Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz dabadab #8049 üzenetére
Hát úgy unblock minden. Egy ablak megnyitása kb. 8-10 mp. Videó betöltése 20mp. Másolások pendrive-vinyó között. A bootolás mondjuk aránylag gyors, kb. 25mp. Képek nézegetése (5-6 megapixelesek) kb. 3mp/kép. Pedig nincs leterhelve, egyszerre max 2-3 ablak van nyitva.A beállításoknál a legjobb teljesítmény van belőve. (Semmi effekt)
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
ivivan
tag
Azt nézd meg, hogy mennyi szabad memória van és mennyire használja a swap-et (mondjuk egy konzolt indíts, aztán "vmstat 1" és kicsit használd a gépet, majd nézd meg, hogy mi van a swap oszlopokban, annak 0nak kell mindkét oszlopban lenni, ha nem az van, akkor kevés a RAM)
Állatkerti képek: http://hu.zoopictures.eu
-
-
sh4d0w
félisten
rtom kolléga írt egy kis erőforrásigényű környezetről.
https://www.coreinfinity.tech
-
256sd 133mhz
Xubuntut most töltöm le, holnap kipróbálom.sh4d0w: most olvasom a cikket. Érdekes, de nem vagyok linux mágus. Ennyire nem biztos ,hogy belemászok. Talán, ha lesz nekem is szabad 40 munkaórám. Mindenesetre érdekes, csak az a gond, hogy a cikkírónak is több ram van a gépében.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
rtom
senior tag
Az openbox használat közben háttérben Transmissionnel és Pidginnel, Firefox 3-4 lappal nem fogyasztott többet 200 Mb-nél, a Xubuntu-val nem volt ilyen sikerélményem...
De ha nincs kedved hegeszteni, akkor próbáld ki inkább a Crunchbang-et, vagy a leírásom szerinti cli install után terminálban
sudo apt-get install lxde
, erről itt olvashatsz.
-
zoltanz
nagyúr
Témában érdeklődőknek említem, elinult a Puppy Linux weboldal magyarúl is mostantól
-
superecneB
őstag
Srácok!
Hogyan lehet az ubuntut magyarra állítani? -
doc
nagyúr
válasz superecneB #8062 üzenetére
a telepitoben mar a bootkepernyon ki lehet valasztani a nyelvet
ha mar telepitett rendszerrol van szo, es ott akarod allandora beallitani, azt nem tudom fejbol, de valahol az adminisztracio/beallitasok kozott biztos lehet, nezz korul arrafele -
Sipi
addikt
Üdv...
Megőrülök, egy totál egyszerű dolgot szeretnék, és semmi találat a neten.
Annyit akarok, hogy a saját gépemen minden lokális mail ki legyen küldve. Ez lényegében a cron üzeneteit jelenti, esetleg ha valami logot úgy állítok be, hogy üzenjen, még azt.Nem találok SEMMIFÉLE programot erre. Akármit nézek, vagy túl nagy (postfix) - nincs szükségem full MTA-ra.
A másik véglet a leegszerűsített SMTP-klón, ssmtp, esmtp, ésatöbbi. Ezek meg csak annyit tudnak, hogy megadok egy külső rely hostot.De nekem nem kell rely host! A leveleimet máshogy olvasom, nem kell komplett POP3, IMAP, TSL, ADSL, anyámkínja szerver. Egy nyamvadt kis programot akarok, ami a lokál usereknek kiküldi a levelet, már tökmindegy, milyen mailboxba (mbox vagy maildir, mindegy, csak ne dead.letterek üljenek a HOME-ban).
Tényleg nem létezik ilyen megoldás? Olyan, ami egy apró, ki sprogram, pár sor beállítani, és nem csinál a rendszeremből komplett IMAP-POP3 szervert?
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Sipi
addikt
válasz bambano #8066 üzenetére
Köszi!
Persze, nem lesz, csak furcsállok ekkora programokat használni olyan célra, amihez még rendes smtp szerver sem kell. Ezekben meg egy komplett vállalati levelezés összes igénye benne van. De ha nincs, nincs, felteszem a jó öreg postfixet, hátha megvan még a régi konfigom.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
ragazzo
őstag
válasz bambano #8068 üzenetére
Részben iagazad van, de lehet hogy félreértettél. Azért kellene több disztró is magyarul, mert ha valaki mondjuk pingvin linuxot használ, akkor legyen magyar nyelvű leírás róla és legyen pl. fórum ahol meg lehet beszélni a problémákat. Erre gondoltam. Amúgy szerintem nem kellene ennyi disztró sem, de a folyamat megállíthatatlan. Szinte havonta jönnek létre új disztribúciók. Sokakban felmerül a kérdés hogy egyáltalán minek. Igazuk van.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
td
senior tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy hogyan kell mobilon keresztüli netelérést bekonfigolni a Linuxon? Rákötném a telót USB-n a gépre, és a rajta lévő accountot használnám.
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
bambano
titán
Azt kellene először ellenőrizni, hogy mit látsz a mobilból, ha rákötöd usb-n az usb-re. Optimális esetben egy soros portot. dmesg, logok nézegetése, miközben rádugod.
Ha szerencséd van, akár annyi is lehet, hogy egy /dev/ttyACM0 eszköz létrejön és azon elérhető a mobil.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ivivan
tag
válasz ragazzo #8070 üzenetére
Én inkább javaslom, hogy csak max fél tucat disztribúció legyen magyarul, de az tényleg rendesen le legyen fordítva! És akkor csak ezzel a néhány disztróval kellene foglalkozni...
Az igazat megvallva szerintem összesen is bőven elég lenne egy tucat distro: még szerintem népszerűbb is lenne tőle a Linux, mert most bármilyen kérdést tesz fel az ember, rögtön az a válasz, hogy: "Nem tudom, hogy az XXX distroban ezt hogy kell, de használj YYY distrot, mert abban így: ..." Kezdő koromban én is gyakran belefutottam ebbe, ezért álltam át végül Debiánra, mert annak elég széles a felhasználótábora ahhoz, hogy mindig tudjon valaki válaszolni.
Állatkerti képek: http://hu.zoopictures.eu
-
td
senior tag
válasz bambano #8073 üzenetére
Megnéztem, ez a dmesg kimenete:
usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
usb 3-1: new device found, idVendor=0fce, idProduct=d070
usb 3-1: new device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
usb 3-1: Product: Sony Ericsson W610
usb 3-1: Manufacturer: Sony Ericsson
usb 3-1: SerialNumber: ******************************
usb 3-1: configuration #3 chosen from 1 choice
cdc_acm 3-1:3.1: ttyACM0: USB ACM device
cdc_acm 3-1:3.3: ttyACM1: USB ACM device
usbcore: registered new driver cdc_acm
drivers/usb/class/cdc-acm.c: v0.25: USB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters
usb0: register 'cdc_ether' at usb-0000:00:1d.2-1, CDC Ethernet Device, 02:80:37:0e:03:00
usbcore: registered new driver cdc_etherA /dev/ttyACM0 és 1 létrejött.
Amúgy semmi extra nem tűnt fel, tehát pl. nem jelent meg ikon az asztalon (mint ahogy a pendrive-nál igen).
Innentől mit kell csinálnom?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Akkor rakj fel egy minicom nevű progit, azzal próbáld meg elérni a /dev/ttyACM0-n keresztül a telefont. Ha az alap ccitt/itu parancsok működnek, akkor a ppp is fog. leginkább atz-vel teszteld.
Ha ez kész, akkor ppp-config, a telefonszámot ki kell találni, mert elvileg szolgáltató függő, de előfordulhat, hogy ugyanaz. Fent kell lenni a ppp-config és a ppp csomagoknak.
Vagy faraghatod kézzel a /etc/ppp, /etc/ppp/peers alatti fájlokatEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
td
senior tag
válasz bambano #8078 üzenetére
Ez a telefonszám-dolog érdekes lesz... Hogyan találjam ki?
Amúgy a ppp és a -config nincs fent, gondolom, mert ez igazából SLED, de mindegy, mert a könyvtárak ott vannak az /etc-ben. Nincs ehhez valami jó kis szájbarágós leírás?
-
doc
nagyúr
-
törölt tag
Üdv!
Létezik Linuxra olyan rendszerdiagnosztikai eszköz, mint pl a híres nevezetes Everest?
És még érdekelne a legkisebb erőforrású Linux diszt. neve. Persze oylan, amin egy teljesen laikus (fater) mindenféle szaktudás nélkül képes legyen elindítani egy zenei cd lemezt.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz #41635072 #8081 üzenetére
ha infot szeretnel a legutolso csavarrol is a gepben, akkor lshw kell neked (nem grafikus, de mindent kiir pillanatok alatt)
legkisebb eroforrasu? neked szerintem nem az kell felteszem az igenyek kozott szerepel a graf. felulet pl, az meg mar eleve eszi a gepet valamennyire
a szomszedos topicban (Linux kezdoknek ha jol emleXem) pont most rakott valaki egy gyenge gepre egy Linuxot, nezz at oda hatha neked is jo leszamugy gyenge gepre nagyon jo pl. a Puppy, anyam 433-as celeronjan hasit
ha jo az, hogy egyszer beallitod es onnantol csak mennie kell extrak nelkul, akkor tokeletes, van belole millio valtozat erre-arra kihegyezve, a holnapjukon megtalalod a listajukat -
whYz
őstag
Üdv
Az lenne a gondom, hogy ha a procim elér egy bizonyos hőfokot leáll a gép.
Igen ez normális lenne ha 75 vagy 80fokos lenne a proci, de már 68 foknál leáll a debian.
Nem a bios beállítással van gond, mert azt már átnéztem, szerintem a debianban van valami vész leállító dolog...
Szerintetek? -
ivivan
tag
Szia
Milyen proci? A P3-asoknál 55-60 szokott lenni a max, a P4-eseknél meg elég változó 70-100-ig bármi leállíthatja...
Én Debianban még nem láttam ilyen vészleállító dolgot (sajnos), külön kellett nekem hackelni a régi szerveremre egy ilyet (nem volt rajta venti, hogy csendes legyen :-) )
ivivanÁllatkerti képek: http://hu.zoopictures.eu
-
törölt tag
P2-es gépre kelelne.
Termsézetesen grafikus felülettel.
Most UHU-Linux van rajta, mert az volt itthon hirtelenjében. Háát azon elég döcögős.
Negyed óra míg feláll az asztal, meg amúgy is nagyon lassú.
Esetleg valami grafikus listázó progi?
Mert szeretném upgradelni eme csodát, csak addig nem tudom, amíg ki nem derítettem, hogy egyeltalán mi kell bele. -
whYz
őstag
1 hete raktam rá egy kitakarított big typhoont amit maxi fordulaton pörög, és nem éppen halk
nem igaz, hogy az nem bír lehűteni egy szaros kis quadot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest