Hirdetés
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainmen
aktív tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Két fegyverbe építettem be eddig FET-et kérésre, egyik jó lett, a másikból ki kellett dobni. Minden egyforma volt, ugyanazon rendelési tételből származtak az anyagok és mégis.
Tény és való, hogy a kapcsolókést tehermentesíteni lehet vele, láttam pár darabot, ami inkább szén volt, mint réz.

-
Dr.Én
veterán
válasz
sptkyle
üzenetére
Hát igen, ezért gondolkodok rajt hogy legyen benne vagy ne.....Bár elég sok helyen azt írják kell bele....
A szerelés valszeg haverral csináltatom, elektronikát jobban vágja ilyen téren....
Igaz találtam olyan le írást ami lépésről lépésre leír mindent....
Gearbox javítás és hop-up kamra javítást azért el tudom végezni én is
-
sptkyle
senior tag
Azért óvatosan.

Elég komoly meglepetéseket okozhat egy zárlatos FET.
Nekem a legutóbbi 2 fegyveremben, illetve a mostaniban is AB FET teszi a dolgát (eddig hálisten mindig hibátlanul) , de mindet szerelő készítette, és tette bele. Én nem állnék neki ezzel szórakozni. (bár elvileg nem egy atom bonyolult szerkezet...csakhát)
Én elsősorban azért tetetem bele ezt a plusz elektronikát, mert szinte csak egyeslövéssel játszom, és igen áldásos hatása van magára a munkafolyamatra, meg hogy mennyi idő alatt hajlandó a fegyver az elsütő meghuzására reagálni. Érzésre sokkal kellemesebb az egész.
Hozzáteszem , van aki ellene van, mert plusz 1 dolog a fegyverben , ami elromolhat. (és ami elromolhat, el is romlik)
Nekem bevált. -
Dr.Én
veterán
válasz
Hurkaleves
üzenetére
szóval akkor ajánlatos bele a FET...
majd valamikor én is rakok bele vagy haverral rakatok bele, Ő jobban vágja elektronikát
-
Hurkaleves
őstag
ha teheted és van rá keret illetve türelmed akkor told bele a fetet. ha az előzők nem teljesíthetők akkor sem lesz belőle eget rengető probléma.
zalman90: a "C" érték is csak egy dolog. "C"érték * akku kapacitása amperben=akku áramerőssége. pl. 2200mah 40c akku= 2.2A*40C=88A -> 88A* pl. 7.4V=651W. elméletileg így működnek a dolgok... de ha már itt járunk nekem pl. az első fegyómba nimh 1600mah 9,6V akku is szétette a kapcsoló rézlapjait... és ahogy már mondtam az egyes lövéssel ez a hatás csak fokozódik.
-
sss
őstag
Kicsit konkrétabban, amiket korábban linkeltem lipokat:
1200mAh, 7.4V, 15C Constant / 25C Burst
1300mAh, 7.4V, 25C Constant / 50C Burst
Akkor ezekhez nem kell feltétlen fet, de azért nem árt ha van?
-
-
Dr.Én
veterán
Hali
Valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Azért ebbe belekötnék. Mivel ez a szerencsétlen ilyen egyszerű szabályozatlan egyenáramú motor, a feszültséggel együtt nő az áramerősség ugyan azon rendszerben nézve. MASZ kompatibilis automata fegyverbe 3 cellás lipo esetén ajánlott. Ha erősebb a rugó, vagy ferromágneses a motor akkor sem árt.
-
Hurkaleves
őstag
szerintem inkább az áram erősségével függ össze.
a tokfedél alatti tárolású AK-ba általában nem található erős akku, amihez nem feltétlen szükséges fet, de természetesen ha van benne az a helyzeten csak javít és a kapcsoló élettartamát is hosszabbítja. (az én ákámba most pl. nincs fet).
az egyes lövések is rövidítik a kapcsoló élettartamát. ez esetben ismét jól jöhet a fet. -
sss
őstag
Ha már vki úgyis felhozta a fet témát, milyen lipo akksikhoz kell fet is? Egyik asu cikkben 1500mAh feletti akksikhoz ajánlották. A feszültséggel nem függ össze a dolog?

-
csaszi72
senior tag
Ilyen RAS-t keresek az MP5K-ra
-
Dr.Én
veterán
Most hívtak fel a boltból, azt mondják annak alá kell menni-e, hát próbálkozok....
de inkább majd holnap
Ha valaki ilyen lipo akkut használ AK 74 tok fedél alatt az legyen szíves egy képpel mutassa meg legjobb elhelyezést
előre is köszönöm -
Dr.Én
veterán
válasz
szbalogh
üzenetére
értem, elég sok cikkben olvastam hogy ajánlott a Li-Po melléa fet, de ha azt mondjátok megy nélküle is akkor nem nyúlok hozzá....
megjött a LI-PO akku és a töltő...csak rossz akkut küldtek

direkt olyat rendeltem ami rúd aksi, erre nem olyat küldtek
küldhetem vissza, de azért előtte reklamálni fogok nekik![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dr.Én
veterán
Hali
Megjött tegnap a Kalash RK-06S AEG

kidolgozottság szerintem gyönyörű.
tényleg full steel verzió, megnéztem mágnessel.
Gyárilag 9,6V 1200mAh aksival jött, egy kellemes meglepetés volt ez...
elvileg jövő héten meg jön lipo aksi is hozzá...(gondolom majd azért FET-et kell bele építeni?)
este annyit néztem meg még hogy működik-e, de működöt...
igazából majd hétvégén ha több időm lesz akkor teszteljük haverral....
képeket is majd csinálok róla....

-
zalman90
őstag
köszi megvan a neve (spr top rail)
cirka 170$ ahogy igy nézegettem
softairen árulták 4000 ért hát lecsusztam rola1 hülye kérdés , jg m4 S-systemen nem ilyen van ? annak is magasitotta a szereléke
és ehobbyasiárol mennyiért jön be postával ?
link -
zalman90
őstag
ilyen felső railt hol tudok venni ?
-
BaKeSZ87
őstag
Ilyen sebességet szeretnék mindig:
2011.12.10 13:00 (HONG KONG) Küldemény felvéve / Item accepted
2011.12.12 18:13 HKHKGA(HONG KONG) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.12.13 17:57 IPS rendszer Küldemény felvéve / Item accepted
2011.12.13 18:57 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2011.12.13 19:10 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2011.12.13 22:52 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureMa pedig meg is kaptam a kronót.

-
csaszi72
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
+1

-
macilaci78
nagyúr
Echte original woodland IBA huzat önmagában mennyit érhet? Szakadás, kopás nincs rajta, tépőzárak, patentok hibátlanok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
magyarhonban honos tízmillió airsoft szervizes

-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Van egy győri srácnak is hasonló stukkere, de amit errefele bele szoktak mókolni és amilyen hozzáértéssel teszik azt, csak nagyon olcsó és egyébként strapabíró típust szoktam megvenni, vagy olyat amiről tudom hogy biztosan nem mókolták semennyire.
De ilyen 4-5k különbség mellett egyértelműen újat kell venni. Cyma esetében főleg azért mert pl évről évre fejleszt valamit, pl fém csapágyakat tesz a boxba, nagy nyomatékú motort, új hopkamrát, jobb minőségű hopup gumit, stb. 3 év elég erős érv ezek tudatában + a magyarhonban honos tízmillió airsoft szervizes tevékenységét ismerve csakis új slukkert érdemes venni.

-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Volt "csapattársam" hirdeti

Egyéb kommentet nem fűzök hozzá -
bognar110
őstag
cyma ak74 szerintetek megéri az árát ? 3éves.
-
Kassadin
addikt
-
Thome
veterán
Megjelent a legújabb Javelin... Laugher változat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kassadin
addikt
Megvenni egy olcsóbb->kínai fegyvert és azt tungolni vagy megvenni egy drágább, márkás fegyvert, és azt tuningolni éri-e meg jobban?
Üdv: Kassadin -
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Én a TM G26Ad-ben 0.25 Maruit használtam, a CA AUG-ban 380fps, Prometheus 6.03 csővel meg 0.20-as TM-et. Én sem értettem, hogy miért vagyok ennyire bandzsa, hogy ezek a fegyverek ezekkel a BB-kel adták a nekem leginkább tetsző lőképet. Pedig 5-6 gyártó minden tömegű BB-je megfordult a csövekben. (TM, G&G, Blaster, Extreme, Madbull, 0,20, 0,23, 0,25, 0,28, 0,30, 0,34, 0,36, 0,40)
Alapesetben a nehezebb lövedék nem megy olyan messzire, ez tény. A hop up hatás miatt viszont hamarabb leesik mind. A nehezebbet a lendülete viszi el addig, ameddig a pörgetés miatt a gyorsabb, de könnyebb is eljut. A könnyebb BB hamarabb ér oda.
Nyilván van különbség a 0.20 és a 0.40 g BB lőtávja között, de nem a fele. -
stefanitsr
senior tag
Alap marui pisztolyom van 3 +1 kjw és az aksum is 320-340 fps. A lőtávjuk gyönyörű szép, szórásuk is tök jó, és .25-ös g&g bio-t használok (kb mint mindig, és ez ugye valójában, mérlegen lemérve kb .27g).
Ezzel a lövedékkel a 296 fps-es JG G36C 55 méteren még lőtte az ember alakot, szóval nagy kalap szamóca az a tévhit hogy .20-as messzebbre megy.
Shotgunba a fix hopup miatt ajánlom (illetve mert ott a nagy szórás inkább kívánatos), aepbe meg azért, mert tapasztalatom szerint ott már a hopup nem tud eleget pörgetni a .25-.28 bb-n ahhoz, hogy egyenes pályára emelkedjen.
-
Thome
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Mondd ezt a 0.25-ös és 0.28-as bb-t annak is, aki alap Maruival vagy 300-320fps-sel játszik (mint én).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dr.Én
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
az nem is olyan rossz...csak mi előtt még regisztráltam volna akkor még Złotyiban volt...most meg csak Euróban tudok vásárolni?
kezdésnek jó a 0,20-as...aztán majd legközelebb akkor 0,25-öst veszek
-
Dr.Én
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
ahogy nézegettem a magyar és külföldi boltokat, mind kínálatban hatalmas eltérés van mind pedig árban....
nem is csodálom hogy inkább kintről vásárolnak nagyon sokan.....
csak kicsit hosszadalmasSzerdán meg jön a Kalash

csak mire ide ér én akkor már melózok javában úgy hogy csak csütörtökön fogom csak kézbe....vettem mellé 10000db BB-t 0,2-ast G&G-t úgy hogy lesz mivel lődözni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kíváncsi vagyok nagyon
-
csaszi72
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
va-ló-ban
így mégroszabb a helyzet
-
bognar110
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Állandóan kilazult aztán meghúztam majd a menet benne tönkre ment aztán lőttek neki mondjuk második tulaja voltam.
-
BaKeSZ87
őstag
Én külön rendeltem az enyémhez tápot, 5A 12V, a tápkábel amit adtak hozzá, amilyen számítógéphez is kell, jó kínai szokás szerint földeletlen volt, hiába volt 3 kontakt, nem volt föld, 2 eres volt 3 eres helyett. Szóval az ilyen kábeleket csak akkor használjátok ha kimértétek előtte, hogy egyáltalán van e földelés. ( engem meg is rázott egy számítógép amiatt a szar kábel miatt)
-
bognar110
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Tegnap jutott pont eszembe hogy cyma ak-nál volt egy problémám állandóan a tűzváltókar kilazult, volt amikor el is hagytam annyira kilazult, na most ez az ak nagy hibája ?
-
Dr.Én
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Bocsánat rosszat linkeltem
ez lett volnaMár csak az a kérdés honnan tudom a legolcsóbban megszerezni ezen akkut meg hozzá töltőt?
-
Dr.Én
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Értem. akkor maradok a Firefox Lipo akkunál
Már csak arra várok hogy a Khaled jelezze hogy feladta Kalash-t és megérkezzen hozzám
-
Dr.Én
veterán
Hali
Ajánlottak a SoftAir.hu-n HOME MADE Lifepo 9,9v 1100Mah 3cellás akku-t
Bírná a az alap RK-06S fegyve gearboxa és motorja?
ill. ezt mivel kellene tölteni? -
-
Thome
veterán
válasz
bognar110
üzenetére
Nem feltétlen azzal van gond hogy JG. Azzal hogy Marui rendszerű (és mivel van VFC rendszer ami jobb, így azt részesíti előnyben többnyire mindenki).
Egyébként ezért a pénzért ez drága. Olcsóbban is megtudod venni, kb 26 ezer forintból benn van max 1 hét alattEZ, ha ennyire erre van szükséged. És ez Cyma.
Egyébként én is a VFC rendszerű fegyvereket ajánlom, igaz drágábbak, de jobban járnál velük hosszútávon.
Esetleg nézegesd a softair.hu eladó kínai rovatát, (ha jól rémlik) telített az egész ilyen VFC rendszerű boyikkal, cymakkal, amik 35 körül mennek, mert sok van belőlük, persze nem vagyok ebben biztos, de egy próbát megér. Az hogy használt, még nem egyenlő azzal, hogy szar is, de előtte kérdezd meg itt a topikban, hogy mi a vélemény az adott fegyverről, mielőtt megvennéd!

-
bognar110
őstag
Sziasztok [link] erről mi a véleményetek ?
-
BaKeSZ87
őstag
Tud valaki olcsón jó állapotú Galaxy MP5K-t? Az sem baj ha PDW.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Hayhasimo
üzenetére
1-2 kérdésedre talán még én is tudok válaszolni.
SRC jó választás lehet.
Egy átnézés/hézagolás/újrazsírozás természetesen ráfér, mint minden új fegyverre.
Ezen kívül... hát... nemtudom. Még a hopgumi amit a fegyvereikbe pakolnak is teljesen használható. Rendelésnél a kisebbik rugóval kérd a fegyvert. Egyrészt biztonsági okokból, másrészt a 120-assal bőven 400fps fölött van.
Nekem a cylindert kellett cserélni, mert telihengert tettek a cqb m4-be is. (nyilván ugyanazt a boxot pakolják minden hosszuságú m4-be) 416-nál ez téged nem érint.
Magpul Green Label Pmag midcap-ek nálam tökéletesen adagolnak. Picit talán lötyögnek a tárak a tárfészekben, de határozottan kattan be, jol adagol, és szépen tart.
Crane tusomban egy 7.4-es 3000-es crane lipo volt, ami pont belefért szépen. (most adtam el mindkettőt) -
Thome
veterán
válasz
ClayMore
üzenetére
Kb.

Amúgy tényleg, egy rendelést leszámítva a taiwangunos rendeléseimben mindig benne voltál.
(#15813) BaKeSZ87: Dec19-én elvileg még becsúszik egy rendelés (hamarabb nem megy, mert a cimbora akinek rendelek, Dec 16-án kapja meg a 13. havi fizut.), írd meg privátban hogy what do you need, linkekkel!
-
ClayMore
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
óóóóóó látom sokat pihentél este, hogy ilyen apróságokat észreveszel.

Thome: lassan társulhatnánk egy import-export bt.-be

-
Hayhasimo
csendes tag
Tiszteletem!
Új vagyok eme fórumon, de itt legalább hasznos dolgokat és pörgő fórumot találtam.
A tapasztaltabbakat kérdezném, hogy lengyel kollégák megújult honlapján (taiwangun), hogy a bánatba lehet zlotyiba fizetni, mert anno átváltottam lengyelre aztán megvolt. Most meg ha az ember belép az accountjába lévén magyar címe van regisztrálva eleve ajróban vannak az árak. Aztán még 3-5 ezret lehetne fogni, ha nem ajróba kellene paypaloznom.......Jómagam, nem vagyok egy játékra járó ember, inkább csak az a "kerti airsoftos". Eleddig csak 2-3 gbb pisztolyom van (volt) "szárazedzésre" IDPA, stb okán illetve csak örömködni.
Most terveznék venni egy AEG-et, eddigi olvasgatások, nézelődések alapján a látókörbe került típusokról kérnék némi véleményt, tapasztalatot. Akkuba egyértelműen Lipot veszek az szent, balanceres töltöm már van X éve más miatt, szóval ez nem gond. Az eddig leszűrt infók alapján, SRC felé kacsintgatok. SRC ageken mi az a minimum amit kell cserélni, mondjuk úgy mint egy kínain? Hány g-os BB-vel érdemes etetni őket stb? Nagy vágyam egy SR-416, viszont a markingokkal nem vagyok tisztában. Pl uncompany-nál meg egy két helyen valós markingokat látni a képen, de SRC honlapon és pl taiwangunon már nem....
Nevezett típusnál egy lipo akku elhelyezhető az előagyban vagy Crane stockba? (Külső PEQ stb nem jön be). SRC mennyire eszi a realcap lowcap tárakat, magpul etc....?
Kinézett tipusok:
- SRC SR-416 (csőhossz még talány)
- SRC SR-36 KV vagy C
- SRC SR5-A4 (ez csak gen II. ez mennyiben hátrány)
- Cyma CM048 vagy 048M (ez a kakukk tojás)
CM048 valóban sajtolt acél tokos?
Aztán, hogy ezek közül melyik lesz azt még nem tudom.....
És végezetül, jelenlegi állás szerint mennyire akad meg egy gbb pisztoly a vámon, anno nekem 2-ő is átcsúszott kínából, de ennek már 1-1,5 éve...
Bocs, hogy hosszú lett, és előre is kösz!
üdv. Hayha. -
ClayMore
aktív tag
softairen m-14 dömping van. történt vmi amiről lemaradtam?
-
Kasza08
őstag
Jön valaki holnap a tököli reptérre?

-
stefanitsr
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz
StoneBridge
üzenetére
Az spr a&k és teljesen vállalható. Sosem értettem miért vettek helyette pl boyit. Árban viszont kicsit elszállt, így inkább végy SRC-t de a 100-as rugóval kérd, ne az erősebbikkel, mert az alu dugfej + hengerfej nem jó konstelláció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
softairen árulták 4000 ért hát lecsusztam rola