Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz bambano #14397 üzenetére
Egyre inkább azt látom, hogy nem is elég a felét rátenni. Aki tényleg penge IT-s, és jól is keres, az folyamatosan ezzel foglalkozik, naprakész. Most tech szakikról beszélek.
Egyébként gyári melónál már gyakran egy IT support pozi is jobb, talán fizuban is pariban lehet, de oda meg legtöbbször már kell a nyelvtudás.
-
adalbert1
veterán
válasz Silver Star #14395 üzenetére
Mármint ezt úgy értettem, hogy IT-n belül mi lenne, ami igazán érdekelne, és szeretnéd csinálni - és ezt szerintem azért lenne fontos eldöntened, mert ha nincs ilyen irányú tapasztalatod, akkor az első 1-2-3 év nagyon sok tanulással és erőfeszítéssel fog járni, és akkor már inkább valami olyanba tedd ezt bele, ami legalább minimálisan érdekel.
-
bambano
titán
engem rohadtul idegesít, hogy az it-t mindenki átjáróháznak tekinti, hogy ha neki baja van a saját szakmájában, majd hirtelen egy hosszú hétvége alatt átképzi magát it-ssé, és keresi a nagy kosár pénzt.
marhaság.
az it-re vagy ráteszed a fél életed, vagy hozzá se fogj. tessék végre komolyan venni. ha középkorodra nem foglalkoztál legalább 20-25 évet keményen it-vel, akkor neked az it már csak álom marad.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
Valamilyen szakmában nem gondolkodtál? Villanyszerelő, vizes, akármi ilyesmi. Ezt könnyebben megugorhatónak látom egy gyárból, mint az IT karriert 50 évesen elkezdeni.
-
Silver Star
újonc
válasz adalbert1 #14394 üzenetére
Pénzből élünk és középkorúként már nincs esélyed úgy ugrálni, ahogy szeretnél, mint fiatalon. Vannak kötelességeid, amiket el kell látnod. Hiába szeretsz valamit csinálni, ha nem becsülik meg azt a szakmát. Van, amikor eljön az idő váltani és priorítani muszáj, hogy mi fontosabb. A kötelességek az első és nem hogy mit szeretsz.
-
adalbert1
veterán
válasz Silver Star #14392 üzenetére
Annyit tudok hozzátenni, hogy ilyen kritériumokkal üzemeltetés irányába szerintem ne menj, mert ott alsóbb szinteken van ahol 12 órás műszak van, 7/24-et lefedve (van, ahol úgy van megoldva, hogy ami nekünk éjszaka, azt esetleg külföldi team fedi le, ahol náluk épp nappal van), magasabb szinteken pedig ügyeletet kell adni (általában pár hetente 1 hetet, team nagyságától függ), és ha hajnal 3-kor van éppen outage és felhívnak, akkor muszáj felkelni, illetve a changek nagy része éjszaka/hétvégén van.
Illetve én a helyedben azon gondolkoznék el, hogy mi lenne, ami érdekel? A topicban vannak különböző salary guide-ok linkelve (vagy az a jövedelem topicban kerül elő folyton?), ott láthatod, hogy azért vannak különbségek, de az IT-ban sok mindennel lehet jól keresni, szóval én inkább valami olyat keresnék a helyedben, ami tetszik, mert amúgy, ha csak a pénzért csinálnád, akkor nagyon nehéz lesz.
-
veterán
válasz Silver Star #14392 üzenetére
Nem látom, hogy lenne realitása annak, amit szeretnél.
-
Silver Star
újonc
válasz Vision #14391 üzenetére
Kérdés kinek mi a könnyű.
Nem létminimumot fizetnek egy informatikusnak és nem is kell 3 műszakoznia vagy folyamatos 12 óráznia és mindenféle mérgező dologgal érintkeznie, meg a hétvégén is dolgozni. Irodában dolgozni vagy otthon jobb fizuért és hétköznap nappal azért vonzóbb alternatíva.
Ha majd középkorú leszel és váltanod kell, akkor te sem tudnál éveket tanulni. Megoldást keresek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Silver Star #14386 üzenetére
könnyen és gyorsan megtanulható... És a fizetés is vonzó.
Ezek egymást kizáró paraméterek. -
arcsin
senior tag
válasz Silver Star #14388 üzenetére
Teszteléshez mit szólsz?
-
-
skoda12
aktív tag
válasz Silver Star #14386 üzenetére
Frontend fejlesztés.
-
Silver Star
újonc
Tanácsot szeretnék kérni. Informatika terén mi az, ami könnyen és gyorsan megtanulható, amire érdemes szakosodni/megtanulni és pályakezdőként is könnyű elhelyezkedni vele? És a fizetés is vonzó.
Másik dolog, hogy csak nappali munkavégzés!
Informatikai végzettségem van, de nem dolgoztam a szakmában. Sokáig más szakmában dolgoztam és most igen nagy lett a kereslet az informatikusokra, másrészt váltani akarok. Ha már van diplomám, akkor éljek is vele és az éjszakát már otthon akarom tölteni alvással. -
XharX
aktív tag
Köszönöm a választ mindenkinek, nem voltam PH! előtt a héten, bocsánat a késői válaszért.
#14380opr Igazából ez valószínűleg igaz is, hogy most a mesteren legyen a fókusz, de mire elvégzem 28 leszek 4 év villamosmérnöki tapasztalattal.
Lehet buta aggodalom, de egy 28 éves pályakezdőre nem néznek furán?
#14381Alexios Ez jól hangzik, akkor ezen akkor nem is aggódok, köszi.
#14382Tapsi Tökéletesen látod, fogalmam sincs mit akarok. A full stack alatt én is arra gondoltam, kb 3 hete kezdtem el nézelődni a témában, eddig nagyon érdekes számomra.
Viszont mivel nekem ebben a szegmensben minden új, ezért minden is érdekesnek tűnik.
A matematikus meg onnan jött, hogy sok dolgot tanultam már, mind szabválon, mind kötelező tárgyban amire visszanézve azt mondom totál felesleges volt, de ilyet még matekra sosem mondtam A villanymérnök az nem vonz mesteren, azt csak a papír miatt szenvedném ki, a mérnökinfó az már jobbnak tűnik, proginfóra meg nincs elég kreditem sajnos.
#14383bambano Teljesen egyetértek, ezért természetesen a felvételiig tanulnám a matekot magasabb szinten is, plusz ha jól értelmeztem az óbudai egyetemen altmatekos tantervét, akik nem matekról mennek, azoknak az első félév alapozó tárgyakkal van tele. Ezzel kapcsolatban azért még felkeresem az ottani TO-t.
Kicsit akkor átfogalmazva a kérdésem, mivel sajnos nem látok bele a piacba és abba, hogy mi az ami itthon és külföldön is időtálló, vannak olyan területek amiket meg se éri megnézni, mivel nem lehet rájuk hosszú távon építeni és/vagy annyira speciálisak, hogy a lehetőségek túl korlátozottak?
A másik kérdés, felmerült az igényem egy android app iránt ami képes monitorozni és menteni a mikrokontrolleres projektjeim adatait, így majd két ünnep között tervezem elkezdeni megtanulni az android fejlesztés alapjait. Viszont itt mivel érdemes kezdeni? Magával nyersen a javával és onnan haladni, vagy egyből egy keretrendszerben tanulni?
Plusz mit gondoltok, mennyire jövőbiztos és nagy piac az android fejlesztőké?
Köszönöm! -
basys2
csendes tag
Sziasztok!
Valaki az Everbridge cégnél volt esetleg interjún .NET fejlesztő pozícióba?
Ha igen leírná a tapasztalatait privátban?
Előre is köszönöm! -
veterán
Az jött le a leírásodból, hogy nagyon nem tudod, mit szeretnél csinálni.
Miért alkalmazott matematikus van első helyen? Illetve a fullstack vs. C++ is fényév távolságra van egymástól. Már ha fullstack alatt ugyanazt értjük (webes frontend és backend fejlesztés).
Ha alkalmazott matematikus, akkor jó a C++, és valami hardcore AI vonalat tudok elképzelni. Webes stackhez feleslegesnek tartom.
De tényleg, mi az, ami érdekel?
-
opr
nagyúr
Ha most kezded a mesterkepzest, koncentralj arra. Amugy ne nyelvben gondolkozzal, hanem teruletben (jatekipar, penzugy, beagyazott rendszerek, crypto, mobil alkalmazasok, web, orvosi cuccok, ML/AI, stb stb stb), aztan ha ez megvan, ahhoz valassz nyelvet, ha mar tudod, mit akarsz csinalni konkretan.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget, tippeket szeretnék kérni, hogy a helyzetemben szerintetek mi lenne a legideálisabb út számomra.
25 éves vagyok, tavaly nyáron diplomáztam mint villamosmérnök ipari automatizálás szakirányon. Az utolsó félévemben az egyetem alatt elhelyezkedtem egy gyártó cégnél még szabolcs megyében(itt laktam eredetileg). 2020 végén fel is mondtam, majd felköltöztem Pestre, ahol most egy nagyobb német autóipari multinál dolgozom. Beágyazott rendszerekkel foglalkozunk, így a munkámat leginkább a programozás teszi ki, főként C vagy C-re erősen hasonlító nyelvekben, meg néhány elég sajátos script nyelvet használunk. Ezenkívül még némi python gyakorlattal rendelkezem munka szintjén, meg a különböző tesztek automatizáláshoz készítek batch fájlokat.
A tanulmányokhoz, 2022 szeptemberében fogok jelentkezni mesterre, első helyen alkalmazott matematikus, második és harmadik helyen pedig mérnökinformatikus és villamosmérnök szakot tervezek megjelölni. Estin/levelezőn fogom csinálni.
Nyelvtudáshoz csak angol, a mostani cégemnél is angol a csapatban a kommunikáció nyelve, itt helyben is van több külföldről betelepült kolléga, és a kommunikáció pl indiával is napi szintű.
Hajlandóságom van megtanulni a németet is, de ez csak hajlandóság mégSzóval ebből a helyzetből indulva szeretnék váltani jövőre valamikor programozásra, viszont nincs igazán erős elképzelésem erről. Elsősorban full stack vonzana, vagy valami C++-ra épülő munka, ez utóbbi sokkal közelebb is áll hozzám jelen pillanatban. Még egyetemen tanultam a C után, tervezem is felfrissíteni a tudást.
A kérdésem az lenne, hogy ebből az induló helyzetből mivel lenne érdemes kezdenem, mit tanulnom és milyen sorrendben?
A másik kérdésem, sok junior technikai IT pozinál elvárás a szakirányú diploma. A villamosmérnököt a cégek elfogadják annak?Köszönöm!
-
zeus_2k14
senior tag
Az lenne még a kérdésem, hogy mivel nem volt életem során sok melóhelyen, ezért hogy ajánlatos felépíteni?
- Személyes adatok
- Tanulmányok
- Munkatapasztalat
- Iskolában vegzett gyakorlati tapasztalat , még anno amit csináltunk. Ezt érdemes bele vinni, vagy felesleges? Ha igen, hova érdemes bele vinni, mi után? Itt ezzel vagyok kicsit meglőve, mert bele is írnám, meg nem is, mert ahova jelentkezni akarok, oda pont jól jön. Csak nem tudom hova kellene írni, tehat nem nez ki hulyen, hogy a Munkatapasztalat utan irtam?- Nyelv , szamitastechnikai ismeret , jogsi
Ez így oké?
-
nagyúr
-
bambano
titán
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Köszönöm mindenki válaszát. Délután folyamán össze raktam rendesen az Önéletrajzomat, illetve a Motivációs levelemet. Holnapi nap folyamán több helyre el fogom küldeni e-mail-ben.
Azonban lenne még pár kérdésem :
1. Ti az Önéletrajzot és a motivációs levelet, mint PDF fájl, hogy nevezitek el?
pl.: Gibsz Jakab - Önéletrajz , Gibsz Jakab - Motivációs levél
vagy Gibsz Jakab_Önéletrajz , Gibsz Jakab_Motivációs levélEzt csak azért kérdem, mert hátha a HR ezt is figyeli
2. Sok helyen kérnek Önéletrajz mellé Motivációs levelet. Email-ben küldeném ugye mint a kettőt, egy emailhez csatolva a két PDF fájlt.
Adott helyre mit kell, ajánlott írni?
Tárgy: Adott pozicíó neve, pl : Esztergályos vagy pedig Asszisztens
Alá mit kell írni, ajánlott írni, a nagy szöveghez?
Többi az adja magát, hogy csatolom a 2 pdf-et.Bocs, hogy ilyeneket kérdek, de egyenlőre új
-
opr
nagyúr
válasz zeus_2k14 #14366 üzenetére
Ha PC-ről nézed az oldalt, vagy legalábbis nem a mobil verziót, jobb felül van link asszem a jobangel-hez, ott van példa motivációs levélre.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zeus_2k14
senior tag
válasz bambano #14365 üzenetére
Kevesled a fizetést? Nem informatikához tartozik amúgy. Van mellete szabaidőm, de kerüljük néha egymást a párommal sajnos. Általában 2 hétvégét végig nyomom. Ünnepekbe is megyek, a legrosszab, hogy Szilveszterkor is
motlevél: feltekersz az oldal jobb felső sarkáig... : Itt mit értesz? Nem igen értem most ezt
-
bambano
titán
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Segítséget, tippet szeretnék kérni, hogy ti mit csinálnátok a helyembe ( tudom mindenki más )
Jelenleg van munkahelyem, amely a 3. melóhelyem életem során. Jelenleg 7 éve vagyok itt , ahol most , a fizetésem olyan 250-370.000 Ft-ig terjed. Stresszes meló, hétvégén és ünnepnapokon is megyünk néha, illetve fix 2 műszak 12-13 óra. Nem egyszerű munka, nagy a felelősség, annyi, hogy nem a szakmámhoz tartozik.
Mostanában eljutottam odáig, hogy haza hozom a munkát, amelyet át vetítek a családomra, a páromra. Ő megért, mert tudja, hogy mi a helyzet, de mondta, hogy lassan ideje lenne váltani, én is érzem magamon , hogy feszült vagyok és sokat morgok is .
Van több szakmám ( Jogosítványom teli van, tehát megvan az összes kategória, rendelkezem egy gépész végzettséggel, illetve megvan a könnyű és a nehézgépkezelőim is <--- direkt írtam így , tudom változott, megvan az új formátuma, de nem akartam egybe leírni + van 8 darab hatósági jogsim is. )
Jelenleg meló mellett tanulok, jelenleg a Munkavédelmi Technikus képesítést szeretném megszerezni.
Gondolkodtam azon, hogy maradok addig, míg nem lesz meg az, amit most tanulok, és majd ha sikerül és meglesz, akkor próbálok abban keresni melót. Vagy pedig most váltok, keresek olyan helyet, ahol tudok sofőrködni, mivel szeretek vezetni, megvan az összes kategóriára a jogsim . Vagy pedig keresek olyat, ami nem sofőrködés, hanem valami egyéb melóAz önéletrajzomat összeraktam a napokban. Találtam olyan helyet, ahova szívesen beadnám a jelentkezésem, csak kell motivációs levél. Én életem során nem írtam ilyet, nem is tudom hogyan kell, hogy néz az ki. Ebben tudna nekem valaki segíteni?
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy az önéletrajzot szerkesszem úgy, hogy csak az adott pályázatra szóljon, tehát ne írjak bele minden végzettségemet, jogisítványomat, vagy pedig mehet bele az összes? Erre mit tanácsoltok?
Ti mit csinálnátok a helyembe? Kicsit hezitálok, mert azért 7 év mégis 7 év, és azért kicsit tartok a váltástól.
Az sem érdekel, ha kicsivel kevesebbet keresek, csak többet tudjak együtt lenni a családommal és rendes munkaidőben dolgozzak és nyugottabb legyek.
Köszönöm
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dinter #14356 üzenetére
Keress valami helyi céget, ahol pl alvállalkozóként be tudsz segíteni megbízási szerződéssel. Én most ilyenbe ugrottam majdnem bele, keretszerződésünk már van, de elég hamar kiderült, hogy nekem erre nincs heti 2-3 napom, ha élni is akarok mellette. Majd ha kifut az adatvédelmis képzésem, akkor esetleg lehet szó róla.
Buliban hasznos! =]
-
Alexios
veterán
én 4-5 éve jöttem el a cae-tól pont .net-es pozícióról, akkoriban azért nem nagyon voltak már (legalábbis bp-en) .net projektek, amik voltak sem voltak olyanok amiken feltétlen jó lett volna dolgozni (értsd, a .net core soksok évre van még tőlük cserébe voltak spring.net projektek asp.net helyett )A hely amúgy szuper, és a munkaidő extra rugalmas volt, igaz én teljes állásban voltam(4 hónapos munkaidő keret volt, a 4 hónap végén legyen meg az összes óra, hogy ez hogyan beosztva az már a te dolgod)
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Dinter #14356 üzenetére
cae esetleg megerhet egy megnezest, naluk regen eleg nagy divat volt az, hogy egyetemistak dolgozhatnak suli mellett annyit, amennyit tudnak, nem volt belole gaz, sot, kerestek/szerettek az ilyet. C#-al regen siman volt is eselyed.
Tegyuk hozza mar nagyon nem mai az infom a cegrol, tehat abszolut ne vedd a leirtakat keszpenznek, de egy probat megerhet. Tegyuk hozza azt is, hogy csak a linket neztem meg, azt nem, hogy most eppen keresnek-e juniort barmilyen nyelven.
[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
válasz Dinter #14358 üzenetére
Anno amikor én is visszaválaszolgattam hogy heti 10-15 (nagyon max 20 [peak]) szabad órával rendelkezem, akkor lepattantam mindenhol. Szóval annyira mégsincs szükség
Kérdés: friss projectre ráraknak heti 10 órába, hol fog születni az érték? Ezek szerint soha nem derül ki.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
-
Dinter
addikt
20-30 órában merre keressek szoftverfejlesztő munkát? Linkedin-en mindenki 40 órában keres szinte, a diákmunkák meg nem fizetnének jobban.
-
PazsitZ
addikt
válasz bela30 #14347 üzenetére
érdekességek: 100 000es jegyzett tőke, főtevékenység: 4711 Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Amúgy wordpress alapú weboldal, ami még nem gond, de önmagában ránézésre sem túl meggyőző, olyan 90es évek feeling.
A partnerek alapján helyi kis újságok, helyi kis médiák szintjén lehet bizonyos elérésük. Azt mondanám, inkább a kevésbé edukált, idősebb korosztály elérésében lehet ráció.
Munkaként viszont a feltehetően jutalékkos "hídéghívásos" értékesítés nem egy leányálom. Van egy szűk embertípus, aki képes rá, de nem egy könnyű munka.
Plusz a hirdetésben repkednek számok, de nincs tisztán leírva, miből, hogyan is jön össze a bérezés.- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest