Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24095) mrszitya válasza jozsi252 (#24093) üzenetére


mrszitya
senior tag

Sajnos igazán jó megoldás nincs ez ellen a vírus ellen, pl. tegnap két friss változatát is láttam, az AV-k egyiket sem ismerték még, egy-kettő kivételével. Amúgy te csak egy "lightosabb" verziójával találkoztál szerencsére, van amelyik csúnyább dolgokat művel a gépen, és az eltávolítása is nehézkesebb.

Van fenn Java? Ha igen, javaslom töröld le a gépről, mert eszméletlenül sok biztonsági rést javítanak benne minden hónapban. Flash Playerből legfrissebb van?

Van pár ingyenes program, ami talán hatásos lehet, ilyen a Malwarebytes Anti-Exploit (MBAE), a Hitmanpro.Alert vagy a Microsoft EMET. Mindegyik a biztonsági rések "betömésére" alkalmas valamilyen formában.
- EMET a Firefoxot/Chrome-ot alapból nem vizsgálja, ha szükséges, leírom hogy kell hozzáadni.
- Hitmanpro.Alert egyelőre csak annyira képes, hogy "megpróbálja elhitetni" a vírussal, hogy virtuális környezetben van, ezért nem biztos, hogy aktiválja magát.
- MBAE még béta, akadhatnak kompatibilitási problémák vele, de szerintem ezt érdemes feltenni

Böngésződ és verziója engem is érdekelne. Adtál engedélyt bármilyen kiegészítő telepítésére, plugin futtatására, vagy minden észrevétlenül történt? Esetleg emlékszel/sejted, milyen weboldalon kaptad be? Ha igen, privátban küld el, légyszi a linkjét, persze ne nyisd meg még egyszer... :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.