Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Termeszetesen van akinek bejon a macos. Alapvetoen nekem is tetszik, csak bosszant az apple idiotizmusa, h egy jonak igerkezo rendszert tobb ponton szandekosan elbaxxa, csak mert alapon. En nem egy xt-s gephez hasonlitom a mai macos-t, hanem a mai windoz-hoz. Persze ott is van visszalepes, de hagyjuk a multat, amikor a macos meg multitaskot sem tudott mikozben egy Amiga korbe rohogte nemcsak valos multitaskban, hanem mindenben is.
Mondjuk a unix like rendszerek sose nem tudtak normalis, kulturalt ablakkezelest megvalositani es ez a macos-nel sem sikerult. -
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Néztem én is, de egyrészt kicsi, másrészt még ha jó is lenne, akkor is kellene mellé még egy monitor. A minire rányomtam egy akkorát ami nagyobb mint 2 iMac, szóval ez így részemről oké. Akinek elég egy akkora felület, annak jó lehet. Amúgy az alapgépet venném. Amire kitalálták, arra az is elég. Jöhetnének megfizethetőbb 220 PPI-s monitorok. Más nem kell.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
A PC-s 102 gombos magyar layout adaptacioja, igy hirtelen csak ezt dobta ki a Google: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/42122/ Sajna az archive.org halott eppen, igy nem tudom megnezni, hogy tenyleg megvan-e 20 eves az eredeti beszmaces post
de valszeg, megvan. -
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
pl. printscreen keruljom clipboardra. Ez eddig rendben van.
Innentol ctrl-v-vel be tudjam szurni a kepet egy kepnezegetobe, ott egerrel kijelolni egy reszt a kepbol, vagy atneretezni a kepet, majd ctrl-c es ctrl-v-vel pastezni egy pl doksiba.
ko egyszeru feladat. Windoz alatt ezt a muveletsort kb. 1-2 sec alatt megcsinalom. na ebbol a muveletbol van neha nagyon sok. Ezert fontos, hogy ezt hatekonyan es gyorsan el tudjam vegezni. nem menukben boklaszva stb.Az sem artana ha S-re mentene a kepet es D-re pl. torolne az ablakbol a kepet.
Egyszeruen nem jatszik az, ha 2-3 gombot kell egyszerre nyomogatnom, mert az nem hatekony es nagy a hibalehetoseg.
Ha van a kozeledben egy windoz, ott probald ki az irfanview. Ezt akarom megvalositani macos alatt is.
Vagy majd csinalok rola egy videot.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Apple eredeti billentyuzeteken alapvetoen nem szokas felfesteni a shiften kivuli modosito billenyuket (a kukac egyebkent kb 8-10 eve lehet felfestve). En, mindenutt amerikai kiosztast hasznalok, az L alaku enter is idegen a szamomra. Itt, az Apple vilagaban egyebkent, 34 eve a Q-n van, a Windows vilagaban pedig kb 32 eve a V-n. Aki ezen nott fel, ezt szokta meg, aki azon nott fel, azt szokta meg. Ez van.
De ugyonez van a funkcio gombokkal is, marmint a jelenlegi rendszerben alapvetoen nincs F-es funkciogombsor. A Maces appok csillio eve nem hasznaljak azokat alapvetoen, ezert vannak ott a media gombok. Ha megnezed a Design Guidelinet, sem most, sem 25 eve nem beszel a funkcio gombokrol, mintha azok nem leteznenek. A szarul megirt, szarul adoptalt crossplatform appok azok, amik ezeket hasznaljak, illetve, ha remote desktopolni kell masik rendszerre. Ettol a ketto dologtol eltekintve, a Mac hasznalok nagyon-nagyon-nagy reszenek, folosleges gombok kb. Ha kulon gombra pakolnank a media gombokat, egy csomo ember egyszer sem nyomna meg az arvan maradt funkcio gombokat.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Igen, itt jon az, hogy ki-mire hasznal valamit. Az en szememben az Irfanview/ACDSee nem tobb, mint a Finder+Quicklook+Preview trio. En csak es kizarolag ezt a funkcionalitast hasznaltam belole, hogy vegiglapozzak kepeket, csak es kizarolag fullscreenben, fullscreenu monitorra meretezve (akar nagyitva, akar kicsinyitve) illetve, hogy 'A' formatumbol 'B' formatumba alakitsak 1-1 darabot belole. Ha en irnek egy irfanview klont, akkor abban csak ennyi funkcio lenne es azt mondanam ra, hogy az irfanview Maces klonja, mert a szememben tenyleg 100% klon, hiszen benne van minden funkcio, amit hasznalok az eredeti szoftverbol.
-
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Lehetseges megoldas:
Alternativ lehetoseg programok eltavolitasara az Appcleaner vagy a PearCleaner progi. En most az utobbit hasznalom. Ahol lehet viszont hasznald az adott program uninstall opciojat. En is most futottam bele ebbe a problemaba az Iboysoft nevu ntfs rw support proginal. Bent maradt az apptevekenysegeknel egy alkatresze. Ujratelepitettem a progit, majd a menujebol nyomtam uninstallt. Utana eltunt a szemet.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Az "apptevekenysegek a hatterben" resz, azok a Launch demonok, angyalok es ugynokok
(a rendszer es az user Library foldereben a LaunchAgents, LaunchDaemons, LaunchAngels).A jogosultsagok az egy sqlite adatbazis, amit takarit, ha torolve lesz az alkalmazas. Aminek ikonja van, az nincs torolve, tehat valahol ott van meg a gepen, amit lat,.
-
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Ok, kicsit ugy ereztem. Annyi elonye van h benne van a gepben. Eddig nalam is egy 40gbps-es Hagibis ssd hazban volt a nagyobb ssd. Raadasul ez designban is stimmel a minihez.
Es igen, kulso ssd-vel is siman megoldhato a bovites mert ugyan olyan gyors, mint a belso ssd, sot a 256-os ssd-nel gyorsabb is. A kulso annyival jobb, h meg olcsobban megoldhato a bovites. -
válasz
(ex)Cat
üzenetére
En ugy vagyok vele, hogy ami napi szinten kello dolog, tehat akar munkahoz, akar a mindennapokhoz, annak a belso storage a helye. Amit tobb geprol kell hasznalni, az nyilvan valamilyen halozati tarhelyre kerul, es kulso, radughato eszkoz pedig, maximum a Time Machine vagy az eppen transferalas alatt levo adatokhoz van. Soha nem jutna eszembe, fixen kulso eszkozt kotni a gepre es azt allando jellegu storagenak hasznalni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Én előnyben részesítem a belső SSD-t. Mivel a macOS előszerettel dobálja el random a külső SSD házkat. De nem mindegyiket. Pl. Amit vettem a gép megjelenése után az (ORICO MiniLink SSD (40Gbps) Docking Station) pár Sequoia update után egyre használhatatlanabb lett. (Alíg vártam hogy hogy megvehessem a belsőt.) Apple-nek meg küldtem a Feedback-et.) Ha lehetett volna már akkor belsőt vettem volna. Volt hogy naponta random többször eldobálta. Jelenleg úgy néz ki a macOS 15.7.2 megoldotta a problémát. Mivel munkára is használom a gépet így egyenlőre kihagyom a macOS 26-ot.
Most következő a felálás:
Internal SSD 4TB
External 2TB + 1TB -
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Azt irtam a sebessegre, h talan. Ami nekem szempont volt az az 1200tbw. A 256-os ennel kevesebbet tud. A masik szempont, h kezdett megtelni a kulso 1TB-os ssd
Igy most mar van osszesen 3,5TB es ez mar eleg lesz boven. 2TB belul, 1TB 40gbps-es hazban es 500MB dokkoloban.
Tudom h at lehet tenni a user profilt es a programokat kulsore. Eddig ott volt.
A gari nem ugrik. -
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Annyival jobb, hogy benne van a gepben es a 256GB-os SSD-hez kepest joval gyorsabb. Es hat ugye azon lakik a rendszer, igy talan kicsit meg gyorsabb is lehet, bar a 4k r/w az ami igazan szamit, de elvben ott is erosebb a 2TB-os SSD. Most nincs elottem a 256-os meres.
Nem egy nagy szorakozas egyebkent. Aki ert hozza es meg elvezi is annak nem gond kicserelni az ssd-t, majd felhuzni ra a rendszert. Szerintem 1h alatt megvolt az egesz. -
zacci
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Igen, sokan tudatlansagbol, hozza nem ertesbol hajlamos beleesni ebbe a hibaba es gyozkodi magat arrol h biztos megbizhatobb, hiszen 4x dragabb volt.Az Apple meg csuklik a rohogestol az ilyen emberektol. Csak Einsteint tudom idezni. “A vilagon ket dolog vegtelen: A vilagegyetem es az emberi butasag. De az elobbiben nem vagyok biztos”
-
consono
nagyúr
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Nálam Windowson van ugyan ez a probléma, Edge alól. Az egyik gépen pont ez van, mint nálad, a másikon meg tökéletesen működik, ugyan az az account... De. Azon a gépen, ahol Edge-ből nem megy, ott is megy Chrome alól...
Cookie törlés, miegymás nem segített, ha lesz megoldásod, majd írd meg, mert érdekel! -
Friczy
senior tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Nekem van egy Orico Minilink dokkolóm [link] , de nekem nem vált be. Rendszeresen magától lecsatolódott az SSD, sőt, olyan is volt, hogy újraindult a Mac. Nem tudom, hogy vajon a benne lévő SSD-t nem szerette-e (Samsung 990 Evo Plus 2TB), vagy más baja volt, mindenesetre ugyanaz az SSD egy ugreen házban azóta is gond nélkül működik. Mivel problémám volt vele, eladásra nem akarom meghirdetni.
Ha budapesti vagy, oda tudom adni kipróbálni, kíváncsi vagyok, hogy csak nálam volt-e probléma vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- Intel i9-14900K/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080 16GB/2TB NVMe/1200W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
de valszeg, megvan.

(a rendszer es az user Library foldereben a LaunchAgents, LaunchDaemons, LaunchAngels).

TigerCat