Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1905) And válasza Kofler (#1903) üzenetére


And
veterán

Egyáltalán nem bugyuta kérdések, de jórészt már meg lettek válaszolva.
1.) Igen, az lenne az ideális, ha a NiMH-akkukat teljesen lemerítenénk töltés előtt. A "teljes lemerítés" után még mindig marad valamennyi minimális töltésmennyiség a cellában, de ezt csak mélykisütéssel lehet kivenni belőle, ami káros. Az 1V körüli kapocsfeszültségű NiMH-akku már kisütöttnek vehető.
2.) Nem feltétlenül káros egy NiCd-akkuhoz való töltő a NiMH-akkukra. Ez annak a függvénye, hogy mekkora töltőáramot biztosít (NiCd-hez a kisebb kapacitás miatt kevesebbet szoktak alkalmazni), ill. milyen a töltő lekapcsolási automatikája, ha egyáltalán van neki olyan. Például a -dV -t ('feszültség visszahajlást') NiMH-akku esetén nem mindig tudja detektálni egy NiCd-hez tervezett töltő. Általános esetben, egyszerű (automatika nélküli) NiCd-töltőnél csak annyi káros hatással lehet számolni, hogy a NiMH-akkukat nem fogja teljesen feltölteni, vagy igen, de túlságosan hosszú idő alatt.
Egy jó minőségű automata töltő minden manapság gyakori ceruzaméretű akkuhoz megfelelő, nem muszáj csomagban venni.
A normál NiMH-akkukat nem feltöltve árulják, csak a drágább, alacsony önkisülésű típusokat. Utóbbiak kapacitása viszont 2 Ah körüli, a 2,6 Ah-s fajták valószínűleg normál fajták.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.