- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #9368 üzenetére
> pontosan a cikkben ez szerepel:
Én sem a szavakon akartam lovagolni. CU/WGP szám alapján nagyjából egy asztali 4060, vagy 7600XT jöhet ki a Strix Halo-ból.Viszont abban igazad van, hogy az se mindegy, hogy mit nevezünk gamer notebooknak.
Én kifejezetten azokra gondoltam, amikben - ahogy a cikk is írja - egy mobil 4050, 4060 van, vagy Navi33 (már ha létezne ilyen notebook)Az M1/M2/M3 szerintem nem ez a kategória, mégha az IGP esetleg ez a szint volna. Hanem egy all-round-premium mobil (notebook/minipc), vagy ha pro és ultra esetében all-round-premium desktop.
Talán pont ez a lényeg, hogy az AMD képtelen notebookba eladni a GPU-it. Arra egy kiváló CPU tök jó alkalmat kínálna, hogy árukapcsolja. Csak közben meg megint itt van a kérdés, hogy ehhez tényleg kell 16 mag? Szerintem nem.
Tehát ehhez sok a CPU mag (De persze mondom, egy CCD-t könnyen le lehet hagyni)
A másik oldalról az Intel 24 magost azért nem keverném ide - és itt köszön vissza, hogy mit nevezünk gaming notebooknak - mert a mobil 4090 szintre - árban és teljesítmény-elvárásban - esetleg tényleg indokolt lehetne már a 16 mag. De tényleg kell egy 16 magos mobil CPU-hoz RTX mobil 4090/5090 mellé egy ilyen combos IGP? Szerintem nem.
Fejlesztői gépként (all-round-premium notebook/minipc) viszont indokolt lehet a nagy IGP és a sok CPU mag is. Nem sok időm van próbálgatni, de ma kipróbáltam a llama3 lokálisan futtatható verzióját egy 8. generációs intel notebookon, APU-n. Hát ott elég gatya. Mivel hogy nem lehet előre biztosan tudni, hogy milyen modellek fognak futni AI gyorsítón, vagy IGP-n, vagy CPU-n, ezért ezen a területen jól jöhet, ha mindenben penge. De ez meg egy elég niche piac és az AMD-nek meg mindig gondot okoz, hogy egy premium hatású hardverhez valaki készítsen számára egy prémium hatású és felszereltségű gépet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android játékok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest