- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Sziasztok!
egy a4 es lapra ha függőleges nézetben van a wordben, melyik funkcióval tudok pont a mértani közepére felezővonalat rakni ami felső és alsó részre felezi?
-
nyikszi
őstag
-
tylerddd
veterán
Üdv! Lehetne egy olyan kérésem, hogy valaki ha ráér, megnézné Word-ben ezt a két diagram beszúrási lehetőséget?! Ha beszúrtok egy oszlop típusút, akkor annak így néz ki a szerkesztője [kép] és ha egy hisztogramot, akkor annak így [kép] ?! A hisztogramnál miért nem olyan "aktívak" a mezők, mint a sima oszlopnál? Ismerősnek a hisztogram kellene, de nem úgy működik, mint korábban. Másoltunk is régi hisztogramot új fájlba és annal még előjön ez a "színes" cellakijelölős megoldás. De ha újat szúrunk be, akkor nem. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm!
ps: 2016-os és offline O365-tel próbáltuk, mindkettőnél ez van.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #2915 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
JozsBiker #2914 üzenetére
Erre gyanítottam, hogy nem lesznek benne ezek a vonalak a kijelölésben.
Szerintem csak úgy lehet eltüntetni, ha pl elmented ezt a szöveget txt formátumban, vagy valami "buta" formátumban, amibe nem vivődnek át ezek a vonalak. És utána elmented word (doc vagy docx formátumba) és megformázod.
Van vele munka, de viszonylag hamar azért meg lehet csinálni egy iklyen formázást és még szebb is lesz.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #2913 üzenetére
Valami más programból lett Word -be exportálva, de sajnos nem tudom miből. Kijelölve így néz ki:
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Tudnátok segíteni hogy mik ezek a vonalak a dokumentumban és hogyan lehetne eltüntetni ? Köszi.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Word-be próbálok beszúrni Excel táblázatokat, úgy hogy csatolva legyenek egy Excel fájlhoz.
Az a problémám, hogy nem maradnak középen a táblázatok. Beigazítom középre, mentek, kilépek Word-ből, és ha újból megnyitom akkor megint el van csúszva, és visszament a balra igazítás beállítás.
Beillesztésnél a "csatolás és forrásformátum megőrzésére" megyek, de "célstílusok megőrzésénél" sem működik a dolog.
Mi lehet a gond szerintetek? -
dvtkfan
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémába ütköztem, hogy van egy PDF [link] , amiből szöveget kellene kimásolnom word-be tételkidolgozás miatt...
Másolás után csak a mellékelt képeken megjelenő valamiket másolja be word-be...
Mit lehet ilyenkor tenni? Miért nem tudom csak simán kimásolni a szöveget?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
localhost
Közösségépítő
válasz
Rodzser Mór #2907 üzenetére
Az az elvárás, amit te egy word-től elvársz, nem a szövegszerkesztők tulajdonsága - egyiké sem, tehát a wordé sem.
Ez KIADVÁNYSZEKESZTÉSI feladatkör.
A word pedig nem az.
Sajnálom. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2906 üzenetére
2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.Ezt csináltam, szakasztörés paranccsal. De ahogy írtam a 2905-ben, a jobb oldali hasábba nem tudom beletennni a kurzort, így odamásolni sem tudok semmit.
Na mindegy bakfitty. Nem görcsölök vele tovább, mert csak rohadt hosszadalmas kézi szerkesztés árán tudnám a kívánalmaknak megcsinálni.
Ezt a táblázatbeszúrásost kipróbáltam. Ez elméletileg működne. De sajnos szöveg bemásolásakor bizonyos formázásokat elcsesz. Pedig úgy van beállítva, hogy másoláskor a forrás szöveg formázását vigye tovább. Szóval ezt is macera lenne visszapofozni. Meg ahogy látom a fejléc, lábléc szövegeket nem is másolja át. Mondjuk ez érthető, mert ezt nem is tudom akkor kijelölni másolásra, amikor a törzsben lévő szöveget kijelölöm.
Köszi a segítséget.
-
nyikszi
őstag
válasz
Rodzser Mór #2905 üzenetére
Tessék chatgpt által adott válasz. Hát sok sikert. (Még mindig nem értem a táblázat ellenességet. Ha nekem ezzel jönne egy kolléga, mondanám neki a megoldást és vagy elfogadja vagy oldja meg maga. Most ha nem akarsz egyszerű megoldást, akkor szenvedj
Tény van ami elegánsabb, de szenvedős, ezzel nap mint nap szembesülök.)
Az általad leírt hasábkezelési mód nem alapértelmezett viselkedés a legtöbb szövegszerkesztőben (például Microsoft Word-ben), mivel ezek a programok automatikusan "cikkcakk" vagy "Z" alakban töltik ki a hasábokat. Az általad kívánt módszerhez – az összes bal oldali hasáb megtöltése az összes oldalon, majd az összes jobb oldali hasáb – a következő lépésekre van szükség:
---
### 1. **A hasábok beállítása:**
- **Wordben**:
1. Nyisd meg a dokumentumot.
2. Menj a **Lap elrendezése** (vagy **Tervezés**) fülre.
3. Kattints a **Hasábok** gombra, és válaszd ki a **Két hasáb** opciót.---
### 2. **Kézi szakaszhatárok hozzáadása**:
Mivel az alapértelmezett viselkedés a "cikkcakk", manuálisan kell szakaszhatárokat (section break) beillesztened a szöveg irányítására.1. **Oszlopok kitöltése szakaszonként:**
- A szöveget az első hasábba helyezéshez:
- Menj az első oldalra, és hagyd, hogy a szöveg töltse ki a bal oldali hasábot.
- Amikor eléri a dokumentum végét (vagy az oldal végét), szúrj be egy szakasztörést:
**Beszúrás > Törések > Szakasztörés (következő oldal).**
- A következő szakaszokban töltsd ki a bal oldali hasábot minden oldalon.2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.---
### 3. **Alternatív megoldás:**
Ha bonyolultnak érzed a kézi szakaszkezelést, fontold meg táblázatok használatát:
- Készíts egy két oszlopból álló táblázatot, amely öt oldalra kiterjed.
- Írd be először az összes szöveget az első oszlopba, majd másold át a második oszlopba.---
### Összegzés
Az általad kívánt szerkesztési módot főként manuálisan tudod elérni, mivel a legtöbb szövegszerkesztő a cikkcakk mintát követi hasábok kitöltésekor. Ha szükséged van segítségre egy konkrét dokumentummal, jelezd, és részletesebben végigvezetlek a folyamaton! 😊 -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #2903 üzenetére
Na ez nem jó így a töréspontokkal, mert ugyan a bal oldali hasábokat fel tudom tölteni, de sehogy nem tudok a jobboldali hasábokba írni vagy szöveget beilleszteni (a fordítást).
Ezt a xart, hogy nicns ilyenre egy egyszerű mód Senior MS Word Expert végzettség nélkül. De még expertként sem menne szerintem.
-
Rodzser Mór
senior tag
Ahogy elnézem, külföldi fórumokon is szenvednek ezzel.
Pedig ez nem annyira extra kívánalom szövegszerkesztés esetén szerintem. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2902 üzenetére
Már van egy rakat word dokumentum, amit át kéne így alakítani. A meglévő külföldi szöveg menne a baloldali hasábba. És a jobboldali hasáb lenne a magyarnyelvű megfelelője. A magyar szövegek csak részben vannak kész, ezért a jobboldali hasáb tartalma változni fog, bővülni fog.
Excelre nem alakítanám át, mert az adna némi kötöttséget. Ott nem tudok úgy szerkeszteni.
Azt néztem, hogy kialakítottam a 2-hasábos tördelést. És utána a Lap elrendezése > Töréspontok parancsának valamelyikével lehet állítani.
Viszont ezt így manuálisna végig kéne vinni az összes oldalon az összes dokumentumban.
De érthető módon olyan megoldás kéne, hogy ez automata legyen. Egyszer kiadom a parancsot és feltölti a baloldali hasábokat folyamatosan. És a jobb oldaliak üresek maradnak, ahova később bekerülnek a magyar szövegek.
-
nyikszi
őstag
válasz
Rodzser Mór #2901 üzenetére
Szia! Én a helyedben Excellel oldanám meg. Minden hasábos dolog így működik.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
2 hasábosra szerkesztenék egy 5 oldalas dokumentumot.
De miután ezt beállítottam ezt egy hasábok nélküli dokumentumnál, úgy alakította a program, hogy az 1. oldalt megtölti, vagyis a bal oldali hasáb utolsó sora után a szöveg ugyanezen oldalon a jobboldali hasábon folytatódik. Majd mikor ennek végére ért, akkor a 2. oldal baloldali hasábján folytatódik, majd áttér a 2. oldal jobboldali hasábjára stb.
Tehát ilyen cikkcakk (vagy Z) alakban tölti fel a hasábokat.Viszont én úgy szeretném, hogy végigmegy az 5 oldalon, de csak az első hasábokat tölti meg. Majd ha ezzel végzett, akkor az 1. oldal 2. hasábját tölti fel és innen a 2. oldal 2. hasábján folytatja stb.
Van ilyenre lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest