Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz MasterDeeJay #112495 üzenetére

Nekem tetszik nagyon az ötlet, abszolút híve vagyok félretróban, hogy újabb, de alacsonyabb szintű vga-val párosítsuk a processzorokat. Alapvetően 5 évvel fiatalabb vga szerintem még jó páros egy bizonyos szintig. Sajnos manapság középkategóriában már csak 8×, belépőszinten 4× a vga-k pcie csatlakozója, így a nagyon régi plattformokon lehetnek hátulütői a dolognak.

Klassz lenne, ha pcie 1(.1)-es, 2-es, 3-as és 4-es plattformon is meg tudnád nézni, hogy mit tudnak egymás ellen a kártyák. Első körben a 6300-at, hogy veszít-e teljesítményt az egyre régebbi plattformokon, aztán ha igen, akkor összevetve a régebbi, de nagyobb pcie sávszélességű kártyákhoz képest mi a helyzet.

A másik kattanásom, hogy L-es Xeonnal helyettesítsem az i5-öket és i7-eket, a modernebb középkategóriás (vagy akár belépő szintű) vga-val együtt pedig szignifikánsan alacsonyabb fogyasztással hozza a retró élményt. Némileg antinaptárazós ez is, de nekem számít az energiahatékonyság is. Tegnap jött meg 1150-hez az E3-1275L v3, ma 1155-höz az E3-1260L v1, 1156-ban pedig máf egy ideje 3426L van. :)

Új hozzászólás Aktív témák