Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8070 üzenetére
Teljesen felesleges volt frissíteni, AA óta csak nagyobbak lettek a csomagok 4mb-os flashben nem fog elférni a minidlna. Vagyis extrootot kell készítened, majd utána tudod telepíteni.
De mindegyis már megcsináltad szóval állítsd be az alap dolgokat wifi/net jelszó, stb, amit akarsz majd. extroot készítése.[link]
majd minidlna telepítése.
ha már ennyire a konzolhoz vagy nőve akkor tedd ott,[link]
vagy ha van luci, akkor a luci-app-minidlna csomagot telepítsd, és konfiguráld luci alól.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8072 üzenetére
nem
Csak extroot.
minidlna nem tudom mekkora de 1 mb-nál nagyobb. Ez sehogysem fog elférni a /overlay tárolón. Linken lévő dolgokat csináld végig. Akkor a /overlayen több helyed lesz, és tudod telepíteni a minidlna-t.Ha AA-ról úgy frissítettél, hogy beállítások megtartásával, akkor egy factory resettel kezdj. legyen tiszta lap, kitudja mit állított el, nah meg a két főverzió ugrás a konfigoknak nem egészséges jobb tiszta lappal.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8075 üzenetére
Ha USB kezelés benne van az FW-ben akkor azzal neked nem kell törődnöd, az eextra csomag meg csak bizonyos pen driveok/HDD-k esetén szükséges ha extrootnak olyat használsz, amihez nem kell, akkor az nem kell.
Kérdés usb-be bedugsz egy penrive-t tudod csatolni, meg sb? ha igen akkor a telepítés részt kihagyhatod, csak a konfigurálás rész kell.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #10595 üzenetére
Sziasztok!
Ebben tudna nekem segíteni valaki?köszönöm!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
krealon
Topikgazda
válasz Flowtation #10595 üzenetére
3G/4G modem uzemeltetesre, a rOOter GoldenOrb-ot valasztanam.
http://ofmodemsandmen.com/downloadsp.htmlEs elerheto LEDE verzio is.
http://ofmodemsandmen.com/downspec.html(En spec TL-WR3420-ason hasznalom, de az csak a wifi antennak szamaban ter el.)
-
krealon
Topikgazda
válasz Flowtation #10660 üzenetére
"mr3220 3G63,75G típusú router van. Ehhez is jó amit javasoltál?"
Igen.
TL-MR3220 v1 -re valo rOOter firmwareTL-MR3220 v2 -re valo rOOter firmware
Van LEDE-re epulo verzio is. http://ofmodemsandmen.com/downspec.html
[ Szerkesztve ]
-
krealon
Topikgazda
válasz Flowtation #12668 üzenetére
"A melóhelyemen felraktam egy wr741N routerre az openwrt-t (17.01.4), mert állandóan gond volt a gyári fw-el. Ezt a routert AP módban szeretném használni, "
AP modban leginkabb akkor szokott gond lenni a gyari firmware-rel, ha kezdenek eloregedni (4+ ev) az elektrolit kondik. (Oreg router GYIK)
"a 741 kapott egy fix ip címet a lan interface-en, a wan pedig kihúzva. A lan-nál kikapcsoltam a dhcp-t, illetve belőttem a wifit. Azt szeretném kérdezni, hogy jól csináltam-e mindent?"
Az Access Point modhoz ennyi eleg.
"Illetve valamit nem, mert nem tudok csomaglistát frissíteni, ezáltal új csomagot let"
Alapertelmezetten a WAN interface-en keresi az internetet az OpenWRT. De mivel az nincs hasznalatban, es a LAN kezi beallitasu fix IP-t kapott, nincs Default Gateway es DNS szerver informacio.
De ha ezeket potolod a LAN interface beallitasainal, maris "ki fog latni" a netre. -
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #13377 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg nincs valakinek ötlete?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
kisskd
tag
válasz Flowtation #13381 üzenetére
Én még ilyennel nem találkoztam, de ilyesmiket tudok elképzelni:
- random beakadás, rebootot próbáltál?
- elégtelen jogosultságok
- elfogyott a hely
- írtak olyat gyors google keresésnél, hogy volt akinek ilyen produkált, ha egyszerre turkált a luci software részében, és közben SSH-zott -
woodworm
veterán
válasz Flowtation #13381 üzenetére
Szerintem változott a tároló útvonala. Keresd meg és módosítsd az újra.
http://archive.openwrt.org/chaos_calmer/15.05.1/ar71xx/generic/packages/
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Flowtation #13385 üzenetére
A fájl neve opkg.conf, de nem akarok butaságot mondani, mert ez is változhatott. A legbiztosabb, ha a luci-t használva, a System/Software/Configuration fülön javítod a linkeket.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13391 üzenetére
Próbáld ki, hogy a routeren a LAN interface-nál a statikus IP és a helyes átjáró IP mellé a google DNS-t (8.8.8.8, vagy 8.8.4.4) veszed fel.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13393 üzenetére
A google DNS csak a routerre vonatkozik. A gateway IP-je biztosan jó? Egy
ping 8.8.8.8
ad választ a routeren?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13395 üzenetére
Gateway-t nem tudod számolni a tartományból. Az igaz, hogy általában az elejére, vagy végére szokták tenni, de ez nem követelmény...
Ugye a LAN interface-t is azonos maszk-ra állítottad? Pontosan mik a beállítások?Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13398 üzenetére
Ha DHCP-re állítod a LAN interface-t (mondjuk akkor a DHCP szereverhez kell hozzáférés, hogy tudd a kiosztott IP címet), akkor megy a net az eszközön? Vagy IP cím ütközés van (a statikus IP-vel), vagy a gateway nem stimmel.
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #13400 üzenetére
Bocs a dupláért. Átraktam, net volt ugyanúgy, de pl. a tracert 8.8.8.8 nem futott le csak a .254-ig, utána timeout. Nem is találtam meg a routert a hálózatban, ping broadcast majd arp -a parancsokkal, uh reseteltem és beállítottam újra mindent. Most meg a gateway a .194 végűre változott, azaz a router fix ip-jét jelzni annak.
szerk: a cisco dhcp-hez most nem férek hozzá, mert még mindig kutyulják a netet, de bárki fél kezébe lefogadom, hogy valami sulinetes kavarás van.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13401 üzenetére
PC-n biztos, hogy ugyan az a gateway, mint amit a routeren állítottál be?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13444 üzenetére
Igen, IOS-ben meg lehet adni olyanokat, hogy csak DHCP kliensek kapjanak forgalmat...
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13448 üzenetére
Nem egyszerűbb akkor DHCP-re tenni a LAN interface-t, majd mondják meg, hogy mi lett az IP címe? A router úgyis folyamatosan menni fog, így nem hinném, hogy változna.
Persze a kérdés még az, hogy azzal foglalkoznak-e, hogy lehetnek-e mögötte kliensek. Azaz ezt tiltják-e, vagy nem.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Tamy
senior tag
válasz Flowtation #13450 üzenetére
És ha visszaraknád a routert router módba? A wan portot ráakaszthatod a sulinetes routerra, a lanon meg dhcp-n osztana ip-t. Akkor tudod mi a címe, eléred, és a netre is ki tudna menni. Telepíted a nyomtatóhoz szükséges csomagokat, aztán mehet vissza a mostani beállítás.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13460 üzenetére
Akkor most a routeren van a nyomtató? p910nd-t elindítottad? Kliensen hogy config-oltad?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13464 üzenetére
Az mit jelent, hogy a leírásban szereplő típusú? A gyári firmware leírását OpenWrt-t használva már ne nézd! Megjelenik, mint nyomtató? Pontosan mit látsz a dmesg-ben csatlakoztatáskor?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
suste
veterán
válasz Flowtation #13511 üzenetére
mivel 4MB a flash (a ram meg csak 32MB), ezért az újak már nem jók rá, ezért kell egy régebbit feltenni
én még csak nem is 15.05-öt tennék fel, hanem még régebbit (BB-14.07)
az újabbak természetesen mindig tartalmaznak hibajavításokat, de neked úgysincs nagyon választásod, ha használni is akarod a routert....a verziót jól gondolod
-
suste
veterán
válasz Flowtation #13513 üzenetére
nem, a régi verziók régi buildek, nem kapnak semmilyen frissítést
ha mindenképpen friss verziót akarsz, akkor vagy saját magad buildelsz egy teljesen kopasz verziót, és ráerőszakolod, aztán vagy jó lesz vagy nem (szerintem nem), vagy pedig veszel egy újabb hardvert, ami alkalmas az újabbak futtatásáraAA-ig felesleges visszamenni,a BB is tökéletes erre
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Flowtation #13515 üzenetére
akkor meg dobd fel a BB-t és kész
volt nálam is 740v4, BB-vel wifi repeater-ként sosem volt gond vele -
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #15956 üzenetére
Sziasztok!
Ebben tudtok segíteni? Esetleg menjek másik topicba?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
suste
veterán
válasz Flowtation #15979 üzenetére
szerintem jobban jársz Padavan fw-vel...
-
kutga
nagyúr
válasz Flowtation #15979 üzenetére
+1 a Padavanra, a topikjában kész fw-t találsz rá, én is azt használom.
Let the Zone take me if I am.
-
válasz Flowtation #17259 üzenetére
Csak megfelelő HW verziókra megy fel, a v4-re elvileg nem. (1.2-re van csak talán?)
Amúgy ha ilyen van, hogya routeren rossz a wifi, azt nem nagyon fogja az OpenWrt sem megoldani. Ha a többi cuccod otthon stabil azon a routeren, akkor vagy rossz a telefon, vagy inkompatibilitási baja van a két eszköznek.Mutogatni való hater díszpinty
-
xabolcs
őstag
válasz Flowtation #17259 üzenetére
Ahogy hcl mondja, nem biztos, hogy megoldja az OpenWrt!.
De ha megis OpenWrt-t szeretnel ra varazsolni ...
Az external image azt jelenti, hogy lelkes emberek reszelik a tamogatast hozza, de egyelore nem tamogatja hivatalosan az OpenWrt.Kiprobalni teljesen jo a benwht altal keszitett Archer C5 v4 OpenWrt 19.07.3 images.
Ha frissebbre vagysz es nem riadsz vissza a forditastol, akkor kiprobalhatod luizluca munkajat. Mivel 5.15-os kernellel dolgozik, ezert engedelyezned kell a teszt kernelt: "Use the testing kernel version" (Global build settings)aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #17293 üzenetére
A sysupgrade OpenWrt frissítésre való firmware. Neked első telepítésre a tftp-recovery módszer és firmware kell.
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #17298 üzenetére
Közben rájöttem, ha minden igaz. 1. a lan interface-nél nem írtam be a dns-hez a telekomos (fő) router ip-jét. Illetve azt nem tudom, hogy kell-e de a protocol-t is átállítottam dhcp client-re, ez utóbbit itt olvastam.
-
xabolcs
őstag
válasz Flowtation #17371 üzenetére
Igen. A Mesh-ben reszt venni kivano routereken levo OpenWrt-nek legalabb 19.07-nek kell lennie.
Melyik routerrol van szo, hogy 18.06-os az utolso?
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz Flowtation #17375 üzenetére
Chiptuning mindenkeppen tudna segiteni ... de most nezem, hogy kibelezve (LuCI, opkg, pppoe, ... nelkul) van esely beszuszakolni a Mesh tamogatast 4 megabyte ala.
Itt egy ramips/rt305x-es pelda:
ls -hs openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-*.bin
1.3M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-kernel.bin
2.5M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-rootfs.bin
3.8M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-sysupgrade.bin
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
válasz Flowtation #17377 üzenetére
DD-Wrt-ből van a 4MB-osokra is asszem friss, érdemesebb azt tenni rá, mint egy outdated Openwrt-t.
Mutogatni való hater díszpinty
-
stopperos
senior tag
válasz Flowtation #17377 üzenetére
Van egy 19.07.9-es build környezetem ezekre a TP-Link eszközökre (740, 741, stb.) még ar71xx-re +pár dolog kiherélve (pppoe, opkg, ...). Most hozzáadtam az wpad-mesh-openssl-t a wpad-basic helyett. Megnézem belefér-e így, vagy inkább a wolfssl verzió kellene.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iOS alkalmazások
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest