- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagy próbáld meg Vaterán a TWA meg Nexus helyett. Ott jellemzően többért elmennek a dolgok, mert szerintem több olyan vásárló jár arra, aki kevésbé ismeri a külföldi árakat és/vagy nem vásárolna külföldről, így eleve a magyar boltokhoz hasonlít. Utóbbiak közül amúgy is sok hirdet V-n, így hozzájuk képest könnyű jó árat kiírni. TWA/Nexus kombón örülhetsz ha az említett 60%-os (külföldihez képest) áron elmegy valami és itt még csak fegyverről beszélek. Akku, bb, gáz, egyéb szir-szarok a szállítás miatt magában szimplán nem érik meg a hirdetést, hacsak pl. nem kell valakinek mind a 16 ezer .25-ös bb egyszerre.
-
macilaci78
nagyúr
A BB made by BLS, az vehető, de én ma már csak bio BB-t vennék. Ha maga a játékterület, vagy a játékszervező nem is követeli meg, sokkal kevésbé környezetterhelő, mint a sima műanyag és ma már vannak jó minőségű precíziós lövedékek is bio kivitelben elérhető áron.
A lipo akkut sem a Specna Arms gyártja, még a rajta lévő matricát sem, de jóféle.
-
macilaci78
nagyúr
Hogyhogy beleragad?

Elvileg a BB felmegy a hop up kamrába, a nózi a BB előre tolja a csőbe, ahol a gumi pereme letömíti a nózi felőli oldalt, jön a levegő, BB pedig távozik, nózi hátrahúzódik és kezdődik elölről.Ha beleragad, akkor a nózi ugyanazt az egy BB-t rángatja előre-hátra, amit nemigen tudok elképzelni.
Ha nem jár a nózi, akkor ugyanúgy nem lő a fegyver. Nézz bele a tárajaknál a fegyverbe: mozog a nózi?Milyen fegyver, milyen BB? Ha régi BIO-BB, akkor elképzelhető, hogy taknyosodott, de ezt gondolom, tárazásánál észre vetted volna.
-
macilaci78
nagyúr
Taiwangun EU-n belül van, így nincs se vám, sem ÁFA.
Én külföldről paypal-lal vásárolok, hiába drágább pár százalékkal, a buyer's protection megéri. Taiwangun-on van lehetőség amúgy bankkártyás fizetésre is, illetve zlotyi, dollár, euró pénznem kiválasztására is.Lehetőség van arra is, hogy pl saját accountommal megrendelem a Te címedre...
-
BaKeSZ87
őstag
Én a helyedben újat vennék, és maradnék a CYMA-nál. Taiwangunon van, kicsivel 200 euro felett + futár.
-
Zotya984
senior tag
Én használom. Eddig akiknek adtam belőle próba képen annak mindnek bevált. A&K SVD Spring volt az egyetlen ami ismeretlen gyártójú Hi-Cap tárból adagolási gondok voltak. (nem lő vagy 2-őt lő)
01-es PDI csőből is irdatlan pontosan lőtt vele a srác.
G&G-t nem használtam tartósan viszont a 0.25 az nagyon jó volt. (2000 darabot lőttem el) -
stefanitsr
senior tag
Én szerettem a guardereket.
A különféle gyártóktól származó, különféle bb-k között sok különbség lehet, átlag súly eltéréstől, súly szórástól elkezdve, a felületi érdesség (polír minősége, ezzel együtt tapadás a hopup gumin), felületi szilikon olaj tartalmon át a benne levő bubi méret és elhelyezkedés szórásáig bármi.
Még azonos gyártó azonos súlyú azonos terméke is lehet eltérő viselkedésű, ha mondjuk fél évvel későbbi gyártás (másik termelésből származik).
A Bio és a nem bio közötti különbség az igazán pofonszerű, mert a bio-ban általában nincs bubi, és a felülete is kevésbé políros és jobban tapad.
Állítgasd hozzá a hopupot.
Egyébként guarderből volt egy sorozat amit sokan anyáztak, nekem személy szerint nem volt vele gondom igaz én jellemzően a .28-ast vettem belőle, míg asszem az anyázás a .25-öst érintette.
-
HK-ról rendeltem akksit ha jól emlékszem 7 munkanap alatt jött meg (holland lerakat) és 10 dodó volt a fuvar. Ha többen rendeltek akkor igen csak megéri (persze ha van eu-n belül raktáron). Magammal együttvéve 5 embernek rendeltem és az 1800mAh-s akksim úgy volt 2400 HUF szállítással együtt.
-
-
stefanitsr
senior tag
Igen, ahogy az előttem szólók is mondták, H lenyomóval egyszerűbb úgy ráhúzni a hopupot, hogy megszoruljon benne a BB. Igazán látványos különbséget pontosságban nem tud hozni, ellenben a megszorulós jelensége (ami általában az anyaga és tömörsége miatti összenyomhatatlanságával függ össze) miatt mostanában már nem szívesen szerelem be.
-
macilaci78
nagyúr
A csapágy külön kis gyorszáras tasakban szokott lenni, biztos nincs benne? Kitapogatva, vagy esetleg a csomagolásban lévő papírlapba belehajtogatva?
Ha nincs és sérülésmentes a csomag, küldik az újat, a futár visszaviszi a Nálad lévő terméket és majd megszakértik. Előtte jól fotózd körbe! A tasak élzáró forrasztásait ellenőrizd, nem-e szakadt...
-
macilaci78
nagyúr
Vagy átkúrtak, vagy szerelésből visszamaradt motyót kaptál véletlenül.
Írj a boltnak, hogy kaka van a palacsintába, mert a az Intrudershopon (Guarder saját boltja) is a szett részét képezi. Ellenőrizheted a termékkód alapján. Csomagolás egy tapadós önzáró nejlontasak, benne egy papír, rajta a termékkóddal. Ha ezen is a GE-04-01 szerepel, akkor nem azt kaptad a bolt szerint sem, amiért fizettél. Nyugodtan lehet emelkedettebb ejnye-bejnye hangvételű levelet is írni.
-
BaKeSZ87
őstag
Az nem pite rugó. Én a nimh akkut hanyagolnám, hacsak nem B6-tal, vagy valami B6 klónnal töltöd, hogy megfelelően legyen kezelve, és tudd milyen állapotban van. Azt a rugót a szürke CYMA motor csak jobb minőségű akkuval viszi szerintem. Vagy 11.1V-os, vagy valami nagyobb C-s ill. mAh-s 7.4V-os LiPo-t ajánlanék hozzá.
-
BaKeSZ87
őstag
Lehet, hogy kevés az áramerősség amit lead az akku.
Vagy: Kábelezés, polaritás, hézagolás, túl erős rugó, elégett tűzkapcsoló, dugattyú rászorul a rugóvezetőre, dugattyú oldalról szorul a gearboxban, stb. Hallottam olyat, hogy Kalash AK gearboxát többször szétszedték, elakadás miatt, és nem sikerült megtalálni a hiba okát. CYMA 4 EVER! -
macilaci78
nagyúr
Teljesen össze van rakva a GB? Kézzel hajtod a fogaskereket és megfeszíted a rugót?

Polaritást nem cserélted fel?
Rugó, rugóveteő nélkül állítsd össze a fél GB-an a dugattyút, hengert, fogaskerekeket és hajtsd kézzel Elindítja a tugattyút? Milyen felhúzó fogaskereket használsz milyen dugattyúval? A teljes fogazású dugattyút a fél fogazásút igénylú kerék nem mozdítja meg...
Ha a dugattyú kajlán áll (hossztengelye körül el van fordulva), akkor sem tud belekapaszkodni a fogaskerék.
Ha a motort a bakkal együtt lehúzod a GB-ról, de az elektronikán rajta hagyod, forgatja az elsütőszerkezeten keresztül az akku?
-
szbalogh
addikt
Lámpaakksit 0,9V-ról élesztettem fel, no para. Ha gondolod és félsz tőle 300Ft postáért elküldhetnéd nekem.

sowi: a csöve olyan recés esztergált, mint a 040-esemé, illetve az első szíjakasztó mintha öntött lenne. Asszem az S-en ezek is mágnesezhetőek. De ki tudja milyen képeket tettek oda fel.
-
zalman90
őstag
bazki...........

mielött lithium akksit vettem ezeket 8x átolvastam:
ajánlom neked is az átolvasásukat
lithiumos akksik elég veszélyesek tudnak lenni , és könnyen ki lehet őket nyírni.. ezt te is meg tapasztaltad most.. utána olvasás elött nem szabaddott volna venni
-
Mcray
senior tag
Nekem is van Cyma (de bármilyen fém ugyanilyen) fém kamrám. Kicsit pipa vagyok rá, mert annyira át tud hűlni, hogy megfagy benne a hop gumi 0 fok alatt és a hatásfoka onnantól zéró. 15 fok felett viszont már nagyon jó cucc.
Ha van külön télre és nyárra egy cső + hop kampra összeállitás akkor jó, de csak a fémet mindenesnek nem ajánlom.
Jelenleg a fekete Systema gumi és Cyma, CA, Marui féle fekete műanyag kamrákra esküszöm ha mindenest akarsz. Nagy lőtáv, alacsony röppálya, jól állitható.
JG fehér kamra nem a legjobb, ha lehet ne olyat vegyél.
-
stefanitsr
senior tag
Azt bőven orvosolhatja az, ha veszel a bb helyett mondjuk .25 g&g bio bb-t (a jó bb mindig a pontosság alapja, aztán jön a jó hopup gumi, aztán jöhetnek a placebók pl. hosszú cső, 10k-s prec cső és a többi.)
Silent dugattyúfejet felejtsd el, szétesik, ezenfelül hozzá illő hengerfej is kell hozzá. Depóban van alu element dugfej, vagy a gunneren alu supershooter, inkább vedd azt. Gyári hengerfejet hagyd meg, teljesen megfelel arra a célra, és még csillapít is.
Element nózi nem méret pontos, javasolt a gunnerse.hu-ról helyette az AK long.Element kamra jó. Ellenben WD-nek van Cyma fém kamrája 1500 + postáért, ami ragyogó vétel lehet pláne hogy jár hozzá egy jóféle hopup gumi is. Fostéren megtalálod a hirdetését.
-
sptkyle
senior tag
Azért óvatosan.

Elég komoly meglepetéseket okozhat egy zárlatos FET.
Nekem a legutóbbi 2 fegyveremben, illetve a mostaniban is AB FET teszi a dolgát (eddig hálisten mindig hibátlanul) , de mindet szerelő készítette, és tette bele. Én nem állnék neki ezzel szórakozni. (bár elvileg nem egy atom bonyolult szerkezet...csakhát)
Én elsősorban azért tetetem bele ezt a plusz elektronikát, mert szinte csak egyeslövéssel játszom, és igen áldásos hatása van magára a munkafolyamatra, meg hogy mennyi idő alatt hajlandó a fegyver az elsütő meghuzására reagálni. Érzésre sokkal kellemesebb az egész.
Hozzáteszem , van aki ellene van, mert plusz 1 dolog a fegyverben , ami elromolhat. (és ami elromolhat, el is romlik)
Nekem bevált. -
Dr.Én
veterán
Most hívtak fel a boltból, azt mondják annak alá kell menni-e, hát próbálkozok....
de inkább majd holnap
Ha valaki ilyen lipo akkut használ AK 74 tok fedél alatt az legyen szíves egy képpel mutassa meg legjobb elhelyezést
előre is köszönöm -
sowi
őstag
ez nem full steel, latszik a fan is tobbek kozott, amugy mindkettot kell javitgatni, a belseje a cymanak ertelemszeruen jobb, de ha rendberakod nincs kulonbseg a ketto kozott, illetve a kalash kulseje sokkal-sokkal szebb, az esetleges tobbletmunka ellenere nem vennek cymat egyik fullsteel kalashom helyett sem
-
stefanitsr
senior tag
Van egy RK06S itthon is.
http://www.softair.hu/viewtopic.php?p=428318#p428318
A kalashok nem rossz puskák.
-
mykos
aktív tag
Rugó lehet, de nézd meg mert az esetek nagyrészében szerelhetőek a tárak.
Ha rugóerő van és nem adagol akkor próbáld meg beavatni: Marék BB bele, ráfúj egy adag szilikont, hogy egyenletesen nedves legyen, majd összerázod, feltekered és egy szuszra kilövöd. Majd fegyvertisztítás(cső-hopup). Adagolási probléma adódhat még a hopupkamra elhelyezkedési-összerakási hibáiból és a nóziból is.
-
gabe_
őstag
Fém perselyeket (csapágyakat) mondjuk pont tud csinálni egy esztergályos pl. bronzból. Amit én vennék bele, az egy csapágyas rugóvezető, az nem egy nagy összeg, és ezek tartósság szempontjából sokat dobnak a gearboxon. (Persze a hézagolás és megfelelő kenés mellett).
Akksit pedig ha jót akarsz és viszonylag olcsón, akkor ajánlom ezeket:
Conrad 2400 mAh (nagy tamiya csatlakozós)
Conrad 3300 mAh (nagy tamiya)
LRP 4000 mAh (ez is nagy tamiya)
Én ezeket használtam/használom és NAGYON meg vagyok velük elégedve.
(Arra figyelj, hogy valószínűleg kis tamiya csatlakozós a fegyvered és szükséged lehet egy átalakítóra is, ami szintén nem nagy összeg, csak kellemetlen, ha még külön el kell menni venni. (Nowar, Keleti, 44-es)) -
BaKeSZ87
őstag
Máshol nincsenek perselyek, csak a fogaskerekek tengelyein. Az az átlátszó műanyagos rugóvezető nem egy életbiztosítás, én azt biztos cserélném, meg a perselyeket fémre. De kizárólag csak ha az én fegyveremről lenne szó. Nem feltétlenül szükséges de én cserélném.
A maradék pénzből pedig vegyél egy jó akksit, és ahhoz egy jó töltőt.
Nagyon sokmindent nem lehet ebbe esztergálni, elég spéci dolgok valók bele. Esetleg a rugóvezetőt meg tudja oldani a műanyag mintájára -
BaKeSZ87
őstag
Helo!
Szerintem felesleges mindent kicserélni. Elég lesz majd akkor ha valami gond lesz vele.
Ami alap:
- Hézagolás
- Tömítések
- Hopup gumi
(- Rugóvezető, ha az a fos átlátszó, buborékos műanyag fajta van benne)
Esetleg még:
- Fém csapágy /persely/
A többit szerintem nem érdemes addig cserélni amíg nincs vele gond. -
Mcray
senior tag
Na néhány tapasztalat a JG AUG műtétéből. Nem én csináltam, mert az még új, csak aszisztáltam.
-GB jól össze van rakva de szelel a dugasz-tömítés teflonszallaggal és voila
-Hézagolás nem az igazi, mindenképp átnézést igényel
-A henger vagy mi a neve, sajnos koptatja a fogait, ezért hamarosan elforog a motor-Fémre lesz cserélva.
-A műanyag hopup háznak a nozival találkozó részéből letörtem egy darabot, de ennek nincs érezhető negatív hatása...szóval komoly gond nincs vele, de mégis csalódtam a kínaiakban.
A belső cső "nem kicsit-NAGYON" jobbra és lefelé ferde...Még a végén kiderül, hogy miért nem bírtam soha senkit eltalálni 25 méteren túl...
Ennek ellenére a Guarder 50-es gumival és red dot célkereszt-utánállítással, most 30 méteren egy sörösdobozt eltalálok lazán. Jó kis fegyver ez az Aug, ha van egy szaki aki ért hozzá és megcsinálja. Gyári alap állapotban ki kell fogni egy jót, és nekem ez nem jött össze...
Mindenkinek sok szerencsét, aki most vesz kínait!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - új állapot, garancia
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest