Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) HUNited válasza Criton (#4941) üzenetére


HUNited
senior tag

Várj le a kábel végéből egy kicsit, és tedd rá vissza a csatlakozót. Lehet a csatlakozó végénél van gond. Bár ha a neted is vacakol, akkor nem valószínű...

Szerintem telózz be az UPC-hez, és jelentsd be hibára. Ha nem hajlandóak megcsinálni, mond le a szolgáltatást, mindjárt kijavítják majd... (sőt, jó esetben még havi díj kedvezményt is kapsz)

(#4952) Criton válasza HUNited (#4950) üzenetére


Criton
veterán

pontosan, de nálam a minősége a szobaantenna szintjét hozza...

(#4951) HUNited : ezt tanácsolta nekem a UPC szerelő is mikor kint volt, de kérdem én, miért is én vágjak le a kábelből.... 1 hónapja sincs még náluk élőfizetésem, eddig már 4x voltak kint, már nekem ég a pofám, hogy hívom őket...

[ Szerkesztve ]

(#4953) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Végül az UPC-s tranzakciós adó áthárítással mi a helyzet? Tud erről valaki valamit? Olvastam a számlalevélen, hogy a csekkes befizetést 100-200 Ft közötti díjjal terhelik mostantól, de itt a PH!-n megjelent egy cikk arról, hogy ezt nem tehetik meg mégsem.

Lett azóta ebből valami fejlemény? Tud erről valaki?

(#4954) HUNited


HUNited
senior tag

A modem jelszintet, meg ilyesmit hol és hogyan ellenőrzitek? Én is megnézném az enyémet.

(#4955) HUNited válasza Criton (#4952) üzenetére


HUNited
senior tag

Már látom, hogy nálad nem a kábellel lesz a gond. Szerintem a modem, ami elosztja a tv-t, internetet, telefont, az lesz vacak...

(#4956) Criton válasza HUNited (#4955) üzenetére


Criton
veterán

van egy elosztó ugye, amibe egy koax kábel megy és abból meg két elágazó, az egyik az stb-be a másik pedig a cisco 3925-be, gondolod, hogy a 3925-ben nem stimmel valami? Ennek mi köze van egyébként a stb-hez?

(#4957) HUNited válasza Criton (#4956) üzenetére


HUNited
senior tag

Nem arra gondolok, hanem arra a csúnya szürke - fekete dobozra, egy hatalmas 2 kilós adapterrel, amit az UPC-sek hoznak, és a kintről bejövő kábel elsőként arra csatlakozik. Erre azután rádugásra kerül a TV kábel (koax), az Internet kábel (utp), és a maximum 2 telefon (rj45).

Szerintem ez a kütyü vacak nálad, mivel a tv-d és az interneted is rossz, azt mondod. Vagy lehet még az a kábel, ami bejön az utcáról a lakásodba.

(#4958) Intruder2k5 válasza HUNited (#4950) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Pedig hidd el, hogy nincs! Amikor előfizettem, HD boxot küldtek, én mindjárt telefonáltam is, hogy valami félreértés van, mert én nem rendeltem HD-t, ebből kifolyólag fizetni sem fogok érte! Ekkor azt kaptam válaszul, hogy mivel átmeneti készlethiány van SD box-ból, így ezt kaptam, de nagyon ne foglalkozzak vele, úgysem lesznek HD adások, mivel az ugye a kártyán múlik! Na most a technikai részével én maximálisan tisztában vagyok, és voltam is, csak szerettem volna ezt hallani tőlük is, illetve, hogy ez meglegyen hangfelvételen is! Így tehát nekem Pace HD box-om van, de nincs HD előfizum! Kár, hogy nem volt ebből is hiány, és akkor rögzítőst kaptam volna! Öcsém egy-két hétre rá rendelt hasonló csomagot, de neki már SD boxot küldtek, akkorra úgy néz ki, hogy megérkezett az utánpótlás!

(#4959) Intruder2k5 válasza DeFranco (#4953) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt szerintem bebukták, de lesz helyette közmű adó, ami havi 160-200Ft körüli összeg lesz, és ez már mindenkinek bekerül a számlájába majd januártól!

(#4960) HUNited válasza Criton (#4956) üzenetére


HUNited
senior tag

Bár most rákerestem mi ez a cisco cucc, nekem teljesen más cuccot adott a UPC. Itt valóban a bejövő kábel ketté válik, egyik megy a tv-be (stb-be), a másik meg ebbe a ciscoba, ami a telefont és az internetet adja.

Nekem egész más féle kütyüm van.

Viszont ha mind a kettővel gáz van, akkor a közösítő vagy a bejövő kábel lehet a rossz.

Szvsz próbáld meg a közösítő nélkül rádugni a bejövő kábelre a STB-t, és ha akkor is rosz a minőség, akkor már csak a bejövő kábel marad...

(#4961) Criton válasza HUNited (#4957) üzenetére


Criton
veterán

Kint a ház előtt van egy nagy doboz, közvetlen mellettem. Abból a dobozból jön be a lakásba egy koax kábel, amin van egy ici-pici kis elosztó, arra az elosztóra van két koax kábel kötve és az egyik megy az stb-be a másik meg a cisco 3925 modembe. A kinti doboz meg az egész házat ellátja, ha ott lenne gond, akkor nem csak nekem lenne bajom szerintem.

(#4962) Intruder2k5 válasza HUNited (#4954) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Modem jelszint böngészőben... http://192.168.100.1

Box jelszint távirányítón MENÜ -> 1789 -> PageDown amíg el nem éred a kívánt menüt!

(#4963) HUNited válasza Intruder2k5 (#4958) üzenetére


HUNited
senior tag

Aha. Ilyet én még nem hallottam. Én mindig úgy tudtam, hogy a készüléken múlik, hogy lehet e fogni a HD adásokat. Nekem tök ugyan olyan kártyám van most a HD MediaCard-omban, mint a régi lakásomban az SD DVR-es mediaboxban volt.

Amúgy meg örülj neki, hogy HD-s boxod van, azon van legalább HDMI csatlakozó, nem csak sima Scart... Na hogy én azzal mennyit szívtam...

(#4964) HUNited válasza Intruder2k5 (#4962) üzenetére


HUNited
senior tag

Nekem nem ilyen modemem és boxom van.

(#4965) HUNited válasza Criton (#4961) üzenetére


HUNited
senior tag

Mondom, a közösítőt próbáld meg kiiktatni, és úgy kipróbálni.

(#4966) Intruder2k5 válasza HUNited (#4963) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem a kártya kinézete számít, hanem a tartalma! Azon ugyanúgy információk vannak az előfizetéseddel kapcsolatban, mint a bankkártyán a számládról!

Igen, a HDMI csatlakozó roppant hasznos a 70cm-es ORION CRT TV-mhez! Mivel az én TV-zési szokásaim nagyjából kimerülnek a Barátok köztben és a híradóban (na jó, még F1-et is nézek), ezért nem is vágyom HD cuccokra, amíg ez működik! Sőt többnyire a boxot sem kapcsolom be, csak analógon nézem amit akarok!

Miért, neked milyen modemed van?

[ Szerkesztve ]

(#4967) HUNited válasza Intruder2k5 (#4966) üzenetére


HUNited
senior tag

Egy feketés szürke doboz, eléggé ronda, és bele megy minden, csak egy utp portja van, meg kettő telefon.

(#4968) Intruder2k5 válasza HUNited (#4967) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Valami típusnak azért kellene lennie rajta! CISCO, Webstar, etc...

(#4969) Criton válasza HUNited (#4965) üzenetére


Criton
veterán

közösítőt :F most meglőttél komolyan, mert van egy doboz kívül, onnan jön be a kábel a lakásba amin van egy kettes elosztó amit írtam neked, ennyi, meg a két doboz... más nincs...

(#4970) HUNited válasza Intruder2k5 (#4968) üzenetére


HUNited
senior tag

Ööö most melóhelyen vagyok, nem tudom megnézni.

(#4971) HUNited válasza Criton (#4969) üzenetére


HUNited
senior tag

Az a kettes elosztó a közösítő.

Ami a falból jön (be a lakásba) arra próbáld rákötni a tv-t, és ellenőrizd a minőséget. Ezzel azt tudod meg, hogy a bejövő kábel jó e. Ha úgy jó a minőség, akkor azt a csatit kell lecserélned, amihez hívhatod UPC-t, vagy megoldhatod magad is, pár száz forintos tétel.

(#4972) Intruder2k5 válasza HUNited (#4970) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK, akkor majd otthon kattints a linkre, amit fentebb adtam!

(#4973) Intruder2k5 válasza HUNited (#4971) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az osztó nem ugyanaz, mint a közösítő! Az osztónak egy bemenete van, és több kimenete, még a közösítőnél ez pont fordítva van... Itt osztót (más néven splitter-t) használunk!

[ Szerkesztve ]

(#4974) Criton válasza HUNited (#4971) üzenetére


Criton
veterán

tegyük fel, és ha a kábel a kinti dobozból? Egyébként meg ha ennyit fizetek és elvárom azt, hogy azt kapjam amiért fizetek, akkor ezt legyen olyan kedves a UPC leellenőrizni. Ha azt mondom, hogy én ezt meg azt próbáltam, akkor hidd el, hogy az lenne az első reakció , hogy én rontottam el valamit...

szerk : de tudom mire gondolsz, kössem közvetlen az antennát a tv-re elosztó nélkül, és ha úgy jó akkor minden rendben... de itt szerintem maga a kábel minősége nem a legjobb...

[ Szerkesztve ]

(#4975) Intruder2k5 válasza Criton (#4974) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Leellenőrzi az szívesen, de ha a hiba a Te hálózatodban van, akkor keményen ki is számlázzák! Ezért célszerűbb, ha előzetesen Te is megnézed...

(#4976) kabelmania27 válasza Criton (#4974) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha legközelebb kijön a szerelő kérd meg hogy a box csatlakozásnál az F csatlakozó helyett tegyen fel a kábelre kompressziós apa dugót.

(#4977) Criton válasza Intruder2k5 (#4975) üzenetére


Criton
veterán

Szóval ha rossz a kábel ami bejön a lakásba, annak a cserélését az én kontómra terhelik:F:F:F

(#4976) kabelmania27 : ok rendben, ha fogja tudni tesztelni úgy ahogy te írod, mert sok esetben néha "elfelejtik" a dolgokat elhozni és akkor a tesztelgetés meghiúsul.

[ Szerkesztve ]

(#4978) kabelmania27 válasza Criton (#4977) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha a lakásajtón kívül van probléma az nem téged terhel szerintem.
A box csatlakozónál az F csatlakozó krimpelt vagy hagyományos csavaros?

[ Szerkesztve ]

(#4979) Criton válasza kabelmania27 (#4978) üzenetére


Criton
veterán

krimpelt az egész kábel ami a házban van..az f csatlakozónál is.
De olyan mint ha nem lenne jól árnyékolva, és ezért rossz a tv minősége. Az internet, kábelen keresztül, szóval nem wifin keresztül most mondhatni jó, de a tv a legrosszabb...

[ Szerkesztve ]

(#4980) kabelmania27 válasza Criton (#4979) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nálam is krimpelt F csatlakozóra van feltekerve az apa dugó.
Próbáld meg azt hogy meghúzod a box csatlakozóját, ha kábelhiba miatt rossz a box akkor mozgatás hatására meg kell szűnnie a szakadásnak.

(#4981) Criton válasza kabelmania27 (#4980) üzenetére


Criton
veterán

A szakadás nem annyira vészes, mert nem mindig jön elő. A probléma a minőséggel van, hogy zajos a kép. Ami egy HD adásnál azért elvárt szerintem ,hogy ne legyen zajos. Ismerősnél láttam ugyan ezt a UPC csomagot, ugyan az a technika stb... meg egy másik ismerősnél IPTV és mindegyiken tökéletes volt a minőség.

(#4982) kabelmania27 válasza Criton (#4981) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nem lehet hogy a hdmi kábellel van probléma?
A zajosodást úgy érted hogy kockásodik a kép?

[ Szerkesztve ]

(#4983) HUNited válasza Criton (#4974) üzenetére


HUNited
senior tag

Az az igazság, hogy a kábelen nem nagyon spórolnak, mert nagyon kicsi az eltérés közöttük. És a gyengébb minőségű kábel is el kell hogy bírja ezt a szolgáltatást (a 120 megás netet már nem biztos)

(#4984) Criton válasza kabelmania27 (#4982) üzenetére


Criton
veterán

Pontosan úgy értem, ma este még megpróbálom, vagy kora reggel. Most hívtak a UPC-től, hogy holnap reggel jönnek, ami 12 óra felé lesz szerintem, és szépen közölték, hogy ha nem antenna, meg ha nem modem/stb probléma akkor kiszámlázzák a kiszállást. De a vicc az, hogy szerintem holnap sem fog látni semmit a szerelő ha nem olyan a hozzáállása..

Szóval ha nagyon közel mész a képhez, akkor pici kockák vannak, de nem csak a HD -nál, hanem maga a menüben, a csatornák logójánál stb...

(#4985) Intruder2k5 válasza Criton (#4977) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem! Azt terhelik rád, ha lakáson belül van a probléma...

(#4986) Criton


Criton
veterán

Hát, másik HDMI kábellal is ugyan az a helyzet :(

(#4987) MeroM


MeroM
senior tag

Sziasztok kérdésem a következő lenne kezembe akadt egy Cisco Ep3212 modem és hogy ha rákötném az upc re ami most egy régi motorolával működik akkor működne a net vagy ehhez beszélni kell a szolgáltatóval?
Csere oka lenne: Esztétikailag szebb :C

(#4988) Gubek-Einste válasza MeroM (#4987) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Elméletileg csak a szolgáltató által adott eszközzel működik a net de van itt a fórumon valaki akinek sikerült már nem szolgáltatós eszközzel is működésre bírnia a netet.
A modemet minden esetben regisztrálni kell, valamikor elég ha csak összedugja az ember de van, hogy be kell lépnie az erre rendszeresített oldalra is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4989) HUNited válasza Intruder2k5 (#4972) üzenetére


HUNited
senior tag

http://kepfeltoltes.hu/100510/DSC00506_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ilyen a modem (WebStar EPX2203)

http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/59/~/webstar-epx2203---modem-inform%E3%B1ci%E3%B3k

(#4990) HUNited válasza Intruder2k5 (#4985) üzenetére


HUNited
senior tag

De hát ők kötik be a lakásba...

Főleg, ha csak pár hete kötötték be neki...

Ha kiszámlázzák, fordulj a fogyasztóvédelemhez, ez még bőven szavatossági idő (oké, hogy nem fizettél érte, de aláírtál 2 év hűségidőt - ha meg nem írtad alá, akkor perkáltál érte hogy bekössék)

(#4991) MeroM válasza HUNited (#4989) üzenetére


MeroM
senior tag

nah ilyen webstar van nekem is ezt le tudom akkor cserélni vagy a "csináld magad " csomag alapján csak beregisztárlom?!

(#4992) HUNited válasza MeroM (#4991) üzenetére


HUNited
senior tag

Fú, ezt én nem tudom.

(#4993) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Most hívott egy ügynők, csak fennakadt a blocklist-en, mert ismeretlenként hivott, de tudta muterom számát is, aztán mondja, hogy lenne pár ajánlat, mert letelik a hűség a TV-re decemberben. (4300-ért akart Gold TV-t adni, de mi csak a Forma1-et nézzük, így nem érdekelt.)
A lényeg, hogy nem fogadtam el egyiket sem, aztán mondja, hogy akkor legyen ugyanez a TV újabb 12 hónapra? Mondom neki, hogy hozzá ne nyúljon, majd márciusba letelik a net és a telefon is, és majd akkor bemegyek Tatabányára, és módosítom ahogy akarom.
Aztán kérdezte, hogy akkor vállalom-e, hogy ezzel bármikor módosulhat a 4266Ft-os díj a TV-re :F
Mondom, ha jól emlékszem, sokszor volt, hogy letelt, és maradt az ár, erre mondja, hogy mindig hosszabbítottunk. Mondtam neki, hogy ha emelik, majd akkor jelentkezem, és módosítok.

Ez mi a frász volt? Én tudom rosszul, hogy ilyenkor hűség nélkül is megy tovább a TV 4266Ft-ért :F
Még egyszer zaklat 1 hét múlva, biztos, ami biztos, hogy nem gondoljuk-e meg magunkat.

[ Szerkesztve ]

(#4994) DeFranco válasza [CS]Blade2 (#4993) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha nincs hűség, akkor úgy módosíthat ahogy akar.

Ha van, akkor is, de akkor azért meg kell indokolnia, mert csak speciális esetekben emelhet, de ezek köre elég széles.

Engem egészen tavalyig minden évben felhívtak, hogy letelt az egy év, bővítsünk-e, mondtam, hogy nem, erre mindig felajánlották, hogy ugyanarra, mint eddig, kössek egy évet, és ~10%-al olcsóbb lesz. Így lett 6k-ból 4,5k ugyanaz a szolgáltatás (TV + 25-ös net) pár éven belül.

Idén nem hívtak.

(#4995) [CS]Blade2 válasza DeFranco (#4994) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Külön csak nekünk megemelheti :F Ha megemeli december után, másnap már ott vagyok tatabányán, és lemondom a TV-t. Most is csak azért van, mert már tavaly decemberben le akartuk mondani, és akkor adták ezt, hogy 6 hónap 2133 és 6 hónap 4266Ft. Közben várom a márciust, mert a net meg már a 120-as, ha letelik, akkor az is ugrik.

(#4996) DeFranco válasza [CS]Blade2 (#4995) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem, külön csak nektek nem, nyilván. De azt mondhatja, hogy akinek van hűsége, annak marad annyi amennyi, akiknek nincs, azoknak megemeli 15%-kal.

Nem szoktak ilyet csinálni, de megtehetik.

(#4997) [CS]Blade2 válasza DeFranco (#4996) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Én is így gondoltam. De nem értem, hogy komolyan gondolta-e, hogy csak ezért (hogy változatlanul fizethessen a 4266Ft-ot, amit jó eséllyel hűség nélkül is 4266Ft lesz, mellékesen az új ügyfeleknek ez már csak 3550Ft) belemegyek, hogy újabb 12 hónapig ne tudjak lelépni. Felhívhatja az összes ügyfelet (szerencséjére sokan nem blokkolják az ismeretlen számokat), de nehezen fog találni olyan marhákat akik, csak úgy meghosszabbítják ezért a hőséget.
Az sem lenne túl népszerű, ha a UPC megemelné a hűség letelte után az árakat. Menne a csoportos lemondás.

(#4998) hesszan


hesszan
aktív tag

sziasztok!

EHT változás óta kétféle előfizető van:
- határozott idejű
- határozatlan idejű
szerződéssel rendelkező ügyfél.
Aki határozott (van hűsége) annak általában valamilyen kedvezményes áron adják a szolgáltatást az ÁSZF -ben meghatározott alapdíjhoz képest. (és Ők azt vállalják hogy nem emelik, te meg hogy fizeted 12x/24x a havidíjat)
Aztán ha mégis emelik (pl áfa/csatornaadó) akkor meg bonthatsz menetközben kötbér nélkül (elméletileg) ászf közzétételtől számítva 8-15napon belül (nem a számlától)

Példa: upc.hu-ról 25-ös net 3250-ért 12 hónapos határozott idejű szerződéssel
(És ha bontasz akkor a szerzikezdet óta felhasznált kedvezményeket kell fizetni, minél később bontasz Hat.Időn belül annál nagyobb a bontási díj, mivel egyre több hónapnyi kedvezményt vettél igénybe.)
Aki határozatlan annak nincs akciós ajánlat, de bonthat is bármikor. Ő fizetheti az ÁSZF-ben meghatározott alapdíjas árat.
kapaszkodjatok meg fenti példa esetén:
ÁSZF 1.4.3 upc internet szolgáltatási csomagok Bruttó
Fiber Power 10 csomag 5080 Ft
Fiber Power 25 csomag 8466,33 Ft
Fiber Power 50 csomag 13208 Ft
Fiber Power 120 csomag 16256 Ft

Az, hogy milyen akciós ajánlattal keresnek meg lejárat előtt, után csak ők tudják. Az hogy mikor és mekkora díjra emelik ha határozatlan idejű a szerződésed szintén ők tudják megmondani. Max az ászf-es ár.

Nekem 11.03 jár le a 25ös net 1év (ez most fél évig fél áron volt 6*1625 + 6*3250). Már 1x felhívtak felajánlották a marad a 3250 1évig. Ezt nem fogadtam el. Kérdeztem hogy mi lesz 11.03 után, pontosan mennyit fogok fizetni. Azt mondja Ő fillére nem tudja megmondani :F, de max az ászf-es ár ~8500 de hogy mikortól és tényleg annyi-e nem tudja hívjam az üfszolit.
kérdeztem hogy müködik a bontás elég telefon mennyi idő stbstb Ő ezt nem tudja hívjam az üfszolit.
(gondolom valami telesales lehetett akinek volt 1-2napos tréningje, de teljes körű tréningja nem volt)
(Én még nem hívtam az ügyfélszolgálatot)
Gondolom egy teljes körű tájékoztatást megérdemlek (mégegy hívás/levél/email stb)

Sungdurung

(#4999) DeFranco válasza hesszan (#4998) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hónapok óta nincs hűségszerződésem velük, az is lehet, hogy több mint egy éve, de egy fillért sem emeltek. Az a listaár, amit te beidéztél, csak ijesztgetésre való, meg peres eljárásban kötbérnek. Senki nem fizet érte annyit.

Ettől persze emelhetnek, úgy ott hagyom őket, mint a sicc, megyek a digihez. De jelenleg elégedett vagyok velük.

[ Szerkesztve ]

(#5000) kabelmania27 válasza [CS]Blade2 (#4997) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ismerősnél pár száz Ft-al emelték mindhárom szolgáltatást havidíját szerintem érdemes lenne meghosszabbítani vannak ezek az új csomagok. A számlán írni fogják a következő hónaptól mennyi lesz a havidíj.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.