Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok, ilyen jellegű állásajánlatoknál milyen reális nettó bért lehet megcélozni nagyjából, ha ideális, minden kritériumnak megfelelő jelölt esetét vizsgáljuk?
IT Üzemeltetési vezető, Stratégia és szolgáltatás-menedzsment osztályvezető, Üzemviteli IT fejlesztési osztályvezető.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Köszönöm nektek a válaszokat, kiindulásnak tökéletesen jók lesznek. Másfél éve voltam utoljára alkalmazott (azóta saját céget raktam össze), akkor egy közepes állami cégnél (5 mrd éves árbevétel, 400 fő) voltam IT igazgató, ott 1.2M volt a bruttóm, de ott nem volt igazán mozgástér a bérplafon miatt - ezért érdekelt, hogy most milyen bérek vannak a piacon.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Én 32 voltam, amikor az első diplomám megszereztem, sosem késő tanulni, főleg nem ilyen fiatalon.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz inferno88 #10621 üzenetére
A HVG cikke részletesebb, aszerint, aki nem mondott fel dec. 31-ig ÉS nem vállalja az átosorolást, annak nem jár végkielégítés. Itt találod a vonatkozó tv-t. Én feltenném a kérdést egy munkajogásznak, vagy első körön itt PH!-n a jogász topicban.
-
nagyúr
Egyetértek. Egyébként vmi olyasmit, írtak, hogy a tv elfogadásával dec 31-gyel automatikusan megszűnt minden érintett dolgozó közalkalmazotti munkaviszonya és átsorolásra került, ahol újraindul a jogviszony, és elvileg emiatt, aki nem mondott fel tavaly, annak nem jár végkielégítés. De ez morálisan erősen ingoványos azért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #10672 üzenetére
Mondjuk a "levelezési listák"-ról nekem a Drótpostagalamb jut eszembe, az tök jó volt anno, csak ott asszem csatornáknak hívták őket, és az Infonéninek kellett szólni, ha fel akartál íratkozni.
-
nagyúr
Profession.hu-n keresztül (tehát az önéletrajzom nem a cégnek, cég oldalán, stb. küldtem el, hanem a profession.hu rendszerén keresztül) megpályáztam néhány állást január végén, de azóta már elhelyezkedtem. Az önéletrajzom inaktiváltam a profession.hu-n, de volt, aki ettől függetlenül megkeresett, hogy aktuális-e még a pályázatom. Ez nem úgy működik, hogy ilyenkor látják az oldalon, hogy már nem aktív az álláskeresés? Nem zavaró természetesen és probléma sincs vele, pusztán technikai jellegű a kérdésem.
-
nagyúr
válasz enginev3.0 #10990 üzenetére
Ez nem rendszergazdai, de trainee pozíció, persze be kell nekik lengetni, hogy mész főiskolára és kell hozzá angol, de más bemeneti feltétel kvázi nincs - IT TRAINEE. Aztán, ha már bent vagy egy nagyobbacska cégnél, akkor ott már látod merre, milyen lehetőségek vannak cégen belül elmozdulni.
Ha jól láttam, nagykátai vagy, ez egy ceglédi desktop support állás, érdemes megnézni, mik az elvárások, egy kis AD-n kívül szervereket nem is nagyon kell kezelni, és csak wines gépek vannak. Nem tudom, milyen minőségű az OKJ-s tanfolyam, de ha önszorgalomból utánamész a tanultaknak és képzed magad, egy ilyesmit meg lehet célozni, ha megy az angol: IT Desktop support munkatárs
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Általánosságban ez igaz, de pl., ha kitöltöd a Profession.hu-n az adatlapot, ott is nettó bérigényt kell megadni, mint írják: "A fizetési igény megadása nem kötelező, de segít abban, hogy az elvárásai összemérhetők legyenek a munkaadók lehetőségeivel. A nettó fizetés a járulékok és adók levonása után az Ön által kézhez kapott összeg.".
-
nagyúr
válasz Flowtation #11100 üzenetére
A megcélzott pozíciótól függ. Ha pl. vmien szintű IT vezetői vagy IT projektmenedzsment pozícióról van szó, akkor a nem IT területen szerzett vezetői és projektmenedzsment tapasztalat is releváns lehet. Ha teljesen mással foglalkoztál, azt nem feltétlen szokták beleírni, ha a munkaadót érdekli, rá fog kérdezni az interjún.
-
nagyúr
Voltam olyan helyen, ahol a CFO-nak az FKERES/VKERES volt a skill teteje. Oké, állami cég volt, alacsony a kerítés.
-
nagyúr
Általános képzettségű windows admin pozit (win2k8, 2k12, win7-8-10, ad, exchange, kis gpo és powershell, batch előny) több budapesti sitera melyik hazai portálon javasolt hirdetni? MS cert nem szükséges, tapasztalat, tudás igen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi nektek!
Amikor komolyabb munkaerőre van szükség azt IT fejvadász cégen keresztül szoktuk intézni, itt most egy jóval alacsonyabb szintű tudást / tapasztalatot igénylő munkakörbe keresünk embereket. Korábban a Profession.hu-n hirdettünk, de túl nagy volt a merítés. A legutóbbi pályázatra jött ~40 jelentkezés, ami közül 30-nál nem sok egyezést találtunk a kritériumokkal, a maradék 10-ből 8 elvérzett már az első körös technikai interjún, pedig tényleg ilyen iskolai rendszergazdai szint az elvárás. Aztán végül akit anno felvettünk, azóta is nálunk dolgozik, bevált, csak gondoltam hátha van ilyen szempontból jobb, ajánlott portál, mint a profession.hu. HUP jól hangzik, ráugrasztom a HR-eseket.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz MATEO6600 #11267 üzenetére
Szinte magam előtt látom, ahogy a rövidre nyírt, szőke hajú, szürke szoknyás recruiter lányzó a starbucksos papírbögre felett, összecsücsörített ajkakkal, dühösen gépeli a választ...
-
nagyúr
válasz simauser #11612 üzenetére
Nem tudom, segít-e, nálunk a fővárosban az ilyen feladatokat ellátó kb. level 1 service deskes kollégák 380-400.000 bruttó fizetést kapnak.
-
nagyúr
válasz MATEO6600 #11646 üzenetére
Nézőpont kérdése, én is jobb szeretem korán kezdeni a munkát, és korán végezni, amikor még ott van a fél nap szabadra, mint amikor el van cs*szve az egész nap és se előtte, se utána nem tudsz már túl sok mindent csinálni.
-
nagyúr
Sziasztok, van egy hölgyismerősöm, 51 éves, korábban közepes és nagyvállalatoknál dolgozott gazdasági, pénzügyi vezetőként piaci cégeknél és az állami szektorban. Az elmúlt 5 évben külső tanácsadóként dolgozik számára érdekesebb projekteken. A kisebb, nagyobb cégek egymásnak adják nála a kilincset és ajánlják másoknak is, így egy ideje már valóban csak azokkal foglalkozik, ami szakmai szempontból kihívás neki, tehát érdekesebb felszámolásoknál, holdingok létrehozásánál, új cégek alapításánál, reorganizációs folyamatok támogatásában, stb.
Gondolt egyet idén nyáron, és megpályázott néhány állást, hátha talál olyat, ahol kényelmesebben, nyugodtabban eldolgozgathat főállásban. A megpályázott állások topvezetői, gazdasági, pénzügyi felsővezetői állások voltak, minden esetben teljes mértékben megfelelt a bemeneti követelményeknek. A hölgynek egyébként 3 diplomája van (ebből 2 szakmai), németül anyanyelvi szinten, angolul felsőfokon, oroszul középfokon aktív nyelvtudással rendelkezik, 20 év felsővezetői, cégvezetői tapasztalattal.
Az önéletrajzát és pályázatát be is adta nyár elején 6-8 helyre, ahol minden szempontból megfelelt az elvárt kritériumoknak, és még választ sem kapott sehonnan. Bérszint megjelölést sehol sem kértek, és sehol sem adott.
Szerintetek mi lehet a gond? A kora és a neme?
-
nagyúr
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat!
-
nagyúr
válasz Directors #11812 üzenetére
Jaja, amíg be kellett még járnom irodázni, napi 54 km volt az ingázás, de ez általában napi 2-3 órát jelentett Érd-Rákospalota-Érd útvonalon.
-
nagyúr
Mi ősszel kerestünk Budapestre level 1-2 desktop supportos kollégákat windowsos környezetekhez, MS vizsgát, iskolai végzettséget nem, csak hasonló munkakörben szerzett 2-3 éves tapasztalatot kértünk. A pályázók közül a legkevésbé megfelelők és legelkeseredettebbek sem adtak meg 450 bruttónál (nettó 300) alacsonyabb bért.
-
nagyúr
válasz Ron Swanson #12041 üzenetére
A hozzánk érkezett CV-k 99%-ában van fénykép. Rendszermérnököket (MS, Linux, VMware), illetve desktoposokat szoktunk keresni jellemzően. Ez persze nem reprezentatív felmérés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Robibond009 #12389 üzenetére
-
nagyúr
válasz Nimrod #12519 üzenetére
Mi, mint IT szolgáltató másfél hete terminál- és VPN-szervereket, fiókokat és RDP-klienseket faragunk a partnereknek, hogy tudjanak otthonról dolgoztatni.
-
nagyúr
válasz dangerzone #12879 üzenetére
Nekem szoktak írni volt beosztottjaim akár 4-8 év távlatából is, hogy szükségük van refefenciára, ajánlásra, és írjak nekik, illetve fel szokott merülni, hogy megadhatják-e az elérhetőségeimet ezzel kapcsolatban. Bár már nem az adott társaságnál dolgozom, el szokták fogadni, illetve volt, hogy felhívtak, hogy a volt kollégáról beszéljünk, nem volt nekik probléma, hogy már nem dolgozom annál a cégnél.
-
-
nagyúr
válasz Baltincs #12906 üzenetére
Nem feltétlen karcsú, a bruttó 450 ugye 300 nettó abban az esetben, ha nincsenek kedvezmények adózás terén. Nagyban függ a bérezés nyilván a cég bérstruktúrájától, a piaci környezettől, ahol a társaság működik, az országon belüli elhelyezkedéstől, stb.
-
nagyúr
válasz ruby88 #12933 üzenetére
Melyik cégre gondolsz? Elég sok társaság dolgozik a reptéren a repteret üzemeltető BA Zrt. mellett is. Több évig voltam két nagyobb cég IT igazgatója a reptéren, ha van konkrét kérdés, lehet tudok segíteni.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #12955 üzenetére
Pár éve IT vezetőt kerestek, jelentkeztem is, de túlzó volt a bérigényem.
-
nagyúr
válasz Ruhes_kutya #13009 üzenetére
Szerintem a network izgalmasabb.
-
nagyúr
Nálunk, amikor még volt iroda, akkor is mindenki külön dolgozott a maga kis vackán, irodájában, csak a kávégépnél meg a dohányzóhelyen futottunk össze, de ott is inkább privát témák voltam terítéken. Nálunk nincs kvázi semmilyen ellenőrzés, a feladatok legyenek elvégezve, a projektek készüljenek el határidőre, munkaidőben mindenki vegye fel a telefont, és ennyi. Sokkal hatékonyabban működik a cég HO-ban, már abból eredően is, hogy nem esik ki mindenkinek napi 2-4 óra, ami utazással, dugóban araszolással telt.
-
nagyúr
válasz csibi826 #13225 üzenetére
Mi Win környezetek támogatása esetén 420-480 bruttót adunk L1-L2 desktoposoknak, 450-600 bruttót szerver supportosoknak.
-
nagyúr
válasz simauser #13446 üzenetére
Viszonyításként mi Budapesten Win környezetek támogatása esetén 420-480 bruttót adunk L1-L2 desktoposoknak, 450-600 bruttót szerver supportosoknak, és 500-700 bruttót mérnököknek (certekkel és/vagy szakirányú BSc, MS-vel).
-
nagyúr
válasz pető bá' #13475 üzenetére
Mi, amikor hirdetünk, mindig megadunk egy 20-30%-os bérsávot az adott pozícióra, felesleges idő lenne kiszórni a jelentősen magasabb bérigényű jelentkezők CV-it, ahogy a jelentősen magasabb bérigényű jelentkezőnek sem kell felesleges kört futnia. A sávon belül nem törekszünk arra, hogy a lehető legalacsonyabb bérrel tudjuk felvenni a kollégát, a lényeg, hogy váljon be, illeszkedjen be és ha ez sikerül, maradjon nálunk sokáig. Mondjuk nálunk nincs HR, az egyes területek vezetői maguk felvételiztetnek, mivel relatíve kis létszámú cég vagyunk (>50 fő).
-
nagyúr
válasz Vision #13483 üzenetére
Én, mint a cég operatív vezetője, az egyes területi vezetők bevonásával. Nagyon kicsi a fluktuáció, évente 1, legfeljebb 2 pozíciót hirdetünk meg, így belefér. Most is hirdetünk épp, 7 nap alatt 90 db CV jött be, annak nagy része nem felel meg a kritériumok alapján, 5-8 főt fogunk hamarosan interjúztatni online, abból választunk ki két főt próbaidőre. Ha nagyobb cég lennénk, vagy folyamatosan embereket vennénk fel, küldenénk el, ez nyilván nem működne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ismerek néhány magasabb fizetési polcon levő, jólfésült projekt menedzsert / IT felsővezetőt, akik nem rendelkeznek ilyen ismeretekkel, na velük nem könnyű együtt dolgozni.
-
nagyúr
Attól függ mi az és mennyire valótlan. Ha pl. azt mondod, hogy van két MSc-d/szakmai certed, de nincs, vagy azt mondod, hogy SQL-ben otthonosan mozogsz, de valójában fogalmad sincs róla, az elég markáns és hamar kiderül. Ellenben, ha azt mondod, hogy 10 év tapasztalatod van teszem azt hálózati infrastruktúrák kezelésében, de valójában csak 8, az nem különösebben fog kiderülni és/vagy érdekelni bárkit.
-
nagyúr
válasz Jhonny06 #14291 üzenetére
Én úgy látom, régebben jobban működött a dolog a megkeresésekkel kapcsolatban (vagy a recruiterek voltak alaposabbak), mostanában olyan pozíciókkal keresnek meg, hogy láthatóan el sem olvasták az adataimat, csak látták, hogy IT, és nyomják a hülyeséget. Ott van az oldalamon, hogy két közepes méretű IT céget vezetek (~500M HUF árbevétel), 5 másik cégnél vagyok megbízott CIO, és jönnek business analyst, projekt manager, sysadmin ajánlatokkal.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Silver Star #14409 üzenetére
Mi általában sysadminokat keresünk (napi 8 óra, nappali munkavégzés, windows szerveres környezet, esetleg kis linux, hálózat, fővárosi cégekhez kihelyezve, bruttó 500-750.000-es sávban). A végzettség másodlagos, az elmúlt 5 év releváns tapasztalatára vagyunk kíváncsiak a CV-ben (hol, milyen rendszerekkel, mennyit dolgozott), majd a következő körben gyakorlatban. Egy 10-15-20 évvel ezelőtt szerzett szakirányú diploma releváns tapasztalat nélkül sajnos semmit sem számít a kiválasztás során.
-
nagyúr
válasz Krisztianby #14414 üzenetére
Ha fővárosi vagy, dobsz egy CV-t priviben?
-
nagyúr
-
nagyúr
A legtöbb könyvelő könyvel, nagyon kevesen vannak képben közülük olyanokkal, hogy mikor érdemes egy társaságnak cégformát, adózási metódust váltani, nincsenek képben üzleti tervezés terén, ami ehhez szükséges lenne. Ami persze nem gond, nem ez a dolguk. A könyvelő a kapott számlákat lekönyveli, elkészíti a NAV adatszolgáltatásokat, ÁFA-bevallást, adóbevallást, esetleg bérszámfejtést, TB-ügyeket intéz, plusz, ha képzettebb, akkor eredménykimutatást, mérleget, ilyesmit is elkészít. Vannak persze könyvelők, akiktől lehet adózással kapcsolatos tanácsot és útmutatást kérni, de nagyon nem ez a jellemző. (Több kisebb-nagyobb könyvelőirodát üzemeltetünk, így van rálátásom a tevékenységükre, képességeikre.) Az említett esetben nem könyvelőhöz, hanem adótanácsadóhoz szükséges fordulni, vagy adótanácsadással is foglalkozó könyvelőhöz, de az ritka.
arcsin: igen, és ő így is hirdeti a tevékenységét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bambano #14569 üzenetére
Ez lenne ideális, kétségtelenül, de nagyon sok könyvelő a normál, napi könyvelési feladatait sem tudja hibák sora nélkül ellátni, ezt napi szinten látjuk, első körben az ügyfélpanaszokból.
-
nagyúr
válasz Jhonny06 #14570 üzenetére
Ahogy nagyon ritka az általánosan mindent tudó "informatikus", úgy könyvelőből is nagyon ritka, hogy a könyvelés minden területéhez jó szinten ért és naprakész tudással rendelkezik. Nem azért, mert buta vagy képzetlen, hanem, mert nem foglalkozik az adott területtel egyáltalán.
Egy egyszemélyes könyvelőiroda lehet, hogy otthonosan mozog KATA-ban, átalányadózásban és KIVA-ban egyszerre, de mondjuk nem mozog otthonosan nagyvállalatok, multik könyvelési feladataiban. Ugyanígy ismerek olyan könyvelőirodát, akiknek több mint 100 KATA-s ügyfelük van, minden tudnak rutinból, ami KATA, de mondjuk a KIVA-ról nem sokat tudnak, mert évek óta nem foglalkoztak vele. A kötelező éves szakmai továbbképzések kivételével nem is találkoznak vele. Vagy a fordítottja is előállhat, van olyan könyvelő, aki csak cégeket könyvel. és ha jön egy összetettebb KATA-s kérdés, akkor annak már utána kell néznie, mert nem követte a KATA változásait az évek során.
Fenti példákban említett könyvelőktől adótanácsot kérni nem célravezető, de nem is nagyon fognak adni, mert nem foglalkoznak ilyesmivel.
Nyilván van felkészült és naprakész könyvelő, aki az összes, évente változó adózási nemmel, cégformával naprakész infókkal rendelkezik, de ahogy írtam, nem ez az általános.bambano: nos, igen, de ezen gondolat mentén akkor elmondhatjuk, hogy nagyon kevés autószerelő, kőműves, burkoló, asztalos, stb. van az országban.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz #41635072 #14735 üzenetére
Én most 42 évesen csinálom a 2. közgáz MSc-m, utána PhD van tervben, inkább elhatározás, kedv, motiváció, mint kor függvénye, hogy visszamész-e egyetemre.
-
nagyúr
válasz donandres #14876 üzenetére
Egyéniség, életkor függvénye. Én a 20-as 30-as éveimben nagyobb állami cégeknél és multiknál dolgoztam, 25 éves koromtól vezetőként, 30 éves koromtól felsővezetőként. Most, 42 évesen, 3 éve vagyok KKV-nál, és nagyon jó érzés távolról szemlélni a nagyvállalati zsongást, az extrém vaskos szervezeti struktúrákat, a bürokráciát, a fiatal, még felfelé igyekvő kollégák hunglish bullshitelését. Dolgozunk több nagyvállalatnak, multinak is, mint IT szolgáltató, szeretek így, külső cég vezetőjeként megmártózni a megbeszélések, tárgyalások alkalmával az ilyen cégek hangulatában, csak, hogy tudjam, hova nem szeretnék visszakerülni.
A hangulat - az esetemben - sokkal jobb, emberközelibb, a munka/szabadidő aránya jelentősen jobb, a juttatási csomag azonos pozícióban hasonló - alku kérdése nyilván.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest