Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
az AMD megegyezett az Intellel a következő x86 standard utasításokról.
- FRED (Flexible Return and Event Delivery): F
- AVX10 ( az Intel szabványának elfogadása )
- ChkTag: x86 Memory Tagging:
- ACE (Advanced Matrix Extensions for Matrix Multiplication):
( Accepted and implemented across the stack, ACE standardizes matrix multiplication capabilities, enabling seamless developer experiences across devices ranging from laptops to data center servers. )
Az ACE a legmeglepőbb ;
ez valamilyen AMX alternativa ( vagy átnevezés )Mindenesetre jó, hogy végre közösen kezdik tervezni az X86 jövőjét.
AMD and Intel Celebrate First Anniversary of x86 Ecosystem Advisory Group Driving the Future of x86 Computing
https://www.amd.com/en/blogs/2025/amd-and-intel-celebrate-first-anniversary-of-x86-ecosys.html -
S_x96x_S
addikt
Sound Wave - az első low-power ARM APU- ja lehet az AMD-nek.
- Microsoft Surface ( Windows on ARM )
- 10W alatti működés
- ?? 2P+4E cores + RDNA3.5 ??
- Jövőre várható megjelenés.
https://videocardz.com/newz/amd-sound-wave-apu-with-32x27mm-package-appears-in-shipping-manifests -
Nocsak nocsak... Jön a Csetdzsípítível integrált Ájemdé.
https://prohardver.hu/hir/openai_reszesedest_szerezhet_amd.html -
válasz
Petykemano #10110 üzenetére
lattam egy erdekes prezentaciot AMD-tol, amiben volt egy szerver/edge processzor, max 32 Zen6 maggal es 1x(2x?)400G NIC-kel. ugy latszik a jo oreg xeon-d sorozat az inteltol general tovabbra is akkora erdeklodest h erdemes legyen rajta elgondolkodni amd oldalon is
csak az intelnek van a jol 'bevalt' e810 halokartyaja, addig erdekes lesz h az amd megoldasa mennyire lesz utos.
szerk: mert az a NIC ami a v3000 sorozatban van az enyhen szolva is elavult, gondolom nem annak lesz a tovabbfejlesztese. a pensando viszont draga mint a fene. -
Petykemano
veterán
Bejelentette a Qualcomm a Snapdragon X2-t
Itt a vége az X86-nak (megint), vagy csak hangzatosak a saját mérések (megint)? -
Petykemano
veterán
válasz
ScomComputer #10108 üzenetére
ezt azért mondhatták volna előre pár éve, mert most így biztosan vannak, akik megbánták, hogy nem váltottak 7700-zal AM5-re.
-
ScomComputer
veterán
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Alogonomus #10105 üzenetére
Igaz, mondjuk szerintem ilyen szempontból már az IMC erősségéről is beszélünk. Kiváncsi vagyok mikor lesz lényegesen jobb memóriavezérlője az új AMD prociknak.
-
Alogonomus
őstag
válasz
brabbitz #10104 üzenetére
Az AM4 esetén annyira még nem is volt korlátozó tényező a DDR4, mert már az AM4 korszak indulásakor is alkalmasak voltak kb 3000-es memóriához az alaplapok, és az AM4 cseréjekor is csak nagyjából 3600-as memóriák voltak elterjedtek. A korai AM5 alaplapok esetén viszont a 6000-es memória már nem minden lapban stabil, és már most is a 7000-es sebesség felé kacsintgatnak a memóriák, szóval 2028 magasságában valószínűleg 10 ezer MT/s környékén lehetnek majd a mainstream memóriamodulok, amikhez azért egy 600-as alaplap már biztosan kevés lesz, míg AM4 esetén talán még egy A320-as lapban is nagyjából rendben elzümmögött akár egy 5950X is.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Alogonomus #10101 üzenetére
Én azt is élném ha viccen kívűl akkor váltanának az AMD-nél socketet mikor az már hátráltató tényező lenne. DDR6 még sehol nincs desktopra, PCIe6 talán...és ennyi? AM4-nél valóigaz akadályozó tényező volt már a DDR4 stb stb itt még van azért bőven mit kiakázni szóval szurkolok hogy neked legyen igazad.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #10102 üzenetére
> jön idén valami desktop APU AM5-be?
Vegyesek és ellentmondásosak a hírek.
nehéz dekódolni, de az is lehet, hogy csak re-brand lesz idén."Rumor: 9000G APU is 8000G APU Refresh."
https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-working-on-ryzen-8000g-refresh -
Sziasztok! Olyan nagyon nem követtem mostanság a dolgokat, jön idén valami desktop APU AM5-be? Van vmi pletyka? Viszketek már, hogy kéne váltani AM4-ről, de a 8000G-nél valami frissebbre szeretnék.
-
Alogonomus
őstag
Na az nagyot szólna, ha még a Zen7 is AM5 socketbe érkezne. Akkor az AM5 esetében is meglenne a 4 generációt átívelő élettartam. Persze nagyjából 2028-ig még sok minden változhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF A15 FA506 -15,6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB -RTX 3050 - Win11 - 4 év garancia
- MSI RTX 5070Ti Vanguard SOC 16GB
- Thinkpad E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Laptop kijelző FullHD IPS 15,6" eladó 6db
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest