Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Azt hittem a length() sokszori meghívása súlyosabb ilyen szempontból. Mondjuk azt mondják, hogy először meg kell írni a kódot, utána kell csak optimalizálni ahol bottleneck van. Nem tudom ez az elv mennyire igaz a beágyazott rendszerekre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
opr
nagyúr
válasz inf3rno #13797 üzenetére
Igazabol semmi, eszunkbe se jutott.
[szerintem] A jo C++ programozo osztonosen fazik attol, hogy tobb memoriat es/vagy cpu-t hasznaljon, mint ami feltetlenul szukseges, kb erre tudok gondolni. Ezt egyedul az olvashatosag meg a karbantarthatosag irhatja felul azon ritka esetekben, amikor a harom egyutt nem megy, de ilyen tenyleg ritkan van."Pedig a legtöbb helyre ilyeneket vesznek fel főnöknek"
Most anelkul, hogy nagyon szemet szeretnek lenni, annyit mondok, hogy sajnos meg is latszik azon, amilyen minosegu szoftverekkel van ujabban szennyezve telefontol pc-ig minden.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
inf3rno
nagyúr
"rengeteg időt pazaroltunk olyan emberekre, akikről végül kiderült, hogy elméletben amúgy zseniális, de a gyakorlatban ennyit se tud megoldani" - Pedig a legtöbb helyre ilyeneket vesznek fel főnöknek, a kódolást meg csinálja a junior. Am. én sem szeretek már annyira kódot írni, a domain model kitalálása nekem sokkal nagyobb kihívás tud lenni, de azért én ritkán találkozok bonyolult algoritmusokkal.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hát szerintem ez evidens, egyébként van oka, hogy így írtátok meg, és nem több változóval? Én pl azt mondanám, hogy i indul balról j jobbról, és ha azonos értéket vesznek fel, vagy j kisebb, mint i, akkor vége a ciklusnak.
Valami ilyesmi, de nem ismerem a nyelvet, úgyhogy lehet benne szintaktikai hiba:
bool doesSomething(const std::string& str)
{
unsigned int i;
unsigned int j;
for(i=0, j=str.length()-1; j <= i; ++i, --j)
if (str.at(i) != str.at(j))
return false;
return true;
}[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
axioma
veterán
válasz Lortech #13794 üzenetére
En nem sertodnek meg seniorkent sem a feladaton mint beugro, de erosen csodalkoznek (csodalkozom is) hogy ez szoro tenyezo tud lenni... vagy 2 percnel tobbet er. Probakent a kisebbik lanyom "mi a string, az at(), a bool (length megvolt angolbol), for is hogy feleig megy) 3 perc utan azt tippelte, hogy paros hosszt nez az eleje, majd mikor a foprogramra ert (eddig scriptelos kodot latott) meg nezte a peldakat is, mondta hogy oda-vissza ugyanaz, me'g csak nem is a gorognel hanem mar az abba-nal azt mondta gyanus volt. Nyilvan mas egy interjuhelyzetben, de na.
-
opr
nagyúr
válasz Lortech #13794 üzenetére
Volt ilyen is, neki is elmondtuk, hogy mi is így gondoljuk, ettől függetlenül kénytelenek voltunk egy ilyenre, mert így is kiesik már ezen az elvileg senior-ok nagy része is, és rengeteg időt pazaroltunk olyan emberekre, akikről végül kiderült, hogy elméletben amúgy zseniális, de a gyakorlatban ennyit se tud megoldani.
Megértette, az interjú maradékát utána nagyon élvezte, mert ott már inkább olyan jellegű kérdések voltak, hogy mennyire mélyen ismeri a nyelvet, meg raklap probléma, ami konkrétan a melóban előfordult, és hogy hogy oldaná meg."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Lortech
addikt
Kb. 5 másodperc után, miután átfutja az ember a kódot elsőre és meglátja az első teszt inputot (abba) le kéne esnie, hogy mit csinál a program. Ha nem tudom a kontextust, lehet, hogy egy percig is gondolkozom rajta, hogy tutira menjek.
Attól függetlenül hangosan felröhögnék, ha 10+ év tapasztalattal valami senior / principal akármi fejlesztői pozícióra ezt elémraknák. Talán nem köszönném meg rögtön az interjút, de megalapozná a hangulatomat.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
opr
nagyúr
válasz inf3rno #13775 üzenetére
Nekem nem kellett FILO pakolni, En csak a csavo voltam, aki ult a zoldseg mogott, merleget/kasszat kezelte. Amugy jol ment a bolt, mert a kornyeken volt sok szalloda, es... Fogalmazzunk ugy, hogy nem volt sok versenytarsam, aki jol beszelt angolul, a turistak meg annyira orultek neki, hogy vegre valakinel nem kezzel-labbal kell kommunikalni, hogy brutalisan jol jattoltak.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Kleroo #13777 üzenetére
Valami ilyesmi volt:
#include <string>
bool doesSomething(const std::string& str)
{
for(unsigned int i=0; i<(str.length() / 2); ++i)
{
if (str.at(i) != str.at(str.length()-1-i))
{
return false;
}
}
return true;
}
int main()
{
bool a = doesSomething("abba");
printf("%s\n", a ? "true":"false");
a = doesSomething("haziko");
a = doesSomething("indulagorogaludni");
a = doesSomething("kajak");
return 0;
}
A kerdes, hogy mit csinal a "doesSomething", mi a program outputja. Ha valamit nem tudsz, kerdezz. Illetve ha valaki messzirol jott, es utdtunk rola, akkor ugy csinaltuk, hogy felbontottuk az interjut 2 korre, elkuldtuk neki ezt, vagy valami hasonlot, es attol fuggoen mit preferalt az ember, vagy ott voltunk vegig vonalban telon, vagy egy ora mulva (vagy amikor irt, hogy mehet) visszahivtuk. Aztan ha sikerult, akkor jojjon be, szemelyesen max 1-1,5 ora alatt megoldjuk a minden mast, interju utan max 1 nap es kap is valaszt. Nem szaroztunk, es mindenki kapott valaszt, az is, akinek barmilyen okbol nem sikerult az interju, atalaban meg aznap.
A program direkt ugy van megirva, hogy egyszeru legyen olvasni, legalapabb juniornak is meg kene tudnia irni/mondani, mit csinal, max par perc alatt elvileg. Ha nem azt mondta a jelentkezo, hogy "palindrom", hanem hogy megnezi, hogy erre-arra olvasva is ugyanaz-e a szoveg, azt is elfogadtuk, es az "indulagorogaludni" direkt azert volt benne, mert az egy nagyon hires palindrom, kb mindenki IS ismeri, mar ez annyira arulkodo kene, hogy legyen, hogy nagyon. Direkt minden kisbetu, hogy meg ez se legyen szemet. Tovabbra is ugy gondolom, hogy aki ezt nem kepes egy ora alatt kibogozni, az szakmat tevesztett, de erosen.
Tegyuk hozza szerintem mar-mar arcatlanul jofejek voltunk, mert pl amikor olyan volt, hogy bejott az ember, es lattuk rajta, hogy nagyon ideges, akkor mindig megprobaltuk valahogy nyugtatni/feloldani a nepet. Volt, akivel ittunk egy whiskey-t, volt, akivel csocsoztunk egyet, volt, akivel pingpongoztunk egyet, vagy csak siman dumaltunk, esetleg kimentunk a kertbe es ott setaltunk, dumaltunk, volt, hogy vegul az interjut is ott setalgatva/dumalgatva csinaltuk vegig (ot vegul fel is vettuk).
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
azt gondolom, hogy rendes helyen ki vannak osztva a feladatok. a kóder kódol, a projektmanager managel, a hr a dolgozók lelkivilágával foglalkozik, a sales, salel, stb.
abban egyetértünk, hogy vannak kérdések, amivel foglalkozni kell, abban nem, hogy a kóder legyen az, aki más területekkel is foglalkozik. a kódernek nem tanítottak projektmenedzsmentet (gyakran még akkor se, ha egyébként egyetemi diplomája van), hr-t pláne. például a hr is egy rendes szakma (mégha itthon nem is nézik kutyába se, mert a hr-esek nagytöbbsége kutyaütő, és csak kutyálkodik, amíg utol nem érik, mint a sánta kutyát ), a dolgozók jóllétét nem lehet csak úgy kipattintani, ahhoz nem árt tudni a szakmai alapokat.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
félisten
válasz bambano #13789 üzenetére
> másrészt meg a beosztott kóder csak a saját feladatát látja, azt nem, hogy a sok embernek kiosztott részfeladatok hogyan állnak össze, melyik melyiknek az előfeltétele, és az egész projekt gráfban hova tevődik a kritikus út és az milyen hosszú, ha beüt a lecsó
en azt latom, hogy peldaul egy Google-szintu helyen a 'beosztott koderek' is eleg jol latjak ezeket az osszefuggeseket (mondjuk nem is havi 390 bruttot osztanak szet koztuk, plusz ettol meg lehet g*ci a ceg)
viccen kivul en azt gondolom, h a szoftveripar meg az IT nem mernoki tudomany, es rohadtul nem erti meg kb. senki, hogy mitol mukodik valami (ennelfogva altalaban nem is mukodik, es a legtobb munkahely egy relative jol fizetett, de nyomorusagos munkakornyezet)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
sose volt projekt manager főnököm másrészt meg a beosztott kóder csak a saját feladatát látja, azt nem, hogy a sok embernek kiosztott részfeladatok hogyan állnak össze, melyik melyiknek az előfeltétele, és az egész projekt gráfban hova tevődik a kritikus út és az milyen hosszú, ha beüt a lecsó. azt például, hogy gézukám, igaz, hogy három hetet kaptál eredetileg a problémádra, de be kellene fejezni 16 nap alatt, mert a többiek megcsúsztak és te vagy a projekt hőse, azt például egy beosztott kóder nem fogja tudni. azt bizony a projekt managernek kell kimondania.
az egyetemen tanultaknak nem az a lényege, hogy vissza tudod-e mondani a tétel szövegét, hanem az, hogy a megtanulása és gyakorlása alatt megváltozik a gondolkodásmódod, és később automatikusan jobb megoldást fogsz adni. nem azért tanulsz programhelyesség bizonyítást, hogy minden, a kezedből kiadott programot bizonyítva adj ki, hanem azért, mert az alapján tudni fogod, hogy hogyan kell jobb programot írni, amit akár be is lehetne bizonyítani.
szerk: és nem 15, 30 év
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Hát én se tudnék most differenciálegyenleteket megoldani vagy Fourier transzformációt csinálni. Annak idején jól ment, meg értettem, csak hát nagyon messze vagyok attól, hogy napi szinten ilyet csináljak. Ettől függetlenül azért én igazat tudok adni nekik. Én ha ilyen jellegű melóra jelentkeznék, akkor azért rendesen felkészülnék rá, nem odamennék, hogy majd egoból kitolom.
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz bambano #13785 üzenetére
Eleg kevesen kepesek arra, hogy 15 ev tavlatabol hirtelen alkalmazzanak valamit, amit azota nem hasznaltak. En irtam az evfolyam egyik legjobb iranyitaselmelet vizsgajat anno, de eskuszom nem tudnek most hirtelen segitseg nelkul stabilitaskriteriumokat felirni, meg ilyesmi.
A projektmanagerekre mutogatas tudom, hogy divat olyan helyeken, ahol te is dolgoztal, maradjunk abban, hogy en nem szeretnek olyan helyeken dolgozni.
while (!sleep) sheep++;
-
inf3rno
nagyúr
-
bambano
titán
azt, hogy a projekt nem fog elkészülni, a projektmanager ismerje fel, ne a programozó. ezért tartják.
egyébként pedig azért most csak kibújik a szög a zsákból, hogy rendes programozónak rendes egyetemi diplomája van. mert például ha nem tudja kapásból a palindromát megoldani, akkor legalább odarittyent egy végesállapotú automatát, és majd az megoldja.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Alexios
veterán
válasz Kleroo #13777 üzenetére
Hát nem tudom, azért a programozói munkának napi része hogy látunk valami kódot amit nem mi írtunk, és még kéne érteni mit csinál. Tökmindegy tudod-e az algoritmus nevét, vagy hatékonyságát, sorrol sorra végig olvasva csak érteni kéne, hogy fog egy ilyen ember egy sima code reviewt csinálni különben pl?
-
Kleroo
veterán
Na most már kérjük a konkért példa kódot, kíváncsi vagyok rájönnék-e.
Kicsit olyan lehet ez mint egy 5.ban, tanult akármi. Amit az évek során elkopik az emberről, bármennyire alapvető tudás és ildomos tudni. De azért mondjuk kínos....csak nem egészen feltétlenül sztornó, láttam már több ilyet, hogy annyira banális a feladat, hogy túlgondolja/nem vágja, de valami abszolút cutting edge, részletekben elmélyült specializált szegeletet meg úgy vágta, hogy csak na.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
veterán
-
opr
nagyúr
Szerinted 15 ev alatt akinek nem sikerul megoldania, hogy egy string ket felet osszehasonlitsa, az ok? Megis mi az, amit egy ilyen ember amugy meg tud oldani? El nem tudom kepzelni, mi lehet az az ertek, amit fejlesztokent tud hozni aki ennyit nem kepes egy ora alatt atlatni. Soha nem volt meg olyan munkam, ahol ennel nem csak bonyolultabb feladatok voltak, konkretan napi szinten. Vagyis de, egyszer volt, de akkor diakmunkaban voltam zoldseges.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Mindegy mit mondasz, aki nem tudja kigobozni egy ora alatt, hogy mit csinal egy kb 3 soros halal egyszeru fuggveny, azzal nem akarok egyutt dolgozni."
A "mindegy mit mondasz" egy elég jó érvelési technika
A lényeg, h 15 év minőségi tapasztalattal elvárhatod, hogy az interjún azt teszteljék, ami releváns a munka szempontjából. Ha a palindrom releváns, akkor oké. Ha nem, az magáról a csapatról állít ki szegénységi bizonyítványt. (Fogalmam sincs, ti mivel foglalkoztok, szóval nem tudom és nem is akarom megítélni, hogy ti jól interjúztattok-e.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vision #13768 üzenetére
Persze szerintem is terület függő. Ha algoritmusokkal kell foglalkoznia, akkor alap, hogy tudja. Igazából én is megmondanám ránézésre, hogy mit csinál egy ilyen kód, mert annyira egyszerű, pedig bevallottan nem értek az algoritmusokhoz. A palindrom már érdekesebb, az nekem még sosem kellett a gyakorlatban. A prím keresést is csak hobbiból próbálgattam, az se valami napi szintű probléma. Ha tényleg kellene, akkor github, aztán keresnék egy könyvtárat rá vagy ha nincs, akkor biztos, hogy nem én állnék meg algoritmust kitalálni, hanem utána olvasnék.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
opr
nagyúr
Kurva sok machine-machine kommunikacio, state machine es egy raklap logikai/algoritmikus problema volt, illetve direkt bevontunk mindenkit a szoftvertervezesi statuszba is a munka soran. Igen, a legjuniorabb sracot is. Kellett a logika meg az algo folyamatosan.
Plusz nem azt mondtuk, hogy irja meg, hanem hogy ott az amugy szepen megirt kod, mondja el mit csinal. Azt ne mondd mar nekem, hogy szerinted az OK, hogy valaki nem tudja azt megmondani, hogy palindromot keresunk. Ha a szot nem ismeri, az nem erdekel, de abbol, hogy megyek a feleig balrol jobbra, es nezem egyesevel, hogy jobbrol balra menve ugyanaz a karakter van-e nem jon ra, hogy mi tortenik, egy ORA alatt nem tudja elmondani, hogy a fuggveny mit csinal, azt nekem nem adod be, hogy amugy biztos jo programozo.De amugy ez a beugro volt. Ha ezen sikerult atmenni, akkor elfogadtuk, hogy legalabb minimal junior szinten tud programozni, a tobbit majd megkerdezi/guglizza, ha kell, es teljesen mas iranyba ment el az interju. Mindegy mit mondasz, aki nem tudja kigobozni egy ora alatt, hogy mit csinal egy kb 3 soros halal egyszeru fuggveny, azzal nem akarok egyutt dolgozni.
+1: "aki mar bizonyithatoan sokat lerakott az asztalra"... A sajat oneletrajza szerint. Nem akarok egyutt dolgozni 20 ev tapasztalatos juniorral, bocs.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Irgalmatlan faszsag ilyen feladatot megoldatni valakivel egy interjun, aki mar bizonyithatoan sokat lerakott az asztalra.
Az igazan magas hozzaadott ertek egy programozo reszerol (a munkahelyek 98%-anak eseteben legalabbis) nem arrol szol, hogy gyorsan tud menni elore, hanem arrol, hogy a jo iranyba. Ergo
- idoben felismeri, ha a projekt nem fog elkeszulni
- idoben felismeri, ha a projekt ugyan elkeszul, de nem fogja megoldani az uzleti problemakat
- megfeleloen tud egyensulyozni a buy vs. build kozott
- tudja, hogy mi a kulonbseg a YAGNI es a technical debt kozott
... stb.Nagyon keves olyan helyzetet lattam, ahol egy fejleszto azert nem volt produktiv, mert logikai feladvanyokat nem oldott meg helyesen 15 perc alatt.
Persze mas kerdes, ha a melo abbol all, hogy minden 15 percben logikai feladvanyokat kell megoldani, mikozben 3-an neznek.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Anno a BME-n prog laboron ez volt az első feladat. Szóval azért kemény, ha valaki ezt nem tudja megoldani C programozóként.
Ez szerintem területfüggő. C/C++ programozó ismerjen már fel egy prímkeresést! Attól nyilván kevésbé kell az ilyesmit számonkérni, aki egész nap WS-eket kalapál.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Mi ez a palindrom feladat? Ja visszaolvasva ahogy nézem algoritmusokat kell ismerni ezekhez. Ha mondjuk webfejlesztéshez kerestek valakit, és nem algoritmus tervezésre, akkor nem túl fair ilyet feladni, főleg ha nem használhatják közben a google-t, hogy megnézzék milyen algoritmusok vannak rá. Amennyire én látom az egész programozásnak két része van, az egyik kódszervezés, a másik az algoritmusok. Mindkettőből meg lehet élni külön-külön a másik mélyebb ismerete nélkül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Sztenly
tag
válasz MATEO6600 #13762 üzenetére
Felteszem ez olyasmi mint a "ha ezt érted akkor pályázz meg minket" angol szöveg ahol gyök kettővel magyar akcentussal 4mondat elhangzik.
Szerintem nagyobb merítést akarnak és gyors önbizalmat adnak a pályázóknak vagy akik még nem döntöttek gyorsan menjenek jelentkezni. -
opr
nagyúr
válasz MATEO6600 #13764 üzenetére
Volt olyan, aki ugy kezdte az interjut, hogy "Vicces, hogy igy van a felallas, tobb, mint 15 ev rutinom van nagy vilagcegnel, nekem kene interjuztatni titeket". Eloszor rohogtunk, hogy akar meg igaza is lehet. Aztan mikor kiesett a palindrom feladatnal, mar annyira nem volt oszinte a mosolyunk... Persze a konkluzio az volt, hogy az interju a fos, meg mi a hulyek, hogy ilyen baromsagokkal zaklatjuk, amikor O amugy meg tud irni barmit IS, csak pont ezt nem.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz MATEO6600 #13762 üzenetére
Meglepodnel.
Mi anno egy sima palindrom es/vagy primkereso fuggvenyt hasznaltunk beugronak egy ideig. Nem volt direkt fosul megirva, vagy direkt felrevezeto valtozonevek vagy stb hasznalva (primkereso nem szita volt, sima osztasos cucc, tipikusan az, amit kb eletedben eloszor irsz, amikor meg akarod nezni, hogy egy szam prim-e. Azert volt igy, mert a masodik feladat az volt, hogy akkor most ezt, amirol tudjuk, hogy fos, optimalizad legyszives). Jelentkezok also hangon 80-90%-a fennakadt a szuron, nem tudta megmondani, mit csinal a kod. Pedig egy orat adtunk ra, es elvileg minden jelentkezonek minimum 5 ev szakmai rutinja volt, meg a nagy reszenek diplomaja, nem fos egyetemrol, meg stb.
Es ezek mar azok voltak, akik atjutottak a CV szuron.
Egyszeruen borzalom, mennyi kokany, hasznalhatatlan ember meri magat programozonak nevezni.[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
válasz taylor9414 #13759 üzenetére
A "Vágod ezt a kódot?" részt nem teljesen értem... Most ez komolyan tesztel bármit is?
Nem tudom elképzelni hogy ezt bárki ne értené aki megpályázná az állást, tehát ez egy semmit sem szűrő szűrő.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hays guide, junior C dev.
Amúgy meg perszehogypersze. Ne csak ezt, minden szabad junior fejlesztői állást pályázz meg! A tesztelésnél ne ragadj le, mert ha rajtad ragad az a sapka, akkor sosem fogod levenni.
-
opr
nagyúr
Hello,
Persze, miert ne lenne erdemes? Pont szakmadba vag, a fizetes is teljesen korrektnek tunik, kiemelik, hogy varnak kezdoket is, es a feltuntetett kod se eppen nehez/bonyolult, bar nyilvan az csak az eloszures, interju valoszinuleg azert komolyabb szintu lesz.
Sok sikert!ui.: Kezdo vagy, ugyhogy egy jo tanacs, aminek nagyon orultem volna, ha anno valaki leul velem szembe, melyen a szemembe nez, es addig mondja, amig fel nem fogom vegre:
A cegek nagyon szeretik a kezdoket erzelmileg zsarolni, hogy igy huseg meg ugy csapat meg stb. Ne hagyd magad! Egy ceg se fogja meghalalni a huseget, plane, hogy altalaban akkor jonnek ezzel, mikor tudjak nagyon jol, hogy alul van ertekelve es/vagy fizetve valaki, esetleg eleve szar a melohely valami mas okert. Mert ha nem igy lenne, akkor a tema is okafogyott lenne. Gondolj bele, megis miert hagyna ott barki egy olyan melohelyet, ahol jo dolgozni es meg is van becsulve anyagilag es amugy is?
Az, hogy egy cegnel dolgozol, altalaban annyit jelent, hogy eladod nekik a letezo legfontosabb eroforrasodat, amit az eletedben birtokolni fogsz: Az idodet. Ebbol amit eladtal/odaadtal, azt soha nem kapod vissza. Persze vannak egyeb megfontolasok is, pl mennyire stresszes, mennyire jo a melohely, stb, amit figyelembe kell venni, amikor vegiggondolod, hogy mennyiert szeretned eladni az idodet.[ Szerkesztve ]
-
taylor9414
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most végeztem villamosmérnökként és szeretnék beágyazott szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. Elsősorban a C nyelvet érzem erősségemnek. Hasonló pozícióban voltam gyakornok egy évig beágyazott C fejlesztőként. Viszont ennél a cégnél jelenleg csak szoftvertesztelői állást ajánlottak, mivel fejlesztőnek tapasztaltabb embereket keresnek. Persze ez kezdésnek nem lenne rossz, de nem szeretnék leragadni ebben a tesztelői pozícióban. Szerintetek érdemes lenne megpályáznom ezt [link] az állást? Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy egy kezdő villamosmérnök mekkora fizetésre számíthat mostanában? Bármennyire is bújom a netet, nem találok releváns információt erről.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gengi
senior tag
válasz Shade45 #13741 üzenetére
Az informatika messze sokrétűbb mint a programozás. Ha elkezdesz magad tanulni és ráérzel tied a terep. Viszont, ha magadtól nem megy vagy elakadsz nagyon akkor azt is jelnek kell venni. De itt is vannak szintek. Van ma már kódoló, programozó, alkalmazás fejlesztő.
Illetve van az az út, amikor konzulenssé válasz egy adott területen. Érted az adott területnek a folyamatait és meg tudod fogalmazni az igényeket. Amit majd valaki lekódol, lefejleszt.
Vagy épp mérnök maradsz az IT-ban .PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
inf3rno
nagyúr
válasz axioma #13755 üzenetére
Jogi oldalról nézve szerintem nem legális így titokban felvételt készíteni, de valszeg nem büntetnének komolyabb összegre vagy talán semennyire sem itthon, mert eleve tanulási célzattal csináltad saját felhasználásra egy olyan előadásról, ahova bejárásod van. Az eddigi gyakorlat is az, hogy nem foglalkoznak vele még akkor sem, ha Teamsben látszik, és gondolom ha változna a helyzet ebből a szempontból, akkor előre jeleznék, hogy innentől mindenkit feljelentenek, akinél észreveszik, hogy felvételt készít. Amivel komolyabban megütheted a bokád, ha megosztod a felvételt. Egyébként meg érdemes törölni miután kijegyzetelted.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
axioma
veterán
Igen, ez bennem is felmerult. Marmint hogy ha en lathatom, akkor en magam ujranezhetem-e. Illetve tarolhatom-e, akar csak sajat visszanezesre. [Na jo, konkretan a gyerekrol van szo, de ami a vdi-on kivul fut es a meeting-ek egy resze ott en is megtehetnem.] Me'g erdekesebb kerdes, hogy barmi modon ellenorizheto-e, hogy megy-e OBS felvetel.
Amit en emlitettem ott az oktatot ismerem, latta a teams felvetel elinditasat es nincs kifogasa (mondta hogy lesz bizonyiteka a hallgatok orai munkajarol )[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz inf3rno #13752 üzenetére
"OBS-el bármit fel lehet venni."
Ez viszont jogi kérdéskört feszeget. Tudom, kicsiben nyomjuk és ebben a formában senkit nem érdekel, csak aztán ebből lesznek a nagyok, amivel majd házon belül szívok. Nálam most valaki egy Webexes előadást megosztott Teamsen és mellette a másik gépén felvette. Nem örültem, nem is szeretnék róla tudni, mert nem véletlenül van néha letiltva a felvétel, meg erről a résztvevőket értesíteni kellene, blábláblá...
-
Mercutio_
félisten
-
inf3rno
nagyúr
válasz axioma #13748 üzenetére
Nem kell a teams engedélye sem hozzá, OBS-el bármit fel lehet venni. Ha be tud ülni ilyen előadásokra, vagy elkérni valakitől, az rendben van. Itt az a lényeg, hogy az egyetemről jövő info hiteles és minőségi általában, amíg a netről random oldalakról összeszedett információnál ez nem áll fenn. Pl én próbáltam rákeresni, hogy hogyan néz ki egy IP packet, de ami már konkrét példát is hoz, nem csak a szerkezetét írja le példa nélkül, az már fizetős volt. Ja vannak még ilyen roadmap-ek, amik talán segítenek valamit, hogy eligazodjon az ember, de belenéztem néhányba, és annyi dolgot sorolnak fel, amit 10 év alatt sem lehet megtanulni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Alexios
veterán
válasz Mercutio_ #13749 üzenetére
[link]
Ebben a topikban nem volt linkelve de ez pontosan erről szól, én nagyon meg vagyok vele elégedveHa ez valamiért mégsem tetszene, ott van az MIT OpenCourseWare, ahol fent van az MIT tárgyak nagyrésze, feladatokkal, vizsgákkal meg minden ami kell, csak akarat kell hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #13748 üzenetére
Angolul meg valodi kurzusok vannak full online, mar akkor is amikor sehol nem volt covid.
Igen, csak a témában kezdő honnan fogja tudni, hogy pl. a coursera anyagaiból mi az ami hasznos és mi az amit expat arc úgy vett fel, hogy 2 hete még ő is tanulta. Vagy épp hol talál komplett egymásra épülő képzési anyagot példákkal, feladatokkal, megoldási kulcsokkal, stb.?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz inf3rno #13747 üzenetére
Nezd, en alapvetoen diplomaparti vagyok, de per pill ezzel hogy autodidaktan nem lehet pont most a pandemia alatt nem tudok egyeterteni, mert konkretan minden eloadas online, tehat akar minden eloadasra "beulhet" ha megtalalja a megfelelo forrast erre (ugy ertem hogy tuti hogy lesz aki az ora ideje alatt nem figyelt oda de legalabb felvette, hogy kesobb ha kell, elovegye - ezt az offline oran sokkal kevesbe lehet megtenni, diaktars jegyzetebol meg nem mindig egyszeru visszakovetni). Ja es ez magyar egyetem magyar nyelvu eloadasra, a teams onmagaban engedi a felvetelt inditani amit pl. elten hasznalnak. Angolul meg valodi kurzusok vannak full online, mar akkor is amikor sehol nem volt covid. A mai generacio tok mas, mint az en egyetemi idoszakom alatt volt.
-
inf3rno
nagyúr
Ismerősöm villamosmérnök, ő gépi tanulásból él már 10 éve. Keni vágja az algoritmusokat meg a matekot. Már az egyetemen jobb lett volna, ha elmész ilyen irányba, de persze sosem késő. Szerintem meg lehet tanulni netről is, de akkor azzal számolj, hogy nem ebben az évtizedben fogsz pénzt keresni vele. A legnagyobb nehézsége a netről tanulásnak, hogy túl nagy a zaj, és a legtöbben, akik oktatni próbálnak hozzád hasonló szinten lesznek. Érdemes utánanézni, hogy mik a jó könyvek, és azokat elolvasni, azzal talán lehet haladni. Szerintem is jobban jársz egyetemmel, esetleg valami posztgraduális továbbképzéssel, ha tényleg ez érdekel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Shade45
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
-
bambano
titán
először is nem fogod megspórolni az időt. valószínűleg a pénzt se.
ha elmész szervezett oktatásra, akkor heti x órát oktatáson fogsz tölteni, ha autodidakta módon tanulsz, akkor ugyanezt az x órát otthon fogod tölteni könyvvel a kezedben. maximum az odautazás idejét spórolhatnád meg. viszont az egyetemen hatékonyabban oktatnak, tehát ott ugyanarra kevesebb időt kell szánni, mint otthon.pénzt se biztos, hogy spórolsz, a tudást nem fogod felszedni a levegőből, nem vagy te kaktusz. ha otthon tanulsz, akkor is kell könyv, egyéb forrás.
de a legnagyobb problémám azzal a topicban is már többedjére előforduló sűrű, mély lenézésből fakad, akik azt hiszik, hogy a programozás az valami tinglitangli szakma, csak úgy pár hónap, max. egy év alatt meg lehet tanulni otthon (lásd korábbi hasonló témájú kérdés). hát nem lehet. ideje lenne elfogadni a tényt, hogy *RENDESEN* megtanulni programozni az idő. nem egy év, az alapozása is minimum 5.
előfordulhat, bár ebben sem hiszek, hogy valaki megtanulhat kódolni egy adott programnyelven. de a programozás nem annyi, hogy be bírod írni a szövegszerkesztőbe, hogy while do. például programozás elméletet, programozás módszertant biztosan nem fogsz magadtól tanulni, nagyjából semmilyet se.
úgyhogy ha kódkrampácsoló majomként akarod tengetni az életed, akkor tanulj otthon, ha meg akarsz tanulni programozni, akkor menj egyetemre (a villanytanos diplomád kreditjeinek elismertetése a legjobb ötlet, ami a témában előkerült), ha pedig rám hallgatsz, maradsz ampervadász, mert az ritkább és keresettebb szakma.
-
axioma
veterán
Bar szerintem is a villamosmernok elegge lefedi az iranyt es nem hatrany felvetelin, en annyit megkerdeznek az adott tanulmanyi osztalyon, hogy mennyi kene a mar meglevo tantargyaidon felul amit el kene vegezned egy infos diplomaert. Mert lehet hogy keves es raadasul pont a hianyzo tudast lefedne', ez esetben jo lehet az ar/ertek aranya. Foleg ha jol ertem hogy viszonylag fiatal vagy, es tul sok evtized van meg elotted ahhoz, hogy jol lehessen tippelni, minek mikor mennyi jelentosege lesz. 40-50+-os atkepzosnel nem mondanam ezt.
Persze ha olyan a tanterv hogy sok es/vagy sok erdektelen targy van, akkor dobnam az otletet.
Alternativa: dualis kepzest nezd me'g meg, mennyire fekudne neked, nagyon elethelyzet-fuggo.
Az autodidakta is teljesen jo, csak teljes kepzest probalj emulalni, ha vizsgazni nem is kell belole. -
Kleroo
veterán
Szia!
0.00 értelme van Mérnök Infot csinálnod.
Papíros bizonyítékod van róla, hogy jó vagy reálból, átlátsz dolgokat és tudsz eleget seggelni ha kell(vagy mókolással megoldani )
Ezen felül az egész IT világ egy folyamatos tanulás az alap reálos késségekre mint alap. Majdnem teljesen mindegy melyik irányból jössz.
A legtöbb helyen ahol vagyok voltam, kb az emberek fele 2/3-a infos végzettség. rengeteg más reálos végzettségű van.Ülj be egy szimpi multihoz juniornak, és 2-3év alatt minden tudást felszedsz ami kell (mérnök infosként is ugyanúgy 2-3év kell egy junior poziban hogy értékessé válj)
szerk: ha valahol explicit módon Info diploma kell, és nem "jó" a tied, akkor ne bánkódj azután a hely után....[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
félisten
Tokeletesen feleslegesnek tartom villamosmernoki hatter utan elvegezni egy infot/progmatot (masik iranyba nem tartanam feleslegesnek).
> Mennyire van esélye egy villamosmérnök végzettséggel rendelkező személynek programozói állasok betöltésére?
Semmi hatranyod nem lesz, ha a tudasod megvan.
while (!sleep) sheep++;
-
Shade45
senior tag
Sziasztok,
Elsősorban informatikusok (Mérnökinfó/Proginfó) véleményére és tapasztalatára lennék kíváncsi:
4. éve dolgozom villamosmérnökként (Bsc), egyre inkább érzem, hogy nem ez az a szakma amiből nyugdíjba szeretnék menni, így elgondolkodtam a szakmaváltáson. Jelenleg karbantartás területen dolgozom.
Elsősorban programozói irányba gondolkozom (C, Python, Robot programozás (ABB,KUKA)) és ennek megfelelő képzés elvégzésén.Jelenleg 2 lehetséges opciót látok:
1. Munka mellett levelező tagozaton szerezni egy Mérnökinfó vagy Proginfó diplomát;
2. Autodidakta módon sajátítom el az ehhez szükséges tudást, megspórolva az új diplomához szükséges időt/pénzt.Kérdéseim:
- Mennyire van esélye egy villamosmérnök végzettséggel rendelkező személynek programozói állasok betöltésére? (Tételezzük fel, hogy képes elsajátítani az ehhez szükséges tudást fősikola vagy egyetem nélkül!)- Van-e egyáltalán értelme ezirányú főiskolai tanulmányokat folytatni, ha már van egy olyan szakmám, amely - ha csak részben - de tartalmazott programozási alapismereteket?
- Mérnökinfó vs Proginfó: Pro/kontra? Melyiket és miért?
Köszönöm a válaszaitokat!
-
törölt tag
Ajanlom ezt a pozit: Security Engineer with Offensive Security experience
Jo csapat, sokat lehet tanulni es hosszabb tavon ilyen skillsettel siman utol lehet erni a dev fizukat is. -
addikt
Én értem, hogy anyagilag már a sima beugró blue team analyst is előrelépés, de hidd el ezzel a tudással pár hónap alatt rájössz, hogy ez nem izgalmas, nincs kihívás + könnyen lehet autoritásod pont annyi lesz, hogy összefoglalót írj a főnöködnek ő meg jól eldönti mi legyen.
Inkább pályázz egy szinttel feljebb ahogy írtad medior, senior infosec analyst pozit ha van. Azt látom újabban, hogy a sima blue team egyre inkább átment pirosalma-zöldalma irányba.Visszatérve a hirdetésre amit linkeltél. Az jutott még eszembe, hogy a hirdető cég arra a 3 nagy feladatra vásárolt 1-1 toolt vendortol és úgy áll hozza, hogy akkor ezzel le is van fedve a funkció és a junior akit keresnek többek között ezeket a toolokat használja a napi munkában. Így értelmet nyerne a feladatkiírás.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
_NCT
addikt
válasz VágniValó #13734 üzenetére
Értem amit írsz, és köszi a véleményed . Igazából mindig azt érzem, hogy hülye vagyok, minél jobban elmélyülök a témákban OSCP mellett van még papírosom, de mindig ott van bennem a késztetés, hogy ez még kevés, ezzel nem leszek versenyképes és csak junior szinten vagyok. Lehet emiatt is vagyok egy kicsit állóvízben. Azért is nézek Analyst pozikat is, mert lassan már bármi jobb lesz a mostani helyemtől.....
CEH vs OSCP : ahogy ysengrin írta is, anno semmi tudással azért vágtam bele az OSCP-be, mivel az ad egy gyakorlati tapasztalatot, hogy mégis hogyan néz ki egy pentest megvalósítási folyamata, sokkal gyakorlatiasabb, mint a braindumpolható CEH. Nekem sokkal többet számított az, hogy gyakorlati tapasztalatot kapjak az elméleti mellett.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nézd, ha előre így tudod akkor miért jössz ide plusz megerősítésért. A legnagyobb jóindulattal mondom, hogy olvasd újra az OSCP jegyzeteid és uzsgyi nagyobb cégek taleo oldalára. 9 év Közszféra jelleg túl mély nyomot hagy az emberben. Nekem nincs OSCP-m, sose ez a része érdekelt az infosecnek, threat intelt és sérülékenység kezelést csinálok, mégis cafeteria és minden egyéb nélkül megvan a nettó 500. Ne becsüld alá magad, mert az asztal tuloldalán ülők megérzik aszerint is fognak kezelni.
-
_NCT
addikt
válasz VágniValó #13732 üzenetére
Azért az OSCP létjogosultsága én úgy vettem észre az évek alatt megkopott, mostmár inkább junior szinten lett elvárás annak teljesítése. Ami mostanában növelheti a bérszintet az általad említettre, az már az OSEE szint, illetve devsecops. No meg hiába a cert, ha nem tudok mellé tenni piaci tapasztalatot (állami cégnél vagyok már lassan 9 éve, de nagyon speciális terület sajnos, viszont cégen belül kigyúrtam magam, csak nálam van meg az a kompetencia, amivel pentest vizsgálatokat végezhetünk, viszont ezek is kiszerveződésre kerülnek, ezért is akarok dobbantani).Inkább medior szintre mondanám magam, próbálok még idén 1-2 certet begyűjteni, ha valahol megkapnám a nettó 4-500k-t BP-en akkor örülnék mint majom a farkának. Nem vagyok rutinos álláskereső, meg job-hopper sem, emiatt félek is az állásinterjútól mint a tűztől.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Uram, OSCP-vel a fizuigényed 9-essel kezdődjön minimum. Nekem ez a hirdetés vagy HR, vagy a csapat felépítője szempontjából nagyon sikítós (gondolom manager jóváhagyta a végső szövegezést).
Mellékes info: jártam úgy, hogy ennél korrektebbül körülírt pozira jelentkeztem amcsi céghez. HR még aznap felhívott, bérigényért és hogy a manager azt üzeni 'igyekszik meggyorsítani a felvételi folyamatot'. Első kör megvolt azon a héten, úgy 70 perc után sikerült "megfogniuk" értsd: nem jutott az x lépésből valami eszembe, ráadásul nem is effektíve munkával/gyakorlattal kapcsolatos volt, hanem a bent ülő TL már a nagyon sokadik teoretikus témaváltása. OK, eltelt 4 hét: semmi. Egyszercsak csörög a telefonom: most behívnának a második személyes körre, majd bocsánatot kért a HR-es és azt mondta, hogy azért kellett ennyit várni, mert én ennek a funkciónak az igazgatójával fogok leülni, és ő csak most tudott Magyarországra jönni. Így is volt, IG + hiring manager + 2 red team etikus hacker. 20 percig a 2 redteam-es random dobálták a kérdéseket, majd mondták hogy nekik ennyi elég, sőt a kezdeti amcsi flegma annyira feloldódott, hogy az egyikük azt mondta véletlenül: hosszú idő óta ezek a legjobb válaszok amiket interjún hallott, és részükről nincs is további kérdés. Utána még egy jó 50 perc volt az IG-el és managerrel, kérdések ott is kb minden területről, meg 'hogy kezelnéd'.
Majd nem vettek fel. Nem abban a csapatban, teljesen más tech területen van ott haverom. Röhögve közölte velem, hogy végül 2-3 embert vettek fel akinek 1-1,5 éves sima service desk tapasztala volt, mert a munka nagy részét belehet próbaidő alatt tanulni ja és 250-300al kevesebbért, mint amit én kértem
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz VágniValó #13730 üzenetére
Igen, ez nekem is leesett, kíváncsi lennék valóban ez az elvárás, vagy csak a HR-es lendült be (pl. PWK=OSCP, csak az egyik a lab neve a másik a minősítésé, ez speciel pont megvan). SIEM-et érintőlegesen használok, de akkor ezek szerint nem csak én vagyok rosszul összerakva, hogy 3-4 secus ágazatot akarnak 1 emberben letudni (ráadásul az egyik blue-team a másik offensive/red teaming).
Mondjuk ahol most dolgozom, ott is olyan csoda dolgok voltak kiírva, hogy a felét sem kérték....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Óóóó, részfeladatnak egy mondatokkal elintézve akár 3 szakember munkája (forensics, pentester + klasszik analyst) mindezt egy junior pozícióban, természetesen minimum 2 év tapasztalattal. Felejtsd el a sávot, amit írtam 850 a legdurvább minimum.
Alapvető problémák vannak ezzel a hirdetéssel.
-
axioma
veterán
Mast is megtalalt a guglis magyar nevu recruiter linkedin-en, belengetve hogy van Budapesten is irodajuk? Azt tudom hogy van csak azt is hogy oda nemigen vesznek fel embert, plane python/java vonalrol tekintve hogy IoT-s ceget vettek meg. Tavaly nyari/oszi info az volt hogy 5 eve akarnak rendes irodat, akar be is igertek palyazonak hogy addigra majd lesz, aztan vagy koltozol vagy bocs - jelenleg nyilvan full remote kezdes lenne, de pandemia utanra meg nagyon nem mindegy.
Tud esetleg valaki ennel kozvetlenebb infot, akar maganban? Nem lonem el a masodik lehetosegemet naluk feleslegesen.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
válasz EnGarde #13721 üzenetére
Én augusztusban jöttem vissza, de azért mert amúgy is költözni kellett volna országon belől, a kinti pecót jó áron ki tudtuk adni. Meg az ifjúságnak (5 és 8 évesek) is jobb most ha a nagyszülők meg a család is tudja őket tutujgani kicsit. Plusz az volt a terv, hogy EU-n belől utazgatunk, de most ez még nem jött be.
Majd jópár év mulva visszamegyünk de még nem tudom mikor.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
EnGarde
csendes tag
Van olyan IT-s itt, aki külföldről jött haza magasabb fizetésért? Ha igen, mi volt a motiváció?
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Jr. Security Analyst nagyjából milyen bruttó bérsávban helyezkedik el mostanában?
-
Jhonny06
veterán
válasz neil_mullen #13717 üzenetére
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Ha az üzemanyagköltség támogatást bruttóban adják meg kilométereként, akkor milyen adóval kell számolni? Még nem kaptam ilyet sosem, ezt üzemanyagkártyán szokták adni? GE-ről lenne szó egyébként, ha számít...
Köszi!
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
kraftxld
félisten
válasz kraftxld #13548 üzenetére
És megint egy, hogy a második bérsávra történő rákérdezésre azt nyögi be, hogy én mondjak pénzt
G*ci voltam, megírtam neki, hogy a minimálbérrel már kiegyeznék, ami kb olyan komoly válasz mint az ő ajánlatuk.
Nincs valami auto-reply bot a linkedin-en?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
axioma
veterán
válasz arcsin #13709 üzenetére
Huhh ezt az onpontozast sose birtam. Foleg hogy egyszavas teruletmeghatarozasnal eleg nehez megmondani, hogy mihez kepest. Egy regebbi pelda: 10 eve svn-ezel, amit userkent lehet azt mar mindent lattal, de sose csinaltal pl. commit szabalyt, migraciot stb. mert az kulon csapate. Akkor te ezen a skalan hova rakod magad? Szerintem ez csak azt jelenti, hogy az altalad belatott melyseg mennyivel nagyobb, mint a tudasod Es akkor me'g arrol az esetrol nem is beszelunk, amikor nem svn kerul oda, hanem "verziokezeles". Na itt aztan plane megfoghatatlan, szinten kisse multbeli kerdes clearcase/svn/cvs multtal nulla git-tel 3 eve mit irtal volna ide, hany csillagot?
Mondjuk nyilvan tok mas egy kezdonel, en eleve 2 oldalt irok az elmult 20+ evrol, kulcsszavak csoportokban, ha ennyit nem nez at akkor nem is igazan ilyen embert akar, csak valakit olcson. -
bambano
titán
válasz Mariusxx #13706 üzenetére
nem, nem alap a fénykép.
ha akarsz, raksz bele, főleg 90-60-90 esetén
oldal jobb felső sarka.
önéletrajznál arra kell figyelni, hogy ha megkérdezed, rengeteg tanácsot fogsz kapni mindenkitől és egyiket se fogadd meg.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mariusxx
csendes tag
válasz arcsin #13709 üzenetére
Igen ezzel nekem is lenne problémám, hogy valamennyire homelab szinten szórakozok Windows Serverrel, Active Directoryval és hálózatokkal, de ezt nem tudom, hogy írjam bele az önéletrajzba. Dolgozni nyilván nem tudnék még velük, de teljesen fogalmatlan sem vagyok a témában.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Én anno ezt a templatet csináltam meg magamnak.
1-2x megkaptam a HR-esektől interjún hogy nem látható mihez mennyire értek. Ennek a cvnek az alja kifejezetten jó erre. Mivel kezdő voltam/vagyok, ezért a többi résszel együtt szellős volt, még is jól elosztott. -
Mariusxx
csendes tag
Önéletrajznál mire érdemes figyelni? Europass szerűt fogadnak el inkább, vagy pl [ilyesmit] ? (ezt a redditen találtam elvileg top önéletrajz, hát nemtudom) Fényképet mennyire szeretik benne? Nem írják egyik hirdetésben sem, hogy fényképes önéletrajz szükséges, viszont mindenhol azt olvasom, hogy Magyarországon alap a fénykép.
-
Mariusxx
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Jahno
veterán
válasz VágniValó #13703 üzenetére
Én kikérdeztem az összes kollégát, de nagyságrendileg érintették, legtöbbször meg az interjúztató sem tudta pontosan, hogy mik ezek. Azt most kihagyom, hogy a szolgáltatásmenedzsereknél meg én kérdeztem vissza, hogy oszt működik-e ebből bármi is a gyakorlatban :-D
Többi passz, ilyen fórumon mindig megkaptam a magamét, hogy mi kell hozzá,.mi miképpen működik oszt 25 év multi világban pont nem azokat tapasztaltam :-D Akkor merre legyen az előre?
-
addikt
Nyilván túlmagyarázott 1X1 de a fórumtárs azt írta, most akar bekerülni. Ezt pedig tudtommal, rendre kérdezhetik interjún (nyilván nem a gájding princípülök tömkelegét, hanem gyakorlatiasabb dolgokat, asset-CI-change management folyamat).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest