Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74951) Cs1csó válasza szabeska (#74949) üzenetére


Cs1csó
félisten

Lehet a háttérben kvázi alap frissítések így is jönnek, ha valami lesz a külső védelemmel akkor ne kvázi "letolt gatyával" álljon ott.

(#74952) Szellem. válasza szabeska (#74949) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Amúgy ez nekem nem szimpatikus, hogy az MS ennyire erőlteti a saját megoldását, annak ellenére, hogy fel van telepítve egy 3rd party AV. Korábban kilőtte a Defendert és nem ment a háttérben. Most meg tovább fut az az összetevő amit Semplár is leírt.

(#74953) Dévacsen válasza Szellem. (#74952) üzenetére


Dévacsen
senior tag

+1, Erőszakos program, szintén a csoportházirendben kell kiiktatni a defendert, akkor látszik is hogy ugrik a rendszer képe a monitoron, utána nem jönnek frissítések, a windows 11 nél még erőszakosabb lett és vissza kapcsolgatja egyes moduljait, én visszamentem win 10 re, de a 11 nél is ha teljesen lekapcsolgatja az ember a csoportházirendben , akkor csendben van.Viszont azt nem tudom de gyanítom hogy egyes moduljainak lehet köze a felhasználói fiókok felügyeletéhez, és lehet kell neki mindenképpen, nem tudom. :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#74954) Szellem. válasza Dévacsen (#74953) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Hiába kapcsolod ki a csoportházirendben, jön egy frissítés és visszakapcsolja.
Én már ezen végigmentem. Plusz, továbbra is frissíti a Defender moduljait és adatbázisát.
Nekem nagyon nem szimpatikus rendszer a 11. Kezd elmenni az MS egy olyan irányba, ami nekem nagyon nem tetszik. Majd a pofánkbatolt reklámokra leszek még kiváncsi.
Én is gondolkodtam, hogy visszaállok 10-re, de más nem foglalkozik vele az MS. Utána úgy is vissza kell frissítenem 11-re.
Amúgy ha kikapcsolod a Defender moduljait a csoportházirendben, valóban látszik, hogy bizonyos dolgok pörgősebbek.

akkor látszik is hogy ugrik a rendszer képe a monitoron
Ez alatt mit értesz pontosan?

(#74955) Dévacsen válasza Szellem. (#74954) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Szó szerint ha kikapcsolom, ugrik egyet a csoportházirend képe a defender inaktiválásának pillanatában, ez jól érzékelteti hogy valóban történt valami és most ki lett lőve.De ez igaz bármelyik funkcióra ,programra ha kilövöm, mindig kicsit ugrik, eltolódik 1 másodpercre.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#74956) zazenke


zazenke
őstag

kezdi magát összeszedni a kaspersky most már akármilyen mintát töltök a facebookról nem előzi meg az avast . Nem is értem közel 3 hétig miért gyengélkedett most meg a virustotal szerint is az első 3 közt van észlelésbe. Nem is birok úgy mintát feltölteni hogy ne látná pusztán adatbázis alapján. elképzelhető hogy a háború őket is megviselte . Lehet költöztetni is kellett a szervereket vagy székhelyet. Csodálom hogy még nem lehetetlenítették el őket. De ami késik nem múlik

[ Szerkesztve ]

(#74957) Szellem. válasza zazenke (#74956) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Egyik termék sem nyújt egyenletes teljesítményt. Mindegyiknél vannak erősebb és kevésbé erősebb időszakok a felismerés tekintetében. A mintáid meg nem voltak mérvadóak, mert sima adwarek voltak, amiket itt linkeltél és azok esetében mások az arányok.
A másik, hogy mindegyik termék esetében lehet találni olyan mintákat amiket nem ismer fel. Akkor ez alapján gyenge és szar? Nem helytálló a következtetésed.

[ Szerkesztve ]

(#74958) Semplar válasza Szellem. (#74954) üzenetére


Semplar
őstag

#74949szabeska
Nálam annyira kihúzták a gyufát ezzel, hogy inkább bevállalom, hogy más nyúlja le az adataimat. :)
Így kéne!

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#74959) zazenke válasza Szellem. (#74957) üzenetére


zazenke
őstag

annyiban azért pontosítanék hogy hiába volt többségük adware mégis varázsütésre elkezdte felismerni őket tehát a kasperskynek is fontos attól még hogy csak reklám program és pl a mai és tegnapi termésnél már nem "not a virus " a megnevezése hanem pl
heur:trojan.psw.js.agent.gen. és ezek még mindig a facebookról leszedett anyagok. Ezeket már pirossal jelöli a kaspersky a karantén listában.

(#74960) ledgeri válasza benfolds (#74943) üzenetére


ledgeri
nagyúr

+1 a belépési külön alias-ra, csak el ne felejtsd átállítani azt hogy csak a frissel lehessen belépni a fiókba, és hogy az eddigi legyen az alapértelmezett küldő!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74961) Szellem. válasza zazenke (#74959) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Amikor beraktad ide a linkjeidet, mindegyik mintát beküldtem nekik! Ezek után felismerték és bekerültek az adatbázisban. Azonban, ott komolyabb elemzés folyik, ami nem csak az adott fájlra vonatkozik, hanem a variánsaira is. Nem véletlen vannak proaktív megoldások, mert az adatbázis alapú felismerés már kevés. Így várható volt, hogy hozzáadnak a motorhoz egy komolyabb proaktív megoldást ami szélesebb körben ismeri fel a különböző variánsokat vagy hasonló kértevőket. Például az ESET is hasonlóan jár el, meg gondolom a többi cég is. :R

(#74964) benfolds válasza junior11 (#74948) üzenetére


benfolds
őstag

nincs beállítva kétlépcsős hitelesítés, csak a gmailre küldözget kódot, ha nem jó a jelszó. megnéztem a fióktevékenységet, sikertelen bejelentkezések sora főleg az usa-ból, de van kanadai, uk, kínai, ír stb. ip cím is. szóval belépni nem tudtak, úgy tűnik. amúgy mi értelme van ezeknek a próbálkozásoknak?
egyébként ez a ms fiók úgy néz ki, hogy van egy kb. 25 éves hotmailes cím, aztán van mellette egy 15 éves hotmailes másik cím és van a gmailes-hez hasonlóan egy "keresztnév.vezetéknév" outlook.com-os cím, amit akkor regeltem, amikor kevert valamit az ms, hogy megszűnik a hotmail, vagy mi a tököm. ez az outlookos cím az elsődleges alias, de a legrégebbi hotmailessel is be lehet lépni. sőt az aliasok között a telefonszámom is meg van adva. lehet, hogy igazatok van, és az lenne a legjobb, ha a régi hotmailes címet kivenném a belépési lehetőségek közül, és maradna az outlook-os, azt amúgy sem adtam meg még soha, sehol, csak egy szükség reg volt.
amúgy ezeket a hotmailes címeket most már csak spamnek használom, illetve pár oldalon és alkalmazásban ezek vannak regelve. levelezni nem levelezek róluk.

[ Szerkesztve ]

(#74965) ledgeri válasza benfolds (#74964) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ne egy régit válassz most újnak (belépéshez), hanem egy teljesen frisset, és csak azt tartsd csak belépésinek! Miért érné meg egy korábbival megcsinálni, mikor egy olyat is megadhatsz aminek -ennek olvasásakor- még te sem tudsz a létezéséről, nem hogy bárki más ?? (csak azért fusson át a jelszókezelőn és annak backupján is ez az update! :K )

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74966) benfolds válasza ledgeri (#74965) üzenetére


benfolds
őstag

azért ódzkodom ettől a megoldástól, mert a tököm kivan már a sok ms emailcímtől. az outlookost olyannyira nem használtam még sehol, hogy még abban sem voltam biztos, hogy vezetéknév.keresztnév vagy keresztnév.vezetéknév volt. lehet, hogy először ki kellene próbálnom, hogy mi történik, ha az lesz az egyetlen belépési alias.
belépni nem fognak tudni a hotmailesekkel, viszont próbálkozni továbbra is lehet azokkal a címekkel. de gondolom, hogy akkor már nem fog értesítéseket küldözgetni a ms.

(#74968) koxx válasza tpeter77 (#74967) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Többször ne rakd be kérlek, nem ide tartozik.

(#74969) ledgeri válasza benfolds (#74966) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ebben az esetben elég ha csak azt blokkolod amivel próbálkoznak...
Ha meg felesleges, meg zavaróan sok, akkor meg gondold át hogy kellenek-e egyáltalán! Nekem is most többfelé van tördelve az emailcím és -fiók halmazom, mint amit elégséges lenne nekem, szóval megértelek!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74971) junior11


junior11
veterán

[Ez a kémprogram lett a kiberbűnőzők nagy kedvence]

Egyre kifinomultabbak ezek az alvilági kártevők... Böngészők mellett még 9 jelszókezelővel is kompatibilis... Bár azt nem írják, milyen módon lehet megfertőzni a rendszert... Amúgy kíváncsi lennék, felismeri az ilyen "bújkáló" kártevőket egy mezei Defender vagy ehhez már "komolyabb" védelem kell?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#74972) Sweet Lou 6 válasza junior11 (#74971) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Itt van egy példa lista, hogy mely alkalmazások érintettek: [link]

sweetlou6.wordpress.com

(#74973) UserX válasza Sweet Lou 6 (#74972) üzenetére


UserX
őstag

Ez szép!!! :C :( :(((

(#74975) Szellem. válasza tknof1871 (#74974) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Légy szíves ne tegyèl be a topikba kàrtevőt tartalmazó linket!

[ Szerkesztve ]

(#74976) tknof1871 válasza Szellem. (#74975) üzenetére


tknof1871
őstag

Sajnálom ha hibáztam! Azt hittem a szabályoknak megfelelően írtam meg a kommentet.

- a link nem lehet kattintható, csak szöveges formátumú
- ugyanabban a hozzászólásban jelezni kell, hogy a link alatt kártékony kód, vírus van

Csak azért tettem be honnan töltöttem le, hogy megtudjam biztonságos oldalról töltöttem-e le. Jeleztem és rákattintva nem lehetett megnyitni az oldalt.
Továbbá az ESET a Malwarebytes nem talált fenyegetést az oldalon, a tömörített fájlban, és a kicsomagolt mappában. A VT-n egy vendor látta kártékonynak a kicsomagolt .exe fájlt. Azt szerettem volna tudni ez téves riasztás volt vagy tényleg ártalmas az az exe fájl.
Ez az oldal akkor tényleg fertőzött fájlokat terjeszt?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#74978) Szellem.


Szellem.
Topikgazda

Akkor mostantól csak privàtban oszthatóak a vírusos vagy esetlegesen vírust tartalmazó linkek.
Akinek van ilyen linkje az az èrdeklődöknek privàtban megoszthatja. Az eredmènyeket pedig közzè lehet tenni.

(#74979) Szellem. válasza tknof1871 (#74976) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Kérlek írd le a problémád, és jelezd, hogy van ilyen linked.
Akit pedig vállalkozó szellemű, annak pedig küld el privátban a szobán forgó linket vagy fájlt. Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#74980) ledgeri válasza Szellem. (#74979) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R :C

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74981) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Figyelem!

[link]

Én is kaptam és még pár ismerősöm is-valószínű a Jófogás került orosz hackerek kezei közé-persze nem most, már rég, de ez az újabb próbálkozásuk.
Rá ne kattintson senki az emailban lévő linkekre!

(#74982) ledgeri válasza Mikulásbá (#74981) üzenetére


ledgeri
nagyúr

"valószínű a Jófogás került orosz hackerek kezei közé" Ezt/erről picit bővebben!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74983) Mikulásbá válasza ledgeri (#74982) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Az egyikkel szórakoztam kicsit, amikor a friss hirdetésemre "válaszolt" - a szokásos, hogy adjam meg az email címem,stb. Az egyik választ nem fordította le, hanem az orosz szöveget küldte el. Persze már előtte látszott, hogy webfordításos a magyar szöveg is.
Na meg már olvastam erről az orosz hacker vonalról.

[ Szerkesztve ]

(#74984) ledgeri válasza ledgeri (#74982) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Oké szóval azért írtad a vírusírtós topikba, hogy a jófogás orosz hackerek kezébe került (amire a bizonyíték az, hogy egy-kettő felhasználó orosz nyelven is próbált átverni), mert valaki gmail-re kapott emag és gls nevében csaló emailt...

A szándékot értem, és dijjazom, de a logika kifogásolható!
Két három görgetésnyi sornyi átverős-mail feladót tudnék én is írni, de nem sok értelme lenne.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74985) Mikulásbá válasza ledgeri (#74984) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Nem szó szerint kell érteni, hogy a "kezébe került"! Lehet így nézve rosszul fogalmaztam.
De próbáld ki, adj fel valami kamu hirdetést.
Amúgy meg én kérek elnézést, hogy akinek ez még nem volt tiszta, nagyon vigyázzon, mert stratégiát váltottak-de a régi módszer is működik.

(#74986) Sdi válasza Mikulásbá (#74981) üzenetére


Sdi
addikt

Nekem ilyen email-ek a freemail fiókomba szoktak jönni, van amikor rendszeresen. Volt már MVM, nav, stb... Utoljára DHL csomag vámolás :).

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#74987) ledgeri válasza Sdi (#74986) üzenetére


ledgeri
nagyúr

3 jött az utóbbi két napban oda, 3 címről azonos. formátummal...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74988) zazenke


zazenke
őstag

mindennap kapok smag és dhl emailokat . nem veszélyes nyugodtan rájuk lehet kattintani ha a viruskergető engedi . végigvezet kérdőiven stb és a végén kérné a mastercard adatokat . sőt ismerősöm be is ugrott nekik és elküldött pár ezer forintot a nagy semmibe :) . de a gépre semmi nem töltődik le csak le akarják húzni az embert és vagy bankkártya adatot csalnak ki

[ Szerkesztve ]

(#74989) UserX válasza zazenke (#74988) üzenetére


UserX
őstag

+1
Én is szoktam trollkodni...Amikor a kártyaadatok kiadására kerülne a sor, beírok falls adatokat és lelépek... :U

(#74990) szabeska válasza zazenke (#74988) üzenetére


szabeska
addikt

Vicces, hogy az én gmailem is tele van ilyenekkel az elmúlt fél évben, előtte soha nem kaptam semmi ilyesmit évekig. Most napi 5 jön különböző kamu feladóktól... :U Nagyon bepörögtek a srácok.

[ Szerkesztve ]

F1

(#74991) ledgeri válasza zazenke (#74988) üzenetére


ledgeri
nagyúr

"nem veszélyes nyugodtan rájuk lehet kattintani ha a viruskergető engedi" azért ezt így kijelenteni merészség...

és +1-ezni is.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74992) gregory91


gregory91
senior tag

Engem meg levélben a "magyarázat kérése" címmel "fenyegetett" meg a spanyol érdekeltségű interpool....

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#74993) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Milyen érdekes stratégia. A VPN rész mindent elárul.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#74994) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Megéri havonta lefuttatni teljes gép ellenőrzéseket, ha nem élek veszélyesen, vagy "az utolsó után" ha mindig fut a progi úgy is feltűnik neki ha valami baj van? F secure-ral 100 giga írás SSD-re... ha nem kell, nem erőltetném, mert akkor minek.

#74993 ƵøŁĭ nekem a vpp viccesebb

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74995) Cs1csó válasza ledgeri (#74994) üzenetére


Cs1csó
félisten

A rezidens védelmet nem érdemes az úgy is figyel és ha futtatsz valamit amit felismer majd lefüleli.
Helyette inkább pár hetente telepítést sem igénylő ellenörző progikat futtass le pl.: Awcleaner, Emsisoft EK, DrWebCureIT.

[ Szerkesztve ]

(#74996) ƵøŁĭ válasza Cs1csó (#74995) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Egy Malwarebytes ingyenes változat bőven elegendő havonta. Amikor keress akkor az F-Secure is figyeli az új fájlokat és bejelezne. Következő hónapban a teljes helyett meg elég egy gyors keresés.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#74997) ledgeri válasza Cs1csó (#74995) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Majd megnézem mennyit írás generálnak. :R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74998) ledgeri válasza Cs1csó (#74995) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Mi értelme az egyiknek ha a másik is van?
Miért kell az állandó, ha úgy is a másik találja meg ha van valami (hetente futtatandó);
Miért kell a heti, ha a másik fut, és beriaszt?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#74999) Cs1csó válasza ledgeri (#74998) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mert MÁS a fejlesztő, más az adatbázis lehet az észreveszi, és mivel két rezidens védelem nem futhat egy időben (tehát valós idejű védelem) ezért egy valós idejű védelem mellett csak ilyen másodlagos kiegészítő védelmek használata javasolt.

(#75000) ledgeri válasza Cs1csó (#74999) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R (Ezekre a kombókra nem gondoltam!)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.