Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100001) MaCS_70 válasza #72445440 (#99997) üzenetére


MaCS_70
félisten

Közvetlen módszert nem ismerek, ezért is írtam eleve ezt a közvetettet. Szerintem amúgy nem baj az, ha ennyi kontrollunk van a levelezésünk fölött.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100002) sziszi-fuszi válasza MaCS_70 (#99985) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Miért ez a véleményed az otthon üzemeltetett mail szerverről? Hiszen ez nem egy kategória. Hanem egy hely, ahol üzemeltetsz. Mi az ami nem teljes? Teljessé az általad választott szerverszoftver teszi.

Mi alá kell írás?

(#100003) vargalex válasza MaCS_70 (#100001) üzenetére


vargalex
félisten

Ugyan nem próbáltam, de szerintem Message Filterrel simán megoldható automatikusan is.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#100004) MaCS_70 válasza sziszi-fuszi (#100002) üzenetére


MaCS_70
félisten

Alapvetően az, hogy ennek a konfigurálásához és kezeléséhez szakértelemre van szükség. Tehát igencsak alaposan kell tudni, hogy mi hogyan és miért úgy működik, milyen követelmények és milyen lehetőségek vannak.

Ebből pedig az következik, hogy aki efelől kérdezősködik, az nem valószínű, hogy tisztában van a fentiekkel.

Én kíváncsiságból beindítottam magamnál egyet, de használatba nem venném, mert annál azért nagyobb a tétje. Egy barátom hivatalból elég komoly forgalmú szervereket üzemeltetett és utasításszintig ismeri a szoftvereket, és komoly eszközparkja van otthon három internetkapcsolattal, de a saját mailszerverét ő is szolgáltatónál tartja. Azt mondja, hogy egy felhasználói netkapcsolat nem erre való.

Tehát nem azzal van a gond, hogy otthonra senki, hanem arról, hogy csak az, aki tényleg ért hozzá.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100006) MaCS_70 válasza vargalex (#100003) üzenetére


MaCS_70
félisten

Minden bizonnyal. A lényeg szerintem az, hogy a módszer működik, tehát migrálható a levelezés asztali kliensen keresztül, különösebb hozzáértés és energiabefektetés nélkül.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100008) MaCS_70 válasza #72445440 (#100007) üzenetére


MaCS_70
félisten

Így van!

De most kedvet is kaptam arra, hogy okulásként azért beállítsak egy mailservert a NAS-on. Ha már úgyis van egy semmire nem használt domainem...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100009) sziszi-fuszi válasza MaCS_70 (#100004) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Egyetértünk. Bár konfigolás után, egy üzleti előfizetéssel, minden további nélkül elmegy nagyon nagyon sokáig minden probléma nélkül. Nekem van saját, Exchange, és abból sem régi. Mondjuk saját levelezőszerver üzemel nekem több, mint két évtizede. Így egy kicsit más a hozzáállásom a dologhoz.

Mi alá kell írás?

(#100010) sziszi-fuszi válasza #72445440 (#100007) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Elég régen üzemeltetek ilyet. Mi van akkor ha nincs néhány órán át ímél? (Új helyesírás szerint így is helyes. :D, bár rettentően néz ki!) Összedől a világ?! Mind meghalunk?! Vagy mi történik? Ha lemerül a telód, vagy netalán nem vagy gép közelben akkor sem áll meg a világ. Évezredekig megvoltunk nélküle. Sőt a nagy szolgáltatóknál is viszonylag gyakran (évente többször) előfordul, hogy nem elérhetőek a szerverek. És dolgozunk tovább.

Redundancia beépítése és kisvállalat vagy magánszemély (család) esetén semmi szükség. Backup megoldhatja, hogy ne vesszen el adat, ha pedig megy a lecsóba néhány akkor sem dől össze semmi. A 24 órás felügyelet és a többi ilyen, nagyvállalatoknál jogos, kicsi cégeknél, magánembereknél nem. Simán kiszolgál egy családot, vagy egy kisvállalkozást. egy NAS-ra telepített levelezőrendszer.

S ha már egyetemi gyakorlatkén megcsináltad, akkor nem tűnik izgalmasnak, hogy másodlagosan kipróbálj egy ilyet otthon is? S amíg nem vagy biztos magadban addig elsődleges legyen egy szolgáltatói, majd amikor már biztos kézzel kezelsz mindent, akkor átterheld saját magadhoz?!

[ Szerkesztve ]

Mi alá kell írás?

(#100011) sziszi-fuszi válasza MaCS_70 (#100008) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Hajrá! Hajrá! :)

Mi alá kell írás?

(#100012) AddyKing


AddyKing
tag

Szép estét!

Annyi lenne a problémám, hogy szerettem volna bejelentkezni a MyUPC(Most már Yodafone) felületen és az adataimmal nem enged be. De még a regisztrációt is elutasítja. Ilyenkor mi a teendő? A Chello korszak óta előfizető vagyok. :F
Előre is köszönöm a segítséget!

(#100013) Miska0330 válasza Alice90 (#99973) üzenetére


Miska0330
tag

Szia!

Nekem a költöztetés az új címemre majdnem 2 hónap volt. 4 időpontra nem jöttek ki. Az ötödikre jött ki a technikus. Kötbért is kaptam. Kollégámnak Budakeszin 1 hónapos bekötést ígértek. Sajnos készülni kell rá, hogy eltarthat 1 hónapig is. Sajnos nincs ember aki dolgozzon.

(#100014) inf3rno válasza MaCS_70 (#99993) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem olyan volt, hogy egyik napról a másikra nem működött az oldal miután új apache verzióra váltottak. Kiderült, hogy a régiben a PHP máshogy kap egy headert vagy környezeti változót vagy ilyesmit, szóval olyan fél óra alatt sikerült megtákolni. Mindenesetre azért jó lett volna, ha nem utólag kellett volna sebtiben javítani, mert elég stresszes tud lenni. Szerintem már nincs sok értelme az ilyen külföldi tárhelyeknek, domain szolgáltatóknak, mert a magyar is elég olcsó. Talán ha nagy mennyiségben csinálja az ember, akkor esetleg.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#100017) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Más kérdés:

A RTL szerint a Vodafone-hoz kell fordulnom, ha RTLmost+-ot akarok.

A Vodafone-nál ennek semmi jelét nem látom -- hol keressem, mit lehet erről tudni?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100018) sziszi-fuszi válasza #72445440 (#100015) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Nem tudom mit tanultál és hol, de az ímélek jó sokáig - ha jól emlékszem akkor 48 óráig - keringenek a neten. És ha nem jutnak célba arról értesítést kap a küldő asaját szerverétől, hogy nem lehetett kézbesíteni. Nekem még soha nem vesztek íméljeim. Az áramszünet pedig egy néhány ezer forintos szünetmentessel áthidalható probléma. Ami akkor is szükséges, ha csak egy sima NAS-t üzemeltetsz raid x módban, hiszen az adataidat is hazavághatja egy áramszünet.

Mi alá kell írás?

(#100019) sziszi-fuszi válasza MaCS_70 (#100017) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Ügyfélszolgálat küld neked kódot hozzá, hívd fel őket. Ez a legegyszerűbb

Mi alá kell írás?

(#100020) MaCS_70 válasza sziszi-fuszi (#100019) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm!

Amúgy vesszek meg, ha értem. Ezek szerint nem kell külön fizetni -- de akkor miért nem kapok eleve kódot?

Meg ugye az sem mellékes, hogy még azelőtt bejussak, hogy automatikusan szétkapcsolna... :)

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#100021) cof válasza MaCS_70 (#100020) üzenetére


cof
veterán

Küldtek kódot már mindenkinek tavaly, a MyUPC-s meg az UPC-s e-mail címre is.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#100022) sziszi-fuszi válasza MaCS_70 (#100020) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Hát kitartás az kell hozzá. De én nem szoktam foglalkozni a dumával, amit nyomnak közben. Lerakom a telót az asztalra és ott van amíg fel nem veszik. Egyébként én nem használom ezt amire te ácsingózol. Tévét se nagyon nézek a magyarokat meg pláne nem! Két reklámot összeköt egy kis műsor. Nekem még e-mailben küldték meg a kódot.

Mi alá kell írás?

(#100023) cocka válasza MaCS_70 (#99955) üzenetére


cocka
veterán

Ő fel akar venni a tévéből, visszanézni a felvételeit,

Akkor talán jobban járna saját felvevőeszközzel, mint a UPC-féle szerencsétlenkedéssel. Felhős lószar meg HDD-re rögzítés, amit még másik boxon se tudsz visszanézni, nemhogy PC-n.
Bár azt a VHS korszak szülte alapvető igényt, hogy tudjál tévézni miközben másik csatorna műsorát veszed sajnos ez sem teljesíti. Hacsak nincs több eszközöd, amin keresztül eléred a Horizon Go élő adását, de tudtommal a Horizon Go is csak legfeljebb x eszközön működik. Tippre 3, de amúgy nem tudom a pontos számot.

nincsenek rajta dedikált gombok.

Jól láttam, hogy a vodás trágyán pont három fizetős szolgáltatás kapott dedikált gombot? (fejből nem emlékszem pontosan de talán: HBO GO, Netflix, Amazon Prime)

Ha van okos TV-je az embernek, az kiválthatja ezt a TV felvétel funkciójával,

Az okostévé mire vesz fel? Van akkora belső tárhelye, hogy nyakra-főre lehessen bármit felvenni? vagy illeszthető bele HDD, esetleg SSD? Mert a pendrive meg a memóriakártya még mindig nem a megbízható kategória ilyen célra. Az árukról és a tárhelyük méretéről nem is beszélve. Rendszeresen nagy mennyiség rögzítésére még mindig a HDD való.

Az USB-s felvételt meg egy szoftverfrissítéssel le tudják tiltani ha akarják.

Ezért kell saját eszköz, erre is.

A felvett anyagban történő tekerésnek a tiltása

Saját eszköznél ez sincs.

(#100024) kezo0 válasza cocka (#100023) üzenetére


kezo0
addikt

„Az okostévé mire vesz fel? Van akkora belső tárhelye, hogy nyakra-főre lehessen bármit felvenni? vagy illeszthető bele HDD, esetleg SSD? Mert a pendrive meg a memóriakártya még mindig nem a megbízható kategória ilyen célra. Az árukról és a tárhelyük méretéről nem is beszélve. Rendszeresen nagy mennyiség rögzítésére még mindig a HDD való.”
A műsorrögzítésre alkalmas okostévékhez rendszerint lehet külső HDD-t csatlakoztatni, sőt, inkább azt ajánlott rájuk dugni, mint egy kis kapacitású pendrive-ot. Nálam pl. egy 2 TB-os merevlemez van erre a célra befogva, és a tévé képes erre egyidejűleg két különböző csatorna műsorát rögzíteni, miközben egy harmadik, korábban rögzített felvételt nézek. A tévének van médiaszerver funkciója is, amellyel a belső hálózaton keresztül akár mobileszközön is lejátszható egy felvétel, ami a tévéhez csatlakoztatott HDD-n tárolódik. (Mondjuk én ezt nem igazán szoktam használni, mert minek nézzek valamit egy kis képernyőn, amikor magán a tévén is nézhetem. Ugyanezen okból arra sincs igényem, hogy PC-n játsszak le egy felvételt, a nem pont erre optimalizált monitoron.) Amúgy meg a tévéből rögzített műsorok 99,9%-át szerintem teljesen indokolatlan az örökkévalóságnak archiválni, ezért nem csak a PC-n történő lejátszást, de a PC-n történő mentést sem tartom prioritásnak. Persze ahány ház, annyi szokás.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#100025) cocka válasza kezo0 (#100024) üzenetére


cocka
veterán

egyidejűleg két különböző csatorna műsorát rögzíteni, miközben egy harmadik, korábban rögzített felvételt nézek.

Ez még a VHS korszakban is luxus igénynek számított. Szerintem a többségnek az is elég lenne, ha egy műsort tud rögzíteni, miközben egy másik élő adást néz.

A tévének van médiaszerver funkciója is, amellyel a belső hálózaton keresztül akár mobileszközön is lejátszható egy felvétel, ami a tévéhez csatlakoztatott HDD-n tárolódik.

Nálam ez pont fordítva van. A PC-n fut egy médiaszerver és azt egy BD lejátszóra küldöm ki. Tehát igazából a tévé csak megjeleníti a BD kliens képét. LOL

szerintem teljesen indokolatlan az örökkévalóságnak archiválni

Hát a reklámok miatt főleg nem. Bár ha van olyan opciója a tévéknek, hogy felvétel közben reklámok kihagyása, az igazán hasznos lehet. :DD

(#100026) mad823 válasza kezo0 (#100024) üzenetére


mad823
őstag

Mesélj már, milyen 2 CI slot-os tévéd van. Anélkül ugyanis nehéz lenne két adást egyszerre rögzíteni.

[ Szerkesztve ]

(#100027) kezo0 válasza mad823 (#100026) üzenetére


kezo0
addikt

Ha mindkét rögzítendő csatorna kódolatlan, akkor még 1 db mediacard sem kell hozzá, hogy mindkettőt lehessen rögzíteni. Ha az egyik kódolt, akkor már ugye kell egy kártya annak a csatornának a rögzítéséhez, de a másikéhoz még mindig nem. A két kártyafogadó hely + 2 db kártya akkor kell, ha mindkét rögzitendő csatorna kódolt. És igen, az én Panasonic TX-55EZ950-es tévémnek dupla tunere van, dupla CI+ slottal. Az idei modellek között is vannak ilyenek, persze ezek sosem az alapmodellek, szóval nem mondom, hogy ez egy olcsó megoldás. De létezik, és működik.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#100028) blakey válasza MaCS_70 (#100020) üzenetére


blakey
titán

Kapnod kellett, nekem is küldtek valamikor év elején.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#100029) Binglof


Binglof
csendes tag

Sziasztok!
A tanácsotokat kérném, de kicsit hosszú lesz.
Évek óta küzdök a UPC/Vodafone-al műszaki probléma miatt. Szétesik a kép. CI+ kártyát használtam a -5-6 éves Panasonic plazma TV-ben. Már mindent megpróbáltak - állítólag - és azt javasolták, hogy cseréljem le Horizon Go média boxra. Lecseréltem. Nem volt tökéletes a kép, de klasszisokkal jobb volt. Viszont kibaxott lassú az egész. Műsorfelvételt a felhőbe nem tud. De rá lehet kötni külső merevlemezt. Hogy tovább javítsunk a képen, lecserélték a Vodafone TV média boxra. A kép tökéletes lett. De ez nem kezel külső merevlemezt, hiába van rajta USB. A felhőbe vesz fel, de csak azokat a csatornákat, amiket lehet. Pld. Spíler 2-t pont nem....
Abban kérném a tanácsotokat, hogy váltani fogok Sony/LG 48" OLED TV-re. Szerintetek ha visszacseréltetném a Vodafone TV boxot CI+ kártyára, akkor újra jelentkeznének a képszétesési problémák? Mert ez a műsorfelvétel dolog fontos lenne.
Köszi előre is. :R

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

(#100030) mad823 válasza kezo0 (#100027) üzenetére


mad823
őstag

Oké, a Panáról tudtam én is egyedül, hogy volt dupla slotos TVjük, de ezek szerint még mindig van a kínálatban. Kár, hogy más nem gyárt ilyet, vagy a Pana rendes TV-t (az én igényeim szerint), de leginkább pedig hajrá DVB-I! :D

(#100031) mad823 válasza Binglof (#100029) üzenetére


mad823
őstag

Lehet, hogy a Pana TV-d tunerje szar, lehet, hogy a kábelezésed. Jelerősséget kéne nézni, de ha minden olyan, amilyennek lennie kéne, akkor nem lehet gondod a CI-s képminőséggel.

(#100032) Binglof válasza mad823 (#100031) üzenetére


Binglof
csendes tag

Minden rendben van, ezerszer megnézték...
A CI+ kártya felbontása ugyanolyan mint a Vodafone TV-jé?
Mert - aki valamit ért hozzá - azt mondta nekem, hogy a képminőség sosem lesz olyan a CI+ kártyával, mint a Média box-al.

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

(#100033) blakey válasza Binglof (#100032) üzenetére


blakey
titán

Pana tunerje nem a legjobb, Sonyé szintén, én is tapasztaltam hasonlóakat. Panasonicnál jól jött a földhurok leválasztó, Sonynál semmi nem segített. Ugyanazon stream esetében a TV-k tunerjei szebb képet adnak, feltétev, hogy minden rendben a tunerrel. LG tunerjei ebből a szempontból jobbak, samsungot nem ismerem, Philips tunerjei is jók.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#100034) mad823 válasza Binglof (#100032) üzenetére


mad823
őstag

Azért szerintem van ott valami gond.
Bármi, ami direktben a koaxról megy, az DVB-C streammel fog dolgozni, ott nincs különbség felbontásban, bitrátában az egyes eszközök között.
A Vodafone TV OTT, azaz IP alapú, elméletben lehetne nagyobb bitrátájú és felbontású, de ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, illetve nem láttam még konkrét számokat.

(#100035) Toth_Jani válasza Binglof (#100032) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Szerintem képminőség inkább a kábeltől függ, ha a TV tunerjét használjuk, nyáron volt pár SD csatorna ahol a képminőség vetekedett egy agyonmásolt VHS kazetta minőségével.
Most az SD adások is meglepően szépek, a HD csatornákon pedig élmény végig nézni egy film részekkel megszakított reklámblokkot.

(#100036) flexxx válasza cocka (#100023) üzenetére


flexxx
tag

Nyilvános fórumon törekedjünk inkább a legális megoldások terjesztésére. Az enigma2-es box-ok lopott CI+ tanúsítvánnyal dolgoznak, ergo nem teljesen legálisak.

De ha engem kérdezel, személy szerint én is a saját eszköz mellett állok.

(#100037) gduck válasza flexxx (#100036) üzenetére


gduck
addikt

Ez már a gyártó sara, nem a felhasználóé! Ha CI+ slotot rak a boxba és nem veszi meg hozzá a licenszet, azzal nem neked kell foglalkoznod!.

A Te szolgáltatásod legális, azért fizetsz a szolgáltatódnak ;)

[ Szerkesztve ]

(#100040) flexxx válasza gduck (#100037) üzenetére


flexxx
tag

Azt tudom, csak jobb nem nagy dobra verni ezeket a kiskapukat, mert a végén még talál rá a UPC megoldást. :U

(#100042) cocka válasza flexxx (#100036) üzenetére


cocka
veterán

Mondjuk az Enigma2 boxokat szerintem nem én ajánlottam. Maradjunk annyiban, hogy mielőtt az itteni postokat olvastam volna róla, azt se tudtam, hogy a világon van. :D

(#100043) inf3rno válasza #72445440 (#100041) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez levelezőre is vonatkozik? Ha igen, akkor simán rárepülök.

Buliban hasznos! =]

(#100044) kabelmania27 válasza Binglof (#100029) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító és a következő hsz-ba másolod a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy rendben van-e a jelerősség.

(#100046) Binglof válasza kabelmania27 (#100044) üzenetére


Binglof
csendes tag

:DD Köszönöm. De fingom sincs mit-, hol kellene megnéznem. :DD

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

(#100047) Toth_Jani válasza inf3rno (#100043) üzenetére


Toth_Jani
őstag

A jogosultság feltételei:
A köznevelésben,szakképzésben,nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszony.
Nem jogosultak a kedvezményre az általános iskolában és a felsőoktatásban tanuló diákok és ott tanító pedagógusok/oktatók akkor sem, ha jelenleg digitális oktatásban vesznek részt.

(#100048) cocka válasza Toth_Jani (#100047) üzenetére


cocka
veterán

Akkor az szakképzős estisek is így jártak. Tán 23 év felett csak estin lehet pl. OKJ-n részt venni, szóval ügyes húzás ez.

(#100049) mad823 válasza Binglof (#100046) üzenetére


mad823
őstag

Azt, hogy ahogy bemegy a lakásba a koax, azon milyen elosztók és egyéb bigyók vannak. És ezekre mi van írva. A jelerősséget a TV is tudja egy százalékos skálán, de ha van Connect Box-od, akkor arra bejelentkezve meg tudod nézni. Ezt lehetne még ide bemásolni.

(#100050) Toth_Jani válasza cocka (#100048) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Na igen de aki estin tanul, az nappal Bruttó 420 ezret keres, akkor meg ez a 2500 forint nem egy nagy összeg. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.