- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
14200 - 14101
19007 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
Szia!
Depends. Ha fejlesztő vagy akkor onnan nagyon sok jót hallottam. Modern dolgokkal foglalkoznak, fogékonyak munkaidőt tekintve, jó a fizu, és a környezet is kellemes. Elsősorban a szegedi irodáról hallottam ahol ismerőseim voltak. Ha rendszergazda, vagy helpdesk arról nem sokat tudok. Saját tapasztalat nincs csak beszéltem több emberrel akik ott gyakorlatoztak, vagy ott dolgoznak.
-
Dinter
addikt
-
krunyec
csendes tag
Sziasztok!
4ig-nál melózik valaki? Pár mondatban tudná jellemezni a céget? Lassan 10 éve a Telekomnál vagyok de váltanom kell, a céget és a hátterét ismerem (pl vágom hogy nyomatják bele az állami pénzt rendesen) de a mindennapokra lennék igazán kíváncsi..Köszönöm!
-
kexksz
addikt
-
Dinter
addikt
Értékelésen (aka miért nem adunk annyi fizuemelést mennyit szeretnél), mit lehet felhozni érvként?
Mostmár több mint 1 év tapasztalatom van, C#, ASP.NET Core, EF Core-ral dolgozom főleg. Jelenleg nettó 1700Ft/óra a fizum, szerintem ez piaci ár alatt van (hosszútávon nem is tervezek maradni), de sok az ismerős + nem kell bejárni. Ismerőseim az előző kettő ilyenen mind +2-300Ft-ot kaptak, én 100-200-at. Szóval mit lehet felhozni érvként? -
bambano
titán
-
törölt tag
Hat ooo, csinalj ugy, mintha enthusiastic lennel.
Nekem volt par honapja az Avon-al interjum, konkretan dogunalmas pozicio, elavult tech stackel, valoszinuleg nagyon oldschool szervezeti kulturaval, de ott is bekamuztam, hogy minden vagyam forradalmasitani a digitalis ertekesitesi csatornajukat.
-
ReFleXx
addikt
legy lelkesebb

-
Vision
veterán
Pár napja volt erről szó. Add önmagad, jelentkezz sok helyre! Előbb-utóbb lesz olyan hely, ahova téged keresnek.
-
bambano
titán
örülni kell, hogy nem kaptál meg egy állást, ahol 3 ember munkáját tervezték rádosztani heti 8 nap 25 órában...

-
dellfanboy
őstag
volt2 allasinterjum a heten de mindketto kapufa lett mert a visszajelzes szerint nem vagyok elegge enthusiastic...
evvel mit lehet kezdeni? marmint megis mit kellene csinalni hogy enthusiastic-nak tunjek?

szerk egyik hr-s raadasul igy kezdte az interjut LinkedIn profilomra hivatkozva...
-
kexksz
addikt
-
Szevam
senior tag
Szerintem azokat írd bele, amikkel tanulmányokon túl is foglalkoztál, max zárójelben felsorolasként megemlíthetsz 1-2-t, amelyeknek nyitott vagy a tovább tanulására.
-
-Faceless-
őstag
Üdv!
Programozóként, milyen (programozási) nyelveket/keretrendszereket érdemes felsorolni önéletrajzban?
Most azokat soroltam csak fel amelyek az egyetemi kurzusok keretein túl is bővebben foglalkoztam, és interjú képesnek tartom belőle magamat. Viszont körülbelül 3-4-szer ennyi rendszerrel/nyelvvel foglalkoztam amiből nem tudnék fejből előállni hirtelen, de megérteném, vagy minimális kereséssel tudnám használni.
Őszintén nem tudom, hogy kevésnek tűnik-e ha csak 5-6 dolgot sorolok fel, amikor több hirdetésben egy A4-es listát várnak el az embertől. -
suits
tag
-
I02S3F
addikt
Köszönöm a kifejtést. Azt tudom, hogy van olyan terület, ahol 35 évesen idős vagy már az IT-ben, de szerintem ez nem a programozás. Azért azt bebizonyítottad, hogy szándékaid komolyak! Én nem látom akadályát az elhelyezkedésednek!
Szerintem nyár van, szabadságolások minden hol. Lelassultak a munkaerő felvételi folyamatok. Ősszel rezponzívabbak lesznek a cégek!
-
suits
tag
3 éve foglakozok programozással.Több tanfolyamon is voltam anno(Java se ,Java EE).Később Javascripttel kezdtem el foglalkozni.Utánna jöt a React.Portfolió oldalt is csináltam 4 db React+Firebase webapplikációval.Múlt hét hétfőn beadtam vagy 20 helyre a jelentkezésem+több helyre regisztráltam(fejvadász cégek stb) .Az anyagom egy Hr-es ismerösőm átnézte.Azóta egy email jött amire válaszoltak.Azon tünödőm hogy lehet a korom már egyből diszkriminál.Bár sok helyen olvastam hogy pont ennyi az átlag életkor cégeknél.Bár az is lehet hogy nincs IT-s tapasztalatom azért.
-
I02S3F
addikt
-
suits
tag
Üdv!
Szerintetek mennyi esélye van annak aki 35 évesen pályáz junior fejlesztői pozicióra? -
djgeg
őstag
Pont egy másik topikban is volt most róla szó, nem nagyon ajánlják, de ez kb mindig így volt az állami vagy OKJ-s képzésekkel.
https://prohardver.hu/tema/jovedelem/friss.html -
podcast
tag
Az állami informatikus képzésben van fantázia?
Gondolom az első négy hét anyaga semmi különös.
Az utána következő 4+2 hónap? Érdemes amiatt belevágni, közel 0-ról? (csak egy erősebb hétköznapi felhasználói tudásom van).
Van valakinek tapasztalata, rálátása? (indokolatlan negatív kommenteket lécci most ne)Az alapképzést sikeresen teljesítők közül több mint félezer támogatott kezdheti meg idén ősszel az Újratervezés Program második, csaknem 4 hónapig tartó struktúraváltó szakaszát. Ebben a szakaszban a résztvevők már piacképes tudást és államilag elismert bizonyítványt szerezhetnek egyebek mellett szoftvertesztelőként vagy rendszerüzemeltetőként.
A szakképesítést megszerzők közel fele - a legjobbak - kezdhetik meg jövő februárban a program harmadik, 2 hónapig tartó szakaszát, az úgynevezett haladó és gyártóspecifikus képzéseket. Ők a hazai munkaerőpiacon legkeresettebb IT-szakmákból szerezhetnek képesítést, például: adatbázis üzemeltető, illetve automata tesztelő. -
I02S3F
addikt
-
la_cc
addikt
-
basys2
csendes tag
Sziasztok!
Volt valaki mostanában a Diligent -nél .NET szoftverfejlesztői pozícióra interjún?
Ha igen esetleg a tapasztalatait megosztaná velem?
Akár privátban is jöhet.
Előre is köszi
-
Egon
nagyúr
-
I02S3F
addikt
-
Vision
veterán
-
bambano
titán
-
Szevam
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Ez tetszik, lehet ezt mondom ha felmerül.
#14170 ez egy sima SSC állás lenne, sajnos nehéz itt szakmáról beszélni. Amúgy maga a cég eléggé progresszív, egyik legnépszerűbb szavuk a diversity.
Szóval lehet keresni kellene egy aktivista félét, lehetőleg nőt. Greta Thunberg?
De szerintem inkább maradok annál, hogy nincs. -
Szevam
senior tag
-
la_cc
addikt
-
Zsoxx
őstag
-
VágniValó
addikt
-
Pala
veterán
-
bambano
titán
-
Ursache
senior tag
-
emvy
félisten
-
Pala
veterán
-
Narxis
nagyúr
Interjún ha előfordul olyan kérdés, hogy ki a példaképed akkor arra mit lehet válaszolni? Mert hogy nincsen meg amúgy is mi köze hozzá?
-
Vision
veterán
Szerintem te nem érted a dolgot. A TAO vs. KATA összehasonlításban mindig a teljes budget-et kell figyelembe venned. Ha te kiharcolsz 2,2 millát KATA-sként, az azt jelenti, hogy 3 millát számlázhatnál TAO-sként, és akkor kerülnél ugyanannyiba a megrendelődnek. Fejtsd már ki, hogy neked miért jobb, ha milliókkal kevesebb marad a zsebedben!
-
bambano
titán
teljesen rossz végéről közelíted meg a helyzetet.
nem ő mondja meg, hogy mennyiért kapja meg a szolgáltatást, hanem én.
tehát az fog elhangzani, hogy nekem ezt a szolgáltatást 2.2 misi számlázással éri meg eladni. kell vagy nem.
úgyis sírni fog, mint egy fürdős kurva, és fel fog sorolni 42 indokot, hogy miért sokallja az összeget, meg mi mindenért adjak árengedményt. ebből egy lesz a hazugságadó. majd vagy kap árengedményt, vagy nem kap. -
Vision
veterán
-
bambano
titán
-
Vision
veterán
-
emvy
félisten
-
bambano
titán
nem hiszem, hogy nekem kellene alternatívát keresnem a legálissal szemen bárki számára.
másrészt meg hogy akarsz összehasonlítani valamit, ha az egyikben ez a csalás a másikban meg az, és nem lehet tudni? hint: sehogy.
tehát adóterhelés összehasonlítására a legális út való.
-
emvy
félisten
-
bambano
titán
szerintem ez tévút.
ha arra van igényed, hogy munkavállalóként olyan munkaadóhoz menj dolgozni, amelyik megtartja a törvényeket, akkor a munkaadó fizesse a rá kirótt terheket.
ha meg nincs ilyen elvárás, akkor ez a hazugságadó már nem oszt, nem szoroz, ennél hatékonyabb adóelkerülésről lesz szó a bértárgyaláson. -
emvy
félisten
-
bambano
titán
-
djgeg
őstag
Lehet osztalékelőleget is kivenni év közben is, de igen azért ez előre kalkulálgatós/tervezgetős. Bejelented magad (kell ha 1 személyes kft) minimálbérre vagy nagyobb összegre (nem érdemes nagyobbra) és ami még kell kiveszed osztalék formájában)
Beszéltünk azért már sokszor arról, hogy nem feltétlen kell (kötelező) kivenni a pénzt a cégből. Lehet cégenek is értékpapírszámlája ( ha buksz valamin azt el tudos számolni veszteségnek és csökented az adóalapot + a költségeket is részben, de TBSZ-e nem lehet), vehetsz autót, lakást később stb.
Cégből nem kell kivenni az összes pénzt csak annyi amennyi kell a mindenapokhoz, éppen ezért húz fel amikor úgy kalkulálunk, hogy kiveszük az egész profitot....#14148bambano
Nem felejtetted ki az 1 cégnek számlázós (3 millió HUF felett) 40% büntetőadót? -
bambano
titán
-
törölt tag
Amugy jol ertem, hogy TAO adozas eseten gyakorlatilag az elozo evi osztalekbol meg abbol a minimalis munkaviszony jovedelembol el az ember? Magyarul szamolnom kell a jovo evi kiadasaimmal es csak a maradekot erdemes bepakolnom TBSZ-re, szoval kb egy evnyi kamatot (SP500 eseten 8%) bukok.
-
Vision
veterán
Pontosítás. TAO esetén az osztalék SZJA-t rosszul számoltam, azt persze az adózott eredményből kell kalkulálni, tehát 2,86 millió. A szocho maximuma 598920 forint idén, ebből le kell vonni a már megfizetett értéket, jelen példa esetén 407340-et, tehát 191580 további járulékfizetési kötelezettség keletkezik.
Összesítve TAO esetén:
Árbevétel: 24 millió
Személy jellegű adók, járulékok bejelentett 8órás munkavállalóként: 1,37 millió
TAO: 1,89 millió
Osztalék adója: 2,86 millió
Fennmaradó szocho fizetési kötelezettség: 191 ezer
HIPA: 480 ezerÖsszesen: 6,79 millió
-
Vision
veterán
Hát, számoljuk ki.
Teljes árbevétel: 12x2 millió = 24 millió
KATA: 600000
KATA büntetőadója: 21 millió x 40% = 8400000
HIPA: 50 ezerEz így 9 millió 50 ezer.
TAO esetén bonyolultabb. Tegyük fel, hogy munkaviszonyban látod el a dolgot, szakmunkás minimálbérre bejelentve.
Adók, járulékok: 73365+37230 = 110595 x 12 = 1, 327 millió
TAO adóalapja, fizetendő osztalék: 21 millió
TAO: 1, 890 millió
Osztalék SZJA: 3,15 millió
HIPA: árbevétel 2%-a: 480 ezer
SZOCHO: maximalizálva van az értéke, talán évi 500 ezer körül van manapság, mínusz a már befizetett összeg a jövedelem után.Nekem ez sokkal kevesebbnek tűnik, mint KATA esetén, de a számítás nem biztos, hogy teljesen pontos.
-
bambano
titán
-
Vision
veterán
-
bambano
titán
-
Vision
veterán
Kevés az infó ahhoz, hogy erre ilyen egyszerűen lehessen válaszolni. Az biztos, hogy a mostani bruttód és a vállalkozásod havi bevétele közé nem szabad egyenlőségjelet tenni! A bruttó bér eleve egy értelmetlen dolog, a parasztvakítás miatt létezik. A cégnek ennél alkalmazottként többe kerülsz jóval, a számládon szintén sosem látod ezt a számot, hiszen a nettó bért utalják. És igen, meg kell találni az ideális adózási módot ekkora összegnél, az tippre a TAO lesz, erről többször beszéltünk már itt.
-
bambano
titán
az biztos, hogy nem a kft a helyes válasz, mivel a kft az vállalkozási forma, te meg adózási formát keresel első körben. a kft-nek is lehet többféle adózási formája, ezért a kft. kifejezés ebben a kérdéskörben pontatlan.
mindenképpen menj el egy adótanácsadóhoz és beszélgess vele. adózási formát általában a kiadások mennyisége és milyensége alapján választanak.egy mondat erejéig visszatérve az eredeti kérdéshez: szerintem annak a kockázata, hogy egy zöldmezős beruházás befuccsol és kirúgnak, lehet magas. de nem hiszem, hogy ez a fő kérdés, hasznosabb kérdés lehetne, hogyha kiraknak, mennyi idő alatt találsz másik melót. a mostani helyzetet ismerve valószínűleg elég hamar. a bevételnélküliségtől való félelem nem hiszem, hogy fontos paraméter mostanában ebben a szakmában.
szerk: mondjuk olyan nem fog előfordulni, hogy heti három napra szerződsz és záros határidőn belül ne kezdjenek el heti 5-6 napon foglalkoztatni

-
törölt tag
A mennyi-az-annyi meg megbeszeles targya, brutto 2.2 alatt nem fogok valtani az fix. Ekkora osszegnel tudtommal kft meg osztalek az "idealis".
Jelenleg heti 5 napot dolgozom, ott meg 3 napot dolgoznek. Nyilvan ugyanolyan feltetelekkel no-go lenne, de az uj helyen kevesebb a melo, szakmailag elorelepes es szamomra izgalmasabb is. -
bambano
titán
-
törölt tag
emvy: En is ebben bizom, plusz oszinten szolva barmikor talalok masik munkat, ha arrol van szo.
bambano: Kabe annyit tudnanak adni bruttoban, mint amennyit most keresek. Termeszetesen ebbol lejon konyvelo, ado, nincs cafetteria, stb.
Tapsi: Ugye itt a problema, hogy kozvetiton keresztul szerzodom majd. Ilyen esetben is ki lehet kotni ilyeneket, ha gyakorlatilag nincs kapcsolat koztem es a konkret ceg kozott? Jo lenne amugy a fix szerzodes, rakerdezek, hogy lehet-e ilyet.
-
Vision
veterán
-
bambano
titán
-
emvy
félisten
-
törölt tag
Kaptam egy "ajanlatot" es kivancsi lennek kulsosok velemenyere. Jelenleg sima IC vagyok, de megkeresett egy CISO baratom, hogy menjek hozzajuk DevSecOps "manager"/architect/leadnek egy viszonylag nagy es ismert ceghez contractorkent. Havi fizu alapvetoen kabe ugyanott vagy picit rosszabb lenne, de azt beszeltuk, hogy en dontom el, hogy hany napot dolgoznek egy heten.
Alapvetoen nekem nagyon jol hangzik, hogy vegre hivatalosan is kiugranek az IC szerepkorbol, a "kevesebb" fix nap picit kevesebb fizetesert nagyon motivalo, foleg ha tudnek mellette mondjuk side-projecteket nyomni, ha eppen ugy van kedvem, plusz erdekes az industry illetve abszolut green field minden a legacy szemethalom helyett.
Ami negativum, hogy valoszinuleg kft-t kellene alapitanom annak minden hatranyaval, contractorkent elmeletileg barmikor offos lehet a dolog.
Ti mit tennetek a helyemben illetve mire figyelnetek ha elvallalnatok?
-
ReFleXx
addikt
-
bambano
titán
-
ReFleXx
addikt
-
Gyick
őstag
-
MATEO6600
őstag
-
I02S3F
addikt
-
Szevam
senior tag
Szia!
Én ez alapján csináltam. Eddig ahova beadtam és elmentem interjúzni pozitívak voltak a visszacsatolások. Szerintem a trendibb nem feltétlenül célravezető. Én a saját magam által (sablont picit módosítva) készített doksival indultam világgá. (Raktam bele magamról képet, persze előtte felvettem egy inget és kosztümöt felülre). A motivációs levelet külön írnám meg és külön fájlban küldeném.
-
Gyick
őstag
Üdv!
Önéletrajz témakörben szeretnék kérdezni.Rengeteg egymásnak teljesen ellentmondó állítás kering a neten.Junior fejlesztői poziciókra szeretnék beadni.IT-ban nem dolgoztam korábban. Az első dolog amit nem tudok eldönteni hogy egy egyszerű(akár saját magam által készitett word dokumentum) a célra vezetőbb vagy ezek a "trendibb" képszerű önéletrajz sablonok.Például amik vannak a canva-n.Másik kérdés a kép kérdése.Eddig azon az állásponton vagyok hogy teszek bele képet.Ha valakinek más az álláspontja szivesen meghallgatom.Haramadik dolog: Külön kell motivációs levelet csinálni és csatolni,vagy maga az email-nak a szövege kell hogy a motivációs levél legyen?Vagy magába a cv-be írjam bele azt a 8-10 sort.(Láttam ilyet is aminek a cv elején volt).Csak ennyi
-
sss
őstag
-
gyantaszuz
aktív tag
Kicsit insider, de dolgoztam egy cégnél ahol a tesztelők egyből ugraszthatták a csapatot, ha bizonyos tesztek buknak. Az egyik csapat egyes tesztjei sosem buktak hétvégi deploy előtt, mivel nem tudtak falseba futni. Egyik kolléga aggatta rá ezt a remek kifejezést.
-
VikMorroHun
őstag
"meg a true=true sumákolas" Csak kíváncsiságból, ez mi akar lenni? Még nem hallottam ilyenről.
-
PazsitZ
addikt
Csak annyit tennék hozzá, hogy ez szerintem kicsit sarkos.
Lehet valaki érdeklődő és mégsem teljesen kocka. Persze néha ül a gép előtt, de néha szociális életet is él, sportol, egyebek.
De tudok olyan példát is, aki mondjuk vegyésznek tanult, elvégezte, nem volt kocka.
Viszont, ugye vegyészek is mókolnak kicsit pythonnnal vagy valamivel. Nah egy ilyen srác bepróbálta, elment egy gyorstalpalóra, majd felvették mint junior és nagyon ügyes. Nyilván van mit tanulnia, de látszik, hogy szereti és megy neki.sakal83:
Ha vanbusiness területi tapasztalatod és oldalvégről valamelyest IT is, akkor én inkább BA irányt javasolnék. Persze mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a skilljeidet. -
gyantaszuz
aktív tag
Volt rá utalás, lehet kicsit sarkítottam. Mea culpa

Ja persze, én sem úgy gondoltam, hogy egyből plafon fizetésért helyezkedik el az ember (ha csak nincs piszok szerencséje
) . Viszont kezdőként igenis be lehet kerülni közel nulla tapasztalattal manual tesztelői pozira. Nem egy ilyen ismerősöm/volt kollégám lett olyan módon tesztelő, ahogy korábban írtam. Szóval nem lehetetlen, tenni kell érte.
Side note: volt már, hogy olyan embert vettünk fel, akinek nem sok releváns tapasztalata volt tesztelés terén (it rendszergazda kistérségi önkormányzatnál) egy tapasztaltabb jelentkező helyett. Mégpedig a motiváció miatt. Az egyik legjobb kollégánk lett. -
opr
nagyúr
Senki nem mondott olyat, hogy nincs vagy a jövőben nem lesz szükség tesztelőre. Talán picit kevesebbre, ahogy terjednek a mindenféle, egyre okosabb/kényelmesebb frameworkok, de akkor is szükség lesz manuális tesztelőre is, meg automatizáló tesztelőre is mindig.
Inkább onnan támadunk, hogy nincs olyan, hogy 6 hónap főállás melletti tanulással 800 bruttó kezdő, és utána még felfele megy, úgy, hogy programozni nem kell, illetve munkán kívül foglalkozni vele nem szükséges.
Sőt, olyan állás az IT-ban nincs, amit jó csinálni és jól is fizet úgy, hogy nem érdekel annyira, hogy munkán felül foglalkozzál vele mert fun alapon, ezt viszont tartom, ebből kb nem engedek, nem hiszek a mesékben.
-
gyantaszuz
aktív tag
Uhh látom reggel óta elszabadultak itt a hsz-ek. Meg kell védjem a tesztelő kollégákat. Igenis nagy szükség lesz rájuk, főleg ha sok helyen már egy-egy unit teszt írásánál is megy a szájhúzas meg a true=true sumákolas. Manual tesztelést meg kevés dev kolléga aki megcsinál. És van amit automatizalni sem érdemes.
Az első tesztelői meló jó eséllyel monoton lesz, de igenis ki lehet fogni nagyon kreatív projekteket is, ahol rengeteg beleszólása lehet az embernek és akkor PO/designer irányba is el lehet mozdulni (affinitas kérdése). Én azt tudom mondani, ha érdekel, próbáld meg. Viszont itt is érvényes ami minden más szakmára. Csak akkor lesz jó az ember, ha érdeklődést mutat és energiát fektet bele.
-
sakal83
addikt
Nem sertodok meg. Azert is kerdezek. Nem akarok rossz iranyba indulni.. Mit jelent az a rossz fizu egy "tucat" tesztelonel? Illetve 3 ev utan mennyire lehet szamitani?
Az unalmas melo, ha nincs tulora nalam nem akadaly mert melo mellett foglalkozok mas izgalmasabbal amivel penzt is keresek. . Csak kosztpenzre/rezsire es TBre kell a fizu. Tehat kizarolag megelhetes miatt szukseges a fizu. Nem ebbol takaritanek meg.
-
opr
nagyúr
Az alapjan, amiket irsz, az IT rossz irany, keress mast, mert az IT nem fog menni, nem fogod szeretni. Ezt minden bantas es/vagy rosszindulat nelkul irom. Nezz szet, keress valamit, amivel el lehet erni a kivant eletszinvonalat es erdekel is annyira, hogy ne csak meguszni akard, hanem csinalni is. Az IT-t igy nem lehet. Egyik agat sem.
Persze van olyan tesztelo, ami egy par honapos tanfolyas utan mukodik, de azt nemhogy 6-8 evig, de 6-8 honapig se fogod birni, mert egy borzaszto monoton, unalmas, fos melo, ahol gyakorlatilag biodroidkent vagy foglalkoztatva. Ez azt jelenti, hogy igy is vagy kezelve meg igy is vagy fizetve.szerk: Mashogy mondva: Egy profi, igazan jo tesztelo aranyat er. A tobbi azert van tartva, hogy a profinak ne kelljen az idejet a monoton baromsagokkal toltenie. Elobbi nagyon keresett, erdekes es jo munka, de minimum profi programozonak IS kell lenni hozza. Utobbi par honap alatt tanulhato fos droidmelo, ami kb annyiban jobb egy penztarosi allasnal, hogy kevesebb hulye all le veled veszekedni meg (altalaban) nem kell hetvegen dolgozni, de amugy monotonitasaban, stilusaban es fizeteseben is osszemerheto a ketto.
-
sakal83
addikt
Messze van tolem az aki lenezi a fejlesztőket ezt garantalom
azert is nem lepnek be erre a teruletre mert eselyem sem lenne. Az en szakmamba beleptek a magukat ITsnak csufolo egyenek es sikerül kiherelni sajnos. Bullshit bullshit hatan de ez van. Ezert is lepnek.Ha el is olvasod amit irtam:" 4-6 honap felkeszulessel el kezdeni es van jovokep." Azert kezdenem az 1. ponttal majd ha van kvalitasom es energiam a 2. pont jonne. Ezert kerdeztem hogy mennyit lehet keresni kezdokent es milyen novekmenyre lehet szamolni ha valaki marad manual esetleg automatizaciossa fejleszti magat.
Nem hitvitat szeretnek nyitni az ITrol csak hogy merre lehet es erdemes indulni ha valaki palyat valtana illetve mik a tapasztalatok. Azt meg nem fogadom el egy tanulhato es nem kepessegen alapulo szakma eseten hogy el van valaki kesve. Legfeljebb nem lesz a legjobbak között.
ReFleXx
Koszi
-
ReFleXx
addikt
-
bambano
titán
ettől, hogy az it-t mindenki lenézi, mindenki azt hiszi, hogy ez valami triviális cucc, amit pár hét alatt meg lehet tanulni, mindig tikkelni kezd a szemem.
nem lehet.
az igazán komoly it-s nagyágyúk már általános iskolás korukban programoztak, sokszor assemblyben, minden idejüket rááldozták, gimiben versenyekre jártak (gyakran meg is nyerték), majd elvégeztek egy egyetemet, ahol megtanulták a szakma alapjait. ja, meg matekot kosárszám. utána kikerültek cégekhez, és ott is folyton tanulnak.
ezekkel akarsz versenyezni fél év felkészüléssel? rotfl. felejtsd el, ha neked ennyi a célod az it-ben, akkor egyrészt elkéstél, másrészt nem neked való. n+1. okleveles kettősklikkelőnek meg nem jár nagy fizetés.
szerk: egyébként meg tesztelni és két szinten lehet:
1. kapsz egy könyvet, le van benne írva kétezer eset, hogy ideoda klikkelj, írd be ezt meg azt, mi az eredmény, ha amaz, akkor jó, ha nem, akkor nem jó.
2. vagy meg kell érteni a programot, és kitalálni, hogy mit kell rajta tesztelni, milyen problémák merülhetnek fel benne. na ehhez kell programozói gyakorlat. ami nem 6 hónap nulláról.az első verziót tudod csinálni, csak azt gombokkal fizetik, nem életszínvonal fenntartására jó.
-
sakal83
addikt
Latom nem olvastad a hszeimet. Mi a motivacio? Az hogy a szakmamban elertem egy szintet es lassan kifut a tortenet. Vezeto nem leszek, vallakozasban nem mukodik, a fiatalabbak olcsobbak, a vezetokre mar veszelyes vagyok. Viszont ha van egy eletszinvonal amihez hozzaszoktal azt nem art fenntartani. Es meg ne sertodjon senki de a kinalat szukossege miatt es a kereslet nagysaga miatt ahogy nezem rovidebb ido alatt kevesebb kepzessel lehet elerni egy normal fizu szintet az ITben mint mas iparagban. Es itt nem a programozóról beszelek mert az mas teszta. Ok a szakma.
Ezt a dolgozni plusz hivatas kombobol mar kinottem
egy melo kell amit 4-6 honap felkeszulessel el lehet kezdeni es van jovokep. Es nem akarok csucs lenni. Jo a közepe a középkorban.
-
Egon
nagyúr
-
VágniValó
addikt
-
MATEO6600
őstag
Csak egy újabb "indexen olvastam hogy az IT-ben sok pénz van, úgyhogy IT-s leszek" + " de programozni (dolgozni) már nem akarok " arc, nincs itt semmi látnivaló.
Mi a motiváció a szakmaváltás iránt? Úgy értem a pénzen kívül.
-
dnelb
veterán
-
VágniValó
addikt
-
dnelb
veterán
szerintem hagyjad, én csak 9 éve dolgozom ITben de már most most gyűlölöm az egészet, teljesen kiégtem
persze anno is a pénz miatt választottam, még gépem sincs otthon
szóval ha nincs meg az a kockaság benned előbb utóbb megfogod utálni az tuti, nem még otthon is fejleszteni magad stb, belegondolok rosszul vagyok
de jó fizut így is el tudsz érni, aztán minimum efforton el lehet lenni. viszont ha nem edzel vagy sportolsz mellette akkor fizikailag lesz véged, 30 évesen munkatársaim nyomorékok kb, itt fáj ott fáj, vagy épp elvannak hizva mint a diszno. fizikai munka is nyirja az embert persze de már látszik hogy a napi 10 óra ülés sem jobb semmivel.. -
dkaro
őstag
Én se értek egyet bambanovel. Ha meguntad a mostani szakmád és újat akarsz kipróbálni nyomjad, sosem késő a karrierváltáshoz és az sem szükséges, hogy "elkapjon a gépszíj" ez egy munka, nem kell a hivatásod legyen és nem kell, hogy az életed legyen.
-
kexksz
addikt
-
bambano
titán
-
kexksz
addikt
-
I02S3F
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
14200 - 14101
19007 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 512GB (Graphite) - Karcmentes, újszerű állapot
- ASUS Vivobook X1704VA Intel Core 5 120U 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT GARANCIA 2029-IG!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De szerintem inkább maradok annál, hogy nincs.