Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
-
GeGe1989
csendes tag
válasz
ZewaDeluxe
üzenetére
Megfogom venni ezt a laptopot tuti 210ért. csak kíváncsi voltam a véleményekre
itt a full hd-s változata, csak i5 meg 8gb ram, videokártyxa asszem ugyanaz mint az enyémben lesz. http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G-53238G1TBDCA.jpg -
ZewaDeluxe
tag
-
-
jancsikaa
csendes tag
válasz
GeGe1989
üzenetére
Elfogadnám én is, bár előbb gondolkoztam volna én is, megvettem 1 hónapja a következő laptopot:
Acer E1-531G
Intel Dual Core proci 2,2 GHz
Nvidia Geforce 710M 2 GB VGA
4 GB DDR3
500 GB HDD és most erősen szívom a fogam mert sajnos a mai nagyobb játékoknál legnagyobb igény a procikra van, szerintetek milyen játékban lelném meg a helyem egy ilyen konfiggal? legyen FPS vagy akár Szimulátor vagy bármi más. -
GeGe1989
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok még laptopos témákban, de most a mobilitást is figyelembe véve egy laptopra cserélném 7 éves asztali gépemet. Már ki is néztem, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb lehet, de szeretnék olvasni pár jobban hozzáértő véleményt
A gépet főként munkára, tervezésre(3d statikai programok), játékra(nagy gépigényűekre is), internetezésre, illetve pokerezésre használnám. az árkeret maximum 200-210ezer forint, és pont rátaláltam ennyiért erre az erős hardverűnek tűnő gépre:
Köszönöm a véleményeket előre is.
-
MNorbert92
csendes tag
szevasztok
mostanság nézegettem a notebook piacot és erre a laptopra akadtam.
[link]
Ez lenne az első notebookom és nincsenek tapasztalataim semmilyen téren. Jelenleg van egy 4magos Q9400-as procim , és 2 gigával rendelkező gépem 500GB háttértárral. (integrált vgat használom mert nem vagyok gamer). Ez a notebook ahogy nézem a konfigját jobb mint a mostani gépem és ez is lenne a cél hogy olyat vegyek aminek jobb a konfigja. Kérdésem az lenne hogy nektek mi a véleményetek erről a notiról ? Válaszotok előre is köszi
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Haveromnak keresünk laptopot és a következőt néztük ki neki: [link]
Erről a gépről mi a véleményetek? Fontos lenne, hogy tartós darab legyen, több évre tervez vele! Többnyire netezéshez, filmezéshez használná, bár azért nagyon nagy ritkán 1-1 játékot is elindítana rajata( e téren nincsenek nagy igények). Szóval ajánlanátok ezt a gépet neki vagy inkább keressünk tovább? Ez ár/érték arányban egész jónak tűnikKöszi előre is a segítséget!

-
gfefe
őstag
Üdv nektek.
Szert tettem egy acer aspire 5742g laptopra. (bővebben adatlapom)
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
1: Megy e benne ez a tipusu proci? [link]
2: Nvidia vga tuninghoz milyen programot javasoltok mert az asztali msi after burn és társai sajnos nem kezelik.Válaszokat előre is köszönöm.
gfefe

-
Értem már a dolgot, ne aggódj, csak másképp gondolkodtam

Viszont nem melegszik, coretemp szerint 45-50 fok környékén ingadozik a proci (i5 + gt540m). Persze, ha tényleg kell, akkor mondhatom nekik azt is, ha attól komolyabban vesznek. Nem volt dolgom ilyesmivel, még eddig minden cuccom kibírta a tényleges garanciaidőt, szerencsére. 5 nap az nem is sok
-
Krike
aktív tag
Figyu, szerintem teljesen érthető, ha nincsen szükség különösebb hűtésre, nem hallod, ha meg van, a kis légrés miatt visít a cucc, különösen, ha elkoszolódott. Szerintem ez esetben pont ide jutottunk. Mond meg, hogy extrém melegszik a vas, és hangos a ventillátor, furcsa a hangja nagyon. Szerintem 5 nap alatt megfordul a cuccos.
-
Értem, csak furcsa, hogy amíg nem terheli különösebben semmi sem, addig csendes, szinte 0 hangja van, aztán mikor kap valamit, akkor meg a normál hangosodás helyett traktor lesz belőle. Az én gondolkodásom szerint minden fordulaton hangosnak kellene lennie... na mindegy... ma már kifutottam a munkaidőből, és akkor hétfőn az Acer-t hívom fel, köszi a válaszokat

-
Krike
aktív tag
Simán lehetséges. A Timeline-x szériában csak egy vellintentyű van, az hűt. Ha nagyon elkoszolódik a rendszer, akkor i5-től felfelé throttlingol rendesen, tehát visszaveszi a proci órajelét. Egyszerűen csk szabályozza a fordulatot, azért hallod kevésbé. Mivel a ház vékony, ezért a légrés is kicsi, ahol a levegőnek kellene forognia, ezért kényes a dolog.
-
-
Krike
aktív tag
Én megnézném azt a számlát, mikor vetted, mert legjobb tudomásom szerint 2011 tavaszán jelent meg a gépcsalád, legalábbis hozzánk az üzletbe anno akkor érkezett. És ha az elején vetted, akkor promócióban 3 év garival adták a legtöbb helyen, így eleve garis a géped, és nem kellene kísérletezni

-
NEMO1968
őstag
Karbantartás gyanánt jó lehet a sűrített levegő,persze nem a kompresszoros 9bar.
.
Számtech boltban veszek palackot,és kb. havonta fújok bele kicsit a szívónyílásnál.
Ennyi idő alatt talán még nem áll össze ennyire,és nem a befelé megy a por a gépbe.
Így kb. 1 évig elég egy palack.
Persze nálam ez nem helyettesíti az évenkénti,(általában nyár elején) esedékes takarítást,pasztázást. -
Azt hiszem én ettől óvatosabb voltam, mert még működik a noti, ki is jött némi por, csak kár, hogy a ventilátor nem nyerte vissza a csendes énjét... sajnos elég gyakran érzi úgy, hogy be kell kapcsolnia azt is a nagyobb hűtési teljesítmény érdekében
De mint írtam a hőfokok tökéletesek.
Az az érdekes, hogy tegnap este még nem volt ilyen hangos, csak érződött, hogy nem tökéletes, ma reggelre lett borzalmas hangja (takarítás előtt is)
Holnap beviszem és kicseréltetem velük. -
galaxy07
tag
Sziasztok! Az alábbi problémára szeretnék megoldást találni.
Acer aspire 5750 notebook-ba tettem bele egy Samsung SSD 840 Series-t (Model: MZ-7TD120). A laptop biosában felismeri az ssd-t viszont a telepítő lemez futtatása közben már nm látja a notebook többszöri próbálkozás után sem. Kipróbáltam az ssd egy külső merevlmez tokban(USB3.0), de ott sem ismeri fel a windows 7 sem a windows 8.Köszönöm.
-
Peak
addikt
Sajnos a linken a cikk valóban megemlíti a süritett levegőt, de annak használata gyakorlat és szaktudás hiányában akkor is veszélyes és rizikós.

Volt olyan nagytudású neurológus őstermelő zseni, aki látva a sűritettlevegő szót, nagynyomású kompresszorral fujatta meg a notit... letépte a ventilapátokat és pár felületszerelt alkatrészt az alaplapról

-
Az enyém habár 3,5 éves 90%, hogy nincs ennyire poros, még délelőtt próbálkoztam a szétszedésével, de inkább nem húztam ki egyetlen vezetéket sem, csak bekukkantottam a fedél alá.

És különben sincs semmi gond a géppel, a hőfokok rendben vannak, csak az egyik venti hangja mintha megváltozott volna és már amúgy is akartam csinálni, csak mindig halasztódott időhiány miatt.
A másik dolog, hogy jártam időközben egy közeli notis helyen, ahol azt mondták, nyugodtan fújkáljam, persze óvatosan. Mindenesetre, ha nem járok különösebb sikerrel, akkor beviszem hozzájuk és kész, a maradék sűrített levegőt meg az asztali gépen használom el."Egyáltalán hogy jut az embereknek ilyen az eszébe, mivel nem te vagy az első aki kitalálja ezt.
"Pl. Ph! cikk
De köszi a választ, még ha nem is fogok első körben aszerint cselekedni

-
Peak
addikt
Sehol. Ez a legnagyobb butaság, amit tehetsz.
A notebook tisztitása úgy történik, hogy a készüléket szét kell szedni, lebontani a hőleadó felületekről a heatpipeot, kitisztitani belül a készüléket ecsettel, a hőleadó felületet, bordát szintén ecsettel letakaritani, majd zsiroldós mosószeres vizben átmosni, hogy ne tapadjon meg oly könnyen ismét a por.
A chipeket letakaritani, a beszáradt pasztát eltávolitani, minőségi pasztával újrakenni.Ez egy 1,5 éves gép! A tulaj szerint nagyon vigyáztak rá, asztalon tartott, nem hurcolt otthoni gép.
Nézd meg ezt a képet ( klikk a nagyitáshoz ):

Szerinted ha egy ilyen gépbe sűritett levegős palackkal, szűkítő csővel belefújsz, milyen vastag rétegben terited be a gép komplett belsejét porral?
Egyáltalán hogy jut az embereknek ilyen az eszébe, mivel nem te vagy az első aki kitalálja ezt.
Bizd szakszervizre az ilyen munkát, nem véletlenül foglalkoznak vele szakemberek.
(www.ec-co.hu) -
Sziasztok, egy Acer 4830tg típusú notebookom van és szeretném kitakarítani a port, morzsákat belőle, hogy a legcélszerűbb ezt megcsinálni? Ha veszek egy sűrített levegős spray-t, akkor azzal megoldható a dolog? Még sosem csináltam ilyet, egyáltalán hol célszerű fújni? Gondolom valamelyik nyílásánál (
) de melyiknél?
Ilyen az alja.
Ez pedig az oldala, ahol kifúj. -
Jazz
veterán
Felőlem dual core is lehet. Úgy se használja ki semmi a négy magot.

Ha nem hajtod, akkor lejjebb vesz a proci.
Azért azaz i7 50%-ot odaver CPU Mark-ban i5-nek. Tény hogy jelenleg még nem nagyon használja semmi.
Meg jobban örülnék, ha ahelyett a GT 750M 4giga helyett gtx 760M 2giga lenne.
Külfödön elvileg van olyan verzió. Hogy itthon is e, azt nem tudom.IPS se lenne fontos. Miattam lehet TN is ha nagyon szép a képe, jó kontrasztarány, színmélység, betekintési szögek....stb.
Még azt nem tudom, hogy ezek az acerek maxon hajtva mennyire fűtenek? Milyen a hűtése? Leolvad a burkolat, vagy rendesen meg van oldva? Mennyire zajos? Pl. toshiba L500 két fokozatban működik. Vagy forog a ventilátor és csendben jár, vagy felpörög turbinát megszégyenítő fordulatszámra / dB-re. A szabályozást pedig jóformán ki-be kapcsolásokkal oldották meg, fokozatos fordulatszám szabályozás helyett.
Kérdezem az acer tulajokat, a ti gépetek a fentiek közül melyik?

-
Müszi
senior tag
Én nem erőltetném az I7-est laposba. Haswell ide-oda, fűt az nagyon és az akkuidőt is rővidíti, annyival meg nem erősebb egy jobbfajta I5-östől a felárról meg ne is beszéljünk. Hacsak nem renderelsz videót folyton, hidd el bőven elég a kistesó is mindenre. Én például, ha nem kéne ráfizetnem sem cserélném le rá az én I5-ös procimat.
Az erős VGA meg egy jó kijelző panel más kérdés, az megérheti a felárat és az egész rendszer egy jó SSD-vel megtámogatva minden igényt kielégíthet. -
Jazz
veterán
-
Müszi
senior tag
Ez egész jónak tűnik és a GTX760 sem megvetendő teljesítményű. Meg kell náluk érdeklődni a részleteket, mert ha IPS a kijelző, akkor az ára is egészen tűrhető. Az viszont tuti, hogy gyengébb felszereltségű gépbe nem szerelnek IPS panelt.
Sajnos a kódokról én sem tudok sokat, a kívánságra való ősszepakolást lehetőségét meg nem tartom valószinűnek. -
Jazz
veterán
válasz
spyduck
üzenetére
Meg a 771 és a 772-is rendelkezik ips-el. (lásd a két linkem)
Pont az lenne a lényeg, hogy notiban kell.
"A legócskább, a Mac-em TN panelja sokkal szebb, csak a betekintési szöge jobb a V3 IPS-nek."
Na csúcs. Egy jobb minőségű fejlettebb TN-el is beérném....de ember legyen a talpán aki ebből a katyvaszból kitudja választani.
Ehh. Azt hiszem lassan feladom....
-
Jazz
veterán
772-ből már találtam IPS-eset. De nagyon nem írják ki szinte sehol....
Ami 17" ezt a listát találtam az acer oldalán: [link]
Aztán hogy ebből melyik az IPS azt csak a jó ég tudja.
Egy olcsóbb dual core-os 771G-vel is beérném, ha van belőle IPS FHD.Ezeket a notikat megrendelésre összelehet állítani? Én mondom meg mi legyen benne, és azt úgy rendelik meg. Ez is még egy megoldás lenne. Ezekből az (elvileg) dedikált kártyákból pl. tök felesleges 4Gb-os.
Ezek a kódok mit jelentenek? MNII, MNI, MAKK.....
-
Müszi
senior tag
Helo!
A V3-771G ill a V3-772G tesztje alapján TN és matt mindkettő, de szerintem nem ugyanazt a panelt kapták és megkockáztatom hogy elöbbié a jobb, de ezt igazából élőben lehetne eldönteni. Mindenesetre nem hiszem hogy bármelyik mellényúlás lenne etéren. Persze az IPS tutibb cucc.Sajnos a VGA manapság költséghatékonysági okokból az alaplapra van integrálva, így tehát nem cserélhető.
-
Jazz
veterán
Üdv!
Aspire V3-ban gondolkodom, ezzel kapcsolatban lenne szükségem néhány infóra.:
Az Aspire V3-772G, és V3-771G, 17" FHD kijelzője azonos? Mindegyik IPS matt panel? Mekkora színmélységet tudnak?
Akinek volt tapasztalata ilyennel élőben, mi a véleménye róla?A másik kérdésem: utólag cserélhető pl. a V3-771G gyenge GT 730M vidkarija egy GTX 680M-el?
Köszi!

-
Szaki2
tag
Acer Aspire 7110 420-as Intel Celeron M 1.6 GHz,modelbe hol tudom megnézni,
hogy milyen procik rakhatók?
Előre is köszi! -
laci8553
csendes tag
válasz
ebeni95
üzenetére
Nem kaptam fel a vizet csak próbálom fórumozó kollegáimnak el mesélni ha már laptoppal akarnak gamesolni akkor nem hp kell venni hanem venni kell egy normálisat és nem lesz gondja.Én is csak akkor használom játékra amikor kint vagyok külföldön hisz egy 30 kilós gépházat elég nehéz lenne át cipelni egész euurópán.
Amúgy meg nagyon érdekes volt már vagy 10 laptopom a legutolsó egy Alienware M17x azzal se volt gond pedig hajtottam rendesen most egy kicsit olcsóbb van 5750g de ezzel sincs bajom
-
ZewaDeluxe
tag
Talán érdekes lehet néhány felhasználónak a következő tapasztalat...
A V5-551-hez kiadtak néhány hónapja egy BIOS/UEFI-frissítést, a 2.16-ost. Sajnos semmilyen részletes infót nem mellékeltek azzal kapcsolatban, hogy milyen módosítások történtek, de egy dolog feltűnt. A gépet úgy használom, hogy az eredeti 750GB-os HDD a helyén maradt (gyárilag az első S-ATA3-as portra csatlakoztatva), és mellé került az optikai meghajtó helyére, egy HDD Caddy-ben egy SSD (a második S-ATA3-as porton). Namost: eddig, ha az SSD-re telepítettem a Windows-t, akkor a rendszerindítási partíciót az egyes porton, vagyis a HDD-n készítette el a telepítő, az oprendszer egyéb fájljai kerültek csak az SSD-re. Az új BIOS/UEFI-re frissítve és UEFI-módban indítva, illetve telepítve a Windows-t minden rendszer-partíciót az SSD-n csinál meg a telepítő, és nem "nyúl" az egyes porton a HDD-hez. A változás: még egy fokkal gyorsabb indulás, és mintha az egész rendszer is gyorsabb lenne, mint eddig.
-
laci8553
csendes tag
Acer 5750g Bf3 75-85 Fok sose volt vele gond kicsit érzem meleg de rá se hederintek.Évente kétszer takarítom pasztázom én se osztom ezt a nagy hőfokvéleményt.De mindenesetre valakinek ki nyiffan már 55 fok on mert egyszerően Hp gépet vesznek

-
Peak
addikt
válasz
ebeni95
üzenetére
frankón nem vágom, hogy honnan veszitek, hogy a 65 fok sok.
Mihez képest?
a vasedényhez képest?
nem a temp monitoring szoftverek számait kell nonstop nézni, hanem használni a gépet.
85 fokig hibátlanul mennek a chipek!!! a gyártói whitesheetekben meg lehet tekinteni az adatokat.
a 65 fokon remegtek
)) több mint mókás az egész.
mindegyis. peace. -
ebeni95
tag
Én sem akarok vitatkozni, csak hozzá szólnék. Nekem a 60°C még azt mondom okés, de az a feletti már sok. Egyébként is fűtésünk van.
Illetve a túlzott hőmérséklet ingadozás sem tesz nekik jót, sőt! A rendszeres karbantartással én is egyet értek. Igaz találkoztam már olyan laptoppal (MSI), aminek alapon 65°C-on és felette ketyegett a procija és a GPU-ja is úgy, hogy 4 havonta tisztították a lapost és napi 1-2 órát ment.. -
Peak
addikt
válasz
NEMO1968
üzenetére
nekem a zsir új GTX660Ti üzemi hőmérséklete 72 fok... ha megszaggatom, 80 felett van.
akkora bika hűtő van rajta, mint egy ifa.
most képzeld el, hogy 1 hőleadó borda + 1 db heatpipeon megy keresztül egy notebookon, ami összeszedni a CPU, a Chipset és a GPU hőjét.
A 65 fok emellett több mint hibátlan. -
NEMO1968
őstag
Rendben,nem vitatom amit írsz,de éppen most keresek másik gépet pont azért,mert egy ilyen GPU-val szerelt HP kinyiffant.
Nálam soha nem ment 50-55 fok fölé,játék alatt volt 60-65,és mégis.
Megjegyzem figylve volt rá,évente(általában tavasszal,nyár elején)takaríttatva,újrapasztázva.
Ezek után megértheted, hogy kicsit kételkedek . -
Peak
addikt
válasz
NEMO1968
üzenetére
ez butaság amit irsz.
a leirt hőfokok hibátlanok, sőt 85-90 C fokig üzemi hőmérséklet.
semmi gond nincs ezekkel, annál inkább a láma tulajdonosokkal, akik nem tartják karban a gépeiket, letojják a rendszeres tisztitást és újrapasztázást, amely a folyamatos hőterhelés miatt kiszárad, MINDEN hőpaszta, márkától és gyártótól függetlenül. -
ebeni95
tag
válasz
laci8553
üzenetére
9600M GT. Régi, de még mindig megállja a helyét, egy jó hűtéssel (az Acerre ez viszont nem nagyon jellemző). Nekem 5920G-m van, abban 8600M GT van (amúgy 2 napja meghalt, cserélni kell). A GPU csak a laptop hűtésével 60°C körül mozgott. Alábakolva 58°C körül volt, hátlap nélkül, memóriasünikkel, hűtőpaddal lement 45-47°C-ra. Persze ezt játék nélkül mértem. Én egy ATi kártyával szerelt laptopot választanék. Cserélni nem érdemes, túl drága.
Üdv!
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyre írok,de kinéztem ezt a gépet.
Érdekelne a véleményetek.
Milyen típushibái vannak(ha vannak)?
Játékra mennyire alkalmas?(ritkán játszom,de ne azzal öljem meg
)
Az ára már nem ennyi,azt sikerült lejjebb faragnom
. -
Müszi
senior tag
válasz
ebeni95
üzenetére
"nem éri meg cserélni, legfeljebb akkor ha kezd megfáradni a mostani. Ezen nem csodálkoznék, mert eléggé problémás tipus. Nálam is meghalt egy anno." Itt írtam.
Ezek szerint mégiscsak haldoklik, ill. mostmár halott is az a VGA. Lehet próbálkozni a javíttatásával (reball) vagy nézni kell bele egy csere példányt.
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5920G laptop.
2 órája kapcsoltam ki, semmi problémája nem volt.
Most bekapcsolnám, de nem ad képet és bekapcsolás után 1 hosszút és 2 rövidet sípol. Ha jól tudom, ez videovezérlő hiba. Kivettem a memóriákat, a videokártyát (8600M GT, MXM II), visszaraktam, akkor is ezt produkálja. Hűtőpad van alatta, a GPU 45-50°C-on szokott lenni, használattól függően.Mi tévő legyek?

-
Drakemusic
csendes tag
Sziasztok, szükségem lenne egy kis segítségre.
Ismerősöm külföldön tartózkodik, és a laptopja véletlen teljesen lemerűlt. Indításkor ezt írja ki: Unexpected shutdown...initializing 100% és megáll, nem tölti be a windowst. Itthon egy windows 7 cd-vel karöltve sikerült visszaálltanom, viszont kint nincs neki windows cd.
CD nélkül lehetséges e probléma orvoslása? A gép amúgy Acer Aspire.
Köszönöm előre is válaszotokat, remélem létezik megoldás rá

-
bn007
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ki néztem magamnak ezt a gépet acer Aspire E1-531-10054G50MNKS 87,000
pénzért. Megéri az árát vagy keressek másikat? Választ előre is köszönöm. bn007 -
Krike
aktív tag
válasz
acer1290
üzenetére
Ha az akku-t beleraktad, töltőt csatlakoztattad, majd kb. 15 perc múlva megpróbálod elindítani, akkor is ez a jelenség? Illetve akku nélkül, töltőre csatlakoztatva is próbáld ki, kérlek. Ha ezek egyike sem hoz megoldást, akkor személyes vásárlás esetén 3 napon belül visszaviheted, és kérheted a cserét, mivel a termék hibás, internetes vásárlás esetén 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
-
Krike
aktív tag
Szia.
Már sokszor volt szó arról, hogy a gépeket használattól, és használat helyétől függően fél-egy évente ki kell takarítani. Mivel a tied egy Timeline-X, ami vékony gép, és relatív erős hardver van benne, valamint nem játékra tervezték, ezért szerintem vidd el szakszervízbe (EC-CO Kft.) akik kitakarítják neked. Valószínűleg throttling esete forog fenn, tehát a CPU kezd melegedni, mert a hűtés a lerakódott kosz miatt már nem elég hatékony, és visszaveszi az órajelet. Szerintem takarítás, és újrapasztázás után vígan hasít majd. De figyelj oda, hogy csak az EC-CO-nál csináltasd, vagy elküldheted a Csehekhez is, mert különben ugrik a maradék garancia.
-
acer1290
csendes tag
Sziasztok lenne egy kerdésem,
interneten rendeltem egy acer aspire v3-571G-33114G50Maii i3 grey LX 2Y tipusú laptopot és kicsomagolás utan az a meglepetés ért, hogy nem indul power gomb lenyomására a gép. hosszas probálkozásután kiderült bal oldali shift lenyomásán kivül semmire se reagál. A balshiftre történő reakció hogy a bios 2 másodpercre felvillan majd a gép leáll power gomb nyomva tartásra történő hang kiséretében. A gép op rendszer nélkül illetve linux valamelyikkel jött amit nem kivánok használni demindegy. Kéreksegitséget hátha valaki látott hallott ilyesmit vagy garanciáliscsere esetleg?
válaszaitokat előre is köszönöm -
pck09
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi a gépem konfigurációja:
Acer Aspire TimelineX 5830TGIntel Core i5-2410M 2.3 GHz
NVIDIA GeForce GT540M
4 GB DDR3Két éve nyáron vettem a lapost. Először League of Legends-szel próbáltam ki a gépet, és meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon kevés FPS-em volt néhol (az régi asztalihoz képest kevesebb). Akkor utánanéztem a dolgoknak, és valahol írták, hogy állítsam át, hogy mindig az NVIDIA VGA-t használja és ne az integráltat. Ekkor nagyon jó volt minden, CoD2-ben is több száz FPS-sem volt.
Egy idő múlva annyira visszaesett a teljesítmény, hogy CoD2-ben 60 körüli FPS-t produkál, LoL-ban is vissza kellett venni a grafikát, illetve most Diablo 3-nál átlagban 40 körüli az FPS de nagy harcokban leesik 12 körülire.
Winfost is újraraktam párszor, de ugyanolyan kevés az FPS.
Nincs tippetek, hogy ez miért lehet?Köszi.
Bálint
-
Müszi
senior tag
válasz
dReFiX
üzenetére
Lényegében bármilyen 2,5"-os SATA HDD jó bele. A spec. szerint sima SATA a csatlakozás, de a SATA2 és SATA3 szabványú is kompatibilis visszafelé. Az alján leszereled a winyó fedelét és kiszeded a régit, majd be az új és mehet a telepítés. Néhány csavar az egész. Ha gyári oprend volt hozzá, akkor azt le kéne menteni róla, ill. az adatokat is ameddig mükszik, különben elvész.
-
Peak
addikt
válasz
MrRL19
üzenetére
Nem.
Amint láthatod, most a memória foglalás mennyisége szerinti növekvő sorrendben vannak az alkalmazások.
A legkevesebbet foglalóval kezdődik, és egyre növekszik... amint láthatod.Klikk mégegyszer a Memória fejlécre, és akkor megforditja a sorrendet, akkor a tetején lesz a legéhesebb alkalmazás.
Az, hogy leállitod-e, az a Te döntésed.

-
Peak
addikt
válasz
MrRL19
üzenetére
- left CTRL+Shift+ESC - megnyilik a task manager
- Folyamatok fülre kattintasz
- Klikk a CPU fülre 1x vagy 2x ( rendezés a terhelések sorrendje szerint )
hopp... látszik melyik alkalmazás az, ami az üresjárati időn kivül eszi a CPUt.- aztán MEMÓRIA fülön szintén klikk 1x vagy 2x
hopp... látszik melyik exe zabálta fel a ramodA "Leirás" oszlopban további információt találsz az alkalmazásról.
-
dReFiX
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Aspire 7735Z bekapcsolas után, az fogad hogy sérült a vinyo és csereljem ki mert bármikor elszallhat F 1 el léphetek tovább. Windows is már totál halott és lassú.
Milyen winyo lenne jó bele illetve mennyire nehéz a csere házilag?
-
Müszi
senior tag
válasz
sebijani1982
üzenetére
A kettes számú. Igaz némileg kisebb kapacitásúak a cellái de nyolc van belőlük, míg az elsőnél csak hat. Nagyjából 12-13% a kapacitáskülönbség a második javára. Már ha ténylegesen tudják a megadott értékeket.
A töltővel nem lesz gond, viszont az árát az első éri meg jobban. -
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdés, ezúttal akku ügyben.
Melyik lenne az "erősebb"?
5200Mah 11,1V
vagy
4400Mah 14,8VA gyári töltőm 19V 4,74A-es
A segítséget előre is Köszönöm!
-
Peak
addikt
válasz
üzenetére
Több, mint egy éve megy a susmus a leaderek körül, a taiwani digitimes többször írt a dologról már.
Jó eséllyel a tőkeerősebb ASUS lehet a vevő, az Acernek pedig a nemzetközi piac marketshare a cserealapja.
A brandeket (Acer, Packard Bell, Gateway, eMachines) nem tudni megtartja-e az ASUS, de a support nem nagy kunszt, csak más felületet fog kapni, egy kutya mindkettő.
-
törölt tag
Újabban pletykák keringenek az ASUS és az Acer egyesüléséről. Hogy ez igaz-e, vagy nem, még nem tudni. De az biztos, hogy az ASUS-főnök már utalgatott effélére. Egyesülés lenne, vagy az egyik bekebelezi a másikat? Ha utóbbi lesz, akkor valószínűleg a nagyobb és erősebb ASUS nyeli le az Acert. S ekkor az Acer gépek ASUS név alatt mennek tovább? Mi lesz a gépek terméktámogatásával?
Csupa kérdőjel... -
Müszi
senior tag
válasz
ebeni95
üzenetére
Közvetlen előtted sebijani1982 fórumtárs érdeklődött hasonló témában. A neki írt válaszom neked is szólhat. Olvass vissza pár hozzászólást légyszives.
ATI vonalon a HD 3650M jó a gépedbe, de az nagyjából azonos teljesítményű a jelenlegi kártyáddal. Biztosan van erősebb is ami működne nálad de mint írtam, nem éri meg cserélni, legfeljebb akkor ha kezd megfáradni a mostani. Ezen nem csodálkoznék, mert eléggé problémás tipus. Nálam is meghalt egy anno.
-
Müszi
senior tag
válasz
ebeni95
üzenetére
Tartom amit előzőleg írtam. Proci cseréjével kisebb mértékben nővelhető a géped teljesítménye de jobb választás egy T8300. A VGA cseréje viszont egyértelműen nem éri meg és nem is fog hozni látványos gyorsulást.
Egyébként létezik MXM2-es 9700M GT de ennek a kártyának a hossza valószinűleg nem teszi lehetővé a gépedbe való beépítést, az ára meg borzasztó.
Ekkora fejlesztési költségből már bőven ki lehet hozni egy komplett gépcserét, amivel nagyságrenddel előbbre lennél. Ezen gondolkodj el mielőtt belevágsz. -
Müszi
senior tag
válasz
ebeni95
üzenetére
Az is jó lehet, de ahogyan egyel előtted kifejtettem a melegedés miatt kevésbé szerencsés választás. 9700GT-t már nemigen fogsz MXM2-ben találni, és a 9600GT sem biztos, hogy menne benne. Notinál nem oly egyszerű a VGA csere, mint desknél. Ha a bios nem ismeri fel akkor cseszheted.
-
Peak
addikt
válasz
sebijani1982
üzenetére
Erre figyelj, hogy teszteld a procit megvásárlás előtt, hogy BIOS szinten is kezelje, megfelelő szorzóval, órajellel.
-
Müszi
senior tag
válasz
ebeni95
üzenetére
Neked is egy T8300 beszerzése lehetne javallott, de esetedben ez már lényeges gyorsulást nem hozna, viszont a VGA cseréjét nem forszíroznám. Problémás és drága kompatibilis példányt beszerezni és annyit az a konfig már nem ér sajnos, ráadásul az sem hozna egetverő gyorsulást játékok terén. NV 8600M GT VS NV 9600M GT. Mindkét példányt a CL4-es kategóriába sorolják, tehát mai komolyabb játékokhoz már kevesek.
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5920G laptop.
Jelenlegi spec.:
Intel Core 2 Duo T7300, 2x2000 MHz
2x1Gb Kingston DDR2 667MHz CL5 SDRAM
8600M GT videokártya (MXMII).Szeretném ezeket bővíteni, erősebbre cserélni, de nem tudom, hogy melyik CPU-kkal és GPU-kkal kompatibilis. Nos, ha jól tudom, memóriát 4Gb-ig lehet bővíteni.
Processzor ügyben egy T7500-ra gondoltam, de jöhet erősebb is.
Videokártyánál 9600M GT-n gondolkozom, bár nem tudom, hogy mi a legerősebb, amit fogad. Ez még talán elérhető áron van.Várom a javaslatokat, tanácsokat! A laptophoz mindenképpen ragaszkodom, meg van már rég óta, ne volt vele baj, nem akarom eladni.
Jelenleg hűtőpad nélkül a CPU 50°C körül ketyeg, a GPU már magasabb, 60°C körül megy. Jön alá egy CM hűtőpad, azzal remélem jóval hidegebb lesz. Illetve akarok egy hűtés moddingot is (valami hasonlót).
Üdv!
-
Müszi
senior tag
Itt a listán is egymás mögött helyezkednek el, bár ők erősebbnek látják a T8300-at.
-
Müszi
senior tag
válasz
sebijani1982
üzenetére
Helo!
Egyértelműen a T8300-ast válaszd. Ugyan hasonló a teljesítményük, sőt bizonyos helyzetekben a T7700 a nagyobb méretű L2 cache miatt még gyorsabb is lehet, viszont 45nm-es csíkszélességből adódóan kevesebb hő fejődik így még a hűtésed megbirkózik vele, míg a 65nm-es T7700-nál már minden bizonnyal kevés lenne. -
Peak
addikt
válasz
iterativequ
üzenetére
Egyébként nem az Acer honlapja, hanem az Acer egyik kiemelt partnerének, viszonteladójának a honlapja.
Az Acer nem értékesít direktben, kizárólag viszonteladói hálózatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Mobil flották
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
itt a full hd-s változata, csak i5 meg 8gb ram, videokártyxa asszem ugyanaz mint az enyémben lesz. http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G-53238G1TBDCA.jpg
de msot körbenéztem.. és csak iylen felbontásút találok(180,175ezerért is) szóval nem értem. akkor te mit ajánlanál?? 215 ezer a fullhd-s acer i5, 8gb ram.. pl.

és tényleg 2011 májusban vettük 3 év garival...
.

)