Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
Mellesleg mivel lehet előcsalni a ''szuperrejtett'' fájlkiterjesztést?
pölö: pif, vagy scf???MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
bim
veterán
Hy!
Létezik arra mód hogy a sima win.-es fájl letöltése ha megszakad akkor folytatni lehessen?Eltárolja ezt valahol az XP?
pl. egy kéretlen ujraindulás után egy 1 gigás fájlt ujrakezdeni letölteni elég bosszantó.. -
cucclee
tag
Biza sikeresen megcsináltam a raid setet. Aztán elkezdett tölteni a win ,majd kékhalál újraindul, Nem voltam szomorú ,mert az összes cuccot lementtem még régebben egy másik winyóra ,meg amúgyis nagyon friss volt a win ,gondoltam újrateszem . De a a számítógép hardverkiépítésének vizsgálatánál lefagy. Ahogy utánaolvastam ,nem sok mindent lehet tenni. Én tudom hogy nálam a RAID vezérlő piszkál bele és ezért fagy ki. Esetleg a dos-os formázás segíthet nem? mi is a parancs?
-
Nightquest
csendes tag
Most gyorsan jön a válasz:
- Rendben, majd megpróbálkozok az SP2-vel.
- Most nincs átjáró, de nem lett semmi se jobb.
- Nekem is gyanús volt, hogy nincs elég port nyitva, de gondolom, ezt közvetlenül nem lehet elintézni.
- Akkor tegyek még valamit az Eseménynaplóval? Vagy erről ennyit?
- A routerben is le van tiltva a tűzfal, szóval nem hiszem, hogy ez szerepet játszana.
- Az a helyzet, hogy az alaplapomon van integrált hálózat, meg vettem bele egy kártyát is (úgy hallottam, hogy jobb a kártya, bár már kételkedek benne egy ideje). Eddig a kártyát használtam, úgyhogy most rögtön kipróbáltam az integráltat, de ugyanaz. Aztán eljátszottam az integrálttal az újraindítós-letiltós mókát, de szintén semmi. Esetleg az lehet gond, hogy a Windows látja mindkét hálózati elérést, és nem elég, hogy le van tiltva az, amelyiket nem használom, hanem a Windows számára is láthatatlanná kéne tegyem?
- Igen, írtottam többször is vírust és spy-/adware-t.
- Apropó, még egy kis infó a Languardból, ezt írja a rossz gépen futtatva saját magáról:
NETBIOS discovery ...
Done sending, waiting for responses ...
SNMP discovery ...
Community string : public
ICMP sweep ... (PING !)
PONG from 192.168.2.146
- Time to live (TTL) = 48 (64)
+ 16 hop(s) away
- ICMP code in response = 0 => Windows box
- Timestamp Reply (192.168.2.146)
Ready
1 Computer(s) found.
[192.168.2.146]
Resolving 192.168.2.146...
Port probing ( waiting 1 sec) [1/2] ...
mate
Port probing ( waiting 1 sec) [2/2] ...
2 open port(s).
Gathering banners ...
13 - Daytime => Time of day
Operating System : Windows
Alerts probing ..
Checking FTP Alerts ...
Checking DNS Alerts ...
Checking Mail Alerts ...
Checking Service Alerts ...
Checking RPC Alerts ...
Checking Miscellaneus ...
Checking Information ...
Ready -
Nordik
őstag
Hello!
Minden második rendszerindításnál kiírja a windows, hogy ellenőrizni kell az egyik lemez konzenvitását! Lefut az ellenőrzés, a végén pedig kiírja, hogy várjak míg a windows újraindul, viszont itt csontra fagy a gép. És semmire nem reagál.
Mit jelent ez a lemezkozenvitás, illetve miért fagy csontra a gép, mikor újra kellene indulni...? Az ellenőrzésen túl tudok lépni, viszont zavar, hogy ezt mindig kiírja.
A válaszokat előre is köszönöm! -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy XP SP2 alatt hogy cseréljem ki a bootképernyőt? Már le is szedtem azt amelyikre szükségem lenne de egy egy bootscreen kiterjesztésű fájl, nem exe... Csomó helyen azt olvastam hogy exe fájlokat szedtek le, de én csak egy bootscreent. Ja és nem szeretnék StyleXP-t és hasonló progikat használni mert úgy tudom hogy az nagyon lassítja a gépet, amit nem szeretnék...
Előre is köszi!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Crystalheart
őstag
''ha nem kell a nyilacska - én is utálom akkor:
regedit HKC_ROOT - lnkfile és IsShortcut-t törölni
gondolom a tweak is ezt csinálja''
Nem, nem ezt csinálja. Ezt az a másik cucc csinálta, amitől elgányolódott a ''futtatás mint'' Bár azt nem próbáltam, hogy a lnkfile vagy a piffile kulcsból eltávolított IsShortCut okozta-e a konkrét problémát, de valamelyik. Eleve írták pár helye, ahogy így utánaolvastam, h pár szolgáltatás ezeknek az eltávolítása után nem müxik hibátlanul... Manuálisan visszatettem őket, utána használtam a TweakUI-t, és most még mindig ott vannak A nyilacskák viszont eltűntek.
[Szerkesztve] -
Crystalheart
őstag
válasz lordjancso #3658 üzenetére
Ezt találtam így hirtelenjében, bár nem ellenőriztem le:
[link]
(Nekem mondjuk a StyleXP sem lassítja be a gépem. Van rajta egy opció, h erőforrástakarékos mód, akkor csak minimális, 3,6 megát használ a memóból, de nem eszik semmi mást, talán néha <1% procit, már megfigyeltem Security TaskManagerrel. Ez egy mai konfigon sztem nem jelent nagy hátrányt ) -
lordjancso
senior tag
válasz Crystalheart #3660 üzenetére
Sikeresen megoldottam! Elég hiteles Vista kinézetű XP-m van... Már csak az Üdvözöljük és a Viszlát képernyőt kellene valahogy átalakítani!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Zozi24Bp
csendes tag
Sziasztok! Egy laptop boldog tulajdosa vagyok perpillanat. A rendszervisszaállítás tul sokat elvesz a szabad lemezterületemből. Már módosítottam, hogy ne terpeszkedjen annyira. A kérdésem az lenne, hogy lehet -e ezekből a mentésekből valahogyan biztonságosan torolnom, és hol találom pontosan ezeket a fileokat. Más részrol is indokolt lenne a torles, mivel az ex trojai virusom is befészkelte magát ide. Köszi!
-
Dr. Romano
veterán
válasz lordjancso #3661 üzenetére
Szerintem tök felesleges az XP-t VIstás kinézetűvé tenni (többek között már dögunalmas és vannak sokkal jobb kinézetek is a StyleXP-ben vagy a WindowsBlind-ben).
Egyébként a bootképernyőt a Bootskin nevű progival tudod alakítgatni.
A bejelentkezést meg LogonStudioval.
Ezen az oldalon [link] találsz mindenhez progit és skint!Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Norbo03
őstag
Hellosztok!
Tudnátok mondani egy pár dolgot amit a regeditből kilehet törölni? Vagyis h minnél kevsebbet memóriát egyen a windows és így gyorsabb legyen. -
bAtt001
addikt
Az érdekelne h létezik-e olyan program mint a stylexp vagy windowblinds csak ingyenes változatban? És van hozzá sok téma?
-
rlazol
veterán
sziasztok,
óriási galibát csináltam, pl,s vki segítsen...
a lényeg, h a kisebb gépemre 98-at akartam telepíteni. A nagygépemben (ld.: adatok) szándékoztam előkészíteni a cél winyót, de vmiért nem tudtam XP alatt FAT16-ra formázni, a telepítőcd a FAT32-t pedig úgymond nem tudta frissíteni.
Előkapartam egy 5.0-s DOS-os rendszerlemezt, és arról akartam szépen megformázni, de azt meg csak úgy engedte volna, h előzőleg új partíciót eszközlök rá. Nosza legyen. Mivel egész addig a C meghajtónak az ominózus (12 GB-s, PATA-s) célemezt tekintette, eszembe se jutott, hogy az FDISK simán a BIOS által elsődlegesnek beadott (de DOS-s drivert nélkülöző, addig nem látott) lemezt fogja célba venni.
Ennek eredményeként a SCSI RAID-0 XP SP2 rendszerpartíciómról törölte a ''nem DOS-os partíciót'' és tett alá egy FAT-ot.
Így most, ha XP-t akarok indítani egy ''hiba a rendszer indításakor'' vagymiaszösz üzenet fogad.
Adat nem veszett, de az oprendszert nagyon nem szeretném most újra telepíteni, főleg, h az annyira finom volt beállítva és rám hangolva.
Hogy tudnám visszállítani az XP partíciót?
köszi!!!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
cucclee
tag
Sziasztok! Tudna valamilyen zseni segiteni?
A raid vezérlőre kötött sata merevlemezt leformáztam (low level formattal) a raid utilityben ,de a windows telepitő megakad a számitógép harderkiépitésének vizsgálatánál. Változtat valamit ,ha dos-ból formázom? Mondjuk próbáltam ,és nem is nagyon lehet. Nem tudom mit kell formázni ,mert ugye nincs partició és erre van valamilyen dos parancs? Valami ötlet esetleg? -
-
Getdataback-el neki lehet esni, akkor visszajönnek az adatok, de nem hiszem, hogy vérveszteség nélkül vissza lehet állítani, ha már le lett formázva.
Bár érdemes megpróbálni, hogy visszaszeded az összes file-t, majd fixboot-ot ráeresztesz.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
-
rlazol
veterán
válasz kraftxld #3670 üzenetére
formázás még nem volt rajta csak partíció törlés-készítés.
A jelek szerint a GDB szépen vissz is menti őket, mi az a fix boot? Mire eresszem rá?
Most azt csinálom, h egy másik winyóra szépen lementetem a GDB-el... De utána mi legyen? Én vmi ghost-ra gondoltam, de olyat még sose csináltam...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
akaido
addikt
válasz kraftxld #3670 üzenetére
Jó progi a GetDataBack.
Ha a törölt partícióra adatírás történt, vagy win reinstallnál a Scandisk is lefutott, akkor a GetDataBack sem nagyon tud mit tenni. Pont tegnap jártunk így a fiammal az itthoni gépenkön...így sajnos volt némi adatvesztés.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
-
attiati
veterán
egy frissen felrakott xp-t milyen programmal érdemes ''elmenteni''?
az egészet le kéne mentenem egy image-be, vagy van ennél jobb tippetek is? -
rlazol
veterán
GetDataBack-kel kimentettem, majd visszatettem egy NTFS partira. de a fixboot után sincs eredmény... Hogyan tovább? Megőrülök, minden file a helyén csak az kéne, h rendszer legyen a winyó... 5 let?
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
REDeath
őstag
hi
lenne két kérdésem:
egyik: (kissé hosszu de tényleg nem láttam még ilyet )[link]
másik meg: hogy ismerős vett egy 200 GB-os samsung vinyót (nem tudom sata, vagy nem, de szerintem sata ha most vette..) betette szépen, és fel is ismeri a windows, csakhogy kétféleképp: látja vinyóként is, és úgy is bent van eszközök között mint DVD meghajtó próbálta kitörölni eszközök közül, de gép ujraindításánál visszakerül.
(többet nem nagyon tudok, telefonon hívott fel héven, nincs nete most )
talán valami boot.ini és win.ini vagy ilyesmi fájlokkal lehet a gond?
biosban minden klappol, ott nincs semmi fura jelenség. ja és valami olyat is halottam a sinek csikorgása közben, hogy emiatt nem is tudja használni mer nem engedi rá írni, és formázni sem engedi...
Előre is thx! feltéve hogy létezik olyas valaki aki végigolvassa mindetKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
válasz attiati #3683 üzenetére
az egy ''windows lementő'' program. teljes nevén Norton Ghost. image fájlba tudod menteni vele a vinyó tartalmát. (és ha kell viszahúzni is a gépre, sokgépes helyeken pl iskolákban nélkülözhetetlen szinte )
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
-
Orc
senior tag
Szerintetek normális, hogy az Xp-m windows könyvtára már két és fél gigát foglal a vinyómból? Valami takaritó progival nem kellene kigazolnom?
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
REDeath
őstag
az még nem vészes, szerintem van egy RM méretű memory.dmp fájlod is ami dob rajta. (nálam 1 giga volt mer ennyi ramom volt, azt nyugodtan törölheted, és hogy ne jöjön vissza állítsd be a rendszertulajdonságoknál a teljesítmény fülön asszem hogy a memóriakép kiírása mekkora legyen, vagy csak minidumpot állítsál be, az 64 KB )
ja és nálam 4,5 giga volt a win konyvtár mikor takaríáshoz láttam
progi kell? CcleanerKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
viszont azt tudja valaki hogy mér vannak szellemek a gépemen? a temporary internet files könyvtár teljes tartalmát törlöm, mégis a tulajdonságaiban vannak fájlok és mappák...
néztem már rejtett fájlokat is, de semmi...
x-akták új részébe ez lesz szerintemKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
kovasz
senior tag
x2-es porci van agepben. hogyan tudom meghatarozni melyik process melyik magon fusson? esetleg van valamilyen automatice terheleseloszto xp-hez?
-
attiati
veterán
szóval a ghost-olásnak az a jó, ha windows particióján semmi más nincs?
mert nekem 20 gigás a win partició, és mást is szeretnék rajta tárolni
csak teljes partíciókat lehet visszaállítani?
könyvtárakat kivételként nem lehet beállítani, hogy azokat ne érintse? -
föccer
nagyúr
Nem találom a Sem a winportal.net-en, sem a Mikrosoftos letöltésközpontban azt a csomagot, amivel aOffline lehet sp1-ről updatélni sp2-re.
Tudnva valaki segíteni egy linkkel?
Netkávéztóban vagyok, szal amint lehet...Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
attiati
veterán
lehet rendszerpartíciót úgy átméretezni, hogy nem üres?
-
Cufter
tag
Hali!
Az mitől lehet, hogy bekapcsolás után rendesen működik az internet, de pár perc múlva nem tölt be semmit, de nem is akar, mert nem küzd a töltéssel, hanem egy teljesen üres lapot hoz be, mind az explorer, mind a firefox.
Persze pingelés meg megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest