- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
ScomComputer #10108 üzenetére
ezt azért mondhatták volna előre pár éve, mert most így biztosan vannak, akik megbánták, hogy nem váltottak 7700-zal AM5-re.
-
ScomComputer
veterán
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Alogonomus #10105 üzenetére
Igaz, mondjuk szerintem ilyen szempontból már az IMC erősségéről is beszélünk. Kiváncsi vagyok mikor lesz lényegesen jobb memóriavezérlője az új AMD prociknak.
-
Alogonomus
őstag
válasz
brabbitz #10104 üzenetére
Az AM4 esetén annyira még nem is volt korlátozó tényező a DDR4, mert már az AM4 korszak indulásakor is alkalmasak voltak kb 3000-es memóriához az alaplapok, és az AM4 cseréjekor is csak nagyjából 3600-as memóriák voltak elterjedtek. A korai AM5 alaplapok esetén viszont a 6000-es memória már nem minden lapban stabil, és már most is a 7000-es sebesség felé kacsintgatnak a memóriák, szóval 2028 magasságában valószínűleg 10 ezer MT/s környékén lehetnek majd a mainstream memóriamodulok, amikhez azért egy 600-as alaplap már biztosan kevés lesz, míg AM4 esetén talán még egy A320-as lapban is nagyjából rendben elzümmögött akár egy 5950X is.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Alogonomus #10101 üzenetére
Én azt is élném ha viccen kívűl akkor váltanának az AMD-nél socketet mikor az már hátráltató tényező lenne. DDR6 még sehol nincs desktopra, PCIe6 talán...és ennyi? AM4-nél valóigaz akadályozó tényező volt már a DDR4 stb stb itt még van azért bőven mit kiakázni szóval szurkolok hogy neked legyen igazad.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #10102 üzenetére
> jön idén valami desktop APU AM5-be?
Vegyesek és ellentmondásosak a hírek.
nehéz dekódolni, de az is lehet, hogy csak re-brand lesz idén."Rumor: 9000G APU is 8000G APU Refresh."
https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-working-on-ryzen-8000g-refresh -
Sziasztok! Olyan nagyon nem követtem mostanság a dolgokat, jön idén valami desktop APU AM5-be? Van vmi pletyka? Viszketek már, hogy kéne váltani AM4-ről, de a 8000G-nél valami frissebbre szeretnék.
-
Alogonomus
őstag
Na az nagyot szólna, ha még a Zen7 is AM5 socketbe érkezne. Akkor az AM5 esetében is meglenne a 4 generációt átívelő élettartam. Persze nagyjából 2028-ig még sok minden változhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- MG topik
- Motoros topic
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest