Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2501) Maksifül


Maksifül
senior tag

IPC-1L, ha 100mA-es kisütésre van állítva Discharge Refresh-nél, akkor vajon mennyi idő alatt frissít fel 4 db 2050mAh-s akksit?

Most épp 018, 031, 014, 025 mAh-s adatokat ír ki kapacitás alatt. Ez mit is jelent itt pontosan? Csak a frissítési folyamat végén derül ki, hogy valójában mennyit is lehet az egyes akkukba tölteni?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2502) BEE válasza Maksifül (#2501) üzenetére


BEE
addikt

Nézd meg jól, hogy Ah vagy mAh van-e kiírva ! Mert nem mindegy ! ;)

De ha mAh van jelezve, akkor lehet hogy induláskor tényleg ennyi volt az aksikban,
és a valós adatok majd töltés után lesznek.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#2503) arthropod válasza Maksifül (#2501) üzenetére


arthropod
tag

Nálam ugyan ezekkel a beállításokkal, 4db 2650mAh Duracel-eket 1 hét alatt vágott rendbe :K

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#2504) Maksifül válasza BEE (#2502) üzenetére


Maksifül
senior tag

mAh van. Azóta is ugyanezen számadatokkal, éppen Discharge Refresh felirattal mindegyiken.

[ Szerkesztve ]

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2505) And válasza Maksifül (#2501) üzenetére


And
veterán

1.) A frissítés teljes lefutási ideje nagyban függ attól, hogy a töltő hány teljes töltés / kisütés ciklus után ítéli úgy, hogy a kapacitás már nem növekszik tovább. Természetesen a töltő- és az ahhoz kötött kisütőáram is befolyásolja ezt az időtartamot. 100 mA-es kisütéshez 200 mA-es töltés tartozik, így egy ciklus ideje elég sokra, kb. 35 órára adódik (ha jók az akkuk). Ha három ciklus után végez a töltő, akkor 4-5 napig is tarthat a refresh, több ciklus esetén még tovább, úgyhogy nyugodtan választhattál volna nagyobb áramokat, pl. 250 / 500 mA-t.
2.) A discharge refresh programnál csak az eddigi utolsó kisütött kapacitásértékek jelennek meg. Ha úgy indítottat ezt a funkciót, hogy az akkuk már majdnem ki voltak sütve, akkor hihetőek ezek az értékek, mert csupán ennyit tudott elsőre kiszedni belőlük az IPC. Majd egy ciklussal később (a következő kisütés után) remélhetőleg 'normálisabb' értékeket fogsz látni.
3. "Csak a frissítési folyamat végén derül ki, hogy valójában mennyit is lehet az egyes akkukba tölteni?"
Mivel a kapacitás a kivehető töltésmennyiséget jelenti, nem az fog kiderülni a végén, hogy mennyit lehet az egyes cellákba tölteni, hanem az, hogy mennyit tudsz azokból kisütni.

(#2506) Maksifül


Maksifül
senior tag

Értem, köszönöm!

Vadiúj, egyszer lemerített GP ReCyko akkukról van szó, tehát remélhetőleg nem kell sok cikluson keresztül frissíteni őket.

Mit fog kiírni a töltő, ha végzett a folyamattal, vagyis honnan tudom, hogy kész van?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2507) And válasza Maksifül (#2506) üzenetére


And
veterán

Az adott csatornán megjelenik a "Full" felirat, ill. a töltőáram a csepptöltési szintre áll be (200 mA-es töltés után ez emlékeim szerint tizenvalahány mA-t jelent).

(#2508) Maksifül válasza And (#2507) üzenetére


Maksifül
senior tag

És azt mikor, s hogyan állapíthatom meg, hogy mennyi a maximálisan kinyerhető mA az adott akksikból? Azt mikor írja ki?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2509) And válasza Maksifül (#2508) üzenetére


And
veterán

A "Display" gomb ugyanúgy funkcionál, mint üzem közben, de ha az adott csatornán már befejeződött a program (vagyis az a cella tele van töltve), akkor a gomb megnyomása után csak pár másodpercig mutatja a kiválasztott adatot (idő, áram, kapocsfeszültség vagy töltésmennyiség), utána ismét "Full" kijelzés jelenik meg.
Tehát ha ilyen kijelzés mellett állsz rá a töltésmennyiség (mértékegysége mAh, nem mA!) kijelzésére, akkor a frissítő program utolsó ciklusában kisütött töltésmennyiséget láthatod, vagyis azt, amelyet ebben az állapotban, a végső feltöltés után képes leszel a cellából kivenni.

(#2510) TeeJay


TeeJay
félisten

én a refresh módot 250/500 mA-al csináltam és úgy is eltart 1-2napig, pláne 2700-as Sanyo esetén mert csak a feltöltés is 5+óra a kisütés meg ugye 10-11, és ezt 2-3 körben megcsinálja azért. amiket találtam akkukat mindet rányomtam és hihetetlen jól rendbe tette az összeset, főleg a hordozható telefonba levő volt a gáz mert azok szinte sosem voltak még kimerítve mivel általában ugye beszélgetés után mindig mindenki visszateszi a tartóra hiába szoktam mondani hogy néha merítsük ki teljesen...
első körben volt amiből nálam is csak pár mAh-t tudott kiszedni de már a második körben is legalább a névleges felét elérte és mikor végzett majdnem minden akku tudta a névleges 80-90%-át pedig már egyik sem mai darab.

egyedül csak azt nem tudom hogy derítsem ki melyik zárlatos, mert volt amelyiket hiába frissítettem fel, hiába tudta már majdnem azt ami rá van írva, másnap már szinte nulla volt benne a kraft, és nem tudom hogy most az önkisülés miatt volt-e vagy valami más hiba netán.

eddig nagyon meg vagyok elégedve mióta megvan
talán kicsit lehetne jobb a gombja, ez az egyetlen negatívum amit tudok mondani :R
úgyhogy megéri a cucc :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2511) Maksifül


Maksifül
senior tag

Ugyan még tart a Refresh Discharge a 4 db GP ReCyko 2050 mAh-s akkura, de az IPC-1L szerint a következők nyerhetők ki belőle:
1. 1980 mAh
2. 2020 mAh
3. 2030 mAh
4. 2070 mAh

Gondolom, azért ezek nem olyan rosszak, de majd a teljes fázis végén ismét nyilatkozok az eredményről.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2512) Zozzant válasza BEE (#2499) üzenetére


Zozzant
addikt

Na azok külön történet, énis mentem egy kört, bric*store-ban mondták hogy kilopkodják állandóan a lámpákból, mert amit vettek szépen tönkremegy abban a kerti napelemes lámpában, ugye nappal töltené a ni-cd-t a nap este pedig világít, a nicd meg pont arról híres hogy bírja az akármikor akármennyit akármennyire rátöltök eljárást:) Szépen elhaláloznak x idő alatt azok az akksik. A komplett lámpa meg olcsóbb volt náluk mint 2 nicd aa akksi:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2513) arthropod


arthropod
tag

Na most valamit vagy nem jól csinálok, vagy valami gáz van az IPC-vel!
Tehát hogyan, mivel, mikor... állítom a töltő és kisütő áram nagyságát, mondjuk refresh-nél?

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#2514) And válasza arthropod (#2513) üzenetére


And
veterán

Alapszabály: a töltő- és kisütőáram egymáshoz kötött, utóbbi minden esetben fele az előbbinek. Ha 500mA-es töltést állítsz be, a kisütés mindig 250mA-es lesz. Három dologra kell még figyelni: az első, hogy egy cella behelyezése és a Mode / Current gombok utolsó működtetése után 8 másodperccel a beállított töltő- vagy kisütőáram fixálódik. A második, hogy az elsőre behelyezett cellához beállított áram - töltőrekesztől függetlenül - egyben maximális limitet jelent, vagyis az összes utána berakott akkumulátorra maximum akkora töltést / kisütést állíthatsz be, amekkorát a legelsőre (ezt felülbírálni csak az összes cella eltávolításával lehetséges). A harmadik pedig, hogy ügyelni kell arra, hogy amíg egy újonnan behelyezett akkunál a töltőáram nem fixálódott le (vagyis nem telt le a 8 mp, az LCD még villog az adott csatornán), nem ajánlatos újabb cellát a töltőbe tenni, mert visszamenőleg 'elállíthatja' az előző rekesz áramát. A 8 másodperc alatt az adott rekeszre kiválaszthatod a töltési / kisütési módot, ill. az áramot a 'Current' gomb nyomogatásával.
Összefoglalva:
1.) akku behelyezése az adott rekeszbe,
2.) a rekeszhez tartozó számbillenytű (1..4) lenyomása, ezután a kijelzés villog,
3.) ha nem az alapértelmezett charge-módot szeretnénk, a 'Mode' gomb lenyomása minimum 1 mp-re, így lehet a négy program között léptetni,
4.) az áram kiválasztása a 'Current' gombbal (a három lehetséges érték közül),
5.) megvárni, míg a kijelző nem villog, és beteheted a következő akkut.
Már több IPC-1L példánynál is feltűnt, hogy az áram kiválasztása sajna néha bugos, azaz úgy viselkedik, mintha nem venne észre minden gombnyomást. Ilyenkor legyél türelemmel, esetleg ismételd meg a beállítást az adott csatornán az első ponttól.

(#2515) arthropod válasza And (#2514) üzenetére


arthropod
tag

Így már minden világos! Sőt, valószínű az említett bug van/volt nálam is!
Nagyon köszönöm a részletes leírást!!! :R :R :R

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#2516) ludsimon válasza And (#2514) üzenetére


ludsimon
veterán

Ezt nagyon szépen leírtad! :R
Én nem tudtam volna részletesebben leírni.

undefined

(#2517) And válasza ludsimon (#2516) üzenetére


And
veterán

(Köszi srácok, de ez jórészt /néhány apró eltéréssel és a bugok nélkül/ benne van a leírásában, tehát írhattam volna a kisregény helyett azt is, hogy RTFM! :DDD.)

(#2518) TeeJay


TeeJay
félisten

szerintem az nem bug hanem néha nem reagál a gombnyomásra és még 1x meg kell nyomni határozottan. fasza töltő nagyon, egyedül ez a negatívum hogy néha erősebben kell lenyomni a gombot hogy kattanjon :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2519) And válasza TeeJay (#2518) üzenetére


And
veterán

(Miért, az micsoda, ha egy - nem kontakthibás! - gombot nyomogatva néha szépen váltogatja a töltő az áramot, ahogy kell, néha meg ötször is meg kell nyomni egyetlen lépéshez? Talán feature ;) ? Vagy az, hogy a túl gyorsan betett újabb cella 'elpiszkálja' az előző beállítását? Persze leheséges, hogy néhanapján reszelnek ezt-azt a szoftveren, de ezek a jelenségek attól még simán bugnak tűnnek.)

(#2520) TeeJay válasza And (#2519) üzenetére


TeeJay
félisten

én 1 nap alatt megtanultam és azóta sosem jött elő ez a baki :D
csak rá kell jönni a lényegre és utána megy mint az ágybaszarás ;) :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2521) Maksifül


Maksifül
senior tag

Mitől lehet az, hogy 4 db AAA-s akkuból, amit betettem az IPC-be egyetlen egyet ismer csak fel, és hajlandó tölteni, a többinél a "null" felirat díszeleg, és nem csinál velük semmit.
2 db Panasonic Ni-MH 750mAh /ezek hordozható telefonban voltak, míg bírták.
2 db Hama Ni-MH 500mAh /ezek közül tölti csak az egyiket, a többi 3-at nem is látja/

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2522) vz12 válasza Maksifül (#2521) üzenetére


vz12
tag

Valószínűleg az a 3 túlzottan le van merülve, de ez már volt tárgyalva pl. itt, illetve innentől kb. 8-10 hozzászólásban.

[ Szerkesztve ]

(#2523) Maksifül válasza vz12 (#2522) üzenetére


Maksifül
senior tag

Nagyon köszönöm, átolvastam, teszek egy próbát! :))

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2524) ludsimon


ludsimon
veterán

Na, bejött az, amire számítottam!

Emlékeztek a tesztre, még jó pár (ha jól emlékszem 4 hét) hete megígértem, hogy kipróbálom azt, hogy pár hét múlva mit reagál a fényképező az aksikra.

A Sanyo 2700-asokról van szó.

Ledöbbentem.
Napi használatban volt a 2 elem, számításaim szerint az elemekben nem lehetett több 500mAh-nál, beletettem a fényképezőbe, és azt jelezte, hogy 2 csík még van a 3-ból!
A hitelesség kedvéért csináltam 10 vakus képet, és még mindig 2 csík!

Bizonyított!
Utána áttettem a biciklis lámpámba és kb. 5 percig világított.
Max fényerőn kb. 1000mA-t vehet fel, papír szerint nem tudom.

1,10V-ig tud meríteni a lámpa, utána lejjebb kapcsolja fényerőt. IPC-vel hitelesítve.
2000mAh-es Enelooppal 2 óra 15 percig világít maxon.
Most betettem őket a jól megérdemelt szintre sütés, töltés.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#2525) kugyu21


kugyu21
senior tag

Közeledvén a tél, már hideg van odakint, és a folyton borongos időben nem működnek megfelelően a napelemek, beszedtem a kerti lámpáimat, az aksikat pedig beraktam az IPC-be.
Refresh, 100mA merítéssel másfél nap alatt végzett a 600-as NiCd aksikkal, elég rossz eredményt produkálva. A négy közül egyik sem volt jobb 300mAh-nál, a leggyengébb csak 124mAh. Gondoltam egyet és újabb refresh-re raktam vissza őket, már az első merítésre mindegyikből 400 felett jött ki.
Akkor most mi van?
A refresh-nél nem addig ismétli a ciklust ameddig már nem tud bele többet rakni?
Vagy az utolsó töltésre bele is tette a maximumot, de az előző merítést irta ki ami bár még nagyon gyenge volt, de ö már abból tudta, hogy a következő és az azutáni ciklus között már nem lenne jelentős különbség és ezért késznek nyilvánította?
Vagy csak meghibásodott?

[ Szerkesztve ]

(#2526) arthropod


arthropod
tag

Hátha valakinek?!

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#2527) BEE válasza Zozzant (#2512) üzenetére


BEE
addikt

Ha jól méretezik akkor nem olyan vészes.
A lényeg hogy reggelre kisüsse az aksit, akkor mehet a töltés bele.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#2528) Maksifül


Maksifül
senior tag

Na, erre varrjatok gombot, milyen szuper Panasonic akksijaim vannak!
750mAh-sak, és hogy hagyták magukat felturbózni az IPC-vel! :DD
[link]

[ Szerkesztve ]

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#2529) And válasza Maksifül (#2528) üzenetére


And
veterán

Ha jól látom, ez tipikus esete annak, hogy a -dV-t figyelő töltő képtelen volt észrevenni egy régi / öreg NiMH-cellatípusnál a feszültség visszahajlását töltésnél. Ezért tovább pumpálja az áramot ész nélkül, amíg csak a biztonsági időzítő vagy a túlmelegedés le nem állítja. Korábban írtam, hogy én szintén jártam így egy 300mAh-s AAAA-méretű cellával: az is kapott egy rakás töltést, de látszólag túlélte.

(#2530) ludsimon válasza And (#2529) üzenetére


ludsimon
veterán

Hány A az, nem írtad el?
Miben használod?

undefined

(#2531) And válasza ludsimon (#2530) üzenetére


And
veterán

Nem írtam el: [link], a legelső típus: GP-30AAAAH. Egy egyedi készítésű ledes lámpában van egyetlen ilyen cella.

(#2532) ludsimon válasza And (#2531) üzenetére


ludsimon
veterán

Az szuper.
Következő kérdés, hogy sikerült belepasszolni a töltőbe?

undefined

(#2533) And válasza ludsimon (#2532) üzenetére


And
veterán

Úgy, hogy van hozzá egy esztergált passzdarab..

(#2534) ludsimon válasza And (#2533) üzenetére


ludsimon
veterán

Az jó lehet. :D
Én nem próbálkoznék ilyennel.

undefined

(#2535) TeeJay válasza Maksifül (#2528) üzenetére


TeeJay
félisten

van ugyanilyen AAA akkum amit Panasonic hordozható vezetékes telóba adtak
és 700mAh körül tudok kiszedni belőle...
szóval ott tényleg bibi lesz :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2536) And válasza TeeJay (#2535) üzenetére


And
veterán

(De a linkelt fotón nem a kisütéssel nyert, hanem a bevitt töltés mennyiségét láthatod, mivel a sima charge-mód aktív. Így 'tölteni' pedig szinte bármennyit lehet, csak nem érdemes. Ha ezután lemerítené, és >750 mAh-t tudna kiszedni belőlük, azon valószínűleg ő is csodálkozna..)

(#2537) kugyu21 válasza And (#2536) üzenetére


kugyu21
senior tag

2525-re lenne valami ötleted?

(#2538) And válasza kugyu21 (#2525) üzenetére


And
veterán

"Vagy az utolsó töltésre bele is tette a maximumot, de az előző merítést irta ki ami bár még nagyon gyenge volt, de ö már abból tudta, hogy a következő és az azutáni ciklus között már nem lenne jelentős különbség és ezért késznek nyilvánította?"
Nyilván nem lát a jövőbe, csak annyi tudott, hogy a két utolsó kisütés már nem adott számottevő kapacitásnövekedést. Az ezek utáni (utolsó) töltés meg már jól sikerült. Ne felejtsd el, hogy azoknak az akkuknak a legkevésbé sem normális kezelésben volt idáig részük, vagyis a lámpák nem teljes töltés-kisütés ciklusokat végeztek rajtuk. Ezt pedig még a NiMH sem igazán szereti hosszú távon, hát még a NiCd. Tudjuk, hogy az IPC -dV-detektálása sem mindig tökéletes (főleg ilyen eredetű celláknál), és a refresh program egyes részletei sem ismertek, pl. az, hogy mennyi a maximális frissítési ciklusszám. Az is lehet, hogy a kezdeti durva memóriaeffektus (kristályosodás) miatt a regenerálás épp az utolsó kisütés-töltés ciklusban ért el olyan hatást, ami ugrásszerű javulást eredményezett.

(#2539) kugyu21 válasza And (#2538) üzenetére


kugyu21
senior tag

Azóta egy másik aksival is hasonlóképpen jártam. Először sima kisütéses töltés, túl hamar végez, a többiek még sehol, 125 mAh sikerült beletölteni. Na akkor nézzünk egy refresh-t. Egy éjszaka alatt az is végzett, az eredmény hasonló. Kivettem, visszatettem, újabb refresh és erre már hozta azokat az értékeket amiket a másik három.
Csak az a gyanús nekem, és emiatt aggódom, hogy mindkétszer ugyanabban az első vályúban fordult elő az anomália. Most egy másik garnitúra van benne, kiváncsi vagyok annak az eredményére, illetve ha még egyszer előfordul, akkor ugyanavval a garnitúrával fogok próbálkozni cserélgetve a helyeket.

(#2540) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Két új tapasztalat:

Duracell 2650 mAh, NiMH, 1050 mA-el töltve. 6 hét alatt merült le a fényképezőben. Fényképek számában a külömbség nem vészes, 10 % körüli, szemben a 3 hét alatti lemerítéssel.
Szóval esődleges akkunak nagyon is megfelel.

DX-es Eneloop, 2000 mAh, 1050 mA-el töltés: 1950 mAh-t töltött bele, langyos volt az akku végig, hűvösebb mint a Duracell. A két cella közti szintek a töltő szerint (3 van) 10 mp-es eltéréssel követték egymást.
Kíváncsi vagyok, ez mire lesz elég!

Mindkét esetben DX-es 2500 Ft-os "okos töltőt" használtam, ami szintén nagyon jó, általam ajánlott termék!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2541) tocsa81


tocsa81
csendes tag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy milyen kisütéses akku töltőt ajánlanátok?
2100 és 2500 mAh-os akkumulátoraim vannak!
A töltőnél melyik értékeket kell figyelni a vásárláskor?
Válaszotokat előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#2542) szaszlaci válasza tocsa81 (#2541) üzenetére


szaszlaci
addikt

Én ezt javaslom. A többiek IPC-1L-t, ami jobb, de szerintem sehol nem éri meg az árkülömbözetet.
A többi kérdésre pedig részletes válaszokat kapsz, ha visszaolvasol kicsit.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2543) tocsa81 válasza szaszlaci (#2542) üzenetére


tocsa81
csendes tag

oké!
Ezt lehet itthon is kapni?
Van magyar oldala ennek a terméknek?

(#2544) szaszlaci válasza tocsa81 (#2543) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem tudok róla (biztos nem ennyibe kerülne itthon), rendeld meg onnét! Ha ráérsz hosszú heteket várni, ingyen postázzák.
Ha sürgős, nézz szét ebay-on, vannak hasonlóak úgy emlékszem.
Amazonnál is van egy ilyen sonyban, 4 akkuval, megéri az is.
Ha meg sok a pénzed, akkor IPC!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2545) Davey7


Davey7
senior tag

Nekem ceruza akksi kellene egy Canon A590IS gépbe,mert az elemeket nagyon szívja és nem tudom,hogy miért,de pár kép és annyi az elemnek.. :(((

Régebben a SANYO Eneloop-ot ajánlották nekem,hogy az jó nagyon. Nekem olyan elég lenne ami egyszerre csak 2db-ot tud tölteni,de ahogy néztem abból több féle van és nem tudom,hogy mi ezek között a különbség. Tudnátok segíteni,hogy melyiket érné meg megvenni?

(#2546) szaszlaci válasza Davey7 (#2545) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szervusz!

Az elemeket még jó hogy hamar meríti. Nekem is ilyen gépem van, akkut használj! Én ritkán vakuzok, erősen 500 kép felett szokta bírni, ráadásúl manuálisan használom.

2-es, normális töltőről nem tudok, de ha van is, nem valoszínű, hogy nagyon olcsóbb lenne.
Gondolom az ára miatt kellene ilyen. Miért nem jó, amit pár hozzászólással feljebb ajánlottam? Nekem abszolút bevált, eneloophoz is. 2700 Ft, postával.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2547) Davey7 válasza szaszlaci (#2546) üzenetére


Davey7
senior tag

Köszi!

De kicsit félreérthetően írtam le... Én akksit is akarok most venni és azokat néztem ami eneloop akkumulátor és töltő is van a csomagban.

Itt van pár lehetőség amiket nézegettem:
link1
link2
link3
link4
link5

Itt ugye több féle is van viszonylag nagy árkülönbséggel és lövésem sincs,hogy mi a különbség... Melyiket érné meg? Csak "hétvégi" fotós vagyok,szóval nem használom minden nap.

Van egy régebbi uniross töltőm,de úgy vagyok vele,ha ilyen akksit veszek biztosabb ezzel tölteni amit adnak hozzá.

(#2548) szaszlaci válasza Davey7 (#2547) üzenetére


szaszlaci
addikt

Én mindenképpen okos töltőt vennék, ami lemeríti az akkukat, mielőtt elkezdené tölteni.
A linkelt töltők úgy tudom, nem képesek erre, szóval nem a legjobb.
Használható, de itt senki nem javasolja. Ennyi erővel bármi gagyit vehetsz, vagy épp használod amid van. Nem tudom pontosan milyen, olvass vissza ezügyben, volt róla szó tuti.
(Bár ha az a méregdrága baromi gyors uniross a 4 hozzá való akkuval, na arról van tapasztalat, fotó osztályon, soha az életben nem voltak használatra készen az akkuk, szét sütötte a hozzá valóakat. De majd megmondja, aki alaposabban tesztelte ezt.)

Attól, hogy azokhoz az akkukhoz adják, még nem lesz hozzájuk a legjobb. Egy jó töltő mindent jól tölt fel, jobban kezeli, mint ezek a gagyibbak.
Nem hiszem, hogy akkora kiadás lenne egy jobbat venni. DX-es vagy az IPC-t. A külföldi vásárlástól félsz?

Ebay-en vagy DX-en olyan 2500 Ft a 4 eneloop akksi. Ha ritkán és keveset fotózól, szerintem is ez a jó választás.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2549) kutyman válasza szaszlaci (#2548) üzenetére


kutyman
aktív tag

Ne felejtsük el, hogy az Eneloop aksi(ka)t a gyártó csak a saját töltőjével
ajánlja tölteni. Ezeket az akksikat nem szabad csepptölteni.
Más: miért van, hogy ugyanolyan, egyszerre csontig lemerített (kisütött)
akksikat egy kettes, csatornánkénti töltő,1 óra különbséggel tölti fel?
Mikor az egyik leáll és átvált csepptöltésre, a másikat még egy órát tölti.

[ Szerkesztve ]

(#2550) ludsimon válasza kutyman (#2549) üzenetére


ludsimon
veterán

Istenem. :W
Ezt már 1 milliószor kitárgyaltuk, hogy semmi baja nem lesz, ha rajta marad a töltőn, és elkezdi csepptölteni.

Sőt, más gyártók, ha jól emlékszem a Varta, pont ugyan olyan, mint az Eneloop, csak Redy2Use névre hallgat, és az a töltő amit adnak hozzá, az pedig csepptölt.

Ez egyébként a ***** idióta Ex*re*e Di*it*l találta ki. :W
Egy szó se esik az Eneloop hivatalos weboldalán, hogy nem lehet őket csepptölteni.
Ez egy oltári nagy etetés.

[ Szerkesztve ]

undefined

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.