- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Híd alatt
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kín
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-01-30 19:36 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Még soha nem vásároltam az amazonról, most viszont belefutottam egy viszonylag jó árba, a linkelt terméknél: [link]
Jól látom, hogy ~95+7 juró az ára szállítással együtt?
Erre mehet még rá valami költség?
Amit nem látok, valszeg csak regisztráció után lehet látni, hogy az amazon az eladó vagy valami más cég?Köszönöm előre is a segítséget dm.
Mehetne, de úgy tudom hogy Kindle-t közvetlenül nem tudod megvenni itthonról. Mindenképp csomagtovábbítót kell alkalmaznod.
-
tupacamaru
veterán
Amazon.de ről rendelek.
Akkor ha Németországba kérném a szállítást akkor 8% lenne ?Ahogy nézem ebből nem vont le semmit csak +27%.
A listában a német áfás árat kéne látnom ?

Ha nem nagy termékről van szó, akkor csomagküldő 14-15 euro-ért hazaküldi. Valamennyit lehet így nyerni a dolgon.
-
tupacamaru
veterán
Kinéztem egy terméket, a DE ről.
Már majdnem megrendeltem mikor nézem az összesítőt.
Item
Postage and packing
Total before VAT
Estimated VAT
Kihoz egy ilyen tételt Estimated VAT, 32.000 HUF ez most mi?Nem az áfakülönbözet?
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Köszi szépen!!
De ne forintba fizess, hanem dollárba.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
1. Vám nem lesz csak áfa ha jól értelmezem. És vámkezelés díja ÁFA esetén is van ? (150 EUR alatt vagyok)

2. Igen.
3. TárgytalanÚj kérdés? Mit fizettem amazonnak 14,32 GBP import fees depostitot? ÁFÁ-t nem? És ha kifizettem az áfát kvázi akkor UPS-t hogy értesítem vagy hogy jelölöm a vámkezelési megbízás import küldeményre nyomtatványon vagy csak nem kéri majd a futár mikor jön?
Szerintem az Amazon levonta az áfát, neked csak be kell adni a papírokat.
-
tupacamaru
veterán
Ooo értem
Szóval akkor elvileg minden rendben, csak az amazon nem a "szokott" módon működik?
Köszönöm a válaszod
Igen, a vételár legyen a kártyán, mert bármikor levonhatják. Nekem egyszer hajnal kettőkor jött az SMS.
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok, vásároltam életemben először az amazon oldalon, jött vissza igazolás, de a pénzt nem vette le.
A listában is ott a vásárlás, de a pénzt nem vette le a számlámról.
Van még mas amivel jóvá kell hagyni a vásárlást?
Számomra szokatlan, mert az ebay a wiis is azonnal viszi a lét
Előre is köszönöm a tippeket

Érdekes a sipping listben nincs semmi

Csak akkor fogja a pénzt levonni, ha postázásra kész a cucc.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Amazon.com-on szerettem volna vásárolni, viszont az eddig használt bankkártyámat valószínűleg letiltotta a bankom (fizikálisan nem működött, kaptam helyette újat, csak azt felejtettem el náluk megkérdezni, hogy ezt használhatom-e tovább online vásárlásnál, de úgy látszik nem), így sikertelen volt a fizetés. Ezután hozzáadtam az új kártyám adatait. A fizetés sikertelenségéről kapott mailben az van, hogy 3 napom van erre, különben törlik a rendelésem. Kell még valahová kattintanom a fizetéshez, vagy x idő (3 nap?) után automatikusan levonja a rendszer? Még így nem jártam eddig.
Majd megpróbálják beterhelni még egyszer, ha nem sikerül, akkor törlik majd a rendelést.
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok.
Sajnos még Amazon-ról nem rendeltem semmit, segítségeteket kérem:
TicPods Free @ Amazon
Hivatalos oldalon 80usd-ért árulják itt 50 euro ami barátibb, viszont ahogy már majdnem a végére elmentem a vásárlásnak, nem látom a szállítás mennyibe fog kerülni.
Azt látom hogy az eladó a Mobvio , aki USA forgalmazó, eladó viszont az Amazon.Jelen esetben mennyivel számoljam a szállítást?
Mert jó lenne, ha EU-ból jönne, igaz az Amazon.de miatt gondolom onnan jönne, igaz ugyanezt megtaláltam a .com-os oldalon is. -
tupacamaru
veterán
Dispatched by: Amazon Szerintem az EU-ból jön és 97,05 euró a végösszeg nálam.
-
tupacamaru
veterán
Én úgy tudom, hogy digitális tartalmat nem tudsz venni magyar acc-al.
Én játékot vettem ott, de csinálnom kellett hozzá egy kamu német acc-ot.Én is így tudom, csak a hivatalosan támogatott országokból lehet. A kamu acc sem elég hozzá.
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Amazon.de-ről van valakinek hdd rendeléssel/szállítással/csomagolással kapcsolatos tapasztalata?
Egy Western Digital külső hdd rendelésén gondolkodom, de kicsit tartok a szállítás alatti sérüléstől. Vélemények között nem nagyon látok csomagolásról írást illetve képet, de elég sok a negatív értékelés korán elvérző meghajtók miatt, ami utalhat a gyenge csomagolásra és a nem megfelelő szállítás alatti kezelésre. (persze ez mondjuk ha helyi boltban veszem sincs kizárva…)
Nekem egy sima vékony kartondobozban jött egy Seagate 8TB-os. Nem hiszem hogy a WD-t külön becsomagolnák. Szerintem nem a csomagolás milyenségétől halnak el, hanem mert a házban nulla a szellőzése. 2 Tb írás után már 50 fokos volt nálam. Ventilátorral sem lehet hűteni, mert belül van egy lemezburkolat.
-
tupacamaru
veterán
Hello! Olvastam a topik elején hasonló problémát, de az már két éve volt.
Én OTP virtuális kártyát használok, ami kb. olyan, mint egy pre paid kártya, annyit teszek rá, amennyit költeni akarok és nincs rajta nagyobb lenyúlható összeg. Fizetésnél ugye kiválasztom, hogy forintban fizetek, de nagyon rosszul vált az amazon, majd 2k-val több ugyanaz a cucc, mint az OTP árfolyamával.
Hogy tudnám megoldani, hogy én az OTP-s árfolyamú összeget fizessem a termékért? Ha kiválasztom, hogy fontban fizetek, akkor mi történik? Megpróbálja levonni az összeget és jelzi, hogy ezen nincs font vagy megboltolja az OTP árfolyamán?! Magyarán nekem vennem kéne fontot és azzal feltölteni a kártyát?
Köszi a segítséget és elnézést, ha hülyeséget írtam!
Nem szabad forintban fizetni, mindig abban a pénznemben fizess amiben vásároltál és akkor a bank fog váltani.
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Amazon.de-n "megvettem" egy tételt X EUR (Amazon által forgalmazott). Bankkártyás fizetés volt beállítva és természetesen nem vonta le az árát, nincs számla stb. A visszaigazoló email-ban írta, hogy ha megérkezik akkor "élesedik" a fizetés. Kérdés: marad az ár vagy a beérkezéskori (még ismeretlen) árat kell majd fizetnem?
Köszi a válaszokat.
Marad az ár.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok. Normális dolog hogy az amazon.de egy kb 70 eurós csomagért 8 eurót számol csomagolási és postaköltségnek? Közvetlen kártyás fizetés. Vagy van valami olcsóbb megoldás? Most rendelek először onnan.
Köszi a segítséget.Illetve mi ez a bődületes árfolyam??? 1 EUR = 343.970596146 HUF
Mivel járok jobban, ha euróban vagy forintban számoltatom? Van jelentősége?Ui. úgy látom, a 3 termék 2 külön csomagban jön, különböző időpontban.
A postaköltséggel szerintem nem tudsz mit kezdeni, de mindenképpen euróban fizess, hogy a bankod váltson.
-
tupacamaru
veterán
Szerintetek? Windows 10 Pro

Az eladónak elég rossz értékelései vannak, de van még egy másik eladó is akinél szintén ennyi. [link] -
tupacamaru
veterán
Üdv all!
Tegnap egy sürgős rendelés adódott, így a pillanatnyi tudásomhoz mérten belőtt dolgokkal rendeltem.
A következő rendelésnél viszont szeretnék már optimálisan belőtt dolgokkal rendelni mert most egy 106€ együttes költségű csomag (csomagolás + postázás is) 36640HUF, ami 346forintos "árfolyamot" jelez, miközben az MNB szerinti árfolyam 325HUF.
Úgy emlékszem hogy a bankkártyánál forintot adtam meg mert egyébként a számlán forint van. Azóta szerzett infóim szerint ha az Amazon végzi az átváltást akkor az árfolyam "megszaladhat". Hogy ezt a problémát elkerüljem, valahol át kell állítanom a fiókban vagy a következő rendelésnél hogy a bank váltsa majd át euróra?
Még egy észrevétel hogy itt eleve nincs PayPal? Az lett volna a legegyszerűbb út még akkor is ha a .de mint német áruház megbízhatónak számít.
Fizetésnél ott szokott lenni hogy xxxx forint, és fölötte vagy alatta pedig hogy xxx euro, mindig az euro-s gombot nyomd meg mert akkor a bank fog váltani.

Nálam mos így néz ki, mindig a Pay in EUR gombot válaszd. -
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
nem az volt
de vásárlás előtt is kérdeztem,hogy hol látni,hogy az áfakülönbözet is fel van tüntetve vagy egyéb plusz költség hol keletkezik majd?tényleg kéne összefoglaló,mert rutintalan amazon felhasználó lévén nekem nem egyértelmű sok dolog, ellentétben a rutinos ott vásárlókkal/felhasználókkal, és sokszor a kérdés sem és a válasz sem egyértelmű ennek fejében
Mielőtt rányomsz a tényleges fizetésre, ott látnod kell a plusz költségsket, mint az ÁFA különbözet vagy a postaköltség. ÁFA különbözet is csak akkor van, ha az eladó bizonyos összeg felett forgalmaz ide. Mivel az Amazon-ról elég sokan rendelnek ide, így ők felszámolják az ÁFA különbözetet. Egy kisebb eladó pedig nem.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Normál kártyás fizetés van, de csak akkor terhelik meg, ha már összekészítették a csomagodat.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Az európaiakról érdemes rendelni, mert az amarikai Amazon-ról rendelt cuccnál még hozzáadódik a VÁM-ÁFA kombó. PP nincs a Maestro-t nem tudom.
-
tupacamaru
veterán
Nekem az van beregisztrálva évek óta az angol és a német Amazon-on is. Nincs vele semmi gond. Most volt decemberben egy fizetés ami nem sikerült elsőre, de után az is jó lett.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Még soha nem rendeltem az Amazonról, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.
EZT a terméket, ha jól látom ingyen szállítják Magyarországra, viszont nem találom, hogy honnan. Vajon érvényes lehet a garancia itt? Esetleg kérdezni hogyan tudok az eladótól?
Bocsának, ha hülyeséget kérdeztem, de Alin és eBay-en szocializálódtam.
-
tupacamaru
veterán
Bocs kozbe elfeledkeztem errol a helyrol.
Ugye USA-bol rendeltem.
Rendelesnel Amazon latta, hogy Mo-ra rendelek es automatikusan felszamoltak nekem a VAM-ot es az AFA-t es a csomag ugy erkezett DHL-el, hogy be volt pipalva rajta, hogy a felado allja az esetleges AFA/VAM koltsegeket.(Ezt maga a DHL ugyfelszolgalatos csaj mondta.)
Ha esetleg tobbet kene fizetni, mint amit az Amazon kiszamolt neked az elejen akkor azt a koltseget benyeli.Tehat, ha kozvetlen Amazontol rendelsz (nem az Amazonrol egy 'kulsos' eladotol) akkor nincs mas dolgod a csomaggal, mint kifizetni amit az Amazon kiszamol neked es mikor kihozza a DHL-es futar oda adni neki a kitoltott papirkadat, hogy elismered, hogy ugyesen elvamoltak neked a csomagot. (Enelkul oda se adja neked a csomagot a futar.)
@halaszer:
Ha paypal-al fizettel akkor ott van lehetoseg visszakerni a penzed, hogy nem kaptad meg amiert fizettel.
Regebben volt mar szerencsem ilyenhez, de regen volt ugyhogy emlekezetbol: Feladsz valami ticketet amiben reszletesen elsirod mi bajod es, hogy refund-ot akarsz. Eladonak lehetosege van reagalni ra stb, de el lehet jutni odaig, hogy paypal visszautalja a penzed es leboxoljak ok az eladoval.
Szerintem elso korbe mindenkepp probald meg a Live Chat-es help-et Amazonon. Tuti van tapasztalatuk es keszsegesen segitenek mindenben, ahogy a tapasztaltam.

-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Sziasztok!
Soha nem amazon-oztam, de úgy tűnik eljött az ideje, mert most akciós ez a telefon. Viszont kétségeim vannak afelöl, hogy ha megrendelem, akkor az akciós áron kapom-e meg, mert ugye raktáron nincs, de az akció él. Mi van ha továbbra sem lesz raktáron és közben lejár az akció?
Szerintem ha engedi kifizetni ennyiért akkor már később biztosan nem tesznek rá többet. Mondjuk azt írja hogy akkor kell fizetni ha lesz raktáron, én bepróbálkoznék, legfeljebb ha mégis fentebb megy az ára akkor nem venném meg.
-
tupacamaru
veterán
Hali,
Egy olyan kerdesem lenne, hogy USA-bol Amazontol rendeltem, szepen fel is szamoltak az AFA-t, meg minden.
Ma reggel ide ert Mo-ra a csomag, viszont a DHL-es trackingnel ez szerepel:15 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 07:23
14 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:22
Igazabol a kerdesem az, hogy mi a fenet jelent ez, mifele koltseket, es hogy nekem kene ezt rendezni?
Eddig azt, hittem, hogy az Amazon szepen levonja ezt tolem es lemeccseli a vamosokkal az egeszet.Reggel fel 8 ota ezzel a sorral 'varakozik' a csomag a tracking alapjan.

Elore is koszi a segitseget!
Ha olyan államból veszel valamit ahol van ÁFA, akkor azt az Amazon levonja vásárlákor. Mivel nem EU-s országból vásároltál így amikor beérkezik ide akkor még meg kell fizetned a magyar ÁFA-t és a VÁM-ot is pluszban. Hacsak át nem csúszik, de ha csomagküldő hozza akkor tuti a fizetés. Mindezt persze értékhatártól függően.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- www.olcsogamerpc.hu - ÚJ GamerPC 998 - Intel i7-12700KF RTX 3080 32GB RAM 1TB SSD Z alaplap
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo tablet+ laptop egyben (i7 11th, 16 GB 256 GB SSD) leárazás!
- ÚJ BONTATLAN ASUS GeForce RTX 5090 ROG ASTRAL WHITE OC
- WINCTRL(Winwing) hardverek újonnan eladók!
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming GTX 1050Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro 256GB White Titanium -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5608, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5462
- 27% - ASUS ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest