Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
_stick_
őstag
-
Alg
veterán
válasz
_stick_ #34098 üzenetére
Csípj le egy levelet és tedd tömény ecetbe vagy bármilyen savba: pezseg?
Ha igen, akkor valószínű "biogenic decalcification", gyakorlatilag meszet választ ki a növény hogy így jusson szénhez. Cserébe ha nincs elég puffer (karbonátkeménység) a vízben és sok a növény akkor meg tudja rángatni a PH-t:
When there is a carbon dioxide deficiencey in the water, plants can derive CO2 from the hardening constituents of the carbonate hardness. First they split the hydrogen carbonates into CO2 and carbonates. This causes the pH to rise about one step and the largely insoluable carbonates precipitate and form rough deposits on the leaves and substrate. Some plants such as Vallisneria can even destroy the carbonates and obtain CO2 from them. This raises the pH again by another step. Biogenic decalcification thus causes the water to be 10 to 100 times more alkaline than it was previous. In the dark, the process reverses and the pH drops considerably. Thus these continous large pH swings can pose a significant risk to the well being of fish and animals. The solution is to add enough CO2 to the water and have a significant carbonate level to act as a buffer.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Nézzétek meg ezeket a képeket. Szerintetek mi lehet az a cucc az anubiasokon?
Más növényen nem láttam, és érdekes, hogy a levelek, amiken van elég merevek és "száraz" hatásuk van, főleg az új hajtások mellett...
https://photos.app.goo.gl/VyoG2hCbM7o8GogQ9 -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Rendeltem akváriumszettet amihez tető is van beépített világítással. Jelenleg G13 T8 fénycső van benne 18W 6500K.
Az lenne a kérdésem milyen kisebb teljesítményű LED, melegfényű fénycső tehető bele?
Egyáltalán LED-es fog működni benne? Nem fénycsőgyújtós a benne lévő mostani.
[kép]
[kép]Köszönöm
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Motion_Blur #34094 üzenetére
Ezek jó lámpák, és is vettem egy ilyet és nagyon szeretem.
-
Motion_Blur
félisten
Köszi! Csoda ez a cucc
Sajnos Matrix nem volt raktáron, helyette Substrat PRO lett.
A víz nem volt rossz eddig se, de most kristálytiszta lett fél nap alatt.
jövő héten pedig érkeik a LED világítás a tönkrement Odyssea helyett. 4x24W helyett már csak 2x24W megy jópár hónapja, ami kevés a 100+ liternek
elvileg ő lesz az utód, 5850 lumennel:
majd megírom a tapasztalatokat
-
Alg
veterán
válasz
Motion_Blur #34092 üzenetére
Purigen mindig a legvégére, a vatta alá vagy két réteg vatta közé.
-
Motion_Blur
félisten
Sziaszok!
Itt hova tennétek a Seachem Purigent (100 ml, hálóban)?
Substrap PRO van még mellette. -
DopeBob
addikt
válasz
Silentfrog #34090 üzenetére
Egy biomaster 350. Végül is találtam elég olcsón szivacsot az előszűrőjébe, megrendeltem (30ppi). Oda henger alakú átfurt kell, nem akartam barkácsolni vele. A többi kosárban meg mátrix trop lesz.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
valakinek van esetleg tippje a következőre? Vettem egy használt külső szűrőt, az eladó valószínűleg csak jót akart, tippre mosógépben ki lett mosva az összes szűrője, burtális öblítőszaga van... a nagyrésze csere lesz Matrixra, de az előszűrőbe is vmi 6k lenne a gyári szivacs... menthető valahogy? Vízben hiába mosogatom, marad az illata
-
Eugene Roe
őstag
Jelenleg ez Magyarországon a legmodernebb, legjobb minőségű 95CRI led szalag. Figyelem, 24V-os, de chihiros bluetooth-os dimmelővel rendben működik. Nekem 180 literen 4*0,8m (2*4000k + 2*6500k) van 45%-ra dimmelve, ez 2020 második félévben került gyártásba. Tápegyséből csak Meanwell, az több helyen is kapható (ha van rá mód, akkor ne PWM-est, hanem HLG, XLG, ELG (XLG a legolcsóbb, és már az is 20x jobb, mint bármelyik kínai)
-
oszy
veterán
válasz
Eugene Roe #34085 üzenetére
Arra meg nem érdemes beruházni. Nem néztem szét, így nem tudtam. Köszi az infót a többiek nevében is.
-
oszy
veterán
Lehet jól jön annak, aki led világítást akar építeni.
Zárás előtti kupon!
Rendeljen vagy vásároljon bármilyen, nem akciós terméket korlátlanul, kiskeráron 03.07. vasárnap estig és írja be a kosár menüpont alatt ide a kódot, kuponkód beváltás: 2021030425
Ezek után 25% kedvezménnyel Öné a termék!
Egy vásárlás alkalmával csak egyfajta kedvezmény vehető igénybe! Amennyiben kapott mennyiségi kedvezményt, akkor is igénybe veheti ezt! Természetesen a kedvezmény akkor is csak 25% lesz!Budaörsi üzletünk Hétvégén is nyitva! 10-18H között!
http://leddiszkont.hu/ -
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
-
pjen
félisten
válasz
bringasisti #34078 üzenetére
Azt tudtam mi a klion.A tabletta/liter érdekelt.
-
bringasisti
őstag
A klion az egy tabletta amit a nők használnak ha a trichomonas elszaporodik a cunájukban. Metronidazole a hatóanyag. Tehát nem az számít hogy a tabletta hány kiló, hanem hogy a hatóanyag 800 mg legyen 100 liter esetén. Szűrő tisztítás 3 nap kúra, szűrő tisztítás és majdnem teljes vizcsere ami úgy történik hogy leengeded a vizet amíg lehet majd a maradék duplája megy bele korábban írt klortakanitó recept szerint. Fél órát forog a víz és ismét emeled a szintet. Egy nap után ismét 3 nap kúra majd vizcsere ugyan így. A felsorolt elő két problémát okozhat: mivel elő és édesvíz ezért betegség lehetőség, azonkivűl fehérje mérgezéses néhány faj esetén a tubi . A narhasziv meg volt említve korábban. 90 körül a klubban olvasta valaki egy külföldi szaklapban hogy marha vagy pujka sziv mert nem zsíros, borsó, piros paprika, spenót, sárgarépa, hekk, béta-karotin, artemia darálva, fagyasztva. Sajt reszelő és nincs fertőzés. Minden sügeres ezt használja mert olcsóbb biztonságos tökéletes!
-
pjen
félisten
válasz
bringasisti #34076 üzenetére
Köszi, mindíg tanul valamit az ember.A 800mg ot hány liter vízhez kell számolni?
34066:Az én halaim az artemiát nem eszik meg.A fekete és vörös szúnyog lárvát+tubifexet , lemezest szeretik -
bringasisti
őstag
Szerintem a lényeg: van a kullancs, szúnyog, és van a poratka. Az első kettő halált tud okozni ezért elsődleges parazita! A poratka mindenütt jelen van, nem oszt nem szoroz viszont kivételes esetben allergiás reakciót vált ki. Ezér másodlagos parazita. Mi esetünk bonyolult: van egy másodlagos parazita ami elhalt sejtekkel tömi a hasát, és a hal immunrendszere darabra kordában tartja. Tehát jobb ha nincs, de ha van nem okoz közvetlen gondot. És ekkor jön hogy a takarmány nem az igazi! A hal hasában egy szellő keresztbe áll ami nem volna gond, de ebben a pillanatban a másodlagos parazita mivel megrekedt a széklet felszaporodik! És van egy csiganyál szerű széklet amibe kis virsli kaki van szakaszosan! Miért? Mert az ártalmatlan hexamita azáltal hogy a szervezet nem tudja kontrollálni vérzést, gyulladást okoz! 800 mg klion
-
pjen
félisten
válasz
bajtokarpi #34073 üzenetére
Én mindíg azt tanultam öregebb halasoktól, hogy élő kaja nélkül nincs egészséges hal.A fagyasztottnak pont az a lényege, hogy minden megvan benne (szinte)ami az élőben.Ha kimosod megfőzöd pont a lényeg vész el.Szerintem.Azért kiváncsi lennék a természetben mit esznek ezek a halak, vagy mikor jutnak marhaszívhez.
-
bringasisti
őstag
válasz
bajtokarpi #34073 üzenetére
5 éve voltam náluk utoljára 2500 Ft és küldtek email-t hogy parazita, baci mi a gond és fokozottan érzékeny, érzékeny, rezisztens hatoanyag ( nyilván egy kis ajándék hogy emlékezzenek rám )
-
bajtokarpi
őstag
válasz
bringasisti #34071 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, jó tudni, hogy van egy ilyen vonal is.
Silentfrog Most éppen az Black Dorsal ívott le, azt konkrétan a saját szememmel tudtam követni. Lehet, hogy megpróbálkozom egy köptetéssel, majd még kitalálom. Van itthon inkubator, nem gond a keltetés. Igen tudom, hogy a császárok összeívnak, de már nem nagyon merek több akváriumot beállítani, bár a nagy akváriumban úgy sincs esély az ivadékoknak felnőni. Ha meg szaporulatot szeretne az ember, akkor külön kell venni a halakat, azt Let's go :-).
Tehát kiolvasztom a fagyi kaját, átmosom, majd tiszta vízben be a mikróba, és forralásig főzöm? Vagy előbb vizet forralok, majd úgy bele a fagyi kaja? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bajtokarpi #34070 üzenetére
Nálam is vannak ilyen császárok. Sajnos szaporulatot nem fogsz tudni kivenni, hisz összeívnak egymással.
Egyik ismerős aki 1000+ számban tart császárokat évekkel ezelőtt mondta hogy a fagyasztott kaját meg kell főzni, mikrózni akkor nem lesz gond a halakkal. Előtte én is csak lemezessel etettem , mert elég gyakori vendég volt a bélgyuszi. Azóta alig alig van erre utaló jel a halaknál.
Akármi okozza a bélgyulladást az eleség fajtája, állaga egyértelműen befolyásolja ezt a betegséget. -
bringasisti
őstag
válasz
bajtokarpi #34070 üzenetére
Mikor én ezzel foglalkoztam akkor a klub ahová jártam többször meghívott előadást tartani olyan embereket akik már látták halat: Csaba György Állategészségügyi Intézet hal és méhbetegségek osztályvezető, vagy Baska Feri aki akkor MTA laborban dolgozott majd az Állatorvosi Egyetemen parazitologiát tanított. Keresni kell a kapcsolatot a két intézményel bár Csaba György nyugdíjba ment és Láng Mária a ki utána volt osztályvezető Ő is nyugdíjas lényeg hogy betegség esetén egészen jelképes összegért kapsz diagnózist. Akik irkalnak mindent kulonbozofforumon azok nem buta gyerekek CSAK ha minden hal 10 évig élne mint amit én tartok és nem lenne betegség, veszteség akkor a piac 2 év alatt telitődne és aa boltok 8 évig zárva tartanak
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Silentfrog #34068 üzenetére
Szia!
Ezt a mikrós dolgot kipróbálom, köszi a tippet. Granukat mindig beáztatom én is.
Halak amik jöttek, de nem kaptak fagyasztottat: Aulonocara Chilumba, Aulonocara j. Eureka , Aulonocara Cape Maclear, Aulonocara Red Rubinbringasisti na igen, de azt mond meg nekem, hogy kivétel nélkül miért csak akkor jön elő, ha fagyasztottal van etetve? És ezt én is a többi akvaristától hallottam akik afrikáznak. Nagyon sokan leálltak a fagyi kajával, és granuval, vagy még inkább flakes-el etetnek, és azóta nincs gond? Én viszont szeretnék továbbra is fagyasztottal etetni, mert véleményem szerint azért az-az igazi táplálék. Te hogy, és miként járnál el?
Köszönöm
-
bringasisti
őstag
válasz
bajtokarpi #34063 üzenetére
Bélgyulladás az parazita fertőzés, csak mindenki azt hiszi hogy a kaja okozza !
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Kevéssel kezdj és ha van mód rá ne mysist és krillt adj nekik elsőnek hanem pl artemiát, az kisebb méreű nem zabálnak le olyan könnyen. Illetve a fagyasztott eleséget célszerű megmikózni, hogy megpuhuljanak. Én egy fél pohár vizet felforralok mikróba, bele a fagyi kaja majd ha kihül mehet nekik. Sokat puhul az eleség. Amíóta így csinálom azóta nincs bélgyulladás. A granulátumot meg föltétlen vízbe kell beáztatni mielőtt odaadod nekik.
Milyen sügéreket vettél?
Egyébként el fogsz csodálkozni hogy mennyit dagad a granu ha vízben ázik. -
pjen
félisten
válasz
bajtokarpi #34065 üzenetére
Utána olvastam valóban tilos.Erről nem tudtam.Volt malawi sügérem én adtam neki fagyasztott tubit is.El is pusztult, de nem tudtam,hogy ettől.Tény, nem is érdekelt nem tetszett.Viszont azt vettem észre, legalábbis nálam minden hal szivesebben eszi a sötétebb, szinesebb kaját.
-
Alg
veterán
Pont vörös szúnyogot nem szabad, de a tubifex sem a legjobb ötlet...
Fehér szúnyog mehet, de leginkább artemia-t adnék nekik, abból biztos nem lehet baj. Ha nem sajnálja az ember az árát, a JBL PlanktonPur is elég jó cucc.
Illetve bármilyen fagyasztott tengeri plankton is mehet.
Nem kell aggódni, hamar rájönnek majd hogy ehető
-
pjen
félisten
válasz
Vörös vagy fekete szúnyog lárvát, de leginkább tubifeszet adj.A halak valamiért jobban szeretik a sötétebb kaját.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Új afrikai sügerek kerültek az akváriumba, de akitől hoztam őket nem etette fagyasztott kajával, csak száraz eleséggel (Sera Granured, Hikari Excel). Nos véleményetek szerint, hogyan kéne az étrendjükbe beilleszteni a fagyasztott kajákat (artemia, fehér szúnyog, cyclops, mysis)? Nem szeretném, hogy bélgyulladást kapjanak.
Köszönöm -
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok! Neonokkal tartható együtt Werneri kalászhal? Vagy csípkednék a kalászhalak úszóit?
Köszi előre is!
-
bringasisti
őstag
válasz
Oryctolagus #34059 üzenetére
Fagypont felett kell a vizet tartani, légpumpa, két hetente minimális kaja
-
Alg
veterán
válasz
Oryctolagus #34059 üzenetére
Gondolom fenékig befagyott/fog fagyni a tó...
Hűvös víz (lehetőleg a tóból ahol voltak,10 fok alatti akár, ha eddig kint voltak ne "ébreszd fel" őket feleslegesen) - max kis levegőztetés, de ha hidegben tartod őket akkor nem kell nekik sok oxigén, etetni sem kell őket szerintem, ennyit ki kell bírniuk.
Ha nem tudod hidegen tartani őket akkor levegőztetés, és heti 1x pici etetés szerintem mehet., 3-4 naponta részleges vízcserével, biztos ami biztos.
-
-
Alg
veterán
Bécsben ha kell valakinek a szébontott akvámból Buce (sp. "red") vagy Anubias barteni nana, szóljon, van bőven.
-
RcmRericha
friss újonc
válasz
Silentfrog #34034 üzenetére
Szia!
Nagyon jó akvárium, az akváriumban is sok csiga van!
Nézd meg itt
[url="https://aquarium-deko.com/aquarium-deko-ideen"]link[/url] or [url="https://aquarium-deko.com/aquarium-deko-set"]balra[/url] -
Alg
veterán
Ma fél napig szenvdtem 3 darab uszadékfa összeragasztásával a vatta+cianoakrilát módszerrel, jelentem ez így szart sem ér. Az ujjaimhoz ragadt minden, de a fadarabok minimális mozgatásra széthullottak.
Epoxy kell vagy szilikon, szóval honap mehetek boltba.
Közben a növényeim már második napja lesznek egy vödörben, sötétben, remélem legalább az anubias+buce túléli
-
albert8
veterán
Sziasztok!
Esetleg ha van valakinek CO2 rendszere vagy üveg terméke, hajlított ollója az írjon.Egy új scape van készülőben.
-
Danecay
addikt
válasz
Eugene Roe #34046 üzenetére
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #34051 üzenetére
Én már többször írtam a receptet
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #34049 üzenetére
Szerintem szinte senki sem tudja mi ezeknek az összetevői, sehol nem írják egyiknél se, nem verik nagydobra.(ok te tudod)
Klórmentesítésre és nehézfémek megkötésére használt szerekre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- További aktív témák...
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest