Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#141001) Crus válasza Dilikutya (#141000) üzenetére


Crus
őstag

A DLSS pl. pont arra jó, hogy alig észrevehető "csalással" több képkockát fogsz látni modern címekben, mert sokan vagyunk, akiknek a minél magasabb frame a fontos, mert érzékeny a szemünk/idegrendszerünk. Tömegek vannak el a 30 frémmel mosolyogva. Az adott "új" VGA tudni fogja jelentősen jobb minőségben, natív futtatni az adott címet, mint egy korábbi gen. GPU, DLSS nélkül is és tömegeknek ez elég. Ráaádásul a DLSS 3 már olyan szintet produkál, hogy még az avatott szem is bajosan mondja meg 3 méterről, hogy ez most DLSS alkalmazásával, vagy natívban fut!

A DLSS konkrétan egy áldás, egy csoda!

(1080p-re már egy 2070 körüli kártya is overkill volt. Egy ilyet ma már 100k alatt lehet beszerezni.)

És nem, nem a kártyák a foskupacok, hanem a programozók!!! Nézd már meg, hogy mit neveznek ma programozásnak, meg milyen volt az 1980-as években! A különbség brutális! Anno mindennapos volt a gépi kód használata, mindennapos volt a vérverítékes optimalizáció, mert bele kellett férni a hw szűk keresztmetszetébe.

Most mi van? Pontosabban szólva nem csak most, de évtizedek óta: OOP. Meg vannak előre legyártott engine-ek, amihez a 80-as évekbeli programozói tudásnak úgy nagyjából a 20%-a szükséges és egy talpraesettebb designer is csodákat tud benne tenni.

A ma programozók egyszerűen közlik, hogy vegyél komolyabb CPU-t, GPU-t, RAM-ot, gyorsabb háttértárat és akkor úgy fog futni a program, ahogy szeretnéd. A kód aprólékos optimalizációja, játékok esetében PC-n kb. megszűnt! Nem véletlenül sokan nem szeretnek konzolokra, főleg Switcre portolni, mert oda már nem elég a kb. drag&drop szintű programozói (nem)tudás.

Ha ma odaültetnél egy frissen szabadult programozónak nevezett arcot, mondjuk egy C64 elé mocsok nagy bajban lenne, pedig a Basic az egyik legbarátságosabb nyelv.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141002) i2k


i2k
senior tag

Black Myth: Wukong - STEAM
Valamikor 2024-ben...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141003) i2k válasza Crus (#141001) üzenetére


i2k
senior tag

Abszolút így van - a fejlesztők a lusták és a ludasak.

DE nem szabad elmennünk az Nvidia paszakodása mellett sem:

A 4xxx-es (azaz aktuális generációs) VGA-it már egyértelműen a DLSS3-al promózta alsó-tól a felsőházig -- az, hogy a brute force egyik-másik VGA-nak megy, hadd ne legyen már plusz pont, mikor elvárható, hogy a külföldön is 3 havi fizuba kerülő 4090-es tudjon valamit felmutatni... --, és a NÉPkártyának érkező 4060-as DLSS3 nélkül (nem egyszer) LASSABB, mint az előző, leváltani "kívánt" 3060-as társa...
Ezt tetézi, hogy a technológia létezésével nem csak az általa (még mindig nvidia) támogatott játékoknál, hanem az "ellenfélnél" is elvárják már a játékosok a DLSS3 és FSR2 létezését - ha a zöldeké nincs implementálva, akkor kábé újkori francia forradalom szintű lázongás tör ki mindenhol...

...mert az idióták nem tudják, hogy mit is érnek ezzel a technóval = lustább fejlesztők, magasabb gépigények, drágább és sosem, vagy naaaagyon lassan olcsóbbá váló hardverek, és olyan címek megjelenése, melyek nem CSAK azért lesznek 1-2 év múlva játszhatóak, mert ilyen-olyan gamebreaking bugokban tocsog, hanem mert a plebsnek (a nem 5-10000 dolláros gépekkel játszók) csak addigra tudják "optimalizálni" azt a foskódot, amit kiadtak végtermékként - ideértve azt is, hogy DLSS3 itt, FSR3 amott...

Ja, hogy 5-6 évente belerohanunk ezekbe a +fejlődés diktálta" falakba, mert hát kell a játékokba (is) a jobbnál jobb techno, hiszen az jó nekünk (PhysX - emlékszik még rá valaki? TAA - van aki egyáltalán használja még? stb. stb.)...?

Nem. Ilyen áron nem kell.

Vesszőparipám:

Olyan gépeink vannak már az irodáinkban is, otthon is, amik 4-5 GHz-et zsebből kirángatnak, sok maggal, 8-64 GB RAM és 8-24 GB VRAM-mal is akár - és közben MIRE megy el az egész FORCE: a felbontás és az FPS hajkurászására!

Közben mindenki jótékonyan elnézi, ahogy a karakterek
- haja vicces szénaboglya, és vagy statikus mesh, vagy átlóg mindenen
- fizika vicc
- számos baltával faragott, és/vagy tök egyforma mozgású, alkatú NPC-kkel van tele a játéktér
- a hangok még 5.1-ben is sokszor csak sztereó alaphangok, feltrükközve
- számos játékban arc mimika (ami a 21. században alapnak kéne lennie) 0, vagy ahhoz tendál,
etc. etc. (mert semmi kedvem végtelen sokat gépelni).

Szóval, ja:
Rühellem, hogy ezekre a technókra megy el a fejlesztői idő, miközben a játékkészítés nem az, aminek lennie kellene.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141004) i2k válasza i2k (#141003) üzenetére


i2k
senior tag

Ja, és még egy valaki (valami) hibás:

Epic Games + Unreal Engine 5
(+ a saját játék motort írni nem képes [anyagiak?], nem akaró, de az UE5-höz nem igazán értő fejlesztők)

A Nanite és a Lumen olyan géperő zabáló feature-ök, hogy őrület és - kapaszkodni - bizony az UE5 jövőre, azután már alap lesz...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141005) FunPro válasza Crus (#141001) üzenetére


FunPro
senior tag

Az OOP egy programozási stílus, amire sok programnyelv áttált, mert egyszerűen jobb. Ez most olyan, mintha azt mondanám, hogy a sok hülye autóversenyző nem tud vezetni, mert kormányváltót használ bot helyett. Lásd pl.: a c++-ban is található oop, pedig ott tudod programozni közvetlenül a hardvert is.

Arról sem tehet a programozó, hogy rajta akarnak spórolni, és senki nem hajlandó megfizetni egy normális port árát vagy kifizetni egy új engine lefejlesztését. Vagy hogy lehetetlen elvárásokkal állítják szembe.

Az egyetlen magyarázat a pc-s rossz portokra az a sok birka, akik semmiből nem tanulva megvesznek minden szutykot, így a pénztárcájukkal azt üzenik, hogy ez az üzleti modell tökéletes ahogy van, és hajlandók megvenni a minél drágább hardvert az optimalizáció helyett.

Itt is például vagy egy hétig (ha nem tovább) ment a last of us shadder building panaszkodás, ahelyett, hogy az illető visszakérte volna a pénzét és leköpte volna azt, aki csinálta...

[ Szerkesztve ]

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#141006) Crus válasza i2k (#141003) üzenetére


Crus
őstag

Az vitán felül áll, hogy az nVidia árazása és húzásai az utóbbi években erősen gyomorforgatók, de a DLSS3 nagy fegyvertény. A 4090 árazása értelmezhetetlen... noha 80 TFLOPS-ot jogosnak érzem, hogy meg kell fizetni. De ez már amúgy is az a kategória, amit tényleg csak a legelborultabb és tehetősebb réteg engedhet meg magának. Mondjuk külföldön sajnos nem 3 havi, de kevesebb, mint egy havi fizuból megveheti magának egy mezei bolti eladó is... a legkínosabb EU-s országban élünk :-/

De igen... a DLSS3 és FSR azért lett elvárás, mert a programozói szakma irgalmatlanul felhígult és kis túlzással élve egy előre legyártott motorban pakolgatják és paraméterezik a dolgokat, optimalizálni a nagy részük nem tud, mert a kódot egyszerűen nem is ismeri. Egy designer felületen melózik egész nap.
Sokszor látok olyan hirdetést, hogy 6-8 hónap alatt, majdani 1+ millás kezdő fizetéssel van programozó képzés idehaza. Na most régen (80-90-es vége), ehhez a közmegegyezés szerint is min. 2 év nem ártott, de inkább 4, meg mocsok sok autodidakta lelkesedés.

A valódi programozókból nagyon kevés van. Ölnek értük és sok milliós fizuval dolgoznak be TÖBB helyre. Aztán kiégnek, mint a Tesco-s izzó 35 évesen és jurtába költöznek.

De nyugi... nem sokan mondhatják el magukról, hogy csúcs konfiggal tolják. Ott a Steam survey, abból jól ki is derül, hogy a többség eléggé alacsony szinten csapat.

Nem nagyon tud elmenni másra az erőforrás sajna, mint felbontás és frame, mivel erre van igény :-/ A mai tiniket ha megnézed hol vannak a gaming igényei... siralmas. A competitive miatt a magas framere lett nagy igény, a tehetősebb réteg meg a küllemre hegyezi.

A játékkészítés akkor volt fénykorában, amikor gamerekből lett programozók, szívvel-lélekkel alkottak... aztán ebből megérdemelten meg is gazdagodtak. Jó ideje már nem ez a világ van. Mennyiség van és eyecandy, meg persze rengeteg wannabe az indie fronton, akik szemetet gyártanak. Nagyon felhígult ez az egész.

Hát ja... nálam se a megmentő szerepében az Epic, se az UE.

Egyébként erre az egész problémára az egyik leggazdaságosabb megoldás egy konzol, hozzá valamelyik előfizetéses modell és le van tudva a gaming igény a teljes genre.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141007) Crus válasza FunPro (#141005) üzenetére


Crus
őstag

Látjuk mennyire jó... csodás világot hozott el. Nem azzal van a fő gond, hogy kifejlődött az OOP, hanem azzal, hogy az azt használók ijesztő mértékű hányada nem tudja, hogy mi van a motorháztető alatt. Ez azt autóversenyző se nagyon tudja, de nem is kell neki! Nem úgy egy programozónak, különben a végfelhasználó (valójában ő a pilóta!) csak szívni fog. Erősen fals az autós analógia szokás szerint...

Tosznak az optimalizációra, helyette az i2k által betett képeket mutogatják, hogy milyen hardvert vegyél ahhoz, hogy ne legyen diavetítés. Ez így nem programozás. Ez előre legyártott elemekből történő Legózás, ami vitán felül meggyorsítja és drasztikusan egyszerűbbé teszi a fejlesztést, de irgalmatlanul erőforrászabló, ami nem csak azért gáz, mert zsebbenyúlós a usernek, hanem mert gyilkolja a bolygót, komoly wattok füstölnek elfelé minden egyes usernél a semmire...

Amilyen fizetéseket leakasztanak, egy "kicsit" többet várnék attól, hogy összehuzalozzon nekem valami szaggatós rémet egy licencelt engineben, majd közölje, hogy az ajánlott config i5 11th gen és 3070TI. Vicc!
A lehetetlenről meg annyit, hogy nézd meg miket csináltak anno 8 biten. Ha jól emlékszem a C64 pl. 8 sprite-ot tudott megjeleníteni a képernyőn, aztán jöttek a valódi programozók és megjelenítettek 2x annyit... őrület miket csináltak anno gyak. tinédzserek!

Abban egyetértünk, hogy tömegek szavaznak szarul a pénztárcájukkal. De ez meg azért van, mert a "hanyatló" nyugaton nem probléma 60$-ért beleugrani valamibe, ami képek és videók alapján tetszik. Mi itt az elvégen meg isszuk minden rossznak a levét.

TLOU nálam kiválóan szaladt már Day1 is, igaz nem éppen krumpli vason. De TLOU nélkül is állítom: Borzalmasan rossz ötlet BÁRMIT is Day1 venni! Ezerszer megtanultam már. Az nyer, aki min. 1 évet kivár... addig is van bőven mivel tolni.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141008) cyberkind válasza Crus (#141007) üzenetére


cyberkind
félisten

Borzalmasan rossz ötlet BÁRMIT is Day1 venni! Ezerszer megtanultam már. Az nyer, aki min. 1 évet kivár

Ezzel én is egyetértek, DE nem azért, mint sokan, hanem azért, mert a játékok kurva sokat változhatnak, lásd Dying Light 1-2, a 2-höz megjött a kedvem ismét, igazából most tartunk az igazi játéknál...

Paranormal Cocktivity

(#141009) S1M0N válasza i2k (#141002) üzenetére


S1M0N
senior tag

Ú, a majomkirály!
Tavaly olvastam a Nyugati ​utazás, avagy a majomkirály története I-II-t, úgyhogy kíváncsian várom, mit hoznak ki Wukong kalandjaiból!

(#141010) gyimger válasza cyberkind (#141008) üzenetére


gyimger
őstag

Elvileg a gyakran emlegetett Cyberpunkot is most fogják befejezni nem-hivatalosan. Most kerülnek bele olyan dolgok, mint a kiberpszichózis, rendőrös autósüldözések, autóra szerelhető fegyverek, ilyesmi. Simán ráért volna most megvenni. Vagy most kiadni...

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#141011) cyberkind válasza gyimger (#141010) üzenetére


cyberkind
félisten

Az is nagyon kezdi már éreztetni a törődést, nem hittem volna, de abszolút várom a DLC-t ezért is.

Paranormal Cocktivity

(#141012) Dilikutya válasza i2k (#141003) üzenetére


Dilikutya
félisten

Épp most nyomom újra, immár 4K-ban a Battlefield 1-et. 7 éves játék, gyönyörű, a megjelenésekor abszolút felsőkategóriás volt a grafika, és elnézve sok mai címet, nem látok 7 évnyi fejlődést a grafikában. Direkt nem említem a 2007-es Crysis-t...
Nem mellesleg egy 4GB-os RX570 is elboldogul vele 4K/ultrán. Ahhoz képest egy aktuális videókártya egy szörnyeteg, de a grafika nem igazán fejlődik. Jó az RT, de kevés, a hajjal már 10+ éve a Tomb Raider is próbálkozott, tehát megy az. De normális sérülésmodell ma sincs, ahogy törés se, a rombolható környezet kamu, lényegében statikus, szkriptelt, ha 100 játszáskor lőssz ugyanabba a házba, 100x fog ugyanúgy összedőlni. Bár még ezt a rombolást is kispórolják a legtöbb játékból.
És papíron mondjuk 2016-hoz képest ma is nagyságrendekkel komolyabb hardverekre készülnek az új játékok. Erre mi az innováció 2023-ban? Felskálázott kép, és odaálmodott kamu frame-ek. Akinek az idegrendszerének ez elég, ám legyen, de én ettől már nem esek hasra. Most is azt mondom, a DLSS, FSR a régebbi hardvereknek lenne nagy segítség, de azoktól nagyvonalúan megvonják.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#141013) echterion válasza Dilikutya (#141012) üzenetére


echterion
nagyúr

Ahogy mondod, de amíg megy a tapsikolás ennek, meg a preorderek, addig nem fog semmi se változni. :(

**********

(#141014) csuvicsuva


csuvicsuva
őstag

Állítólag ő lesz Abby, de hivatalos bejelentés még nincs.

Shannon Berry

"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

(#141015) FunPro válasza Crus (#141007) üzenetére


FunPro
senior tag

Az OOP nagy vonalakban annyit jelent, hogy nem egy fájlba ír az ember egymillió sort, hanem 10.000 fájlba írja ezt meg 100 soronként, amik szépen mappákba vannak rendezve. Másképp kell logikázni nyilván, de ettől tényleg csak rendezettebb lesz a kód, semmiben nem befolyásolja, hogyan fut a végleges program.

Amikre te haragszol, azok az api-k, engine-ek vagy azok a programnyelvek, amik a kódot virtuális környezetben futtatják. Ezeknél az általad utált programozóknak valóban kevesebb beleszólása van abba, hogyan is fog futni a végleges program, hiszen itt az alapot készítő programozóknak kell figyelnie a hardverkezelésre. Nyilván egy rosszul megírt kód itt is ki tudja akasztani a hardvert, viszont egy tökéletesen megírt kód is tud hülyeségeket csinálni, hála az alapoknak. A rosszul megírt kód kiszűrésére pedig kellenek a tesztelők, a qualitisek és a seniorok.

Node, hogy csőbe a programozó a hibás azért, mert bruteforceolni kell valamit és nincs optimalizáció? Sok esetben tényleg lehetetlen elvárások elé vannak állítva néhányan, hála a nagyot álmodó, ámde hozzá nem értő xy emberkéknek, akik beígérik, hogy mikorra lesz kész egy adott program, ezzel máris aláásva azt a dolgot, hogy majd akkor jelenik meg, ha készen lesz. Mindenki határidőre dolgozik, ez pedig nem összeegyeztethető a minőséggel. Ráadásul, a nagy AAA címeknél a vezetőség is egy barom, mert hozzáértés nélkül csoportosítgatja az embereket ide-oda, mondván, hogy a maradék ember elég lesz erre és arra. A maradék pedig nagyon nem elég, de ez nem érdekel senkit.

Abban is biztosak lehetünk, hogy nem a többezres programozótömeg dönt arról, hogy milyen alapokon nyugodjék egy adott szoftver, hanem ezt egy maroknyi ember eldönti, és onnantól az van. Én biztos vagyok benne, hogy minden nagyszabású project mögött ott van egy olyan ember, aki mondta, hogy ez így nem lesz jó, de pont nem törődtek vele. Aztán kiadáskor Ő röhög a markába...

Elismerésem minden oldschool programozónak, és elismerésem minden jelenkori programozónak, akik az engineket és a környezeteket fejlesztik, mert oda továbbra is hatalmas tudás és szakértelem kell. Azt viszont be kell látni, hogy ez a fejlesztés már nem olyan mértékű, mint a régi szép időkben, és csak a jómunkásemberen nem lehet leverni a sok hülyeséget, amit mostanában produkál az ipar. Mindenki profitálni szeretne, gyorsan, amire a fogyasztói társadalom lehetőséget is nyújt.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#141016) Dilikutya válasza FunPro (#141015) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ezért nem tudok a fejlesztőkre haragudni. Az ipar ledegradálta őket szakmunkásoknak, szalagmunkásoknak. Nem véletlen, hogy az utóbbi 2 évtizedben nem kerültek elő olyan kultikus alakok, mint Carmack, Romero, McGee, Kojima, Molyneux. Ma a fejlesztő már csak megpróbálja időre megcsinálni azt, amit valaki kitalál, aztán lesz ami lesz. Ugyan az indie színtérről jöhetnének új arcok, de valahogy nem sikerül, igazából kevés az olyan indie játék, aminek minden eleme figyelemre méltó. Pedig pár éve volt egy srác, aki egymaga olyan brutál grafikát alkotott az FPS játékához, amit a nagy stúdiók és kiadók is megirigyelhetnének, de ránézésre valami tucat sci-fi lövölde volt maga a játék. Nem is lett átütő siker, az egyetlen érdekességnek megmaradt az, hogy a srác egymaga csinálta.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#141017) cyberkind válasza Dilikutya (#141016) üzenetére


cyberkind
félisten

Az történt itt is, ami a világban, ismét csak nincs új a nap alatt.

Paranormal Cocktivity

(#141018) tomsolo válasza i2k (#140997) üzenetére


tomsolo
őstag

Az EA toltam, nekem tetszett nagyon.Igen, van benne sok DoS-ból, de azért sok mindenbe belenyúltak. A történet nagyon komor, nagyon más - hogy a BG-hez képest mennyire azt nem tudom megítélni, de a szokásos D&D dolgokhoz szépen illeszkedik és messze nem lineáris. A dobókockázás is jó volt benne ennek dacára megmaradt a szokásos taktikázós vonalon.

EA tulajként megkaptam a utólag Deluxe kiadást, ami sztem nagyon rendes tőlük. Igazából tolnám orrbaszájba, de még házat újítok, szóval majd jövő héttől. ;]

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#141019) echterion válasza FunPro (#141015) üzenetére


echterion
nagyúr

Azért az meredek,hogy a határidő nem összeegyeztethető a minőséggel. Szép is lenne a világunk, ha ez valóban így lenne.

**********

(#141020) i2k válasza Dilikutya (#141016) üzenetére


i2k
senior tag

Én nagyon tudok haragudni a fejlesztőkre, és a kiadókra is.
Fejlesztők: az ész, a kéz
Kiadók: a pénz.
Mindegyik kell a végeredményhez.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141021) i2k


i2k
senior tag

A Batmant fasisztázó kék bogár letaszította a trónról a Barbie-filmet, és bár rajongók sírnak a bántott hős miatt, mégis táplálják pénzükkel a kasszákat - 1. héten 25 milla...

The DCU Just Took 2023's Batman Insults Too Far (& Made The Reboot Even Harder)

"James Gunn is the right man to handle the DCU reboot. His own The Suicide Squad spin-off, Peacemaker took a shot at Ben Affleck's Batman, calling him a "p*ssy" for failing to kill people and questioning why he repeatedly let archnemesis the Joker escape to wreak more havoc on Gotham. He might have had a point, but it's a weird choice for meta-jokes to target arguably the most beloved superhero movie character of all time. And now Blue Beetle is getting in on the same action."

"Blue Beetle isn't even the first 2023 movie to insult Batman. Andy Muschietti's The Flash included a scene in which Ben Affleck's Dark Knight is unwittingly roped into admitting some inconvenient truths about himself thanks to Wonder Woman's Lasso of Truth. The Flash's Batman insult amounts to Bruce Wayne admitting that instead of fighting crime, he's wealthy enough to fight the causes of crime by erradicating Gotham City's poverty. That insult doesn't really hold any water, given Batman's Rogues Gallery is not made-up of rebellious freedom fighters looking to take down Gotham's elite class. Like Blue Beetle's double-barrelled Batman insults, it just feels unnecessary for a cheap leaugh."

"Even worse, in the case of Blue Beetle, James Gunn has promised that Jaime Reyes will continue as a DCU hero even after the reboot, so the idea of Bruce Wayne as an Elon Musk-like figure continues over too. Yes, Uncle Rudy's criticism of Batman as a fascist fits his anarchic, anti-authoritarian spirit, but the fact that he views other superheroes (including Ted Kord's earlier Blue Beetle) as cool is somewhat contradictory. Fans do not want to be told Batman is a fascist, and it's up to Batman: The Brave & The Bold to prove otherwise."

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141022) gyimger válasza i2k (#141021) üzenetére


gyimger
őstag

DE I2K! Egy színes bőrű hősnek fasisztázni kell!! Egy Barbie-nak hímsovinisztázni kell! Az Aladdin filmben mit énekelt Jázmin (ami az eredeti mesében benne se volt)? Hogy erős és független. Nem olyan bonyolult ez. Így tudom, mint néző, hogy mit gondoljak és mit érezzek és így vagyok nyugodt. Politikát minden filmbe és mesébe!

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#141023) i2k válasza gyimger (#141022) üzenetére


i2k
senior tag

(Jól értem a dolgot, sőt, tovább is gondolom)

Az a döbbenetes -- és sajnos, az igazán extrém példákon kívül más nem jut eszembe --, hogy ez a teljes jelenség a(z összes földrészre értett) NYUGATON és keleten is joggal gyűlölt szocializmus/kommunizmust (és így közvetve az '1984" által vizionáltakat) juttatja eszembe, jól átalakítva:
A Nagy Testvér (és most: az ízlés/bőrszín/szexuális kommandó) megmondja neked, hogy mit szabad és kell gondolnod.

Hogy vannak még épeszű fiatalok, kész csoda. Hogy meddig lesznek képesek a szart megszűrni, kérdés.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141024) gyimger válasza i2k (#141023) üzenetére


gyimger
őstag

Párhuzamot vonni a kommunizmus és a médiát irányító személyek között őrültség!

[ Szerkesztve ]

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#141025) W.Wilson válasza i2k (#141021) üzenetére


W.Wilson
aktív tag

Mindennapi i2k sírásunkat add meg nekünk ma!

A 25 milliós nyitóhétvége konkrétan majdnem a legrosszabbnak számít a szuperhősfilmek közül, garantált bukás lesz.
Most komolyan ilyen ultragagyi érvet kell felhozni ellene, hogy volt benne egy Batmant lefasiztázó és egy Muskhoz hasonlító poén? Amikor a Tango és Cashben Stallone lebuzizza Rambót, akkor is ment a sírás?
Én biztos nem fogom megnézni, mert jót még nem hallottam róla, de ez a kritika nagyon gyenge.

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#141026) Dilikutya válasza gyimger (#141022) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem láttam (bealudtam rajta) a Will Smith-es Aladdint, de egy perzsa hercegnőtől viccesen hangzik az erős és független. :) Ezek a kulturák régen se az emancipunciról és feminizmusról voltak híresek. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#141027) tomsolo válasza i2k (#141021) üzenetére


tomsolo
őstag

Erre a woke baromságokra:

Van a Disney-en egy sorozat az a neve hogy DopeSick. Nagyon jó kis sorozat az oxicontinról. Mivel eredetileg a Hulunak csinálták, ezért annyira nem jellemző benne a mai disney szemlélet, lényegében egy sori élhető körítéssel és mindenféle szereplőkkel vegyesen pl. Michael Keaton is benne van, nyami.

Na Netflick szintén megcsinálta a maga sorozatát (Painkiller) erről és hát hogy hogy nem az egész sztorit sikerült egyetlen(!) igazság kereső harcos néger nő köré tenni. A vicc egyébként az, hogy Netflixhez képest egész (egyszer) nézhető lenne még a sorozat - ha nem lenne a Dopesick.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#141028) Crus válasza tomsolo (#141027) üzenetére


Crus
őstag

Nekem ebben az a durva, vannak emberek, akik önként Netflix előfizetők. Úgy értem nem tartanak fegyvert a fejükhöz és mégis. Fura egy perverzió.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141029) _drk válasza W.Wilson (#141025) üzenetére


_drk
őstag

Igen, jónak hangzik a 25 millió, csak hát 125ből készült és már jövő héten kevesebben nézik majd meg.

Mozi ipar jelenleg rohan a nagy válságba . Amik jönnek filmek már nem számítanak, mert 4-5 éves projectek.
A Disney élére vissza jövő Ceo konkrétan barmennyit rá írhatott a csekkre, csak tegye rendbe a dolgokat.
Tavaly egy Mission Inpossible mentette meg a mozikat. Most Oppenheimer és Barbie húzza az igát.

A steaminget is újra kell gondolni mindenkinek, mert csak egy nagy pénz nyelő az egész.
Csak netflixnek éri meg, de nekik is a sok gagyi és külföldről jövő cucc miatt. Az amazon és apple-nak meg tök mindegy, nekik ez csak zsebpénz kis szórakozásra.

Remélem gyorsan jön a változás, mert a f*szom kívan a jelenlegi filmekkel...
Múltkor itt volt szó a Paific Rimről, remek kör rajz hogy régebben hiába rossz volt meg akkor is nézhető, aztán egyre rosszabb az egész évről évre...

[ Szerkesztve ]

(#141030) tomsolo válasza _drk (#141029) üzenetére


tomsolo
őstag

Mozira már nincs szüksége az embereknek, az van.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#141031) Crus válasza FunPro (#141015) üzenetére


Crus
őstag

Azért emlegettem az OOP-t, mert pontosan az volt az első jelentős átmenet a jelenlegi designer felületű "programozás" és a soronként verem befelé a kódot hardcore metódus között.

A legjobb példa az őrület csúcsra járatásában a Unity engine. Évekig jellemző volt, hogy amit abban fékeltek össze, annak rettenetes volt az erőforrásigénye. Ilyen szinte nograf 20 éves küllemű játékok tucatjai pörgették a GPU-t 100%-on, meg zabálták a ramot. Aztán nagyjából kezdtek beletanulni a new gen programerek és néha egész szép csodákat tesznek le már az asztalra. Csak az a gond, a korábbi évek tudáshiányát velünk userekkel fizettették meg, mert gyengébb hw-en nyilván rettenetesebben szaladt...

Érdekes, hogy említed a tesztelőket, akikből már egyre kevesebb van. Az újabb divat a userekkel teszteltetni akár BG3 módra, hogy early access, akár porfátlan kiadni a játékot 60$-ért, majd várni a logok sorát az átvert vásárlóktól.

Azt gondolom, hogy a határidőkre szükség van. Csapott meg eonokkal ezelőtt a játékfejlesztés szele és ott is az volt a jellemző, hogy a korai szakaszba elég laza a tempó, aztán ahogy közeledik a határidő, húgy jön a pánik, meg a kapkodás, meg a 18 órás napi munka. És erről azt kell mondjam, hogy nem igazán a programozó, a designer, grafikus, meg a zenebuherátor tehet, hanem a leader. Keményebben kell csattogtatni az ostort, mert az emberek hajlamosak mindig a legkisebb ellenállás felé menni, ami ilyen esetben azt jelenti, hogy inkább elmegy lattézni 2 órára, sem mint a kódot bogarássza.

A játékfejlesztésben tipikus probléma, hogy a designer kitalál valamit, a grafikus azt meg is valósítja, az engine meg nem bírja el. Így végsősoron mindig az van, amit a programozó akar (AMIRE KÉPES!). És ha a programozó hónapok optimalizációját látja maga előtt, akkor egyszerűen visszaszabja a történetet azzal, hogy ez így nem megoldható. Pedig de. Újra és újra csak a C64-es játékok és demók fejlesztőit tudom felhozni, meg azt a közeget, ahol addig gyűrték újra és újra a sorokat, nagyon gyakran assemblyben, amíg meg nem valósították azt, amit eredetileg is kitaláltak.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141032) Crus válasza cyberkind (#141008) üzenetére


Crus
őstag

Igen, ez egy plusz hozadéka, hogy később a superior verziót veszed, amiben ráadásul a tartalom is bővebb. Day1 = suckermask.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141033) Crus válasza csuvicsuva (#141014) üzenetére


Crus
őstag

Tényleg nem tudom van-e hc-bb TLOU fan nálam az országban, de még mindig nincs gyomrom a filmsorozat megnézéséhez. Irgalmatlanul taszít a főszereplő. Vállalhatatlan.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141034) Crus válasza _drk (#141029) üzenetére


Crus
őstag

A világ egyik legegyszerűbb dolga jobb filmet gyártani: Soha, de soha nem szabad úgy szereplőket válogatni, hogy bárkinek, vagy bárminek megfeleljünk. Azt kell kiválasztani, aki az adott karaktert könnyfakasztóan jól lehozza. A másik pedig, hogy soha nem szabad semmilyen propagandának behajolni. TELJES művészi szabadsággal lehet jó filmet készíteni. Minden másból pontosan az lesz, amire most fújjog a fél világ.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141035) Crus válasza i2k (#141021) üzenetére


Crus
őstag

:-D

Soha nem gondoltam volna, hogy valakinek eszébe jut Batmant Elon Muskhoz hasonlítani, amikor a kezdetektől fogva Muskot a Vasemberhez hasonlítja kb. úgy mindenki. Méghozzá azért, mert a Vasfószer elsősorban egy techguru + inventor. Batman meg csak egy gazdag harcművész fószer, akit nem egy ember támogat tech kütyükkel, hogy jobban menjen Gotham éjjeli rendberakása.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141036) echterion válasza gyimger (#141024) üzenetére


echterion
nagyúr

Hát, pedig a cél ugyanaz, az ellenkezőkkel szembeni végeredmény dettó, csak az eszköztár más.

[ Szerkesztve ]

**********

(#141037) tomsolo válasza Crus (#141033) üzenetére


tomsolo
őstag

Nem bírtam végig nézni.

De az új Avart se. Az utolsó inváziót se.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#141038) Crus válasza tomsolo (#141037) üzenetére


Crus
őstag

Pedig az Avatar 2 elképesztő: Életem első sci-fije, amit 3x kezdtem el, de képtelen vagyok végignézni, pedig annyira vártam, hogy a messzi ájmexbe (2x250k) el akartam rá menni, mint az 1. rész esetén. Oltári nagy tévedés lett volna. Eladták hót' u.a. 2x, csak vizes közegben. Rettenet.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141039) i2k válasza gyimger (#141024) üzenetére


i2k
senior tag

Sajnálom, hogy nekem kell ébresztőt fújnom: Ébresztő! Az embereket egy maroknyi gazdag irányítja (akiknek száma éppenséggel mostanában csökkent, egy publikáció szerint, érdekes, nem?), kapitalista szellemben, szoc-komm eszközökkel.
Biztos, hogy kételkedni kell ebben, és nem tágabban értelmezni a képet, ami csak részletekben, de mindenki előtt ott van?

Csak a Covid alatt 3,7 billió (nem az amerikai milliárd, hanem a MI billiónk) dollárral gazdagodtak, miközben kicsivel többel szegényedett a világ... S ez csak a Covid volt...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141040) i2k válasza tomsolo (#141037) üzenetére


i2k
senior tag

Avatar 2
Ott a gépen valami baromi nagy kopiban -- igen, tudom, színes-szagos moziban kéne, mások szagát szagolva, zaját tűrve megnézni, de nem fülik hozzá a fogam, sosem fog: mozi felejtős már nekem --, de gyakorlatilag 10-12 perceket(?) bírtam az elejétől mindig... (addig, míg a "felhőemberek" megjönnek, és a lurkók meg ugri-bugri)

Szerintem, egyike lesz azoknak a filmeknek, amiket azért törlök majd, mert kell a hely, s nem azért, mert már láttam.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141041) i2k válasza Crus (#141035) üzenetére


i2k
senior tag

Helyből Vasember = Elon Musk. Számomra is.

A milliónyi képregény hős közül választani "kell", fiatalon, vagy idősen -- fiatalon nekem Batman jött be jobban (Superman túl "mindenható" volt már akkor is), de most, már sok-sok-sok film és olvasmány után csak a nosztalgia hajt vele kapcsolatban (is).
A "nem gyilkolok" alapelve sokszor halálba idegesít... (Jokert már rég földbe kellett volna tennie, ugye)
...máskor meg szabályosan kereszteslovagként nézek rá.

De, már jobban hajlok arra, hogy valami/ki más Hőst kellene találni...
...Említettem ugye az Enchantress-t valamikor.
De jöhetne más is. Csak ne a kék bogár, zöld íjász és társaik...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141042) Crus válasza i2k (#141041) üzenetére


Crus
őstag

Batman az nekem is all time úgy superhero, hogy 0 szuperképessége van. Pont ezért is tartom nagyra, meg mert alapvetően egy neutral good kari. Superman overpowered, egy félisten... gyakran irritáló is. Sose szerettem. A The Boys amúgy irgalmatlan jól rávilágít arra, hogy az ilyen Superman jellegű arcokkal mi is lehet a fő probléma...

Gyerekként én se értettem, hogy mit szarakodik már Jokerrel ennyit, de felnőttként már megértem. Elvek.

Nálam a legnullább "superhero" a Hawkeye... hidegrázás minden pillanat, amikor meglátom valamelyik nyomi Marvel filmben.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141043) i2k válasza Crus (#141042) üzenetére


i2k
senior tag

Ha már Marvel-filmek.
Szabin vagyok, 2 hónapja pofozgatok magamnak egy game fordítást (nyelv gyakorlás, gépelés, ráolvasgatás neten dolgokra = agy formában tartása), és sokszor megy bár zene közben (Imádom a csóka munkásságát, ezért itt a reklám here: [link]), de előfordul, hogy szinkronos múvi is megy --- na, a hétvégén lecsúszott háttérzajnak a teljes Avengers például.
Guilty pleasure: néha-néha nagyképernyőre is raktam.

Szóval, akinek a létjogosultságát én nem értem a "sorozatban" az a Black Widow.
Az is nyögvenyelős volt, bár nem oktalan, hogy Ő kezdte el ugye "álomba ringatni" Hulkot* --- a 2003-as Jennifer Connely-t amúgy semmi sem nyomja le ezen a téren (sem) (* Pedig Scarlett Johansson bombanő, szerintem). Ahogy Neked Sophie Marceau, nekem sokkal több is akad, de az egyik az Jennifer, még most is ---, de a harcok során inkább vicces volt, mint komolyan vehető.
Az Endgame-es girl power jelenetsor(ok)tól még mindig sisteregnek a receptoraim...
Hulkot meg ugye kiherélték a végére... és ahogy szánalmas tekintettel még az a wakandai női is illette (akik elfelejtették: Banner elesik a pancélban...) ... felforr még mindig a vérem ettől.

//Apró pópó: Sophie-tól, ha nem láttad: Anthony Zimmer (2005) - Ezt dolgozták az usákok The Tourist címmel.

Van két olyan jelenet is benne, amitől tuti felforr a véred. A vízes moló... Hmmm...

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#141044) echterion válasza i2k (#141043) üzenetére


echterion
nagyúr

Nekem az utolsó, igaán komolyan vehető mcu film a Civil War volt, előtte meg a Tél katonája és persze az Első bosszúálló. Ezek örök kedvenceim, ebből kb. le is jöhetett, melyik számomra a kedvenc hős. A két utolsó rész abból a szériából inkább a látvány és a hangulat miatt van nálam az élmezőnyben, tele van számomra mindig visszanézhető jelenettel.

**********

(#141045) _drk válasza tomsolo (#141030) üzenetére


_drk
őstag

Dehogy nincs!
Dűne 2 kötelező ott nézni! Nagy grandiózus filmeket én próbálok ott nézni. Avengersek se voltak rosszak.
Csak hát ilyen filmeket kellene csinálni.
A másik probléma a költség vetések elszállása. Anno 50 misiből még lehetett közepes filmet csinálni, az ma már 100.
Ami anno már nagy film volt 100-150, az ma már inkább 200.

(#141046) Anonymusxx válasza _drk (#141045) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Kb minimál költségekből is lehet jó filmet csinálni, persze nem ilyen látványfilmet, illetve ha csak a mozi miatt írod az más.. Csak az ilyen üres filmek készülnek ennyiből, hogyha tartalom nincs mögötte, gondolkozni ugye meg ne kelljen, akkor legyen mit bámulni.

(#141047) cyberkind


cyberkind
félisten

Nézzetek Fast X-et, szar is, ciki is, a cgi meg a Forza 4-ből lett elkérve! :K

Paranormal Cocktivity

(#141048) tomsolo válasza Crus (#141042) üzenetére


tomsolo
őstag

éne utálom batmant az összes fattyával együtt(Robin és tsai) joker sokkal szimpibb volt all time

a Peacemaker sori is ezért volt üdítő, mert végre nem egy szánalomkodó véglényt kellett 5 percenként megérteni vmi PTSD közt

btw ha már sci-fi fi nemrég újranéztem a District 9-t és örület mennyire korrekt cucc a mai sci-fi felhozatal mellett

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#141049) Crus válasza i2k (#141043) üzenetére


Crus
őstag

Jól mondod... nálam is ezek a Marvel filmek a szóljon valami a háttérben szintjén vannak. Amikor néha elgyengülök és teljes figyelmet szánok nekik, utána csak az arcom kaparom. Mentségére legyen mondva, hogy az évezred legszarabb superhero filmjét a DC szállította a Shazam 2. részével. Az valami egészen új szinte a mélységeknek. Hozzá képest a szinte vele együtt futó "A Hangya és a Darázs: Kvantumánia" nézhető volt. A jótól messze volt, de nézhető volt. A Shazam 2 viszont túlzás nélkül a kínzás kategória.

Jennifer Connely anno nekem se volt éppen közömbös... úgy nagyjából az 5 számomra legszebb színésznő kategóriában jelen volt. Scarlett-et viszont nagyon nem csípem... de tett róla... rengeteg rossz filmjébe futottam bele, meg amúgy se esetem az arca. A Black Widow észrevételed is osztom, rettenetesen érdektelen, de ahogy írod is, néha legalább volt valami értelme a karakterének.

A memóriád ijesztően jó Sophie M. kapcsán ^^ Strange, de 12 évesen is loholtam volna bevállalni és 44 évesen is örömmel tolnám félre érte 20 éves lányok seregét, pedig már 56 éves.

Naná, hogy Anthony-t láttam... nem igazán hiszem, hogy van olyan film, amit ne láttam volna a Sophie-tól. :B

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#141050) Crus válasza tomsolo (#141048) üzenetére


Crus
őstag

Joker kiváló karakter, nem vitás. A Joaquin Phoenix-féle meg pusztítóan jó. Nálam a Heath Ledger-félét is toronymagasan veri. Robint dettó nem csípem.

District 9 nálam is 2x ment le, jó darab.

The 100 sorozatot valaki itt végigszenvedte rajtam kívül? Az életkedvem elment tőle, de haver kérésére bevállaltam. Utána valami ultimate sorozatot kellett, hogy nézzek, így újrázom a Lostot. Mocsokjó. Anno is imádtam, most sincs másképp. Ja-ja... tudom... de a vége... ájdonker', addig ász minden szempontból.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.