Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10901) Mercutio_ válasza VágniValó (#10899) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hasonlót láttam saját autó használatával:DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10902) Vesporigo


Vesporigo
aktív tag

Sziasztok! A tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Ha az Egyesült Királyságban szeretnék munkát vállalni, mennyire hátrány az, ha még Magyarországon élek és nem ott? Nem akarok belefutni abba, hogy kiköltözök és elfogy a tartalékom, mert nem vesznek fel sehová. 7+ év tapasztalattal rendelkezem nagyszámítógépes rendszerek és alkalmazásszerverek üzemeltetésében, kb 10 munkát pályáztam meg két hét alatt, eddig egy helyről jött visszautasítás.

Jártatok már hasonló cipőben, amikor munkákat pályáztatok UK-ben?

(#10903) dellfanboy válasza Vesporigo (#10902) üzenetére


dellfanboy
őstag

nyilvan ha holnap kell nekik valaki akkor nem rugsz labdaba.
viszont en igy jutottam ki 5 eve. szoval nem lehetetlen.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#10904) Mercutio_ válasza Vesporigo (#10902) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem lehetetlen, jelezd írásban, hogy az elsőkörös interjút skype-on vagy egyéb hasonló platformon szeretnéd bonyolítani.

Egyébként Anglia topic

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10905) instantwater válasza Vesporigo (#10902) üzenetére


instantwater
addikt

Én is így jutottam ki 5 éve, hogy otthonról pályáztam több helyre job boardokon keresztül.

Regisztrálj be minél többre, mert ott tudnak keresni rád a recruiterek, de jelentkezz is néhányra, hogy az is megkapja a CVd, akinek épp nem bukkansz fel a keresőjében, mert lehet, hogy egy kollégája tud egy másik pozíciót ajánlani neked.

Ami még nagyon fontos, hogy LinkedInre mindenképp regisztrálj be, és kezdd el szorgalmasan építgetni a hálózatodat. Keress recruitereket a keresővel, jelölj be volt/jelenlegi kollégákat, lépj be szakmai csoportokba, mert ott is keresnek.
Mindenképpen töltsd ki a profilod minél több infóval, mert abban is keres a rendszer.

Nekem annak idején egy magyar mobilszám és egy email cím volt a CVmen. És többen fel is hívtak, szóval nem akadály a külföldi szám. Pedig csak fél év PHP tapasztalatom volt összesen.
Első kör Skypen volt, utána teszt, majd személyes interjú.

Errefelé nagy hiány van mindenféle fejlesztőből, főleg Londonban, de vidéken is lehet elég könnyen találni munkát. Ezt viszont neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e Londont, mert az nagyon zsúfolt, és nagyon drága, de van aki ezt szereti, én nem, ezért élek és dolgozom egy vidáki városban.
Fizetésben azt javasolnám, hogy a Londoni bér legalább 15-20.000 GBPvel legyen magasabb mint a hasonló vidéki pozíció.

Egyet árulj el kérlek, illetve mindenki más aki most készül angliába, hogy miért pont Brexitisztán?
Csomó cég csődbe ment, vagy nagy leépítések voltak, és igen, IT szektorban is voltak/vannak költségvágások.

[ Szerkesztve ]

(#10906) Vesporigo


Vesporigo
aktív tag

Nagyon köszönöm a választ mindenkinek.

@instantwater(#10905): regisztráltam pár ottani álláskereső portálra, LinkedIn profilom is szépen ki van töltve, az önéletrajzomban is feltüntettem minden fontos információt. Az általad említett LinkedIn csoportokra még rákeresek.
Látom, hogy fejlesztői meló rengeteg van, üzemeltetői viszont jóval kevesebb, főleg úgy, hogy nem a klasszikus Windows üzemeltetői vonalat képviselem. Inkább vidéki városokat nézegetek, London nekem túl zsúfolt lenne, már Budapest is az. :)

Végül pedig a "Miért?":
- mert ugródeszkának jó lesz
- mert más országokban sokkal-sokkal kevesebb hasonló megfelelő pozíciót találtam (pl. Finnország, Észtország, Norvégia, Svédország, Írország, ezekben az országokban is nézelődök)
- mert szinte bármi jobb, mint Magyarország (oké, Indiába azért nem akarok menni)

(#10907) dellfanboy válasza Vesporigo (#10906) üzenetére


dellfanboy
őstag

javaslom hollandiat

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#10908) Vesporigo válasza dellfanboy (#10907) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Köszönöm, Hollandia még talán belefér, este megnézem náluk is a munkákat. :R

Szerk.: LinkedIn-en a holland munkák elég nagy százaléka holland nyelven van meghirdetve. Ezért vetettem el korábban az országot, mert úgy gondoltam, szükséges a holland nyelv ismerete is, ha már így írják ki. Értem, hogy a gugli fordító a barátom, de ha mégis kell a holland, akkor azonnal elvérzek. :)

[ Szerkesztve ]

(#10909) Flowtation válasza Vesporigo (#10906) üzenetére


Flowtation
őstag

"- mert szinte bármi jobb, mint Magyarország"
Kíváncsiságból megkérdezhetem miért van ez az indokod? No offense tényleg.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#10910) axioma válasza Flowtation (#10909) üzenetére


axioma
veterán

SZVSZ: a kiszamithatatlansag es nagymerteku hatekonytalansag nem egy jo jovokep, esetemben mar a gyerekeimnek, de nagyon megertem aki megteheti hogy eletkezdeskor valtson az megteszi.

(#10911) Vesporigo válasza Flowtation (#10909) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Ahogy axioma is írta, a kiszámíthatatlanság tényleg az egyik legfőbb indok. 14 éve dolgozom, az ország keleti részéről kerültem Budapestre, nincs saját lakásom, és akárhogy számolom, kb. 30 év múlva jönne össze annyi, hogy vehessek egyet, ha addig nem jön közbe valami. A célországok fizetéseit összevetettem a lehetséges kiadásokkal (albérlet, rezsi, étel, közlekedés, stb.) és sokkal jobban megéri bármelyikükben élni, mint itt. Plusz ott nem megy a folyamatos "Sorosozás, migráncsozás" éjjel nappal, nem ezt tolják a képembe minden utcasarkon. Talán még emberszámba is vesznek. :)
14 év alatt szinte semmit nem tudok felmutatni, mert az irreálisan magas albérletárak a fizetésem jó részét elviszik, a bizonytalanság miatt pedig még gyereket sem merünk vállalni párommal. Vidéken alig van munka a szakterületemen, minden a fővárosban van, Budapest pedig rendkívül zsúfolt, büdös és mocskos, nem tudom megszokni.
Hirtelen kb. ennyi.

(#10912) dellfanboy válasza Vesporigo (#10911) üzenetére


dellfanboy
őstag

en is a sajat lakas vasarlas miatt disszidaltam jopar eve, de olyan ingatlanarak vannak itt nyugaton hogy az aranyok kb egyenloek a magyar aranyokkal.
ergo munkabol es berbol Magyarorszagon Magyar fizetest alapul veve is kb 15 evig tartana megvenni egy lakast. mig ha nyugat Eu-ban a nyugati fizetest alapul veve szinten egy jo 15 evnyi sporolas utan tudnek egy jo lakast/hazat venni.
szoval ha a cel a sajat lakas akkor 2x nezd meg az ingatlan arak elorejelzeset, foleg angliaban a brexit miatt..

(szemelyesen meg par evet lehuzok nyugaton aztan meglesz a love hogy otthon vegyek egy kecot, vagy megyek tovabb, USA- esetleg Japan. meg nem dontottem el)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#10913) Vesporigo válasza dellfanboy (#10912) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Nem kizárólag a saját lakás miatt mennék. Voltam már országban, sokkal jobban éreztem magam egy szellősebb, tisztább fővárosban (pl. Helsinki), mint Budapesten. Az emberek mentalitása, a mindennapi élet apró dolgai teljesen más. Laktam már sok albérletben Magyarországon, de kivétel nélkül mindenhol volt legalább egy "defektes" szomszéd. Biztos tudjátok, miről beszélek, az a nagyon rosszindulatú, unatkozó, ezért mindenkibe belekötő figura. Aztán ott van pl. a szemetelés kérdése az utcákon, a közlekedési kultúránk, mind-mind egy apró dolog, ami miatt fokozatosan kiábrándulok ebből az országból. Munkám miatt sokszor dolgoztam már külföldi (külföldön élő) kollégákkal, velük pl. sokkal jobban együtt tudtam dolgozni, mint a legtöbb magyarral. De elég az offból, nem akarom teleszemetelni a topicot. Köszönöm, hogy meghallgattatok és hasznos tanácsokkal, illetve hozzászólásokkal segítettetek. :)

(#10914) opr válasza Vesporigo (#10913) üzenetére


opr
veterán

Meg egy fontos dolgot hozzatennek a fentihez igy utolag, ha nem gond:
Akarhova tervezel menni, a lakhatast zsirozd le elore, vagy ha nem is, akkor amikor kerdezik, mondd azt, hogy mar le van szervezve. Amikor En interjuztam szinten Magyarorszagrol, kb mindenki megkerdezte, hogy terveim szerint mi a kikoltozes menete, es nagyon orultek neki, mikor nem azt hallottak, hogy felulok a repulore, remenykedem benne, hogy jo helyen esik le, aztan majd lesz valami. :K

Amugy igaz, hogy a Magyar telefonszam nem nagy gond, de az is biztos, hogy egy angol szamot konnyebben/hamarabb hivnak fel. Ha mar van kint ismeros, szerintem erdemes lehet megkerni, hogy postazzon neked egy angol sim-kartyat, kb semmibe nem kerul az egesz, bemegy egy barmilyen tescoba vagy akarmibe amikor amugy is menne es levesz egyet a polcrol, nincs semmi adminisztracio vagy ilyesmi, postaval egyutt is fillerekbe kerul a dolog.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10915) bobsys


bobsys
addikt

Lehet meg service desk munkat kapni Budapesten 1 idegen nyelvel? Angolul tud az illeto, 3 ev USA es 2 ev UK utan jol beszel angolul, de nincs semmilyen vegzettsege. Anno Level 1-nek siman betanitottak, de az mar 10 eve volt. Fizetes?

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10916) Jhonny06 válasza bobsys (#10915) üzenetére


Jhonny06
veterán

Lehet. 2-3 évig hasonló területen voltam (csak angollal), 2 helyen is. Folyamatosan mentek el az emberek, mert kb. mindenkit megkerestek egy jobb ajánlattal, pedig nem fizettek kifejezetten rosszul a jelenlegi helyen sem. Ha konyít kicsit az IT-hez, bárhol betanítják és a fizetés se rossz.

[ Szerkesztve ]

(#10917) Vesporigo válasza opr (#10914) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

Ez a telefonkártya-dolog nem hülyeség, nagyon köszi! :)

Az albérleteket nézzük folyamatosan a pályázott melók környékén, árakkal, igényekkel tisztában vagyunk, max kimegyünk, megszállunk vmi ideiglenes szálláson és igyekszünk minél előbb szerezni albérletet.

(#10918) Flowtation válasza axioma (#10910) üzenetére


Flowtation
őstag

és (#10911) Vesporigo

Köszönöm a válaszokat! :R

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#10919) instantwater


instantwater
addikt

Van itt valaki aki képben van a bécsi vagy úgy általában az osztrák fejlesztői piaccal?
Német tudás hiányéában leginkább az angolul beszélő pozíciók érdekelnénének.
Mennyire könnyű/nehéz ilyet találni?

Itt angliában beaktiválom a CVmet pár job boardon, és 2 napon belül napi 30an csörögnek, és tele a voicemail, és az inbox.
Beregisztráltam 2 osztrák oldalra is, de onnan csak néha jön megkeresés...

Megérné angliáról váltani? Vagy Ausztria már "kelet"?

[ Szerkesztve ]

(#10920) Nimrod válasza instantwater (#10919) üzenetére


Nimrod
addikt

Eléggé húzzák az orrukat, ha nem beszélsz németül. Ez általában igaz minden országra, hogy az adott ország nyelvét kell beszélni, anélkül elég nehéz boldogulni.

(#10921) Mercutio_ válasza instantwater (#10919) üzenetére


Mercutio_
félisten

Svájci munkákat néznék , ott talán jobban tolerálják a csak angolt :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10922) golfvariant válasza Mercutio_ (#10921) üzenetére


golfvariant
aktív tag

A svájci "pultoslányok" néha angolul se tudnak, mégis dolgoznak ;]

(#10923) Mercutio_ válasza golfvariant (#10922) üzenetére


Mercutio_
félisten

Gondolom a kérdező IT-s szakmában maradna, ott kicsit más a szitu...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10924) MATEO6600 válasza dellfanboy (#10907) üzenetére


MATEO6600
őstag

Hollandiat merem javasolni, en is ott keresek jelenleg állást. Való igaz hogy sok ceg hollandul hirdet, de egy stabilan angolul tudó nemzetről beszélünk. Engem recruiterek találtak be, és elég kis esetben szükséges a holland nyelvtudás. Lakhatás: épp olyan céggel interjuzok, aki magára vallalja a relokaciot: természetesnek tekintik hogy külföldről érkező kolléga elhelyezkedését segitik azzal hogy fizetik az elso x havi lakbért, es kapcsolatban állnak housing cégekkel.

(#10925) instantwater válasza Mercutio_ (#10921) üzenetére


instantwater
addikt

Gondolkodtam már svájcon is, de az nem EU, és ugyanolyan nehéz hazajutni mint angliából.
Ausztriát azért fontolgatom, mert onnan csak egy pár óra kocsival, és Magyarországon vagyok.
Tudom, árfolyam szempontjából jóval stabilabb, mint anglia.

Ez ugyan nem az anglia csoport, de van itt olyan aki angliában dolgozik, és építgeti az exit-plant, arra az esetre, ha a brexit balul sülne el (ami elég valószínű jelen állás szerint)?

[ Szerkesztve ]

(#10926) bambano válasza instantwater (#10925) üzenetére


bambano
titán

gondolkodsz még pár hetet, és akkor svájc ugyanúgy nem lesz eu, mint anglia :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10927) opr válasza instantwater (#10925) üzenetére


opr
veterán

Jelen. Az altalanos velemeny jelenleg az, hogy senki nem tud semmit.
A nagy keszulodes annyiban merul ki, hogy valtunk nemi valutat, ki mire eskuszik, olyat, annyit, amennyibol ha beut a krach, es annyira szar lesz a helyzet, hogy megint orszagot kell valtani, arra eleg legyen.
Amugy finoman fogalmazva nincs panikhangulat, mindenki ugy van vele, hogy majd lesz valahogy, es majd ha mar lehet latni mi van, eldontjuk mi legyen.

Angliabol amugy miert nehez hazajutni? Sokan csinaltuk mar, es meg senkinek nem allta utjat egy aknavetos mocsari gerilla. :DDD
Repjegy van fillerekert, ha nem angol iskolaszunetben vagy valami nagy nemzetkozi unnepen akarsz repulni, repterre kijutni konnyu, 2,5 oranyi repulest meg azert ki lehet birni, akar meg fapadoson is, ha nagyon kell.

Sot, europan belul barhonnan miert nehez hazajutni?

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10928) Jhonny06 válasza opr (#10927) üzenetére


Jhonny06
veterán

Azért kicsit más az, hogy talán találsz "olcsó" repjegyet, vagy hogy megtankolsz 10e-ért és 2 óra alatt otthon vagy. :)

[ Szerkesztve ]

(#10929) bambano válasza Jhonny06 (#10928) üzenetére


bambano
titán

"hogy megtankolsz 10e-ért és 2 óra alatt otthon vagy.": az debrecen-pest viszonylat...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10930) instantwater válasza Jhonny06 (#10928) üzenetére


instantwater
addikt

Abszolút egyetértek.

A "nehéz hazajutni"t úgy értettem, hogy nem lehet csak hazaugrani, meglátogatni a családot, szülinapot ünnepelni, stb egy hétvégére, mint mondjuk Bécsből, hanem repjegy, 2.5 óra repülőút, legyél kinn 2 órával a gép indulás előtt, a legközelebbi reptérre az út optomális esetben fél óra, ha másik reptérre kell menni, az 1-1.5 óra, magyarországon mire eljutsz a célállomásig az megint legalább 1-2 óra. Alsó hangon 6 óra hazajutni, és ki vagy téve az iskolai szünetek és karácsony okozta repjegy ár emelkedéseknek amik nem 10-20%, hanem esetenként 2-300%.

Ausztriából pedig télen-nyáron, karácsonykor, szünetben ugyanannyi a benzin, és max dugó van, de azt egy jó GPS max párszáz kilométeres kerülővel elkerüli, és akkor a saját autódban, a saját idődben utazol, nem vagy sem menetrendhez kötve, autót bérelned sem kell, ha az otthoni családtagjaid nem tudnak fuvarozni vagy nagyobb szabadságra vágysz és nem akarod fuvaroztatni magad, mert akkor te döntöd el, mikor és hova mész az otthon töltött idő alatt.

Ezért esik ki nálam svájc, mert onnan is repülgetni kellene, mert nincs kedvem 10 órát vezetni télen hegyek között. Bécsből 2-3 óra Budapest kocsival.

[ Szerkesztve ]

(#10931) Jhonny06 válasza bambano (#10929) üzenetére


Jhonny06
veterán

Vagy Bécs..

(#10932) opr válasza instantwater (#10930) üzenetére


opr
veterán

Mi konkretan harom hete ugrottunk haza egy hetvegere Budapestre egy haver szulinapjara. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10933) instantwater válasza opr (#10932) üzenetére


instantwater
addikt

Péntek este/szombat reggel indult a gép, és vasárnap este már angliában is voltál, és a repjegy is olyan olcsó volt, hogy megérte csak 1 napra hazaugrani? Londoni vagy?

(#10934) opr válasza instantwater (#10933) üzenetére


opr
veterán

Pentek keso delutan/este utaztunk (este 7kor szallt le a gep), 8ra mar a buliban voltunk, dumaltunk pialtunk csocsoztunk nevettunk jo volt, este meg ettunk egyet (sajnos csak a McLoszar volt mar nyitva, de ez ilyen), masnap delelott talalkoztunk egy reggeli kavera/sutizesre hugommal, a pasijaval meg faterommal, aztan haverral jarkaltunk egy kicsit, meg plazazott az asszony egy laza 1-2 orat, aztan egy nagyobb barati tarsasaggal beultunk egy ajanlott etterembe, ahol mindenki degeszre zabalta magat jofajta kajaval, aztan visszamentunk dogleni kicsit haverhoz (aki a csaladi talalkat kiveve vegig velunk volt, persze), aztan szombat este repultunk is vissza.
Kocsival mentunk itt a repterre, kifizettuk az orzott parkolot 2 percnyire a terminaltol, visszafele mar nyomtak a kulcsot a kezunkbe, kb 11-ejfel kozott mar haza is ertunk, vasarnap meg pihentunk.
Nem volt igazabol draga, nagyon megerte, a repjegy valami rohejes aron volt, Magyarorszag meg mindig olcso (es ha nem Magyar fizubol kell elvezni, akkorBudapest is hihetetlen hangulatos es jo hely), stb.

Mondjuk ugy, hogy dajdajozassal meg mindennel egyutt, beleertve azt, hogy a reggeli cukraszdat meg az ettermet is teljes mertekben mi fizettuk mindenkinek, kb 3 napi fizetesem ment el a dologra, siman megerte. :K

Es igen, London, konkretan Wimbledon.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10935) Nimrod válasza opr (#10934) üzenetére


Nimrod
addikt

Igazából minden város jó, amíg nem az ottani fizetésből kell megoldani. :DDD

(#10936) kraftxld válasza Nimrod (#10935) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

2 éve nagy király voltam Szegeden, miközben NZ fizetésért termeltem :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10937) golfvariant válasza Nimrod (#10935) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Londonban Budapesti fizetésből? :DDD

(#10938) #78600448


#78600448
törölt tag

Üdv. Pályakezdő, szgépszerelő szakban végeztem. Gáz szakmát végeztem és álljak át másra vagy vállalható e ez az országban? Vannak szervizek a megyében, de telve vannak így már nem tudok mit kezdeni magammal.

Szerezzek be más (hasonló) szakmát azzal többre mennék vagy váltsak megyét? (Békés megyében élek.)
Nem tudom off e, de minden választ köszönök. :))

(#10939) 426os válasza #78600448 (#10938) üzenetére


426os
őstag

Jelentkezz egyetemre/főiskolára. Közben kezdj el tanulni programozni gőzerővel, majd mihamarabb jelentkezz gyakornoki állásokra. Ha még nem tudsz, akkor tanulj angolul is. Kb ez a legjobb, amit tehetsz.
Nem is tudtam, hogy létezik "számítógép szerelő" szak. Nem volt egy okos döntés :( Önmagával ezzel a papírral semmire nem fogsz menni, ez egy olyan dolog, amit első Pistike is megcsinál, végzettség nélkül.

.

(#10940) #78600448 válasza 426os (#10939) üzenetére


#78600448
törölt tag

Érettségim nincs (szvsz nem látom sok értelmét) angolból próba vizsgám volt. (B2)
Hát a Pistikés hasonlat néha fals, nem egy hasonló korú srác (19-20 év) jött be a szervizbe, hogy nem tudja mi baja van etc..
Nyelvvizsgát tervezek, a programozási nyelvek közül nem bírok dönteni mi a megfelelő amibe boldolgulni tudnék. (Érdekelni érdekel persze.)

(#10941) 426os válasza #78600448 (#10940) üzenetére


426os
őstag

(szvsz nem látom sok értelmét)
Rosszul látod. Példa a jelenlegi helyzeted.
néha fals
Többnyire viszont igaz.
Számítógép szerelésből nem fogsz rendesen megélni, max ha sikerül felépíteni egy jó vállalkozást.
Nyelvvizsga alapvetően senkit nem érdekel (diplomához viszont kell), a valós tudás számít.
Kezdésnek a C++-al biztos nem lősz mellé, de biztos jönnek majd tippek még.

.

(#10942) #78600448 válasza 426os (#10941) üzenetére


#78600448
törölt tag

Igen naponta pörgetem magam, hogy neki tudjak állni valami újnak, csak nem egyszerű. Angol nyelv szvsz nem hiszem, hogy csak diplomához kell, mert hát akkor a szakmai fogalmakat hogyan érti meg az ember. [Szakmai angol.]

Szal mehéz lesz új dolgot tanulni, de megéri.

(#10943) petyus_ válasza #78600448 (#10942) üzenetére


petyus_
senior tag

Nem azt mondta, hogy nem kell az angol, hanem hogy a nyelvvizsga csak a diplomához kell. Egyébként azt nézik, tudsz-e angolul.

(#10944) kraftxld válasza #78600448 (#10940) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Egyetem fölösleges idő / pénzpazarlás.
Ha programozás érdekel, tanulj meg egy nyelvet, aktívkodja a stackoverflow.com-on, vállalj apró munkákat az upwork.com-on.
Ha meg az üzemeltetés / hálózat, akkor tanulj gyártói vizsgákra, tedd le őket, nyomkodd az Azure-t, amazon cuccait, építs virtuális laborokat, stbt. Szintén lehet nyomni a freelancerkedést.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10945) #78600448 válasza kraftxld (#10944) üzenetére


#78600448
törölt tag

Köszönöm, az üzemeltetés/hálózat viszont jobban érdekel.
Lehet nem túl nagy érdekesség, de a szakma nem csak PC/Laptop szerelésből meg egyéb komponensekből áll, hanem alapfokon betekint a hálózat/op rendszerek világába. E.g: Linux telepítés termimálból / hálózatépítés Packet Tracerben.

Saját tapasztalat, de nem volt jó látni, hogy tanuló rendszergazda nem értette amit tanult csak ült és nézett.

(#10946) Nimrod válasza 426os (#10939) üzenetére


Nimrod
addikt

Gondolom valamilyen OKJ-s végzettség lehet, ami tényleg nem ér semmit. Csak ugye alapfeltétel Magyarországon vállalkozóihoz, de tudás többnyire nincs mögötte (kivéve ha az illető magától nem tanul hozzá).

(#10947) Nimrod válasza kraftxld (#10944) üzenetére


Nimrod
addikt

Én is egyet értek abban, hogy egyetem idő- és pénzpazarlás. Én gondolkodtam vén fejjel nekiesek külföldön. Aztán megmondták mennyi a féléves díja. :DDD

Upwork-el történt mostanában valami? Más is javasolta és egész jók a visszajelzések újabban. Legutóbb úgy egy éve próbáltam és végül feladtam, kb. esélytelen versenyezni a nyomott árakkal amit a távol-keletiek csinálnak. Plusz régebben pont emiatt rossz volt a hírneve is, mert rengetegen silány minőségű munkát is végeztek.

(#10948) kraftxld válasza Nimrod (#10947) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Passz, én már csak régi ügyfeleknek dolgozok ott elég jó áron.
Én is ilyen $10/óra meg ez alatt kezdtem az első pár melót, hogy meglegyen a referencia.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10949) #78600448 válasza Nimrod (#10947) üzenetére


#78600448
törölt tag

Hát nem tudom mennyire OKJ a 3 éves szak. :B

[ Szerkesztve ]

(#10950) instantwater válasza #78600448 (#10949) üzenetére


instantwater
addikt

Szerintem időpazarlás volt 3 évet eltölteni egy olyan szakon ami semmire sem jó.

Én annak idején elkezdtem egy Webmester OKJt, mert elsőre nem jutottam be az egyetemre ahova szerettem volna.
Ez az OKJ azt hiszem 2 éves volt, de az első évben már láttam, hogy ennek semmi értelme, és sikerült tovább mennem, az egyetemre a következő évben.

Az órák fele office volt, kívülről ismertük az office projektmenedzser programját, wordot, excelt, a szakmai rész pedig valamennyi PHP hegesztés framework nélkül, illetve virtualboxban linux konfigurálás, miközben azt hallgattuk, hogy a tanár ódákat zeng, hogy mennyire jó macbookja van, mert az már EFIs, és mágneses töltője van.

Hónapokba telt, mire az egész csoport tudott önállóan virtualboxos linuxra egy apachet és PHPt telepíteni.

Gondolom megérted, hogy leléptem.

Ha el tudsz érni megfelelő pontszámot egy programtervező szakhoz, és ingyenes féléved is van, akkor én felvételiznék az egyetemre, aztán meglátod, hogy megye-e. Közben tanulj meg valami piacképes programnyelvet, és keress minél hamarabb gyakornoki vagy junior állást a tanulás mellett.

Fizetősön pénzpazarlás, mert nem fogsz megtanulni PIACKÉPES programozni. Fogsz tanulni egy csomó matekot, meg JAVAt, meg Pythont.
Jól fogsz tudni "szekvenciális szövegfájlból" adatot feldolgozni ciklusban, és ennyi. Az adatszerkezetek kurzus az mondjuk hasznos volt.

Nekem egy ismerősöm elvégezte, lediplomázott, kiment Írországba, majd egy év szenvedés után, miután nem kapott munkát, hazament, hogy elvégezze a mester szakot, hátha akkor könnyebben felveszik egy céghez. Ezt sem javaslom. Mesterszakkal sem lesz könnyebb munkát találni, ha piacképes tudásod/tapasztalatod nincs.

Továbbá javasolnék egy angol nyelvtanfolyamot, nyelvvizsga nem szükséges, csak a tudás. Nekem van nyelvvizsgám, de soha senki nem kérte.
Vagyis az egyetem kérte volna a diplomához, ha közben nem megyek el külföldre dolgozni, mert én csinálni akartam a dolgokat, nem éveket eltölteni olyan dolgok tanulásával ami nem érdekelt.

Majd ha megy a nyelv akkor vegyél "fillérekért" egy FullStack kurzust az Udemyről, ahol megtanulod a HTML, CSS, JavaScript, NodeJS, MySQL/MongoDB működését, illetve, hogy mik azok az APIk, majd jelentkezz junior pozíciókra, írd meg jól a techikai tesztet, és kész, fel is vagy véve.
Persze ez több mint valószínű, hogy azzal jár, hogy Budapestre kell, hogy költözz.

Korábban írta valaki, hogy C++. Valóban jól fizet a C++, viszont egy script nyelvvel (JS, PHP), vagy JAVAval több sikerélményed lesz mint C++szal.

Piacképes programozói tudással mindig lesz jól fizető munkád.
A papír nem számít, csak a tudás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.