- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #98921 üzenetére
Inkább arra voltam kíváncsi, hogy ez a két kártya hogy viselkedik nagyjából korhű rendszerekben. Az újabb kártyákkal már kiéltem magam (riva128, permedia2, voodoo1/2). Aztán a GeForce2 korszakban megint. És a DX9 korszakban szintúgy. Most épp a DX10/11/OpenGL 3.x gyorsítókat nyüstölöm a fő gépben (itt tartok most fejlődésileg), tehát ez a generáció is megvan.
Viszont ez a nagyon korai első generációs Virge/Rage2 világ teljesen kimaradt nekem, ezért döntöttem úgy, hogy most kicsit letesztelgetem őket. Korábban persze már sokszor teszteltem ezeket, de egy-egy kivételtől eltekintve mindig csak 98-as, vagy újabb játékokkal, amikben meg már persze csak a diavetítés szintjét érhetik el. És eleve a Virge helyett inkább Virge DX-et, vagy Trio3D-t szoktam bűvölni.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #98868 üzenetére
Összefoglalva:
S3 Virge = 1996 első hónapjai (1995 végén kis számú gyártás van már).
nVidia Nv1 = tömeggyártás: 1996 első hónapjai (1995 végén kis számú gyártás van már)
ATi Rage2/Rage2+ = 1996 kb júniusa körül indul a tömeggyártás
(A rage2+ kb ugyanaz, mint a Rage2, csak hardveresen gyorsított videólejátszást is tud.)s3 Virge DX = 1996 október
3dfx Voodoo1 = tömeggyártás 1996 október/novemberben indul meg.
Rage2c = 1997 április (google szerint), ez ugyanaz, mint a Rage2+ csak AGP foglalattal. Ez egy olcsó low-end kártya ekkorra már.
Rage Pro = 1997 július. A teljesítménye kb a Voodoo1 és a Riva128 szintjén van. Ez egy gamer/CAD kártya.
Szándékosan nem írtam a bejelentések, paperlancsok, marketing tömegpszichózis megkezdésének dátumait, hanem azt a dátumot, ahonnan kezdve meg lehet venni a kártyákat.
-
-
-
válasz
DarthSun #98834 üzenetére
A router (Mikrotik AX2) még csak-csak tudja. Házon belül simán ki lehet koppantani, de internet irányába ritka, hogy a teljes átviteli út szerverrel együtt ekkora sávszélt biztosítson. Pár példa: Egy játék update steamről 40-50MB/sec-et tud elérni. VMware iso letöltés 20MB/sec körül éri el a maximumot. Céges VPN feltöltésnél a VPN a limit.
-
válasz
Erre, az a helyes valasz, hogy attol fugg. PPPoE-hez nagyobb CPU kell, mintha az nem lenne. Pl. Vodafone kabelmodem utan mezei DHCP-vel kell IP-t kerni, es "csak" a NAT az, amivel a nethez foglalkoznia az eszkoznek, mig ha pl Telekom vagy Digi az elofizetesed, akkor ott a PPPoE csomagokkal is foglalkozni kell, a PPPoE pedig egy "elrontott" valami (amikor jonnek a byteok a kabelen, nem tudod, hogy mikor van vege az adott keretnek peldaul), ezert oda erosebb CPU kell. Vannak routerek, amikben akar a PPPoE-hez, akar a NAT-hoz van hardver, ami segit a feladat elvegzeseben. Ugyonakkor, pl, van router, aminel ez a HW hgyorsitott NAT attol fugg, hogy a tuzfalaban miket kofniguralsz, mert bizonyos opciok egyuttalasa eseten visszavalt a klasszikus szoftveres implementaciora, igy ha nem eleg eros a CPU, akkor ezt rogton megerzed. Ugyonigy, ha a Wi-Fi-t a router adja, akkor van olyan, ahol az AES engine, csak WPA2 eseten tud gyorsitani, igy pl kihajthato a 802.11ac/ax ha WPA2-t hasznalsz, de szoftveres lesz a titkositas, ha WPA3-at. Ha peldaul telepitenel OpenWRT-t, akkor egy csomo vendor nem adja ki a hw gyorsito reszek forrasat, vagy olyan forrast ad, ami generikusan Linuxba nem rakhato be, igy ezek a routerek pl. OpenWRT alatt full szoftveresen mukodnek, igy ha nincs bennuk eleg CPU mag elegendoen nagy orajellel, akkor nem fogja birni az iramot.
Szoval, attol fugg
-
Pikari
veterán
válasz
Nekem konkrétan 40 megabit le, 3 fel van. De sok függ attól, hogy mekkora a csomagméret, helyi hálón viszonylag egyszerű kimaxolni a gigabitet, mert ott nagy csomagok közlekednek, de az internet irányából már előszeretettel jönnek apró csomagfragmentumok, egy olyan routerbe ezért már legalább kétmagos arm procit illik tenni linuxxal megtámogatva.
-
válasz
DarthSun #98819 üzenetére
Ha easy megoldas kell, akkor 10-es kartyanak 8029 (ehhez van beepitve driver is), 100-asnak 8139, 1000-nek 8169-es Realtek (meg a 8169-hez is van Win98 driver). Ha ki akarod preselni az utolos bitet is a savszelessegbol, akkor valamilyen 3com vagy Intel 10/100 vagy 10/100/1000. 400-500 MHz gepen, ha jo a disk alrendszer (esetlegesen RAID pl. onboard memoriaval), akkor mar van ertelme a gigas kartyanak is, mert a 100Mbps hamar szukke tud valni (szerintem 20 MByte/s filemasolas, azaz kb 150-200 Mbps IDE HDD-vel is elerheto). Az Intel es a 3com kartyak egy csomo dolgot offloadolnak a CPU-rol az ethernet keretek osszerakasa/parsolasa kozben valamint a IP header checksumokat sem a CPU-nak kell szamolnia, ezert kis CPU mellett sokkal jobban tudnak ervenyesulni.
Szerk: Az Apple se veletlenul tett mar gigabties LAN-t a 400MHz-s PowerMacbe, mert ott mar van eleg ero, hogy tobb szaz megabit kijojjon a gepbol filemasolas eseten.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #98825 üzenetére
Hát leegyszerűsítve azt mondanám, hogy ezek a 100 megabit és afölötti tempók erősen felejtősek pre-2000res gépeken még akkor is, ha esetleg van olyan gép, amire épp valamilyen kombinációval be lehet hackelni. Itt a 100 megabit inkább csak elektronikai kompatibilitást jelent.
-
-
válasz
DarthSun #98703 üzenetére
Akkor van átfedés az ízlésünkben, RTCW, Serious Sam imádnivaló cuccok.
#98704 envagyok: Q3 multira én is gondoltam hogy kellene pöcögtetni, a hetekben láttam FB-n, hogy valaki csinált szerót amit mindig futtat, páran összejöhetnénk rajta vagy ilyesmi. Vagy UT (akár régi, akár új), szerintem az első UT oda-vissza veri a Q3-at, de mindkettőt szeretem.
Egy Doom 3 végigjátszás nálam is abbamaradt pár hónapja a Thinkpad W701-emen, de majd folytatom. Win7, EAX, tökéletes az a gép ahhoz a játékhoz. Nyilván CRT-re cuppantva, a Doom3 jó hasznát veszi a fekete feketének#98705 jokeph: emlékszem te már korábban is írtad az RTCW-t
Nem rossz ötlet amúgy, felveszem a listámra, végig már régen játszottam, inkább csak néha elindítom a feeling kedvéért.
#98706 arn: egyetértek, ami XP végén vagy után jött ki, én is modern gépen szoktam játszani.
#98707 Francia91: ah, MW. Az utolsó fun NFS. Nálam Most az NFS4 van soron a PIII-on, de a Porschével pl heti szinten játszom, és néha a feleségem is beszáll multiba, nem nagyon versenyzünk csak együtt végigmegyünk pl Alpson a havas mapon, szeretjük.
#98713 frescho: na a Warcraft olyan, hogy nálam abszolút kimaradt. Nem is értem hogyan, anno vitte volna a gépem, minden haverom játszotta, de amikor ők arra függtek rá, én valami autósra, már meg nem mondom, mi volt az... valamelyik Test Drive részt gyanítom. Úgyhogy mindenképp leszedem és megy a PIII-ra az is.
#98719 sidi: Bumpy, atya ég mennyiszer felmérgeltem magam anno azon a játékon, mert irtó szar voltam benne
Lehet kipróbálom ismét.
#98729 Ry0K3N ne is mondd, az összes GTA ilyen, III-VC-SA, hogyha túl magas a framerate, bugol a fizika. Nagy kár, mert ezeknek amúgy grafikailag borzasztó jól áll a sebesség. Azt hiszem a GTAIII ha bekapcsolod a limitert, 30-ra teszi magát, míg a VC csak 24-re vagy ilyesmi, és bár 30-cal még elevickélek, én mindhármat 75-ra szoktam limitálni, így játszhatóak. SA-nál a QTE eventekhez néha azért bekapcsolom a játék saját limiterét.
És sok szopelli és lapcsere és driver kísérletezés után most már tényleg napok óta tesztelem az összeállt PIII-am, és megfelelően működik minden. ELSA Gef 2 GTS, V2 SLI, Vortex 2 SQ2500, SB16.
Megy A3D, Glide, DX7-ig minden, OPL, imádom. -
válasz
DarthSun #98724 üzenetére
GTX285 nem indul, kétszer gyorsul-lassul a venti, majd maxon pörög, XP betölt, de kép nincs.
HD6850 indul, XP bejön, driver feltesz, restart, kékhalál vagy újraindul.
Majd még rájuk próbálok, de úgy tűnik, állásukban meghóttak.
HD3870 működik.
8600GTS működik.A HD3870 3DM2001 lett értékelhető szint, bár az is jóval kevesebb, mint amire számítottam :
A 99 és 2000 mindkét kártyán jóval a 7900GS alatt van, be sem teszem a képmentést.
A HD2600XT maradt, de valszeg az még halványabb lesz. -
válasz
DarthSun #98691 üzenetére
Egész jó ez a set, 1.5k plussz. 70328-->71856.
Persze ez még mindíg nem jelenti azt hogy be tudom állítani a szörnyet, de jobb híján ez lesz továbbra, a 99 és a 2000 is nőtt, rendkívül fontos tesztek. Hopp, nem váltottam át a 2. CPUz- t, mostmár midegy...nem futtatom újra, a HWInfoban is látszik az alaplap típusa.
XP save imagebe fut a CloneHD- vel, további kliensek előkészítve, jön a GTX285, szörny a szörnyben
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #98657 üzenetére
Ezt így igaz, meg tudtam szólaltatni AWE és GUS-t, de nem jöttem rá miért jó nekem ez.
Mindig bajlódtam a driver sok memória használatával (DOS 6.22)
Valamint nem volt elég univerzális mindenhez, meguntam, hogy játéktól függően így, vagy úgy kellett indítani a gépet, pedig szépen megcsináltam indító menüvel -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98680 üzenetére
2001SE nem problémás, már most van jó pontszám belőle, 99MAX a mumus.
XP alatt van neked 100e+ pötty is emlékeim szerint, a GTX770-el, ezt még nem fogtam be.
X5690 OC 4,4 GHZ + Gigabyte 9600GT:
i7-3820 OC 4,3 GHZ HT OFF + HD6950:Kis érdekesség, 3300X+HD3870:
Meglepően jó pontot dobott.
Felleltem a rég elrakott hibásnak minősített 3 db ATI VGA-m, egy X1650PRO, egy X1950PRO (Sapphire) és egy MSI X1950 PRO-t.
Sajna, az Asrockban sem kelnek életre, az MSI-t ki sem sípolja, ezt sajnálom a legjobban. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98660 üzenetére
Most nézem, pöpecül meg van tépve a kis Quadro (7900GS).
A 9600GT vastagon erősebb, csak még nem volt bent a Ryzen 3300X mellett, ez (is) még visszavan, nem sok VGA-t teszteltem anno vele, azóta sok pci-e zsuga jött, újra össze kell dobnom az AM4-es XP test setet hozzá.X79-es setupban minden VGA maximum x8 2.0-án ment (i7-3820 az Sandy Bridge EP proci csak 2.0-ás sávot ad, 3.0-hoz már Ivy Bridge EP kell bele, azaz egy i7-3820v2 pl.), sajna nem férek hozzá az 1. x16-os slothoz, ott menne x16-on (batár nagy a Noctua top-flow hűtő, és kitakarja pont a slotot).
gen 3.0-nál már nem annyira fájó a dolog, ha a slot és az eszköz is tudja, pl. GTX 1070-et kiszolgálja a 4 sáv is játékra, legalábbis én nem vettem észre difit amikor az x16-os és az x4-es slotban használtam (AM4 B550-ben).2000/2001SE-ben mennyit hozott ?
Valamiért nem találtam 99MAX-os mérést a 3300X-el. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98654 üzenetére
x4 1.1 vs bármire gondoltam, 9xxxGT/kisebb sorozatú VGA-k esetén, ezeknél nem korlátoz semmit játék szempontjából, szerintem.
De lehet hogy egy GTX 260-nál sem.
Hamarosan lesz összehasonlítható mérésem 3DM-ből.
A pci-e sáv kiosztás kb. lap szériánként/gyárónként más-más, ez régebben is így volt, csak nem volt ennyi pci-e sáv használó bedugható cucc.
s775-nél pl. P35-ös lapoknál is "csonka" crossfire lehetséges, 1. x16-os slot az x16 1.1, a 2. x16-os slot meg x4 1.1.
SLI-hez 2 db x16-os slotot csak nagyobb nForce lapoknál láttam, ugyanezt crossfire-hez meg X38/X48-nál, s775-ös platformon legalábbis.Fötörészés közben (a HD3850 AGP-s karijaimat vadászom, valahová elástam őket nagyon) előkerült 4 db s478-as deszka, procival és hűtővel (3 db) és egy csak procival - ez egy 2,4-es P4 NW és egy i850-es Intel deszkában van, 4*128 MB RD800-as ramokkal - emlékeim alapján ez félig dög, sajnos.
A másik 3 lap különböző félék, egy ABIT IS7 i865p - ennek nagyon megörültem, remélem jó, egy Asus P4S800D-X és egy Asus P4 intel chipsetes valami, ennek elfelejtettem a pontos típusát, 4 ram slot van rajta, az biztos, és kék/fekete színűek a DIMM-ek, tuti hogy 865/875-ös valamelyik.
Meg még egy s775-ös Gigabyte P35-DSR3. -
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #98607 üzenetére
Igazad van.
Megtoldanám annyival, hogy bárki, aki retro pc cuccok bedarálása helyett azok megmentésével foglalkozik, az gondolkodásmódjától, inspirációs céljától függetlenül becsülendő részünkről.
Ismerek több olyan nem napon barnult embert, aki csak a jó pénzért keresgéli a régi cuccokat, ha nem volna benne della, hozzájuk se nyúlna, nem is érdekli más szempontból ( nem épít, a legtöbbször nem is tesztel), és facebook csoportban dobja fel a cuccokat licitre teszteletlenül, sokszor már bordától hátlapi lemeztől lecsupaszítva, közvetlenül darálás előtt.
A több ezer fős csoportban egy rossz szót nem hallottam róluk, de olyat igen, hogy de jó, végre meglett a voodoo3-as PCI kártya, amit már x hónapha/éve keresek. A gyűjtők licitálnak elég szépen, az ember ebből jól él, ezért csinálja, hisz megéri, ellenkező esetben még kevesebb cucc maradna, mert sok menne a darálóba, így viszong több mindenkinek jut.Veterán autó motor klubban is bent vagyok, mert szeretem a régi vasakat. Ott is minden klubtag, ha teheti, több járművet tart.
Köztudomású, hogy szépen meg fel ezek ára, de senkinek se jut eszébe emiatt vádolni a klubtársakat, a régi autók szeretete összetartja a klubot, sokkal jobban, mint itt minket ez a fórum.
Most csak egy veterán motorom van, egy 1939 Puch350gs, amit nagyapámtól örököltem. Én restauráltam, a festést leszámítva saját kezemmel egy barátom segítségével. Ha száraz kenyérre futná csak, akkor se adnám el. Soha. Sőt azon töröm a fejem, hogy ha meghalok, hogy tudom megoldani, hogy kedves ötököseim ne tudják eladni ezt a családi relikviát.
Ugyanúgy vagyok a hardvergyűjteményem jó részével.
Ha el is adok valamit, ami annyira már nem érdekel, annak az árából olyat veszek, ami épp vonzz.
Eleve 99%-ban külföldről veszem a cuccaimat, így nem a Magyar kollégák elől szerzem be a cuccokat, illetve ha néha megválok valamitől, azt itthon hirdetem, pedig sok ember van, aki amit itt összeporszívózik, mások elöl megvesz, azt azonnal dobja fel Ebayre, esélyt se adva, hogy Magyarországon maradjon a cucc. Nem egy itthon hirdetett cuccot látok 2 nap múlva *10 áron ebayen hirdetni.
Olyan emberek is vannak, akik működő Commodore számítógépeket szétszednek darabokra, és mindent külön hirdetve (cpu, sid, vid, billentyűzet , billentyűk, ház, táp, esetleg doboz) nyomják el külföldön az itthoni ár többszöröséért. Én ilyet sose csináltam, nem is tervezem, sőt ezért nem jött még össze a gyűjteményembe dobozos +4, C16, Amiga 600, 1200 mert az a tucatnyi ember, aki ezzel foglalkozik, pillanatokon belül felszipkázza, sőt ha véletlen sikerül először jelentkezni, pofátlanul rám is ígér.Szóval én lennék a mumus horder?
-
-
válasz
DarthSun #98556 üzenetére
Én nem vicceltem, szerintem kifejezetten mókás amikor valaki szomi jelet rak a hsz-ébe amiben azzal flexel hogy olyan dolgai vannak amiről sokan csak álmodoznak, de amúgy rendszeresen látni panaszkodni milyen drága a kaja meg a mesterember.
Olyan mintha én bemennék egy CRT Fb csopiba ahol sokan csak ácsingóznak egy régi high-end PC CRT-re én meg bepanaszkodnék hogy nem tudom már hová tenni őket
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #98554 üzenetére
Fura, mert kajara naponta-kétnaponta elmegy 10k minimum, és senki sem hal éhen. Egy normálisabb teló is már 700k+, és sok ember zsebében látom, sokan nem is vigyáznak rá. Én se vennék ilyeneket, beszart a telóm, 4 éves használtat vettem töedékéért, így nem én buktam rajta 600000ft-ot, és annak töredékéből megvoltak ezek.
De pár tízezres tételt nem sajnálok ezekért, mert értékállók, jobb mintha szipiszupi forintban tartanám a pénzemet. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98528 üzenetére
Derék eredmények.
Asrock 4CoreDual SATA2 tesztpad: CPU csere sikeres, E5200 Penya Dual-Core - C2DE7500-ra.
Első tesztsorozat GF4MX460-al.
A többi procit nem ette meg: C2D E8400/8500 és Xeon E3110/3120, Xeon X3360.
A 2 magosokat kifüfyülte hogy not supported, az X3360-ra még füttykód se jött.Értelme: természetesen van !
Minden amiben az ember az örömét leli valamilyen szinten/karbantartja és/vagy fejleszti a tudását annak szerintem van értelme. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98526 üzenetére
Valamelyik modd XP-vel kell mennie, tegnap leszedtem a legújabb Integral-t is, biztos ami biztos. Megcsinálom ODD-re is, hátha az USB-vel becsípődöm. PS2-es combo port van a B660-on is, nagy gond nem lehet.
X470-es deszkán R3 3300X-el szuperül ment a DS féle XP.
XP-n is átálltam Paint-ról Irfan View-re, sokkal praktikusabb és gyorsabb is a mentési metódus.
Kíváncsi leszek, a mostaniban mit hoz a +400 MHZ CPU órajel és a +1 MB L2 cache a C2D E7500 javára. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98523 üzenetére
Újabb BIOS-al valszeg menne.... de nincs újabb.
Naná hogy mene a 6600GT, az mindenben is mene. B660-ban is.
Ha lesz rá érkezésem, rávarázsolok egy XP-t a B660+13600K párosra, aztán go.
Most az uccsó VGA teszt fut a (a 2007-ben vásárolt Sapphire X1950GT AGP, ritka cuccaim egyike ami újkora óta az enyém és nem ment piacra, doboza+cuccai is megvannak) hybrid VIA 880 PT Asrockban, utána cserélem az E5200-as Penya Dual Core-t, találtam is egy belevaló C2D E7500-at, ennek normálisan kellene benne mennie.
Persze, egy E8400/8500-nak jobban örülnék, de sanszos hogy vagy el se indul, vagy csökkentett szorzóval fog menni.
Még kiásom az RX550-et, kíváncsiságból hogy megy e vele, mert amúgy XP-s drivere nincsen, de az NF4-es DFI lapban ment, pedig az is korabeli cucc. -
RollandCG
csendes tag
válasz
DarthSun #98495 üzenetére
Nálam is hasonló a megoldás. Egy kisebb partíción van a windows.
Azaz syslinux/isolinuxszal indítok.Majd GRUB-bal indítom a millenniumot.
Fejlemény: Van egy biztonsági másolatom egy 2TB-os vinyón, pár perce rányomtam az MBR-ról GPT-re átkonvertálást.
Végeredmény: Nem bootol be a vinyó :-( Arra nem számítottam, hogy még a linuxos boot menű se jön be :-(
Ha lesz egy pici szabad időm akkor majd manuálisan telepítem a syslinuxot mint a régi szép időkben :-) -
RollandCG
csendes tag
válasz
DarthSun #98471 üzenetére
Érdekes ez a 100TB téma. :-)
Nálam MBR van, így limitálva vagyok 2TB -ra.
Jelenleg 4 x 2TB hdd van a FreeDOS/WinME rendszernek.
A FreeDOS is maximum 2 terráig lát.
Dos alatt formázom a nagy vinyókat, a cpm progi erre tökéletes.Most az a kérdés, hogy hogyan lehetne 100 tb-ot belőni?
Váltani kellene MBR-ről gpt-re akkor megszabadulunk a 2TB limittől...Kérdés: A jelenlegi Win98-as rendszered MBR vagy GPT partícióról indul?
Ha lehet akkor mindent kernel, bootrom vagy img/iso. szinten indítok.
LINK: a video nem mai :-)
Valahogy így néz ki a BURG menüje (részlet).menuentry "AROS" --class aros --class os {
multiboot /Arch/pc/grub/i386-pc/core.imgmenuentry "DOS" --class dos --class os {
linux16 /customboot/memdisk4.05 iso
initrd16 /customboot/dos.isomenuentry "Windows Vista (loader) (on /dev/sda2)" --class os4 --class os {
insmod ntfs
set root='(hd0,2)'
search --no-floppy --fs-uuid --set a8f29a64f29a3712
chainloader +1menuentry "Amithlon" --class freedos --class os {
linux16 /customboot/memdisk4.05 iso
initrd16 /customboot/Amithlon_004.iso -
válasz
DarthSun #98469 üzenetére
Kalandos, Win10/11 alatt marha nehéz, mert a mod moddja is kell, variációsan. XP alatt már csak olyan, mikor vágom ki az ablakon a gépemet kategória.
Először a csúcs - 3DMark99/R3800X/B450/7900GS/XP :
Ezt döntse meg valaki, ha van türelme idegösszeroppanás nélkül. Kritérium : tökmindegy milyen vas, milyen oprendszer alatt, 3DM99 fusson, aztán ok.
History
3DMark99/R3800X/B450/GTX1650/Win10 :
Itt kezdett feléledni a 1650, 2025MHz boosttal, de nem sok vizet zavart.3DMark99/R3800X/B450/GTX1650/Win11 :
Win11 megtekerte kicsit, érdekesség a 61Hz szinkron, driverben függőleges szinkron letiltva, tesztben viszont kijelezve, de számolta a szinkron felettit.Hát ebben a tesztben a retro QFX3500(7900GS) nyert, nem kicsivel. Retro teszt, retro video, madness gép hozta a pókert.
Megnézem mit hoz Win98 alatt, ugyanevvel a vassal.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #98430 üzenetére
"akkor jelentkezik ha az előző driver nincs eltávolítva rendesen, az újat nem tudja fullra felülírni/betölteni, mivel a memóriában van az előző darabja, így írásvédett a lemezen. Mivel az új driver nem indult el teljesen, ezért a monitorra sem képes kinézni, jobb híján az alapot csatolja"
Ilyenkor hogyan kell eltávolítani rendesen az előzőt?
Az nem elég, hogy eltávolítom az eszközkezelőből?Nincs ilyesmikről valami iromány, windows9x tippek-trükkök?
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #98411 üzenetére
Win9x már megvolt azért.
Amúgy pont azt írta Czo, hogy törölni kell a driver file-okat, és be is jött az ötlet, újra jó a Windowsom.
Ezt a félgépet tesztelésre használom csak, legközelebb, ha újra telepítem, mikor minden fent van, lementem a windows mappát, és ha gáz van visszamásolom csak.Emlékszem azért akkoriban egyszer se bírt ki a pc-m újratelepítés nélkül 1 évet. Kb fél-1 évente fosta össze magát.
Erről nem csak az ms tehetett, hanem a driver írók is.
De még az xp se volt tökéletes.
A legjobb példa az audigy, vagy audigy2, már nem emlékszem pontosan gyári driver cd-je.
Ha feltelepíted, újraindítás után kék halál.Win9x-nél van még olyan, hogy vga driver telepítés után max 640×480 a felbontás, és kis szinfelbontás van, amit nem lehet feljebb állítani se. Ott is már a hajamat téptem, mire kiderült, hogy valamiért a monitort átállítja plugnplay-ról standardra.
Csak át kell driverezni pnp-re, és megy újra.Azért a win9x nem arra lett kitalálva, hogy naponta 10 hardvert driverezzek.
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #98416 üzenetére
Fő gépemen nincs jelszó a bejelentkezéshez. de megosztani jelszó nélkül nem lehet, ezért csináltam plusz usert jelszóval. \\főgép et ha beadok retro gépen akkor kér felhaszálónevet és jelszót. mivel default userem jelszómentes azt nem lehet megadni ezért hoztam létre új usert jelszóval. Ha ezt adom meg a retro gépen főgép\megadottmegosztottuser felhasználónévvel és hozzá passzoló jelszóval akkor simán működik.csak 1 vagy 3 hónap után lejárt a jelszava a fő gépen lévő új usernek és retro gépen nem tudtam megváltoztatni a jelszót(mert bluescreen lett).
Persze fő gépen a megosztásnál ezt a usert meg kellett adni hogy lássa/módosítsa a megosztást -
-
válasz
DarthSun #98413 üzenetére
A CRT túl jó volt az emberiségnek, így el kellett veszejtsük.
Ami fennmaradt, egy retro gaming szubkult ami értékelni tudja azért, ami, és a maradványszajkózók akik ratyi 60Hz-es monitorokat használtak és az maradt meg bennük hogy vibrál, később hozzáolvasták a zinterneten, hogy még röntgen is vót, há akkor az biztos rossz vót!
Konkrétan olyan rossz hogy nem bírtam ránézni az lcd-re miután bezsákoltam pár high-end CRT-t, úgyhogy át kellett rendeznem az asztalt hogy a fő játszós monitornak felférjen egy CRT.
Nem hibátlan tech közel sem és rengeteg hátránya van pl nagy, nehéz, szövegre szar, de az, hogy a fekete fekete, hogy a válaszidő király, nincs limitálva a megjeleníthető színek száma, és hogy gyönyörű képe van mindenféle scalerek nélkül gyakorlatilag az összes felbontáson amit támogat, bőven megéri.
Ha kedvem van, 1024x768 160 Hz-en UT-zok, ha más kedvem, 2048x1536 80Hz-en játszom valami modern játékot, és mindkettő tűéles és gyönyörű. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98333 üzenetére
Hmmm, új fejlemények a hybid AGP/PCI-e VIA 880PT lapnál.
Quadro 4000 és 5000-el nem men a szekér, Radeon 7870-el sem.
Quadro FX 1800/9800GTX/GTX 260-ig és Radeon 6950-ig minden szuper.
Létezik, hogy BIOS szintű eme hiányosság ?
Utolsó BIOS van fent, ott még Radeonból a HD4xxx-et írják, hogy supported lett...#98365FF23: Mea Culpa.
Ezek így rendben hangzanak.
Melyik BIOS ver. van fent ?
Mióta csinálja ezt ?
W10x64 ? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98328 üzenetére
Hát, szeretek kalandozni.
Szépen összerakva.
DDR1-es ramjaimat is le kell valamiben tesztelnem majd, ez sanszosan a P4PE-X TE lap lesz, azzal nem volt gondom benchek alatt, stabil volt.
Nálam ezért (is) van a SATA favorizálva az IDE helyett:nVidia 392p ref. 9800 GTX a porondon:
Khm-khm...
Hopp, most látom, kis igazítást igényel a külső SATA kábel (ezen a BD/RW ODD lóg).Old&kevésbé old:
Amíg ez a poszt készül, bőszen megy a 3DMark2000.Jövő héten megjönnek a pici SATA SSD-im, sikerült felhajtanom 3 db 32 GB-os Sandisk X110-est.
A legkisebb tutira működő HDD-m is 40 GB-os és az is SATA.
Valamikor át kell nézzem az összes HDD-met, erre külön gépet fogok építeni. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98278 üzenetére
Benchpad váltás: X79-le, VIA 880PT fel (Asrock 4coreDual s775).
9600GT (a közepesen erős a 3-ból)-vel lenyomtam a tesztcsokrot, VGA csere után egy UT teszt után kékhalál.
RAM csere, G.Skill 1 GB-os DDR2-es modulok ki, sokadik varia után Kingston 1 GB LP DDR2-800 -as RAM-ok be és végre megy minden.
X darab és féle rammal vagy el se indult (egy esetben se kép, se hang - DDR1), a többi esetben csak 1 modul látszott és single channel (DDR1/DDR2 is).Hatalmas elmaradásom van ezzel a platformmal, AGP-s szinten is, PCI-E ből csak a Gigabyte 9600GT lett vele anno tesztelve, csak hogy megy e a pci-e rész a lapon, AGP-vel is csak a HD3850/7600GT páros járt benne még.
A RAM-ok (DDR2) full alapon mentek/mennek, azaz DDR2-400 (erre állt be, ha mindennel is végzek, ráprobálok a 667/800-ra, hivatalosan tudja, s ha jó lesz, pár erősebb VGA-t újra tesztelek).
Annyi a difi a 2 RAM között (G.Skill/Kingston) hogy a G.Skill 4-3-3-8 CR1 a Kingston 3-3-3-9 CR1 -ben megyen - elvben ez így gyorsabb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98278 üzenetére
Hát, mindenképpen érdekes elképzelése lehetett, az eladó csak annyit írt, hogy újra van pasztázva és műkszik (több mással jött ez is).
Tegnap jutottam el eddig, hogy tudtam vele foglalkozni, és tényleg műkszik és a paszta is friss volt alatta.Ha nem ment volna, akkor megy dísznek a többi közé, ez a VGA csak grátisz volt a pakkban, azért persze örülök hogy kifogástalanul megy.
VGA: Polarisok - Gigabyte RX 460 Windforce OC 4 GB - tartalék ITX gépben, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, második fő gépben (melóhelyen).
Garázsgépben (R3 3300X, 32 GB RAM, X470-es Giga lap, W10x64 PRO) jelenleg Fujitsu GTX 745 2 GB, mindenre is elég, játék (SC multi kompromiszumos, de használhatóan megy, 1680*1050 medium set - érdekes, de ezt hozta a Gigabyte 9600GT - Zalman hűtős gyárilag - is 512 MB VRAM-al).
Az RX480-as Polaris meg tényleg elég jó még ma is sokmindenre, játék szempontjából is, megfelelő beállításokkal persze.
Kipróbáltam a Zotac 9800 GT ECO 1 GB VGA-t is a garászgépben, na ez tényleg már kompromisszumos, hiába az 1 GB VRAM, a 9600GT megeszi reggelire fel VRAM-al.A hármas kép alsó tagja megy épp a bencgépben, Asus HD7870 DCII 2 GB GDDR5 256 bit.
Ezzel a VGA-val csak default teszt volt (proci részről), a CPU OC hatalmasat hoz - nem túl meglepő módon, mert már a 6600GT-nél is hozott stabilan és kimutathatóan + pontokat - persze itt csak minimálisat, de hozott. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98267 üzenetére
Vagy nem változott semmi P4 óta.
Szimplán, not supported OS a W2K by ATI.
Vagy tényleg bibis ez a W2000-es rendszer.
Igazából amit találtam (nem a szokványos set kell), az alapján menni kellene W2000 SP4 alatt a HD1000/2000/3000/4000-es szériának.#98269Czo: semmi érdekeset nem ír, nem kér semmit, csak kerek perec hibával kiszáll (már nem emlékszem rá).
Viszont ezt még kipróbálom, most találtam, ez lehet a jó megoldás talán:Ezt találtam most:
"1. Expand ATI Driver for Windows 2000, on desktop.
2. Click Start, point to Settings, and then click Control Panel.
3. Double-click System, click the Hardware tab, and then click Device Manager.
4. Double-click the Display Adapter to expand it.
5. Right-click the VGA device, and then click Properties.
6. On the Driver tab, click Update Driver.
7. In the Upgrade Device Driver Wizard dialog box, click Next.
8. Click Display a list of the known drivers, and then click Next.
9. Select Disk Button and Select Win2000 ATI Driver on Desktop.
10. Click Next to confirm that you have selected the correct driver.
11. Click Finish to complete the installation of the new driver.
March 2010. ATI Catalyst Legacy 10.2 Driver Released
2, Dec 2010. ATI Catalyst Legacy 10.11 Driver Released"Egy próbát megér.
Úgy látom vissza kell lépnem a 9x metódusra, ott kellett kb. mindennel is imigyen játszani.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98260 üzenetére
UT-nek úgy nézem talán kisebb a szórása, és eléggé beszédes az 5 féle felbontás egymás mellett, sok mindenre enged következtetni.
9800 GTX a terítéken, W2000 megvolt, XP jön.
Brutál egy darab, nVidia 392p ref kari, dupla 6 pin segédtáp, igazi zabagép lehet.
Az nVdia karikat letolom 2000 alatt, a Quadro-k kivételével, csak az FX1800 ment fel úgy-ahogy (99MAX-nál bibis, mindegy mit csinálok, akkor is lock 60 FPS, többi oké), a 4000-et fel sem tudtam tenni normálisan.
Aztán ha megvagyok a zöldekkel, megnézek bele egy-egy pirosat is, bár úgy emlékeszem hogy nem tudtam őket anno szóra bírni (még P4-ben, AGP-eseket). Azóta, akár készülhetett is olyan driver ami már okés.
Zöld+piros VGA-ból van még vissza összesen 9 db, javarészt "erős" példányok, 9600GT többféle, GTX 260, GTX 745, ATI 3870, Radeon 7870 (2 féle) és egy 6950 is.Mérések: el kell szánnom magam, aztán valami formába öntenem az eredményeket, kezd káosz lenni.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #98252 üzenetére
Még tartozom múltkorról az S3 téma feltárásával. El is kezdtem azóta, épp alkalmasak lettek a körülmények, így gyorsan szert is tettem pár Trio3D-re, ami nem volt bonyolult. Volt viszont köztük egy PCI példány is, aminek azért megörültem. Tehát a felajánlásod köszönöm, de már szükségtelen igénybe vennem
A fő észrevétel az, hogy tényleg elég jól viselkedik VGA trükkökkel szemben, az id EGA scrollerei és a Turrican 2 is jól futnak vele. Ezen túl még a VBE2.0 is jó rajta, Riva128-on is túltesz a módlista tekintetében, nemcsak low res módok vannak rajta, de 15 bit is, próbáltam egy-két demóval is, ami ezt igényli, tényleg mentek vele. Rivának ehhez UniVBE kellett.
Egy hátránya azért van a Trio3D-nek, ami DOS alatt mindenképp orvosolhatónak tűnik, Win9x-et nem próbáltam vele, lehet nem is fogok soha
A lényeg, hogy a hírhedt világosszürke fekete szint ezen is megjelenik, szerencsére a megfelelő regiszter átállítása következő bootig érvényesnek tűnik, nem zavarják a videomódváltások.
Szóval tényleg OK DOS alá - vagyis a Savage(4?) lehetett, ami rosszul viselkedett pl. a scrollerekkel. Érdekesség viszont, hogy a Savage 2000 megint jól kezeli őket. Azt viszont lesz kedvem win alatt "3D kártya" szerepkörben megpróbálni, remélem, működik ott is ez az Inno, ami a kezem ügyébe akadt...
Más - szöveges módban az 5ALI61 tesztlapomon az AGP kártyák (nem csak a Trio3D) most nagyon szeretnek random karaktereket elfelejteni updatelni, így pl. egy Volkov Commander képernyő itt-ott "lyukas" lesz - nem tudom, ez miért van, de grafikus módokban nem jön elő.
Volt viszont ismeretlen eredetű instabilitás Duke3D alatt, az aktuális pálya valahogy összezeverodott a memóriában, keletkeztek "ha itt átnézek, lefagy" helyek, egy pályán egyszer csak nem lehetett több lemerülni (ami zavaró, ha a pálya fele víz alatt van), eltűnt egy kapcsoló a falról, ellenségek is elkezdtek aktivizálódás után azonnal megszűnni létezni - szóval jöttek meglepő dolgok. Egy 5x86 alatt cache tag SRAM csere tűnt a megoldásnak, aztán jött a SS7 IDT C6-tal (érdekes, ez a Jóistennek nem akart normálisan működni FX, HX, TX lapokban, akármiben próbáltam) és a furán bizonytalan AGP-vel... Szóval az X akták soha nem fogynak el. Most épp egy GA-5AX került képbe, ezzel nincsenek textmód hibák, meglátjuk, mit szólnak a játékok-demók... Meg nem ártana próbálnom másik 5ALI61-et is, hátha csak ezzel a példánnyal van porbléma.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98238 üzenetére
Igen, 4:3-as. A benchpadon ilyen monitor van, erre kifér minden 1600*1200-on, Samsung Syncmaster 204B.
LAN gépek:
WarCraft3+TFT/COD1/UO/2, XP-vel, szükség esetén mehet a W7 bármelyik, de később akár a W10x86/64 sem akadály, rugalmas lesz. Phenom II alapok cpu szinten (Opteron 1381 - ebből kell majd még egy, ha nem lesz akkor Phenom II X4 9xx-et kap), hűtésnek megy a Wraith Prism RGB - csak hogy csinos legyen, 4*2 GB DDR2800-as low profile kingston ramok, és alapvetően IGP, ami ATI HD 3200. Ez mindenezekhez elég volt anno, a játékok meg nem változtak, most is elég kell legyen, csak a proci lesz erősebb mint anno. Ha nagyon kell, kapnak egy 9600GT-t, kedvenc all-round VGA-m.
Mivel már olcsó az SSD, így valszeg az XP is SSD-ről fog futni.X79-es projekt: W2000 alatt megy a CPU energiagazdálkodása - idleben visszavesz 1200 MHZ-re és a Vcore-t is leveszi 1 Volt magasságába, függetlenül attól hogy all-core OC 4,3 GHZ van (ez W10 alatt is így megy), XP alatt nem szabályoz vissza.
6600GT-t újratöltöm, csakis a W2000 kedvéért (XP alatt már rojtosra teszteltem).W2000 vs XP with GF6200 PCI, első kép: XP, HT ON, második kép W2000, 3. kép XP HT OFF.
Itt nem nyert a W2000. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #98232 üzenetére
Sehogy, csak atallitottam a parametereket, rajta van a screenshoton. Lehet hozza profilokat gyartani, de majd kitapasztalom. Ha mukodik, majd lehet irok a fejlesztoknek, hogy tegyek bele, mint alternativ modot. Nyilvan a kepminoseg sose lesz olyan, mint az szabvanyos kiolvasas az eredeti aranyokkal, de 4:3at monitort eleg nehez talalni.
En ugy latom, hogy dos alatt kevesen erolkodtek ezzel, talan se tapasztalat, se igeny. A legprofibb az lenne, ha minden videokartyanak lenne sajat profilja, mert nincs ket egyforma kimenet. Kellene csinalni egy maceras felbontasu programok konyvtarat, aztan leprofilozni x fele videokartyara.
Vannak olyan programok is, amik sose jelentek meg normalisan, meg crtn se igazan, mert senki sem allitgatta be a kivetelekre a kijelzojet, csak erre arra elcsuszkalva ilyenolyan aranyokkal bamultak. Erre a datapath kartyara mar irtam egy moddetektalot, ami korrigalja a modokat auto, de feladtam egy ido mulva, amikor mar nem csinaltam a captureoket.
Meg arra gondoltam, hogy ezt az egesz ossct egy raspberry hatkent kellene megcsinalni, aztan a scaler meg mehetne az rpin. Nem kellene semmi mas, csak atkuldeni 1:1 jelet az eredeti frekvenciaval.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #98223 üzenetére
Ez “modern” (34” ultrawide, de nem mai db) monitor, vga bemenet nelkul - machez hasznalom, a pct mar reg eladtam.
Itt 1:1ben megy, azaz amit az ossc kikuld, az kozvetlenul jelenik meg (pl 1280x800 a kep kozepen a 3440x1440es kijelzon). Ki lehet huzni full screenre, de a monitor csak annyit tamogat, hogy megtartja az aranyt, vagy szethuzza. Ilyen eroltetett 4:3at nem tud mar, mint a regi monitorok. Ez azert problema, mert a vga keparanya 640x400 vagy 720x400 (16:10, 18:10), ami kicsit messze van a crt 4:3tol. A crt gyk minden, nem 4:3 felbontast kepet torzitva jelenitett meg, erre a modern kijelzok igy nem kepesek (nincs ra igeny).
Tehat ennel az eredeti keparanynal jobb kepminoseg nem letezik (pixelperfekt), es a frekvencia is az eredeti 70hz, a kijelzo tamogatja, vgakonverziobol adodo lag sincs. Viszont, ha nem kapom meg a 4:3at, sokra megyek vele… ezert trukkoztem, gyk mashogy olvassa a bemeneti jelet, es osszenyomja. Mivel nincs semmifele filter itt (mint egy atlagos monitornal), elkepzelheto, hogy torzul a kep, pixelek, de ezzel meg jatszani fogok. A karakteres mod eleg szep, egy monitoron se nezett ki meg ilyen jol.
A celom, hogy ne a regi monitoros ficsorok szabjak meg, hogy milyen monitort valasszak, mert gyk az osszes jobb monitor kiesik. Valszeg majd letesztelek par oledet, ha bevalik. A retrotink jo lenne, de kisse meredeknek talalom a 750 dollaros arat csak retros cellal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98193 üzenetére
Mindegyik alatt.
És hogy az XP-t ne érje hátrány a HT ON miatt, lesz egy sor HT OFF is ezekkel: Zotac 9800GT ECO (messze nem a legerősebb 9800-as, még tápcsatija sincs), Zotac GF 6200 PCI és Quadro FX 1800.Ezek után minden HT OFF-al fog menni.
A 4,3 GHZ-et azért választottam anno, mert ezt kb minden CPU tudja egy alsópolcos X79-es lapban is, messze van a hardcore OC-tól. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98182 üzenetére
Hát, az a poén, hogy ez csak a Quadro FX1800-at érinti, a PCI GF6200 és a pci-e 9800GT rendben van.
Felraktam a nem hivatalos SP5-öt.
A99MAX-hoz csak a fix kellett, azaz a DRAW.DLL-es kiegészítés.
9800GT-vel 800+ FPS-t is tolt az 1. tesztben.
W2000 alatt játszottam a '05/06-al, most már feltelepülnek hiba nélkül, de nem indulnak el még mindig, pedig a 05-nek tényleg kellen mennie, sysinfóra hivatkozik, a 06 továbbra is kernel32.dll problémázik.
Közbe leltem egy 0.3.x GPU-Z-t, ez még indul, majdnem tökéletes, informatívabb bőven a 0.0.7-nél.
A CPU-t továbbra is 2 magosnak látja, de legalább hasít.#98187Czo: VGA-kat vallatok UMARK-al és 3DMARK-okkal.
Ide elég a 2 mag, sőt ha látná a HT szálakat, az igazából hátrány lenne (ez XP és W10 alatt is kijött eme régi bencheknél). A nagy órajel számít elsődlegesen.Kiindulás: ua VGA több pontot szerez W2000 alatt az XP ellenében.
Eddig ezt látom: kevesebbet sehol, van ahol tényleg többet, 99MAX-ban lényegesen többet.
A W2000 amúgy szélsebesen kotor (már P4-en is bajnok volt, LAN partyztam vele anno, 6600GT-vel).
Az alapok: Gigabyte X79 UD3 + i7-3820v1 (all-core 4,3 GHZ HT-val set BIOS-ban) + 4*2 GB G.Skill DDR3 2133CL9 - ennyin is megy, QC-ben. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98140 üzenetére
Akkor nem gond.
X58 előtt levakarok minden specifikus cuccot, biztos ami biztos.Köszönöm.
A háttérben a Ryzen 3 3300X-es garázsgép tolja az RGB fényáradatot.
Erről írok/töltök fel.X79&XP: biztosra mentem, első körben egy 40 GB-os Seagate SATA HDD-re telepítettem, mivel ez sikeres lett (így valszeg nincs hardveres és telepítő lemez gond), rátolom a Patriot SSD-re is (bár jól harap ezzel a HDD-vel is), de ez már marad holnapra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98057 üzenetére
Dübörög az X79-es Giga, E5-1620v1-es Xeon-al, all-core OC 4,3 GHZ - így raktam le, megy is ahogy kell.
XP alatt le kell vakarjam az összes nVidia-ás cuccot, dadogás van (ez egy korábbi SSD-re rakott belakott XP - érdekes módon elindult), a W2000 most fut, UT2004 és 99MAX már megvan.
Vicces a 2000, pár dolog hiányzik (mint Ryzen alatt XP-nél), de mene. Illetve csak 2 magot lát, de azok ugranak 4,3 GHZ-re.
Az USB-t is úgy kellett összecsalnom, a chipset driver ugyan felrakta, de nem volt egyik USB sem indítható, végül adtam neki egy univerzális USB2.0 enhanced drivert és azzal mene.
A W2000 is SSD-re került.
Finomságképpen, a PCI-os Zotac GF6200 van benne kezdésnek. -
válasz
DarthSun #98058 üzenetére
Kevertem a VesaUni98 driverrel, így Win98 alatt sikerült beilleszteni a GTX1650- et FHD felbontással. Mikor csak setupolgatok 3GHz lájtosra teszem a Zent. Érdekesség hogy immár dual monitor beállítással sokkal magasabb a pont 3GHz- en 4.65GHz- el szemben is - 6800GS- el futtattam egy próbát, meglepődtem. 7900GS ha visszakerül, akkor ahogy számolom, 10k plussz is lehet, a jelenlegi 61077- hez képest.
-
válasz
DarthSun #98044 üzenetére
Új infók, egy újkeletű topicból, madness Win98 gépekhez.
VCache hiba miatt nem indul : Szó volt róla hogy újabb BIOS esetén áll fenn, nálam nem jelentkezett ugyan, de megoldódik egy kisebb programmal, Mintsuki fejlesztése, cregfix néven.
Bugos USB egér : LMOUSE.DRV-t (MOUSE.DRV-re átnevezve) a Win3.1-ből kiemelve lehet használni, állítólag ok, még nem próbáltam, de ki fogom.Forrás ebből a szálból, itt van letöltési link a cregfix- re, az LMouse- t pedig itt találtam, feltéve ha ez lesz a jó.
Vogonson jó pár madness98 szál van, számtalan felhasználóval, itt a fórumban ha jól számolom, rajtam kívül még 2-3 kolléga.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98038 üzenetére
Amikkel játszottam anno W2K PRO SP4-en:
Claw, StarCraft1+BW, NFSU/U2, WarCraft3+TFT, COD1/UO.#98041DarthSun: Claw '99-es game, izgalmas kaland/ügyességi játék.
StarCraft1+BW = az RTS műfaj alapköve nálam.
WarCraft3+TFT = az előző továbbfejlesztett változata, jobb graikával meg persze más a környezet/sztory jellege.
Mindkettőben izgalmas a sztory, amikor hozzájutottam fullos magyarításhoz, újra kitoltam őket.W2000 system update: úgy néz ki, lehalt a 160 GB-os Maxtor HDD-m.
Az s462-es konfigra lett telepítve, ugyanitt az XP-t tartalmazó 80-as Maxtor hibátlan.
Egyelőre így akkor megy tovább az XP-s tesztcsokor az Athlon XP 2600+-al, jelenleg GF4 MX 460. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #98035 üzenetére
Anno nVidia bármi mellett tökéletes volt játékra (online és offline is).
#98036Fücsök007: AGP-ből 7800GS a legerősebb VGA-m.
PCI-e ből van 6600GT/9400GT/9600GT és 9800-as valamint GTX 745/1050 Ti (ez lehet hogy nem okés driveresen) és GTX 960 illetve Quadro-ból FX1800, 4000 és 5000, ha elfogadja a drivert (eddig minden időben a 2000-es és az XP-s driver egy és ugyanaz volt).
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest