Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zserrbo

aktív tag

válasz zserrbo #23245 üzenetére

Amennyire utána tudtam nézni eddig az általatok adott ötleteknek. Javítsatok ki, ha hülyeséget írtam bárhol is. Az x serverek közül az Xming-et sok helyen emlegetik. Lehet jobb a VcXsrv, nem hasonlítottam össze őket. Igazából a youtube-os videókból nekem az jött le, hogy pl. Windows alatt egy ablakban megnyithatom mondjuk a libreoffice-t egy ablakban, ami a távoli linuxos gépen fut. Ez kevés lenne szerintem, jobban örülnék egy teljes asztalnak.
    Megnéztem a VNC szerverek közül a tightVNC-ről azt írják új sessiont hoz létre, azaz nem abba lépek bele, amit épp a gép monitorán látni lehet.

https://help.ubuntu.com/community/VNC/Servers
    Az RDB-ről azt találtam kezdőknek ajánlott, de szintén új asztalt hoz létre.

Közben megfogalmazódott bennem mit is akarok. Ha a teamviert száműzni akarom, akkor kellene, hogy az aktuális sessionbe be tudjak lépni (pl távoli segítség), de emellett jó lenne ha egy újba is (miközben épp filmet néz valaki a gépről, de matatnom kellene rajta).
    Biztonságosra akarom megcsinálni, ahogy ajánlották nekem ne figyelje az adott portot a pl VNC server. Azaz SSH-be, indítom, majd leáll. Szakszerűen nem tudom elmondani, de erre figyelnem kellene gondolom.
    Szóval mi lenne a megfelelő módszer szerintetek? Lehetőleg valami népszerű, hogy találjak hozzá leírást :)

Új hozzászólás Aktív témák