Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23101) Mate válasza blakey (#23100) üzenetére


Mate
nagyúr

Indokolni sok mindent lehet, csak kutyát nem érdekel.

A szolgáltató biztosítja a HD csatornát, ha a bérelt eszköz képest rá. Pl. mediacard. Így felár nélkül adja. Ha a bérelt eszköz csak SD, akkor így járt.

(#23102) Willie


Willie
őstag

A CISCO-val természetesen tudom nézni a HD csatornákat - a TV is képes rá. Ahova az SD boxot kértük, ott a TV egy régi katódsugárcsöves Panasonic TV. De ha kérek egy másik HD boxot, akkor ott is ugyanazon csatornáknak kéne lenniük, nem? :D Vagy ez nem ilyen egyszerű? :D

(#23103) blakey válasza Mate (#23101) üzenetére


blakey
titán

Ez nem jó hozzáállás, de nem érted. Te pl. minden k@kin felháborodsz akkor ő miért ne tenné, legalább olyat kapjon ami normálisan működik, ennyi. Én nem hagyom annyiban a dolgot és lehet szépen is beszélni velük.

(#23102) Intercreptor
Azért kérj cserét, mert 5X volt javítva, tehát elégedetlen vagy a boxszal, mond, hogy újraindulgat, néha megfagy csatornaváltásnál, stb.
Mindened meglesz és tudod használni a scart kimenetet ha arra van szükséged.

Ezt a csatornadolgot nem értem, minden ott van ahol lennie kell, minden boxon, a HD adók az SD mellett vannak közvetlenül.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#23104) Intruder2k5 válasza Mate (#23101) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért ez nem így működik! Előfizető fizet valamiért, akkor kutya kötelessége olyan eszközt biztosítani, amivel az általa meghirdetett szolgáltatás teljes értékűen használható!

(#23105) Mate válasza blakey (#23103) üzenetére


Mate
nagyúr

Leírtam miként tudja legegyszerűbben kicseréltetni.

(#23104) Intruder2k5: Megmutatnád, hogy hol garantálják minden előfizető, minden eszközére a 4 HD csatornát?

[ Szerkesztve ]

(#23106) blakey válasza Mate (#23105) üzenetére


blakey
titán

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#23107) Đobostorta válasza Intruder2k5 (#23104) üzenetére


Đobostorta
tag

Ezt így szó szerint véve pl. ha az előfizető előfizet a digitális csomagok valamelyikére, amelyikben van 4 db HD adás, akkor a szolgáltató köteles lenne mindenkinek Full HD képességű televíziót is adni, akinek egyébként nincsen ilyen TV-je?

(#23108) Intruder2k5 válasza Mate (#23105) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Itt!

http://www.upc.hu/televizio/digitalis-kabeltv-alapcsomagok/

De meg is fordíthatjuk a dolgot, mutass Te olyan digitális csomagot, ami nem tartalmaz HD csatornákat! Ennyi erővel adhatnának olyan boxot is, ami mondjuk nem tudja befogni a teljes sávot, és a felső 10 csatornát nem tudnád nézni! Akkor is ezt mondanád, hogy így jártál, nem tudja az eszköz amit adott a UPC?

[ Szerkesztve ]

(#23109) Intruder2k5 válasza Đobostorta (#23107) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem! Az előfizetői végpont digitális TV előfizetés esetén a box kimenete, vagy a médiacard, és nem a TV készülék! Igény esetén mindkettőnek tudnia kell biztosítani a fizetett csomag teljes tartalmának vételét!

Számítógépet sem kapsz az internet előfizetés mellé! Viszont nem tudom mit szólnál hozzá, ha a 60-as, vagy 120-as netedhez ED2 modemet adnának, mondván ez jutott, és 35Mbps menne át rajta!

Vagy mate3553 Te?

[ Szerkesztve ]

(#23110) Mate válasza Intruder2k5 (#23108) üzenetére


Mate
nagyúr

Igen, ebből kiderül, hogy HD képes eszköz jár és 1. Több eszközre nem garantálnak semmit.

Ő megkapta az 1 HD képes eszközét? Igen. A második sehol sincs garantálva.

(#23111) Intruder2k5 válasza Mate (#23110) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Miért is? A második eszközön milyen előfizetést néz?

Véleményem szerint ugyanazt a digital gold-ot! Vagy valahol fel van tüntetve, hogy a második, harmadik eszközön csökkentett csatornakínálat van? Én nem látok ilyet!

[ Szerkesztve ]

(#23112) Đobostorta válasza Intruder2k5 (#23109) üzenetére


Đobostorta
tag

"...a fizetett csomag..."

És itt a UPC akár hivatkozhat arra is, hogy a jelenlegi 4 HD csatornával kiegészített csomagok nem kerülnek többe, mint régen, ugyanezen csatornák nélkül. Tehát lényegében nem fizet értük az előfizető.

Egyébként értem a problémádat, még akár egyet is értek veled, de ezt így nehéz megfogni azért. :)

(#23113) Intruder2k5 válasza Đobostorta (#23112) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nekem most van szerződésem, nem régen volt! Kit érdekel, hogy mi volt régen? :)

Akkor ennyi erővel én is hivatkozhatok arra, hogy régen minden adás jött analógban, nem kellett ez a szar box, meg kutyaf@sza...? Nem hiszem, mert a jelen szerződésem digital gold csomagra van!

De visszatérve kicsit az alap kérdésre, nem is értem, hogy tényleg miért küldtek már ki ilyen fost! Nekem már vagy másfél éve azt mondták, hogy már mindenki HD boxot kap! Ezek szerint mégsem...

[ Szerkesztve ]

(#23114) Mate válasza Intruder2k5 (#23111) üzenetére


Mate
nagyúr

Mint írtam már eléri második, harmadik eszközön is ugyan azokat a csatornákat amit az alap csomagban kap. Viszont ha nem fizet pluszba, akkor SD készüléket kap, ami nem képes a HD csatornát megjeleníteni.

Kivétel ez alól a mediakártya, ami ügyebár legtöbb esetben HD képes készülékhez vehető igénybe, így külön díj nélkül nézhető az alapcsomag kínálata és így a 4 Db HD csatorna is.

Mi szűrhető le ebből? Hogy amit ígérnek azt be is tartják, vagyis külön díj nélkül nézhetőek a HD csatornák amik az alapcsomag részét képezik. Ehhez nincs másra szükség, mint HD képes eszközre, ami 2., 3,. 4. készülék esetén feláras lehet.

Persze megtehetné UPC, hogy SD boxon is elérhetővé teszi a HD csatornát, csak értelmetlen lenne és ha így cselekedne, akkor meg az lenne a baj, hogy nem rejti el.

(#23113) Intruder2k5: Egyszerű a válasz, hogy miért küldtek SD boxot. Egészen egyszerűen nincs annyi HD box, mint amennyi kellene. Rengeteg ember kap most boxot az sd ritkítás miatt és sokan bérelne 2., 3., 4. boxot a kedvezményes árak miatt.

[ Szerkesztve ]

(#23115) SFAkos


SFAkos
aktív tag

Sziasztok!

BP VII. Kerület, megnyomom az interactive gombot és nem jön be a felület. Egy fekete csík mintha felvillana, de a lényeg hogy nem működik. Routert-t, boxot újraindítottam már. Digital Bronze + HD ha ez számít. Másnál van ilyen probléma? Esetleg valami megoldás? Vagy türelem interactive-ot terem? :)

(#23116) Intruder2k5 válasza Mate (#23114) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Egészen egyszerűen nincs annyi HD box, mint amennyi kellene."

És szerinted ez engem, mint előfizetőt hol érdekel? Ha nem tudja finanszírozni a váltást, akkor ne váltson, maradjon az analóg! Ha viszont átkényszerít egy másik csomagba, vagy akár ha önszántamból is fizetek elő digitális csomagra, ami tartalmaz HD csatornát, akkor annak igenis biztosítsa a lehetőségét, hogy nézni is tudjam! És nem csak az első eszközön, mert a második eszközön is ugyanaz a csomag van!

De mindegy, ezen nem vitatkozom tovább, úgysem fogsz meggyőzni, és tuti biztos, ha én ebben a cipőben lennék, akkor verném a tamtamot, mert ez így nem jó, az biztos! Ha Te belenyugszol, az a Te dolgod!

Ez kb olyan, mint amikor Invitel eladta scart kimenetes eszközökkel a HD előfizetést, annak is az lett a vége, hogy hatóságilag kötelezték az Invtelt az eszközök cseréjére!

[ Szerkesztve ]

(#23117) blakey válasza Mate (#23114) üzenetére


blakey
titán

A sima médiabox is HD képes, kár ezen pörögni. [link]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#23118) Mate válasza blakey (#23117) üzenetére


Mate
nagyúr

Na erre viszont már lehet hivatkozni. Intruder2k5 tamtamos megoldásával ellentétben.

Mediabox paramétereinél egyértelműen azt mondja, hogy HD képes és UPC ilyet biztosít.

Ja nem, ez sima médiaeszközökre vonatkozik csak, nem másodlagos médiaeszközökre.

[ Szerkesztve ]

(#23119) blakey válasza Mate (#23118) üzenetére


blakey
titán

Nincs olyan, hogy másodlagos eszköz, ezek vannak, a 2. rögzítős box is HD képes, a második mediacard is HD képes, stb. Van akit meg lehet "etetni" azzal, hogy csak vacak SD box van, de van akit nem. [link] és [link]

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#23120) Intruder2k5 válasza blakey (#23119) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reménytelen...

mate3553
"Na erre viszont már lehet hivatkozni. Intruder2k5 tamtamos megoldásával ellentétben."

És Te most mit csinálsz itt? Fújod magadét, semmi más nem érdekel! Na látod én is valami ilyesmit csinálnék, de nem itt, hanem a UPC-nél, hiszen velük szerződtem egy csomagra, aminek részét képezi 4db HD adás, és ha ezt az Ő eszközük miatt lehetetlen nézni, akkor már pedig le kell, hogy cseréljék! Ha 3 készülékre van digital gold előfizetésem, akkor 3 HD képes eszközt kell, hogy biztosítson!

"4 díjmentesen elérhető HD csatorna: M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World HD"
Akkor miért is kerülne ez plusz pénzbe? Persze ha Te akarsz, fizess érte!

[ Szerkesztve ]

(#23121) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Uramatyám.. szóval sd boxot hd-ra úgy cserélünk,hogy interaktív menüre hivatkozunk az üfsz-en.. ugyanis az interaktív csak hd kimenettel rendelkező eszközön elérhető. Ennyi.

(#23122) Intruder2k5 válasza Zitronensaft (#23121) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És akkor jön mate, és azt mondja, hogy sehol sincs garantálva, hogy három eszközön is fog menni az interaktív menü! Az egyiken megy, örüljél annak, és kész! :)

(#23123) zsoltyy válasza Mate (#23058) üzenetére


zsoltyy
tag

Hát ha lehet inkább ne lógjon le, max 1cm, de inkább a polcon legyen. Rövid az a láb.
Más.

Mi is HD képes eszközt kaptunk (Peace HD) a digitális előfizetéshez másodikként. Nekem alapból Cisco felvevős boxom van, ami egyébként nálam is néma csendben üzemel. Nem pörgeti a HDD-t feleslegesen.

(#23124) Mate válasza Intruder2k5 (#23122) üzenetére


Mate
nagyúr

Nem, már nem jövök mert úgy látszik semmit nem értettél meg abból amiket írtam :)

Viszont nem kívánom tovább szaporítani ezzel a baromsággal a topicot.

(#23125) Mate válasza zsoltyy (#23123) üzenetére


Mate
nagyúr

Köszönöm!

Akkor hagyom a fenébe, csak olcsó havidíj miatt elgondolkodtam rajta :D

(#23126) Intruder2k5 válasza Mate (#23124) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem igazán, de úgy látom nem csak én nem értettem!

(#23127) Mate


Mate
nagyúr

Ubee modemet bridge módban milyen ip-n érem el?

(#23128) kabelmania27 válasza Mate (#23127) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

192.168.100.1

(#23129) Mate válasza kabelmania27 (#23128) üzenetére


Mate
nagyúr

Ott próbáltam, de nem értem el. Újraindítom hátha életre kell.

(#23130) kabelmania27 válasza Mate (#23129) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés

(#23131) DeX|


DeX|
tag

Sziasztok!

Ma kicserélték a régi cisco modemem egy Ubee EVW3226 típusú modem ruterre és szeretném kiiktatni a régi ruterem de sajnos Ubee-ben nem találom dyndns és egyébb opciónális beállitásokat, tud valaki segiteni?

Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy S5 ~ 4.4

(#23132) Intruder2k5 válasza DeX| (#23131) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ezek a szolgáltatós eszközök sajnos eléggé lebutított szarok, könnyen elképzelhető, hogy erre sem alkalmas! De majd jön valaki mindjárt, aki ilyet használ, és megmondja a tutit...

(#23133) Mate válasza Intruder2k5 (#23132) üzenetére


Mate
nagyúr

Van még amiben egyetértünk :D Bár TC és Ubee modemmel nem csak az a baj, hogy agyon van butítva, hanem az, hogy alapvető funkciók elvégzésére is alkalmatlan.

(#23128) kabelmania27: 2x újraindítottam, most jó. Franc tudja mi volt a baja.

Amúgy ma hívtak UPC-től. Múlthéten jeleztem nekik, hogy erősítőt kéne cserélni. Héten ki is cserélték és kérdezték, hogy azóta milyen a net. Mondtam, hogy weblapok sebessége sokkal jobb lett a net sebességéről meg nem tudok nyilatkozni, mert visszamondtam és most csak 120-ba vagyok.

Úgyhogy zárta a hibajegyet, remélem 120-al már minden rendben lesz.

(#23134) kabelmania27 válasza Mate (#23133) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

20 éves erősítő már felmondhatja a szolgálatot, remélhetőleg 5-200Mhz visszirányút raktak be és rendben lesz a kapcsolat.

[ Szerkesztve ]

(#23135) Mate válasza kabelmania27 (#23134) üzenetére


Mate
nagyúr

Fogalmam sincs milyet raktak be. Bár szerelő azt mondta, hogy mostanság egy fajta Cisco-t pakolgatnak. Ha erre jár a fórum szerelője, majd biztos megmondja milyen paraméterű :)

(#23136) DeX| válasza Intruder2k5 (#23132) üzenetére


DeX|
tag

Értem, és a cisco az milyen, ismeröseim akiknek az van azok azt mondták cisco modem ruter az aránylag használható. Vélemény?

Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy S5 ~ 4.4

(#23137) Mate válasza DeX| (#23136) üzenetére


Mate
nagyúr

Jobb. Sokkal jobb. Azt routerként használtam elég sokáig komolyabb gond nélkül. Természetesen az is eléggé le van butítva, de legalább alap funkciók jól mennek rajta.

Ha rangsorolnom kéne, akkor:

Cisco>Technicolor>Ubee

[ Szerkesztve ]

(#23138) DeX| válasza Mate (#23137) üzenetére


DeX|
tag

Köszi, és vajon ciscot lehet kérni upc-től?

Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy S5 ~ 4.4

(#23139) Intruder2k5 válasza DeX| (#23136) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Vélemény? Használj saját routert, a szolgáltató meg adjon egy modemet! Mondjuk CISCO EPC3208-at, vagy EPC3212-t! Persze tudom, ez a modem dolog mostanában sajnos már nem megy, mert a vacak HGW-ket osszák! Jobb híján ezt állítsd bridge módba, és továbbra is használj saját routert! Akinek meg van CISCO modeme, az vigyázzon rá mint a hímes tojásra, én is azt teszem! :)

(#23140) Mate válasza DeX| (#23138) üzenetére


Mate
nagyúr

Kérni bármit lehet, csak igen valószínű, hogy nem adnak :D

Rakd bridge módba és használj saját routert. Annál jobb megoldás nem nagyon van.

(#23141) DeX| válasza Intruder2k5 (#23139) üzenetére


DeX|
tag

Cisco modemem volt és azt cserélték erre. Azért lenne jo ez mert gigabites,régi ruterem meg 100as csak és belső hálón jó lenne gigabit, holnap megprobálom még upc-t elérni hogy cseréljék ki hátha :)

Bridge módban sima modemként üzemel tovább vagy hogyan?

Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy S5 ~ 4.4

(#23142) kabelmania27 válasza DeX| (#23141) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, bridge módban siima modemként megy, három mac cím mehet azaz két gépnek tudsz adni gigabitet, hamardikként régi routert rákötöd így lesz wifi

(#23143) Intruder2k5 válasza DeX| (#23141) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én nem is a régi CISCO modemedről beszéltem, hanem a fentebb említett két típusról!

CISCO EPC3208 és/vagy CISCO EPC3212

Ezek Gbit-es porttal rendelkező, csak modemek, tehát egy darab LAN port van rajtuk, és nincs WiFi sem bennük! Cserébe viszont beton stabil, nem fagy, nem kell újraindítani, csak megy, és megy, és megy...

[ Szerkesztve ]

(#23144) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Cisco 3925-öt elvileg már csak b2b ügyfelek kaphatnak...ők is már nem sokáig.

(#23145) mlinus


mlinus
őstag

egyébként azt mondja meg már nekem egy upc-s, hogy miért van az hogy 1-2 hónapja frissült a tc7200-am firmwareje, és sokkal jobb lett (stabilabb, ki lehetett jelentkezni a bejelentkező képernyőn, így nem ragadt be a session, wifi is jobbnak érződött) aztán 2 hét múlva visszament rá a régi firmware és azóta semmi. :C

(#23146) Mate válasza mlinus (#23145) üzenetére


Mate
nagyúr

Gond volt a wifivel. Sok géppel nem csatlakozott, vagy szakadozott, így inkább visszahívták.

(#23147) takessz


takessz
senior tag

Volt kint a upc és egyszerűen nem tudják mi a gebasz de a modemem 4 csatiból folyton csak 3 néha egyet használ és ettől van feltöltésnél bitang lagom az mondták várjak 1 hónapot és hoznak Cisco modemet vagy TC ime a kép ha valaki tud erre megoldást azt megköszönném!!!

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#23148) kabelmania27 válasza takessz (#23147) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Lehet azon a frekin zajbetörés van ezért a CMTS lekapcsolásra utasítja a modemet.
Nézd meg a lefelé értékeknél milyen frekik vannak.

[ Szerkesztve ]

(#23149) club1 válasza takessz (#23147) üzenetére


club1
veterán

Érdekes problémamegoldás...

(#23150) Mate válasza takessz (#23147) üzenetére


Mate
nagyúr

Ezt nem egészen értem. Nem cserélték ki egyből a modemet? Minek ehhez 1 hónap? Gondolná az ember, hogy felteker egy TC-t, vagy egy teszt Cisco-t és megnézi mi a helyzet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.