Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő

őstag

válasz Tim82 #41797 üzenetére

Ilyesmi gépen én nem szenvednék CentOS 6-al, baromi régi, lassú (márcsak a driverek okán is) és eszementül tearingelő xfce van benne, elavult és szegényes csomagválasztékkal, Xubuntu 14.04.3-at (14.04.4-ben az Intel driverek problémásak, de a Mint 17.3 XFCE is ugyanez pepitában csak méginkább kulcsrakész) és Fedora 23 xfce spint (ezzel kicsit több a tennivaló, de ez volt a legfrissebb csomagkészlettel rendelkező és a forcepae paraméterre sincs szükség, mert alapból detektálja) tettem nagyon hasonló gépekre (Pentium M, 855G/915G vga, 1 Gb ram) és teljesen használható sebességgel futott rajtuk, normális (tearingmentes, hardveresen gyorsított) és kényelmes ablakkezelés mellett, Openbox, Lxde, icewm és társaira csak nagyon kevés ram (512mb vagy kevesebb), nem igazán támogatott/hardveres kompozitálásra képtelen vga (Via S3, Sis, PowerVr stb) és/vagy Tua P3-nál gyengébb proci esetében esne a választásom.
    Amúgy drótozással ezek az M-es procik simán 533-as fsb-vel járathatóak és akkor nem ilyen ritka példányokra vadászni.

gerlaip: Habár ezek már válogatott UCCC chipek, én nem reszkíroznám meg, ha már mezeiek is ilyen gyatrán mennek benne, nem valószínű, hogy NF2-ben 400-on járathatóak lennének, válogatott Hynix D43-as Intel chipset mellett 500-at futó ramok is max csak 333-at tudtak NF2-ben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés