Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzatzikiii
tag
válasz NEMO1968 #18101 üzenetére
Szia!
Ahogy She3p is irta, helyreallito discek utolag is kiirhatok Acer eRecovery Managmenttel.
Egyebkent elotelepitett win7 x64-gyel jott, utobbi feature-et (a 64 bitet) nem nagyon szeretem. Nekem ugyis max 4 GB RAMom marad, mert ez boven eleg, azt pedig a 32 bit is rendesen tudja kezelni, viszont 64 biten nem megy a nyomtato driverem, egy csomo Thunderbird es Firefox add-on, amit korabban hasznaltam, es sok apro hasonlo kompatibilitas problemam van.
Szerintetek erdemes egyaltalan az x64, ha nem vagyok gamer, nem vagyok memoria manias, es a legdurvabb program, amit hasznalok, az a Photoshop CS4?
Ha visszatennem az x86-ot, akkor lennenek driver problemaim, vagy ugyanigy fent van minden Acerek honlapjan x86-ra is? Gondolok itt olyan "speci" dolgokra, mint a videokartya vagy a hangkartya user interface-e, ami hianyozna, ha nem lenne.Mas. En vegul i3-as processzorral rendelkezo laptopot vettem, aminek az a "hatranya", hogy a prociert cserebe, az ar racionalis keretek kozott tartasa vegett kevesebb periferiat ad az Acer: nincs bluetooth, nincsenek media gombok, hangerosdzabalyozo gomb, touchpad lock gomb. Eloszor azt hittem, ez zavarni fog, de karpotol a gyors rendszer, az ilyen funkciokat pedig vagy Fn-nel, vagy az eger gombjainak / touchpad mezoinek konfiguralasaval remekul elerem.
Persze, akinek van penze, vegyen i3-5-7-et kenyelmesebb periferiaval, nekem ez a 190 ezer mar igy is kicsit tulmutatott a budzsemen. -
attila206
tag
válasz NEMO1968 #18197 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is egy hasonló problémám van, mint veres074-nek. A gépnek az a baja, hogy néha elkezd rajta vibrálni a háttérvilágítás, vagy teljesen ki is kapcsol, de egy kis mozgatás, vagy egy Fn+F6 visszahozza a világítást (betűk, minden más van, látszik, csak nincs világítás). Egy Extensa E5220-ról lenne szó. Van valami ötletetek, hogy ennek konkrétan mi baja lehet? Először akkumulátorra gyanakodtam, de most is azzal használom a gépet (1,5 órát ír ki) és semmi baja.
Üdv.:Attila
-
veres074
csendes tag
válasz NEMO1968 #18197 üzenetére
Valahogy éreztem,hogy nem kell még megrendelnem a szalagkábelt.Kipróbáltam,megvilágítottam az LCD-t hátulról és tökéletesen látszik a kép. Ilyenkor akkor inverter csere? Mert régebben mikor csak szakadozott a világítás akkor az LCD baloldalát nyomkodva váltakozott a szaggatás,néha visszatért eredetire,majd eltűnt ismét.
Valamit elfelejtettem még az elején mondani: Ezt használtan vettem egy régi kolegámtól és ő annyit mondott mikor megvettem, hogy lett valami forrasztva a kijelzőnél.
Az eddigi segítségeket is nagyon köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
don pardon
aktív tag
válasz NEMO1968 #18729 üzenetére
Hello!
Srry rosszul fogalmaztam. Amúgy közel jártál a megfejtéshez mivel az új acer timeline gépekben 2 videókártya van, az egyik egy "alap" intel a másik meg vmi faszább (ATI, nvidia) amivel még játszani is lehet. Windows alatt ezeket egy gombnyomással ki lehet cserélni, mármint hogy melyik menjen.
Az alap állapot az, hogy ha be van dugva a laptop akkor az ATI megy, ugye ekkor nem számít a fogyasztás, ám ha aksiról megy akkor átvált automatán az intel kártyára, ami nem csak kevesebbet fogyaszt, de halkabb és a gépet sem fűti annyira.
Én ezt szeretném megcserélni, hogy alapból mindig az intel kártya legyen a góré, és ha épp játszhatnékom van vagy hasonló akkor át tudjak váltani az ATI-ra.Bios-t már én is néztem ott sajna csak annyi van, hogy vagy cserélhető (az az állapot ami most van), vagy csak az ATI.
köszi a helpetHa 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura
-
tzatzikiii
tag
válasz NEMO1968 #18729 üzenetére
Úgy érted,2db videokari van a laptopodban?
A vilag egyik legjobb talalmanya! Nekem ez a 3. laptopom, az eddigiek fele ilyen jol nem tudtak gazdalkodni az energiaval, de ez, mikor atvaltom az alaplapi integraltra, csodakat muvel az akksiidovel.
De sajnos en sem tudom don pardon kerdesere a valaszt, nekem boven megfelel, hogy valtok, amikor akksirol megyek.[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
válasz NEMO1968 #18749 üzenetére
Notebook VGA-k Itt néztem milyen a vga. Amúgy szerintem belemenne másmilyen is mert szétszedtem egy egyszerű PCI csatolón ül. Szóval ha más nem ebből a sorozatból Ati HD 2xxx egy nagyobb tuti belemegy.
-
Kaktuszka
csendes tag
válasz NEMO1968 #19335 üzenetére
Sajnos semmire nem reagál, csak fn+f6-ra jön vissza a kép pár másodpercre, aztán háttérvilágítás megint elmegy.
Ez szerintem akkor szerviz lesz. Tudtok ajánlani valami jó acer-es helyet? Nem akarom Brno-ba kiküldeni... Ha már úgyis szét lesz kapva, akkor megnézetném a dvd-íróját is (már egy éve döglött), meg a ventije is zörög már elég idegesítően.
Ja, és az akkum is halott, de úgy olvasgattam ,hogy lehet ilyen akkujavítást csinálni, arról valakinek tapasztalata van? -
Peak
addikt
válasz NEMO1968 #24654 üzenetére
egy próbát se ér meg.
nem hülyék a szervizben sem.
egyből látszik, hogy külső mechanikai hatás érte a kijelzőt.
valamit odacsuktatok, odacsipte, stb.
bizonyítani senkinek nem kell semmit sem, mert nem is tudod.LCD panel csere fizetősben oldja meg a problémát.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TeeJay
félisten
válasz NEMO1968 #24815 üzenetére
köszi
nekem nincs bajom mert még csak másfél éves a laptop és rendszeresen ki is fújatom a port belőle hogy ne rakódjon tele
csak érdeklődtem hogy lehet-e a gyári Sunon ventilátor helyébe valami nagyobb jobb lapátost esetleg jobb csapágyazással készült maglev ventit venni ami halkabb és kevésbé pörög mint az eredeti...kár hogy itt még nincs lehetőség fejlesztésre pedig lenne rá igény
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
beach head
senior tag
válasz NEMO1968 #26181 üzenetére
Hali nem az enyém a kam hanem egy emachines- gépben van és az produkál ilyet, de nem mindig, csak van amikor rájön a bolondóra.Szobai megvilágítás, hát hogy milyen fény, gondolom sima izzó. Nemtom hogy driver csere segítene -e rajt asszem suyin driver van fenn, de van hozzá bison is. Vagy esetleg valami fizikai problémája lehet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest