Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6322) mave13 válasza kymco (#6319) üzenetére


mave13
őstag

Nálam el van egyedül is. Nekem egy pár volt, de sajnos az egyik öngyilkos lett.

Ha újratelepítesz figyelj a talajra. Ha jól tippelem, az éles szélű fehér kő az márvány. Na, az kuka. A márvány sajnos nagyon keményíti a vizet, mivel lényegében mészkő. A túl kemény víz pedig káros növényre, és halra is egyaránt. Nem tudom, felétek mennyi a GH, és a KH, érdemes lenne megmérned. Meg a PH-t is. Neptun teszt olcsó, és kellően pontos, nem kell a több ezer forintos Sera.
A legjobb talaj az a folyami sóder. Ha kemény a csapvíz, akkor mielőtt beteszed a talajt, háztartási sósavval savazd ki. Akkor nem keményíti tovább a vizet. Lehet még beletenni bazaltot is, de a hengerelt bazalt elég húzós árban van.
Amin még érdemes elgondolkodni: JBL ProFlora táptalaj az aljzat alá. Így nem kell tablettával szórakoznod, és 2 évig simán nyújt elég tápanyagot a növényeknek. Ez különösen akkor fontos, ha olyan növényeket tervezel, amik gyökéren át veszik fel a tápanyagok zömét, mint pl. a mocsári fajok.

Szűrőnek a kifolyó ágát szokták lefojtani, de csak ésszel. Egy ekkora szűrőt nem tudom, hogy le lehet-e fojtani annyira, ami megfelelő áramlást biztosít.

Icewolf || kósza ||

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.