Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Vesporigo #12242 üzenetére
En nem melózok ott, de interjún szimpatikusak voltak. Két helyi főnök, semmi külföldi videókonferencia, nem süketeltek mellé, azt nézték mit tudok és annak függvényében mire lennék használható. Banki környezet mindig érdekes, de nem tűnt olyan feszesnek, mint sok más hely.
-
magnerss
csendes tag
válasz Vesporigo #11567 üzenetére
Pár hónapja érdeklődtem itt a MOL-ról, most leírom a saját tapasztalataimat:
Június elején megkeresett telefonon egy MOL-os Recruitment Trainee egy szimpatikus pozival. Elküldte mailben a pozíció leírását, visszajeleztem, hogy érdekel...
(...)erre reagalnek.
kb 1 eve jartam naluk en is (architect szint), ket kor + tobb online teszt. utolso kor: top vezetok, meg egy HR-es bugyuta kerdesekkel. jolvan mondom, talan inkabb ezzel kellett volna kezdeni az elso korben.
na de a lenyeg, kulon mondak h mar csak 2-en vagyunk. vegul tobb hetig nem szoltak. en felhivtam oket, mi a tema? 4 hete jartam nalatok.
"megvaltozott a pozicio scope-ja"valoban? legkozelebb azert ha mar tudod a masok idejevel szorakoztok (mert magatok sem tudjatok mi a f.szt akartok) akkor tiszteljetek mar meg annyival az embert hogy irtok egy mailt a kov. tartalommal: "sajnos nem tudjuk alkalmazni"
vicc kategoria.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Vesporigo #11595 üzenetére
Totál idő/pénzkidobás az egész.. felesleges túlizgulni ezt a CV dolgot, nem lehet elrontani, ha csak nem valami triviális dolgot nézel be. Valami ilyesmi minta alapján írd meg és kész. Ha normális munkaerő vagy, akkor úgyis fel fognak venni, amúgy meg a világ legjobb CV-je se fog megmenteni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Vesporigo #11567 üzenetére
az ugye megvan, hogy addig nem kapsz visszajelzést, amíg a keresési folyamat le nem zárult? igent nem tudnak mondani, ha nem te voltál a legjobb, nemet nem tudnak mondani mindaddig, amíg le nem fixálódott, hogy a legjobb nem mondja vissza, munkába áll, stb.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Nimrod
addikt
válasz Vesporigo #11563 üzenetére
Én még nagyon régen kértem grafológiai elemzést. Sosem kaptam meg, csak a hitegetés ment, aztán már az sem. Akkoriban nem tudtam, hogy simán repülhet érte egy rendőrségi feljelentés csalás miatt, ugyanis előre ki volt fizetve és az akkori büntetőérték körül volt az összeg.
CV elemzésért sosem fizettem, egyik remote portálnak volt egy ingyenes szolgáltatása, onnan elég jó elemzést kaptam. Azóta átszabták az egész oldalt, lehet már nem él az ajánlat. Ja és én nemzetközi szinten gondolkodom. Eszem ágában sincs még egyszer Magyarországon dolgozni, ahol kb. egy cég sem támogatja a távoli vagy más országban lévő irodából való munkavégzést.
-
bambano
titán
válasz Vesporigo #11563 üzenetére
augusztus nyaralós hónap, posztolni előre betárazott, időzített megjelenésű cikkel is lehet.
én adnék neki még egy esélyt. illetve kipróbálhatod, hogy a blogposztja alatti vitában ha hozzászólt, arra a hsz-re válaszként megírod a problémád.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
addikt
válasz Vesporigo #11310 üzenetére
A MOL az mar csak ilyen, totalisan inkompetens a teljes HR, szo szerint evek ota vannak pozik amiket a kutya nem tolt be, vagy felmondanak meg a probaido alatt.
Budapest banknal dolgozik ismerosom mar eleg regota, azt mondja nem rossz hely, de nem art ha jo vagy "visibility"-ben. Erteni nem nagyon kell semmihez, eleg ha jol eladod magad, hogy te mennyire penge vagy. Bar ez sok helyen igy mukodik. Amugy normal banki szektor annak minden elonyevel es hatranyaval.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vesporigo #11285 üzenetére
Nem mindegy, hogy HQ-hoz kerülsz csoportszintű XY-ra, vagy MIS és MSC és társaihoz. HQ esetén jobbak a fizuk, van bónusz, 13. havi fizu és 7 kiló a cafeteria (igen tényleg annyi). Többi, kiszervezett részénél ezeket a fizetésen felüli juttatásokat feleljtsd el, vagy legalábbis felezd meg. Továbbá minden helyre igaz, hogy sokat számít melyik csapatba és kihez kerülsz
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
válasz Vesporigo #11285 üzenetére
Lehet mar volt valtozas, de par eve meg biztosan nem volt a MOL csoportnal se szakmai fejlodes se uj technologiak. Amennyire mostanaban hallom, az uj dolgok amiket bevezetnek, azt mind kulsosok csinaljak, aztan majd lehet piros meg zold gombot nyomkodni a sajat embereiknek. Ha tenyleg az uj technologiak erdekelnek, en keresnek a helyedben egy outsource ceget akik sok ugyfelnek szallitanak megoldasokat, ott tenyleg lehet tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vesporigo #11162 üzenetére
Én 2014 ben olyan CV-vel kaptam szoftverfejlesztői munkát itt kinn, amin csak magyar telefonszám, skype név, és email volt.
A lakcím senkit nem érdekel egy CVn. Azt ráérsz elmondani amikor a szerződés kiküldésére kerül a sor, bár most, hogy évek óta itt dolgozom legtöbbször az első napokban adják oda, nem postáznak. Van, hogy csak PDF, és ki sem nyomtatják.Ahogy a kolléga is írta, ha nem akarnak külföldit felvenni, akkor hiába van angol szám a CVden, rájönnek, hogy nem vagy angol, és angliában sem dolgoztál.
Rengeteg jutalákot kapnak, ha sikerül neked munkát találniuk, így boldogan hívnak fel a magyar mobilodon is.Se cím, se életkor, se fotó nem kell a CVre angliában.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nagyon recruiter fuggo dolog ez. Ahol nem akarnak kulfoldit felvenni, ott nem is fognak, akarmit irsz akarhova. Nekem Hollandiabol rendszeresen dobaltak vissza jelentkezeseket, csak mert nem vagyok holland. Pedig a munkahoz minden tapasztalatom, kepzettsegem tokeletesen megvolt es majd egy eve nem talalnak ra senkit.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
l*faszt,
es ha felhiv az angol hr-s egy angol szamot hogy akkor penteken interju te meg benyogod, hogy sajna 1500km-rel odebb vagy? valszeg a neved alapjan ugyis vagja hogy nem angol allampolgar vagy.rakj a cv-be skype cimet, es a magyar mobilodat is orszaghivoszammal ird le..
az en CV-mbe mar lassan 5 eve nincs lakcim...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
opr
nagyúr
válasz Vesporigo #10913 üzenetére
Meg egy fontos dolgot hozzatennek a fentihez igy utolag, ha nem gond:
Akarhova tervezel menni, a lakhatast zsirozd le elore, vagy ha nem is, akkor amikor kerdezik, mondd azt, hogy mar le van szervezve. Amikor En interjuztam szinten Magyarorszagrol, kb mindenki megkerdezte, hogy terveim szerint mi a kikoltozes menete, es nagyon orultek neki, mikor nem azt hallottak, hogy felulok a repulore, remenykedem benne, hogy jo helyen esik le, aztan majd lesz valami.Amugy igaz, hogy a Magyar telefonszam nem nagy gond, de az is biztos, hogy egy angol szamot konnyebben/hamarabb hivnak fel. Ha mar van kint ismeros, szerintem erdemes lehet megkerni, hogy postazzon neked egy angol sim-kartyat, kb semmibe nem kerul az egesz, bemegy egy barmilyen tescoba vagy akarmibe amikor amugy is menne es levesz egyet a polcrol, nincs semmi adminisztracio vagy ilyesmi, postaval egyutt is fillerekbe kerul a dolog.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
dellfanboy
őstag
válasz Vesporigo #10911 üzenetére
en is a sajat lakas vasarlas miatt disszidaltam jopar eve, de olyan ingatlanarak vannak itt nyugaton hogy az aranyok kb egyenloek a magyar aranyokkal.
ergo munkabol es berbol Magyarorszagon Magyar fizetest alapul veve is kb 15 evig tartana megvenni egy lakast. mig ha nyugat Eu-ban a nyugati fizetest alapul veve szinten egy jo 15 evnyi sporolas utan tudnek egy jo lakast/hazat venni.
szoval ha a cel a sajat lakas akkor 2x nezd meg az ingatlan arak elorejelzeset, foleg angliaban a brexit miatt..(szemelyesen meg par evet lehuzok nyugaton aztan meglesz a love hogy otthon vegyek egy kecot, vagy megyek tovabb, USA- esetleg Japan. meg nem dontottem el)
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
addikt
válasz Vesporigo #10902 üzenetére
Én is így jutottam ki 5 éve, hogy otthonról pályáztam több helyre job boardokon keresztül.
Regisztrálj be minél többre, mert ott tudnak keresni rád a recruiterek, de jelentkezz is néhányra, hogy az is megkapja a CVd, akinek épp nem bukkansz fel a keresőjében, mert lehet, hogy egy kollégája tud egy másik pozíciót ajánlani neked.
Ami még nagyon fontos, hogy LinkedInre mindenképp regisztrálj be, és kezdd el szorgalmasan építgetni a hálózatodat. Keress recruitereket a keresővel, jelölj be volt/jelenlegi kollégákat, lépj be szakmai csoportokba, mert ott is keresnek.
Mindenképpen töltsd ki a profilod minél több infóval, mert abban is keres a rendszer.Nekem annak idején egy magyar mobilszám és egy email cím volt a CVmen. És többen fel is hívtak, szóval nem akadály a külföldi szám. Pedig csak fél év PHP tapasztalatom volt összesen.
Első kör Skypen volt, utána teszt, majd személyes interjú.Errefelé nagy hiány van mindenféle fejlesztőből, főleg Londonban, de vidéken is lehet elég könnyen találni munkát. Ezt viszont neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e Londont, mert az nagyon zsúfolt, és nagyon drága, de van aki ezt szereti, én nem, ezért élek és dolgozom egy vidáki városban.
Fizetésben azt javasolnám, hogy a Londoni bér legalább 15-20.000 GBPvel legyen magasabb mint a hasonló vidéki pozíció.Egyet árulj el kérlek, illetve mindenki más aki most készül angliába, hogy miért pont Brexitisztán?
Csomó cég csődbe ment, vagy nagy leépítések voltak, és igen, IT szektorban is voltak/vannak költségvágások.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Vesporigo #10902 üzenetére
Nem lehetetlen, jelezd írásban, hogy az elsőkörös interjút skype-on vagy egyéb hasonló platformon szeretnéd bonyolítani.
Egyébként Anglia topic
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ursache
senior tag
válasz Vesporigo #8806 üzenetére
Csak nagy vonalakban: rettentő kényesek és variálósak, ha valahova menni akarnak időt elütni. Konkrétan a hiltonban akartak megszállni itt Mo-n, de olyan papírokat kértek ki, mint még soha senki más és az utolsó utáni, UTÁNI percben mondták, hogy akkor mégis jönnének, természetesen be kellett nyelni, náluk van a lóvé.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Melack
veterán
válasz Vesporigo #8132 üzenetére
Ez változó. Nettó 200-220 között valszeg kapsz melót level 1-re. Ezzel szerintem számolhatsz. Ami e fölött van, az már persze ajándék. Én azért kaptam magasabb bért a jelenlegi helyen, mert ez help desk, nem service desk, de a tapasztalatom több, mint ami ide kell.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
stalker1019
csendes tag
válasz Vesporigo #7899 üzenetére
Szia!
ISTQB fl nem nehéz, lehet magyarul is, nem szükséges hozzá tanfolyam, én az angolt ajánlom, magyarban nehezebb megérteni a szakmai dolgokat (nekem legalábbis angolul könnyebb volt).
Van lehetőség fejlesztői pozícióba kerülni.
Fizetésről nem sok tapasztalatom van, azt inkább másra hagynám, nem akarok hülyeséget írni.
A fővárosba költözést viszont mérlegeld, mert nem olcsó.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vesporigo #7899 üzenetére
A legtöbb helyen simán lehet tesztelői poziból váltani fejlesztőibe, nagyon sokan így kezdik. Viszont junior manuál tesztelőként nagyon alja pénzt fogsz többnyire kapni, szóval ha nincsen Pesten lakásod, akkor komolyan számolj utána a dolgoknak, mert egy albérlet 100 körül indul per hó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest