Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
erik365
üzenetére
Ha mozgatod le-fel, ill. finoman érzéssel keresztirányba feszíted a monitorfedelet akkor látsz változást? Ez lehet tápellátási probléma (itt is mérni kellene (!), de eszközök hiányába ezt tudom javasolni, esetleg kölcsön panelt, hogy lokalizáljuk a hibát pontosan. Még egy felesleges beruházást gondolom már nem szeretnél..
#27821) TheChos3nOne: Ment pü..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Jarod1
üzenetére
szia,
Ha fogadást indítasz, akkor 10k az alaplapra. Szerintem mégiscsak ki kellene zárni ezt valahogy, mert így nem lehet megoldani a problémát sajnos. Üzletek is szívesen segítenek ebben (ha nincs ismerős, barát egy csere erejéig), főleg ha vásárlási szándékod is van. Néha egy ODD ki-be is hoz váratlan megoldást.

-
Dell XPS
veterán
válasz
LaciMaci84
üzenetére
Szia,
Sajnos egyértelmű GPU hiba!
-
Dell XPS
veterán
válasz
genius5000
üzenetére
Szia,
Nekem is van/volt Acer márkájú gépem és elégedett vagyok, sőt kedvelem őket. Az már egy másik dolog, hogyha valaki ki fog egy gépet és minden baja van vele, azt nehezen fogod tudni meggyőzni az ellenkezőjéről. Minden márkánál, típusnál, bele lehet szaladni egy negatív élménybe, akárcsak az autóknál. Szóval a téma mindig is "puskaporos" vitát eredményez. Szerintem, ha megírod a tapasztalatodat és a rendeltetésszerű használatot, akkor nyugodtam ki lehet állni a márka mellett.
Egyébként az ajánlott sikerszériával (G580) van gond rendesen, a garanciából visszatértekkel meg még több....
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
stonerzsebi
üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
online1986
üzenetére
Szia,
Ahogy a kolléga mondja: nincs támogatása az alaplapról..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Alkukirály
üzenetére
Szia,
Nézd ezt meg légyszi, hátha: [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
genius5000
üzenetére
Szerintem semmi, 8GB RAM bőven elég mindenre hidd el (4GB is elég lenne), de természetesen létezik olyan program azért amihez kell, viszont oda gép is ajánlott, mert az processzort is igényel.
Lehetséges, hogy egy 4GB-os modult tennél a benne lévő 2GB-os mellé és az is teljesen kiszolgálna.
-
Dell XPS
veterán
válasz
genius5000
üzenetére
Szia,
Általában erről a Chipset, ill. a processzor jellemzői döntenek. Jelen esetben a CPU a releváns, ami csak 8GB-ig kezeli a memória modulokat. DE, találkoztam egy-két esetben (ritkán), amikor látszott a 16GB-t a feladatkezelőben meglepően.
-
Dell XPS
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Értem, ha mégis belevágsz akkor ez segítség lehet: [link] akár úgy is, hogy Te is közben egy-egy folyamatnál képeket készítesz. Akárhogy is döntesz lassan "szervízeltesd" le, és a processzort pedig kezd el hirdetni, mindenre van vevő...
-
Dell XPS
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Budapesten nem jársz, megvárható "eset"?
-
Dell XPS
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Szia,
Szvsz meg, és hozza is az értékét a gépben. Amennyiben nem vagy biztos a "karbantartásban", akkor inkább ajánlanék valakit, aki nagyon "emberi" módon megoldja Neked. (3-4K) A tapasztalat szerint nem hozzák a "gyári" szintet (hiába készülnek egy helyen), de az áruk sem ugyanaz.
-
Dell XPS
veterán
válasz
genius5000
üzenetére
Szia,
Memória bővítés: 2x4GB DDR3 1333MHz, ami 1066MHz-en fog működni. A DDR3 1600MHz-es modult nem fogja kezelni és valóban felesleges a 16GB RAM is, mert 8GB-ot kezel max.
A "leöntött" billentyűzettel valóban nem sokat lehet kezdeni az esetek nagy százalékában, hiába az alapos takarítás. Természetesen meg lehet próbálni, de igényel némi gyakorlatot, hogy el ne törjenek a billentyűzet tartók. A megoldás, ahogy írtam a csere, megpróbálok felkutatni egyet Neked.
A Caddy-kerettel kapcsolatban várjál még, hátha jön valaki és tájékoztat.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Ez tényleg "alapos" volt, köszönöm a visszajelzést! Elsőre az LCD panel hibára gondolnék, mivel akkuról működtetve szinte öt perc múlva jelentkezik, így az javasolnám, hogy külső monitoron is ellenőrizd le légy szíves. Ez a "kifehéredés" elég tipikus, de ez vajon a laptopfedél mozgatásra is jelentkezne?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Igen, jó az LCD kábel, ill. a memória támogatottsága: DDR2 667MHZ 4GB max. szóval működni fog.

(#25887) panzi Ennyi információ kevés ahhoz, hogy pontos diagnózist mondjunk rá. Tesztelni kellene elsőre (hőmérsékleti tartományok), lehetséges hogy elég volna egy "nagy szervíz" (hőelvezetők cseréje, tisztítás), de elképzelhető a Te gyanúd is, hogy hosszabb terhelés alatt valami betegeskedik. -
Dell XPS
veterán
válasz
Csupii
üzenetére
Szia,
Ez a benne lévő chipset, ill. processzor függvénye. A gyárilag szerelt processzorok támogatása: 8GB DDR3 1066 MHz max. Amennyiben bővíted, természetesen kezeli a DDR3 1333 MHz-es memória modulokat, de csak 1066 MHz-en fognak "ketyegni". Érdemes odafigyelni, hogy azonos órajelű és időzítésű modulok legyenek benne, amennyiben nem így lenne, akkor ki kell próbálni, mert előfordulhat, hogy "együtt" nem működnek rendesen.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Mondjuk nem egy erőmű és a mai böngészők, flash tartalmak fogják a gépet (youtube). Természetesen minden alkalmazás terheli a processzort, de ha külön ablakban nézed a feladatkezelőt, akkor látod aktuálisan a processzor terheltséget, memória használatot, amikor "szinte" mindent használsz.
40-50%-nál nem szabadna akadni semminek, nézd meg mégegyszer, mert akkor máshol van a gond. Letöltött filmeket nézel vagy youtube videókat?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Szia,
Nézd meg elsőre a feladatkezelőben, hogy milyen a processzor terheltsége, ergo mennyi százalékon akadozik. Ezt kísérő jelenség melegedés, egyéb.....nem történt frissítés esetleg, energiagazdálkodásban v.mi elállítódás?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Yopi49
üzenetére
Szia,
Nekem ez billentyűzet hibának tűnik, ráadásul egymás alatt vannak a nem funkciónáló gombok, ami az elektronikájára utal.
Szerk: igen, "házilag" is tudod cserélni a billentyűzetet, sőt addig megis nézheted, hogy kiveszed a szalagkábelt és visszailleszted a helyére. - Voltak már érdekes dolgok...
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
gaben1117
üzenetére
A linkelt kép alján látszott az oldal, ezért gondoltam rá. Mostanában több notebook fórumon előállt ez a hiba jelenség és az Intel/Radeon (Catalyst Controll Center, volt aki be sem tudod lépni, ill. nem tudta telepíteni, mert nem felelt meg ugyanúgy, stb..) VGA driver telepítésénél már jelentkezett az általad kiírt hiba. Amennyiben ennyire időszűkében állsz, akkor szedd le az illesztőket és esetleg ne a legfrissebb verziókkal próbáld meg, remélem sikerülni fog....
Itt is volt egy küzdelem:[link]
-
Dell XPS
veterán
Az "ismertetőt" arra vonatkozóan küldtem, hogy lásd a memória támogatását a processzorodnak (DDR3 MHz). Természetesen nem gondoltam arra, hogy 16GB-ra bővítsd, amit a kolléga is javasolt számodra, annál nemigen kell több. 4 slot-os is létezik valóban a típusból, de ritka, nem tartom valószínűnek, hogy a Tiedben lenne....

-
Dell XPS
veterán
válasz
OverKiller
üzenetére
Azért kérdeztem, mert a chipset támogatja mindkettő interface: 6GB/sec sebességét.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
OverKiller
üzenetére
Szia,
A chipset: Intel HM65?
-
Dell XPS
veterán
válasz
beach head
üzenetére
Biztosan jó természetesen, ahogy írtad: az értékek egyezőek...
Azt nem tudom, hogy mi a pontos oka, de valószínű, hogy nem normális, utánajárok....
-
Dell XPS
veterán
válasz
beach head
üzenetére
Szia,
Lehet, hogy egy másikat linkeltem, de amit Te választottál az is teljesen jó, sőt ha az volt eredetileg akkor a legjobb.....Egyébként az oldalon Te is rá tudsz keresni pontosan, ha legközelebb kellene valami.....utángyártott adapterek is lehetnek megfelelőek (ritka), de érteni kell hozzá, szóval, ne!
-
Dell XPS
veterán
válasz
beach head
üzenetére
Szia,
Esetleg itt: [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
OverKiller
üzenetére
Átlag felhasználók részére ajánlott SSD-k.....ismertető: [link]
ADATA S511
Corsair Force 3 !!
Corsair Force GT
Crucial M4
Kingston HyperX és V+200-as sorozata
OCZ Agility 4
OCZ Vertex 3 és Vertex 4
Samsung 470 és 830 sorozat -
Dell XPS
veterán
Szia,
Esetleg itt: NOTEBOOK beárazás (kiemelt téma)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Ulefone Armor 33 Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest