Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
3RROR
aktív tag
Ez biztos nem a gearboxból van...nézz szétszedési videókat youtube-on.
-
Chris78
aktív tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Igen mert csak azt szedtem szét. Ugyanojan matt fehér müanyagból van mint a többi belsö müanyag alkatrész. kb 3-4 cm hosszú és hosszában be van hasitva. Esetleg a box külsejéröl.
-
Chris78
aktív tag
Szal ez esett ki de nem biztos hogy a belsejében volt. Egyszer csak "megjelent"a szerlö asztalon.

-
Chris78
aktív tag

-
Chris78
aktív tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Nem megy a képfeltöltés. :-(
Mob telorol vagyok.A kép elérhetősége
/dl /
upc/2011- 09/ 134280_ img_20110928_ 160620- 1_2 .jpg -
.impulse.
csendes tag
Na, el is vitték az M56-ot azonnal, hiába írtam ahogy megláttam a hirdetést.

Valakinek van esetleg ötlete, hogy használt DE M56-ot illetően hol lenne még érdemes körülnézni? Egyelőre csak softairen nézelődtem, vaterát meg expressz.hu-t és társait egyelőre hanyagoltam.
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok. Szétszedésnél kiesett és nem tudom hová való. Valaki help. Gearbox ver 3. (g36)
-
ClayMore
aktív tag
a softairen feladott hírdetéseket kb mennyi idő alatt szokták jóváhagyni?
-
szbalogh
addikt
Ennyiért ingyen van
-
.impulse.
csendes tag
Régóta szeretnék már venni egy DE M56 shotit. Ezt a hirdetést most találtam. A fórumban a legfelső, a zöldre festett shoti.
Mit gondoltok, jó bolt lenne ez ennyiért? Egyáltalán ez a DE M56, vagy lehet hogy valami más típus? Át tudom festeni újra, anélkül, hogy kárt tennék a fegyverben?

Előre is köszönök minden választ.

-
szbalogh
addikt
Elég sokáig kerestem olyan fetet ami minél alacsonyabb feszültségre van tervezve. Ez a legalacsonyabb feszültségű amit találtam. 10V. A többi amit használni szoktak mind magasabb 40-50V-ra van kitalálva. Meg is van az ára, itthon 1000-1500Ft. Kínából vettem, asszem 200Ft volt darabja

-
Xaels
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi. Akkor most pár hónap spórolás elé nézek. Szerencsére én csak 172cm vagyok, picike kézzel.
-
sowi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
csak ket hiba van abban amit irtal
itt a 6mm garand
[link]
es a redwolf sem EU-n belul rendel, hanem hongkongbol jon a cucc, az europai bazison csak a rendelest tudod leadni, szal vam, afa ugyanugy rajta van, csak nem a VPOP-nak fizeted ki hanem a redwolfnak -
macilaci78
nagyúr
Harushin, Maruzen jó féle cuccok.

A Marushin western puskája volt a kezemben, nekem kicsi volt (cca 2m vagyok). lényegesen kisebb, mint egy TM Benelli M3 Super90. Ezzel nincs is baj, de a tusa is rövid, alig 2kg az egész fegyver, a kezem csak szűkösen (de még használhatóan) fért el a felhúzókarban, használat közben oda kell figyelni, meg kell szokni, hogy ne csípd oda az ujjat. Mindezzel együtt persze baromi feelinges jószág, és ha ilyen játékra akarsz menni, akkor must have! (Fa agyazás, tus, baba.
)A Marushin M1 Garandot felejtsd el, ha olyan játékra akarsz menni, ami legalább hallomásból ismeri a MASZ-t. 8mm-es BB-t használ, 0,34g tömegű az "elterjedt", szintén Marushin. Ez már rendes nagy fegyver, 3,3-3,5kg, fasza felhúzókar, csörög-csattog lövéskor, ahogy kell és a 8. lövéskor kidobja a műanyag gyufás skatulyányi tárat.

Redwolfról rendel a NoWar is, EU-n belül van, ennek megfelelő vám, áfa tartalomra számíthatsz. Szvsz drágán postáz, viszont bóvlit nemigen láttam még készleten.
Arra a csőre a normál AEG és az M14 stílusú hop up kamrák is felrakhatók, ezért van rajta két két bemarás. Elvileg bármelyik AK-ba jónak kell lennie.
-
stefanitsr
senior tag
Shs M100 rugóval tolja legtöbb olyan vfc rendszerű cyma a 385-öt, az alap nagy nyomatékú motor meg annyit csipeget mint egy veréb. Miért kellene neki egy masz játékra hordós puskába bármi "komolyabb"?
Valamint mi lehet egy rendesen rendbe tett tömítésnél komolyabb dolog egy airsoft aegnél ?
No offense, nemes egyszerűséggel nem látom értelmét ennél bármi "komolyabbat" komolytalankodni assault aegbe.
-
-
dFactor
tag
Uraim!
Új dugattyú kell a puskába. 3 fémfog VS full fémfog.
Vélemények?
-
sptkyle
senior tag
-
Xaels
félisten
[link] Srácok, valami ilyesmit keresnék, de rugósban. Esélyem kábé nulla mi? Nem igazán van ebből választék.
-
Hurkaleves
őstag
vettem egy ilyen belső csövet a boyi aks74u fegyómba, de nem igazán kompatíbilis a gyári hopup kamrával. máshol van a bemarás rajta mint a gyári csövön így nem illeszkedik pontosan a helyére ami fps csökkenést eredményezett. kérdésem, hogy melyik hopup kamrát ajánlanátok ahhoz a csőhöz?
thx. -
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
nem, ez most nem. ez x high tech -
szbalogh
addikt
Ma betoltam az ÁK-ba az IRF1404-es fetet. Abszolúte semmit se melegszik 2 cellás lipóval hajtva.
-
dFactor
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Gondoltam, hogy megoldják valahogy, csak a konkrétat nem tudom. Köszi!!!
-
Thome
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Így van, ez így reggel eszembejutott.
Szóval, valaki tudna segíteni, hogy melyik nózi menne bele az M4-be és 22,5-23mm hosszú? (Az adagolóajak széle és a nózi eleje között kb 1,2mm van még, szóval adagolással nem lesznek gondok úgy gondolom, legalábbis a számok alapján)
-
dFactor
tag
Saját tapasztalat híján segítsetek már ki egy kis infóval, lécci. Ha rendelek a taiwangunról, küldik ugye DPD-vel. Mi van, ha nem vagyok itthon? Felhívnak, hagynak számot, kihozzák máskor..? Hogy megy ez?
-
Thome
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Tár nélkül próbálom, tehát nálam nem nyomja előrébb, na meg amúgy is, 2 részes. Próbálgatnám a nózikat én is, durván 0,5-1mm-el kellene hosszabb, csak attól félek, hogy az már adagolási problem( officer?)-eket okozna, mivel kétrészes a kamra, így itt nem tud mozogni egy kicsit sem. Nem tudom mit kellene tenni és hogy. Mert jelen állapotban semmit semmivel sem lett jobb... Mondjuk mindegy, e hónapban már nem tudok rá költeni, így is túlköltöttem magam...
-
macilaci78
nagyúr
Az én hibridembe PSG-1 nózi lett jó.
M4 test, JG M733 Colt Commandó belső, HK416 front szett, tán G&P hop up kamra.
A nózinál fogva össze se tudtam nyomni a dugattyút, a GB-ra rányomva a hopup kamrát szintén jól tömített, a levegő mégis szökött.
Kiderült, hogy a tárajak egy picit előretolja a GB-tól a hopupkamrát... -
Thome
veterán
no ez nem jött be, most szépen eléri a nózi a gumi száját s szépen bele is áll, ám mégis elmegy a picsába a levegő. Ám ha simán rádugom csak a csövet a gumival, akkor erősen lő. Szóval még mindig ott a hiba, s érzem is, hogy a tárfészek felé is visszamászik a levegő, ez így számomra rejtély... Csak hogy eddig hogy működött "jól" a fegyver, és most miért nem akar azon a ponton is jó lenni?
Ötletem sincs, hogy mit csináljak... Kapjon egy új nózit? (De abból is milyet, ami hosszabb és pont jó lenne?) És/vagy egy 1 részes hopupkamrát?
-
Thome
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Hááát. Hogy? Most egy M4 nózi van benne, mégis milyet rakjak bele? AK-t? (Olvastam, hogy egyes magpul kópia tárak csak azzal adagolnak) De ha hosszabb nózi is lenne benne, akkor nem lesz problémám a bb-k feladagolásával, nem akadnak el a nózi elejében?
-
szbalogh
addikt
Ha az akksit összefüggésbe hozod az fps-el akkor simán feltételezem, hogy valamit elnéztél és mégis szökik valahol a levegő.
Rendesen belelóg a nózi eleje a hopgumiba? Legalább ennyire kéne szétfeszítenie a gumi száját -
Thome
veterán
Kérdés. Hova megy el a levegő, a sok fps? M100-as erősségű M4-es fegyverről beszélünk.
Dugattyú+hengerfej+nózi tökéletesen tömít, ha befogom a nózit (!!) majd nyomom a dugattyút, alig bírom előrenyomni, ennyire tömít.A nózi is a csőbe (300mm) nyomja bele a levegőt, mert hozzáér a hopupgumi szájához is, hogy ne szökjön vissza a levegő. A hopupgumi is le van tömítve. (2részes hopup kamra).
Szóval, mégegyszer, a kérdés, hova a picsába tűnik az fps, hogy a kartondoboz egyik oldalát sem lövi át? (Jelzem, az előző, picsafüst rugóval volt hogy belement a dobozba, s a másik oldalába beleszorult)
Mit kellene leellenőriznem? Esetleg az akku is közrejátszhat? Jelenleg egy határ szarral egyenlő aksim van, de meghajtja még úgy-ahogy.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
SHS ?
-
LHunti
csendes tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Szerintem sokat számít a pontos motormagasság, mert én is épp ma raktam össze a gb-t és a motorbeállításnál azt tapasztaltam, hogy annyira állítottam be hogy éppen csak "kotyogott" (tehát ugye feszíti a rugó de attól még kicsit tudtam tolni a motort a bevel gear felé) és már nyöszörgős hangja volt, pedig nemvolt teljesen neki tolva, de miután még egy picit hajtottam ki a hernyócsavaron, máris sokkal szebb hangja lett és könnyebben "járt" az egész.
-
Hurkaleves
őstag
lehet olyan, hogy egy nagy nyomatékú motornak kevés a 25 amper?
mert sorozatba vereti neki a rof-ja már a speed-es motoréval vetekszik, de amint hátul marad a dugattyú már nem forgatja át. vissza tettem a gyári chaoli motort az meg átforgatta egyből...
mondjuk eddig a motormagasságon nem állítottam tehát a gyári motor beállításaival teszteltem csak már sötét volt kint és nem folytattam. lényeg, hogy a motormagasság bele szólhat ennyire a dolgokba? vagy mivan? thx. -
LHunti
csendes tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Értem

Nah megvolt a teszt, akku feltöltődött, rádugom, húzom a ravaszt, erre megint elakad, én meg
Nah mondom, vajon mi baja van még mindig és akkor jött az ötlet, hogy lehet karcsú neki a vezeték (mert már ráforrasztottam a vékony vezetékeket a "kapcsolóra", mert úgyis fetes lesz) úgyhogy gyorsan visszaforrasztottam a gyárit és láss csodát ment minden.
Rögtön megkönnyebbültem, hogy végre minden klappol és még a hangja is szebb lett, nem az az erőlködős mint volt. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét 
-
fasirTTT
őstag
megvan az 1. fegyóm

G36K, csak keresek bele 1 hicap tárat. nem tud valaki/nincs valakinek eladó ? eléggé sürgős lenne
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Igen, a legszebbek azok az esetek, amikor nincs látható jele a hibának: nincs hátul a dugattyú, nem kormos semmi, nincs, minden tengely a helyén van, mégse lő a fegyver, nem kap áramot a motor.
Csak szétszedem, összerakom, semmit se csinálok vele és jó. -
stefanitsr
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Bármilyen boxra jellemző lehet ez ha elég türelmetlen vagy miközben a box ciklusa relatív lassú (gyenge motor, gyenge akku pl).
A kulcsa a dolognak hogy sikerül-e egyesben úgy elengedned a billentyűt, hogy a szektor épp kiemelve tartsa meg a kapcsolókést, és a box ott meg is álljon (ha kellően gyors a ciklusa a boxnak akkor ez már eleve nem olyan egyszerű, meg ha sikerülne is, jó sansz van rá, hogy a lendület továbbviszi a fogaskerekeket és leteszi a kapcsolókést)
Ak-nál létezik egy speciális eset, egyes jg betáknál láttam rá példát, hogy a szelektor plate-nek akkora fel-le játéka volt (kb egy mm), hogy az billentyű elakadás anomáliát tudott előidézni. Már nem emléxem pontosan a jelenségre, de nála ez tűzmódtól függetlenül be tudott következni.
-
LHunti
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm a segítségeteket
Áttisztogattam az összes csapágyat, volt ahol kellett egy kicsit tágítani a lyukon, hogy szépen belemenjen és most már össze is raktam a GB-t, csak mivel az akku egy ideje már a szekrényben áll ezért fél lövésig jutottam csak el
úgyhogy gyorsan feldobtam töltőre az akkut és most várok. Jah igen akku.. Vélemények erről? -
BaKeSZ87
őstag
-
ClayMore
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
ez konkrétan g36 nál volt.
-
ClayMore
aktív tag
Hali mindenki!
Ma kaptam G&G BB-t. meglátjuk mit tud. annyira ajnározzák h nem tudtam ellenállni.

Kérdés: Igaz az hogy a V3-as GB full autuban hajlamos beakadni? a dugattyú hátul marad. Ekkor állítólag safety-re rakod. lősz (próbálsz) vele. majd visszarakod egyes lövésre és máris jó. ilyen van

-
Pety97
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jahogy nincs ára... bocsi

Szóval ára 14,15000 FT! -
sowi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
ez meg ingyen is sok
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LHunti
üzenetére
Új GB-ba rakva a csapágyakat jártam úgy, hogy ferdén ment bele, szorult. Tettem rá egy 8-as kroba-adaptert és kalapáccsal vertem a helyére.
Szerintem ragaszd be, ha kötött egy kicsit a ragasztó, akkor igazgasd meg, vagy fogaskerekekkel együtt rakd össze a GB-ot és így hagyd megkötni. -
szbalogh
addikt
válasz
LHunti
üzenetére
Ránézésre nem tűnik ferdének. Rakd össze hézagolók nélkül és nézd meg, hogy forog-e! Ha igen, akkor nem érdekes a csapágy ilyen kis mértékű ferdesége. Ha nem, akkor nézd meg, hogy nem került-e ragasztó a csapágy belsejébe! Ha tiszták a csapágyak és úgy sem forognak rendesen a kerekek akkor szedd ki és helyezd el őket rendesen úgy, hogy amikor ragasztod be őket akkor tedd be a kerekeket is és illeszd össze a gb-t. Akkor látni fogod melyik csapágy szorul/ferde.
-
LHunti
csendes tag
Sziasztok.
Még mindig a gearboxommal szívok, mert kevés idő jut rá mostanában ezért lassan haladok vele. Ugye az egész szétszedés azért kezdődött, mert vettem használtan egy AK 47 Bétát és az első játékon feltűnt, hogy mint ha kicsit nehezebben húzná fel a moci a rugót, gondoltam biztos az akkuja gáz már, de kiderült hogy nem, mert ugyan az az akku még vígan felhúzta haverom AK-ját, mikor az enyémnek már majd beszart. Tehát gondoltam valami szorul (rossz hézagolás, motormagasság, vagy akármi). Most ott tartok hogy minden darabokban új csapágyak a helyükön és itt a bibi, ahogy a helyükön vannak
Teljesen belenyomom őket a helyükre és látom, hogy az egyik kicsit erre, a másik kicsit arra ferde, tehát ebből mindenféleképpen csak baj lesz. De azért próba szerencse, szépen kihézagoltam összeraktam, de utána már elég nehézkesen akart forogni
Persze ez várható volt. Úgyhogy most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Már gondolkodtam azon is, hogy veszek egy gearboxot, csak abból is melyik gyártótól lenne érdemes szerintetek?
Egy kép a csapágyról, amin látszik hogy a baloldala kicsit lejjebb van a jobb oldalánál
A képen látszik a pillanatragasztó is, de azóta már kiszedtem a helyéről a csapágyat, mert van itthon valami spéci ragasztó oldóm és szépen feloldja a ragasztót egy kis áztatás után -
macilaci78
nagyúr
Lesz Szegeden eladó CA M14 DMR póttárakkal (mid cap), távcsővel, táskával, miegymással.
Részletekkel hamarosan szolgálok. -
ClayMore
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
csak ehhez az kell h tudjanak együtt dolgozni. épületen belül vagyunk ketten. kívülről épület sarkához ér egy db ellen. nem tudok kifordulni, mert akkor egyből lelő. ellenben azzal h ki-ki dugom az orrom ott tudom tartani.
mutogatom a másik srácnak, hogy én itt tartom a sarkon ő addig kihajolhatna az ablakon és seggen lőhetné a srácot, mert úgy is rám figyel. olyan activity-t lenyomtam neki és nem értette. pedig tudta, hogy ott van a sarkon vki.Ellenben van akikkel ugyan akkor gondolok ugyan arra. szinte mondani se kell olyankor h mit kell csinálni.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ó, véletlenül sem arról van szó, hogy egyedül teszed.
A két állóháborút vívó félből a saját csapatod ott levő tagjainak élére állsz és legjobb tudomásod szerint megmozdítod őket. Páratlan élmény. + ugye tökölön a beugróért szoktak osztogatni piro gránátokat is, nem is akárhogy színesítik ezek a kis vackok a játékélményt pláne állóháborús cqb során.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ez az, szólóban történő hentelés unalmas. Ez egy csapatjáték, ami nem abból áll, hogy én leszopatom az ellenfél csapatát.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az utolsó köröket úgy játszottuk, hogy egy nyugalmazott rendőr, egy kopasz kiskatona és jómagam a 10 fős ellennel szemben. Így voltak egyenlőek az erőviszonyok.
CQB: volt egy épület a pályán, alig vártam az épületharcot. A 3. körtől kezdve be se mentek az épületbe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Persze, a CQB fejezethez tartozó teljesítmény függő sorozat megkíván egy bizonyos fegyelmezettséget, higgadtságot és érettséget úgy a szervezőktől mint a játékosoktól, hasonlóan a shotgunos példához.
Érdemes egyébként némelyik nagyobb létszámú tököli játékra elnézni, egy jó rutinos játékos igen gyakran tud nagyon nagy meglepiket okozni a pl állóháború kirobbantására hajlamos gamerek között.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az egész a szabálytalankodók és a vélt sérelmeik miatt hőzöngők miatt van.
Mi próbálkoztunk olyannal is, hogy fegyvertalálat esetén csak a fegyver esik ki, másodlagos fegyverrel folytathatja a harcot, de ez sem vezetett sehova.
G18C-ből a GBB is faintos.
Amikor a földijeim már a játékban először meghallották a burst hangját... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jah, ez sajna így van pedig ugye van és volt is gyorsrugó cserés cuccom 330 fps körül. Meg pl a cyma glock18c sem rossz épületben nagy tárral, azt sem engedik sorozatot lőni...
-
szbalogh
addikt
De.
• Belterekre, rövid lőtávolságokra korlátozott játék: maximális torkolati energia 1.1 Joule (350 fps) és RÖVID sorozatlövés engedélyezett! Maximum feletti fegyverek TILTOTTAK!• Épületharcot mellékesen tartalmazó játék: beltérben és annak 10m sugarú körzetében maximum 1.5 Joule (400 fps) és KIZÁRÓLAG egyes lövés engedélyezett! Sorozatlövés csak a 10m zónán kívül, épületre- vagy abból kifelé tüzelve adható le.
-
Xaels
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
CQB-n a MASZ2010 szerint nem 350 a felső határ ha csak épületben van a játék?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Horgász topik
- Energiaital topic
- Hálózati / IP kamera
- Starlink
- További aktív témák...
- DJI Flip Fly More Combo (RC 2)
- DJI AVATA drón (3 akku, töltőhub, Motion Controller, táska)
- DJI Goggles N3 drónszemüveg és DJI Motion Controller 3 mozgásvezérlő
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- Panasonic Toughbook CF-XZ6-1,12",QHD,2 az 1-ben, i5-7300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- PC /i5-3470/8GB/
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

)

Kicsit furán nézett ki a sok takmellényes között... dehát mindenkinek szíve joga abban játszani, ami neki tetszik. 

Rögtön megkönnyebbültem, hogy végre minden klappol és még a hangja is szebb lett, nem az az erőlködős mint volt. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét

Persze ez várható volt. Úgyhogy most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Már gondolkodtam azon is, hogy veszek egy gearboxot, csak abból is melyik gyártótól lenne érdemes szerintetek?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)