- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7578 üzenetére
köszi
Igen, azt az Ertés elemző is mondta, hogy a mostani energiaválság egyik fő összetevője, hogy az elmúlt 8 év alacsony energiaárai valamint az európai (főként német) üzenetek a fosszilis energiáról való leválás miatt elmaradt beruházások. És akkor erre jött még rá a háború miatti gazdasági-diplomáciai összezördülés oroszországgal. Az orosz gáz nem pótolhatatlan, de időbe telik a kapacitások kiépítése és bizonyára drágább is lesz valamivel, ha nem is annyira drága, mint most.
Na de ha jól értem, akkor arra utalsz, hogy az áram ára dacára az áramtermelésben részt vevő megújulóknak és atomerőműveknek lényegében együtt mozog a gázárral?
Az első linkeden volt egy grafikon "másnapi áram ára". Azért emelem ki, mert azt tökre el tudom hinni, hogy holnapra áramot nagy eséllyel tényleg csak gázzal (esetleg szénnel) lehet előállítani, tehát ott értem, de az ábrák, amiket én láttam [link] - ha jól értettem - egy évre előre történő lekötést jelent.
És hogy ne legyek ennyire off.
Ennek fényében mennyire látod esélyét annak, hogy
- lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?
- Betiltsák a kriptovalutabányászatot?
- A nagy adatközpontok / cégek géppark frissítésbe kezdjenek európaszerte és lecseréljék öregecskedő (és hirtelen nagyon drágán üzemelő) szervereiket / kliensgépeiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem
- Elektromos cigaretta 🔞
- Filmvilág
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Számítógépház bazár! Lian Li, Kolink, Hyte, DeepCool, Jonsbo. Frissítve:08.06
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest