- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- borg25: Kórházi beszámoló
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #7203 üzenetére
Háááát. Ha jól emlékszem, a korábbi számokból én azt deriláltam, hogy ha és amennyiben az L2$ méretnövekedése (és a most látható BW növekedés) megdobja az SMT yieldet és abból származik a MT teljesítmény előnye, akkor is az csak 15%.
egy 40-45%-os SMT2 yieldre azért még nem építenék rá SMT4-et.Én kifejezetten nem örülnék neki egyébként. A Cloud szolgáltatók - legalábbis a GCP - újabb magokból nem is kínál már olyan konstrukciót, ami páratlan számú magot lehetővé tenne. Ez nyilvánvalóan azért van, mert 2db vCPU valójában egy fizikai mag 2db SMT/HT szála. Ennek meggőződésem szerint biztonsági okai vannak - hogy ne lehessen SMT/HT-n sérülékenységet kihasználva törni.
Ha bevezetik az SMT4-et, szerintem arra ugyanez a szabály érvényes lesz, csak már úgy, hogy 4 vCPU-t fognak egységben kínálni, ami továbbra is 1db fizikai magot és a hozzátartozó 4 hardveres szálat jelentené. Persze amennyiben ez a 4 vCPU ellenére nem drágább, mint a korábbi 2 vCPU-s konstrukció, akkor jöhet, de én azért tartok tőle, hogy burkolt áremelést hajtanának végre általa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép OFF
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest