Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56001) pjen válasza 4Grider (#56000) üzenetére


pjen
félisten

Ez nincs teljesen így.A horizon gó-t miracast al simán át tudom küldeni egy HTC M7 ről egy alkalmas Lg Tv re.Viszont a Tv gó-t egy xperia arc ról még HDMI kábellel sem tudom ugyanarra a Tv re.Azt írja külső képernyő nem támogatott.Egy cromecast mini Pc vel ugyanez a helyzet.Én win 10 alatt egy asus lapos+HDMI kábel+LCD Tv összeállításon nézem a horizon go-t.Tv go val nem megy.

(#56002) gduck válasza kabelmania27 (#55986) üzenetére


gduck
addikt

Pontosan! De majd erre is kapsz okos válaszokat :D Esküszöm lassan elkezdek kampányolni, hogy a fekete-fehér csatornákat is hozzák vissza, mert arra is szükség van még :W

[ Szerkesztve ]

(#56003) gduck válasza Klown (#55989) üzenetére


gduck
addikt

Nem értem hogy miért kellene párhuzamosan működtetni két szolgáltatást? Öt évvel ezelőtt egyet értettem volna veled, de ennek most már semmi, de semmi értelme nincs. Kár hogy törvényileg csak a "légtérbe" tudtak belenyúlni...

Persze megértem, engem is esz a méreg, hogy a 720KB-os floppyk gyártását befejezték, még használnám - és rajtam kívül a világon még tuti rengetegen - ezerrel olyan sok adat fért el rajta :) Faxom se használja azt a korszerű 16GB-os pendrive-ot, mert könnyen kiesik a zsebemből!

[ Szerkesztve ]

(#56004) raskolnikoff


raskolnikoff
őstag

Miért van hogy itthon megy a wifree, máshol meg nem fogadja el a jelszót?

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#56005) Bélaaaa válasza raskolnikoff (#56004) üzenetére


Bélaaaa
őstag

Ezen már én is gondolkodtam.

Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!

(#56006) pjen válasza gduck (#56002) üzenetére


pjen
félisten

Én sem értem.Menj el mondjuk BAZ megyébe egy faluba.Ahol a férj közmunkás a feleség 28 ezer ft jövedelem pótlót kap mert a leszázalékolását elvették,de a saját pénzén kell kezezelésre járnia az 50 km re levő megye székhelyre.Valszeg nem tud DVB-C tuneres Tv t venni.Ha kivezetik az analógot akkor ne nézzen semmit,hogy máshol 2 vel több HD csatilegyen.Ennyi erővel a sok ismétlő csatornát is meg lehetne ritkítani,csak kevesebb lenne a reklám lehetőség és lényegesen drágább a digitális előfizetés.

(#56007) khorvat válasza pjen (#56006) üzenetére


khorvat
senior tag

Ha olcsót akar és mindegy a minőség előfizett a Digi tányérosra és csókolom.
UPC nem szociális intézmény és főleg nem az apró falvakból él meg, szal nem az ott lakók igényei fogják a cég jövőbeni terveit alakítani ez inkább korosztály függő dolog még szerintem, időseknek a digitális csak macera nem ezt szokták meg, de minden évvel ez az űr kisebb lesz és akkor tünnek majd el az analóg csatornák a UPC-nél is!

[ Szerkesztve ]

(#56008) pjen válasza khorvat (#56007) üzenetére


pjen
félisten

Itt nem is a cég ről van szó,a UPC majd kivezeti ahogy érdekei úgy kívánják.Egy pár fórum társról akik bevették a leszarom tablettát.Össze fognának és vennének modern Tv ket azoknak akik ezt nem tehetik meg,mindenki szívesen lemondana az analógról.

(#56009) cigam válasza pjen (#56008) üzenetére


cigam
félisten

+1
És nem kell ahoz BAZ megyében élni hogy csóringer legyen az ember. A lakótelepeken sem úri passzióból élnek az emberek.

Amúgy melyik HD adása hiányzik? Biztos, hogy az analóg csatornák miatt nem vezetik be azt a bizonyos HD csatornát? Az fel sem merül, hogy le se akarnak szerződni az adott csatornával? Vagy nem is érdekli a UPC-t, vagy mert a csatorna nem adja oda üveggyöngyökért, vagy az is lehet, hogy nem akarnak emelni az amúgy is drága HD csomag árán?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#56010) Uthenger válasza pjen (#56006) üzenetére


Uthenger
aktív tag

Box hasznalataval ugyanugy megy a regi tv-n is, nem kell emiatt ujat venni

Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger

(#56011) wsz


wsz
újonc

Sziasztok,
az UPC modemet bridge módba kapcsolva router-en keresztül érem el a netet.
DDNS-en keresztül távolról szeretnék elérni egy gépet, ami a router-re van kapcsolva. A DDNS jól működik, frissül az IP cím, viszont a ping-re, csak "házon belül" (saját neten) válaszol, kívülről nem (más UPC csatlakozási pontról sem).
A UPC ügyfélszolgálat is tudja pingelni az ip címem, viszont kis utánjárás után azt mondták, hogy kívülről nem érhetőek el ezek a dinamikus ip címek.
Nem akarom elhinni...

(#56012) jety91 válasza pjen (#56006) üzenetére


jety91
őstag

De miert kene valakinek tv-t vennie ha digitalist akar? Meg a legocskabb ma hasznalt tvken is van scart csatlakozo. Arra meg ott van a box

[ Szerkesztve ]

(#56013) blakey válasza wsz (#56011) üzenetére


blakey
titán

A Routeren kell egy portot továbbítani illetve DMZ-vel enegdélyezni az adott eszközt, tehát a gép címét beállítod port továbbításra illetve a DMZ alatt engedélyezed a gépet.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56014) pjen válasza Uthenger (#56010) üzenetére


pjen
félisten

igen,csak Tudod van aki esetleg két régi Tv n szeretné nézni,a másodikért már fizetni kell.

(#56015) blakey válasza pjen (#56014) üzenetére


blakey
titán

Amennyiben elegendő a kódolatlan digitális adás úgy egy saját DVB-C képes eszköz is használható, így egyszer kell megvenni és nem kell előfizetni a + csatornákra.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56016) cigam válasza pjen (#56014) üzenetére


cigam
félisten

+ nem minden 70 éves anyuka internetezik, sms-ezik. Az én anyum is még analóg tv-t használ, és nehezen érti meg miért kell két távossal zsonglőrködni, és miután elnyom valamit, nem tud nézni semmit.
Nem magatokból és zseni szüleitekből induljatok ki.

blakey
Ugye komoly volt ez a DMZ-s ötlet, mert viccnek kicsit durva volt. Mióta teszünk ki samba megosztást publikusan elérhető címre? + a kérdező nem konkretizálta hogy mit szeretne elérni a gépén.

A ping pl. azért sem működhet mert a routerek wan portjának pingelhetősége opcionális, kikapcsolható. Nem hiszem, hogy a gépet szeretné pingelni.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#56017) wsz válasza blakey (#56013) üzenetére


wsz
újonc

Minden be van állítva, tudom pingelni (UPC ügyfélszolgálat is tudta), be tudok jelentkezni a külső ip címen keresztül, de csak ha ott vagyok, más helyről nem.
Még annyi, hogy előzőleg más internetszolgáltatóval minden működött.

[ Szerkesztve ]

(#56018) mikung válasza pjen (#56014) üzenetére


mikung
aktív tag

DVB-C nem kódolatlan a UPC nél, ha nem csak az alap kell, mindenképp fizetős a többi vevőpont.

A leszarom tabletta a technológiai őskövületeknek és begyöpösödött felhasználóknak szól. Akiknek jó volt ez eddig is, nem szokik meg újat alapon tolják.

(#56019) blakey válasza cigam (#56016) üzenetére


blakey
titán

Nem, csak lemaradt az is, én használom a DMZ-t mert fontos az SMB elérés, nincs vele semmi gond.

(#56017) wsz
Nekem is van DDNS-em és tökéletesen működik, port továbbítás engedélyezve van és külső netről FTP-n elérem az eszközt.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56020) mikung válasza cigam (#56016) üzenetére


mikung
aktív tag

Valahogy csak túlélték a vhf-uhf mókát is. ;)

Amúgy ha tényleg érdekli az adott műsor, hidd el betanulja azt a +2 gombnyomást. Itt 85 éves großvati simán megtanulta mit kell nyomni hogy menjem a híradó. :))

(#56021) wsz válasza blakey (#56019) üzenetére


wsz
újonc

Köszönöm, szinte biztos voltam benne, hogy működhet (az kiderült egyébként is az UPC ügyfélszolgálatosról, hogy nem nagyon ért ehhez).
Akkor már csak arra tudok gondolni, hogy a UPC-nél valahol rossz a DNS (ami lehet szándékos is, erre gondoltam, amikor az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy nem lehet ezeket az ip címeket elérni kívülről).
Persze az is lehet, hogy nálatok "rossz" a DNS (mégis elérhető az IP cím) :)

(#56022) csabi63 válasza pjen (#56006) üzenetére


csabi63
senior tag

Senkinek nem kell új tévét venni. Pár ezresért van használt box, nézheti a MinDig TV-t az 50 éves CRT-jén is. Akinek pedig nincsen egyszeri 3-5 ezer forintja egy box-ra, annak a kábeltévé havi sarc végképp megfizethetetlen. Analóg vagy digitális, tök mindegy.

És lehet, hogy van két régi tévéje, de ha egyetlen eszközt sem képes megvenni, az nem ennek a topiknak a témája. Az emberek szociális és anyagi helyzetéről egyetlen kábeltévé társaság sem tehet. Ahogy az sem lehet a céljuk, hogy fenntartsák az elavult technológiákat egy olyan üzletágban, ahol minden a fejlesztésről szól. Így is marad, amíg lehet. Nálunk lesz még 2-3 éve talán, aztán megy nyugdíjba, mint a felszíni analóg 4 évvel ezelőtt. Az volt mondjuk az igazi sokk. Aki túlélte, ezt már kihordja lábon.

(#56023) cigam válasza mikung (#56020) üzenetére


cigam
félisten

Nem hiszem el, mert tapasztalom. Mikor indult valami kornyikálós műsor, ami csak boxal ment, oda tettem neki, elmeséltem nem 1x hogyan működik, mit nyomjon meg. Talán már a 2. részt se nézte meg, inkább vigyem innen ezt a vacakot.

Azért az fura, hogy mindenki csak arra válaszol, hogy hogyan lehet digitálist használni analógTV-n. Arra még nem jött válasz mik azok a HD adók, amik ezért(?) nem kerülnek a kínálatba.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#56024) Intruder2k5 válasza cigam (#56016) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Egyetértek, és nem mi vagyunk azok, akik látjuk az előfizetői igényeket. Nyilván a UPC-nél időről időre készülnek erről statisztikák, és látják, hogy az előfizetők mekkora része az, aki még ragaszkodik az analóghoz. Ők is megfizetik a havidíjat, így amíg nem szab technológia korlátot, fent fogják tartani az analógot, már pedig egyelőre én is úgy látom, hogy az újabb HD adásoknak, vagy épp a DOCSIS 3.1-nek nem csak az analóg szab gátat, sokkal inkább a beruházási költségek, és a fizetőképes kereslet. Igen, a UPC nem jótékonysági intézmény, csak, hogy pont ezért nem fog ingyen és bérmentve betenni újabb 10-15 HD adást, ha viszont ezek miatt elszállnak a havidíjak, akkor sok előfizetőt veszteni, ami nekik sem pálya. Sokan követelik a HD tartalmat, de ha emiatt mondjuk 3k-val megnőne a TV díja, akkor mindjárt más lenne a hozzáállás.

A Horizon esetén is anyagi megfontolások állhattak a háttérben, és láttuk mi lett a nagy fejlesztésből. Biztosan hozhattak volna helyette 6 tuneres csoda boxot, de annak a havidíja is magasabb lett volna, és az előfizetőknek az csak a kisebb hányada, aki hajlandó lett volna emiatt a többlet költség megfizetésére. A fejlesztés nincs ingyen, és az igény csak addig ilyen nagy rá, amíg a költségekről nem esik szó.

(#56025) Gubek-Einste válasza cigam (#56023) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

FoxHD, AMC HD, BBC Earth HD, Duna World HD, Paramount Channel HD, Ozone Network HD, Life Network HD, HBO és Discovery új HD adói.
De vannak még SD adók is amelyek jók lennének ha bekerülnének.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#56027) #54715584


#54715584
törölt tag

Nagyon szépen összefoglaltátok előttem a dolgokat, lényegében a többség igénytelensége miatt nem fejlődünk tovább és megint ugyanott vagyunk, ahol voltunk fél éve, 1 éve, másfél éve...

(#56028) pjen válasza Intruder2k5 (#56024) üzenetére


pjen
félisten

A horizonra kifejezezzen ezt is mondta az ügyfélszolga,mikor mondtam,hogy svájcban 6 tuneres van,válasz svájcban 6x annyit keresnek.Mikor leállították a föld felszínit még nem volt a fél ország közmunkás,vagy legalábbis voltak tartalékok.

Monstre:Lehet a töbségnek arra van igénye,hogy enni adjon a gyerekének.Egyébként ide írnád mennyit lennél hajlandó plusszban fizetni még tíz HD adóért.

[ Szerkesztve ]

(#56029) Intruder2k5 válasza #54715584 (#56027) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én fizetőképességet írtam, nem fizetési hajlandóságot. A kettő nem ugyanaz! Ahogy fentebb előttem is írták, nyilván mindenki örülne, ha az ő nappalijában is 1,5-2 méteres LED TV, vagy egy projektor díszelegne, 60 HD csatornával, de ezt nem mindenki engedheti meg magának. A szolgáltató pedig mindig a többségi igényt fogja megcélozni, hogy a lehető legnagyobb bevételre tehessen szert. Egy szűk kör igényeit kiszolgálni nem feltétlenül éri meg ilyen terülten.

Ha valaki nem tud többet fizetni, az nem feltétlen igénytelen!

[ Szerkesztve ]

(#56030) pjen


pjen
félisten

Nem is értem a UPC nél van a legtöbb HD csatorna.A digi nél kevesebb van,pedig ott lenne hely,csak nincs rá fizetőképes kereslet.

(#56031) #54715584 válasza Intruder2k5 (#56029) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nem erre akartam kilyukadni, egyetértek ezzel, de nem a nem tudnak többet fizetni fizetőkre gondoltam most.

Hanem arra, hogy a többség magyarul néz csatornákat és jó neki az SD is ilyen olyan okokból (a nem tudnak boxot kezelni részt ne is említsük, tudok én is pro/kontrát mondani rá).

Simán fizetnék többet, ha megkapnám a HD csatornákat de csakis úgy, ha lenne eredeti Dolby hang.
A többség örült a múltkor, hogy kaptunk 3-4-5 új és HD csatornát. Hát jah, de mindet csak magyarul és nekem erre nincsen igényem, Sőt, tudom ez szubjektív, de a csatornák fele számomra szemét, de a harmada tuti, míg másoknak meg lehet pont az az etalon. Helyzet más szolgáltatóknál valószínűleg ugyanez pepitában.

Ugyanakkor azt sem értem, hogy miért nem lehet "játszani" a csomagokkal. Én vagyok a kisebbség vagy a szűk körbe tartozó, rendben, legyen plusz csomag több pénzért, de nincsen, pedig az is bevétel lenne nekik. És a technikai feltételek elvileg adottak.

Szeretem a természetcsatornákat, szinte csak azokat nézem, számosságukhoz képest elég nagy hányaduknál van szerencsére HD minőség és eredeti hang is, 1-2 csatornánál a magyar is alapból Dolby. De vannak még ezen kívül itthon csatornák, és nekem jó az angol nyelvű is, szóval szívesen nézném azokat is (tudom, van aki még magyarul sem tudná olvasni).
Szeretem a sorozatokat és filmeket is, de hiába van FOX meg AMC és erőlködik a Viasat és van 3 AXN csatorna is, de köszönöm, a magyar sztereó hangból és abból a kínálatból nem kérek.

Ezért fizettem elő Netflixre, ezért gondolkozom az Amazon Prime szolgáltatáson és ezért nézegetek más lehetőségeket, ahol tudok angol nyelvű forrásokat/csatornákat nézni, mert az itthoni szolgáltatóktól ezt nem kapom meg (még sztereóban angolul SD-ben se). Lassan ott tartok, hogy nem kell se a tv se a telefon szolgáltatás, elég lesz a net.
Persze, tudom én vagyok az elégedetlen kisebbség, de azt sem tartom jó ötletnek, hogy a többség igényeihez igazodjunk mindig. És itt elég csak arra gondolni, hogy mondjuk 25-30 éve milyen és mennyi kínálat volt. Ott nem a többség szabta meg mit kap, hanem azt nézte ami volt, főleg péntekenként a Dallast meg hétköznap az X-aktákat.
Kellene lépni minőségben egy szintet, de nem teszik, így viszont nagyon-nagyon lassan fognak csak előre haladni és egyre több elégedetlen ügyfelük lesz, akik szolgáltatásokat fognak lemondani, ami valószínűleg elhanyagolható szám lesz.
Mondjuk a Horizon boxnál bebizonyosodott, hogy a többség igényéhez igazodni nem egy tartható állapot, mert minőségileg nem jó és még az előző Cisco-s időszakhoz képest is visszalépés.
Sok évvel ezelőtt pont azért örültem, hogy upc-s vagyok, mert úgy gondoltam, hogy korszerűek, ma már más a véleményem.

Nem akartam ennyire hosszúra, így sikerült és akinek nem inge...

Mindenki károg meg panaszkodik meg leragadtunk ott, hogy emberek nem képesek fejlődni, de senki nem javasol megoldásokat, még ötlet szinten sem.
Szeretnék fizetős csomagos megoldást, szerintem ez megoldható és a leglogikusabb lépés lenne. És mit csináljak ezzel az ötlettel? Írjam meg a szolgáltatónak vagy kenjem a hajamra? :)

(#56032) blakey


blakey
titán

Az oké, hogy egyesek kiállnak az analóg mellett, de a szolgáltató fokozatosan leépíti, ez megy évek óta, egyet kivesznek, bekerül a helyére egy haszontalan csatorna, majd átrendezik, eltűnik egy és egyrre kevesebb lesz. Azok akiknek analóg előfizetésük van már most is nézhetnénk az ingyenes digitális adókat. Az analóg megszüntetése nem feltétlenül azért lenne jó, hogy több HD csatorna kerüljön be (bár tény, hogy lehetne több HD és akkor lehetne választani, hogy HD csatornakinálatot szeretnénk vagy SD-t), hanem azért lenne jó, mert egyéb csatornák is bekerülhetnének és messze szebb a digitális SD adás, mint az analóg. Arról newm is beszélve, hogy analógból olyan adók kerülnek ki amit a többség nézne, már nem egy idős házaspárt "térítettem" át a digitálisra, azóta nincs gondjuk az átrendezéssel, megszűnéssel.
Szerintem hamarosan lekapcsolják az analóg szolgáltatást, nem lehet hátrafelé haladni, a régi CRT-k szép lassan kihallnak, már nem éri meg javítani és lassan alkatrész sem lesz hozzá. Egyik családtagnáln a T csak úgy küldőtt az analóg előfizetés mellé egy boxot és közölte, hogy lassan "game ove"r, az más kérdés, hogy olyan gagyit küldött, hogy a fejükhőz vágtam, 3 hónap után a csere is ugyanolyan rossz lett, vettünk egy normális DVB-C képes eszközt és azóta tökéletes a tv-zés az idősek számára.
A szolgáltató helyében a követlezőt lépném meg, ajánlanék egy 32"-os tv-t a havi előfizetés díj ellenében és így szép lassan csökkenének a CRT-k száma, tehát ha pl. eddig 5e Ft volt az analóg előfizetés akkor felajánlanám, hogy 2 éves hűség mellett havi 5e Ft-ért megkapja a 32"-os LCD tv-t (utána marad nála, mert megvette) amihez 30 ingyenes digitális adó jár és annyi, tulajdonképpen semmilyen hátránya nem lesz az előfizetőnek, az eddigi szolgáltatás minősége jobb lesz. Ha másik tv-t vesz akkor ott is elérhető lesz a digitális szolgáltatás, tehát oda sem kell kártya.
Na mindegy, engem nem érint, 10 éve nem használok analógot.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56033) tomp válasza pjen (#56030) üzenetére


tomp
félisten

UPC-hez képest a UPC-nél van a legtöbb HD valóban. De az országban nem ők adják a legtöbb HD-t.

(#56034) gduck válasza pjen (#56006) üzenetére


gduck
addikt

Az első médiabox ingyenes, nem látom miért kerülne többe nekik a TV szolgáltatás...

(#56014) pjen: ezt szeretem a legjobban. Felhozod a példát egy szegény emberről, aki nem az ingyenes, hanem az előfizetéses kábelTV szolgáltatát használja. És ráadásul 2db TV-re van szüksége :) Már ne is haragudj, lehet szemétnek tartasz, de aki "prémium"szolgáltatást szeretne, annak azért fizetnie is kellene érte... Gondolom nem a legnagyobb csomag van neki, szóval a DVB-C vevő egyszeri beruházás és még a 10.000Ft-ra is tud kölcsönt felvenni ha szüksége van rá...

[ Szerkesztve ]

(#56035) pjen válasza tomp (#56033) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem a nagyok közül igen,de ha Tudsz ellenpéldát akkor várom.

Lehet,hogy 2 CRT Tv van a házban esetleg 3.Akkor vették mikor még volt meló helyük.

"A szolgáltató helyében a követlezőt lépném meg, ajánlanék egy 32"-os tv-t a havi előfizetés díj ellenében és így szép lassan csökkenének a CRT-k száma, tehát ha pl. eddig 5e Ft volt az analóg előfizetés akkor felajánlanám, hogy 2 éves hűség mellett havi 5e Ft-ért megkapja a 32"-os LCD tv-t (utána marad nála, mert megvette) amihez 30 ingyenes digitális adó jár és annyi, tulajdonképpen semmilyen hátránya nem lesz az előfizetőnek, az eddigi szolgáltatás minősége jobb lesz. Ha másik tv-t vesz akkor ott is elérhető lesz a digitális szolgáltatás, tehát oda sem kell kártya."Ez jó ötlet,csak a UPC nem szociális alapon működik.Egyébként engem sem érint:három beltéri abból kettő felvevős+1 Tv n a gó.

[ Szerkesztve ]

(#56036) pjen válasza gduck (#56034) üzenetére


pjen
félisten

Mit is értesz ingyenes alatt?A mindíg Tv pár csatiját ami hol jön hol nem?Végeredményben mi a prémium a UPC analóg csatornáin,ráadásul fizet érte.Szerintem Te egy elefántcsont toronyból nézel le,és segéd fogalmad nincs a való életről,legalábbis a fél ország való életéről.

(#56037) blakey válasza pjen (#56036) üzenetére


blakey
titán

Ha van analóg előfizetése akkor a digitális is ott van, tehát egyszerűen áttérhet a digitálisra minden beruházás nélkül, ha 2 készüléke van akkor az egyikhez alapból jár a szolgáltatás akár kártya akár box formájában, a másikon továbbra is nézi az analógot és egy kis idő elteltével vesz oda egy DVB-C képes eszközt és le van tudva. Tehát aki most is előfizető, ráadásul analógra az könnyen áttérhet digitálisra és még többet sem kell fizetnie. Persze utána lesz egy kis beruházás, hogy mindenhol digitális legyen.

A TV-s ötletet egy ""Digitális átállás kampányként" kéne felfogni, ezt meg lehet lépni.Nem kell szociális intézményként kezelni, a másik, hogy akinek van pénze az analóg előfizetésre akkor az alap digitális csomagra is van, tényleg nem kerül semmibe.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#56038) 4Grider válasza pjen (#56035) üzenetére


4Grider
nagyúr

Plusz egy tv-re hogy tudtad feltenni a horizon go-t? Nálam androidos tv-re véletlenül sem települ...

(#56039) csabi63 válasza pjen (#56028) üzenetére


csabi63
senior tag

Azt nem is lehet elvárni, hogy a nyugati csoda box-okat idehozzák. A mi előfizetési díjainkkal előbb avul el, minthogy visszahozná az árát. :)

De arányaiban sokkal olcsóbb nyugaton a kábeltévé mint nálunk. Ott már digitális forradalom van, ami nagy konkurencia. Szolgáltatótól függetlenül elő lehet fizetni 90-140 csatornás online csomagokra 10 €/hó, ami röhejes pénz. Svájcban a Wilmaa, németeknél a Zatto kínál sok (FHD) csatornát, visszanézhető műsorokat, felvételi opciót havi 10, vagy évi 100 pénzért.

Kábelen viszont ott vannak a prémium természet, film, sportcsatornák. 9x annyiért, de a 90 frank mondjuk a svájci átlagbérhez képest messze nem olyan sok, mint amit mi fizetünk. És nem nagyon emelnek, mert elszökik a nép az online tévé felé. A sportfan külön is elő tud fizetni sportcsatornákra, a filmrajongó HBO és társaira, nem kell hozzá UPC. Ráadásul a prémium csatornák kábelen is külön csomagban vannak, és nem olcsók.

De talán majd begyűrűzik ide is az online tévé 100 csatornákkal, baráti áron. Előbbiben biztos vagyok, utóbbiban már nem annyira.

(#56040) csabi63 válasza 4Grider (#56038) üzenetére


csabi63
senior tag

MXIII-G droidos tévéokosítón megy a Horizon Go. Az asszony konyhai tévéjén üzemel, azon nézi a Spektrum Home-ot. :D

(#56041) csabi63 válasza #54715584 (#56031) üzenetére


csabi63
senior tag

"Ugyanakkor azt sem értem, hogy miért nem lehet "játszani" a csomagokkal."

Márpedig lehetne, megtiltva biztos nincs. Cseh UPC-nél van külön sport, film, természetfilm csomag. Akit nem érdekel a sport, nem kéri. Ha az alap csatornákon kívül valakinek csak a természetfilmekre van igénye, akkor csak azt kéri. Lengyeleknél is választhatók külön sport, és filmcsomagok.
Szóval meg lehetne lépni, még csak ki sem kellene találni.

(#56042) tomp válasza pjen (#56035) üzenetére


tomp
félisten

Nem országos de megye szinten elég nagy. Borsod megyei nagy szolga: 48db HD csatorna.
Van hová bővíteni a UPC-nek.

(#56043) gduck válasza pjen (#56036) üzenetére


gduck
addikt

Nem értem, mit nem értesz :) A kábelTV szolgáltatás az kvázi PRÉMIUM szolgáltatás! Senkinek nincs rá szüksége, azért fizetnek elő rá az emberek mert SOK ( vagy csak azt a keveset ami igazán érdekli őket) csatornát szeretnének nézni! Ha alap kábeltv szolgáltatása van, akkor "semmivel" se kerül többe (tudom, most akkor jön az hogy a box mennyit fogyaszt...) mert 1db box ingyenes.

Ennek végképp semmi köze az ország életéhez...

(#56044) canniball válasza Gubek-Einste (#55970) üzenetére


canniball
nagyúr

és kezo0!
Mea culpa, úgy emlékeztem hogy itt valaki panaszkodott korábban hogy a kiadható boxok számának szűkössége miatt akár hajlandó lett volna még egy előfizetést bevállalni de nem engedték neki.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#56045) pjen válasza gduck (#56043) üzenetére


pjen
félisten

Mint már írtam 1 Tv re valóban nem,de simán lehet 2 vagy akár 3 Crt Tv je is.Előfizet az analóg csomagra mert erre van pénze és szeretné mindegyiken nézni.

Tomp:mennyit kell ezért fizetni komplett?Mondjuk egy elfogadható net-tel.

[ Szerkesztve ]

(#56046) gduck válasza canniball (#56044) üzenetére


gduck
addikt

Jól emlékszel, egy előfizetési helyre 1db előfizetés köthető.

(#56047) canniball válasza gduck (#56046) üzenetére


canniball
nagyúr

De ezek szerint lehet több is, csak ugyanolyan kell legyen.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#56048) pjen válasza 4Grider (#56038) üzenetére


pjen
félisten

Nálam egy laposról megy win 10 alatt.HDMI kábelen keresztül.

(#56049) pjen válasza tomp (#56042) üzenetére


pjen
félisten

azért meg írhatnád a nevét ennek a szolgáltatónak. :R

(#56050) gduck válasza canniball (#56047) üzenetére


gduck
addikt

Akkor azóta már változtattak rajta :) De ez egyenlő a nemmel, hiszen irreálisan magas árat fizetnél :)

MÁS: nektek megy a levelezés? Nem tudom lekérdezni és a webes felületen hibaüzi után elérhetetlen a fiókom..

Szerk: na webes már jó, ezek szerint valami központi hiba van...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.