Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Ezen a téren nem vagyok ilyen jófej, párszor amikor akart vissza adni az összegből (kp-val fizettem) elengedtem 500-1000Ft-ot de nem sokszor volt ilyen (általában kártyával fizettem).
Ide is jött egy mosógép még valamikor év elején, mi kicsomagoltattuk a binztonság kedvéert. 
Nálam csak a kp.
Majd lehet ránézek erre a Revolut-ra, feleslegesen nem szívesen csinálnám meg, lehet hasznát se venném ki tudja.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Addig jó, örülj is neki.
Én max akkor szoktam utánvétezni ha nem ismerem az adott boltot vagy eladót, mert amúgy mindig előreutalok vagy online kifizetem kártyával. Én már sok helyre megadtam, sajna még oda is ahova nem kellett volna.
Nálam csekély az az összeg amit a számlámon szoktam hagyni, én valahogy nem tudnék nagyobb összeget ott "tárolni".
Revolut-on gondolkodok én is, észrevettem hogy elég sokan használják, utalásnál állandóan kérdezik hogy nincs-e véletlen.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
P3 és újabbak nem nagyon szoktak beszarni, de némelyik kijelző tipikusan ezt a szélek fele világosodást produkálja. Ami mindegyiknek kritikus pont, az a zsanérok. Szóval igen kellemetlen, hogy miért kapcsolgat ki ez a cucc. Talán holnap megpróbálom másik táppal, és ha az nem segít, akkor a hétvégén szétszedem, megnézem, hátha van valami szemmel látható probléma. Ha nincs, akkor sajnos kuka. Talán a billentyűzetet kimentem belőle, mert magyar kiosztású, és hátha jó lesz valami másba.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Van egy hasonló lapim (hp 530 vagy valami ilyesmi) celeron m procival, de randomra kikapcsolgat. Túlmelegedés kizárva, akksi probléma kizárva. Tökéletes állapotban van, egy karc sincs rajta, magyar billentyűzettel, de a kijelzője nem szép, elkezdett a széleken világosodni. Megpróbálom másik táppal, hátha az nem tetszik neki, de ha nem segít a problémán, akkor kuka.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A nagyobbik :
Asus A6R
Celeron M440
1.5GB RAM (bővítve lett, front címke szerint 500MB)
Ati XPress 200M
15" 1280x800 LCD, szemre TN panel, de jó állapotú, fényerő itt is ok, foltosodás nincs.
DVDRW (működik)
Kártyaolvasó
Hangkártya : HDA - Win98 reménytelen, DOS/XP alatt tuti megy
Meg a hogyishívják, az a nagyobb téglalap alakú bővítőnyílás
4 USB
Modem
Háló
CMOS nem dumál, elem valszeg jó
Magyar bill
Win7Pro Magyar van rajta.Akksi 1%- on volt, kb 10 percet bírt, most töltődik, ha kész, kíhúzom a tápot, hogy meddig bírja.
Komoly kinézetű lapos, jó állapot, XP korszakban ez elég jó szint lehetett, súlya is van rendesen. -
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Általános iskolában bent voltam a pv programban, mert legalább addig se kellett órára járni, illetve, a vegyvédelmi ruhában, maszkokban való gyakorlatozást jobban élveztem, mint pl az irodalomórát. Egyszer aztán jöttek katonák, és hoztak nekünk pár régi lestrapált szovjet sugárzásmérőt, hogy szerelgessük őket, játszadozzunk vele. Egyet nagy nehezen fel tudtunk éleszteni, a többi összekannibalizálásából. Aztán elkezdtük vele méregetni a dolgokat körülöttünk. Eleinte nem nagyon találtunk semmit, ami sugárzott volna, a természetben egyedül a nap volt az, ami felé a sugárzásmérő érzékelőjét tartva gyors kattogások indultak be. Aztán bekapcsoltuk az egyik régi szines tévét az osztályteremben, és egy méterről a képernyő irányába irányoztuk az érzékelőt, na ott kb felzúgott úgy, hogy a ritka kattogásokból folyamatos fülsüketítő zajok lettek, a mutató felment maxra, és az osztási értéket feljebb állítva is maximumon maradt
Bár a legtöbb sugárzás az alfa tartományban jött (egyébként az is veszélyes, ha nincs közötted és a készülék között semmi), dőlt belőle a béta és a gamma is, azon a ponton a televíziók iránti gyermeteg rajongásom el is múlt
. -
ata99
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
A nettel volt a gond, mert a torrentező gép is potyogott úgy 2-ig, utána teljesen kiesett kb 9-ig. A szolgáltatótól meg nem jött mail a kiesésről
Most seperc alatt lejött, de már nix időm rá, megyek melóba. Majd a legközelebbi adandó alkalommal bepróbálkozok vele a GF 6600-as mellett. -
-
ata99
tag
válasz
DarthSun
üzenetére

Ez viszont nem volt kompatibilis sem az IE XP-vel, sem a klasszikus win7-tel. Ugyan mindkettő látta a GF 9800GT-t, de képet azt nem produkáltak csak a beépitett VGA-n. Kb hiányzott valami, amit nem mutat ki az eszközkezelő. Viszont a win10 3-4 perccel azután, hogy felment a netre, már adta is a képet a másik monitorra (nem mértem az időt, csak sacc
) Kipróbáltam volna a win98 quickinstallt is, csak nem tudtam letölteni, mert állandóan leáll a letöltés 200MB után...
Na mindegy, majd legközelebb egy modernebb esztergagép vezérlőegységén próbálok majd elinditani egy retró játékot
-
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Sajnos minél újabb egy játék, annál inkább kell hozzá net. AAA címek talán a 2010-es évek elejéig elvannak nélküle, egyebek talán még manapság is, de sokhoz kell net a drm miatt. Nemrég megszívtam egy játékkal... Megvettem bolhapiacon a lemezt, de Steam drm-es, magyarul használhatatlan. Már egyszer hozzá lett kötve egy Steam fiókhoz, örökre az övé marad. Mellesleg a telepítő lemezen sincs rajta a komplett játék, netről szedi le a nagyját. Szóval az offline Windows kb a Win 7-tel bezárólag, és játékok tekintetében legkésőbb 2010-es évek elejéig működik, már ha legális keretek között maradunk.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Ahogy írtam, '16-tól kb az a napi általános rendszerem. Annyi, hogy nem a Debian vonalra "szálltam fel", hanem az Arch-ra. Chakrával kezdtem, aztán amikor annak megszűnt a fejlesztése, átálltam Manjarora. Addigra szerencsére ők is már elég jól befutottak, kinőtték a gyerekbetegségeket. Asztali felületnek a KDE-t választottam az elején, ki is tartok mellette. Régen az egyik leginkább erőforrásigényes felület volt, napjainkra már nincs így, mellesleg szerintem a legszebb felület. Játékra viszont Windowst tartok a mai napig, bár bíztató, hogy a SeamOS is Arch alapú, úgyhogy talán nem nagy kunszt játékra is felkészíteni a Manjarot.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Bárcsak ilyen egyszerű lenne, szerintem egy kisebb stressz alatt instant eldobta volna magát (sajnos akkor nem próbáltam ki
). Meg hát azért azt tegyük hozzá, hogy ez épített vízzel volt.
Kis híján meg lett az 5.1 is viszont ehhez már kellett a nyitott ablak. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet majd idén is teszek vele egy próbát de akkor adok neki valami rendes stresszt is a CPU-Z Validator-on kívül.

-
válasz
DarthSun
üzenetére
Röviden: intel me vezérli a chipsetet hogy mit tudjon mit nem. Ja meg backdoor de ki lehet iktatni. Jelen esetben asztali me esetén nem mennek xeonok, ki lehet iktatni.
Coffeetime pedig egy bios tool, 1151-ben 100-200 és néhány más chipsetes lap moddolható arra hogy minden 6-7-8-9 és 10 (mobil) procit kezeljen. Extra hogy sok esetben kilövi azt is hogy Z lap kelljen tuninghoz. Magyarán a legolcsóbb h110 lapban ami most 6-7-8eft körül is van megy a 8 magos 10 gen i9 10890HK mobil proci tuningolhatóan.
X299-ben is volt es xeonom és ecc reg úgy ment vele hogy az ecc rész is működött. 7xxx esetén nem megy az ecc csak a reg. -
válasz
DarthSun
üzenetére
A lényeg hogy neked megfeleljen, többi nem számít.
Mondjuk ez szerintem nem a lap hibája hanem a chip alapból ilyen de az 5700G full auto-n 1,45V körül jár, HWInfo-t figyelve volt, hogy majdnem felment 1,5V-ra is.
Mint kiderült ez teljesen normális viselkedés, nyilván ilyen feszen el is szabadultak a hőfokok. Jelenleg manuálra van beállítva, azt hiszem 1,3125V-ra. Csak viszonyítás képpen, 1,5V-ot akkor adtam neki amikor XP alatt elértem az 1 core 5GHz-et.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen de térjünk vissza a tárgyra. Bár nem néztem utána de szerintem xeonok olcsóbbak ezen foglalatba aliról. Az biztos hogy 1151-be olcsóbb a v5 mint a 6gen de ott meg már ki kell ütni az ME-t hogy működjenek. Igaz ott meg a coffeetime miatt nem éri megvenni a 6-7gent.
most vettem igaz drágán, 10eft postával 8350K i3, 4c/4t 4ghz all core, 8MB L3
Bár ez a platform 10 éves sincs így nekem nem retro, offba rakom. -
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Persze, minél több a slot annál könnyebb

Ahogy írod, majd lassan kellhet a 64GB, de még inkább azt mondanám, hogy mostanra tartunk ott, hogy már a 32GB kezd alap lenni, 16GB-val 2025-ben én már nem építenék jó szívvel gépet (ehhez képest épp ma fogok, de ez van).Ugyanakkor azért 128GB még munkára se kevés, bár már 2022 elején építettem ennyivel gépet (I7 11700K, 128GB RAM, RTX3090 24GB, 1TB M2, 2×4TB SATA SSD, 2×18TB HDD volt akkor az adott konfig), ami akkor nagyon durva volt, sőt még ma is mindenre elég.
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Természetesen én sem, nem hasonlítgattam össze én magam a két verziót viszont néztem erről pár videót YT-n illetve fórumokon meg itt-ott olvasgattam róla. Olyan dolgokról van szó egyébként amik nem befolyásolják a játékmenetet, ugyan úgy lehet élvezni mindkettőt (max a nagyon fanatikusok veszik észre ezeket).
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Lehet bumpgate áldozata lett, sajnos ez erre a szériára pont jellemző.
Nekem is van most egy 7900 GS-em és ahogy olvasgattam elég sok ez miatt halt meg. De ugyanez igaz a PS3 GPU-jára is (meg elvileg X360-ra is), már persze amelyik a 90nm-eset használja. Gyártási hiba / defekt, sajna ezzel nem lehet mit csinálni, ahogy olvasgattam kiterjed egészen a 2xx-es szériáig, de aki jobban képben van vele az majd kijavít.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Elvileg azert olvad, mert "nem jol van csatlakoztatva" es ott megno az ellenalas, az pedig hot termel. Illetve, ha 1-2 csatlakozo belul kiesik, akkor ugye megnovekszik a tobbi labon is az aram, ami viszont felemegy a specifikacioban irt erteknek, igy valszeg ott is no az ellenalas es ott is termelodik az extra ho. Szoval, ha hulyen van bedugva/ki van csuszva/rosszul all, akkor eloallhat olyan is, hogy attol a teljesitmenytol is leeg a csatlakozo, ami siman atmenne a 8 labu regi csatlakozon.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
En, sajat szemmel, nem lattam meg elegni. De a net tele van mindenfele elegesrol szolo dologgal, ahol eleg ez akkor is, ha egyenesen van, akkor is ha derekszogu a csatlakozo, akkor is, ha hosszaban van, akkor is, ha keresztbe, sott akkor is, ha csak ragondolsz... Nem tudom nem ajanlani, mert ez van... tehat ha ez van a kartyan (marpedig, ez lesz a kartyan), akkor ezt kell majd hasznalni.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
AI-hoz hasznaltunk cegesen 3090Ti-ket, ott volt amin mar "ez" volt. Azert idezojeles, mert az nem teljesen ez volt meg, a plussz 4 csatlakozo nem volt rajta. Az nVidia a 40-es sorozattol ajanlja ezt szerintem a gyartoknak, es a nagy kartyakon van ez jellemzoen, a kisebbeken a sima PCI-e power csatlakozo. Sok kartyahoz adnak egyebkent atalakitot.
Ezt meg offba irom... Amikor eloszor hallottam a leego csatlakozoktrol itt, azt hittem, hogy mindenki visszaugrik a regi 8tus csatlakozora es ratoszunk meg 1 vagy 2 8 tus csatlakozot a kartyara... de nem... toljuk ezt a hitvany, ujfajta csatlakozot es mindig, mindenkinek baja van belole.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem is meglepetés volt. Van egy 8 gigás DDR3 modulom, amit kipróbálgattam athlon2-es laptopok mellett, eddig mindegyikben működött (még a leggagyibbakban is), és úgy is, hogy melléraktam még más ram modulokat is.
Viszont nem biztos, hogy mindegyik 8 gigás modul működni fog bennük, gyanítom, hogy a régebbiek nagyobb eséllyel kompatibilisek (amelyiken 2 sorban vannak a ramok).
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez nem a linux hibája.
Van sok fogyatékos szkriptvarázsló, akik megbuktak 8 osztályban számtek órán, kb 5 gigányi dependenciát belelinkel a programjába, mert mondjuk nem tud egyedül megírni egy rendezést (5 sor), vagy létrehozni egy ablakot (2 sor), aztán ez a dependencia-hell az eredménye.
A normálisan megírt zárt forrású programokat elég kicsomagolni bárhova, és elindítani, semmiféle függőségük nem szokott lenni. Ezek a random vírusírtós bohócok inkább a szarlapátolós csoportba szoktak tartozni.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
"Csomagkezelővel betallózom"
Ott valami zavar lesz az erőben, ugyanis a csomagot nem betallózni kell, hanem egyszerűen beírod rootként parancssorba, hogy pl
apt-get install chromium
persze az install pendrájvnak a rendszerben kell lennie, különben nem fogja megtalálni róla a fájlokat -
Tim82
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez pontosan ugyanannyira "rémálom", mint amikor egy Windows-os program telepítéskor közli, hogy amúgy neki valamelyik olyan verziójú .NET Framework kellene, ami nem települt alapból a Windows telepítéskor.
Persze, sokat segítene, ha nem a dpkg-val telepítgetnél random netről letöltött csomagokat, hanem a Debian saját tárolóit használnád. Pl. gondolom, van alapból Synaptic, abban rákeresel a telepíteni kívánt csomagra, úgy meg behúzza magának a telepítés a szükséges függőségeket - amennyiben azok elérhetőek a Debian tárolókból és általában elérhetők szoktak lenni.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
AMD-hez nem kell külön driver.
nVidia viszont bajos. A nyílt forrású driver 3D teljesítménye elég alacsony (az 1650 kb olyan geforce 710 szinten van vele). Viszont a zárt forrású driver nem biztos, hogy működik rendesen, és annak a telepítése felülírja a rendszerben a nyílt forrású drivert, nagy vaószínűleg az amd utána nem is fog működni utána. És semmi más sem. Még akkor se, ha kiveszed a kártyát, bootolni se fog a gép - kvázi átveszi a kontrollt a grafikus felület driverei felett, és utólag nem is feltétlenül lehet lesikálni rendesen. Szóval a zárt forrású nvidia driverek, bár gyorsak, érdemes őket teljesen elkerülni, ha jót akarsz magadnak.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Egy authentikacios protokoll. Pl. random gyarto tuzfal appliance eszkoze a VPN-re belepo embereketet kerberos protokoll segitsegevel authentikalja egy kerberos serveren. Pl. Windows Serverre is van Kerberos server implementacio, igy a vegeredmeny az lesz, hogy a VPN-re az user/jelszo az a Windows Domain user/jelszo lesz. Ez csak egy pelda, SIP servertol kezdve, kb barmi tudja authentikaciora hasznalni.
Te gondolom full szeru installt nyomtal es minden megjeleno ablakon next-next vegigmentel/mehettel, igy konfigraltad be a gepedre a kerberos user authentikaciot, tavoli kerberos server nelkul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Arc Raiders
- Gumi és felni topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez hajtja a 775-ös AGP buildet, szóval nem igen lennék boldog ha csak úgy a semmiből megadná magát és vinne magával ezt-azt.

Majd lehet ránézek erre a Revolut-ra, feleslegesen nem szívesen csinálnám meg, lehet hasznát se venném ki tudja.

most vettem igaz drágán, 10eft postával 8350K i3, 4c/4t 4ghz all core, 8MB L3