Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35151) blakey válasza rii (#35150) üzenetére


blakey
titán

Handbrake

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35152) rii válasza blakey (#35151) üzenetére


rii
nagyúr

köszönöm!

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#35153) tacto válasza TechN7ne (#35146) üzenetére


tacto
aktív tag

Melegedik es nem müködött nalam egy port, itt sajnos megvalaszolatlan volt az ezzel kapcsolatos kerdesem. Ment is vissza, jol tettem. Esztetikus, problemas, tularazott szvsz.

(#35154) 30z.Samu válasza tboldi (#35149) üzenetére


30z.Samu
félisten

"a MacBook Pro túl jó gép a garázsba. :B "

Az már igaz. :D

Sic Parvis Magna

(#35155) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Kíváncsiságból. Valaki vág az alap M1-es Minivel 4K-s videót? Ha igen, mennyire élhető? Nyilván jobb, ha van 16GB a gépben, de a tesztek is elég vegyes konklúziót adnak. Valaki szerint élhető, valaki szerint nagyon kevés a 8GB, ha munkára kell. Nektek van tapasztalat? Én nem tudtam kipróbálni, mert nincs FinalCut-om, iMovie pedig csak 1080p-ben renderel. Igaz, én nem is ezzel keresem a kenyerem és nem is vágok sűrűn videót. Tényleg. Az iMovie-hoz lehet letölteni mondjuk effekteket, átfedéseket vagy ez ennyit tud és ha több kell, keressek más vágóprogramot?

Sic Parvis Magna

(#35156) Alex91 válasza 30z.Samu (#35155) üzenetére


Alex91
félisten

[link] , esetleg ezt megnezheted...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#35157) 30z.Samu válasza Alex91 (#35156) üzenetére


30z.Samu
félisten

Köszi, holnap ránézek. :R

Egy pletyka szerint októberben jöhet az M1X-es Mac Mini, hát..ha tényleg jön, akkor jókor vettem a gépet... :U :DDD

Sic Parvis Magna

(#35158) Mr Bond 007 válasza 30z.Samu (#35157) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Szerintem az új procival szerelt gépek majd a jelenlegi inteles (drágább) gépek helyére jönnek majd. Az én régi pc-m tegnap adta meg magát, és kellett a feleségmnek egy gép dtp-re (adobe cc, affinity), így rendeltem egy m1-es full alap minit. 260k volt. Ár értékben nem nagyon tudok jelenleg jobb gépet (ami csendes is!) össze rakni neki látva a gpu árakat.

[ Szerkesztve ]

(#35159) 30z.Samu válasza Mr Bond 007 (#35158) üzenetére


30z.Samu
félisten

Elég jó áron be lehet szerezni ezt a gépet, ez nem is kérdés. Az elmúlt egy hét alatt elégedett is voltam vele, villámgyors, emellett semmi hangja. Ami még mindig szokatlan a PC után. :D Még az is picit fura számomra a rendszerben, hogy ha elküldöm aludni, akkor nem alszanak ki a fények az egéren meg a billentyűzeten, de ha a képernyőt zárolom, akkor igen. :F :D

Sic Parvis Magna

(#35160) Rebelf válasza 30z.Samu (#35159) üzenetére


Rebelf
aktív tag

Komolyabb bill és Egér beteszi magát automataba alvás modba, ha elküldöd a gépet aludni.

(#35161) 30z.Samu válasza Rebelf (#35160) üzenetére


30z.Samu
félisten

Akkor megvan a magyarázat, ma is tanultam valamit. :)) Isten igazából a boot-olás sem tart sokáig. Konkrétan mire észbe kap a monitorom, már ott is van a bejelentkező képernyő.

Sic Parvis Magna

(#35162) tboldi válasza 30z.Samu (#35159) üzenetére


tboldi
nagyúr

Hehe, én meg pont az ellenkezőjével küzdök a ThinkPaden, Windows 10-zel felébresztés után nem akar újra világítani a billentyűzet, magamnak kell visszakapcsolnom minden alkalommal. Van ugyan valami auto backlight program, de nem sikerült működésre bírnom.
Bezzeg Linux Minttel (dual boot) működik by default. 🤷‍♂️ 😄

(#35163) Rebelf válasza 30z.Samu (#35161) üzenetére


Rebelf
aktív tag

Engem is zavart nagyon mikor olcsóbb usb-s egér és billentyűzet volt, alvó üzemmódba világítottak tovább. Aztán vettem mecha billt ami alapból olyan ha 15 percig nem használod elküldi magát alvó módba,rgb t is kikapcsolja, logitech g305 egerem meg rögtön alvó üzemmódba kerül ahogy gépet elküldöm aludni,de az nem világít. Ezek az akksi és elem üzemideje miatt a legfontosabbak .

[ Szerkesztve ]

(#35164) 30z.Samu válasza Rebelf (#35163) üzenetére


30z.Samu
félisten

Később lehet lecserélem én is őket vezetéknélkülire. Szívem szerint Apple perifériát vennék, de bármennyire is szeretem az Apple termékeket, elvből nem adok ki 70-80k-t billentyűzetre meg egérre. :D

Sic Parvis Magna

(#35165) Rebelf válasza 30z.Samu (#35164) üzenetére


Rebelf
aktív tag

Nekem kiesett mert nagy,nem világít stb és túlárazott. Minden karaktert be tudok vinni egy 60 gombos magyar mecha billről is .

(#35166) 30z.Samu válasza Rebelf (#35165) üzenetére


30z.Samu
félisten

A karakterbevitellel nincs problémám, megoldom a mostani USB-s "szutykokkal" is. Csak a Mini vásárlás előtt gondoltam megnézem mennyibe kerül, ha később szeretnék váltani. Miután megnéztem, arra jutottam, hogy nem akarok váltani. Legalábbis Apple-re biztosan nem, a világítás eszembe sem jutott, ennyiért mondjuk tényleg világíthatna. :U Windows-os billentyűzettel is tök jól el vagyok, ha valamit nem tudok, akkor megnézem a billentyűzet figyelőben és ott írja hogy melyik karakter hol van. :K

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#35167) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

Szimplán a MacOS egy díszes linux és mikor hozzányúlok az Air M1 vagy a 2020 as i7 es iMac-em után a PC m hez - olyan mint a villám a Windows (gépeim az adatlapomon szerepelnek).
Csak munkára tudom használni a Macbook/iMac- et és szerencsére könnyedén megy amivel jól is keresek ,viszont sebesség és megszokás szempontjából 100x hamarabb nyúlok a PC m hez ,de még az iPad- om hoz is mint bármelyik MacOS hez.

Apple forradalmi okossága az IOS és az iPadOS rendszer ahhoz képest ,hogy egy kisebb eszközön mire képesek ,MacOS t meg sokszor butának érzem amit kárpótol a “díszes” animációk használat közben.

Aki Windows on nevelkedett neki az apple asztali rendszere labdába sem rúg ,és aki Windows on szokta meg a tevékenységeit nem ajánlom az átszokást mert nem ugyanaz ,és nem minden esetben fogja tudni kihasználni a Windows adta szabadságot sem ,inkább egy bezárt burokba fogja magát érezni és az érzékelt “gyors” sebesség valójában egy animáció ,egy szempillantásra ugrik pl egy Windows ablak míg MacOS en inkább eléd gurul...

(#35168) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35167) üzenetére


30z.Samu
félisten

Tudom, most megfogom a mondandód fő lényegét, de nem feltétlen használ mindenhol animációt a MacOS. Sőt, gondolom ki is lehet kapcsolni, de pl ablak megnyitásnál simán csak megjelenik az ablak, "tálcára" lerakásnál, illetve ha "visszahozod", akkor jön ez a dzsinn effektus. Nem hiszem, hogy ezen múlik az app megnyitásának a sebessége, azt viszont én is aláírom, hogy más érzés használni a két rendszert.

Sic Parvis Magna

(#35169) tboldi válasza TechN7ne (#35167) üzenetére


tboldi
nagyúr

Az utolsó bekezdéssel nem értek egyet, Windowson nevelkedtem a Pentium 4-es korszaktól kezdve, Mac-et csak 2016 óta használok, és azóta mindkettőt párhuzamosan. Mindkét rendszer más filozófia alapján íródott, de nem mondanék olyat, hogy labdába se rúg. Kinek melyik jobb az adott feladatra. Én most már egyiktől sem válnék meg szívesen, sőt, elkezdtem ismerkedni a Linuxszal is. :)

(#35170) 30z.Samu válasza tboldi (#35169) üzenetére


30z.Samu
félisten

Én is Linux-oztam egy időben, de csak rövid ideig, kipróbáltam több félét, Nekem a Mint jött be a legjobban. Attól viszont én sem félek, hogy nem fogom megszokni a Mac-et, szerintem ez attól is függ, hogy ki mit szokott meg mondjuk munkája során. Pl van olyan, aki videóvágásnál a FinalCut-ra esküszik, valaki Premier-t használ, más Sony Vegas-t. Aki a FinalCut-on tanult meg videót vágni, az nem hiszem, hogy el fog elkezdeni más programot megtanulni.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#35171) TechN7ne válasza tboldi (#35169) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Final Cut és Logic pro által sokkal könyebb és egyszerűbb lett a munkám és hamarabb végzek sokkal jobb minőséggel a feladataimmal ,ez nekem nagyon sokat jelent mert időt és pénzt is spórolok egyszerre.

Viszont ha ez a két program nem lenne ,dísz maradna a háztartásban az Apple asztali gépei ,mert sok esetben nagyot nevetek rajtuk mikor csak hozzáérek a PC m hez és érzékelem a különbséget.

Viszont az iPhone t és az iPad- ot soha nem fogja nálam leváltani egy android sem ,mobil világban magasan verhetetlenek maradnak számomra.

[ Szerkesztve ]

(#35172) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35171) üzenetére


30z.Samu
félisten

"Viszont az iPhone t és az iPad- ot soha nem fogja nálam leváltani egy android sem ,mobil világban magasan verhetetlenek maradnak számomra."

Ebben egyetértünk, asztali gépnél bármikor fordulhat a kocka egyik vagy másik rendszer javára, de a telefonnál nincs apelláta, ott csakis iOS. Ezt használja ki egyébként a cég és adja rohadt drágán a termékeiket. Nem mintha a többiek nem lennének olyan drágák, de hogy a topik eredeti tárgyánál maradjunk, lásd mennyibe kerül egy billentyűzet meg egy egér. Vagy egy trackpad...kicsit sem lehúzás, dehogyis. :D

Sic Parvis Magna

(#35173) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35172) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nekem van mind a három ,viszont a gyári billentyűzetnél az nagyon zavar ,hogy nincs világítás ,míg a Macbook-on van. :F

(#35174) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35173) üzenetére


30z.Samu
félisten

Igen, a jó előbb beszéltük itt, hogy ennyiért igazán lehetne. De szerintem ha lenne se adnék ki ennyit egy billentyűzetre meg egy egérre/trackpad-re. :D Viszont kíváncsiságból körülnéztem BT billentyűzet/egér szett terén és nem igen találtam olyat, ami számomra jó lenne és passzolna is a géphez. Gondoltam akkor már az Apple cuccokhoz hasonló színűt nézek, hogy az imitálás meglegyen. :D De szettben nem találtam olyat, ami Nekem kell, majd megnézem külön-külön is.

Sic Parvis Magna

(#35175) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35174) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Az a baj ,hogy jó fajta bill+egér duó szinte gyári szinten van árban ,én meg személy szerint akkor már gyárit veszek.
Viszont itt vannak felhasználók akik a felsőkategóriás Logitech cuccait könnyebben tudják használni munkára mint a gyárit.

Nekem csak + trackpad ot kellett vennem ,bill+egér járt alap az iMac-hez.

[ Szerkesztve ]

(#35176) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35175) üzenetére


30z.Samu
félisten

Igen, én is ezt vettem észre az árazásnál, csak gondoltam hátha. :)) Meg egyébként el vagyok az USB-s cuccaimmal is, nem sürgős a csere.

Sic Parvis Magna

(#35177) 30z.Samu válasza 30z.Samu (#35176) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ha már szóba jöttek az Apple-ös cuccok esetleg valahol kifognék egy jó/jobb árban lévő trackpad-et vagy magic mouse-t, melyiket ajánljátok? Melyiket jobb használni? Az első generácós billentyűzetnek/egérnek van valami hátránya? Mennyivel jobbak az újabbak?

Sic Parvis Magna

(#35178) tboldi válasza 30z.Samu (#35170) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én is Mintezek per pillanat. :D
Meg a Zorin is tetszik, de valahogy úgy érzem, az X230-nak jobban fekszik a Mint, úgyhogy azt csak a MBP-n futtatom virtualizálva.

Mindennapos használatra nekem amúgy jobban bejön a Mac, mint a Win, ha csak egyet szabadna választanom, akkor az alma lenne, viszont az autószereléshez szükséges dolgok miatt nem tudom elengedni a picipuha céget, szinte kivétel nélkül minden program Windows-ra íródott. :D

És telefonból én sem vennék mást iPhone helyett jelen állás szerint, túl sok minden köt már hozzá, de múlt vasárnap megnyomogattam a Z Flip 3-at, és nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy nem tetszik. Sok év után az első androidos telefon, ami iránt van némi birtoklási vágyam. :B

(#35179) tboldi válasza 30z.Samu (#35177) üzenetére


tboldi
nagyúr

Trackpad, a Magic Mouse ergonómiai katasztrófa. :D

(#35180) 30z.Samu válasza tboldi (#35178) üzenetére


30z.Samu
félisten

Az új összecsukható telefonok Nekem is tetszenek, szerintem nagyon jó és egyben nosztalgikus. Nekem az Ericsson T10, T20 telefonok jutnak eszembe, régen nagyon akartam ilyen telefonokat és a Samsung telefonjai is jó pofák. Majd ha az Apple kihoz egy ilyet, akkor talán beruházok egyre..úgy tíz év múlva. :D

Sic Parvis Magna

(#35181) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35177) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Én 1 hónapja kb. 45k ért vettem a Trackpad 2 t 24 hónap garival az Alza ban ,most meg nézem és szépen megugrott az ára :Y
Am ha csak az egyiket választanád egér vagy trackpad ,akkor sztem utóbbival jobban jársz.
Nekem mióta megvan a trackpad ,nem is használom az egeret.

[ Szerkesztve ]

(#35182) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35181) üzenetére


30z.Samu
félisten

Az első generációban gondolom nincs benne mondjuk a ForceTouch, de a gesztusok ugyanúgy működnek rajta. Ugye?

Sic Parvis Magna

(#35183) MiklosSaS válasza TechN7ne (#35167) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Hány éves vagy?

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#35184) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35182) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nem vágom sajnos ,hogy milyen az első generációs , :F

(#35185) -Skylake- válasza MiklosSaS (#35183) üzenetére


-Skylake-
addikt

Bocs hogy belekerdezek , de ez most miert relevans ? De komolyan.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#35186) Divinity válasza TechN7ne (#35167) üzenetére


Divinity
őstag

Épp azért olyan jó mert közel ugyanúgy tudod használni mint egy Linuxot mégis kényelmesebb :) Számomra pont a MacOS az ami miatt az Apple ökoszisztémában vagyok, iOS nekem semmi többet, sőt csak kevesebbet nyújt magában mint az Android. Ellenben ezerszer szívesebben nyúlok Mac-hez ha dolgozni kell mint Windowshoz mert sokkal produktívabb vagyok rajta, pedig Windowson nevelkedtem (bár után lement ~10 év Linux) és csak pár éve van macem.
Szóval kinek mi.

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#35187) MiklosSaS válasza -Skylake- (#35185) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Mert ergo debitalja a hülyeségeket, es csak kíváncsi voltam hogy 1x eves vagy nem.
Lepj be az iPhone 12 topic ban...aztan megerted miert irtam.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#35188) TechN7ne válasza Divinity (#35186) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nyilván megszokás kérdése is ,főleg ha te sokat linux oztál. :K
Én pisis korom óta PC ket raktam össze ,maga a Windows eléggé berögzült az agyamba ,minden porcikája és a gépek alkatrészei az kisujjamban vannak.

MiklosSaS
Ha egy személyes kérdésre szükséged van ,nyugodtan kérdezd meg privát üzenetben ,ne itt rontsd a levegőt és ne generálj feszültséget.

(#35189) blakey válasza TechN7ne (#35188) üzenetére


blakey
titán

A vesszőt közvetlenül a szó után tedd és ne szóközzel, a következő szó elé.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#35190) cigam válasza TechN7ne (#35188) üzenetére


cigam
félisten

Pedig a kinyilatkoztatásaid hozzászólásaid alapján jogos a kérdése. Mert ha 25 alatt vagy, talán még érthető, elnézhető.
Pl. Mióta lettél te itt moderációval megbízva, hogy eldöntsd ki "ne rontsa itt a levegőt"?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#35191) TechN7ne válasza cigam (#35190) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nem vagyok megbízva semmivel ,személyes kérdéseket meg nem itt rakunk fel ,hogy én hány éves vagyok mert nem ide tartozik.
Nyugodtan rám lehet írni privátban ,nem harapok.

Hogy én ki vagyok?:
Egy több mint 10 éve regisztrált tag akinek több mint 100+ sikeres üzlete történt és mindig próbálta megadni a tiszteletet a másiknak ,csak ez nem mindenesetben volt viszonozva és olyankor azt adta vissza amit kapott. ;)
Off vége ,továbbiakban ha ennyire érdekes vagyok keressetek privátban ,mindenki másnak meg további tisztelet.

(#35192) MiklosSaS válasza TechN7ne (#35191) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Meg a hangyás vagy ufo-s avatatod idejéből ismerlek virtuálisan, annyi hülyeséget debitaltal a topicokban hogy azon csodálkozom hogy meg nem vagy ban-alva.
100+ üzletnek semmi köze annak hogy hogyan viselkedsz a forumon, mivel az üzleti szektorban a te érdeked hogy "faszafiú" legyel.

Ahogy @cigam kollega írja, ha tizeneves vagy es osztod itt a eszet akkor meg megbocsajthato, a baj az ha beleptel a 30-as eveidbe es igy viselkedsz.

Es ez nem csak nekem szúrta a szemem, ahány topicba elkezdted az "igedet" hirdetni mindig megkaptad a magadet. Par hónap alatt senki sem vett komolyan.....legyen az iPhone, Nvidia, processzor, ssd, etc topic. Szeretnem ha itt nem bofogned teli a topikot.

Ennyi! :R

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#35193) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Találtam egy billentyűzet-trackpad szettet 25k-ért, első generációs. Húzom arra is a számat, de ha körülnézek a piacon, a Windows-os sem olcsóbb, hogy ha komolyabbat akarna venni az ember. Van annyival jobb a második generációs, hogy inkább arra ruházzak be?

Sic Parvis Magna

(#35194) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35193) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Használtan találtad?

Esetleg lenne lehetőséged kiprobálni előtte ,hogy neked ez meg e felel... ,akkor lenne a legjobb.
Lehet ,hogy neked simán jó. :K

MiklosSaS
iPhone t nekem ne mondj ,mert már akkor azt használtam mikor te még azt se tudtad ,hogy létezik.
Emlékszem én is rád ,mikor az i11- el vergődtél ,hogy mennyire jobb volt az android. ;]
Nem vagy azon a szinten ,hogy ki oktass hova és mit írjak- lásd inkább moderáltam magam!

[ Szerkesztve ]

(#35195) 30z.Samu válasza TechN7ne (#35194) üzenetére


30z.Samu
félisten

Volt korábban egy 2013-as Macbook Air-em, abban használtam Trackpad-et, szerintem az kb az első generációsnak felel meg. Én imádtam, a billentyűzet meg gondolom megszokás kérdése, az Air-en szerettem pötyögni.

Használtan találtam, aha.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#35196) Czo válasza 30z.Samu (#35193) üzenetére


Czo
őstag

Az ujabbak (Magic Keyboard, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2) elem helyett akkuval uzemelnek, illetve BTle kommunikaciot is tudnak a klasszikus BT mellett.

Az elem egyebkent talan a Magic Mousenal problemas legjobban, mert en havonta cserelem benne az elemet vagy hetente toltom a NiMH AAA cellakat az egereimben (van 3), mig a 2-es verziot kb masfel havonta kell toltenem csak. Az ujabb amiatt, hogy nincs benne akku, emiatt jelentosen konnyebb. Illetve, ami meg fontos lehet, az elso generacios Magic Mouse-nal az Apple letiltotta iPadeknel a scrollozas lehetoseget (Mighty Mouse-val es Magic Mouse 2-vel lehet scrollozni...)

Trackpadet csak futolag probaltam, az nem az en vilagom asztal mellett. A 2-es valtozatban van ugye force touch. A force touchos dolgokat nem nagyon hasznalom a gep beepitett trakcpadjen sem (pl dictionary szovegkijelolesnel vagy quicklook findernel). Egyetlen egy helyen jott jol a force touch, az iOS/watchOS simulatornal, mert nem kellett "touch modot" valtani simarol force-ra, majd vissza... Viszont ugye ez lealdozott az eszkozeikben, ezert ez az elony se elony mar.

A billzet erdekesebb darab, en ruhellem a nagy meretu jobbra/balra gombjait, igy nekem no way volt (hiaba ilyen az MBP keyboardja, ott is utalom). A regi fajta Apple Wireless keyboardbol ketto fajta letezett, ami az F4 funkcioit jeloli, a regebbin az F4 a Dashboard, az ujabbakon az F4 a Launchpadet inditotta. Miota nincs Dashboard, azota a regi valtozaton is a Launchpadet hozza be.

(#35197) 30z.Samu válasza Czo (#35196) üzenetére


30z.Samu
félisten

Köszönöm szépen! :R Az elem része még nem is lenne gond, egyébként ezzel szemezek. :B

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#35198) Czo válasza 30z.Samu (#35197) üzenetére


Czo
őstag

Annyi csak, hogy ez nem Magic Keyboard, hanem sima, klasszikus "Apple Wireless Keyboard". Tehat elemes es rendes, forditott T kurzorgombjai vannak. Ahogy nezem a tablazatomat, evi 2 alkalommal szoktam bele elemet tenni (feburar es augusztus), illetve az elmult tobb, mint 10 evben 2x volt olyan, hogy 3x kellett bele elemet raknom 1 naptari evben.

(#35199) 30z.Samu válasza Czo (#35198) üzenetére


30z.Samu
félisten

Igazából nem probléma, hogy nem Magic, csak bluetooth-al kapcsolódjon a géphez. Most is egy tök egyszerű billentyűzeten irkálok, azzal sincs semmi bajom. Ha hozza azt, amit anno az Air-en, már tök jó.

Amúgy kemény, hogy a "jó nekem az USB-s" gondolattól pikk pakk eljutottam odáig, hogy most meg Apple cuccokat nézek. :D Mondjuk 70k-t még mindig nem adnék a szettért, de 25-öt nagy duzzogva kifizetnék.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#35200) TechN7ne válasza 30z.Samu (#35197) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Jól néznek ki ,lehet még jobbak mint a 2. generáció ,sokszor úgy érzem mint ha papírt nyomkodnék. :D

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.