Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz
NEMO1968 #31876 üzenetére
Köszi a választ! Kaptam pár képet tőle. Azt írta, hogy ilyen a kijelző bekapcsolástól kezdve
és a képernyő mozgatásnál sem változik semmi sem 😞
És a képeken látszódik hogy ilyen szellemképes
Néha van mikor jól működik
Ami feketének kellene lennie az piros szinűSzóval akkor próbálta mozgatgatni de nem történt semmi. Akkor ezek szerint nem szalagkábelhiba. Képek megnézése után is ugyanazt mondod amit eddig?
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
NEMO1968 #31777 üzenetére
Értelek, ez esetben hasonló gépeket nézzél i5-8250 és i7-8550 (4 mag, 8 szál) mint person fórumtárs.
Két hete láttam ezeket először a 250k ft körül webshopokban, aztán el is tűntek. 300 felett még találni belőlük.Ha most elpasszolod az ASUS-t jó áron, akkor egy ilyen új verdával elégedett leszel. Ez a meggyőződésem. A megtakarított zsetont pedig másba invesztálod.
Az UHD 620 / 630-as IGP is bőven kiszolgál alap játékoknál. MX150 pedig komolyabb játékokra is elég FullHD felbontásnál.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
NEMO1968 #31769 üzenetére
Szia Nemo! A helyedben még várnék egy kicsit az új, 8. generációs mobil CPU-kra. Az első gépek már érkeznek az i5-8250U és i7-8550U alacsony fogyasztású procikkal. 220-250ezer körül árulják a legolcsóbbakat. Szintén 4 mag, 8 szál mint a 7700HQ típus. Kisebb hőtermelés, kedvezőbb fogyasztás. Szerintem 300-350 körül már komolyabb VGA-t is raknak bele. Akkor is spórolsz valamennyit. Akár az ACER Predator új kiadását is megvárhatod ha nem sürgős. A Vivobookhoz képest előrelépés a 1060-as Nvidia.
@person
Szia Person, Nitronak egy 2014-es változatát használtam. Egy barátom vásárolta, és vele teszteltük. Nagyon jó anyagminősége volt! Azóta biztos csiszoltak még rajta. Pont erről a prociról írtam a kollégának is fentebb.
Ez egy jó választás! 13 colos verziót keresek magamnak, azonos feltételekkel.
Gyártó: Acer • Processzor típus: Intel® Core™ i5 Processzor Quad Core • Számozás: 8250U • Memória méret: 8GB • Merevlemez méret: 256GB • Videokártya típusa: GeForce MX150 • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 1920 x 1080 • Tipus: Full HD IPS LED / Matt • Operációs rendszer: Linux • Garancia időtartam: 3 év • Szin: Fekete
-
vndlczndr
tag
válasz
NEMO1968 #29103 üzenetére
Remek tipp volt, köszönöm! Kicsit továbbgondolva meg is van a probléma valószínű oka:
A két új stickkel rossz volt. Egy új stickkel szintén rossz. A régivel jó. No de ekkor jutott eszembe, hogy a most vett RAM-jaim 1600 MHz-esek, míg a régi 1333-as. Így ha belerakok egy újat a régi mellé, akkor már remekül működik a dolog, tehát (valószínűleg) a baj az lesz, hogy ez a szerencsétlen ipari hulladék 1600-on akarja használni a RAM-jaimat, csak éppen nem boldogul vele rendesen, így a videovezérlő döglődik.
A kérdés így eképp módosul: Hogy a fenébe tudom levenni 1333-ra az új RAM-jaim VAGY hogy tudom rávenni ezt a szilíciumkupacot, hogy menjen 1600-on is rendesen? A BIOS természetesen egy szőkenő-kompatibilisre butított ganyé, a boot sorrend meg pár apróság állítása ki is meríti a teljes kapacitását.
Ja, közben ránéztem, dual channel így is van (kellett nekem dupla RAM-ot vennem) így akár vissza is küldhetem a másik sticket a boltba 8 napon belül (ami viszont elfogyóban van), de a preferált megoldás a két azonos RAM működésre bírása.
Ja, azóta (még a cserélgetés előtt) volt egy BIOS frissítés, ami úgy elsz@rta a Windowsom, hogy rakhattam újra, de a hiba megmaradt utána is. (mármint még mindig a cserélgetés előtt)
G. -
Mónika91
csendes tag
válasz
NEMO1968 #28313 üzenetére
Chrome-t használok, csak az a gond, ha VLC-vel próbálok filmet nézni, akkor is hajlamos rá,hogy elmenjen a hang. Újraindításon kívül más nem is hozza vissza.
viszont, ha újraindítom egyszer-kétszer akkor már a chrome-mal is és a bármilyen egyéb lejátszóval van hang(míg el nem megy újra).
-
-
-
lovas001
aktív tag
válasz
NEMO1968 #27082 üzenetére
a gép durván 8 hónapos és még garanciálsi bőven ugyhogy a takarítás max annyi tud lenni hogy befujok neki sűritett levegővel . nagyon nem süvít még tudna jóvalta feljebb kapcsolnia ventillátor . ha bennhagyom a játékba és mondjuk megy egy 2-3 percet így szaggatva 35%-on akkor lemegy a hőfok 70 körülire és villámcsapásra ismét abbamarad felugrik a gpu 70% és megy szépen.
-
NEMO1968
őstag
válasz
NEMO1968 #27079 üzenetére
Kiszaladtam a szerkesztésből,bocsi.
Annyit kéne még megnézni,hogy ha lekapjátok a kijelzőt,(vagy akár csak a szalagkábelt az alaplapról),úgy ad-e képet monitorra.
Nem kizárt egy olyan zárlat,hogy letiltja az egész GPU-t.
Lehet hogy egy kijelzőcserével még menthető is akkor a masina. -
Peak
addikt
válasz
NEMO1968 #26949 üzenetére
nekem a zsir új GTX660Ti üzemi hőmérséklete 72 fok... ha megszaggatom, 80 felett van.
akkora bika hűtő van rajta, mint egy ifa.
most képzeld el, hogy 1 hőleadó borda + 1 db heatpipeon megy keresztül egy notebookon, ami összeszedni a CPU, a Chipset és a GPU hőjét.
A 65 fok emellett több mint hibátlan. -
Peak
addikt
válasz
NEMO1968 #26946 üzenetére
ez butaság amit irsz.
a leirt hőfokok hibátlanok, sőt 85-90 C fokig üzemi hőmérséklet.
semmi gond nincs ezekkel, annál inkább a láma tulajdonosokkal, akik nem tartják karban a gépeiket, letojják a rendszeres tisztitást és újrapasztázást, amely a folyamatos hőterhelés miatt kiszárad, MINDEN hőpaszta, márkától és gyártótól függetlenül. -
-
beach head
senior tag
válasz
NEMO1968 #26181 üzenetére
Hali nem az enyém a kam hanem egy emachines- gépben van és az produkál ilyet, de nem mindig, csak van amikor rájön a bolondóra.Szobai megvilágítás, hát hogy milyen fény, gondolom sima izzó. Nemtom hogy driver csere segítene -e rajt asszem suyin driver van fenn, de van hozzá bison is. Vagy esetleg valami fizikai problémája lehet?
-
TeeJay
félisten
válasz
NEMO1968 #24815 üzenetére
köszi
nekem nincs bajom mert még csak másfél éves a laptop és rendszeresen ki is fújatom a port belőle hogy ne rakódjon tele
csak érdeklődtem hogy lehet-e a gyári Sunon ventilátor helyébe valami nagyobb jobb lapátost esetleg jobb csapágyazással készült maglev ventit venni ami halkabb és kevésbé pörög mint az eredeti...kár hogy itt még nincs lehetőség fejlesztésre pedig lenne rá igény
-
Peak
addikt
-
Kaktuszka
csendes tag
válasz
NEMO1968 #19335 üzenetére
Sajnos semmire nem reagál, csak fn+f6-ra jön vissza a kép pár másodpercre, aztán háttérvilágítás megint elmegy.
Ez szerintem akkor szerviz lesz. Tudtok ajánlani valami jó acer-es helyet? Nem akarom Brno-ba kiküldeni... Ha már úgyis szét lesz kapva, akkor megnézetném a dvd-íróját is (már egy éve döglött), meg a ventije is zörög már elég idegesítően.
Ja, és az akkum is halott, de úgy olvasgattam ,hogy lehet ilyen akkujavítást csinálni, arról valakinek tapasztalata van? -
tomiee85
senior tag
válasz
NEMO1968 #18749 üzenetére
Notebook VGA-k Itt néztem milyen a vga. Amúgy szerintem belemenne másmilyen is mert szétszedtem egy egyszerű PCI csatolón ül. Szóval ha más nem ebből a sorozatból Ati HD 2xxx egy nagyobb tuti belemegy.
-
tzatzikiii
tag
válasz
NEMO1968 #18729 üzenetére
Úgy érted,2db videokari van a laptopodban?
A vilag egyik legjobb talalmanya!
Nekem ez a 3. laptopom, az eddigiek fele ilyen jol nem tudtak gazdalkodni az energiaval, de ez, mikor atvaltom az alaplapi integraltra, csodakat muvel az akksiidovel.
De sajnos en sem tudom don pardon kerdesere a valaszt, nekem boven megfelel, hogy valtok, amikor akksirol megyek. -
don pardon
aktív tag
válasz
NEMO1968 #18729 üzenetére
Hello!
Srry rosszul fogalmaztam. Amúgy közel jártál a megfejtéshez mivel az új acer timeline gépekben 2 videókártya van, az egyik egy "alap" intel a másik meg vmi faszább (ATI, nvidia) amivel még játszani is lehet. Windows alatt ezeket egy gombnyomással ki lehet cserélni, mármint hogy melyik menjen.
Az alap állapot az, hogy ha be van dugva a laptop akkor az ATI megy, ugye ekkor nem számít a fogyasztás, ám ha aksiról megy akkor átvált automatán az intel kártyára, ami nem csak kevesebbet fogyaszt, de halkabb és a gépet sem fűti annyira.
Én ezt szeretném megcserélni, hogy alapból mindig az intel kártya legyen a góré, és ha épp játszhatnékom van vagy hasonló akkor át tudjak váltani az ATI-ra.Bios-t már én is néztem ott sajna csak annyi van, hogy vagy cserélhető (az az állapot ami most van), vagy csak az ATI.
köszi a helpet -
veres074
csendes tag
válasz
NEMO1968 #18197 üzenetére
Valahogy éreztem,hogy nem kell még megrendelnem a szalagkábelt.Kipróbáltam,megvilágítottam az LCD-t hátulról és tökéletesen látszik a kép. Ilyenkor akkor inverter csere? Mert régebben mikor csak szakadozott a világítás akkor az LCD baloldalát nyomkodva váltakozott a szaggatás,néha visszatért eredetire,majd eltűnt ismét.
Valamit elfelejtettem még az elején mondani: Ezt használtan vettem egy régi kolegámtól és ő annyit mondott mikor megvettem, hogy lett valami forrasztva a kijelzőnél.
Az eddigi segítségeket is nagyon köszönöm!!!
-
attila206
tag
válasz
NEMO1968 #18197 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is egy hasonló problémám van, mint veres074-nek. A gépnek az a baja, hogy néha elkezd rajta vibrálni a háttérvilágítás, vagy teljesen ki is kapcsol, de egy kis mozgatás, vagy egy Fn+F6 visszahozza a világítást (betűk, minden más van, látszik, csak nincs világítás). Egy Extensa E5220-ról lenne szó. Van valami ötletetek, hogy ennek konkrétan mi baja lehet? Először akkumulátorra gyanakodtam, de most is azzal használom a gépet (1,5 órát ír ki) és semmi baja.
Üdv.:Attila
-
tzatzikiii
tag
válasz
NEMO1968 #18101 üzenetére
Szia!
Ahogy She3p is irta, helyreallito discek utolag is kiirhatok Acer eRecovery Managmenttel.
Egyebkent elotelepitett win7 x64-gyel jott, utobbi feature-et (a 64 bitet) nem nagyon szeretem. Nekem ugyis max 4 GB RAMom marad, mert ez boven eleg, azt pedig a 32 bit is rendesen tudja kezelni, viszont 64 biten nem megy a nyomtato driverem, egy csomo Thunderbird es Firefox add-on, amit korabban hasznaltam, es sok apro hasonlo kompatibilitas problemam van.
Szerintetek erdemes egyaltalan az x64, ha nem vagyok gamer, nem vagyok memoria manias, es a legdurvabb program, amit hasznalok, az a Photoshop CS4?
Ha visszatennem az x86-ot, akkor lennenek driver problemaim, vagy ugyanigy fent van minden Acerek honlapjan x86-ra is? Gondolok itt olyan "speci" dolgokra, mint a videokartya vagy a hangkartya user interface-e, ami hianyozna, ha nem lenne.Mas. En vegul i3-as processzorral rendelkezo laptopot vettem, aminek az a "hatranya", hogy a prociert cserebe, az ar racionalis keretek kozott tartasa vegett kevesebb periferiat ad az Acer: nincs bluetooth, nincsenek media gombok, hangerosdzabalyozo gomb, touchpad lock gomb. Eloszor azt hittem, ez zavarni fog, de karpotol a gyors rendszer, az ilyen funkciokat pedig vagy Fn-nel, vagy az eger gombjainak / touchpad mezoinek konfiguralasaval remekul elerem.
Persze, akinek van penze, vegyen i3-5-7-et kenyelmesebb periferiaval, nekem ez a 190 ezer mar igy is kicsit tulmutatott a budzsemen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest