Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefanitsr
senior tag
válasz
sptkyle
üzenetére
Így van.
Aki nem bírja a fájdalmat menjen sakkozni, horgászni, haverokkal sörözni. Aki cqb-zik vegyen arcvédőt, vagy teljes maszkot, vagy bírja fakírként a fájdalmat. Ismerek embert aki mindig, minden alkalommal arcvédőt vesz.
Aki meg hőbörög ilyenért ezek után aztán meg besértődik és elmegy, az csak szívességet tesz a játékos társainak és nem zavarja őket hangos és méltatlankodó magatartásával.
-
sptkyle
senior tag
Csak csatlakozni tudok a többiekhez. Nálunk se lő senki direkt fejre. Más kérdés, hogy ha csak az log ki, nincs másra lőni. Illetve előfordul , hogy nem szándékosan lő valaki fejre, mint ahogy írták is.
A másik dolog meg amit mindig mindenhol szem előtt kell tartani, hogy ha nem tetszik, hogy pofánlőnek, vegyél maszkot. Vagy ugyanez fordítva: Ha nem akarsz maszkot hordani, ne rinyálj.
Én pl nem akarok/nem tudok maszkot hordani, mert rettenetesen zavar. De cserébe mindig nagyon csendben vagyok amikor képen találnak. (sokszor előfordul
) -
-
macilaci78
nagyúr
Ahogy leírtad.
A BB röppályája nem egyenes, hullámhegyek, völgyek tarkítják az útját. Távolságfüggő, hogy a "célegyenes" felett, vagy alatt talál-e célba.
Gondolom, mivel az öregek CQB-n edződtek, lényegesen kisebb, kötöttebb távolságok voltak, amiken ezt nemigen tapasztalták.
Meg azért a kidugott fegyver mellé sokkal nehezebb fejre célozni, inkább kézfej, könyök.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sss
őstag
Hétvégén megint volt játék, mondjuk nem sok embert lőttem most sem, viszont volt egy érdekes szitu érdekelne róla a véleményetek.
Szokásos baráti játék, de most jött velünk egy másik társaság is (4 fő), tapasztalt játékosok, jópár éve játszanak már. Már a játék elején is panaszkodtak, h miért kell fejre lőni, bezzeg ők sosem lőnek fejre, meg hogy az eddigi játékok alatt összesen nem kaptak ennyi fejlövést mint most. (Ők jellemzően cqb-t tolnak, állítólag maszk nélkül, mert úgysem lőnek soha fejre.) Volt ebből némi sértődés (idő előtti hazamenés...) mert az egyik srác szerint mi szándékosan csak fejre lövünk, meg mi az már, hogy kétszer egymás után is fejbe sorozták.
Eddigi játékainkon sosem volt ebből gond, az volt az iratlan szabály, hogy ha lehet akkor nem lövünk fejre, nyilván nem az a cél hogy a másiknak fájjon, meg a mellkas pl. könnyebb célpont, viszont ha az embernek csak a feje látszott ki, akkor rálőttünk. Ha a fején/arcán találja el az embert a bb az kellemetlen, de hát ez is benne van a játékban. Viszont a pálya ahol játszottunk olyan, hogy jellemzőn kis dombok vannak, tehát vagy a fejét dugja ki az ember, ahol meg semmi fedezék nincs akkor meg behasal valahova, ezért gyakran előfordul, hogy csak a fej látszik ki. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nagyon messziről lőttük egymást, tehát a bb-k sem feltétlen pontosan oda mentek ahova szántuk őket. Mondjuk én el nem tudom képzelni, hogy bárki közülünk szándékosan lőtt volna fejre, főleg ha lett volna lehetősége máshova is lőni. -
stefanitsr
senior tag
válasz
feka007
üzenetére
A marui amúgy egy különleges eset. Az átlag embernek egy marui átlag modellt nem biztos hogy megéri megvásárolni a hétköznapokra.
Egy anyagilag jobban eleresztett egyén viszont találhat érdekességeket, pl a marui recoil shock M4-eseket és a scart, ak102-t, pl aminek a megoldásait nagyra lehet értékelni. A két elsőnél pl amellett hogy aeghez képest van visszarúgása (és nem csak blowback), a midcap tárak kifogyása esetén megáll a gearbox, és csak tárcsere, valamint a bolt catch működtetése után indul újra.
A recoil shock m4-esek esetében pedig végre száműzték a régi design 3 fogaskerekes m4 kamrát.
Europának alaphangon annyira nem valóak, mert általában 280-290 fps-el jönnek gyárilag, (bár, nekem sikerült nagyon jó találati aránnyal, .25-ös g&g bio-val meglőni 55 méteren az emberalakot 296 fps-es jg g36c-vel, szóval ez nem biztos hogy ténylegesen hátrány - adalékként hozzáteszem hogy .36-.40-esnél könnyebb bb-t 60 méter körül már javarészt mindegyik fegyverem összevissza csavarta - a távolságok lézer távmérővel voltak kimérve, nem saccoltam). A ~300 fps-t meg általában keveslik itthon.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
zalman90
üzenetére
Raktam össze 120-as rugóval golden eagle M4 s systemet, 430 fps simán lejött róla.
Más kérdés, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy milyen teljesítményű replikával lősz meg valakit közelről az nagyon tud fájni. Egy alkalommal pl nem voltam elég alapos a töltetlenség ellenőrzésénél, és tenyéren lőttem magam egy galaxy mp5k-val (~315 fps), illetve a cyma cm035 spiáter aksuval az elején combon lőttem magam, hogy érezzem mennyire is fáj ez. Természetesen mindegyik után mélyről jövő, őszinte és hangos volt az ihajcsuhaj.
-
feka007
veterán
válasz
zalman90
üzenetére
Persze, hogy jók. Anno volt egy ideig Marui G36C-m, az anyagán kívül sehol nem érződött, hogy ez egy húde mennyivel jobb fegyver lenne a kínainál. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy postán vettem és az előző tulaja elég igénytelen volt és belól szét volt gányolva, még a nagy előagyat is úgy ragasztotta meg, hogy a homokot nem volt képes letörölni és ott volt benne a ragasztóba.
Mondjuk ettől függetlenül elég szépet kerestem rajta utána. 
-
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
mindenkinek jg vagy valami hasonlo m4 vagy m16 volt , mondták jo meg minden de fém testes mégis csak jobb
de azok is teljesen korrektek , nem esik szét 1ik se
1ik srácnak jg S-system volt , az nagyon meg tetszett , fejbelőtt vele méterekről 1 csávót (nem direkt) akkora pupli lett neki a fején , az meg mondja : bocs , pedig csak 120 as rugó van benne

-
stefanitsr
senior tag
válasz
zalman90
üzenetére
Sokan pl a fém "test" tok miatt veszik pl a boyit a polimer tokos jg m4-hez képest. A jobb jg-k bele teljesen korrekt (pl golden eagle név alatt marketelt m4-eseké), míg a boyiké jellemzően időzített szétesőgép.
Ettől és fegyvertől függetlenül főleg a játékos stílusán múlik az eredményesség, nem a replikán. Persze ha az bekulál, akkor az alapvetően meghatároz sok mindent.

-
zalman90
őstag
nah , ma 1 igazán jó meccsen vettem részt

durva hogy mindenkinek a drága ca meg jg fegyvere állandoan megáll , a srác egy full műanyag m4 el lehozta a 3v1 et

-
zalman90
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
akor meccsre fel rakom rá a fém irányzékot
köszi a választ , probáltam elé rakni pet palackbol kivágott darabot tenni lencse védő gyanán de nem volt az igaziamugy a keret meg a test fémből van
-
zalman90
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
gyakorlatilag ilyen maga a red dot ,azt hogy ennek mi a neve nem tudom

-
macilaci78
nagyúr
válasz
zalman90
üzenetére
Hát, legalább 750fps-t lőjjön 1,43g tömegű lövedékkel. Akkor tuti sikerülni fog neki!
Csak a pontosság kedvéért milyen lencséről van szó?
És a tisztánlátás kedvéért: egy lencsénél sem mindegy, hogy milyen helyen találja el, milyen szögből, a BB anyaga, szilárdsága, stb is számít. Egy 280fps-es fegyverrel is lehet nagyobb pusztítás végezni 0,2g BB-vel, mint egy 550fps-essel 0.36g-ossal.
-
zalman90
őstag
mekkora fps , vagy energia kell egy fegyrnek . hogy be lője egy távcső vagy red-dot lencséjét ?
-
szbalogh
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát persze

És egyesben is csak 3x lehet lőni .... -
szbalogh
addikt
-
feka007
veterán
válasz
szbalogh
üzenetére
Az a poén, hogy van is automatikus átméretezés, de arra a pár kemény 2 mp-es képre azt mondják, hogy "belassítja az átméretező programjukat", meg "a lassú netesek nem tudják betölteni" lol, akkor minek raknak bele a noobok. Ide PH-ra magába a fórumra is feltölthetsz képeket, oda meg úgy kell belinkelni máshonnan, de még azt se engedik a szánalmak.. És akkor most ha fel akarsz rakni képeket, akkor külön kell csinálnod kisméretű képeket is a fórumhoz, aztán beillesztgetni, de ezt nem írják ki felülre, hanem jön a nyilván nehéz gyerekkorú Hitman, aki erre veri, hogy kitörölheti a munkádat meg warnolgat
-
feka007
veterán
válasz
Kornel213
üzenetére
De másik 150 hsz-es embernek meg csak az img-jét szedte ki, nekem meg kikapja az egész hirdetést, érted.
Az a vicc, hogy ez a gané oldal gyakorlatilag a legnagyobb AS site nálunk.. Na mind1, lassan úgyse jár már oda a kutya se, hazai airsoft is leáldozóban van ahogy észrevettem, csinálják csak.. A puruttyán értelmesebb moderátorok vannak az biztossptkyle: szerintem meg ne olvasd el máskor, ha nem tetszik..
Ott még nem volt kedvem beszólni, mert el akarom még adni ezt, ennyi meg belefér, legalább más is rájön, hogy "hát igen, nem csak szerintem szánalom az az oldal"macilaci78: hát ja, csak ugye legtöbb softos ott nézi a hirdetéseket, itt ph-n a fele nem találja meg szerintem
-
macilaci78
nagyúr
válasz
feka007
üzenetére
Szerinted ott miért nem szellőztettem meg a garázstakarítást?
Előbb lenne vevő, már ha méltóztatnának megjelentetni a hirdetést.
Hónapok óta nem léptem be oda. -
feka007
veterán
válasz
feka007
üzenetére
Hogy dögölne meg az a szemét gennyláda bunkó tahó Hitmang.ci, hogy szelné ketté a szobi zónázó az anyjával együtt...
Szó nélkül kitörli az a román senkiházi az egész hirdetésemet amivel 1 órát szenvedtem, mert szerinte nem jó a képbeillesztés, állítom ezen élvezkedik a szarléetű senkiházi és még visszaküldeni se képes 
Na jólvan, eladom a cuccaimat és úgy tele flame-elem ezt a nyomorult oldalt, hogy egyszerűbb lesz neki letörölnie az egészet

Hű adott egy warnt, azta, mostmár fog tudni aludni.
Úgyis csak eladni járok arra a szánalomoldalra, a törzsfórumozóktól kezdve a moderátorokig mindenki egy hikomat pszichiátriai eset 
-
Kornel213
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
ja akkor bocsi

-
stefanitsr
senior tag
-
Kornel213
tag
válasz
Sefter
üzenetére
Nekem a pesti airsoftdepoval van pozitív tapasztalatom, nemrég oda vittem szervizbe a fegyvert teljesen korrektek voltak. (az aksimon a csatlakozót is megcsinálták, nem is kértem meg el is felejtettem mondani, igaz hogy apróság de akkor is)
Braun volt bent amikor voltam, jól elbeszélgettünk! Áraikban is egyáltalán nem drágák szerintem.
Stefanitsr pedig a győri airsoftdepoban dolgozik ha jól tudom
-
Sefter
veterán
van valakinek tapasztalata az alábbi boltokkal

- 44-es bázis
- Airsoftdepo
eladók hozzá értése, garancia ügyintézés..amit néztem, hogy az első pár cuccnál sokkal olcsóbb -
sptkyle
senior tag
Skacok, gyors kérdésem lenne. Innen szeretnék egy lámpát rendelni a fegyveremre (lámpát+hozzá való szalagkapcsolót+esetleg akksit+töltőt) , de annyi féle van, hogy bele fúlok. A másik meg, hogy rá kellene jönni, hogy az árusított kapcsolóikkal ugyan melyik lámpa compatible.
Nem nézelődött errefelé esetleg valaki? Netán ki is nézett már valami jo ár/értékű darabot? -
dFactor
tag
Üdv! Barátom vadiúj DBOYS M4 Systemet vett (tudom, sikeres ember már nem lehet). Az van vele, hogy a hop-up kamra etetőcsőre túlságosan hátul van és a tárat nem lehet betenni rendesen a fegyverbe. Ha kicsit előrenyomjuk a kamrát, akkor bemegy és adagol is rendesen.
Van valami általánosan elfogadott megoldás erre a problémára?
Eddig csak egy féle tárral próbáltuk, ma estére szerzünk még párat. Lehet ez orvosolni fogja a problémát? -
torque12
csendes tag
Sziasztok.
Megint kérdeznék. Milyen motort ajánlotok M120-as rugó mellé? 2 motor van amit néztem, az a guarder high speed és a G@P high speed-et ajánlották. A kettő közül melyik jobb, és mostanában mi a favorit motor?
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Igazából minden ilyen öntött fém törékeny. Edzett acél boxot meg elég nehéz csinálni

-
Lacuss20
senior tag
Akkor ti játszatok v2 én meg v3 ennyi
aki vesz az meg dönt,ahogy akar,de az tény,hogy gyengébb az orr része kevésbé jól bírja a terhelést mint a 3. -
stefanitsr
senior tag
válasz
Lacuss20
üzenetére
5 aegem van, 3 v2, 20+ aegem volt, 200+ felett szervizeltem. (Listát lásd lent)
A v2-k java része erős tuning mellett, átgondolatlan alkatrész-beépítések következtében szokott törni. Alapszabályok hogy nem rakunk bele 110-esnél nagyobb rugót (masz miatt felesleges is), nem használunk előfeszkó tömbös dugattyúfejet, és nem párosítjuk a fém hengerfejet fém dugattyúfejjel.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Lacuss20
üzenetére
Persze... ha valaki képes 120-as,meg 130-as rugókkal hajtani nem erősített ver2-es boxot, ahhoz no comment.

Akkor nálunk meg a csapatban a fegyverek 100% -a ver2-es... nem , nem volt még box törés. De még repedés sem. És nem első fegyver egyik sem.
(nekem konkrétan 5. , az első 3 ver3-as volt... mégsem vonnék párhuzamot) -
Lacuss20
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Jó akkor mindenki ver 2 est vegyen
aminek letörik az orra meg elreped stb....tévhit...nem vagyok szerelő,de a csapat szerelőjénél láttam 4-5db v2 est orrtöréssel,meg repdéssel V3 -mast meg egyet se.Érdekes,hogy a csapatban a fegyverek 90% V3 mas aki már másodjára vett fegyvert ilyet vett.... -
LHunti
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy az AK Betamba szeretnék venni egy értelmes hop-up kamrát. Ti milyet ajánlanátok bele ami jól is tömít? Illetve milyen nozzle-t kéne néznem hozzá, mert van nekem itthon egy CA AK Long verzióm, de sajnos nem elég hosszú, mert egy kicsivel rövidebb mint a gyári
Ráadásul a tappet plate sem jó hozzá
Szóval van egy eladó új CA AK Long nozzle-m ha valakit érdekel. -
Lacuss20
senior tag
Csak annyi,hogy ha ver2 van benne az használtan fene tudja,hol jár élet tartamban... ennyi a ver2 az úgyis kuka sokkal rövidebb úton mint a ver3....
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Sefter
üzenetére
Alapvetően pontos és maga a box egy jó konstrukció. A körítéssel nem vagyok személy szerint megbékélve, de ha óvod és vigyázol rá sokáig tartós konstrukció lehet.
Alapvetően azt szoktam mondani, hogy vegyetek újat az adott puskákból, ez a g36-okra fokozottan igaz, ha pár dolgot cserélni kell benne (tűzváltó szerkezet, motortartó bak, stb) az zsebbenyúlós manőver lehet.
-
Sefter
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
köszi.
kintre egy JG G36 C/S jó választás (kezdő vagyok..)? -
Sefter
veterán
sziasztok!
airsoftdepo-val milyen tapasztalatok vannak?
gondolkozom, hogy ott vásárolnék...
épületharcra melyik használhatóbb shotgun vagy pisztoly? -
macilaci78
nagyúr
Teljes fogazású dugattyút és rá való dugattyúfejet keresek!
Ver2-be tűzkapcsolót, de legalább kapcsolókést!
Kapcsolókésból valami ügyes CNC-s gyerek nem tudna csinálni egy fél marékkal valami vezető acélból? -
macilaci78
nagyúr
Az igazat megvallva 20k-ba beleférhet egy AK 1db hicap tárral és pár midcappel is. Nem riogatnak a Ver2 GB-szal, hiszen ebben ver3 van. A továbbiakra ott a pü!
Mp5-nél ha már veszel, igyekezz fém testest venni, a műanyag könnyebben törik És 2 részes testtel rendelkezőt. Szerelni is könnyebb, és törni se szokott.
Ver2 GB-ot szidhatják, mint a bokrot, egy megerősített GB 400fps alatt téli zimankós játékon sem törik el.A fix tusba fér nagyobb méretű és kapacitású akku, a betolható válltámaszosba csak az előagyba fér, oda már mindenképp lipoban érdemes gondolkodni.
A listából az mp5PDW Ver3 GB-os, rúd akku megy a GB fölé. Ez a fegyver amúgy kellemes kis jószág, de Mp5 szériából még csak a 40 centis hangtompítóval díszített változatot éreztem nagynak.
Az airsoftban a hangtompi csak optikai tuning, hangtompítás szempontjából ingább parasztvakítás.
Ha a forma ennyire mindegy, akkor olyat válassz, ami használhatóság (minőség, anyaghasználat, hozzá adott cuccok) szempontjából a legtöbbet tudj!
-
sptkyle
senior tag
válasz
Lacuss20
üzenetére
És akkor mi van, ha ver2-es gb? Mi a problémád vele?
@ÁDI: A felsorolt MP5-ök (maguk a jelölések) a fegyver altipusára vonatkoznak. Értsd: másképp néz ki rajta az előagy, más a válltámasz, esetleg egyáltalán nincs...(illetve adódik abbol is plusz jelölés, hogy az adott kinézetű MP5-öt nem minden gyártó jelöli ugyanugy.) Ha külön külön rákeresel a felsoroltakra (pl képeket), akkor láthatod, hogy mik a fő különbségek.
Valamint a torque12 által linkelt oldal is jo. Itt , meg itt is van pl pár verzió egymás alatt. Itt is fel vannak sorolva, olvasgathatsz.
( De a legtöbb AS replikáról (típusról és gyártóról) is kereshető külön-külön fegyverteszt , mert készült millio és egy) -
ÁDI
aktív tag
Üdv!
Első fegyver vásárlása előtt állok, korlátozott anyagiakkal, így használt MP5-öket nézegetek. Tehát kb. 20 eFt-om lenne a fegyverre.
Nem tudom mit jelentenek a különféle típusjelzések. Valaki tudna segíteni?MP5A4
MP5 PDW
JG MP5 SD
MP-5 SD6
MP-5 A5 SD
MP5 A4Mire figyeljek vásárláskor? Minden észrevétel, tanács jól jönne…
Előre is köszönöm! -
torque12
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Lőtávon nem nagyon. Tudtam, hogy többet kéne hoznia, ezért terveztem már egy új gumit.
szbalogh : Nem lőttem rendelenesen
És az adagolással sem volt bajom. -
macilaci78
nagyúr
válasz
torque12
üzenetére
Hát ezt szépen ledarálta.

Lőtávon nem vettél észre semmit? Csak a kilépőfog a fém, az kapja a legnagyobb terhelést, mire odaér a fogaskerék, teljesen össze van nyomva a rugó.
Azt írod, elöl-hátul csapágyas. A rugóút teljes hossza adott a GB-ban, ebből elöl és hátul is leveszel a két csapággyal kb egy centit. Az összepréselt rugó helyéből is. Lehet, ezt sínlette meg a rugóvezető is.
Lehetne még agyalni rossz hézagoláson is, de szemlátomást szép, egyenes vonalban kopottak a fogak,stb. Nem itt lesz a gond.
Nem is a nagy fordulat miatt, akkor ki is hagyna. -
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Tegyél egy jó nagy kondit az akksira és nem fog becsipogni

-
rainmen
aktív tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Hát én monostabilt raknék be. Fel lehetne használni hozzá a tárnál lévő kapcsolót megszakításra, vagy azzal az áramkörrel lehetne sorba kötni. Bistabilnak az oldásához is kell áramforrás, monostabilnál meg elég megszakítani az önzáró áramkört.
Annyi a hátránya a monostabilnak, hogy öntartáshoz is használ áramot. -
Lacuss20
senior tag
Heló nekem 74SU-ba rövidebb nózi van fém lila színű vagy ilyen rózsaszínes ó gyűrűs ezzel lő jól.Feles hengerrel.
A dugattyúhoz sajnos érdemi hozzászólást nem tudok,lehet egyszerűen anyaghibást fogtál ki,én teli fémfogast használok. -
torque12
csendes tag
Sziasztok!
A mai játék során a fegyverem fura hangot adott ki, majd amikor hazajöttem szétszedtem. Érdekes volt, mert a csapágyas rugóvezető jött szét, szerencsére még javítható volt. (Element V3)
A probléma ezzel megoldva de átnéztem a többi alkatrész kopását is. Amikor a hengerből kihúztam a dugattyút, bizony nagy szemekkel néztem, hogy mi történt ott. A fogak nagy része ledarálva, de még gond nélkül vitte egyébként.
Nem is lennék ezen kiakadva ha tudnám, hogy a dugattyúban nincs 2000 lövés sem és ez egy Guarder polikarbonát. A fegyvert LIPO hajtja, de csak 12C-vel bír az akkumulátor.1, A kérdésem az volna, hogy mitől lehetett ez a gyors kopás?
http://kephost.hu/share-B067_4E91CC38.html
2, Valamint az, hogy készülök venni egy másik motort. 120-as rugóhoz kéne, valamint elől hátul csapágyas a gearbox. A lényeg, hogy olcsón megbízhatót. Tud valaki valami ilyet mondani?
3, Az ASG hop up gumikról hallottam jókat. Ti már használtatok ilyet? Melyik fajta jött be jobban?
4, AK-nál melyik kamrához melyik nózi tömít a legjobban?
Köszönöm, hogy elolvastad és annak is köszi aki válaszol!

-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Firefox 7,4v 1600 mAh 20c asszem a max amit eddig láttam lipóból tokfedél alá.
A lipó őr meg becsipog billentyűhúzásra. Nincs jelentősége.
Az a megoldás, hogy ki kell dobni az őrt... -
sptkyle
senior tag
Köszi mindenkinek. Bebizonyosodott, hogy a hely szűke miatt tökéletes megoldás nem lesz. Marad a 2 db kisebb akku, amit majd cserélgetek. Köszi.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
sptkyle
üzenetére
AZ Beta-ba építettem akkut még a hőskorban. 14cella, 8,4V NiMh
Gyakorlatilag a tokfedél alatt egy 7 cellás rúdakku, egy másik 7 cellás mini type akku párhuzamosra kötve azonos cellákkal. Természetesen akkut kivenni és úgy tölteni macerás lett volna, így a töltőcsatlakozót is a tokfedél alá kellett fixre rögzítsem. Így kevesebb volt a macera és a vezetékek is így fértek el.Szóval meg lehet oldani a vezetékeket.

miért nem veszel két kisebb teljesítményű akkut, a legnagyobbat, ami a fizikai helyre belefér? Semeddig nem tart cserélni. -
sptkyle
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
8mili az a kicsi, ami miatt nem férnek bele a peq-ba a linkelt akkuk (vagyis a legkisebb) Plusz ugye a kábelnek is kényelmesen el kellene férnie.
-
sptkyle
senior tag
(lejárt a szerk. idő)
Ugy állok, hogy egyelőre ő a befutó... Bár még fintorgok rá egy kicsit. -
sptkyle
senior tag
válasz
Badsheep
üzenetére
Köszi szépen. Ismerem a helyet, csak sajna ezek a LiPo-k PEQ-ba nagyok. (bár éppenhogy)
Gondolkozom még a megoldáson.Bakesz: 7.4-es 15C-s 3000mAh -ás hajtja most a vasamat. 2 nap alatt nem tudom lemeríteni teljesen. Nem is az a bajom vele, hanem a 15C miatt 1-es lövéseknél (amit az esetek 80%-ánál használok) szereti bepittyegtetni az őrt. Ideiglenesen az őr jelzőszintje alá esik az akku, ami azért nem tul jo, meg legfőképpen idegesítő. (tudom: ne használjak őrt
)
Meg a másik, hogy pár héten belül szeretném lecserélni a crane stockot másra, és abban már nem fér el a crane akku.
-
sptkyle
senior tag
Olcsó LiPo-t (7.4V, min.20C, 1600mAh+ , tube-ba rosszabb esetben cranestockba, vagy peq-15-be való) látott e valaki valahol?
Amit eddig találtam, az vagy 15C-s (vagy kevesebb) , vagy 1200mAh környéki, vagy nagy a peq-ba, vagy szimplán horror áron van. -
szbalogh
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Jó lesz az a gb tetejére és a tárfogó pöcök házába ahogy Te és rainmen is írtátok. SImán elfér, nem a kapcsoló felfogatás a probléma.
Valami logikai áramkör kéne bele 2db érintőkapcsolóval. A tárfogó pecek tár kivételkor és berakáskor is kapcsol azaz ugyan abba az állásba kerülne egy mechanikai kapcsoló tárcsere után mint előtte. Olyan ic kéne amin legalább 2 bemenet van a két kapcsolóhoz. A tárnál lévő ha érintkezik akkor lekapcsolja a kimenetet. Ha többször kapcsol a tárnál levő (tárigazítás vagy több tár ki-behelyezés esetén pl.) akkor is maradjon lekapcsolva a kimenet. Majd a felhúzókarnál lévőtől érkező jelre kapcsolja vissza a kimenetet.
Mi ennek az ic-nek a kódja?
Asse tudom hogy keressek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- DJI Mini 3 pro Fly more Combo
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

A BB röppályája nem egyenes, hullámhegyek, völgyek tarkítják az útját. Távolságfüggő, hogy a "célegyenes" felett, vagy alatt talál-e célba.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az a vicc, hogy ez a gané oldal gyakorlatilag a legnagyobb AS site nálunk.. Na mind1, lassan úgyse jár már oda a kutya se, hazai airsoft is leáldozóban van ahogy észrevettem, csinálják csak.. A puruttyán értelmesebb moderátorok vannak az biztos
szánalom.