Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
Qtya123 #16816 üzenetére
Egyetértek az általad leirtakkal.
Én erre egyébként azt szoktam még felhozni, hogy oké túlórázol, a közvetlen főnököd tudja is. Felette viszont már erről nem is nagyon fognak tudni.
Ezzel lényegében a folyamatokat elcsaljátok, a vezetők saját magukat is becsapatják.
Aztán meg a pislogás, mikor nagy a turnover rate, romlik a munka minősége.
A másik, hogy kinevezve is azok lesznek, akik busy-work-öt jól reprezentálják, nem azok akik tényleg minőségi értéket tudnak teremteni reális idő alatt.Szóval felső vezetés szempontból se igazán kívánatos hosszútávon többnyire nem biztos, hogy annyira kifizetődő. Max észre sem veszik.
ps.: egyébként millioszor túlóráztam én is, megteszem ma is ha az van, de nem ilyen kötelező elven, meg utána akkor így-úgy lecsúsztatja az ember normális esetben.
-
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #15916 üzenetére
"tényleg sok munka visszajelzést küldeni"
Gondolom van egy lista valahol az email cimekkel a jelentkezőkről adott pozihoz.
Tehát: Sablon email megnyit, BCC-be copy-paste, send. Ha ez megterhelő egy irodai muka során, akkor ott nagy bajok vannak.Az ha nincs normális lista a jelentkezőkről az eleve érdekes, mert hogy kezelnek 5+ jelentkezőt?
Persze ha Gizike fejből probálkozik minden alkalommal és kéztzel keres akkor sok munka.
De akkor magával a HRüel van gond, mert bármely pillanataban bármely folyamat iszonyat nem hatékony egy ilyen esetben. -
PazsitZ
addikt
válasz
szakmaster #15580 üzenetére
Le kell nyomni mondjuk olyan 5 interjút és a sokadik után lazább leszel.
Szóval a korábban tanácsolt mock interjúk helyett/mellett, esetleg érdemes lehet olyan pozikra is jelentkezni, ami nem feltétlenül elsődleges.
Erre persze lehet mondani, hogy ezzel a cégek idejét vesztegeti, de ki tudja, lehet találsz valamit, ami megtetszik, jó ajánlat vagy ha nem, minimum a folyamat során begyakorlod a szituációt.A másik a mindset, le kell ülni végiggondolni a dolgot:
- potenciálisan több ideális munka/pozició is kell, hogy létezzen, ha egy konkrét nem sikerül, akkor sincs világvége.
- te is interjúztatot monitorozod a potenciális helyet, simán 1:1 arányúan kell felfogni, hogy match legyen a munkavállaló és munkaadó között is.
Legtöbbször ajánlott is, hogy neked is legyen kérdésed a cég irányába ( az érdeklődés pozitív képet mutat rólad)Bár akadnak nagyon izgulós gátlásos emberek is, lehet egyeseknek 5-10 interjú sem lenne elég. Viszont úgy gondolom egy átlagosabb introvertált embernek pár interjú is megadja az a megszokás komfort érzetet, amivel már kellő teljesítményszinten tud operálni egy ilyen szituációba csöppenve.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Dinter #15549 üzenetére
Nyilván lehet és érdemes is átnézni tipikus, alap kérdés-válaszokat.
Ezeket próbáld hangosan elmondani magadnak, + vedd is fel és játszd vissza magadnak.
Egy dologra vigyázz ne legyen betanult a szöveg, tehát válaszokat váletlenül se próbáld betűről-betűre betanulni.Másik lehetőség, léteznek mock interview oldalak, ez valamennyi pénzbe kerül, de ha úgy érzed nagyon szükséges, megérheti.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Sempronius89 #15157 üzenetére
Nem konkrétan, de köztudottan nem tudta megfelelően ellátni a feladatát, majd előléptették. Bár fura, de gondolom valami olyasmi ilyenkor a koncepció, hogy igy kevesebb bajt okoz.
Többnyire jó személyes kapcsolataik vannak.
Meg azért nem teljesen képtelenek, csak nem hatékonyak, vagy mondjuk, csapatszellemben esetleg romboló hatásúak, ilyesmi.#15158 D1Rect :
Ilyen esetben 2 kérdés merül fel bennem.
Mitől vált ilyenné?
Ezt a felettesei miért nem veszik észre?
A kettő aztán sokszor összefügg, ide-oda erősíti egymást (negatív irányba) az egyén és felettesi hierarchia működése.Az eseted meg pluszban még a csapat többi tagjának a motivációját is rongálja szerintem.
-
-
PazsitZ
addikt
Feltehetőleg a temérdek reklám, hogy pár hónap alatti gyorstalpaló csilliós fizetést ér megtette a hatását.
De valóban ahogy írtad, akik azt végignyomják szívvel, azok el tudnak indulni mint egy junior.Tényleg nem bántás, de pl. kiesnek onnan emberek, és akkor tudják, hogy oké, http request. De ha már szóba kerül, hogy protokoll, már majdnem ugyanott tartanak elveszve, mint az egyszeri juzer, hogy a (facebook ->) http = internet...
Silver Star #14386 :
Tőled pedig épp azért van kérdezve mit szeretsz/érdekel, miben van bárminemű jártasságod, mert mással még lassabban fogsz haladni vagy nem leszel képes elsajátítani.Ahogy pedig írják, alapvetés: ha annyira könnyű lenne, mindenki ezt csinálná és feltehetőleg az óriási kínálat miatt már nem is fizetne annyira jól.
-
PazsitZ
addikt
válasz
bela30 #14347 üzenetére
érdekességek: 100 000es jegyzett tőke, főtevékenység: 4711 Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Amúgy wordpress alapú weboldal, ami még nem gond, de önmagában ránézésre sem túl meggyőző, olyan 90es évek feeling.
A partnerek alapján helyi kis újságok, helyi kis médiák szintjén lehet bizonyos elérésük. Azt mondanám, inkább a kevésbé edukált, idősebb korosztály elérésében lehet ráció.
Munkaként viszont a feltehetően jutalékkos "hídéghívásos" értékesítés nem egy leányálom. Van egy szűk embertípus, aki képes rá, de nem egy könnyű munka.
Plusz a hirdetésben repkednek számok, de nincs tisztán leírva, miből, hogyan is jön össze a bérezés. -
PazsitZ
addikt
Ahogy említették direkt következmény nem olyan sok (hacsak nem egy konkrét hamis nyelvvizsga/diplomáról van szó, az már okirat hamisitás kategória). Indirekt viszont lehet. (persze kérdés mekkora a hazugság)
- ez elégséges, hogy egyéb indoklás nélkül kirúghatnak
- a következő cég, ha leinformál, és megtudják szinte biztosan bukod az állást, ezen korábbi eset miatt
- kérdés mennyire kicsi a világ, de informálisan is elterjedhet rólad ez a hír, nem is fogod tudni miért, amikor csak simán elutasítanak majd -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #14100 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy ez szerintem kicsit sarkos.
Lehet valaki érdeklődő és mégsem teljesen kocka. Persze néha ül a gép előtt, de néha szociális életet is él, sportol, egyebek.
De tudok olyan példát is, aki mondjuk vegyésznek tanult, elvégezte, nem volt kocka.
Viszont, ugye vegyészek is mókolnak kicsit pythonnnal vagy valamivel. Nah egy ilyen srác bepróbálta, elment egy gyorstalpalóra, majd felvették mint junior és nagyon ügyes. Nyilván van mit tanulnia, de látszik, hogy szereti és megy neki.sakal83:
Ha vanbusiness területi tapasztalatod és oldalvégről valamelyest IT is, akkor én inkább BA irányt javasolnék. Persze mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a skilljeidet. -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #13865 üzenetére
A CV-re reagálva, csak most néztem meg én is.
bambano ezen irányú tanácsa viszont teljesen jogos!
A mezőgazdi és a tanulós-projekt tapasztaltot megcserélném.
Le lehet írni szövegesen, hogy az eddig szerzett tapasztalatod valamelyest fomalizálható általános érvényűen is, de ezt bőven elég szövegesen.
Ami a HR-t, szakmai kollegát érdekel, az a projekt szakmai dolgok.
Ezeket érdemes jól strukturáltan összeszedni és kiemelni inkább.
Szerintem legalább is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Furious #13854 üzenetére
Szerintem, most mint kezdő, ilyen gyorstalpalóval ne negyon válogass, próbálj minél több junior trainee programot pozit megpályázni, bárhova vesznek fel fogsz tudni hasznosat felszedni.
Most talán a legfontosabb, hogy sikerüljön kezdeni valahol. Utána mint szakmában aktív, mondjuk akár 1 év tapasztalattal is már inkább lehet kilátásod arra, hogy válogass szerintem.#13855 bambano :
Valahol el kell kezdeni, és akadnak cégek, akiknél van keret és akarat kinevelni friss embereket.
Amúgy pont amiatt, amit írsz most a legtöbb, amit tehet, hogy próbál pozitív profi képet mutatni.
Mivel tapastalata nincs, nyílván oda nincs mit írni.
De összegyűjtheti, milyen projektekbe szagolt bele és gyakorolt. Milyen érdeklődési körei vannak az IT vonalon.#13865 bambano : Én nem látom azt a problémát, amit te itt felvázolsz. Nem érzékeltem, hogy veled akara versenybe szállni, de attól még megpróbálhat új ember kezdeni az iparban, hogy neked is legyenek jövőbeli beosztottjaid, akinek aztán élőben szívhatod a vérüket vagy oktathatod őket, mint übertapasztalt szaki :D
De ha arra utalsz, az igaz, hogy kiválasztani 1 db nagy multi céget, talán túloptimista, ezt jeleztem én is feljebb.
Tuti vegyes, de én találkoztam codecool-os értelmes, tudáséhes ésfejlődőképes emberkével, szóval emiatt még nem kaszálnék el senkit, csak mert nem diplomás.Csak példaként, most direkt kikerestem a legelső CV-met
Ugye tapasztalat nem volt, így pl. a meglévő specifikus tréningeket, Oracle certicate-eket soroltam fel.
Egy külön referenciamunka pdf volt csatolva a hobbiprojektjeimről, amelyek része elérhető volt online. -
PazsitZ
addikt
válasz
vokesz #12914 üzenetére
Szerintem nem hátrány, ha amúgy szakmailag és emberileg rendben van a jelölt.
Nekem konkrétan volt egy bénult kezű munkatársam, szoftverfejlesztő. A szakmában ügyes volt, simán alkalmazták, ugye nem a billentyűleütés/min a lényeg.
Ami remélem nem veszi senki negatívnak, még talán picit segíthet is, hogy nagy cégeknél bizonyos létszám után a cégnek adókedvezmény van, ha megváltozott munkaképességű embert alkalmaznak. Így valamelyest ők is motiváltak.
-
PazsitZ
addikt
válasz
#73820095 #12558 üzenetére
Azért könyörgöm. Van egy listám a jelntkezőkről. Annzit kell csinalni, hogy irni 1db sablon emailt, hogy bizonytalan ideig eltoljuk az intejukat.
BCC az összes in progress kliens.
Ha ennyie nem képes egy dolgozó-cég, azokkal jobb is nem foglakozni.
könyörgöm az meialben nem terjed vírus, nem kell várni postásra a szerverek még holnap is működni fognak és nem személyesen lyukkártyával kell beadni az inputot, Intenet mindenhol van.Jó továbbiakban lehet mondani, hogy ő is sejthete volna, de azért...
-
PazsitZ
addikt
válasz
Directors #12528 üzenetére
Járhat.
Feltétele/befolyásolója a felmondás előtti (talán előző év YTD) ledolgozott munkanapok száma.
Ugy tudom ez helyes kalkulátor: https://www.hrportal.hu/allaskeresesi_tamogatas_kalkulator.html -
PazsitZ
addikt
válasz
flash- #10689 üzenetére
Én a minimál stílusú önéletrajzban hiszek. Az eddigi tapasztalataim alapján nekem működött
Valami ilyesmi formátum: example.pdf
Ha pedig külön nem szabják meg, akkor pdf formátumban szoktam elküldeni.Az europass szerintem max. akkor ha specifikusan kérik.
A nagyon design-os életrajzok pedig max. grafikus esetleg UI-al fogalkozó emberkéknél tartom elfogadhatónak.Bár én nem szoktam törödni sokat a formátummal, a tartalom érdekel, amikor önéletrajzot kapok, de a hr-es lányoknál nem tudom mi a logika
Reflektálva a linkre:
Nekem ezek jó része túl harsánynak tűnik, persze ezt fel lehet fogni pozitívumkánt is. Nekem nem annyira jönnek be.
Ezekkel nem tudom ki mennyire ért egyet, de pl. a fényképet, ha nem kérik többnyire ellenjavalják.
Fura, hogy a munkahelyek fordított (helyesen) sorrendben vannak, ugyanakkor a tanulmányok időrendben. -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #10585 üzenetére
Lehet én vagyok a hülye, de ezt nem értem. Hol és mit kell ezen pereskedni?
Alap esetben azt tudom elképzelni, hogy az új céggel végigmegy a process, majd ők adnak egy ajánlatot. (nyilván instant nem lehet felvenni, amig nincs előző helyen felmondás)
Ezt nyílván van idő és lehetőség elfogadni vagy elutasítani. Ezen idő alatt tárgyalni kell a jelenlegi munkahelyen.
Ha tudnak elfogadható ellenajánlatot tenni akkor elutasítás és maradás, ha nem akkor elfgadás-aláírás és felmondás. -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #9485 üzenetére
Ez kb. olyan szintu kifogas, mintha azt mondanam, hogy a logban 1 millio sor van, ezert legalabb 300 ora lesz mire megtalalom a hibat.
Foleg szofverfejlesztokkel teli cegnel szar kifogas, h nincs egy script vagy egy minimal product, ami kepes listat kezelni.
Szerintem...
De mondom en alulkepzett vagyok nem erthetek az ilyen komplex feladatokhoz. Latod ezt se tudtam, h csak igy lehet megoldani sehogy mashogy, csak kotozkodok ossze-vissza -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #9481 üzenetére
Bár tény, hogy szinte senki nem teszi és teljesen elfogadtam, hogy ez a módi.
Én történetesen szerencsés vagyok, mert nekem pont voltak pozitív tapasztalataim.
De ha már feljött a töménytelen meló: ez az indok talán 30 évvel ezelőtt okés lett volna. A mai világban viszont csak lustaság, szervezetlenség, vagy inkopetencia vagy nem tudom mi.Szóval tuti én vagyok alulképzett, de:
Egyes poziciókhoz fetételezem tudják kik jelenteztek, mert másképp egész nehéz lenne nyertes választani. Ekkor nagyon megfeszített munka árán talán egy email listát össze lehet pattintani.
Majd bcc-be és egy sort elküldeni mailben, hogy: nem te nyertél bameg'De lehet csak nekem magasak az elvárásaim.
De hogy hasznos is legyek.
(#9477) topjoyy:
Jelentkezni és menni kell szépen az interjúkra. Jó ha van egy rangsorod, hova mennél szívesen. Majd ha egy kevésbé kedves helyről már közel vagy, vagy meg is kaptad az ajánlatot, akkor érdemes lehet visszaszólni az elsődleges helyre. Van egy konkrét ajánlatod, ha tudnak x határidővel ők is ajánlatot tenni, akkor szívesen meghallgatod őket. Ekkor ha jól sikerült az első kör ezzel meg lehet gyorsítani a folyamatot.De egy munkahely váltás egy ajánlat elfogadás után is működhet, 3 hónapig indoklás nélkül azonnal felmondhatsz, ha befut addig valami nagyon tuti ajánlat. Ennek a morális részén lehet vitatkozni, de én simán láttam már rá példákat.
-
PazsitZ
addikt
válasz
olloczky #8667 üzenetére
Nyilván nincs szüksége ezekre mindenkinek, de csak példákat hoztam a teljesség igénye nélkül.
(#8664) JSaN: egyébként pont azokon az érveken szoktam kiakadni, amikor valaki megszokásból utasít el valamit. Nincs indok, észérv, csak érzelmi töltet: "mer' csak!". Nehogy már gondolkodjunk vagy megismerjünk mást is.
De egyébként kicsit azt érzem félre lettem értve, semmi baj nincs azzal, ha valakinek nincs bankszámlája.
u.i.:
Továbbá nem arra irtam, h vicc, h nincs bankszámlája, hanem az indokra miszerint: "az a biztos, ami a kezében van". -
PazsitZ
addikt
válasz
grizlisandor #8661 üzenetére
Nem akarok megbántani senkit, de a vicc kategória inkább ez: "az a biztos, ami a kezébe van".
Egyébként nem vagyok paranoiás, de nem szívesen rohangálok az utcán vagy tartok otthon sok pénzt.
A bankköltségek minimálisra szorítása (nullás számlák) már nem túl nagy fizettéssel is megoldható, ha megfelelő bankot választasz.
Ami nekem hiányozna: online rendelés, online csekk fizetés, bankkártyás fizetés, banki termékek használata.
Persze bárkinek szíve joga úgy kérni a fizut, ahogy szeretné. -
PazsitZ
addikt
Kissé szigorúnak tűnik.
Viszont egyfelől mindenki alapból titokként definiálja a fizetést, max nem konkrétan így a szerződésbe foglalva.
Másrészt -bár nem vagyok jogász-, de mondjuk egy hitel esetén a fizetést nem természetes személynek, hanem jogi zsemélynek adod ki. (nyilván a banki munkatárs látja, de őt is banki oldali szerződése kötelezi titoktartásra)Szóval szerintem nem kell túlizgulni a dolgot. Ez ma itthon még sajnos ilyen.
-
PazsitZ
addikt
Bar nem tudom a jelenlegi cégednél mennyire van a jövőbeli terveiddel egyező pozició?
Viszont alapvetően ha jó fejek érdemes lehet kipuhatolni, h belemennének-e fizetés nélküli szabadságba.
Ekkor mondjuk elesel a munkanélküli járadéktól, de könyebben visszamehetnél dolgozni, persze kérdés, h az önképzés után tudnál-e maradni?Én hallottam már olyat, h valaki olyan fél évre lelépett, körbeutazta a világot, majd dolgozott tovább.
-
PazsitZ
addikt
Én sem értettem a felvetésed, eddig nem foglakoztam vele különösebben, de még mindig nem értem az indokokat.
Én sokkal inkább használnék ilyenkor akármilyen headset-et. (igaz vezetékesekhez is lehet csatolni)
Csengés, vibrálást ki tudod kapcsolni ha akarod, de mivel nincs a kezedben már eleve egyszerűbb a dolog.
Hacsak nem a világ végén vagy térerő nélkül a hangminőség valószinűleg ugyanolyan és ugyanakkora eséllyel torzul.
A lemerülés kérdése meg, elég érdekes, ha úgy várod a hívást, h 5 százalékon vagy. De ha mégis, ott a töltő. -
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06 #7874 üzenetére
Mindig is érdekesnek tartottam ezt a dolgot. Bizonyos helyeken egész részletekbe menő titoktartási szerződés van.
Amikor pedig egy új helyen ilyenekről kérdeznek, nehéz jól válaszolni, mert vagy a titoktartásit sérted meg, ami nem jó (ki szeretne olyat alkalmazni, aki simán kibeszéli és konkrétan megsérti a korábbi cégével kötött ebből a szempontból még hatályos szerződését), vagy nem válaszolsz.
Bár nálam amikor ilyen volt, amennyire tudtam válaszoltam a kérdésekre, de jeleztem, h elvileg erről nem beszélhetek. Velem megértőek voltak. -
PazsitZ
addikt
A kérdésre a válasz, hogy el lehet anélkül is helyezkedni.
Az, hogy hol, ki, mennyi szerepet ad neki, azt nem igazán lehet megjósolni, nagyon sok tényező befolyásolhatja. (igazán indokolt követelményként én eddig közigazgatásban vagy EU-s projektek esetén láttam)
Elkezdeni mindenképp nehezebb diploma nélkül, később a tapasztalat és tudás ezt képes ellensúlyozni. -
PazsitZ
addikt
ott nyilván szépíteni fognak
Persze nem mondom, h erre nincs esély.
De igazából a munkaadónak nagyot hazudni is hülyeség. 3 hónap próbaidő alatt a munkavállaló is indoklás nélkül bármikor felállhat és elmehet.Szóval a cégnek is érdeke, h oylan embert vegyen fel, aki ott is marad.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Oppenheimer #7235 üzenetére
Alapvetően a szabadság nem rövidíti a felmondási időt, vagy kiveszed és munkaviszonyban maradsz addig vagy kifizetik.
A felmondási idő pedig a szerződés és/vagy a mtk. alapján számítandó, kedvező mértékben persze eltérhet a munkaadó.
Tehát a felmondási idő kitöltése a szabadságtól ilyen értelemben független megbeszélés kérdése.(Legalább is legjobb tudomásom szerint, de megjegyzem nem vagyok képzett se jogi se hr kérdésekben.)
-
PazsitZ
addikt
Én is ismerek bölcsész irányultságú frontendest
.
Amúgy én is láttam már gazdinfóst, aki nem nagyon tudott fejleszteni, pedig a sulit elvégezte.Ez a gazdinfós nem jó semmire kijelentés, kb. olyan fetisizmus, mint hogy diploma nélkül valaki nem lehet (jó) fejlesztő.
Van egy réteg, aki azt mondja nem, azok csak bénák lehetnek.
De a valóság lássuk be nem fekete-fehér, gazdinfós végzettséggel, vagy bölcsész diplomával is simán lehet valaki jó fejlesztő, max az arányok változnak. -
PazsitZ
addikt
válasz
Predator2 #6977 üzenetére
Én is vidékről jártam fel interjúra, fordítva eszembe sem jutott volna.
Azért rugalmasak szoktak lenni a cégek. Szóban többnyire azért mindig rákérdeztek, h "ugye ide költöznék, amennyiben megkapnám az állást".
Egyébként pedig igyekeztem hétfő pénteki napokra tenni az interjúkat, így az aktuális helyen se volt feltünő, úgy tűnt, h csak simán hosszú hétvégéket csinálok magamnak.
Az interjúval pedig viszonylag nyitottak voltak, h mikor legyen. Volt telefonos is.
Személyes esetén pedig jeleztem, hogy ha lehetséges, több kört csináljunk egyszerre, hogy annyiszor ne kelljen ingáznom, arra is nyitottak voltak.
Bár nem tudom ezek mennyire általános dolgok, nem voltam sok cégnél interjún, szerencsére hamar összejött a dolog.
-
PazsitZ
addikt
válasz
F_Gergely #6905 üzenetére
fogalmam sincs mennyi a felmondasi idom
Mondjuk, ha tárgyalsz, az új helyen alap kérdés, h mikortól tudsz kezdeni.
Szóval bocs, de legalább utólag előkaparhatnád a szerződésedet és lecsekkolhatnád szerintem...Ha utólag nyögöd be az új potenciális helyen, hogy "hát mégsem jött be, rosszul mondtam/hazudtam, mert igazából 2 hónap a felmondási időm". Ha valami, hát az fog elég rosszul kijönni.
-
PazsitZ
addikt
válasz
F_Gergely #6895 üzenetére
A legtöbb helyen meg lehet lépni, h meglebegteted a tényt, hogy kaptál ajánlatokat és emelést szeretnél.
Sok helyen ennek hatására lazán emelnek egy vaskosabbat.Persze a kérdés, h mi motivál a váltásban. Ha csak a pénz, meg lehet próbálni egyezkedni a jelenlegi munkaadóval és így egy tisztességes emelést kérni.
-
PazsitZ
addikt
Amerikában és Angliában kifejezetten nem javasolt.
Itthon a megszokás miatt még többnyire belerakják.
Érdemes lehet megkérdezni, ha van lehetőséged avagy a cég hátterét ismerve ki lehet következtetni inkább nyugati vagy az európai hagyományos formátum felé érdemes orientálódni. (néha mondjuk pont a nem-standard tud kemelkedő lenni, persze a megfelelő normák között)Egyébként nem hivatalosan esélyes, h lecsekkolnak, szóval nagyobb hangsúlyt fektetnék a megfelelő online jelenlétre mielőtt jelentkezek egy állásra!
-
PazsitZ
addikt
válasz
F_Gergely #6785 üzenetére
Ezért kell azt sinálni amit fent is leírtak.
Keresd ki, írd össze magadnak papíron, mik a fő feladatok, elvárások a munkakörhöz.
Írd össze miből áll a napi feladatod, mi az amit szeretsz, ami az erősséged.Mindezt szedd pontokba, címszavakkal.
Ezt próbáld meg akár hangosan magadnak előadni.
Ezeket párszor elgyakorolva, a pontok alapján egy interjún is hamarabb elő fgod tudni adni és felépíteni, amit közölni akarsz. -
PazsitZ
addikt
válasz
Jhonny06 #6650 üzenetére
Én nem látok itt akkora problémát.
Főleg, mivel nem változtatott.
A-nak szóban elfogadta az ajánlatát, de még b-vel foylamatban volt a dolog így elment meghallgatni az ő ajánlatukat is. Ez utóbbi nem ütötte meg a lécet, így nem fogadta el.Nem arról van szó, h vissza se szólt valakinek.
Talán azt lehetne kicsit kevésbé korrektnek mondani, ha a szóban elfogadott ajánlatból visszalép, de itt nem ez történt. De egyébként munkaviszony megkezdéséig 3 hónapig mindkét félnek joga van ellálni indoklás nélkül.
Mint írtam, igyekezni kell, minél inkább korrektnek lenni, de nehogy ne legyen már jogod kiválasztani a kedvezőbb ajánlatot, ha van rá lehetőséged.A munkaerő piac nem szabad, hogy egyoldalú legyen, igenis a jelöltnek is legyen morálisan is joga válogatni, nem csak a cégeknek.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Spam123 #6645 üzenetére
Egyrészt bőven van példa rá, hogy egy cég vissza se szól 1-1 forduló után. Ugyanebből a szempontból "elfogadható", hogy te sem feltélenül törődsz a nem kedvező/aktuális ajánlatokkal.
Más kérdés, hogy hosszútávon ezért érdemes lehet korrektnek lenni.Másrészt viszont, ha konkrétan elmodnod, h van más ajánlat is az asztalodon, még kedvező is lehet a számodra, mivel érzékelik, h keresett vagy, érzik, hogy időben és jó ajánlatot kell tenniük, ha kellesz nekik.
Votl ismerősöm, aki valós ajánlattal a kezében, jelezte, h vagy gyorsan lezavarják a köröket és kap egy ajánlatot vagy nincs értelme húzni a dolgot. Ezután míg másokkal tudok róla ,hogy lassan haladtak az interjú körök, vele gyorsan lezavarták és igen kedvező ajánlatot kapott, amit el is fogadott és már alkalmazták is.
Tehát igazából ki lehet jól játszani 2 párhuzamos ajánlatot is.
Az, hogy a HR-es ott iylen volt nem sok jót sugall róla, ezáltal pedig a cégről (még ha valójában a cég jó is)
-
PazsitZ
addikt
pár meglátás ami zavaró, nem tudom hova tenni az hsz-ed alapján:
a papír alapján senior
Milyen papír alapján lesz senior valaki ?Vagy arra gondolsz, h a cégen belül senior titulusa van?
A tudás az másodlagos idehaza Ez most így eléggé érdekes, maradjunk annyiban tudással is be lehet ragadni és tudás nélkül is van példa, h előrelép valaki. De Ez az általánosítás szerintem hibás.
Bár nem tudom hol és miylen állásajánlatra gondolsz, de ezeket általában iylen olyan szűrő alapján tömegesen küldik, szóval önmagában azért, mert kapsz egy senior állásajánlatot az inboxba, attól még nem leszel senior.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Carphunter19 #6556 üzenetére
Én 4 hónapja kötlöztem fel Bp-re munka miatt.
Amit javaslok mérlegelni és számolni, amit említettek is:
albérlet: a legjelentősebb vidékhez mérve, magasak az árak, az említett 120-150 rezsivel együtt reális tippnek látom. Nyílván sok minden befolyásolhatja az árat.
vásárlás: A boltban lényegében minden ugyanannyi, mint vidéken. De pl. egy déli menü is sok helyen közel annyi, mint egy vidéki nagyvárosban.
Szolgáltatások, szórakozási lehetőségek és sport: valamivel drágább lehet, viszont hatalmas választék van cserébe. Ezeknél én mondjuk olyan 1.5x szorzóval számolnék. -
PazsitZ
addikt
válasz
#30734848 #6474 üzenetére
Szerintem gond van, ha ez problémát jelent bárkinek is, vagy ennyire bizalmatlanok, ennyire nem kellesz a cégnek.
3 különböző városban is kaptam már állást, mindegyik helyre úgy jelentkeztem, hogy akkor még nem ott laktam és az interjú időpontjában még nem volt albérletem/lakásom.
Ha kellesz a cégnek, és kijelented, hogy oda költözöl, amennyiben tiéd a munka, nem szabad, hogy ez probéma legyen.Legutóbbi esetben pl. ki is hangsúlyoztam, h az interjúk ha lehet "tömbösítve" legyenek és ne kora reggel, mivel utaznom kell. A cég készségesen alkalmazkodott ehhez.
Hazudozni ilyeneket szerintem nincs értelme, ahogy említették csak potenciálisan elásni tudod magad vele. -
PazsitZ
addikt
válasz
loracska #6467 üzenetére
Tőlem is kérdeztek már ilyesmit, de gondom sosem volt még ebből.
Mondjuk az ilyen kérdésekre a reakcióm is mindig valami oylasmi, h "ez természetes és szeretnék/várom már, hogy ide költözek"
Persze ez nem csak szöveg, mert nyílván ha valahova jelentkezek, alapvető, hogy tisztában vagyok a dolog vonzatával, mint a költözés. -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #6439 üzenetére
Általánosan azért ezek a fogalmak adott jelentéssel bírnak.
Azért egy "összehányt csapongó" szöveghalmaz és egy jól tagolt lényeget kiemelő rész között egyérteleműen különbséget lehet tenni. pl.: Sokat lehet olvasni a "mennyi időt tölt 1db. CV-vel a hr-es" kérdésről.
Úgyanígy 10ből 8 europass sablon + 2 egyedi CV közül, utóbbiak nyílván nagyobb eséllyel hagynak nyomot.De ezeken túl persze, 2 hr-esnek lehet más-más tetszik, nyílván pont emiatt nem létezik 1 adott CV, ami tuti nyerő lenne, benne van sajnos a szubjektívitás.
Én épp ezért vagyok azon a véleményen, h a CV legyen puritán, a lényeg, h jól kiemelje a megfelelő tapasztalatot és tudást.
-
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #6436 üzenetére
Jhonny06-al tudok egyetérteni.
Konkrétan nagyon sablon sem kell, persze ettől még lehet azt használni.
De lényegében elég egy header és egy sima szöveg típus.
Az említett részeket szépen formázva, átláthatóan összeírod tagolod és kész is vagy.Nyílván ez nem azt jelenti, hogy összecsapod, igenis nem árt tömöríteni, a lényeget kiemelni, próbanyomtatást csinálni, megvizsgálni tényleg átlátható-e, fellelhető, ami fontos, koherens, de logikailag szépen tagolt és egységes a CV.
Nálam legutóbb konkrétan 5 részre lett bontva az önéletrajzom. (személyes adatok, tanulmányok, szakmai tapasztalat, nyelvek, technológiai tapasztalat)
-
PazsitZ
addikt
válasz
plaidshirt #6432 üzenetére
Hacsak nem konkrétan az az elvárt én nem használnék europass-t.
Szerintem nem túl jól néz ki és pont, h sablon, amit szerintem jobb elkerülni és valamennyire egyedinek lenni. (de nyílván pl. automatizáltan feldolgozni azt a könnyű...)
Minden esetre, én inkább egy minimalista sablon-t használnék, avagy még sablon se nagyon kell.Véleményem szerint úgyis a kontent a mérvadó, hogy az normálisan átjöjjön, egy rendezett, jól tagolt minimalista megjelenés tudja biztosítani.
De ez csak az én szubjektív véleményem, nem vagyok egy nagy álláskereső szaki, bár épp nem rég váltottam munkahelyet.
Milyen típusú állásra küldenéd be?
-
PazsitZ
addikt
válasz
grizlisandor #6223 üzenetére
Nálam fordítva volt, én rendszeresen jeleztem a közvetlen főnökömnek, hogy ezzal-azzal nem vagyok elégedett (nem mentem feljebb a hierarchiában), de nem igazán történt semmi.
Amikor felmondtam ment a csodálkozás felsőbb szinten, h miért, nem keresünk-e megoldást.De nyílván már meguntam az igérgetéseket, megvolt azz új hely, mondtam, hogy most már sajnos késő.
Szóval nyílván ez egy egyedi eset, helyzet-személy függő, de sokszor nem árt több felé is jelezni a dolgokat, sértődés ide vagy oda.
A szóbeszéd szerint ilyenkor az van, hogy lehet oda menni ahol ezt megadják...
Ha pedig valóban ez az általános hozzáállás, akkor szerintem csak nyerhetsz, ha elmész onnan. Szerintem rossz, ha a lojalitás és megbecsülés csak egyoldalú.
-
PazsitZ
addikt
Szerintem, főleg most nyáron, egy sima ing-es megoldás is elég.
Számomra nem teljesen derült ki, de egyébként IT vonalon, aki tényleg nem ügyfelezik 1v1-ben személyesen, nem elvárás a túlöltözés.
Nyilván egy interjúra illik normálisan felöltözni.
Én simán voltam már pl. nem betűrt ingben, egyszínű sötétebb farmer nadrágban is interjúzni ( pozitív kimenetellel)
Nyugodtam hanyagolnám a nyakkendőt is.
Persze azt szokták mondani a túlöltözöttség sosem baj. De akár az is kellemetlen lehet, ha egy interjún te túl vagy öltözve, mindenki más meg rövidnadrág-pólóban ül veled szemben.
Sok esetben jelzik is, vagy nyugodtan rá is lehet kérdezni, h mi az elvárás, szerintem többnyire vagy nincs is vagy business casual a jellemző. -
PazsitZ
addikt
Nyilván nem a latest party fotót piával a kézben, de szerintem a legoptimálisabb valami félhivatalos.
Az igazolványkép talán kicsit túl standard, meg a legtöbb embernek teljesen hülye feje van rajta.
Szóval valami elfogaható minőségű alap kivágott fotó szerintem elfogadható.
Egyébként pedig, ahogy mostanában volt is róla szó, nem feltétlenül fontos fényképet rakni, hacsak nem konkrétan igénylik, vagy úgy érzed ezzel valamelyest előnyt kovácsolhatsz magadnak. -
PazsitZ
addikt
válasz
DJ. Ru$y #4715 üzenetére
Az önkénteskénti tapasztalatot simán beírhatod szerintem.
Sőt még akár meg is kérheted, ha megoldható, hogy mondjuk linkedin-en írjanak egy ajánlást az ott elvégzett munkádról.
Ezt feltehetőleg megnézik majd ha jelentkezel és így még ha kétség merülne fel is, ténylegesen alátámasztott lesz a munkavégzés, plusz lesz egy jó értékelésed is. -
PazsitZ
addikt
Hát, önmagában nem tudom mennyire és milyen formában volt szó a bérezésről.
Ha lesz bértárgyalás, akkor sem ezzel a megfelelő indokolni, h most x+y%-ot szeretnél.
Ha már volt, vagy ha egyáltalán nincs bértárgyalás, csak kész tény van, akkor viszont már az első nap kuncsorogni, mikor még el sem kezdtél doglozni nem a legjobb bemutatkozás szerintem."Nekik kb mindegy" Ezt most nem értem.
Ennyi erővel, ha nekik mindegy, h többet fizetnek, akár neked is mindegy lehet, h kevesebbet... -
PazsitZ
addikt
válasz
eastsider #4108 üzenetére
Konkrétan volt, h bár csak 40km-t kellett utaznom, de nyári kánikulában.
Simán bőven időben indultam, majd kerestem az utcában, (épp nem messze volt) egy vendéglátó egységet (ekkor ez konkrétan egy kis kocsma volt).
Vettem egy ásványvizet, kicsit kifújtam magam, a mellékhelységben rendbe szedtem magam, átvedlettem és úgy mentem be az interjúra. Nem nagy kaland.
Most az, h valamennyi cucc is volt nálam és úgy mentem be az interjúra, nem hiszem, h rossz benyomást kelt. Ha nem helyi az ember, akkor szerintem pláne nem para... -
PazsitZ
addikt
Ha olyan, én inkább a diplomamunkát, esetleges szakmai gyakorlatot, akár hobbi projektek irányát emelném ki, ami közelebb áll a tényleges munkához.
Nyílván, mint kezdő eleinte kevés van, amit beírhatsz, így alapvetően nem rossz ötlet.
Bár kicsit én is úgy gondolom, h nem pont ez számít. Egy jogásznál talán inkább értékelendő a jó átlag, bár még ott is sok esetben nem a jegy alapján lesz valaki jó. -
PazsitZ
addikt
Könyörgöm, miért kell ilyeneken fennakadni? Így van hírdetve ennyi.
Amit itt elődatok, meg nyilvánvalóan hülyeség, ez nem a céges-cég által használt email cím, ez minimális IQ-val lejön.
Lehet nincs nyilvánosan hirdetve, lehet toborzási bónusz van vagy akármi.
Ha érdekel, írsz neki és biztos kiderül, aminek ki kell, ha nem akkor meg ne fárrasszuk már egymást... -
PazsitZ
addikt
válasz
Buster17 #3208 üzenetére
Ha nem végezted el feltüntetheted, vég dátum nélkül vagy eléírva, h "tervezett befejezése 2015" ilyesmit.
Targoncavezetői vizsgához szerintem nem kell évszám.
Ha nincs szakami tapasztaltod, akkor nincs, teljesen ki kell hagyni ezt a részt.
Számítógépes isemreteket szerintem mindenképp érdemes lehet feltüntetni, biztos, ami biztos alapon.
Jogosítványt szintén vagy képzettség vagy valami egyéb képzettség címszó alatt. Végül is kapcsolódhat a munkához szóval nem hiszem, h hiba lenne akár a képzettséghez írni.A hobbi jó kérdés, ha kapcsolódik a munkakörhöz valamilyen szinten talán be lehet rakni, bár én inkább kisérőlevélben tudom elképzelni ennek az említését.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Phobion #3167 üzenetére
Onnan jön,h kb. semmit nem ér ha beleírod az önéletrajzba.
Hozzátaszem én megcsináltam egyet, mellette plusz online és egyéb tréningek (pl. oracle) és otthoni önképzés (webfejlesztés, nyelv tanulás).
Egyébként tanultam hasznosat a képzésen, számomra nem volt azért annyira elvesztegetett idő, de ezt a tudást máshogy is meg tudtam volna szerezni.
Szóval rossznak nem rossz, ha tényleg odateszed magad, de csak is ekkor ér valamit.
Maga a tény, h van egy OKJ-s papírod kb. semmit. -
PazsitZ
addikt
Azt nem vitatom, h simán létezik 60% különbség. Csak azt nem tartom esélyesnek, h főleg pozició váltás nélkül egy személynek egy lépésben ennyit nő a fizuja ugyanannál a cégnél, ugyanazért a munkáért.
Ezzel sem azt állítom, h lehetetlen, csak legalább is nem túl valószínű.A másik pont, meg Jhonny06 véleménye, amely érvet én is jogosnak érzek.
-
PazsitZ
addikt
Nekem volt olyan munkahelyi előszerződésem, amelyben minden lényegi kritérium le volt írva, és kb. így szólt:
... munkaszerződés jön létre ... a jelenlegi munkaviszony megszűnését követő munkanapon.De volt, ahol az új cég részéről csak szóbeli megegyezés alapján mondtam fel, azért nem hiszem, h ha egyik nap fel akarnak venni a következő napokban visszavonnák a dolgot.
Amit leírtál teljesen jó, először az új hellyel beszélj, h akkor mehet a dolog. Mondd meg nekik előreláthatóan a törvény szerinti felmondási határidővel számoljanak az megfelel-e nekik. Ha minden oké, utána intézd a jelenlegi helyeden.
Nettó 60%-ot kétlem, hogy kapsz, hacsak nem valami nagyon jelentős pozició előrelépés történne szerintem. Ha nem fejlődsz, unalmas a munkád, és van jobb, akkor szerintem ezek alapján nem is kérdés, de persze ezt te látod át, mi a jobb.
Az, h ideges vagy nem túl jó, de ne parázz annyira, amíg pedig tutit nem tudsz (mármint legalább szóbeli, de konkrét megegyezést), egyáltalán ne említsd a felmondást.Amúgy felmondás meglebegtetésével kb. egy alkalommal feljebb lehet tornázni a fizut, de többször nem eljátszható a dolog.
-
PazsitZ
addikt
csak egy sima önéletrajzot csatolni, mert nincs idejük semmi másra, és max 1.5 oldalt szeretnének A titkárnök kinyomtatják a cv-ket, beteszik a fönök asztalára, ö kinéz pár embert
Rengeteg esetben a kevesebb, több. Például önéletrajzban, én pl. előszeretettel használtam félkövér betűtípust is. Így ha ránézel és ezeket a címszavakat olvasod el, akkor már egy hangsúlyosabb összképed megvan. Közte a releváns tapasztalatok, ismeretek. Szépen tagolva, minimalistán.
Általában pl. ha utánanézel a cégnek + az áláshirdetésből lejön, min van a hangsúly. Azokat a pontokat kell kiemelni, a hozzá kapcsolódó dolgokat még felsorolni és kevésbé releváns dolgokat, akár ki is hagyni. Ezekre lehet később utalni, kiemelni mint pluszt.
De igen, az önéletrajzra kevés időt fordítanak. Szóval muszáj tömören a lényeget kiemelni, amit látni szeretnének, címszavakat. -
PazsitZ
addikt
Kétlem, hogy nagyon túl kellene misztifikálni a dolgot.
Keresztnév - vezetéknév mondjuk sima alap.
Ha kell (már foglalt) raksz mögé mondjuk valamilyen számot (születési év vagy hónap-nap, bármi, ami tetszik), ez még szerintem egyáltalán nem probléma, főként érhető egy gyakori név esetén.
Ez szerintem így teljesen jó.Nyílván a pussymagnet@, badassmotherfucker@ és egyéb kreatív társai nem javasoltak.
Ezen túl mondjuk jobban preferált egy gmail/yahoo/hotmail, mint egy köztudottan megbízhatatlan pl. citromail.
Persze jól mutathat az előttem említett saját domainhez tartozó email is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Royalkrisz #2043 üzenetére
"Engem ezért nem vesznek fel"
Remélem a motivációs levelet azért jobb helyesírással és megfogalmazással adod be.
-
PazsitZ
addikt
Megpályáztam egy tesztelői állást, és jött a válasz, hogy ehhez az álláshoz nem elég a C++ nyelv alapfokú ismerete.
Alapvetően olyan állást kell megpróbálni elsőnek keresni, ahol junior fejlesztőt (is) keresnek, azután lehet feljebb lépni...
Mert bár nem ragadtál le a for ciklusnál, de akkor is kellene betanuló idő. Most, h ez mennyi, az más kérdés. Gondolom ezt az a cég nem vállalja, hogy "kineveljen".Lacces (#2013):
Én pont nemrég váltottam. 3 éves PHP webfejlesztői tapasztalattal rendelkezem.
Durván fél éve a PHP mellett kisebb projektek keretében Java web alkalmazások fejlesztésével is foglalkoztam.
Így a kellő releváns webes és kisebb Java tapasztalattal sikerült egy Java-s poziciót elnyernem, bár a dolog még nagyon friss, ugyanis a próbaidőmet töltömszóval, h mennyire könnyű, majd még csak kicsivel később fogok tudni nyilatkozni
.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Mercutio_ #1936 üzenetére
Egyetértek, ahogy feljebb javasoltam is.
Való igaz még akár a szövegértés-beszéd között is lehet különbség.Hazudni viszont szerintem egyáltalán nem kifizetődő.
Ha mondjuk, később esetleg visszahívnának vagy újra jelentkeznél, akkor ott lesz, hogy egy dologban már hazudtál, onnan tuti esélytelen. -
PazsitZ
addikt
válasz
Funthomi #1926 üzenetére
Én leírtam, hogy milyen papírom van és mellé, hogy jelenleg milyen szinten állok azzal a nyelvvel.
Ha érzel jelentősebb különbséget, akár szétbontva is érdemes lehet meghatározni, szóban és írásban milyen szinten vagy.A lényeg, mindig az aktuális szint, nem a papír, tehát ha a valós tudásod eltér a papírodtól, mindenképp érdemes jelezni.
Egy tudásodnál többet érő papír viszont jelzés értékű lehet, hogy a készség, lehetőség gyakorlással megvan benned. -
PazsitZ
addikt
Átverés, nem átverés a biztonság kedvéért legyen nálad annyi pénz, hogy haza juthass bármi történjék. Biztos helyen mások tudta nélkül.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1863 üzenetére
fegyvertény.
És én még néha csodálkoztam bizonyos területen miért nem találnak egyesek állást.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Plazmacucci #1781 üzenetére
Ez egyáltalán nem akart bántás lenni.
Szerintem, szinte minden vállalkozó, szívesen alkalmazna több embert, fizetne normálisabb bért, ha módjában állna. De nagyon nem olyan helyzet uralkodik sajnos.Azzal önmagában semmi baj, hogy bementél személyesen, azzal sem, hogy úgymond, mindent megpróbálsz.
Véleményem és tapasztalataim alapján egyébként rosszabb, ha valaki azt mondja mindenhez ért, mintha felsorolja a jártasságát a dolgokban és azt hangsúlyozza, amiben tényleg kiemelkedő másokkal szemben.
Ez szerintem igaz mind az önéletrajzra, mind személyes beszélgetéseknél.Ezt megint csak ne sértésnek vedd, de van ilyen mondás (,amit olvastam és hallottam is már másoktól is): "aki mindenhez ért, az semmihez sem ért"
-
PazsitZ
addikt
Én a fentiekben Plazmacucci említett példájára gondoltam. A "bármifajta munkát elvállalok" végiggondolva alapból elég furán hangzik szerintem
, de persze, ha nem hirdetnek és nincs munkaerő hiány, akkor se ezzel a szöveggel se mással nem tudnak mit tenni...
Az, hogy vissza se válaszolnak sajnos egész sok helyen szokás
.
A hozzáértés hiánya is elő-elő fordul, de mint kívülálló erre nem igazán tudsz rávilágítani... -
PazsitZ
addikt
válasz
Plazmacucci #1776 üzenetére
De most alapvetően, ha nincs szabad állás, mit vársz?
Bemész és a pult mögött állót kirúgják miattad, vagy alkalmazzanak egy 1 emberes pozícióba 2 embert ? -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #1628 üzenetére
Ha nincs szerződés, nincs adózás, akkor nincs semmi papír, miből feltételezed, hogy bármilyen papírt leadott volna?
Arról nem is beszélve, hogy a leírás alapján úgy tűnik pályakezdő volt, ez volt az első munkahelye, tehát jobb esetben nem is voltak még papírjai.
De persze ezt tőle kellene megkérdezni... -
PazsitZ
addikt
válasz
bambano #1600 üzenetére
Én az egész gondolatmenetedben azt nem értem, hogy miért lenne köteles bármennyit is dolgozni?
Oké a fönök azt mondja le kell dolgoznod 30 napot.
De ő nem megy be másnap dolgozni. Ekkor mi van?
- A főnök lenyeli
- ráküld pár ukrán szekrényt
- feljelenti az adóhivatalnál.Az utolsó baromság, mert ő mint illegális munkaadó nagyobbat szív. egy junior fejlesztő -30 munkanapja, megérne neki, hogy az adóhivatal előtt felvállalja 4+ munkavállaló x éve tartó feketén dolgoztatását?
De amúgy is, nincs munka jogviszony, így nincs semmiféle 30 nap sem.A második szélsőséges esetben mondjuk megtörténhet. Bár ennyi erővel rabszolgaként is tarthatja és dolgoztathatja az embereket
Az első pedig erősen valószerű kimenetel. -
PazsitZ
addikt
Ha egyáltalán nem vagy bejelentve, nincs szerződés köztetek, akkor gyakorlatilag ha a fizetés utáni napon nem mész akkor sincs semmi. Persze nem ez a jó megoldás
Hivatalosan, alapból 30 nap a felmondási idő, ami az addig ott töltött munkaviszony függvényében nőhet.Szépen bemész, esetleg már egy részedről kitöltött felmondó levélel. Szóban pedig megfogalmazhatod, amit itt leírtál.
Esetleg, ha cél így kiküzdhetsz egy jobb fizut, -bár erősen rizikós- amiért talán még megéri maradni még egy ideig....
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest