Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Flowtation #9186 üzenetére
Arra gondolok, hogy még ez lehet egy "rossz" pont, mivel kb 60 km Pest
Önéletrajzba nem írunk se kort, se lakhelyetEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dkaro
őstag
Az egy dolog, hogy mit vár el az ember és egy dolog, hogy mit adnak.
Br 500-ért szerintem Bp-en sincs floor support meló.Ha kellően nagy a cég és van külön senior desktopos aki már szerverekkel is foglalkozik és kevésbé userekkel akkor ott lehet br 500. De ha br. 500 lenne egy floor support minden szerveres milla felett keresne pedig azok 700-800 között vannak tapasztalattól függően. 1M felett meg az engeneering szint van, meg persze a mgmt.
És persze most rendszergazda/rendszermérnök vonalról beszélek. Devops és fejlesztés más.
Jah és persze általánosságban beszélek, kivételek mindig vannak de már több multihoz volt szerencsém az alapján mondom a számokat.[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
Ez sima floor support. Nem Bp. Br 300-350 + Cafeteria.
-
Jhonny06
veterán
-
Vegha
senior tag
válasz Jhonny06 #9191 üzenetére
Csináltam ezt 7 éven keresztül magyar kkv-nál úgy, hogy a mobil flotta mellett még a cégautó flotta is a nyakamban volt. Meg a szerverek.
Felhasználók támogatása, IT problémák megoldása
Én innen kezdtem a munkakör beárazását. Ebbe a két feladatba bármit bele lehet magyarázni. És bele is fognak, afelől senkinek ne legyen kétsége. (vezérig. privát világítós-BMW házas desktopjának az újratelepítése archiválással, kollégák félBYOD eszközeinek menedzselése meg ilyen szrságok)
-
Jhonny06
veterán
-
Flowtation
őstag
Nem A mostaninak a dupláját adták volna a multinál.
Mondjuk nekem nincs 10 év gyakorlatom, ez ok. Ahová én jelentkeztem, ott nem volt szó folyamatos rendelkezésre állásról, már ha mondjuk az ügyeletről van szó. Persze lehet hogy csak én vagyok naiv. Ha csak tényleg a leírtakat veszem (a kérdező által), ennyiért, az nekem jelen pillanatban álommeló. Sajnos itt helyben ilyenek gyakorlatilag nincsenek, vagy ha van is, "megvan" rá az ember.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Vegha
senior tag
válasz Flowtation #9186 üzenetére
Mit jelent az, hogy duplája a mostaninak: megfelezt(ett)ed a fizetésedet ?
Nézd, Tatabánya már eléggé a nyugati régió, ráadásul multi. Én kezdésnek még az 500-at is kevésnek tartanám ha ilyenre jelentkeznék (>10 év IT üzemeltetési tapasztalattal).
Nem beszélve a hab a tortánnal (mobil flotta). Azért az finom mikor éjjel felhívnak külföldről, hogy akkor add meg a céges titkos kódot, mert nem tud roamingolni. Az ilyen munkákban mindig a folyamatos rendelkezésre állás a legnagyobb szopó szvsz. Ezt elég nehéz beárazni. Nyilván az interjún el fog hangzani, hogy "ilyen csak ritkán fordul elő..."
persze, persze : ) -
Flowtation
őstag
Nem akarom a kérdezőt elkedvetleníteni, de tényleg ebben az ársávban mozognak az ilyen jellegű munkák? Én amikor legutóbb voltam nagy multinál (kb. 2500 kliens+sallang, szerver rész nem tartozott ide) ott br. 300.000-ról volt szó, belső munkatárs javaslatából, az igaz. És még ez utóbbi is duplája a mostaninak...
Mindenkinek:
Használja valaki a cvonline oldalt? Én rendszeresen kapok emaileket, küldöm is a számomra érdekes pozikra a jelentkezést. Viszont kevés helyről jön visszajelzés. Azon felül, hogy alkalmatlan vagyok egyikre-másikra (igyekszem objektív maradni ) ez általános viselkedés vagy én csinálok valamit rosszul? Én azt szoktam csinálni, hogy a hirdetett pozinál kimásolom az emailcimet és arra küldöm a saját címről a jelentkezést, erre aztán jön egy válasz, hogy megerősítve. Akkor ez rendben van ugye?
Mennyire nézik szerintetek, hogy egy jelentkező helyileg milyen messze van? Arra gondolok, hogy még ez lehet egy "rossz" pont, mivel kb 60 km Pest, és jellemzően ilyenekre pályázok.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Xbean
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi a reális bérigény a lenti állásra?
IT technikus, tatabányai multinál
FELADATOK:
IT hálózat karbantartása, hibaelhárítás
Számítógépek, IT eszközök telepítése, üzembe helyezése
Nyomtatók karbantartása
Felhasználók támogatása, IT problémák megoldása
Mobiltelefon flotta menedzseléseELVÁRÁSOK:
Középfokú iskolai végzettség
Szoftver, hardver ismeretek, hálózati ismeretek
MS Office magas szintű ismerete
Alapszintű angol nyelvtudás
Jó problémamegoldó készség
Önálló munkavégzés
Agilis, dinamikus személyiség -
djgeg
őstag
Ha elnyert a cég valami EU-s pályázatot, akkor az nem jelentkezik látható módón (főleg ha most akkor a tavalyiban nem) Van benne tapasztalatom, eddig pár milliós tőkével rendelkező cég most XX millió eu-s pénz elébe néz és bővül most. Aki meg ránéz a cégjegyzékre lát egy pár milliós forgalmú céget.
Ezek mellet a befektetői tőkék se úgy jönnek, hogy tessék itt van aztán kész. Ha most találtak befektetőt az is eltart még egy darabig, vagy pl az is havi bontásban állja a költségeket, ilyen is van.Szóval azért mert a cégjegyzéken most mit látsz az nem egyenlő azzal, hogy a cég nem fog tudni kifizetni. Nagyobb a kockázat mint egy stalbil giga multinál? Igen. Cserében általában kapsz részvényeket plusz a lehetőség egy sokkal előnyösebb pozícióra amit egy multinál 5-10 év alatt érnél el.
Persze érdemes utánna járni, és rákérdezni, de legyen garázs cég vagy startup, ha most találtak befektetőt vagy nyertek EU-s pályázaton én annyit kérdeznék, hogy alá van e már írva a támogatási szerződés, és milyen keretek között és hogyan jutok a fizetésemhez, plusz egy üzleti tervet és bértervet is látni akarnék. (főleg ha már vezetői pozi amúgy)[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
AMDFan
addikt
válasz Cathfaern #9180 üzenetére
Igen igen, de a befektetőktől kapott pénznek is valahol meg kell jelennie nem? Nem vagyok egy könyvelőguru, szóval nem tudom, hogy hol kellene látszódnia, de így ránézésre ez a cég éppolyannak tűnik mint az én cégem volt. Én nem tudtam volna kifizetni egy top managert havi 1M+ bérrel Persze lehet hogy jó magyar szokás szerint több cégük van "adóoptimalizálás" miatt. Alapvetően én miután abbahagytam a vállalkozósdit pont ettől menekültem el. Ha már kockázatot vállalok és bizonytalan a havi jövedelmem, akkor inkább saját céggel játszok De ez nagyon off már, elnézést...
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem egy startup attól startup, hogy nincs még rendes bevétele, és befektetőkből tartja el magát. Én nem nagyon neveznék startupnak olyan céget amelyiknek már kiépült vevőköre meg stabil bevételi forrásai vannak. Szerintem inkább az a vicces amikor olyan cégeket is startupnak neveznek, amelyik már induláskor pontosan tudja, hogy kikből és mivel fogja eltartani magát hosszú távon. Az nem startup, csak egy frissen alapított cég.
Nyilván ettől még mondhatod, hogy nem mennél el ilyen céghez. -
Mercutio_
félisten
Pedig utóbbi honlapja olyan szempontból beszédes, hogy cégadatokat nem találsz (ellenben mintha előbbinél az e-cégjegyzékben található nevek és utóbbi honlapon lévő között lenne átfedés) + honlapon mintha lenne valami logó amiről EU-s pénzekre (K+F?) lehet következtetni, de nem tudom az megjelenik-e és hogyan egy beszámolóban ,mobilról most nincs időm guglizni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
AMDFan
addikt
Ha minden induló garázscégre rámondjuk hogy startup, akkor valóban. Én sosem mennék el egy ilyen beszámolóval bíró céghez dolgozni. Éves szinten volt 40 millió bevételük, OK, és akkor miből fognak engem kifizetni? Ezért mondom, hogy szerintem ez a cég amit e-beszamolon találtunk nem egyezik azzal amelyik orvosi informatikával foglalkozik és erre az elég komoly pozira keres embert. Valahogy nem stimmel a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Ha tagság alatt tulajdonrészt értesz akkor osztalékként való kifizetést láttam egy két helyen "fizetésként". Kérdezz rá. Amúgy van olyan ismerősöm is aki saját cégébe számláz be KATA-s ként pl.( egy alapot, a többit osztalékként veszi ki)
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
-
Mercutio_
félisten
A 10 millás veszteség és a 3 alkalmazott azért valamit mégis, ha más nem rákérdezni érdemes a tárgyalás vége felé, hogy milyen forrásból tudják ilyen eremény mellett biztosítani hosszútávon a pozíciódat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Froclee
őstag
Hát 1-2 felesleges kört biztos megtakarítasz vele, én többször rákérdeztem már direktben. Szerintem abszolút nem bunkóság, ha eleve ők kerestek meg.
Tapsi: 10 év tapasztalatot elvárnak, szerintem én bruttó millió alatt nem gondolkoznék el rajta, bár lehet keveset mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
nulladik lépés egy cégnél: e-cégjegyzék, e-beszámoló oldalakon utánanéztél ?
-
1eske
tag
Sziasztok!
Linkedinen kaptam egy jó állásajánlatot, de jelenleg nem aktuális számomra a váltás, de nagyon érdekelne, hogy milyen fizetéssel járna az adott munka. Mennyire illik rákérdezni a bérsávra még így az elején, főleg ha nem is gondolkozok komolyan az ajánlattal való továbbmenetelben?
-
Mercutio_
félisten
-
axioma
veterán
1. a magyar viszonyokra gondoltam
2. kizarolagossagra a remenybeli munkavallalo oldalarol...
Amugy eddig egy fejvadasz volt szimpatikus, o eleve nem oneletrajz hanem versenyen reszvetel alapjan keresett meg (nekem plusz pont, a cegnek nem feltetlen, azert a verseny tudasigenyben eleg mas mint a valos elet, de stilusra be tudott loni), elsore azt hittem a kerdeseibol, hogy nalunk akarja beprotezsaltatni magat, na o tenyleg ugy tunt, hogy win-win megoldast keres, de nem is ezt uzte foallasban, hanem magat a szakmat (tehat ertette legalabb hogy mit mondok - talan ebben a topikban linkelte valaki, hogy pokemonnev vagy technologia, az nagyon tetszett, na azt tuti jobban tudta atlag hr-esnel), csak volt egy ilyen ember-ceg parositasi erzeke is es igy ezt is kihasznalta. -
Tufa_
aktív tag
Nem hiszem hogy lenne kizarolagossag, de kisebb ceg vagy konnyebben betoltheto pozicio eseten a munkaltatonak nem eri meg ket vagy tobb ceggel foglalkozni, az az egy fejvadasz igyis ugyis bombazni fogja a ceget.
A ceg akinek dolgozom pl rendszeresen vesz fel embereket ugynoksegen keresztul es amekkora komissziot fizetnek akar csak egy sima sef vagy recepcios jeloltert, biztos lehetsz benne hogy a fejvadasz megtesz mindent hogy talaljon a cegnek valakit.. Szamokban itt az UK-ban, pl egy chef de party (kb kozep szint a konyhaban) 3000 font, HR officer 4500 font, General Manager vagy Head Chef akar 10000+ font..(#9161) Egon A fejvadasz csak akkor kap penzt ha talal valakit. Es kuldenek boldog boldogtalant Napi kb 30 CV-t kapok toluk akiket elvileg interjuztattak, max 1 aki erdemes egy interjura nalunk, pedig egy kezdo office administratort keresunk csak.. (Hays)
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Szerintem ez messze nem így van, rossz a párhuzam az ingatlanossal. Egy ingatlanossal ha rossz tapasztalatod van, azt pont lesz*rja, mert záros határidőn belül úgysem fogsz újabb lakást adni-venni.
Ellenben egy (koorekt) fejvadász arra törekszik, hogy egyrészt a legjobb jelöltet találja meg az adott pozícióra, másrészt ha (úgy véli hogy) megtalálta, akkor próbálja menedzselni a jelöltet, hogy az ő általa hozott embert válasszák, ne egy random csókát az utcáról (lehet hogy csak akkor kap jutalékot a fejvadász, ha az általa szállított jelölt kerül kiválasztásra a végén, de ha nem így van, akkor is érdeke a fejvadásznak, hogy jó véleménnyel legyenek róla, ellenkező esetben legközelebb nem állnak vele szóba, sem munkáltatói sem munkavállalói oldalról)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
axioma
veterán
Ez a fejvadaszos 2 interju ugyanannal a fejvadasznal, azaz ugymond kizarolagossagot kernek, vagy esetleg kulon?
Nyilvan nem arra gondolok, hogy beadni a fejvadasz megkerulesevel ugyanoda, hanem hogy egyszerre tobb kozvetitot es/vagy fejvadaszt (ha kulonbozik egyaltalan, ma mar vegyesen hallom hasznalni) is erdemes-e megkeresni, foleg ha surgos? (Nem rolam van szo, de "kitessekelt" - randa sztori - kollegan csodalkoztam hogy egy fejvadasznal mindent egyeztettek es utana csak vart, illetve valami langyos bongeszgetest csinalt. Mondjuk idovel igy is bevalt neki.)
Semmi tapasztalatom, mivel masodik melohelyemen vagyok, es ezt is ismeros szolt pont mikor amugyis keresgettem alapon huztam be (az elso mondjuk ujsaghirdeteses volt de az me'g 98-ban). Egyelore nem is tervezek valtani, de az eddigi pl. linked megkereseseknel surun erzem ugy, hogy az egy dolog hogy a technologiakhoz nyilvan nem ertenek, de aki melot ajanlana akar sajat akar masik cegnel, es egy oneletrajzbol nem tudja kiszedni a relevans infokat es az alapjan szurni felem, az ketlem hogy ertelmes helyre probalna kikozvetiteni... (marmint win-win-re torekedes). Amugy teljesen hasonlo a szitu az ingatlankozvetitokkel, csak ott me'g surubb az, hogy raboljak az ember idejet es statisztikai alapon mukodnek (sokbol egy csak bejon, es akkor kapja a jutalekot - es meg buszke is magara hogy mennyit dolgozott, csak azert mert sok ideje ment el a felesleges korokkel).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Érdekes dolog ez. Perpill. úgy tűnik, nekem is olyan állás fog összejönni, aminek a hirdetése nem volt fenn a profeesion.hu-n, viszont egy fejvadász cég az ottani CV-men keresztül talált meg, és - telefonos interjú után - küldte tovább a munkáltatónak (akik 2 körös interjú után, engem választottak). Viszont a jobline-on később megtaláltam a hirdetést, szóval azt is hirdették.
Kb. egy tucat helyre pályáztam az elmúlt 2-3 hónapban. A legtöbb helyről (kb. a feléről) nem jött visszajelzés (igaz, 2-3 helyre csak kb. 2 hete adtam be a pályázatomat, onnan még elvileg kereshetnek), egy helyről írták, hogy nem én vagyok a kiválasztott. Összesen 3 helyre hívtak be interjúra (abból az egyiket lemondtam, miután 2. körre is behívtak, mivel Budán volt, messze a tömegközlekedési útvonalaktól ,parkolóhely nuku, és abban a körzetben a parkolás 440 Ft óránként). Két helyen előzetes telefonos interjúig jutottam. Még van egy függőben levő pályázatom, ahol voltam interjún (szerintem viszonylag jól sikerült), onnan még kereshetnek (2 körös kiválasztás van).
Ahova felvettek, az jobb a jelenleginél, de van pár tényező, ami miatt nem álmaim munkahelye (sajnos nem rugalmas a munkaidő, és a közlekedés sem a legjobb, valamint relatíve keveset (a mostaninál cca. 30%-kal többet, de jelenleg nem igazán keresek jól) fizetnek), így folytatom a keresést (ha találok jobbat, lemondom ezt). Sajnos ahova eredetileg mentem volna, az meghiúsult (a jelenlegi főnököm hosszú keze által)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
426os
őstag
Érdekes infók, köszönöm. Lesz velük egy hosszabb telefonos beszélgetésem, meglátjuk mit mondanak. Ha másra nem, tapasztalat/információ szerzésre mindenképpen jó lesz. Kezdem élvezni ezeket az interjúkat, megkereséseket, lám mégis volt értelme a sokévnyi tanulásnak.
.
-
veterán
válasz skoda12 #9155 üzenetére
Ezek után válasz nálkül eltűnni nem volt korrekt.
Teljesen igazad van, ezért jár a faszkorbács nekik. Nekem ebben is szuper tapasztalatom van velük, mindig keresnek, hívnak, informálnak a státuszról, ha kell, akkor pusholják a munkáltatót.
Ma például 2 fejvadász interjúm volt, 6 pozícióra pályáztatnak majd, és egyik sincs fent professionon pl. Szóval nem szabad teljesen elzárkózni! Senior/vezetői szinten ez kifejezetten jellemző.
-
skoda12
aktív tag
Első munkahelyemre közvetítőn keresztül jutottam el, vele nem volt rossz tapasztalatom, de nem biztos, hogy újra igénybe vennék ilyen szolgáltatást. Nekem nem adott semmi pluszt, csak egy újabb kör, amin át kellett esni. Első helyemen csak azért voltak közvetítők, mert akkor jöttek be a magyar piacra és nem tudtak semmit a helyi viszonyokról.
Meg láttam másik oldalról is a folyamatot. Akkori főnökeim rengeteget panaszkodtak, hogy rossz embereket küldenek tovább hozzánk, pedig direkt az előszűrés lenne a közvetítők feladata, hogy azzal ne mi szenvedjünk. 2 közvetítő céggel szerződést is bontottak.
Ez lehet nem volt világos az előző hsz-ből, de nem a hays mondta, hogy kilógtam a bérsávból, hanem fórumokról szedtem össze az infót. Meg azzal búcsúztak, hogy akkor majd keresnek ők is meg ericsontól is. Sőt mivel kérdésükre elmondtam hova adtam be még a jelentkezést és tudták, hogy ott gyorsabb a felvételi folyamat, kifejezetten kérték, hogy ha ajánlatot is kapok a másik helyről, csináljam végig náluk közben az összes interjút. Ezek után válasz nálkül eltűnni nem volt korrekt. Legalább annyit írhattak volna, hogy nem egymást keressük vagy valami.
-
dkaro
őstag
Nekem a Reed-el és a Vision Recruitmenttel pl jó tapasztalatom van. Segítettek belőni az interjúk témakörét, átalakítani a CV-t, a munkáltató elvárásai szerint stb.. Apróságok de segítőkészek voltak. Mindkettőnél meg is kaptam volna az állást de csak az egyiknél fogadtam el(nem azért mert egyszerre volt a kettő).
Amúgy azért is jók mert mindkettő esetben úgy kerestek meg, hogy én nem kerestem állást és mindkét esetben jobb volt az aktuálisnál. -
veterán
válasz skoda12 #9152 üzenetére
...nincs olyan kliensük, aki ne hirdetne más oldalakon
Ez amúgy tényszerűen nem igaz. Vannak olyan cégek, akikhez kizárólag fejvadászon keresztül lehet bekerülni, mert nincs komoly recruitment staffjuk. Általánosítani pedig nem szabad, egy jó fejvadász sokat segíthet akkor, ha például megrekedtél a karrieredben. Persze ehhez seniornak kell lennie. Nekem alapvetően jó tapasztalatom van velük, az utóbbi 3 munkahelyemre így jutottam be.
valószínűleg a CV-met sem küldték tovább...
Ha teljesen kilógtál a bérsávból, akkor valószínűleg így van, de ez nem az ő hibájuk.
-
skoda12
aktív tag
Juniorként jelentkeztem egy programozói állásra és kiderült, hogy a hays állt mögötte, akik mögött meg az ericson. Hayshez behívtak, pofátlanul akartak alkudni lefele, nem engedtem. Soha nem kerestek többet azzal az állással kapcsolatban sem tőlük sem az ericsontól. Valószínűleg a CV-met sem küldték tovább, mert mint kiderült még ma is az a junior sáv teteje ericsonnál, amit akkor kértem és hát eltelt pár év közben.
Amúgy 1 héttel később felvettek másik céghez ugyanennyiért, szóval nem én voltam elszállva.Az utóbbi években persze linkedinen folyamatosan kapcsolatba akarnak lépni velem csak azóta fordult a kocka és nekem nincs már szükségem rájuk.
Szerintem az összes ilyen közvetítő cég skippelhető, nincs olyan kliensük, aki ne hirdetne más oldalakon és 10-ből 9 alkalommal a hirdetésből kiragadott szövegrészlettel google megmondja ki áll a közvetítős hirdetés mögött. -
426os
őstag
Hays-el kapcsolatban (közvetítőként) van valakinek tapasztalata?
.
-
Vegha
senior tag
válasz rumos XIII #9147 üzenetére
Miért nem kérdezed meg ?
-
savoo
addikt
válasz rumos XIII #9145 üzenetére
Gondolom össze kell dobni majd valami biztonságos appot.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rumos XIII #9145 üzenetére
így pozíciómegnevezés nélkül?
hogy hívnak;
melyik fősulira/egyetemre jársz, és milyen szakra;
tanulmányaid várható befejezési ideje;
tudsz-e mellettük heti 20-40-200 órát dolgozni (pozitól függ);
idegen nyelvismeret;
miért akarsz itt dolgozni;
ez és ez lenne a meló, vállalod-e;
mennyiért;[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
rumos XIII
aktív tag
Sziatok!
Két hét mulva megyek interúra a T-Systemshez, mint gyakornok, sajnos a pozícióról nemtudok nyilatkozni.
Valakinek van valamilyen tapasztalta, hogy milyen kérdések lesznek?
Kösz! -
Mercutio_
félisten
A második fele annak amit leírtam lényegében az skh csak becsomagolva.
Lövésem sincs milyen viszonyban van a kollégákkal, de gondolom azért tette fel a kérdést, mert a "nem mondom el"-nél diplomatikusabb választ szeretne adni.
-
Egon
nagyúr
Ennyi.
Esetleg ha cifrázni akarja, akkor elmondhatja, hogy ez az információ egy olyan személyes adat, amelynek kezeléséhez - tekintettel arra, hogy ő mint érintett, nem járul hozzá - az előző munkahelyén senkinek nincs jogalapja, továbbá a célhoz kötöttség elve sem valósul meg, így értelemszerűen szó sem lehet a kezeléséről..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mercutio_
félisten
Megmondod, hogy titoktartásit írtál alá ezért nem beszélhetsz róla vagy babonás vagy, amíg nem telt le a próbaidő nem szeretnéd elárulni.
-
opr
nagyúr
Ha ugyis olyan messzire mesz, akkor mit erdekel teged, mit gondolnak?
En ugy szoktam, hogy nem broadcastolok, de ha kerdezik, akkor olyan igazi pinanyalo cimlapmosollyal meselek. Aztan, ha nem tetszik neki/irigykedik/hulyesegekkel traktal, akkor pont ugyanilyen mosollyal mondom meg neki, hogy nekem jo lesz, innentol kezdve akkor se erdekelne kevesbe mit gondol, ha sose talalkoztunk volna."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Ha minden igaz a közeljövőben össze fog jönni egy váltás. Nem IT de mérnök pozíció. Ahogy ismerem a jelenlegi munkahelyemen a bandát, minden második ember meg fogja kérdezni miért, hova, mennyiért. Megmondom őszintén hogy legszívesebben egyikről sem beszélnék, de az első kettő megkerülhetetlen. Első munkahelyem, "Lajos és társa" Kft. szintű a hely maga, előre látom a sok okosságot, megjegyzést, véleményt. Kettő vagy több megyével arrébb költözök, a legtöbb a falutáblánál nem lát messzebb.
Érdemes megtartani magamnak a cég nevét, vagy felesleges? Hogy szoktátok ezt kezelni?[ Szerkesztve ]
.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Dorsum-ról van valakinek tapasztalata?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Egon
nagyúr
válasz #79563158 #9133 üzenetére
Thx!
Mindenesetre érdekes összehasonlítani a régiónként eltérő árakat. Öcsém haverja (nyilván valami lepukkantabb államban, pontosan nem tudom) ennek alig több mint feléért bérel hasonlót."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
törölt tag
Utólagos relocation package van. Ez kérhető indokolt esetben előre is, de akkor magyar szabályok szerint adózol belőle. Pontos összeget nem mondhatok, de ha nagyon odafigyelsz, hogy mit mire költesz, gyerek nélkül mész és egy héten belül találsz lakást akkor elég.
Eddig kábé erre költöttem:
Vízum: fraud prevention fee $500 + két L vízum 2x$190 ~ $900
Repülő két főre: $1400
Lakásbiztosítás: $183
Airbnb 4 napra: $500
Airport shuttle Santa Barbarába két főre: $90
Lakásbérlet, kaució, credit check: $3633A lakás berendezése meg az ezzel kapcsolatos überezés valószínűleg plusz $2000 dollár körül lesz és az is még a hazai fizetésből megy, mivel jövő pénteken kapok csak fizetést.
Jhonny06: A 10k csak egy előzetes összeg volt és abból még le is kell adózni. Majd ha már minden lement akkor összeszámolom, de nettó 10knél több lesz a végösszeg az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #79563158 #8737 üzenetére
Update:
Esküvő után volt egy kis papírmunka az ügyvéddel, aztán az űrlapok megszerzése után egy hét alatt lement a teljes vízumkérelem időpontegyeztetéssel és interjúval együtt.Lakást sikerült szerezni apartment homeban emailen és telefonon keresztül. Lefuttattak egy credit checket is, de ugye nem adott vissza semmit, ettől függetlenül nem lett több a kaució. Intéztünk biztosítást és az áramot is beköttettük, ezekhez nem kellett se social security number, se telefonálgatás, se semmi.
Tegnap aláírtam az itteni céges kilépőpapírokat, szombaton repülök LA-be, aztán hétfőn kezdek is az új irodában. Nem számoltam még össze, hogy eddig mennyi a költségem, de úgy érzem ha nincsenek az embernek megtakarításai, akkor lehetetlen kiköltözni.
-
Because
őstag
válasz topjoyy #9115 üzenetére
etikus nem etikus, példásítva szintén elektronikai ipar előző munkahely 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégának is búcsút mondtak, mert nem tudta hozni a darabszámot és engem is küldtek már el, mert naivan próbaidő alatt rákérdeztem lehetne e a folyamatos munkarend helyett 5+2-ben járni mivel szeretnék továbbtanulni.
Isten hozott a munkaerőpiacon
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Cordon electronics kft-ről szeretnék néhány szót elmondani.
Ez egy mobil telefonok szervizelésével foglalkozó cég. 3 hónapos próbaidőm után úgy gondolták, hogy viszlát, azzal az indokkal, hogy néhány telefont elrontottam. Ez igaz, de úgy gondolom, hogy próba idő alatt ez így szokott menni, mivel konkrétan telefonokat kell szétszedni majd összerakni. Próbaidő végén szinte már mondhatni rutinos voltam. Ámbár a főnök mégsem látta meg bennem. Ez volt az első munkahelyem amit meg is becsültem és úgy gondolom ez részükről nem volt etikus. Ráadásul nem könnyű munka ami odafigyelést követel és sikerült 3 hónapnyi tudást elvesztegetnem, amit már nem tudom hol tudnék kamatoztatni.
Nektek mi a véleményetek?
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Prosector #9109 üzenetére
a te esetedben mindenképpen beleírnám. egyrészt ez is munka, amit meg kellett csinálnod, így belegondolva nem is lehetett túl könnyű, főleg lelkileg, és egyáltalán nincs rajta semmi szégyelnivaló, szóval miért is hagyjuk ki? a kifejtésénél kell ezt a munkát úgy jellemezni, hogy abban azokat a jellemzőket emeld ki, amelyek a pályázott pozícióban is fontosak lehetnek. pl. egy elváltozás szisztematikus feltárása, analitikus gondokodásmód, hozzátartozókkal szembeni fokozott udvariasság, stb.
másrészről ha nem írod bele, akkor egy 8éves lyukat ütsz vele a cv-den. én speciel nem szeretem azokat a jelölteket, akikből harapófogóval kell kihúzni mindent, és abszolút nem vagyok benne biztos, hogy ha van 2-3 olyan, akin látom, hogy motivált, lelkes, és tisztában van a képességeivel, akkor egyáltalán neki fogok állni kínlódni a többiekkel azon, hogy kiderítsem, ki milyen skilleket temetett el magában. illetve teljesen biztos vagyok benne, hogy a másodiknál már én sem fogom erőltetni.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bambano
titán
válasz Prosector #9109 üzenetére
szerintem jól gondoltad.
mert az igaz, hogy ha kilóg a cv-d az átlagból, jobban megjegyeznek, csak nagyon nem mindegy, hogy pozitív vagy negatív irányba.a boncmesterekről pedig mindenkinek negatív, félelemmel vegyes asszociációi vannak akkor is, ha te tudod, hogy azok alaptalanok.
egyébként meg a cv-be azokat a dolgokat kell beleírni, amik egy adott pozíció elnyerését segítik. tehát ha valami nem segíti, például indifferens, akkor azt nem kell beleírni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Prosector
addikt
válasz velizare #9108 üzenetére
Akkor ezek szerint en gondoltam rosszul, h semmi keresnivaloja ilyen irrelevans munkahelynek a cv-ben?
(#9106) headhunter: Altalaban jobbak, de nagyon nehez visszakerulni a szakmaba es azt mar meguntam...persze, ha nem lehet megelni a szervizes melobol, akkor nem tudnék benne dolgozni, ha felvennenek sem...de ezt még nem tudom.
-
nagyúr
válasz Prosector #9104 üzenetére
csak hogy tudd, mekkora ziccert hagytál ki: amikor van egy olyan pozíció, amire 8-10en jelentkeznek, már nem fog senki sem tudni megjegyezni egy embert csak a cv-je alapján. ha van benne egy feltűnő dolog, az fog rögzülni. pl. vörösdiplomás az mit-n. vagy 10 évet dolgozott a googlenél. vagy 3x ironman. amikor van 10 egyforma képességű/végzettségű jelölted, akkor azt fogod mondani, aki az előbb az eszedbe jut, akit megjegyeztél valamiért.
legközelebb írd bele nyugodtan. egyébként férfiemberként az urológustól félünk, mert őt látjuk/érezzük munka közben.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Mercutio_
félisten
válasz headhunter #9106 üzenetére
Elvilg igen, ismerőst külföldre vitték volna, mert ott is hiány van belőlük.
-
-
Prosector
addikt
válasz bambano #9102 üzenetére
Voltam a boltban, eloadtam a problemam, kitoltettek velem 1 tesztlapot es azt mondtak nem baj, ha nem tudok normalis cv-t irni, de legalabb irjak par sort...irtam.
(#9103) Tapsi: eleg hulyen nezett volna ki, ha beleirom, h az utobbi 8 evben boncmesterkent dolgoztam
Inkabb riaszto lett volna, mintsem vonzo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest