Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
trouble
senior tag
válasz
Melorin
üzenetére
Sziasztok !
Ezt én is szeretném megtudni !
Ha verzió váltás van (6 vs.7.,vagy miui 8 vs.9), és nincs nyitva a bootloader,akkor mennyire ajánlott egy gyári adtok vissza állítása, mert ez mostanában többször felmerült itt ?
Vagyis : OTA frissítés esetében hogyan is néz ki a tiszta telepítés ?
Plussz: mi a legjobban működő backup eljárás (eddig nem volt rá szükség az átköltözést használtam a R3/pro-ról) ?
Köszönöm! -
Archttila
veterán
Ma nyithatom a boot loader-t és azt szeretném kérdezni, hogy az RR/LineageOS telepítése után is kell a Lazyflasher?
-
Simba86
senior tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
már ne is haragudj, de direkt megnéztem... ha a keresőt használtad volna, még képeket is találsz a fórumban...

-
Melorin
addikt
Ma érkezik meg a telefonom. Az utóbbi napokban olvasni lehetett hideget-meleget a frissítéssel kapcsolatban. Szerintetek nyugodtan frissítsem fel egyből a telót OTA, ahogy kibontom és csak utána lakjam be a rendszert? Frissítés után kell valami gyári visszaállítást csinálni biztos ami biztos?
-
zodo
nagyúr
válasz
regener
üzenetére
Nem vagyok hozzá értő de mintha úgy olvastam volna hogy Google kamera lassított felvétele nem megy 4K-t választva ezért lejjebb kell venni a felbontást.
Fel akartam tenni ezt a kamerát de mikor root stb kellett volna hozzá, kicsit elanyásodtam.
Maradtam a gyári kameránál ami fullhd mellett is megy a lassított felvétel, nekem untig elég.
Szuper jó.
Van egy gerincbeteg kutyánk aki szerencsére műtét nélkül is javuló állapotnak örvend de ezzel a lehetőséggel sokkal inkább elemezhető a járása, lábtartása és korrigálásai mintha kockáznánk/lassítanánk egy normál sebességű felvételt.Más:
micro USB OTG kábelből mindegy milyet veszek vagy van ajánlott típus?
Ezt az iGear néztem ki.
Ezek mennyire szeretik az ilyen jellegű kártyaolvasókat? -
regener
veterán
BL nyitás, TWRP, Magisk 13.3 pipa.
Felraktam elsőnek a Magisk modult a Camera API2-höz, de se azzal, se azt letörölve a kézileg build.prop-ba írt megoldással nem megy a lassított felvétel a Google Camera 4.1 és 4.4 (ami az összefoglalóban van linkelve válaszoknál) programmal. Amint rányomok bezárja magát a program, a 4K videó pedig megy.A Camera FV-5-ben a RAW (DNG) nem megy. Aztán jött a "Fast Camera - HD Camera Professional" (nemrég ingyenes volt playen) amiben a beállításokban bekapcsoltam az API2-t, újraindult és az működik, viszont abból hiányzik a lassított felvétel.
Ötlet?

-
-
djtörök
senior tag
Youtube-os tesztek alapján úgy vettem észre, hogy nem nagyon kell leejteni a telót védelem nélkül mert szinte borítékolható a törés. Nektek sikerült már leejteni?
-
crok
Topikgazda
-
laca.1
aktív tag
Nincs semmi mokolas a telon, az lenne a kérdésem hogy frissítettem ota-n 8.5-re és hogyan lehet miui9-et föl tenni? vagy jön ez is ota-n?
-
Flashget
félisten
az volt az első amit néztem mikor kiírta, hogy nincs hely. Ha kikapcsolom akkor engedte...természetesen a Tárhely opcióban a Mentés SD kártyára van állítva. Most ez vagy a fejlesztőo változat miatt van egy bug vagy MIUI9-ben nem engedik?
Telepített alkalmazásokban van egyébként a dokument. -
Flashget
félisten
válasz
Flashget
üzenetére
Megoldás:
SD kártyát újra formáztam akkor sem futott le a mentés.
Leválasztottam akkor belső tárhelyre mentett. Visszacsatoltam a kártyát lefutott a mentés de csak a belső tárhelyre.
Most ez komoly, hogy megszüntették ezt a lehetőséget, hogy külső SD kártyára mentse az ember a beállításokat? -
Crazy Cat
újonc
Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy budapesten hol van a gyári szervíz? Kiesett a zsebemből a telefon és összetört a kijelző. Edigital-ban vettem, extra garanciával, ami természetesen erre a sérülésre nem terjed ki. -
Gloob
addikt
Nem opció. A system/etc mappában van a gps.conf file. Abban van meghatározva. Én le is cseréltem ezt a file-t egy másikra, amelyik tartalmazza ezeket a sorokat:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.orgXTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.binHozzá is lehet írni, de minden esetben root kell!
-
Flashget
félisten
Első gondom MIUI9-nél.
Mentés eszközre funkció..ez eddig évek alatt de még a V8-nál is simán működött most meg azt irja nincs elég hely.
Belső táron 15GB hely van a külső SD kártyán 28 GB ami mentenie kellene kb. 2-3GB...tudja valaki mi a gondja? -
SirKero
őstag
Telepítettem a Google kamerát de a videót nem tudok vele készíteni mert azt írja,hogy nem tud csatlakozni a hátsó kamerához. Viszont a fényképező része működik rendesen. Mi lehet a gond?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
hulkobb
üzenetére
Ez komoly, hogy miután eláztattad, még használtad órákig, majd amint megadta magát, gyorsan kikapcsoltad?

Ha egyből csinálod, lett volna esély rá, hogy nem ér el mindent a víz használat közben.
Indikátor minden bizonnyal van benne, ezt a szerviz rögtön megnézi és ez alapján joga van megtagadni a garanciális javítást.
Persze egy próbát megér.
Legközelebb gondolkozz hamarabb
-
royalka
őstag
Ahogy olvasgatom elég sokan a stabil frissítés óta panaszkodnak erre-arra. Nem lenne hátrány, ahogy írták egy FR-t (gyári beállítás visszaállítást) csinálni. Kicsit hezitáltam én is a frissítéssel, de az üzemidő javulás elcsábított.
Szal most töltőn van mert 20%-on nem igen fog menni.
Plusz, mindenki vigyázzon az adatarai felhő vagy pár naponként mentés Sd-re vagy külső tároróla, mert nincs rosszabb mint megválni olyan személyes anyagoktól amik pótolhatatlanok. Egyik rendszer se atom stabil, bármikor lehet egy gikszer amikor csak teljes gyalulás után lehet életet lehelni a készülékbe. Vagy csak simán ráöntesz egy pohár vizet, bele ejted a Wc-be, átmész rajta egy úthengerre
. Menteni menteni menteni, ahogy régen infó órán tanították. -
hulkobb
tag
Sziasztok,tudnátok segíteni? Ma reggel sajnos,rádöntöttem egy pohár vizet a telefonra.. Egyből letörölgettem,olyan nagyon sok víz nem került azért rá,nem is jelentkezett semmilyen hiba,utána egész délelőtt használtam is,azonban nemrég kaptam egy SMS-t és már nem tudtam feloldani a telefont. Abszolút nem reagál az érintésre a panel
. Telefon maga működik,képe hibátlan,lenyomat olvasó is,kamera is,gombok szintén viszont az érintő panel teljesen meghalt. Gyorsan kikapcsoltam,beletettem rizsbe,de gondolom ezzel már elkéstem. Szerintetek javítható vagy érdemes-e javítani? Illetve Szlovákiában vettem,egy elég nagy webshopban 2 év garanciával. Ha nem javulna meg,érdemes lenne próbálkozni gariztatással? Köszi szépen a válaszokat 
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van arról tapasztalat, hogy a VoLTE funkció működik-e T-Mobilos simmel? -
iff
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Újraindítás után is, ugyan ilyen gyors. (wifi kikapcs) Most próbáltam ki, mert az egyik kamera app az csét cseszi a kamerát és csak újraindítás után működött újra. Úgy néz ki, hogy jó a gps. Az is érdekes, hogy az iránytű is csak a saját programjával a legpontosabb és gördülékenyebb. A többinél, több fok eltérés van.
-
ht42
senior tag
A gps-ről jut eszembe: nem kéne a státussorban egy ikonnak jelezni, ha a GPS be van kapcsolva?
-
Rick4
félisten
Még két kérdés lenne:
Azt tudjuk, hogy lehet külön csengőhangot beállítani egyes névjegyekhez?
És azt, hogy a klasszikus gyorshívó, mikor a 2-3-4-5-6-7 számokra hosszan nyomva mást és mást hív a készülék?Köszönöm előre is.
-
vargalex
félisten
Nem lehet, hogy wifi-vel, illetve cella alapján pozicionált még csak? Nálam os mutatja azonnal a Google Maps, hogy hol vagyok, de az értesítési sávban meg csak a GPS keresése olvasható. Én is írtam korábban, hogy a 8.5.4.0 óta ilyen. Illetve, ha egyszer pozicionált, akkor egy jó ideig még gyors is marad.
-
iff
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Passz!
De lehet, hogy szoftveres, mert az igo és a Sports Tracker Running Cycling 3-5mp alatt (szobában) pozicionált. Nem lennék meglepődve, hogy a hardver sem lenne egyforma a telefonokba. Azért gondolom, mert még amikor az Alcatel ot-995 használtam a fórumon kiderült, hogy nem egyforma belük volt, nálam nem volt jó az a rom, ami másnál működött. (pl.: wifi nem működött stb.) A Note4-re felraktam a ProCapture-t ami eddig minden telefonnal jól működött, de ennél, ha panoráma képet akarok készíteni, lefagy úgy, hogy a többi kamera program sem indul el. Törlés után sem, csak ha újraindítom a telót. Pedig nagyon jó képeket lehetett vele készíteni. Az Antutu sem indítható nálam. -
Kinsiinoo
senior tag
Érdekes, nekem ez az EU OTA mióta 9-en vagyok jelez de nem mutat se changelogot és letölteni se tölt le semmit.

-
anorche1
őstag
Van itt olyan, aki lineage os -szel használja? Mi a véleménye róla?
-
bollokcs80
Korrektor
MIUI9re jött frissítés -7.8.18
Csak apróbb javítások.
-
kropi
tag
Tudnátok segíteni, hogy miként lehet eltüntetni a szöveggépeléskor minduntalan "segíteni" akaró programot. Az alkalmi bezáráshoz látom elég ha kétszer x-elek, de véglegesen szeretném kitörölni.
-
Rick4
félisten
Sziasztok. Ismerősnek vettünk egy redmi note 4-et, most pakoltam át a dolgait a régi S4-ről. A kontaktokat, sms-eket, naptárat eddig is a super sms backup nevű alkalmazással raktam át mindig a következő telóra, sok éve rendben működik, itt azonban van egy kis baj.
A gmail-es naptárat szeretném szinkronizálni, de már a 3. naptár appal történik ugyanaz, hogy restart után eltűnik mint a 709 bejegyzés. A gyári helyett amúgyis kellett keresnem egy másik naptár appot, mert az nem kis kockában, szöveggel írta ki a havi nézetben a teendőket, csak egy pötty volt, hogy van ott valami. Viszont itt a szinkronizálásra gondolok, 2 szinkronizálás történik, telefon, és gmail, namost valamelyik le is törli az összeset, mivel ugye ahonnan szinkronizál, ott nincs semmi. Találkozott már valaki ugyanilyen gonddal? -
Én törekszem a maximális töltőáramra, úgy értve, hogy tisztában vagyok az akkuk lélektanával, de a 2A-es határig hajtom. Ezt egy megfelelően rövid jó minőségű kábellel és jó minőségű töltőfejjel lehet elérni. Töltős közben ezt meg lehet nézni, a hőfokot és a töltőáramot is, bár én tudom mérni műszerrel is.
-
iff
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Eddig kétszer töltöttem, elsőnek a Huawei y5II 1A töltővel, csak langyos volt. Van egy 2A azzal kb.: 1,5A vett fel a teló, ott már melegebb volt, de sokkal gyorsabban is feltöltődött. Pontos hőmérsékletet nem néztem. Sajnos amit kaptam vele töltőt, az egy kalap sz@r, nem működik. Ami eddig volt kínai telóm pl.: alcatel, aTab, Mizu azoknak is érdekes volt, mert az alcatel saját töltőjével lehetett csak tölteni, a másik kettőnél meg meghülyült a kijelző és az alcatel töltő volt jó.
-
Cyberslider
őstag
Létezik erre a telóra olyan full cover, ami rendesen rátapad, a széleken is? Melyiket érdemes megrendelni?
-
Az első negatív dolog: Ha nem nyomkodom akkor is fűt a telefon töltés közben, 41-42 fokos akkuval ami mint tudjuk határon van ahol nem szereti már. A 3 pro akkor fűtött ennyire ha közben nyomkodtam is, ami 99%-ban előfordul. Ha ezt közben nyomkodom ugyan jobban nem fűt max 44 fok, de a töltés maga kb leáll. Jut fél órára 3-4% töltés. Igen szembetűnő a jelenség.
Én Mi bank 2-vel töltök 99%-ban. Még a bank is bemelegszik. -
Vbazsi2
tag
#8267 -re valaki?
-
-
Flashget
félisten
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Tegnap Volánbusszal mentünk Esztergomba és félúton bekapcsoltam a GPS-t + Iglo szülinapi app-ot és piszok hamar talált jelet a pontosság meg több volt mint tökéletes.
Volt már a múltban pl. MIUI V5 után V6/V7-re váltáskor, hogy teljesen rossz lett a GPS...ha nem volt bekapcsolva akár 5 perc is eltelt mire jelet talált. -
Tailor21
csendes tag
-
djtörök
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Néhányan panaszkodtak, hogy a másik fél nem hall rendesen, de nem tudom, hogy ez egyértelműen a telefon hibája e vagy szolgáltatói. Esetleg a hardvertesztben lehet tesztelni a mikrofont.
-
djtörök
senior tag
8.5.4 global stable alatt percekig tart mire gps jelet talál, ezelőtt sokkal gyorsabb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Telefon maga működik,képe hibátlan,lenyomat olvasó is,kamera is,gombok szintén viszont az érintő panel teljesen meghalt. Gyorsan kikapcsoltam,beletettem rizsbe,de gondolom ezzel már elkéstem. Szerintetek javítható vagy érdemes-e javítani? Illetve Szlovákiában vettem,egy elég nagy webshopban 2 év garanciával. Ha nem javulna meg,érdemes lenne próbálkozni gariztatással? Köszi szépen a válaszokat