Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
xabolcs
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nekem az már ismeretlen terület, amúgy is lehet, hogy megy majd vissza az asszony munkahelyére, oda teljesen elég így is. Nekem meg szülinapom lesz, szóval + indok az új eszközre.

De ha lehet, mindenképp valami mesh-t szeretnék, a mostani c5v4 is megmaradhatna az okos eszközöknek.
A milyen routert vegyek összefoglalóban ajánlott egy tenda mw5 (nem ismerem a márkát) ami szimpatikus is lenne, bár igazából a deco m4et szerettem volna, csak nem olyan olcsó. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ha jól tudom az openwrt a 19.07-től támogatja a mesh-t, igaz? Namost az egyik routeremen már ez van, de van egy régebbi, arra csak, ha jól néztem a 16.06 megy fel. Buta kérdés, de akkor az nem lesz jó ahhoz, hogy kipróbáljam ezt a mesh-t? Magyarán mindkét eszköznek minimum 19.07-es verzió kell?
Köszönöm! -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Közben rájöttem, ha minden igaz. 1. a lan interface-nél nem írtam be a dns-hez a telekomos (fő) router ip-jét. Illetve azt nem tudom, hogy kell-e de a protocol-t is átállítottam dhcp client-re, ez utóbbit itt olvastam.
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
és #17296 xabolcs
Köszönöm a segítséget. Sikerült megcsinálni. Kapott fix ip-t a lan1-re, ott kikapcsoltam a dhcp-t is. Elérem az új ip-n keresztül, ez ok. A wifit is belőttem. Kicsit megkavart a radio0 és radio1.
radio0: [kép]
radio1: [kép]
Így vannak beállítva egyelőre. Ezzel az a helyzet, hogy az 5ghz működik, viszont a 2.4 nem, azt írja a telefon, hogy nincs ip. Mit rontok el?Köszönöm!
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi!
No olyat még nem csináltam, ennek utána kell néznem.szerk:
elolvastam a vonatkozó részt, csak, hogy jól értem e:
1. letöltöm és átnevezem a szükséges file-t (lehet a tftp program mappájában)
2. indítom a progit a server interface a gépemé kell hogy legyen és azt át kell írni erre: 192.168.0.66
3. Lanon rákötöm a gépre a routert, majd reset nyomva tartása mellett bekacs
4. a programban látom kell hogy kérés érkezikA router ip-je mi legyen? Maradhat a mostani? (x.x.1.2, mert ap módban üzemel)
-
Flowtation
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Szia!
Nos megpróbáltam az openwrt-t felrakni az archer c5 v4-re, sikertelenül. Már az elején megáll ezzel a hibával:
Error code: 4503
The uploaded file was not accepted.
Rövidítettem a fájlnéven is, nem segített. INNEN töltöttem le a squashfs-sysupgrade.bin végű file-t, tudtommal az kell?
Mit rontok el? Máshogy kell próbálkozni?Vagy a sysupgrade végű akkor kell ha már az openwrt rajta van és azt kell upgradelni? Ha igen akkor a factory.bin végű fájl kell nekem?
-
Flowtation
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
akkor ok, köszi. a negatív visszajelzés a gyári fw-el volt gondolom. Viszont ahogy írod a padawan nem tud mesh-t? Végül is nem probléma első körben, megpróbálom valamelyik alternativ megoldást, aztán meglátjuk.
hcl:
én is régen néztem rá, nekem is ez volt az utolsó infó, de örvendetes, hogy ez megváltozott. -
Flowtation
őstag
és #17262xabolcs
Köszönöm a válaszokat. Én s azt mondtam a hálózatos topicban, de azt mondták van rá. Régebben valaki javasolta, hogy padawan fw-t azt tudok rá tenni. Azt viszont nem ismerem, meg offtopic is.gyerekek telója van még rajta, ők nem szoktak panaszkodni, de ugyanolyan típusok, ezért nem értem.
A fordítás már sok lenne nekem, de lehet,hogy erre a benwht fw-re rápróbálok. Ebből a sysupgrade kell ugye? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Van egy tp-link archer c5 v4 típusú routerem, amire tennék openwrt-t. Az oldalán azt látom a current release-nél, hogy external image. Ez mit jelent pontosan? Esetleg azt, hogy nem az opwnwrt-s arcok készítették a fw-t? Jelenthet ez gondot? Illetve amit írnak a 2.4 Ghz-es teljesítmény probléma mennyire valid? A "hagyományos" gyári fw-ből való telepítés ennél az eszköznél is simán működik? (nagyon régen, egy mr3220-a tettem utoljára cfw-t, azzal nem volt gond).
Köszönöm a válaszokat!szerk: azért cserélném le, mert folyamatos porblémák vannak a wifivel, eldobálja a telefon a hálózatot, ilyesmik. Ki szeretném zárni azt, hogy a routertől van ez vagy a telefon szar. A másik fontos dolog, hogy szeretnék itthon mesh-t kialakítani és azt tanácsolták a hálózatos topicban, hogy próbáljam meg először ezt, mielőtt vennék új készüléket.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Sziasztok!
Ebben tudtok segíteni? Esetleg menjek másik topicba? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Van egy Tp-link archer c5 V4 routerem. Ap-ként üzemel (router módban) a szolgáltatói router után. Nincs semmi különös gondom a gyári fw-el, viszont előtte egy mr3220-at használtam openwrt-vel, erre is raknék, mert pár feature hiányzik. Pl. wifi korlátozás bizonyos időpontban és bizonyos mac címekre, ilyesmik. Illetve úgy látom, hogy ez az egy router is simán lefedi a házat, ezért a szolgáltatói wifit ki is kapcsolhatnám.
Na a lényeg: Megnéztem az openwrt oldalát, van rá CFW, viszont valami external image-et írank, ez nem tudom mit jelent? Ettől függetlenül lehet ezt is sima upgrade-el megcsinálni? Valamit írnak arról is, hogy a 2.4 Ghz-el sebesség problémák vannak, ez mennyire valid?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Milyen routert topciból jövök, ottani ajánlásra vettem egy archer c5 v4 típusú készüléket. Remélem ezzel nem nagyon lőttem mellé. Az emeletre kell, igazából csak AP módban fogjuk használni a szolgáltatói router kiterjesztéseként (legalábbis első körben), de úgy gondoltam egy router jobb választás hosszú távon.
Na a lényeg, hogy tudtommal van erre is OpenWrt, csak nem hivatalos. Használja valaki így? Utoljára egy mr3220-at állítottam át CFW-re, ott nem volt semmi különös, az OEM szoftverből ment az upgrade. A c5-nél nem tudom, hogy ugyanígy lenne-e, ebben szeretnék segítséget kérni. Átnéztem a készülék OWRT oldalát, de azért itt is rákérdezek.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Flowtation
őstag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Csak tipp, de az első fieldset és alatta, az első div is /-el kezdődik, holott a nélkül kellene lennie. De majd jönnek a szakértők is.
így:<fieldset><div><div class="cbi-page-actions right"> <form class="inline" action="/cgi-bin/luci/admin/services/hotspot" method="get"> <input class="cbi-button cbi-input-find" type="submit" value="Felderítés ismétlése" /> </form></div></fieldset> -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
VPN-el kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, remélem jó helyen vagyok. A helyzet jelenleg: T-s előfizu van, mögötte egy tplink mr3220 üzemel openwrt-vel. Szeretném megoldani, hogy a melóból is elérjem az otthoni hálót, ehhez kellene a vpn ha jól gondolom. A kérdésem az lenne, hogy elég-e hozzá az mr3220, illetve a tárhelye, kb 200 Kbyte szabad hely van rajta, én nem raktam semmi pluszt rá, csak az van ami jött az opewrt-vel. Régebben olvastam egy cikket logoutról, pont ilyen témában, de most persze nem találom. Szeretnék segítséget kérni egy szájbarágós leírással, ha van, hogy mit és hogyan kell telepítenem, beállítanom.Előre is köszönöm!
-
Flowtation
őstag
Sajnos ahhoz nem értek, hogy magamnak csináljak egyet, újat venni nem tudok (iskola) és ez éppen adott volt dobozos, elvileg új. Egy mr3220-at váltott, mert azon állandóan eldobálta a wifit, openwrt-vel is. Ez az új is ezt csinálja, de még a gyári firmware-el, szóval még az is lehet, hogy nem a fw-vel van baj. Nem is kellene sokáig, mert már az új eduroam-os kiépítés megvan, csak a user/pass-okra várunk...de hát itt semmi nem megy könnyen...
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tp link tl-wr740N v4.28-hoz keresek telepítőt. Meg is van, de pl az eszköz oldaláról (ahol v4.27-ig van jelölve) egy 18.06.1-es verziót tudnék letölteni, viszont stable release meg a 15.05, onnan is lehet. Mi a különbség a kettő között? Illetve a .27 vagy .28 számít-e? Én úgy tudom, hogy a router fő verziószámát kell nézni csak, tehát ha 4.28 van nekem akkor a 4.xx telepítő kell, igaz? -
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Amit linkeltem első leírást, abban ez a típusú router volt az alany, erre gondoltam, természetesen openwrt-vel. Sajnos már nem vagyok bent, ezért a pontos sorokat nem tudom linkelni, de emlékeim szerint ez volt:
new high-speed usb device number 2 using ath79-ahci ( a vége nem biztos)
volt más is, ami az usb-s port helyes működésére utal, de sajnos már nem tudom linkelni.Ha még neked oké, akkor jövő pénteken térjünk vissza rá, mert csak akkor leszek legközelebb ebben a suliban.

-
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Nos sikerült megoldanom. Egyik kábel a wan-ba, a gép az egyik lanon. Tehát tök sima felállás...Igy már tudtam letölteni simán csomagot. Itt viszont már megint elakadtam. A leírás szerint csináltam mindent, mégsem megy a nyomtatás. Elvileg látszódik a nyomtató a listában, fel is tudom telepíteni, de valami nem oké. Ebben még lenne esetleg tipped?
-
Flowtation
őstag
Hmm. Erre nem is gondoltam. Egy próbát megérhet. Köszi a tippet.
(#13452) wolf13:
Esetleg próbáld meg azt, hogy lerövidíted a fájlnevet. Azzal a hosszú névvel nekem sem ment. Vagy a pontokat kell kiszedni, vagy valami rövid név kellett, úgy működött. Persze arra figyelj, hogy a verziószám is egyezzen. pl. 841n ver 1.x, 2.x stb. -
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Látod ezt nem tudom. Nekem megoldás lenne az is, hogy addig dhcp-re teszem a routert, amíg leszedem a nyomtatóhoz szükséges csomagokat. Nincs valami parancs, amivel kilistázhatom az ip-ket, hogy melyiken lehet a router? arp -a nem jó erre?
Esetleg ha a lan dhcp-re és a routeren is beállítok egy dhcp szervert, mondjuk valami c osztályú tartománnyal?
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Azóta nem tudtam foglalkozni a dologgal, de jó lenne megoldani, mert rágják a fülem. A lényeg dióhéjban annyi, hogy a router ap módban működik, a lannál megadva a fix ip, mask, gateway, mégse tudok csomagot frissíteni/letölteni. Minap próbálkoztam mindenhogy és azt figyeltem meg, hogy fix ipvel még a gatewayt se tudom pingelni, míg dhcp-n igen. Elképzelhető ez, hogy a cisco 892-ben van egy olyan opció, hogy a fix ip-k le vannak tiltva? -
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
A router ugye ap módban van, akkor a cisco-tól kap mindent, nem? Egyébként amikor a 194-es végződésű gateway volt akkor is az ipconfig szerint 254 volt...nem értem már abszolút. Fordítva: hiába írom át a routeren a GW-t, akkor is 254-lesz.
Egyébként most hívtak a sulinettől, mivel gondok vannak a dns-el is, az egésznek az a lényege, hogy ha tudom rakjam át a szerverünket a publikus tartományba, meg úgy unblokk az egész hálózatunk a szerver mögött legyen, és ne a cisco mögött. Sok a baj, alig tudnak valamit haladni...bla,bla. Jövő héten állhatok neki, de legalább küldöm az ms-t a francba, és átállok inkább a linuxra.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Bocs a dupláért. Átraktam, net volt ugyanúgy, de pl. a tracert 8.8.8.8 nem futott le csak a .254-ig, utána timeout. Nem is találtam meg a routert a hálózatban, ping broadcast majd arp -a parancsokkal, uh reseteltem és beállítottam újra mindent. Most meg a gateway a .194 végűre változott, azaz a router fix ip-jét jelzni annak.

szerk: a cisco dhcp-hez most nem férek hozzá, mert még mindig kutyulják a netet, de bárki fél kezébe lefogadom, hogy valami sulinetes kavarás van.
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Kipróbálom. Én kértem mikor a váltás volt, hogy az első 10 cím legyen kizárva a dHCP-ből (a cisco 892 a dhcp nálunk), hogy az ilyen eszközöknek legyen fix ip. Megnézem a listámat, nem írtam e véletlenül be ugyanezt az ip-t, de azért nem gyanakodom rá mert egyébként megy rendben.
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Nos megnéztem egy másik routeren, ezen LEDE 17.01 van. Mivel volt változtatás az IP cím tartományunkban, ezért itt sincs beírva a lanhoz átjáró és dns (előtte volt, emlékszem és akkor jó volt). Viszont ha beírtam a megfelelő számokat, ha nem akkor is ezt kapom ennél a gépnél:
Ezt nem értem, nézzem meg a kapcsolatot, de elvileg működik minden rendben, van net, kábelen és wifin is, szóval wattafak?

szerk:
Lehet azért nem megy mert a sulinetesek vacakolnak a DNS-el? Arra gondolok, hogy a szerverünknek fix IP-je volt/van most is, viszont az új címmel nem működik megfelelően, pedig minden beállítás ugyan úgy van mint előtte, többször ellenőriztem az új számokat is. DHCP-n kapott IPvel megy a szerver, statikussal meg nem. (a statikus kell a domain miatt, de ez már nem ide való...) -
Flowtation
őstag
válasz
kisskd
üzenetére
Szia!
Köszi!
- Reboot volt többször is, sajnos nem segített.
- rootként lépek be, mindent tudok változtatni
- még a fele hely szabad, már ha a csomagtelepítős résznél mutatott hely a mérvadó
-erre gondoltam én is, többször próbáltam vagy így vagy úgy, reboot után is, uazt a hibát reprodukálom.
(#13384) woodworm
No erre nem gondoltam. Amit linkeltél ez most az új elérési út? Tehát ezt kell beillesztenem a sources.list fájlba, már ha itt ilyen van? Vagy itt nem úgy működik mint egy "átlag" linux disztrónál?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg nincs valakinek ötlete? -
Flowtation
őstag
Sziasztok! Egy tplink tl-mr3420-ra tettem most openwrt-t, 15.05 verzió. Ap módban használom, fő ruterből lan portba megy a kábel. Fix ip, maszk van, DHCP kikapcsolva. Minden megy, net, stb, viszont tennék rá printert, ehhez kellne pár csomag, de package list frissítésnél ezt kapom:
Collected errors:
* opkg_conf_load: Could not lock /var/lock/opkg.lock: Resource temporarily unavailable.
Mitől van ez?Először nem irtam be dnst, gateway-t, akkor ez volt:

De egy régebbi hozzászólásban megkaptam, hogy mivel a wanon keresi a netet, ezért nem megy, ha a lanhoz beírom a megfelelő adatokat jó lesz. Otthon ment, itt melóban meg nem.
-
Flowtation
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Meglátjuk, eddig mindig kellett egy restart, aztán ideig-óráig jó volt. Egyébként otthon egy mr3220 van, az is sz@rakodott a gyárival, mióta átraktam azt is, hozzá sem kell nyúlnom, kopp-kopp.
Beírtam a gatewayt, dnst, jó lett, nagyon szépen köszönöm a segítséget!

kicsit off: ez a router nem messze van egy másik, de sima AP-tól. (dwl-2100), amin egy másik wlan üzemel. Két fal van közöttük, meg kb 6-7 m. Az jó ha az egyiket az 1-es csatornára, a másikat meg pl. 10-re vagy nagyobbra állítom? Zavarhatják egymást e nélkül?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A melóhelyemen felraktam egy wr741N routerre az openwrt-t (17.01.4), mert állandóan gond volt a gyári fw-el. Ezt a routert AP módban szeretném használni, van egy fő routerünk (sulis), az a dhcp, ezért a 741 kapott egy fix ip címet a lan interface-en, a wan pedig kihúzva. A lan-nál kikapcsoltam a dhcp-t, illetve belőttem a wifit. Azt szeretném kérdezni, hogy jól csináltam-e mindent? Illetve valamit nem, mert nem tudok csomaglistát frissíteni, ezáltal új csomagot letölteni sem, de a net működik kábelen és wifin is. Milyen beállítást rontottam el?Előre is köszönöm!
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Sziasztok!
Ebben tudna nekem segíteni valaki?köszönöm!
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Rossz topicból jövök ide, másolnám, engedelmetekkel:
Van egy régi, tplink tl-mr3220-as routerem, gyári verzióval. Szeretnék rá tenni openwrt-t, azt olvastam az oldalukon, hogy erre a cuccra az AA verzió ajánlott a 4mb miatt. Kerestem az oldalon a letöltendő cuccot és ERRE az oldalra jutottam. Namost itt nekem melyiket kell letöltenem? Ha a tar.bz2 végűt, akkor az alkalmas lesz arra, hogy gui-ból frissíthessem?
Vagy teljesen rossz irányba megyek?
Előre is köszönöm!szerk: a fórumtárs EZT az oldalt javasolta, miért?
-
Flowtation
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Köszi, nem tudtam ezt. Igazából az AA alatt sem fért el a minidlna. A routert igy (AA-val) kaptam tesómtól ,nem tudom milyen csomagok voltak/vannak rajta. A frissítés után megmaradt minden, szóval ugyanúgy működik a router, nem kellett beállítanom semmit.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy gyári firm telepítés - owrt újratelepítés sem segit?
Nem vagyok a konzolhoz nőve egyáltalán, luciból csináltam mindent.
itt a lista a particiókról, hátha ez mond valamit valakinek:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.0M 1.0M 13.0M 7% /tmp
/dev/mtdblock3 576.0K 436.0K 140.0K 76% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devBocs, de jobban nem tudtam beilleszteni.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Van egy tp link mr3220-as v.1 routerem. Most csináltam rajta firmware frissítést, mert még 12.09 volt rajta. Szeretnék rá minidlna-t telepíteni, de azt írja, kevés a hely az /overlay könyvtárban. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami lehetőség a takarításra? SSH-n be tudok lépni, az ok, de a parancsokat nem ismerem (kezdő linuxos vagyok).
Esetleg az segítene, ha pl install image-el telepíteném újra?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lightyear - befektetési app
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a másik kettőt tudtam telepíteni. Ilyenkor mi a teendő? Hagyjam az egészet? Nem olyan nagy gond, mert van egy málnapcm is amit beáldozhatok dlna-nak.