Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Én előnyben részesítem a belső SSD-t. Mivel a macOS előszerettel dobálja el random a külső SSD házkat. De nem mindegyiket. Pl. Amit vettem a gép megjelenése után az (ORICO MiniLink SSD (40Gbps) Docking Station) pár Sequoia update után egyre használhatatlanabb lett. (Alíg vártam hogy hogy megvehessem a belsőt.) Apple-nek meg küldtem a Feedback-et.) Ha lehetett volna már akkor belsőt vettem volna. Volt hogy naponta random többször eldobálta. Jelenleg úgy néz ki a macOS 15.7.2 megoldotta a problémát. Mivel munkára is használom a gépet így egyenlőre kihagyom a macOS 26-ot.
Most következő a felálás:
Internal SSD 4TB
External 2TB + 1TB -
(ex)Cat
senior tag
Miért lenne ez kötekedés? Én megkérdeztem mi előnye van ennek a megoldásnak... Te erre írtál valamit, amire én reflektáltam, hogy ezt mind tudja a külső megoldás is, tehát az általad felvázolt dolgoknak konkrét előnye nincs, csak te így akartad megoldani. Szerintem ez utóbbi egy korrekt válasz (lett volna) És ezt én abszolút el is tudom fogadni, mert van amikor nekem is fontosabb az, hogy hogyan néz ki a dolog, semmint, hogy mennyire logikus a megoldás.
Szóval mégegyszer. Se nem rugózok, se nem kötekedek, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e valami látható előnye ennek a megoldásnak.
És ezzel nem azt kritizáltam, hogy te miért ezt választottad, hanem csak felvázoltam azoknak, akik esetleg tárhely bővítésben gondolkoznak, hogy ehhez nem csak ez ez egy út vezet.
-
zacci
senior tag
Aki a belső nand-ot szeretné cserélni az 370e helyett megússza kb. 130e-ből. Még ez is qrva drága egy xaros nand kártyáért, amin se cache sem pedig vezérlő nincs, de Mac-es léptékben ez aprópénz
-
Van arról valami infó, hogy a Mac Studio-hoz mikor jelenik majd meg az M5 Max? Gondolom Ultra már itt sem lesz.
-
zacci
senior tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Azt irtam a sebessegre, h talan. Ami nekem szempont volt az az 1200tbw. A 256-os ennel kevesebbet tud. A masik szempont, h kezdett megtelni a kulso 1TB-os ssd
Igy most mar van osszesen 3,5TB es ez mar eleg lesz boven. 2TB belul, 1TB 40gbps-es hazban es 500MB dokkoloban.
Tudom h at lehet tenni a user profilt es a programokat kulsore. Eddig ott volt.
A gari nem ugrik. -
(ex)Cat
senior tag
Szerintem a rendszer ettől nem lesz gyorsabb. Valóban lassabb ennél a belső SSD, de ha ezt te a rendszer működésén észreveszed...
Nem vitatom azt sem, hogy nem extrém meló, de egy külső 40Gbs ház, és egy bárhol megvehető 2TB-is SSD ugyanezt az eredményt hozza anélkül hogy szét kellene szedni a Minit és esetleg emiatt ugorjon a garancia.
Amúgy meg át lehet tenni a rendszer nagy részét a külső SSD-re is, az sem nagyobb meló és még mindig ott van, hogy nem kell szerelni, garanciával szórakozni. Ráadásul ezért az árért - na jó, kicsivel többért - akár 4TB is belefér. -
zacci
senior tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Annyival jobb, hogy benne van a gepben es a 256GB-os SSD-hez kepest joval gyorsabb. Es hat ugye azon lakik a rendszer, igy talan kicsit meg gyorsabb is lehet, bar a 4k r/w az ami igazan szamit, de elvben ott is erosebb a 2TB-os SSD. Most nincs elottem a 256-os meres.
Nem egy nagy szorakozas egyebkent. Aki ert hozza es meg elvezi is annak nem gond kicserelni az ssd-t, majd felhuzni ra a rendszert. Szerintem 1h alatt megvolt az egesz. -
zacci
senior tag
Es honnan ?
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
kb. 132e korul volt a vege vam-al egyutt.
Mivel ez volt eletem elso ilyen ujratelepitese, igy inkabb most 0-rol kezdem a rendszer felepiteset.
kb. mind1 honnan rendeled. En azert az iboff-t valsztottam, mert eleg korrektnek tunnek es van mogotte valos munka, nem csak ctrl-c ctrl-v
Itt a forumon van aki masik cegtol rendelte. Az sem lehet rossz nyilvan. Bar annak a felepiteset nem lattam, de vannak olyan kinai kartyak, amikrol latszolag a fel alkatresz kupacot lesporoltak. iboff az osszes gyarival egyenerteku alkatreszt felepitette a nyakra, ahogy azt a szabvany megkoveteli. Raadasul mind markas, murata, samsung stb.
A nand minden esetben Toshiba vagy Sandisk, merettol fuggoen. -
-
Angelland13
tag
Most olvastam utána, hogy nem is biztos, hogy lesz M5 Mac Mini év elején. Átlagban 700+ nap van a megjelenések között. Persze ez nem jelent semmit, de jó lenne ha tudnám biztosan, mert akkor BF alkalmával bevásárolnék egy mostanira.
-
cigam
titán
Köszi a válaszokat, írok a Jézuskának.
-
cigam
titán
-
MasterMark
titán
A spotlightot amúgy hogy tudták elrontani macos 26-ban? Command + Space, beírom hogy "calc" enter, majd megnyílik a chrome, mert a c betűnél az töltött be, és amíg beírtam nem tudta frissíteni a számológépre... Eddig ez gyors volt legalább.
-
A memoria sok pc-s latpopban user cserelheto alkatesz. Az Inteles iMacekben fizikailag cserelheto volt a RAM es a CPU is (mind a ketto foglalatban volt), viszont egyedul a 27"-es iMac esetbene volt ajto a gephazon, hogy cserelni tudd a memoriat. Hiaba volt fizikailag cserelheto az alkatresz, az nem szamit papiron cserelhetonek. Ha egy PC-s laptopban kicserelted a CPU-t (mert pl fizikailag socketben volt), attol ha garban baj volt az alaplappal, akkor vissza kellett raknod a procit, mert az alaplap a procival egyutt alkot egy egyseget. A RAM es a storage az user cserelheto. Regen, amig pl a MacBook -ban hivatalosan user cserelheto volt a disk, jellemzo volt, hogy a szervizbe beadasakor egyszeruen kivettek a disket es csak a gepet vettek at. Nem az szamit, hogy fizikailag mi cserelheto, fizikailag az utolso ellenalas es kondenzator is cserelheto.
-
zacci
senior tag
En nem azt allitottam, hogy otthon a user cserelheti, hanem azt, hogy cserelheto.
Egyebkent En ugy tudom ezt az oldalt azert hoztak letre, hogy megkonnyitsek az otthoni szerelest.
Persze kell hozza minimalis szakertelem. Es nyilvan nem arrol szol, hogyan tudod a bga-t lepukkantani az alaplaprol, mert ott egyertelmuen alaplap csere az eloiras. Es mivel nincs gari matrica a csavarokon, igy az kvazi buntetlenul bonthato.
A PC-s laptopokon sincs gari matrica es siman cserelheto, bovitheto pl. a memoria gari vesztes nelkul. En siman megtettem lassan tobb mint 100 laptopon es volt hogy utana a usernel eltort a zsanernal a fos muanyag haz es a szerviz szo nelkul cserelte gariban es nem mondta, hogy nincs ra gari, mert beleraktunk egy plusz memoriat.
Ha garis problema lenne a geppel, termeszetesen visszallitanam az eredeti allapotot es ugy vinnem szervizbe es el kell hogy fogadjak. -
-Skylake-
addikt
es mi a lenyeg ? ilyen leiras van a taphoz is, meg az alaplaphoz is, meg a szaros power buttonhoz is van ilyen leiras. DE ALKATRESZT AZ APPLE NEM ARUL. nem gyanus ? tudom, hogy minibe is meg mini proba is van 3rd SSD. ettol meg hivatalosan nem cserelheto, az apple NEM BIZTOSIT SZAMODRA ilyen alkatreszt emberem.
"Az a poen, hogy pont a windozt nem kell kokanyolni, ha meg akarsz csinalni rajta valamit, ellenben a macos-el."
de akkor visszatertunk az alap kerdesemhez, minek szopatod magad mac-el, ha a windows mindent megcsinal neked kokanyolas nelkul ?
btw csak neked, poenbol megnyitottam a logic board leirast (bar valszeg az egyetlen vagy a topikban akinek ez nem nyilvanvalo, hogy mirol szol az amugy altalad linkelt leiras ) :

-
A doksi, amit mutatsz, az a szerelos doksi. Ilyen alapon, a kjielzo is cserelehto a telefonokban es az akku. Nem. Ezek user alltal nem cserelhetonek definialt alkatreszek, a linkelt doksi nem az usereknek szol, nem cel, sott, direkt nem eli tul az adat a cseret. Ez volt a megvalositando cel.
-
zacci
senior tag
Hivatalosan cserelheto. Ott a doksi rola. Az, hogy nem arulnak hozza boltban ssd-t az mas kerdes. Szervizbol gondolom beszerezheto lehet. Vagy nem.
Majd osszeirom, mert sajnos van mit...

-
vadkörte
addikt
-
-Skylake-
addikt
de hivatalosan ezekben a gepekben nem cserelheto az ssd, az apple sem arul hozza alkatreszkent, megis miert lenne szempont a rendszer tervezesenel az a scenario amit itt felvazolsz ? komolyan kerdezem.
en tenyleg nem ertem minek ragaszkodsz ehhez a rendszerhez, egy windows minden tud amit akarsz, ugy kokanyolod ossze vissza ahogy nem szegyelled, minek szopatod magad a mac-el ? egyszer amugy szivesen leulnek a geped ele, kivancsi vagyok mit lathatsz egy monitoron azok utan amit itt az elmult honapokban osszeszenvedtel, hogy megcsinalj az egvilagon mindent lenyegeben tok mashogy mint ahogy azt kitalaltak.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
somaisten
üzenetére
Szerintem jól. Én is most csak azért cserélem az M1-emet M4re, mert az alap gép elég jó áron van és mégis munkaeszköz, haladnom kell az idővel. Az M1 tökéletes netezésre (sőt, én DTP-re is azt használom, videóvágásra persze nem). 100-120E körül fogom tudni eladni, cégesként meg talán nettóban olyan 190E körül lesz az új. M1ért hobbira teljesen jó ár a 100-120E egy M1ért, nekem se kellene újabb, ha nem munkaeszköz lenne. Muszáj upgradelnem néha.
-
somaisten
csendes tag
Összegezve. Legolcsóbban akkor tudom megoldani, ha veszek egy M1 vagy M2 használt minit, és hozzá egy 4K-s monitort a hardverapróról. Ugye jól kalkuláltam? Egyébként szinte csak netezésre használom, semmiféle komoly feladatot ne végzek a géppel. Annyi hogy tárhelyet kell vennem még valami külső ssd-t. És kész, leváltottam a szeretett Imacemet. Jól gondolom?
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Mert elvben ha kikerul az SSD es "aktivalodik" az uj, onnantol a regit hiaba tennem vissza nem mukodne. Ujra kellene telepiteni DFU-n keresztul. Eleg ergya megoldas, de ertem a lenyeget.
Windowsnal ez azert jobban meg van oldva. A regit barmikor visszatehetem es mintha mi sem tortent volna, bootol is a rendszer. Ha nagyon feltem az adataimat, akkor elotte bitlocker. -
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Nem ertem a bonyi kifejezest. Ha kulfoldrol vasarolsz termeket, akkor eleve afa mentesen kellene vasarolnod, megadva az EU-s adoszamot. Mivel nincs magyar Apple, igy az Apple weboldala peldaul Irorszagbol ertekesiti a termekeit, tok ugyonaz, mintha egy nemet cegtol vasarolnal a nemet weboldalan.
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Soha nem vettem meg termeket nem az Apple oldalairol, igy csak azt ismerem. Ha cegesen vasarolsz az Appletol, fel kell hivnod a vasarlas utan a supportot, hogy ceges szamlara van szukseged, akkor egyeztetitek a dolgokat is. Ezutan az Apple kiallit egy AFA mentes szamlat (mert ugye ceges vasarlas) es visszautaljak a befizetett AFA osszeget. Legalabbis, 1 eve kb igy ment, azota nem vettem semmit toluk cegkent, csak maganemberkent.
-
vadkörte
addikt
Hmmm... Tegnap 23:30-kor még nem jelezte a Mini, a telefon meg már töltötte...
Desktop-on van valami lényeges a 26.0.1-hez képest?#46342 ddsteel
Jól gondolom, hogy bármilyen sufni helyen vehetem, ha adnak korrekt áfás számlát?
Jól, de azért a nagyon sufni helyeket kerülném. Azt vedd figyelembe, hogy akármilyen céges vásárlás esetén 1 év a garancia, magánszemély esetén 1+2 év.Az Apple gari kibontástól él és bármelyik Applebe bevihetem, ha van számla hozzá?
Az első aktiválástól.Illetve külföldről (de csak az EU-ból a vámmentesség miatt) is szívesen venném, ha a magyar áfányival olcsóbb lenne valahol, és ekkor nyilván nem számolnám el cégben.
Nem lesz magyar ÁFÁ-nyival olcsóbb, maximum a két ÁFA közötti eltérésnyivel.A jelenlegi M1-em pedig majd eladó lesz (alap 8/128GB), ez ilyen 100E körül érhet kb, ugye?
HA-n jelenleg a legolcsóbb - 8/256 M1 Mini ~130E, HasználtAlmán 100-120E.
#46343 mahoni
Milyen eszköz? M2 - 16/512 - Mini-ve semmi sebességparám nem volt. ~1 hete volt egy clean install, azóta egy szélvész, de előtte sem volt lassú. -
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, vennék MacMini M4-et. Nekem elég lenne az alap, 16/256GB. Cégnévre venném, az áfát elszámolnám. Jól gondolom, hogy bármilyen sufni helyen vehetem, ha adnak korrekt áfás számlát? Az Apple gari kibontástól él és bármelyik Applebe bevihetem, ha van számla hozzá? Tudtok legolcsóbb korrekt helyet hozzá? Illetve külföldről (de csak az EU-ból a vámmentesség miatt) is szívesen venném, ha a magyar áfányival olcsóbb lenne valahol, és ekkor nyilván nem számolnám el cégben. Erre van valakinek ötlete, linkje? A jelenlegi M1-em pedig majd eladó lesz (alap 8/128GB), ez ilyen 100E körül érhet kb, ugye?
-
Csinalni kellene egy sajat CA-t, ennek a certjet berakni a geped tarolojaba a megbizhato certek koze, majd csinalni egy tanusitvanyt a NAS-nak es azt alairni a sajat CA-val. Igy rendben kialakulna a "lanc".
De elsore probald azt, hogy megfogod ezt a certet (ott, az a pecsetes papir, mint ikon megfoghato) es belehuznam a "login" keychain "Certificates" reszebe, majd ha mar ott van, duplakatt ra es ott allitanam be, hogy mindig megbizhato.
-
cigam
titán
Safarival lenne egy kis problémám. Nem fogadja el a Nap tanusítványát, még akkor sem, ha itt bejelölöm, hogy mindég fogadja el.

Le sem tojja. Hiába okézom le, ugyanúgy nem megbízhatónak jelöli. Mi a megoldás? -
titi12
senior tag
A Dahua-beszámoló elmaradt, mert az inteles minivel nem tudtam 5k-ra bírni (majd ha jobban ráérek… vagy kap egy eGPU-t vagy egy M2 Prot
).
A képe számomra rendben van (most 4k-ra vetített 1440p-n megy, nincs szőrösödés, olyan kicsik a fizikai pixelek, és a szemem sem a régi), kapott két vastag könyvet a talpa alá. -
Ha a kotet nevere grepelsz, akkor azok a sorok maradnak, amiben szerepel a kotet neve, ez meg alapvetoen a path-ban van benne, tehat csak azokat latod, amik a mountolt lemezt piszkaljak. Viszont, lehet piszkalni a lemezt/particiot is, mint eszkozt, pl filerendszer ellenorzeshez. Szoval, pl. egy diskutil list vagy a grafikus disk utitlity meg tudja mondani, hogy mi a device neve, pl /dev/disk14 igy ha pl disk14-re gerepelsz, akkor azt is lathatod.
-
Alex91
félisten
válasz
somaisten
üzenetére
A legmegerosebb eleg relativ fogalom… Szerintem, ha mindent nezunk, akkor meg mindig alap felhasznalasra egy mai iMac lenne az. De en sokaltam az arat, igy Mini lett nalam is az iMac helyett… De teny, hogyha mindent szamolok, akkor meg mindig az iMac a jobb ar/ertek aranyu…
-
-
Alex91
félisten
-
vadkörte
addikt
A legolcsóbb a Dahua LM27-P501 Monitor, de nem tudni, hogy valójában mennyire jó.
Reddit-en átcinkézett BOE paneles Richvision RV100-nak tartják. (lehet benne valami a kinézetet és a csatlakozókioszlást elnézve)
Az RV100 oldala kizárólag ékes mandarin nyelven elérhető, és ez egy átcímkézett RV100 és ha tudja mit ott
hazu... ööö... állítanak, akkor annyira nem tréé...
(98% DCI-P3, 100% sRGB, 98% Adobe RGB, △E ≤ 1,5, stb...)
De ohne VESA mount
így megette a fene akármilyen jó is a képe, monitor karra úgy kellene feltaknyolni. Emellett HUB-sincs benne -
Alex91
félisten
válasz
somaisten
üzenetére
1. Veszel egy fiatalabb hasznalt iMacet… Mondjuk ezeken is mar az OS nem a legfrissebb lesz, de lehet, hogy neked ar/ertek aranyban megis megerheti…
2. Veszel egy uj/hasznalt monitort, hozza egy uj/hasznalt M procis Mini-t/Studio-t…
Szóval, vagy olcson veszel xart, vagy dragan jot…
-
zacci
senior tag
Ok es hogy tudom kizarni az mds-bol a kulcso driveot ?
Be volt allitva, hogy minden konyvtar meretet megmutasson. ez ssd-nel nem gond, mert pikk und pakk megvan, de itt hdd-nel azert nem szerencses beallitas. Hiaba kapcsoltam ki ezt a nezetbeallitasokban, ujrainditas utan ismet be van kapcsolva. Ez igy eleg fos.
Ha ranyomok a hasznalat alapertelmezettkent, akkor meg tuti az osszes drive-nal ki fogja kapcsolni. Igy szinte hasznalhatatlan a kulso drive. Egy qrva konyvtarat nem tudok megnyitni mar vagy 10perce
-
cigam
titán
válasz
somaisten
üzenetére
Megvárod a következő iMac kiadást, hátha ...
Veszel egy jóképű Mini-t, és hozzá egy 27"-od 5k-s (retina felbontású)monitort. Ez viszont már nem lesz olcsó.
- ASUS ProArt PA27JCV5120×2880 (5K) ~350 000Ft
- LG UltraFine 5K (27MD5KLP‑B)5120×2880 (5K) ~370 000 Ft
- Samsung ViewFinity S9 (LS27C902PAUXDU)5120×2880 (5K) ~360 000A legolcsóbb a Dahua LM27-P501 Monitor, de nem tudni, hogy valójában mennyire jó. Régebben szó volt itt róla, hogy valaki kipróbálja, de ha jól olvastam, nem jött beszámoló.
zacci
Az mds (Metadata Server) a fájlokhoz tartozó metaadatokat (név, típus, tartalom, címkék, e‑mailek, dokumentumok szövege stb.) indexeli.
Ez az indexelés teszi lehetővé, hogy a Spotlight kereső azonnal találatokat adjon. -
zacci
senior tag

A cleanMyMac baxtatta, de ettol nem javult erdemben a helyzet. Kiiktattam a CleanmyMac usb vizsgalatat es most mar nem nem hoz eredmenyt az lsof, de valami meg mindig birizgalja. Az a gond, hogy igy qrva lassu a konyvtarak megnyitasa, mert ez egy 2.5"-os hdd. Valami indexel vagy mitomen. De leagabb mar tudok unmountolni. Viszont unmount utan is villog a hdd mint a meszes eger. Ez kezd fura lenni...
Mi az az mds ?
En meg arra gondolok, hogy a spotlight turkal a hdd-n, de nem talaltam olyan beallitast, amivel megakadalyozhato, hogy a kulso hdd-ket ne indexelje. -
somaisten
csendes tag
Sziasztok! Nem tudok ennyit visszaolvasni és nem is akarok. Felteszem a kérdésem itt. Van egy 2013-as 27 colos imacem. Mostmár nagyon kezd belasssulni, sokszor van vele gondom. 1 tera hdd, 16 Gb memoria, amit eddig tudott nekem elég volt. Hogyan tudnék komolyabb MAC gépre váltani, hogy ne kelljen kisebb kijelzöt bámulnom, de gyorsabb megbizhatobb és ujabb oprendszert futtató gépet szerezzek? Ezt lehet felpumpálni hardverrel, vagy ha nem lehet milyen gépet keressek, mivel ugye az ujak már csak 24 colosak, nekem az kicsi, inkább nagyobb legyen. Minden okos tanácsot szivesen meghallgatok. Mostmár tényleg ujitanom kell. Köszi mindenkinek!
-
Tobb fegyver all a rendelkezesedre, hogy ezeket kideritsd. Pl. ha van felrakva Xcode, akkor inditas utan Xcode menu / Open developer tools / Instruments -en belul van File Activity, aminel rogzitessz par masodpercet a gepedrol, akkor az eredmenyt elemezheted.Ne rgozits tenylegesen par masodpercnel tobbet, mert vegtelen sok adat keletkezik (raadasul, en semmikeppen sem deferred vagy immediate modon rogzitenek, mert nem gyozod majd kivarni, hogy mi tortenhetett).
Ha a szelektiven van a SIP konfiguralva es engedve van a dtrace, akkor a csomag terminalos "iosnoop" commandja realtime irja root jogosultsag eseten az aktualis hozzafereseket.
Ennel talan megegyszerubb, az lsof, ami az osszes megnyitott filet mutatja, igy egy lsof -n | grep "kotetneve" parancs rootkent kiadva mutatni fog mindent, ami hozzafer a kotethez.
Ha tippelnem kellene, azt modnanam, hogy az mds indexel, vagy megvarod amig vegez, vagy killeled. Elsore en az lsof-ot neznem.
-
zacci
senior tag
Hi,
amikor radugok a mac minire egy kulso usb-s diszket, amin valojaban csak egy TM backup van, a diszken elkezd valami veszettul melozni. A TM backup le van tiltva.
Hogyan tudom kideriteni, hogy mi baxtatja a kulso HDD-t ? Nem tudom lecsatolni, mert azt mondja a rendszer, hogy valamelyik progi(k) hasznalja azt. -
miresz
veterán
Igaz nem topic téma, de hátha vágja valaki. CarPlay-ben ki lehet valahogy cserélni ezeket az undormány háttérképeket? IOS 26 óta valami bűn rondák.
-
SharpSA
veterán
válasz
Angelland13
üzenetére
Monitornak legalább 4K felbontásút, 27" vagy 32" méretettel javaslok attól függően, hogy mekkora felületre van szükséged. Nekem 32"-os van (bár éppen hirdetem, mert másikat szeretnék), rendben van a látvány. Ha fontos az ujjlenyomatolvasó, akkor csak a gyári billentyűzet jöhet szóba. Egérnek jó lehet a magic mouse, de vannak akik nem szeretik. Nekem a magic mouse mellett van egy logitech mx master 3s, ami jól használható és csendesen kattognak a gombok.
-
Angelland13
tag
Aztamindenit... elég brutál teljesítménye van ennek a mac mini m4-nek, még a base configgal is. Videószerkesztés, Blender, WoW... ezekre úgy tűnik tökéletes. Kíváncsi vagyok mikor jön az M5, valószínűleg megvárom, de laptop helyett szerintem ezen a vonalon maradok. És még a tárhely is bővíthető olcsóbban. Nekiállok utána járni, hogy milyen perifériákat vegyek hozzá (monitor, egér, billentyűzet).
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

0-rol telepitve. Eddig minden franko 

), de akkor mi helyes út?
Szoval… Mondjuk azokat meg eleg dragan adjak hasznaltan is, 2019-es van mar jobb aron.
így megette a fene akármilyen jó is a képe, monitor karra úgy kellene feltaknyolni. Emellett HUB-sincs benne