Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz Pista0001 #123258 üzenetére

Ma mindegyik ok. Nehezítésképpen az alaplapi wifi aktiválása mellett, direkt bedugtam a középrégi TPLinket és a retró DLinket is(még Win98 drivere is van, tehát igen retró), az alaplapi intelt választottam a telepítéskor, csatlakozott is. Telepítés után szimultán mindegyikkel egyszerre csatlakoztam a routeremre, se perc alatt mindhárom rajtavan, így hár tűrhető a sávszél a távoli próbapadról...kapcsoljunk elképzelhetetlen sebességre :DDD

Hang rendben van az alaplapival(ma, régen fene tudja mit lépett volna rá), bár ebbe kell majd az Audigy2 PPro kártya is, no az majd kiderül hogy konverterrel hajlandó-e XP alatt IRQ- t kapni, de ha nem akkor Linux alatt tuti működni fog(15 for high IRQ már ott van a modern Linux alatt is).
    Mondjuk XP alatt is esélyes, mert a modernizált verzió alatt a '17- es alaplapi hang rendesen muzsikál...persze a félretró Audigy köröket ver rá hangminőségben.

Ma tuti hogy alternatíva a Linux az MS agresszivitásával szemben. Utóbbi, a még qrva jó gépeket is selejtezi(üzletpolitika gondolom, a gyártók jelentős összegeket fizetnek az MS- nek, hogy minél előbb gépcserére kényszerítse a naív felhasználót).

Win11 még problémamentes a vadállat X299- en, de hamar végleg kitilthatják ezt is, a Linux tapasztalat jól jött, mert evvel még idétlen időkig támogatva lesz a hőn áhított állat gépem....és kiröhöghetem az MS dollárpolitikáját.

Szumma : sok évvel ezelőtt problematikus és használatra alkalmatlan volt a Linux(legalábbis a saját tapasztalat alpján). Ma kissé változott, alapon simán Win helyettesítő, 3D részben felderítve, OGL ok, ha a D3D is sikerül, akkor meg kiütés az első menetben.

Új hozzászólás Aktív témák