- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #6013 üzenetére
"de nem olyan egyszerű a lefelé skálázás"
Ugyanúgy, ahogyan a felfelé skálázás sem. Minden rendszernek megvan az optimális mérete, ahol jól működik."Amúgy eddig chipletes mobil proci se nagyon volt;"
Egyébként várható?A mobilban, főleg az alacsony fogyasztású régióban kritikus a fogyasztás, ahhoz pedig hogy az minél alacsonyabb lehessen fontos a komponenseket minél közelebb és szorosabban integrálni egymáshoz. Chipletet én igazából csak a magasabb TDP osztályokban tudok elképzelni, 45W és felette.
"az X86 hozzá van kötve a magasabb FREQ-hoz."
Ez az asztali piac sajátja.
A Ryzenek igencsak jól skálázódnak 4Ghz alatt is, nem véletlen tudnak igencsak harapós 8-magos CPU-t kínálni 15W-os keretből (Renoir, Cezanne), és a szerverek esetén is igencsak fontos összetevője ez, hogy olyan sikeresek és egyáltalán tudtak hozni annyi magot, amennyit. Sajnos szerverekben a sok mag összekötése relatív energiaigényes, ez a kritikus kérdés. Szerintem sokkal inkább ezen fog múlni, melyik megoldás lesz sikeres, nem a magokon vagy frekvenciákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- bambano: Bambanő háza tája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest