gyűjteményem rendszerezését valami oldalon, de úgy lenne jó ha különböző szempontok (kulcsszavak) alapján kereshető és listázható is lenne... persze ha bárki másnak volna tippje hozzá, az se tartsa magában

-
válasz
frescho
üzenetére
Szakítok időt, fotókat megcsinálom, a honlapkészítésben ha segítesz, megköszönöm. HTML- t mindíg el akartam kezdeni, de egyelőre elmaradt.
Ádyka : szerintem én sem vagyok jó pályázó, nem is gondoltam hogy én nyerem, kettő procit kértem melyek az álmaimban szerepelnek, erre Ákos közölte hogy az enyém a gyűjtemény.
-
dezz
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Az Apple-t nem tudom, de az Amigához kimerítő dokumentáció volt. Számos HW és rengeteg szoftver készült hozzá (köztük olyanok is, amik beépültek a rendszerbe és idővel kvázi szabványossá váltak).
A PC klónokat nem az IBM hívta életre, nagyon is próbálták akadályozni, csak valamiért nem sikerült.
-
tpower
tag
válasz
frescho
üzenetére
én az első compfair kiállításon (91) ben találkoztam vele. nagyon kemény volt. akkor már nem volt 1fps szaggatás, hanem realtime csináltak mindent. képmanipulációtól a 3d világig. ki is lehetett próbálni egy autó szimulátort. rendes textúrája volt az aszfaltnak. nagyon megfogott. utána átmenetem egy másik standra egy 386sx-el játszani. hát az nagyon gagyi volt az sgi-hez képest

-
válasz
frescho
üzenetére
Nekem is van soros, párhuzamos link-kábelem de mostanában nem is használtam.1.44- ről bootolok egy dost, cd driverrel aztán cd- ről becopyzok egy dosos hdd tartalmat. Utána már csak a config.sys és autoexec.bat állományokat kell az adott géphez szabni.Vagy az utolsó dosos hdd- t már úgy kreáltam hogy van egy usb > ide/sata csatolókábelem, arra dugtam és laptopról felmásoltam a dosos tartalmat.
(#23896) Ganz-[HUN]: Nekem is van 2db működőképes 6 fejes-hifi
Az AiwaFX7800- al vettem is fel régebben pár kazettányi csak audio- t, máig is szívesen hallgatom, nagyot szól ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
frescho
üzenetére
én egyszer egy 150-es 6x86-ot gyújtottam ki. leállt a venti, és meggyulladt az alaplap. még jó, hogy van itthon poroltó.

Amperszag,majd füst, majd étés.

Erre jó a passzív hűtés. Nem számít, ha leáll, csak ha passzív, legyen tűrhető a hőértéke. értelemszerű, 6x86 nem jó passzívban. (nem passzívban volt)
K5 (nem az 5k86), és a Pentium-75, és talán még max. 100-ig jó passzívban a Zintel. az MMX az meg 166-on is jó passzívban. (socket a-s bordával...
) 
-
válasz
frescho
üzenetére
Nálam DOM- al a 486DLC- ben 1600 fölé ment, az elérési idők pedig nem mérhetők
, a gép szubjektíve pedig klasszisokkal gyosabb lett, már ami intenzív lemezműveleteket használ ( boot, copy stb. )Más:
Eszméletlen nagy retro drivergyűjteményre bukkantam, szépen rendezett könyvtárszerkezet,ritkaságok stb.
1.2 MB/s- al már egész délután ezt töltöm - úgy dötöttem lezúgatom az egészet.Free FTP- n van, beraktam TC- be, és az egész úgy ahogy van copy
, már 20GB felett jár a letöltés ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt található: [link] -
Fenyő
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Ez max elméletileg csak vezás rendszereknél működhetne (pci 50 Mhz-es fsb-nél visszaosztódik 25-re), de ott is a gyakorlatban nincs igazán olyan vezás kari, ami bírja a 0 wait state-et 50 Mhz-en, míg 40-en azért elég sok, ill. L2 cache-ből és ramból is igencsak válogatott kell, ami bírja stabilan a legfeszesebb időzítést 50 Mhz-en, míg 40 Mhz-en azért ez könnyebben kivitelezhető, tehát a gyakorlatban a 4x40 legkisebb időzítésekkel jobb mint a 3x50 némi + wait state-tel.
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
kiválasztom hogy LPT1 és hogy clone
utána bejön egy ablak, hogy Remote PC COM1 és hogy COM2...
akkor ezt csak soros porton lehet megcsinálni?
Persze kiválasztottam azér hogy Remote PC COM1 Kiírja hogy Cloning majd hogy Cannot clone remote machine
szal most a: csak soros porton tudja télleg, b: a másik PC-n azért valaminek (nem) kell futnia c: szimplán xar
-
-
válasz
frescho
üzenetére
"Az, hogy a 21623 hozzaszolasban DBob butasagot irt"
Mai napig nem cáfolta senki azt, hogy azoknál a komponenseknél amiknek külső hűtésre van szükségük, a hűtőfelületre / annak közvetlen közelébe helyezik a szilícium réteget, ellenben azokat amelyeknek passzív hűtést ajánl a gyártó, ott a PCB felőli oldalon van a szilícium réteg a tokozáson belül.
A tokozás ugyanis egy nagy hőellenállású, szükséges rossz. Ráadásul drága is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
"Ha mar tudomanyosan akartad"
Én nem akartam tudományosan semmit, de ettől még tény amit az első idevágó hsz-emben írtam.
A Termodinamika 2. főtételét üti az amit a srác írt.
Aztán hogy te miből mit kombinálsz magadnak, meg entrópiázol, az engem hidegen hagy.Pontosan az ilyen csűrés csavarások miatt nincs már kedvem a PH! oldalain nem szubjektív dolgokról beszélgetni.
Néha nem álom meg, hogy jelezzem, valami nem stimmel, de a mostani esetet is megbántam.
Keres magadnak más vitapartnert, ha hőtanról akarsz értekezni. Vedd úgy hogy elismerem, nem értek hozzá és hülyeségeket írtam. Neked meg mindenben igazad van. -
fsb1000
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Ez a te gondolatod, én másként gondolom.
Ha vágnád a témát, akkor nem hadoválnál entrópiáról. Kb 1 értelmes mondatban le lehet írni miről van szó, ami a hőenergiával és hőmérséklet különbségekkel kapcsolatban itt fontos lett volna.
**
Egyébként sajnálom, hogy beleszóltam - nem kellet volna, de nem zavar ha te kötekedésnek véled.
Nem akadémiai szintű dolgok ezek és semmi sem függ tőle, legalábbis semmi lényeges. -
Peter789
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
ahogy djculture kolléga írja, a chromatic mpact! és mpact2! az LG Semicon terméke volt, nekem egy 8 mega rdram-os, integrált hangkártyás mpact2! szépségem van edddig:

DX6-ig nagyon szép a képe és elég gyors is - pontos összahasonlításom még nincsen - de a DX7-el már totálisan széthullik a drivere és tiszta grafikai bug ami egyáltalán elindul vele
a chromatic mpact! első generációja még csak társkártya volt, de a powervr PCX / PCX2-höz hasonlóan nem kellett hozzá külső átkötő kábel, mint a voodoo1-nek

régebben kevergett egy ilyen a német ebay-en pár ojróért hónapokig, de akkor még sajnos nem voltam vele tisztában hogy mi is ez, azt hittem hogy csak egy DVD dekóder kártya és nem vetettem rá magamat...

-
fsb1000
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Ezt a szerver/HT dolgot sem kell túl spirázni - bár a nyilván létező probléma - de akinek van egy kis üzemeltetési gyakorlata az esetleg reális képet tudna adni arról ,hogy a valós helyzetekben ez milyen gyakorisággal jelentkezett, illetve arról is beszámolhatna, hogy egy jó beállított rendszerben milyen esetekben megy 100%-ra a szerver terheltsége.
De amúgy mindegy... itt a PH! lehet bármit írni, az AMD/ATI mindig jobb volt és jobb is lesz, csak a felhasználók és az OEM gyártók többsége hülye és ezt nem érti.
Egyébként ezt a vitát már 2 hete is lefolytattuk itt, akkor is kiderült, hogy a P4 szar volt, bezzeg az AMD!
Ezenkívül szinte minden NW kártya topikjában az első 200 hsz-ben ott vannak az AMD fanok akik megmondják, hogy túlképpen az NW szar és a PH! cikkei jól mutatják az erősorrendet a többi 20 független netes tesztelővel szemben.
Aztán megjelennek a cikkírók is és mondatonként 50 szakszóval elmagyarázzák merre halad a világ ami inkább piros mint zöld.Ennyit a HT-ról.
-
djculture
félisten
-
fsb1000
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Nem lenne botorság ha a "mostanábant" elválasztanánk a P4 Norhwood CPU-k HT-jától, mivel a fórumtársd véleménye 478-as foglalatot tartalmazott.
Lehet a vesszőket tologatni, meg gányolást emlegetni, de a HT negatív színben való feltüntetése nem állja meg a helyét. A HT alkalmazása P4-ben egy sikersztori, amely egy adott időszakban jelentős előny volt a kunkurensekkel szemben.
Ma is kipróbálható, hogy az akkori aktuális op rendszeren (WinXP) a HT-s egymagos cpu sokkal jobb felhasználói élményt ad mint a nem HT-s egymagos. És a ha összevethető lenne azonos frekvencián, akkor azt az eredményt adná. hogy nagyobb számítási teljesítményt is ad.
Nem is értem mit kell ezen magyarázni...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

2X4 maggal is, arról nem beszélve hogy akár 2X6mag is játszhat ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De szerintem nem viszi a lap... sőt, akár ki is nyírhatja a procit, legalábbis nekem rebesgettek már ilyesmit is.
ráadásul van hogy velem cipelteti 

DarthSun