Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7578) Albus_D válasza Devid_81 (#7576) üzenetére


Albus_D
aktív tag

"Erre radobok 80% es megszorzom a tellel es konkretan beledoglok a szamla fizetesbe hamarosan :O"

Látod, ezért nem lesz tartható. Szerintem egy évet kell kibírni, és megoldódik az energia probléma. Ha nem, akkor nem lesz aki világítson és fűtsön.

7575Petykemano:
"Én úgy tudom, hogy az árampiacon hosszútávú szerződésekkel működik, de azt el tudom képzelni, hogy ha valakinek épp most többletre van szüksége, akkor azért ennyit kell kiperkálni, mert le vannak kötve a források."

Ez részben igaz, lásd LNG, most volt cikk hogy az oroszok olyan feltételeket szabnak az LNG szerződésekben, hogy azokat ne írják alá. Ezek a hosszú távú szerződések. Ehelyett a szabad piacon adják el az LNG-t, magasabb áron. Most megtehetik. Az árammal ugyan ez a helyzet.

"Van ahhoz linked amit mondasz, hogy fél-egy éven belül kifut?"

Egyrészt arra alapozom, hogy nem fogják tudni az emberek kifizetni a rezsit, illetve hogy már csökkent az áram fogyasztás. [link] És ez nem csak nálunk van így, és a lakosságon kívül állami szinten is csökkentik a felhasználást, Európa szerte. Vagyis kevesebb kell, így csökkenni fog a kereslet is.
A másik dolog, amiről számtalan cikk volt, hogy Európa összes országa hatalmas erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy leszakadjanak az orosz gázról és máshonnan szerezzék be. Ez egy nehéz tél lesz, de jövőre már nem lesznek problémák, és szerintem jövő őszre nem lesznek ilyen árak, mint most. Nem fog egy éven belül visszatérni a régi kerékvágásba, de nem létezik hogy ilyen árak legyenek. És a gáz ár kb együtt jár az áram árával.
[link] [link] [link] [link] [link] és még rengeteg ilyen, amik természetesen külön külön nem mérvadó, de egyben kezelve megoldások a problémára.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.