Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134001) Dilikutya válasza FunPro (#133996) üzenetére


Dilikutya
félisten

Modern gépre már 5 éve is bármi mást tettem volna, mint Windows 7-et.
7 éves processzorom van, ráadásul új korában se volt egy csúcs, semmi gondja a Windows 10-zel.
Nálunk is vannak gépek Pentium procival, 2. generációs Core, 2012-13 körüli. Amíg a saját szarjainkat nem tesszük rá, teljesen élhető vinyóval is (irodai munkára, otthonra, netezni nem kéne). Egy SSD csodát művelne ilyen gépekkel is.

Viszont ha már modern, akkor off az offban: az valami vicc, hogy egy 4 GB-os GTX1050 75 ezerről indul? Egy 4 éves videókártya, ami akkor 45 körül kezdett, és kb 20%-al gyorsabb egy RX460-nál?

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#134002) morfondőr válasza Dilikutya (#134001) üzenetére


morfondőr
őstag

Hát a hw árakba ha bele megyünk... :U Szerintem itt mindenki oldalalkat tudna írni dühöngésből! Ma a másfél éve vásárolt VGA-mat min. annyiért tudnám eladni, mint amennyiért vettem. Csak nem tudnék helyette mit venni, csak szintén többszörös áron. (Összeesküvés elmélet: szerintem az nvidia azért lebegtette be nagy mellénnyel Ampere-nél, hogy kétszeres teljesítmény fele áron, mert tudta, hogy úgysem fele ár lesz az, hanem sokkal több!)

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#134003) csuvicsuva válasza FunPro (#133996) üzenetére


csuvicsuva
őstag

Én megvettem az első generációs i7-6700-at szinte megjelenéskor, pedig tudtam, hogy szívni fogok vele, de pont akkor volt lehetőségem új gépet összerakni. Mint új hardver, félelmem be is bizonyosodott, jó két hónapig random fagyások, kék halál hegyek, de aztán egy alaplapi BIOS frissítés megoldotta a dolgokat. Persze linux alatt az égvilágon semmilyen gond nem lett volna vele.

Én úgy emlékszem, az Intel azt kommunikálta, hogy 2016 nyarától csak 10-re jönnek majd frissítések a Skylake-hez. A rendszerrel nekem sincs különösebb gondom, random hülyeségei mindig vannak és lesznek, de megjelenés óta csak akkor kellett újratelepítenem, amikor az éppen aktuális tavaszi/nyári/őszi nagy frissítések valamelyike nem akart felmenni.

"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

(#134004) Dilikutya válasza morfondőr (#134002) üzenetére


Dilikutya
félisten

Én meg pont mostanában gondolkodom, hogy nyugdíjba megy az öreg AMD konfigom, most tavasszal a több szál jól is jönne, AMD-t szerettem volna továbbra is venni, de úgy elszálltak az árak, hogy az 50 ezres i5-10400F-el azonos sebességű Ryzen5 proci 70+ ezer. Úgyhogy lehet azaz i5 lesz. VGA-t nem is cserélek, 2018 novemberében vettem egy Sapphire RX570 4GB-ot, az ki is szolgál, meg emberi áron arra se lenne alternatíva.
Az más kérdés, hogy nem tudom hova tenni, hogy a HW árak itthon 1-1 boltnál naponta ugrálnak, holott nem hinném, hogy naponta más áron szerzik be a nagykertől vagy külföldről. Elég cigánymunka folyik ebben a szegmensben.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#134005) morfondőr válasza Dilikutya (#134004) üzenetére


morfondőr
őstag

Ha most kellene valamit választani a középkategóriából, akkor én is a 10400-ra böknék, csak ugye ott a lap a nem mindegy. Ha hosszú távra tervez az ember (ami nálam mindig így van) akkor kell hagyni teret egy upgrade-nek is. 400-as sorozatú lapból viszont csak a Z-s amiben lesz potenciál, viszont az ugye drága. Én megvárnám az 500-as sorozatot, mert ott már a B-s és H-s lapokban is lehet a ramot tuningolni, ami több teszt alapján hoz némi teljesítményt. Nem beszélve a pci-e 4.0-ról. De egyébként intel kukázni fogja az 1200-as foglalatot még idén, szóval a maximum az a 10 magos 10900k, vagy a 8 magos 11900k lesz ezen a vonalon. :F

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#134006) Dilikutya válasza morfondőr (#134005) üzenetére


Dilikutya
félisten

Engem ezek nem izgatnak, úgyse veszek bele nagyobb procit, tuning sem érdekel, és a 11. generációs is drágábban kezd úgyis.
Ilyen gondolatokkal soha semmit sem szabad megvenni. :D

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#134007) C. s. válasza tomsolo (#133979) üzenetére


C. s.
addikt

Nem mindig használok magyarítást, mert én is ezt gondolom, amit Te. A Nibirut például angolul játszom, de ott lehet állítani a kiírás sebességét, és ha hamarabb elolvasom, kattintásra továbblép. Az Art of Murder sajnos nagyon kapkodja a szöveget, nekem az az idő kevés ahhoz, hogy fölfogjam, mit olvasok. A nyelvezete is bonyolultabb.

100 éve, amikor a Dune-t megkaptam, ott volt mellettem a szótár és egy füzet, bőszen szótáraztam, jegyzeteltem. Az a játék hagyott rá időt, ez sajnos nem. Van ilyen. :) Azért nem mondok le róla, de előtte jól le kell porolnom a nyelvtudásomat, aztán meglátjuk.

(#133980) cskamacska:

Hát igen, a szótárazás néha a legrosszabbkor szükséges. Amikor éppen fölforrósodik a helyzet, izgalmas a játék, olyankor elakadni nem a legvidámabb. :D

(#134008) vorosmarti válasza echterion (#133958) üzenetére


vorosmarti
senior tag

"Szerepel a terveim között, aztán majd látom, mennyire kell hozzá erős gyomor. A története érdekfeszítőnek ígérkezik. Close to the Sun"

Nem olyan durva mint amilyennek tűnik. Én elsősorban a számomra érdekes vizuális világa miatt toltam végig. Nem túl hosszú, és sztem kicsit túlzás lenne horror-nak nevezni. Talán inkább a lineáris kaland a találóbb kifejezés rá.

Sry, rossz linkre kattintottam, C.s-nek írtam természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#134009) FunPro


FunPro
senior tag

reelc linkelt egy ilyet bundle topicba:
Gondoltad volna, hogy a Steam miatt drágák a PC-s játékok?

Én itt reagálnék, ha nem probléma.

Számomra ez az egész dolog már megint fura, de lehet csak én vagyok hülye szokás szerint.

Szóval, én eddig azt hittem, hogy nettóból számolunk bruttót.
Tehát mondjuk a steames ár úgy jön ki, hogy én meg mondom, hogy szeretnék kapni a portékámért 10 pénzt. Erre gaben azt mondja rendben, akkor a játék ára = 10 pénz + 30% sáp + adó. Ezek szerint ez nem így van? Mert ennek a pernek csak akkor van értelme, ha a bruttóból lesz végül nettó haszon.

Aztán, hogy a steamen játék ára =10 pénz + 30% sáp + adó, epicen meg játék ára = 10 pénz + 15% sáp + adó = olcsóbb termék ár a store-ban, annak a steam-nek mi köze? Ugyanis, ha én epicen is 10 pénzt kérek meg steamen is 10 pénzt kérek, akkor én ugyanannyiért árulom a játékomat mind a két helyen.

Az mellett pedig ne is menjünk, el, hogy Mi, magyarok, nem vagyunk olyan naívok, mint az usákok. Nem létezik olyan opció, hogy mindenki jól járjon. Ez ugyan az az eset, mint az xy adó emelése vagy éppen az xy termék áfacsökkentése. Végeredményben az egyszerű ember ezekből nem lát semmi pozitívat. Előbb-utóbb a játékok ára epicen is ugyanannyi lenne mint steam-en, csak a kiadó kaszál rajta több hasznot, mint steam-en. :K
Amikor a fogyasztókat emlegetik ilyen esetben, kacagni támad kedvem. :U

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134010) cyberkind válasza FunPro (#134009) üzenetére


cyberkind
félisten

Ez a kérdés szólhatna úgyis, hogy gondoltad volna, hogy a Steam miatt csak 60Eu egy játék és nem mondjuk 100 mint amennyit a fejlesztők akarnak? :D

Paranormal Cocktivity

(#134011) Źşë'


Źşë'
addikt

"beperelték a vállalatot, mivel a vád szerint arra kötelezi a platformján megjelenni kívánó fejlesztőket, hogy más PC-s áruházakban is ugyanannyiért árulják játékaikat, mint a Steamen."

de amúgy poén :D

"ugyan már epic, állj be mögénk szépen a sorba, mit képzelsz az áraiddal hogy csak úgy olcsóbban adod mint mi?! ne legyél már ennyire pofátlan hallode, mi már tettünk le valamit az asztalra, tudd ám hol a helyed! ebben a gazdasági versenyben!" :DDD

nyilván a fejlesztőket támadják ezzel, de szummázva mégis attól tartanak?! hogy esik a piaci helyzetük, vagy már esett ami elképzelhetőbb, attól tartanak hogy nem lesznek egyeduralmon a piacon?! eh

gondolom ennek van valami valóság alapja ha már pert akasztottak a nyakukba, az meg megint más tészta h minket csóró magyarokat miért sorolnak mégis az € zónába a sz*rosh*gyos magyar keresetünk után (!4%!) :((( persze akinek nem inge az nem veszi magára, és mosolyog önelégülten ;)

[ Szerkesztve ]

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#134012) melan


melan
senior tag

Sziasztok! Nem tudom, jó helyen teszem e fel a kérdést, de keresek egy játékot...
Repülős, kb. a plane crazy-vel egyidős lehet, mert a grafika hasonló volt emlékeim szerint. Nem volt fel/leszállás, hanem egy ellenfelek megsemmisítéséről szóló küldetés, és a levegőben találtad magad. Ahogyan a szinteket teljesítetted, fel lehetett venni a levegőben fegyvereket, melyek dupla lövés, robbanótöltet, rakéták stb voltak, amiket ha meghaltál elbuktad.
Nem ismeri valaki?

(#134013) Golden9 válasza melan (#134012) üzenetére


Golden9
addikt

Szia!

Crimson Skies? Vannak benne az égben lebegő ládák.

Azonnali játékos kérdések órája topik.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#134014) tomsolo válasza FunPro (#134009) üzenetére


tomsolo
őstag

steam
apple store
google play

mindenhol 30% van
(ha ue4 akkor erre mindenhol rájön még 5% mert az epic rendes)

epic store 12%

Na már most, hogy hogy nem a 60 USD epic exclusive játék, steamen később megjelenve szintén 60 USD nem pedig 70 USD. De még arról sem beszélhetünk, hogy epicen 52 USD lenne rajtkor, ami igazolná a fent említett ostobaságot.

egyébként a microsoft storeban 5-15% van :D

[ Szerkesztve ]

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#134015) FunPro válasza tomsolo (#134014) üzenetére


FunPro
senior tag

Na, én ezért írom, hogy vagy én vagyok hülye, vagy ők.

Nekem teljesen az jön le, hogy ezek eldöntik, hogy én akkor most 60 usd-ért adom a játékot, akármi legyen. Aztán ha a Viktor kitalálja, hogy akkor legyen 70% a vat, akkor a 60 usd 70%-át elviszi az adó a 30%-át meg a steam. :F

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134016) tomsolo


tomsolo
őstag

Meanwhile at steam reviews:

"This game saved my life.

I am 64.

My ex-wife and I have a daughter together, and adopted our son together. They are now both 4 years old.

When we were going through our separation, I found myself lost and miserable. I was self destructive. I got so mad one day from everything spiraling out of my control that I punched some concrete in a moment of overwhelming emotion. That caused me to break my 5th metacarpal in my right hand... my working hand... my masturbation hand.. the hand that I held and carried my children to bed with.. The hand I desperately needed to make sure I could continue to provide.

After learning of the severity of my self-inflicted damage, I was borderline suicidal. Keep in mind that just a few months before this, I was the happiest man with no history of depression or anxiety. I have never had fits of rage, or been one to break down and cry, but I was in a low spot that just really buried me from being able to see the light on the other side.

Having nothing better to do, I searched for a game I could play, LEFT HANDED while I recovered. I somehow stumbled upon this game and read some of the reviews. I decided that it had to be worth a shot... I must admit, I didn't beat the game, or play nearly as long as some of you. In fact, I may have only played this game a day or thirty.. With that being said, after doing so, I had a new found joy and hope for life. I was able to put behind me the pain and suffering that had been cast over me. I was able to experience other peoples joy and happiness. I was able to see the fruits of my "labor". I relaxed for 5 ♥♥♥♥♥♥♥ seconds to realize that I was going to be okay.

After coming to that realization, I turned the game off, and I went back to work. It hurt my hand like hell but I was motivated. I stopped feeling so damn sorry for myself, and I became the father I needed to be in that moment, not the weak boy I was behaving as.

Today, I am close friend with my kids mother. We don't fight, or argue, or say hurtful things to each other. We are parents, and friends.

I now have 3 kids. My third child is, wait for it, ALSO 4 YEARS OLD. The woman I am with was going through a very similar situation at the time of my own separation, and we just stumbled in to each others life unexpectedly. We have been in a relationship for a year now, and are very happy together.

Moral of the story, you never know what life holds in store for you, and if I would have given up when all the odds were stacked against me, I wouldn't be where I am today. This silly little game helped me realize that.

Thank you"


Na és melyik játék volt ez az életmentő?

Koikatsu Party

:)) :D :DD :DDD

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#134017) Maxx Jácint válasza Golden9 (#134013) üzenetére


Maxx Jácint
csendes tag

Esetleg a Skydrift? [Skydrift]

(#134018) i2k válasza tomsolo (#134016) üzenetére


i2k
senior tag

Volt egy sejtésem - nem jött be. Rosszabb game-re számítottam.

"Bring your dream waifu to laifu!"
:) :C

////////// The Medium - korábbi témára...
Elvileg Windows 10 only... közben meg egyetlen DLL segítségével fut Windows 7 alatt is :)
(Nyilván: a "csoda" feature-ök nélkül. Igaz, akkor nem is kell alá 3080/6800...)

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#134019) cskamacska válasza tomsolo (#134016) üzenetére


cskamacska
addikt

Esetleg van arra is tipp a játékban, hogyan lehet két rend 20+ évvel fiatalabb fehérnépet felszedni kiüresedő óvoda feltöltés céljából, mint ahogy a jóembernek is sikerült? :Y

コイカツ / Koikatsu Party > General Discussions >

the vagina is not animated

(ತ_ತ)

Interactive Toy Compatible?
"Does this game work with interactive sex toys like the Lovense Max 2 or the Kiiroo Onyx+?"

Na most mondja valaki, hogy a PC nem bővelkedik a játékvezérlőkben. :DDD

Pregnancy mod is released! Have fun!

◔ω◔

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#134020) Debilon válasza melan (#134012) üzenetére


Debilon
addikt

Dogfight?

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#134021) Sirpi válasza tomsolo (#134016) üzenetére


Sirpi
senior tag

Fura volt, mikor olvastam ezt a reviewt, erős díja vu-m lett. Aztán rájöttem, hogy a Hollow Knight oldalán is fent van (egyetlen különbség, hogy I am 42).

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#134022) tomsolo válasza Sirpi (#134021) üzenetére


tomsolo
őstag

alap hogy troll cuc volt, csak ennél a játéknál felröhögtem

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#134023) C. s. válasza vorosmarti (#134008) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen, hogy ezt megírtad! Hátrasoroltam már párszor, viszont a képi világa miatt nem ment ki a fejemből. Amit eddig láttam belőle, az nagyon szép, és a történet is fölcsigázott.

Azt olvastam valahol (ha itt, akkor bocsi), hogy nem kell benne kaszabolni. Te is így emlékszel?

(#134024) vorosmarti válasza C. s. (#134023) üzenetére


vorosmarti
senior tag

"...nem kell benne kaszabolni. Te is így emlékszel?Í"

Nem kell benne kaszabolni, teljesen más a mechanikája. Sokan ezért voltak csalódottak, mert azt hitték h egy új generációs Bioshock-ot kapnak, de csak az art design árulkodik róla, hogy onnan merítettek ihletet a fejlesztők. Mindemellett a sztorit sem cizellálták túl felesleges részletekkel. Amolyan egynek jó volt kategóriásnak éreztem.

(#134025) FunPro


FunPro
senior tag

Még egyszer szeretném megköszönni az infót az occsó ea play-ről.

Így legalább ki tudtam vinni a fallen order-t és nem bánkódom, hogy ezért pénzt adtam. :D

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134026) C. s. válasza vorosmarti (#134024) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen, ez megnyugtató.

„...egynek jó volt...”

Ez már kevésbé megnyugtató. :D

(#134027) i2k válasza vorosmarti (#134024) üzenetére


i2k
senior tag

Igen, az a baj ezekkel a wannabe játékokkal, hogy hiába az ötlet esetleges remeksége, ha pont az hiányzik hozzá, ami az ihletet adó címhez annó megvolt: hatalmas költségvetés, hatalmas stáb, komoly infrastruktúrával etc.

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#134028) _drk


_drk
őstag

[A Control Ultimate Edition PS Plus játék lesz, de még ebből is botrány lett]

Itt tartunk jelenleg. Egy elismertebb jobb, újabb játék "ingyenes" lett és ez se jó!
De az a baj, hogy belegondolva tényleg jogos a felháborodás. Nem csak a PS5 újra vétel miatt, hanem hogy mennyire nem is működik ez az ingyenes játék adogatás. Most volt le értékelve valami 5-6k-ra storeban, akinek kellett megvette. Ingyenességre senki nem számított, és ennél olcsóbb is csak 2-3 év múlva lesz.
Semmi se nem jó! A legjobb ha mostanában az ember kikapcsolja a netet!

(#134029) FunPro válasza _drk (#134028) üzenetére


FunPro
senior tag

Én itt megint két dolgot nem értek, de igazából ez ugyanaz a visszatérő két dolog, amit soha nem fogok megérteni...

1) A kiadók/fejlesztők/akárkik miért azokat szopatják a legjobban, akik day 0 óta támogatják őket?
2) Miért támogatja a sok idióta azt a kiadót/fejlesztőt/akárkit, aki ott szopatja őket, ahol tudja?

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134030) reelc válasza FunPro (#134029) üzenetére


reelc
veterán

1: Belőlük van a pénz.
Játék esetében az első hónapok (és a preorder) nagyon fontos. A mihamarabbi megtérülés+haszon. Itt értsd konkrétan a játékra, nem a későbbi bevét növelésre ilyen-olyan úton.
Addig kell elsózni amíg ki nem derül, hogy nem is olyan jó. ;] Itt persze olyanra gondolok ami játékot a kiadás után fejeznek be valamivel rengeteg patch formájában.

2: Szerintem főleg vakhit. Mert jó volt az előző játékuk, mert azonnal kell, mert tetszett a trailer, demó, mert fizetett Youtuber/egyéb streamelő majdnem elalélt az első 1 órától, mert a siteok szerint jól sikerült, stb.

(#134031) echterion válasza _drk (#134028) üzenetére


echterion
nagyúr

Még mindig az van, hogy ez nem ingyenes, benne van a ps+ árában. Az emberek tele vannak fogalomzavarral.
Akinek meg ez fáj, az meg nem feltétlen játékra kellene költse kicsi pénzét. Én amit szórakozásra adok ki, azt nem bánom meg, ha igen, akkor az nem szórakozás volt...

**********

(#134032) cyberkind válasza _drk (#134028) üzenetére


cyberkind
félisten

Persze, hogy nem jó, mert az Ultiamte Edition-nél bekavartak az alapverziósoknak. De megyek én is a sorba, mert megvettem 22 Fontért bő egy hónapja, ezután meg sokkal olcsóbb lesz. :D

reelc

De az előző játékuk nem volt annyira jó, viszont az azt megelőző széria rettenetesen az volt (Alan Wake, a Nightmare mondjuk pont nem :DDD ).

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#134033) reelc válasza cyberkind (#134032) üzenetére


reelc
veterán

Vedd úgy, hogy általánosságban írtam, nem konkrétan egy esetre.

(#134034) FunPro válasza reelc (#134030) üzenetére


FunPro
senior tag

Igazából az első kérdés az olyan költői kérdés, mert ugye a balekokból lehet pénzt csinálni. Csak lehetne egy kicsit ügyfél barátabb a politika. Mondjuk egy idő után valami kompromisszimuos alternatív megoldás, hogy azért mégiscsak úgy érezze az ember, hogy egy kicsit felsőbbrendűnek kezelik, ha már az alapverziót megvette. Mondjuk egy dlc upgrade ne kerüljön annyiba, mint az alapjáték, vagy valami.

A második kérdést pedig nem így értettem.
Persze, van az olyan eset, amikor van némi bizalom valaki iránt. Ezért szívhatták meg sokan a cyberpunk-al és ez számomra érthető.

Amit nem értek, az például ez a control mizéria. Ha nekem egy fejlesztő bejelenti, hogy itt van ez az új xy verzió, amit ha nem veszel meg, akkor nem lesz ps5 verzió (ami egyébként még lehet jogos is, ha a ps5 verzió olyan nextgen valami lesz, ami felemészt még egy csomó kölcségvetési pénzt), akkor én nemhogy az ultimate edition-t nem veszem meg újra, de még a következő játékukat is valami nagyon diszkont áron fogom bezsákolni.

Vagyis, még ezt is megértem, mert valakinek aztán sem önbecsülése sem pedig anyagi problémái nincsenek.:K
Csak akkor az ilyen ember minek reklamál? Már az ultimate léte = kicseszés, az ingyenesség csak hab a tortán. Miért az veri ki a biztosítékot, miért nem a phase 1?

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134035) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Jujujjj

Ez elég bukta szagú:

A Google bezárja a Stadia belsős fejlesztő stúdióit, változik az üzleti terv... link

Kíváncsi vagyok mi lehet az oka.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#134036) Samus válasza l.skywalker (#134035) üzenetére


Samus
addikt

Kár, a kontroller pedig tetszik, kicsit PS és Nintendo szerelemgyereke kinézete van.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#134037) l.skywalker válasza Samus (#134036) üzenetére


l.skywalker
félisten

Azért durva. Alig pár hónap után elköszönnek 150 fejlesztőtől...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#134038) reelc válasza FunPro (#134034) üzenetére


reelc
veterán

"Csak lehetne egy kicsit ügyfél barátabb a politika."

Nagyon baráti a politikájuk, szép hosszú bocsánatkérő bejegyzéseket tudnak írni, meg ígéreteket tenni a minél előbbi javításra. ;] Aztán az egész annyi ideig tarthat rosszabb esetben, hogy felmerülhet az emberben, hogy jobb lett volna, ha azt a 6+ hónapot inkább tesztelésre és főleg a játék befejezésére fordítják.
Persze így meg lekésik a karácsonyi szezont.
De ezt is nem konkrét játékra írtam.

Főleg az ARPG-ket követem nyomon, 3 konkrét példa.
- Vikings - Wolves of Midgard - másfél évig javítgatták, még verziót is ugrott(!) 2.1-en engedték el.

- Wolcen: Lords of Mayhem - most lesz egy éves és igen nagyot bukott, bughalmaz volt. Még mindig vannak benne, és újak is jöttek. Mondjuk egy szezonális tartalmat összehegesztettek közben decemberre.
Ez indie játék, volt kalapozás, stb. iszonyat sok bénázás a kommunikációban, a játékot alfa állapot után erősen áttervezték - ettől még késett is a megjelenés.

- Warhammer: Chaosbane - Rengeteg patchet kapott. A megjelenés után 1 évvel raktak plussz ellenfeleket az Actokba (így ilyet se láttam még). Unalmas pályadesign, tipikus olcsó húzásként már sztori módban sokszor vissza kellett menni ugyanoda. A megjelenéskor játékmódok hiányoztak.

Mindhárom játéknak megvannak az erényei is, de a fentiek és egyebek miatt (= elszúrt launch) a Steamcharts szerint a kutya se játszotta őket akár fél évvel a megjelenés után.
A Steam értékelésük is elég vacak a fentiek miatt.

De ahogy írtam mindegyik sok patchet kapott, kikalapálták ami tudtak, több még új tartalmat is kapott (van amit ingyen, van amelyiket fizetősen).

Nagyon olcsón vagy bundliban sztori végigvitelt talán megérnek, de tisztességes ( ;] ) 2-300+ óra nincs bennük szerintem.

(#134039) _drk válasza echterion (#134031) üzenetére


_drk
őstag

Az nem fogalom zavar, ha valami szarul működik. Persze internet és mindig nyafog valaki valami miatt, de ennek az lehet inkább az oka, hogy tényleg nem jól működik a rendszer.
Ráadásul ezzel pont a kis pénzűeket károsítják meg.
Nem a PS5 tulajokat sajnálom aki másodszorra vette meg.
Főleg ma 2021-ben egy igen is jó alternatíva nem csak itthon, de külföldön is, hogy 60 ezerért veszel silmet, prot tök mindegy, rá 13500ft-ért a ps+ és van 75 ezerért egy jó géped 24 játékkal az évre.
Közben vadászod az akciókat, lemezeket.
A kis pénzecskéjét meg mindenki oda teszi ahova akarja. Ez hobbi és mindenki annyit költ rá amennyit akar.
Ráadásul az se véletlen, hogy utolsó pillanatban derül ki mik kerülnek bele és nagy általánosságban előző top akciós játékok!

(#134040) echterion válasza _drk (#134039) üzenetére


echterion
nagyúr

Ezzel az erővel egy játék se kerüljön be, mert valaki tuti megvette. Ez meg nem most jelent meg, meg ha fenn akarják ezt az előfizetéses sz*r rendszert tartani, akkor bizony kell olyan cím is bele, amiért megérheti megvenni, nem elég az indie szarokat belerakni. 60ezerért max gari nélküli slimet veszel, kint inkább eladják a népek a használt cuccaikat, nem veszik (lásd használt kocsik, a szarok kötnek ki itt, a többi marad ott).
Utolsó pillanat. Hát mikor máskor, 20 évre előre jelentsék be? Akkor ugye a kutya se venné, ergo a kutya se csinálna ilyen játékokat.

Jesszus, 2019. közepi játék, még csak nem is valami day0 közeli dátum.

**********

(#134041) FunPro válasza echterion (#134040) üzenetére


FunPro
senior tag

Tavaly augusztus vége lesz az a 19 közepe. :K

Amúgy ti elolvastátok a cikket? :D
Mert elvitatkozhattok itt még egy ideig, csak az eredeti vita tárgya nem az, amin morfondíroztok.

Megjelent a játék 19 közepén ->
Rá egy évre megjelent az ultimate edition ->
Sok fejlesztő bejelentette, hogy aki megvesz egy adott játékot ps4-en, az megkapja a felújított verziót ps5-re ->
Remedy barátunk azt mondta, hogy a control-nál ilyen opció csak akkor él, ha az ultimate edition van meg = az azelőtt megjelent verziók nem kapnak upgrade-et ->
A fogyasztók háborognak majd beletörődnek ->
A Sony egyik akció keretében ad egy nagyobb löketet a control ultimate edition-nak ->
Akinek alap verziója volt, az bekapta a horgot és megvette nyomott áron (megérdemli) ->
Rá 2-3 hétre a Sony bejelenti a következő "ingyenes" játékokat, amik között ott virít a control ultimate edition, ezzel másodjára (harmadjára?) is megszopatva azt, aki anno megvette a controlt day 1 közelben.

Szóval itt emberünknek nem az a baja, hogy 16 napja megvett egy játékot, ami most akciós. Az a baja, hogy kétszer volt kénytelen megvenni egy játékot, amit aztán ingyen odaszórtak a népnek, aminek az árát aztán vissza sem tudja kérni, mert túlment a 14 napos elálláson egész pontosan 2 nappal.

[ Szerkesztve ]

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134042) ayo válasza FunPro (#134041) üzenetére


ayo
addikt

igen, itt nem a rendszerrel van a gond, hanem a kedves remedy-vel, aki pontosan tudott mindent a háttérben. tehát remedy szivat, nem a sony

http://jateknaplo.blog.hu

(#134043) _drk válasza ayo (#134042) üzenetére


_drk
őstag

De pont a Sony akciózta, majd tette ingyenessé! A Remedy csak szólt, hogy a PS5 patch fizetős lesz. Igaz! Ez se jó döntés, de a Sony az aki még rá is játszott az egészre.
Félre értések elkerülése végett amúgy üdítő ilyen nagyobb játékot látni a sok szutyok között!

(#134044) FunPro válasza _drk (#134043) üzenetére


FunPro
senior tag

Ahogy steam esetében, úgy valószínűleg a sony sem tud önhatalmúlag akciózni vagy játékot plus-ba rakni.

Mondjuk őket sem kell félteni. :D
Ez a letöltötted nincs refound üzletpolitika felháborító. Továbbá én azt sem szeretem, ahogy az árakat forintosították. Azt hiszik, ők a nemzetközi pénzváltó. :U
(Epic-el egyetemben, de ez most más téma)

[ Szerkesztve ]

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134045) FunPro válasza FunPro (#134044) üzenetére


FunPro
senior tag

*Refund. :B

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134046) echterion válasza FunPro (#134041) üzenetére


echterion
nagyúr

A normál kiadás 2019-es, azért írtam 2019-et. Oké, hogy sokan nem tudnak meglenni a dlc-k nélkül, de attól a játék maga már nem mai darab.
Amúgy igen, az tényleg eléggé "vicces" volt a kiadótól, hogy ezt így húzta meg, de hát már azért lassan hozzá lehetne szokni ahhoz, hogy ha valakit, akkor az első rendelőket valahogy mindig sz*póágra küldi az adott kiadó sajnos. És amíg nem tanulnak az emberek és rendelik orr-szájba a pre-order-eket, addig ez így is marad, mert csak a pénztárcánkkal tudunk szavazni ez ellen.

**********

(#134047) FunPro válasza echterion (#134046) üzenetére


FunPro
senior tag

És nem is lenne senkinek egy szava sem, ha a 2019-es normál kiadás jött volna +-ba. Ez perspektívába helyezve olyan, mintha a 19-es resident evil 2-re azt mondanám, hogy dehát ez egy 1998-as játék.

Persze, az megint más kérdés, hogy magához a control-hoz mennyit ad hozzá a 60 fps mondjuk (a nagyonhd textúra mondjuk biztos üt), ami a ultimate-hez jár. Mert azért itt nem sima dlc-ről van szó. Sőt! Ha már a dlc-nél tartunk, még az sem frissíthetett ultimate-re, akinek megvolt az összes dlc.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#134048) Frod válasza l.skywalker (#134035) üzenetére


Frod
addikt

Ez eléggé eldönti a "hol játsszam majd a CP-t, ha végre befejezik" vitámat a fejemben.
Akkor kb idén karácsonykor mehet is a GF Now :DDD

Do you see the white shadow?

(#134049) TheNewDawn válasza Frod (#134048) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Szerintem ez túl optimista, tekintve hogy az eddigi 2 hónap alatti hotfixek és patchek sokkal inkább rontottak, mintsem javítottak a játékon, tipikusan one step forward two steps back volt mindegyik, van amit javított, helyette csinált 2 másik hibát :D
Szóval inkább 2022 a reális, illetve még ez is optimista, mert hogy attól függ, mit értünk igazi befejezés alatt. Ha csak azt, hogy ne legyen benne 15526 game breaking bug és glitch akkor talán, de ha azt, hogy legalább az eredeti ígéretek 5-10% a teljesüljön a játékkal szemben, az lehet soha nem fog megtörténni.

(#134050) echterion válasza FunPro (#134047) üzenetére


echterion
nagyúr

Azért ez a hasonlat nem ül, mert az két tök más játék, itt meg egy marék dlc-ről van szó.

**********

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.